Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині розпочався відкритий фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Музи і діти» 

Розпочався фестиваль «Музи і діти» конкурсною програмою з вокалу, яка проходила 31 січня та 1 лютого в Дергачівському районному будинку культури. Цього року у фестивалі взли участь близько 200 конкурсантів з різних куточків Харківської області: Балакліївського, Ізюмського, Харківського, Нововодолазького, Дергачівського та інших районів. Наступна конкурсна програма в номінації «хореографія» запланована на 7 лютого.

Більше 300 підприємців та юридичних осіб із зони АТО перейшли на облік до податкових інспекцій Харківщини

Як повідомив начальник відділу обліку платників ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Біланчук, податковою службою області вживаються усі заходи задля спрощення перебування на території Харківщини понад 300 підприємців та юридичних осіб із зони АТО. Для цих суб’єктів підприємницької діяльності процедура перереєстрації значно спрощена та проводиться у максимально короткі терміни.

Харківські паралімпійці - одні з найкращих на чемпіонаті світу

У місті Кейбл (США) з 23 січня по 1 лютого проходив чемпіонат світу з лижних гонок та біатлону. Національній паралімпійській збірній команді України, після команди Росії, вдалось посісти 2 загальнокомандне місце серед 15 країн світу з загальним результатом у 30 медалей, серед яких 9 золотих, 11 срібних та 10 бронзових нагород. Від Харківської області в цих змаганнях приймали участь 5 спортсменів: Людмила Ляшенко, Оксана Шишкова, Юрій Уткін, Віталій Ситник, Михайло Ткаченко. Людмила Ляшенко виборола три срібні медалі з біатлону і три срібні та одну бронзову медалі з лижних гонок на різних дистанціях. Оксана Шишкова завоювала дві срібні медалі з біатлону та срібну і бронзову медалі з лижних гонок. Юрій Уткін став бронзовим призером з біатлону на дистанції 15 км та бронзовим призером з лижних гонок в естафеті 4х2,5 км. Загалом харків’яни вибороли 13 медалей різного ґатунку (9 срібних та 4 бронзові) - 11 особистих та дві в естафеті. 

З початку року в Україні оформлено 65 тис. біометричних паспортів для виїзду за кордон

Як повідомляє Державна міграційна служба України, від 12 січня, коли служба розпочала прийом документів на оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон, за оформленням такого паспорту звернулося понад 65 тисяч українців. Понад 13 тисяч громадян вже стали власниками закордонних паспортів нового зразка. Станом на 2 лютого у підрозділах міграційної служби встановлено вже 426 з 610 комплектів обладнання, призначеного для оформлення біометричних паспортів. Робота зі встановлення та запуску в експлуатацію обладнання має завершитися у найближчі два тижні. 

Харківська область першою в Україні затвердила свої місцеві бюджети усіх рівнів

Станом на 31 січня затверджено 485 місцевих бюджетів (обласний бюджет, 27 районних бюджетів, 7 бюджетів міст обласного значення, 10 міст районного значення, 59 селищних та 381 сільських бюджетів). Про це повідомив Департамент фінансів Харківської ОДА. В Україні ще триває процес затвердження місцевих бюджетів усіх рівнів на 2015 рік. На сьогодні затверджено 76,8% місцевих бюджетів. Найбільша кількість бюджетів затверджена у Київській (99,9%), Миколаївській (99,4%), Житомирській (99,1%), Черкаській (96,7%), Запорізькій (96,6%), Закарпатській (96,3%), Полтавській (93,8%), Сумській (91,3%), Волинській (91,1%), Одеській (89,9%), Вінницькій (87,2%), Івано-Франківській (84,4%) та Рівненській (84,0%) областях.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 99,5%, за водопостачання та водовідведення - на 90,5%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 02.02.2015 у 2014 році споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 99,5 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 1,6 % (за відповідний період 2014 року – 97,9 %), в том числі: населення – 96,3 % (за відповідний період 2014 року – 105,2 %); установ, які фінансуються з державного бюджету – 104,2 % (за відповідний період 2014 року – 104,6 %), місцевих бюджетів – 98,6 % (за відповідний період 2014 року – 90,3 %), обласного бюджету – 99,2 % (за відповідний період 2014 року – 102,2 %), інших споживачів – 103,1 % (за відповідний період 2014 року – 102,8 %).

