Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківський тракторний завод створить індустріальний парк площею 30 гектарів

В Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації відбулася нарада з представниками ВАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), в ході якої обговорювалися перспективи розвитку зазначеного підприємства. Сьогодні керівництвом ВАТ «ХТЗ» розглядається питання про створення індустріального парку на території заводу. Опрацьовується концепція і технічне обґрунтування, прораховується економічний ефект від створення такої зони.

Харківська область повністю опалюється

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, згідно з графіком пуску тепла в опалювальному сезоні 2014/2015 років станом на 10-00 29.10.2014 на опалення працює 837 котелень або 100%. Теплова енергія подається в: - 21 заклад соціального захисту - 100%; - 699 дошкільних установ - 100%; - 837 навчальних закладів (шкіл) - 100%; - 997 лікувальних закладів - 100%; - 8290 житлових будинки - 100%.

Харків'янка виграла Кубок України з шосейно-кільцевих перегонів

Харків'янка Ксенія Нікс виграла Кубок України і стала віце-чемпіонкою країни з шосейно-кільцевих перегонів в класі «Турінг-лайт». В боротьбі за Кубок України, який пройшов на київському автодромі «Чайка», Ксенії Нікс в парі з київським гонщиком Володимиром Апостолюком вдалося обійти киянина Олега Скуза. Їх протистояння вийшло драматичним. Обидва автомобілі йшли практично колесо в колесо, та на одному з поворотів фінального кола трапилося зіткнення, яке викинуло суперників за межі траси. Швидше повернутися в гонку вдалося боліду Ксенії, який і був першим на фініші. 

У галереї "Мистецтво Слобожанщини" відкриється виставка класика харківської живописної школи Віктора Чауса

30 жовтня у 17.00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття персональної виставки класика харківської живописної школи Віктора Чауса «Пастельне «Па». Танок є провідною тематикою виставки. Масштабні олійні роботи та живописні пастельні твори зображують мить в передчутті початку дії. «Пастельне «Па» - це роботи різних тематичних напрямів, що об’єднані рухом кольору в живописних та графічних творах. Виставка ще раз нагадує глядачеві про нероздільність мистецтв, тут єднаються танок та симфонія барв, звучання та динаміка пастелі. Вони допомагають побачити завуальовані грані театру під назвою життя.

Увага! У найближчі дні у Харкові очікуються несприятливі метеорологічні умови

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 28-31 жовтня у м.Харкові очікуються метеорологічні умови підвищеного забруднення атмосферного повітря, що обумовлені погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста.

Події дня

Сьогодні, 29 жовтня, о 16.00 в малому залі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Національний університет цивільного захисту України увійшов до Ради європейської асоціації університетів

24 жовтня у Гельсінкі на останньому засіданні Ради європейської асоціації університетів (EUA) була одностайно схвалена заява Національного університету цивільного захисту України (НУЦЗУ) на індивідуальне повноправне членство. Президент Європейської асоціації університетів, професор Марія Хелена Назаре в особистому листі на ім’я ректора НУЦЗУ Володимира Садкового привітала працівників вишу у якості члена EUA. Зокрема, президент EUA зауважила, що Національний університет цивільного захисту України сприяє розвитку вищої освіти в Європі.

Мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України скорочено не буде

Функціонування і розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл були і залишаються пріоритетами розвитку українського спорту. Ані скорочення їхньої кількості, ані зменшення фінансування не буде. Про це сьогодні повідомив Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов під час селекторної наради із керівниками управлінь у справах молоді та спорту всіх обласних державних адміністрацій.

В Харківській області випадків захворювання африканської чуми свиней не зафіксовано

На сьогоднішній день в Харківській області випадків захворювання африканської чуми свиней (АЧС) не зафіксовано, ситуація залишається спокійною. Але профілактичні роботи, що запобігають розповсюдженню африканської чуми, на території області проводяться. Про це 28 жовтня повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з питання недопущення збудника африканської чуми свиней на території області. «Ми знаємо, що в Російській Федерації, з якою Харківська область межує, було зафіксовано більше 60 випадків африканської чуми. І знаємо, що на території Чернігівської області зафіксовано 4 випадки цього захворювання. Тому ми повинні чітко позначити і посилити заходи по недопущенню подібних явищ, пов'язаних з африканською чумою, на території Харківської області. Це питання дуже важливе і відповідальне, тому що, якщо відбувається спалах навіть по одному випадку, потрібно чимало зусиль, щоб загасити цю проблему, в тому числі і фінансових», - підкреслив Ігор Райнін. 