11 медалей здобули харківські шорт-трекісти на чемпіонаті України

В Харкові в спорткомплексі «Салтівській лід» 30 та 31 січня проходив чемпіонат України з шорт-треку серед юніорів, на якому спортсмени Харківської області здобули 11 медалей. Участь в змаганнях взяли понад 40 спортсменів, а призові місця між собою розподілили господарі льоду та гості з Києва. На рахунку спортсменів Харківської області було дві золоті, чотири срібні та п’ять бронзових медалей. Найбільшу кількість медалей, в тому числі дві золоті, здобув харків’янин Станислав Омельченко. Він став чемпіоном України на дистанції 1000 м серед юніорів, та завоював перше місце в естафеті разом з командою Харків-1, до складу якої також увійшли Микита Соколов, Роман Малюга та Владислав Неміро. Крім того Станислав здобув срібло на дистанції 1500 м та бронзу на дистанції 500 м. 

У музично-театральній вітальні «Хочу дізнатися…» познайомилися з творчістю фольклорного гурту «Стежка»

В приміщенні Харківської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського відбулася музично-театральна вітальня «Хочу дізнатися…». Під час заходу вихованці Дитячої школи мистецтв №4 ім. М.Д. Леонтовича та Харківської спеціалізованої школи № 133 "Ліцей мистецтв" ознайомилися з творчістю лауреату Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» 2013 року - студентським фольклорним гуртом «Стежка» (керівник Ірина Романюк). Фольклорний гурт «Стежка», створений у Харківському національному університеті мистецтв ім. І. П. Котляревського, існує вже три роки. У доробку колективу 25 рідкісних творів Слобожанської пісенної культури, записаних дослідниками фольклору під час експедицій 80-х років минулого століття на території Харківської області.

Визначені сільські ради Харківщини, що візьмуть учать у проекті ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ»

Рішенням комітету з конкурсного відбору ІІІ фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для участі в проекті визначено 32 сільські ради в 8 районах Харківської області. Про це розповіла заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Ними стали: Лозовеньківська, Пришибська, Савинська, Вербівська (Балаклійський р-н), Мечебілівська, Іванівська, Іванівська Друга, Грушуваська (Барвінківський р-н), Григорівська, Вільхуватська, Гнилицька Перша, Шипуватська (Великобурлуцький р-н), Довжицька, Одноробівська, Писарівська, Великорогозянська (Золочівський р-н), Кобзівська, Хрестищенська, Октябрська, Піщанська (Красноградський р-н), Лигівська, Багаточернещинська, Дубовогрядська, Дар-Надеждинська (Сахновщинський р-н), Лизогубівська, Хорошівська, Веселівська, Малороганська (Харківський р-н), Мосьпанівська, Есхарівська, Новопокровська, Малинівська (Чугуївський р-н) сільські ради. 

На Зміївській ТЕС модернізують обладнання, щоб менше забруднювати повітря

В Харківській області з метою поліпшення екологічного стану навколишнього середовища та збільшення електричної потужності здійснюється реконструкція енергоблоку №1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» – основного забруднювача атмосферного повітря області. Про це повідомляють в Департаменті екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації. «В ході реконструкції буде здійснено заміну труб на сучасні електрофільтри з ККД не менше, ніж 99,95%, та будівництво сіркоочистки. Ці заходи призведуть до скорочення шкідливих викидів в атмосферу: золи вугільної – до 50 мг/м3, ангідріду сірчистого – до 400 мг/м3, оксидів азоту – до 400 мг/м3 та покращать екологічну ситуацію в регіоні», - зазначив директор Департаменту Ігор Капусник. 

Харків’янин Данило Картавий став чемпіоном України з вільної боротьби

В Броварах Київської області з 27 по 30 січня відбувався чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок до 23 років, на якому спортсмени Харківщини здобули сім медалей. Участь в чемпіонаті взяло близька 250 борців з 20 областей України та міста Київ. За підсумками чемпіонату борці Харківської області вибороли одне золото, два срібла та чотири бронзові медалі. Чемпіоном України став Данило Картавий. В фінальній схватці вагової категорії до 125 кг харків’янин переміг Андрія Власова з Хмельницької області. Срібними призерами чемпіонату стали Ярослав Плієв та Ярослав Книгін. В фіналі вагової категорії до 74 кг Плієв поступився супернику зі Львівської області Сергію Одинаку, а Книгін у ваговій категорії до 86 кг програв золото Іллі Арчаї з Сумської області. 

Арсеній Яценюк доручив створити єдиний реєстр сімей загиблих військовослужбовців, які не забезпечені житлом

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити єдиний реєстр сімей військовослужбовців, загиблих в ході АТО, які не забезпечені житлом. Про це він сказав 1 лютого на нараді за участю Міністра оборони України Степана Полторака, Начальника Генерального штабу України Віктора Муженка та Голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка. «Робимо єдиний реєстр по всіх службах: Міноборони, Нацгвардія, прикордонники, СБУ, Служба з надзвичайних ситуацій, Державна служба спецтранспорту, - тобто всіх, хто брали участь в антитерористичній операції і загинули при виконанні службового обов’язку», - підкреслив глава Уряду.

Харківобленерго планує 2 лютого припинити постачання електроенергії на об'єкти Харківводоканалу

Про це повідомляє прес-служба АК «Харківобленерго». Як йдеться у повідомленні, на 1 січня 2015 року заборгованість КП «Харківводоканал» перед компанією склала 315 млн. 291 тис. грн. «Очікуване споживання в січні 2015 року складає 37 млн. 400 тис. грн. При цьому за 30 днів січня поточного року КП «Харківводоканал» за спожиту електроенергію сплатило 10 млн. 250 тис. грн. На поточний час загальна заборгованість комунального підприємства перед енергетиками складає 342 млн. 403 тис. грн. Таким чином, приріст заборгованості лише за один місяць нового року склав понад 27 млн. грн. Таким ставленням до виконання договору споживання електроенергії КП «Харківводоканал» ставить під загрозу енергобезпеку всієї Харківської області», - зазначено в новині. Також АК «Харківобленерго» нагадує, що з 01.08.2014 року було підвищено у 2,2 рази тариф населення на послуги водопостачання та водовідведення, що мало б надати комунальному підприємству можливість платити за електроенергію. Однак ситуація з хронічними несплатами КП «Харківводоканал» так і залишається невирішеною. 

У Червонозаводському районі немає світла: в трансформаторі вибухнули запобіжники. Можливість теракту виключають

Як повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, близько 20.10 жителі сел. Жихар почули гучний хлопок, після чого в Червонозаводському районі згасло світло. Як виявилося, в трансформаторі вибухнули запобіжники, через що весь район залишився без електрики. Зараз на місці інциденту працює бригада робітників, яка відновлює електропостачання району. Інцидент, що стався, не розцінюється як терористичний акт.

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів розширену нараду з главами районів та воєнкомами з питання виконання указу Президента про мобілізацію

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 1 лютого провів розширену нараду оперативного штабу з питання виконання указу Президента України про мобілізацію. У нараді взяли участь військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, військовий прокурор Харківського гарнізону Андрій Глумаков, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, тимчасово виконуючі повноваження заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, а також голови районних адміністрацій міста та області, військові комісари районів міста і області, керівники підприємств Харківщини.

Ігор Балута провів робочу нараду з питання виконання указу Президента про мобілізацію

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 31 січня провів робочу нараду з представниками правоохоронних органів, силових структур та керівниками підприємств області. У нараді взяли участь т.в.п. заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов та Вадим Глушко, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, радники голови ХОДА Сергій Стороженко та Юрій Чевордов, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, а також керівники інших підприємств області. На нараді обговорювалося питання виконання указу Президента України про мобілізацію. За результатами наради прийнято відповідне рішення та встановлено контроль за виконанням указу Президента. Також було вирішено провести 1 лютого розширену нараду за участю голів районних адміністрацій, які демонструють недостатній рівень мобілізаційної роботи.

7 медичних установ ДП «Укрзалізниця» будуть фінансуватися через місцеві бюджети

Cьогодні, 31 січня, в режимі відеоконференції відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням віце-прем'єр-міністра України В’ячеслава Кириленка з питань фінансування медичних закладів, що знаходяться на балансі ДП «Укрзалізниця». У нараді взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, голови міст обласного значення. За інформацією першого заступника Міністра охорони здоров’я України Альони Терещенко, у всіх медичних закладах ДП «Укрзалізниця» обслуговується 1,2 млн. пацієнтів. Станом на сьогоднішній день фінансування через місцеві бюджети відкрито тільки у 19%. По 47 установам у 14 регіонах України фінансування не відкрито. Найбільша їх кількість у Донецькій, Харківській та Одеській областях.