Харків’яни здобули дві медалі чемпіонату Європи з кікбоксингу

У місті Більбао (Іспанія) завершився чемпіонат Європи з кікбоксингу WAKO. В змаганнях взяли участь понад 480 спортсменів з 40 країн світу. Україну представляли 9 кікбоксерів, які вибороли 1 срібну та 5 бронзових нагород. Віце-чемпіоном Європи у вазі до 71 кілограма в розділі «фул контакт» став харків'янин Артем Макогоненко. У фінальному поєдинку він за очками програв супернику з Росії, таким чином, ставши срібним призером чемпіонату.

У  Харківському художньому музеї відкрито виставку «Незабуті імена земляків…»

В межах довгострокової виставкової програми «Незабуті імена земляків...» Харківський художній музей представляє три персональні експозиції творів О. Довгаля, М. Ашихмана, Ю. Сиротенка, приурочені до ювілейних дат цих харківських митців. Живопис і графіка з музейного зібрання та приватних колекцій презентують своєрідність творчих пошуків яскравих представників харківської художньої школи, жанрові пріоритети та художньо-образні особливості, притаманні для творчості кожного з них. Виставка працює до 30 листопада за адресою: вул. Раднаркомівська, 11.

Харків'янка виграла Кубок України з шосейно-кільцевих перегонів

Харків'янка Ксенія Нікс виграла Кубок України і стала віце-чемпіонкою країни з шосейно-кільцевих перегонів в класі «Турінг-лайт». В боротьбі за Кубок України, який пройшов на київському автодромі «Чайка», Ксенії Нікс в парі з київським гонщиком Володимиром Апостолюком вдалося обійти киянина Олега Скуза. Їх протистояння вийшло драматичним. Обидва автомобілі йшли практично колесо в колесо, та на одному з поворотів фінального кола трапилося зіткнення, яке викинуло суперників за межі траси. Швидше повернутися в гонку вдалося боліду Ксенії, який і був першим на фініші. 

Шашкісти привезли нагороди з чемпіонату Європи

На чемпіонаті Європи з шашок-64 серед чоловіків та жінок харків'яни здобули 2 та 3 місця. Чемпіонат відбувся з 17 по 27 жовтня в м. Санкт-Петербург (РФ). Харків'янка Юлія Макаренко в особистому заліку посіла 3 місце в класичній грі, також в командному заліку в складі жіночої збірної команди України Юлія посіла 2 місце у швидкій грі, 2 місце в класичній грі і 3 місце в бліці. Серед чоловіків харківський спортсмен Володимир Мазур у складі чоловічої збірної команди України посів 3 місце в бліці і 3 місце в класичній грі.  

На Харківщині урочисто поклали квіти з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

На Меморіалі Слави в Лісопарку 28 жовтня відбулися урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. В церемонії покладання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, колишній ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники підприємств, громадських організацій та духовенства. Після церемонії покладання квітів пройшла заупокійна літія за загиблими.

Укрзалізниця збільшила кількість поїздів до Ужгорода та Івано-Франківська

Для перевезення пасажирів під час осінніх шкільних канікул Укрзалізниця призначила ще два рейси додаткових поїздів із Києва до Ужгорода та Івано-Франківська. Додатковий поїзд № 239/207 Київ – Ужгород відправиться у рейс із Києва 31 жовтня о 19:51 та прибуде до Ужгорода наступного дня о 10:50. Із Ужгорода поїзд вирушить 2 листопада о 13:21 та прибуде до столиці України о 06:17.

Глава держави підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив Положення про Раду з питань судової реформи та її персональний склад. Проведення судової реформи Глава держави визначив одним із першочергових завдань. Він наголошує на важливості створення судової системи, яка відповідатиме європейським стандартам та користуватиметься беззаперечною довірою громадян. Проведення цієї реформи також є одним із зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Харківські спортсмени на чемпіонаті України з велокросу здобули 10 медалей

Харківські спортсмени здобули дві золоті та по чотири срібні та бронзові медалі на чемпіонаті України та Всеукраїнських змаганнях з велокросу в індивідуальній гонці на 3.8 км серед дорослих, юніорів та юнаків. Чемпіонат та змагання проходили з 24 та 25 жовтня в харківському лісопарку. Участь в чемпіонаті взяли 112 спортсменів з 8 областей України. Харківщину також представляли велогонщики Золочівського та Куп’янського районів області. 