Держенергоефективності планує підтримати ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України повідомляє, що в країні успішно функціонує механізм державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення, а саме відшкодування 20% суми кредиту на придбання «негазових» котлів. За словами голови Держенергоефективності України Сергія Савчука, сьогодні вже більше 1600 домогосподарств взяли участь у цій програмі, а загальна сума виданих кредитів склала більше 28 млн. грн. «Завдяки реалізації механізмів державної підтримки, адміністративним заходам Уряду, а також активності населення - у минулому році, бюджетними організаціями, ТКЕ та населенням вдалося зменшити споживання газу з 26 млрд. куб. м до 22,9 млрд. куб. м. Це позитивна тенденція, яка крок за кроком наближає нас до енергетичної незалежності», - висловився Сергій Савчук.

У під'їздах будинків з'являться інформаційні таблички з адресами тимчасових укриттів

На сьогоднішній день в Харківській області розробляються інформаційні таблички з адресами тимчасових укриттів і пунктів видачі засобів індивідуального захисту. Про це 31 січня під час Всеукраїнського збору громадських організацій та самооборон міст і селищ України повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Ми зараз займаємося розробкою пластикових табличок для розміщення у під'їздах будинків, де буде вказана інформація про те, куди треба висуватися жителям даного будинку в разі виникнення надзвичайної ситуації», - зазначив голова ХОДА.

Мер Маріуполя висловив подяку губернатору Харківщини за допомогу постраждалим маріупольцям

Маріупольський міський голова Юрій Хотлубей висловив подяку голові Харківської облдержадміністрації Ігорю Балуті за надання своєчасної гуманітарної допомоги постраждалим маріупольцям. Наводимо текст листа повністю: «Від імені Маріупольської міської ради, її виконавчого комітету та усіх мешканців міста прийміть щирі слова вдячності та подяки за проявлене співчуття і надання своєчасної гуманітарної допомоги постраждалим маріупольцям. 

На Харківщині підвели підсумки ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та фізики

Як повідомили в Департаменті освіти і науки ХОДА, журі завершило перевірку робіт учасників ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та фізики, які відбулися на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. За підсумками перевірки, з урахуванням результатів апеляцій, визначено 113 переможців олімпіади з математики. Це учні Харківського фізико-математичного ліцею, Харківського університетського ліцею, шкіл Дзержинського, Жовтневого, Київського, Комінтернівського, Ленінського, Орджонікідзевського, Фрунзенського районів Харкова, а також школи-інтернату «Обдарованість», шкіл Вовчанського, Зміївського, Сахновщинського, Харківського районів області. 

Самооборони України та інші патріотичні організації вирішили об'єднатися для посилення обороноздатності України та координації дій між собою

Сьогодні, 31 січня, в Харкові відбувся Всеукраїнський збір представників громадських організацій та самооборон міст і селищ України. Також у заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький. У ході Всеукраїнського збору був презентований і прийнятий Проект об'єднання самооборон України та інших патріотичних організацій для посилення обороноздатності України та координації дій між собою.

Громадськості пропонують підключитися до роботи з охорони мостів в Харківській області

Як розповів 31 січня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході Всеукраїнського збору громадських організацій та самооборон міст і селищ України, в Харківській області налічується більше 300 мостів, з них великих - 124. На сьогоднішній день вже взяті під охорону 38 з них, і кожен день число об'єктів, що охороняються збільшується. За словами губернатора, під охороною зараз знаходяться найбільш важливі об'єкти, диверсія на яких призведе до колапсуючої ситуації в регіоні або утрудненню руху державного значення. Також Ігор Балута уточнив, що на Південній залізниці в три рази частіше стали перевіряти залізничне полотно для того, щоб знизити можливість закладки бойових зарядів на лініях.

Ігор Балута взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань проведення 4-ї хвилі мобілізації

31 січня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань проведення в країні 4-ї хвилі мобілізації. Нарада пройшла в режимі відеоконференції під головуванням першого заступника голови Адміністрації президента України Віталія Ковальчука. У нараді брали участь міністр оборони України Степан Полторак і заступник Генерального прокурора України Анатолій Матюс. Від Харківської області взяли участь голова облдержадміністрації Ігор Балута, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, начальник управління Східного оперативно-територіального об'єднання полковник Юрій Лебідь, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, начальник ДП «Південна залізниця» Микола Уманець та інші керівники правоохоронних органів області, органів військового управління, організацій.

Голова Держприкордонслужби взяв участь у засіданні колегії Східного регіонального управління

У Східному регіональному управлінні відбулося розширене засідання колегії за участю Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Віктора Назаренка, керівників регіонального управління та прикордонних загонів. На колегії розглядалися результати оперативно-службової діяльності управління упродовж 2014 року та були поставлені завдання на 2015 рік. Як відзначив Віктор Назаренко, минулого року прикордонникам Східного регіонального управління довелося у складних умовах приймати непрості рішення: «З огляду на збройні провокації та відкриту агресію на ділянці регіонального управління, потрібно було у стислі терміни вносити суттєві корективи в організацію охорони кордону, формувати нові прикордонні підрозділи, виконувати інші важливі завдання».

У Богодухові продовжують будувати Комплекс з управління комунальними відходами

У минулому році в Богодухові (Харківська обл.) почалося будівництво Комплексу з управління комунальними відходами. На ці цілі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 20 млн. грн. На сьогоднішній день Харківською обласною державною адміністрацією направлено запит до Мінприроди України про виділення у 2015 році коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на будівництво Комплексу в розмірі 29,623 млн.грн. Як відзначають у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, Комплекс з управління комунальними відходами в Богодухові буде працювати за унікальною технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів із застосуванням методу біоремедиації. Введення об'єкта в експлуатацію заплановано у 2015 році.

Підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015»

20 педагогічних працівників м. Харкова та Харківської області взяли участь у ІІІ етапі обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015». 30 січня відбулося спільне засідання оргкомітету і журі, на якому було підбито підсумки та визначено переможців й лауреатів другого туру. Переможцями конкурсу стали: - у номінації «Українська мова та література» Світлана Гарна, учитель Барвінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Барвінківської районної ради Харківської області; - у номінації «Хімія» Людмила Дігавцова, учитель Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №28 Харківської міської ради Харківської області»; - у номінації «Образотворче мистецтво» Олена Коваленко, учитель Красноградського НВК (ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад) №3 Красноградської РДА Харківської області; - у номінації «Правознавство» Андрій Проценко, учитель Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Харківської області.

На Харківщині спостерігається позитивна динаміка в будівельній галузі

Незважаючи на вкрай напружену ситуацію в країні, в Харківській області протягом минулого року вдалося забезпечити позитивну динаміку індексу будівельної продукції. Про це розповіла заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Якщо у 2013 році за цим важливим показником область посідала 20 місце серед всіх регіонів країни, то в минулому році індекс будівельної продукції склав 89,1% (8 місце) при середньому показнику по Україні 78,3%», - зазначила заступник голови ХОДА. Також Юлія Світлична додала, що підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 3824,1 млн. грн. (6 місце по Україні). 

Вадим Глушко позитивно оцінив роботу Ізюмського управління соціального захисту населення

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко разом з директором Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександром Галацаном та першим заступником директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяною Бабенко відвідали Ізюмське міське управління соціального захисту населення. В рамках візиту віце-губернатор і представники Департаментів подивилися як працює управління та поспілкувалися з колективом. За словами Вадима Глушка, в Ізюмському районі зареєстровано найбільшу кількість тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей. «Міське управління соціального захисту населення примудрялося на день приймати близько 450 чоловік. Тоді як по області середня цифра прийому становила 120-150 чоловік. В Ізюмі знайшли можливості, відкрили додаткові входи і впоралися із завданням», - зазначив т.в.п. заступника голови ХОДА. І додав, що Ізюмське управління соцзахисту можна вважати зразковим. 

Мешканці з Донбасу, які хочуть виїхати із небезпечної зони проживання, можуть звертатися за допомогою до місцевих органів влади або до Держслужби з надзвичайних ситуацій

Як повідомляє прес-служба ДСНС України, 29 січня у зв’язку з постійними обстрілами з боку терористів значно ускладнилась ситуація в окремих містах сходу країни. У зв’язку з цим всі мешканці Донецької та Луганської областей, які хочуть виїхати із небезпечної зони проживання, можуть звертатися за допомогою до місцевих органів влади або до Державної служби з надзвичайних ситуацій за телефоном 101 або (044) 247-30-02, а також до регіональних комісій з техногенно-екологічної безпеки у Луганській області - (0645) 71-43-71 та у Донецькій області - (0629) 51-59-01. Всі телефони працюють у цілодобовому режимі. Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський зазначив, що кожна людина, яка внаслідок дій терористів на сході країни вимушена покинути свій дім, буде забезпечена всім необхідним для тимчасового проживання.

Архів документів