Харків’яни – переможці Кубку України з кікбоксінгу

Збірна команда Харківської області впевнено зайняла перше загальнокомандне місце на Кубку України з кікбоксингу W.Р.КА. серед дорослих, який проходив з 23 по 26 жовтня в приміщенні легкоатлетичного манежу КЗ «КДЮСШ «ХТЗ». Збірна команда була представлена 260 вихованцями харківських шкіл: КДЮСШ «ХТЗ», ДЮСШ «ХЗТД», КДЮСШ №13 та Змиївської ДЮСШ. Друге місце у змаганнях посіла збірна Київської області, трете місце - збірна команда Запорізької області. 

На Харківщині відбудеться круглий стіл до 160-ї річниці з дня народження академіка М.Сумцова

30 жовтня о 15.00 у Харківському історичному музеї відбудеться засідання круглого столу «Люди ініціативи дорогі в усі часи», присвячене 160-річниці з дня народження академіка АН України, корифея вітчизняного музеєзнавства, першого директора Музею Слобідської України ім. Г.С.Сковороди Миколи Сумцова. За круглим столом зберуться відомі харків’яни, викладачі вузів нашого міста, музеєзнавці, які безпосередньо вивчали діяльність М.Ф.Сумцова, його онука Ганна Хіріна, кандидат історичних наук, доцент Національного фармацевтичного університету.

Дорогі ветерани Другої світової війни!

Шановні харків’яни! Сердечно вітаю вас зі знаменною віхою в історії України — 70-ю річницею її визволення від нацистських загарбників. У цей славний день ми повертаємося своєю зболеною, але світлою пам'яттю до тих вистражданих 1225 днів та ночей нацистської окупації. У війну, яку нав'язав людству нацизм, було втягнуто понад 40 країн світу. Україна стала однією з найбільш постраждалих. За роки Другої світової війни загинув кожен шостий її громадянин. Міста і села були спустошені, заводи і фабрики вщент зруйновані, вся країна лежала в руїнах і згарищах.

Хід опалювального сезону 2014/2015 років в Харківській області

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА, згідно з графіком пуску тепла у опалювальному сезоні 2014/2015 років станом на 10-00 год. 28.10.2014 на опаленні працює 837 котелень або 100%. Теплова енергія подається до: - 21 закладу соціального захисту - 100%; - 699 дошкільних установ - 100%; - 836 начальних закладів (шкіл) - 99,9%; - 980 лікувальних закладів - 98,2%; - 8256 житлових будинки - 99,6%.

Події дня!

Сьогодні, 28 жовтня, о 10:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку та Меморіальному комплексі "Висота Маршала Конєва" відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Харківський бронетанковий завод ремонтує чергову партію танків для АТО

До Харківського бронетанкового заводу, що входить до складу ДК «Укроборонпром», надійшли танки Т-64, що належать 22-му батальйону територіальної оборони Харківської області. Ця техніка потребує поточного та відновлювального ремонту, аби надалі виконувати завдання антитерористичної операції на сході України, повідомляє прес-служба «Укроборонпрому». Також зазначається, що «Укроборонпром» на всіх бронетанкових заводах здійснює капітальний ремонт бойових машин для Нацгвардії України, а також відновлює важку броньовану техніку на замовлення Міністерства оборони. Крім того, виїзні бригади Концерну працюють безпосередньо на територіях військових частин та в зоні проведення АТО.

Харківські бадмінтоністи здобули золоті медалі на турнірі в Ізраїлі

Харківські бадмінтоністи стали переможцями у трьох категоріях на міжнародному турнірі з бадмінтону «Hatzor International 2014» рівня «International Series», який відбувся с 23 по 25 жовтня в Ізраїлі. У чоловічій одиночній категорії перемогу здобув Артем Почтарьов. На шляху до фіналу Артем вибив з боротьби спортсмена з Ізраїлю Бен Бар Давида с рахунком 11:5, 11:1, 11:7, в чвертьфіналі - білоруса Дмитра Супрунюка - 11:5, 11:4, 11:4, а в півфіналі - болгарина Івана Русева - 11:2, 9:11, 10:11, 11:5, 11:5. У фіналі суперником Артема Почтарьова мав стати ще один представник Болгарії - Благовест Кісев, але матч не відбувся через травму болгарина. Таким чином, перемога була присуджена харків'янину. 

Ніяких вибухових пристроїв в будівлі Харківської облдержадміністрації правоохоронці не виявили

Зараз державна установа працює в штатному режимі. Нагадаємо, в 10:25 надійшло повідомлення про те, що, в приймальні ХОДА нібито закладена вибухівка. З будівлі евакуювали 450 осіб. Після чого працівники міліції, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки протягом двох годин провели ретельний огляд 6 поверхів державної установи, а також обстежили прилеглу територію, загальною площею більше 10 тис. 800 кв. м. Ніяких вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не знайшли.

Бійцям 22-го територіального батальйону благодійники передали теплі речі, а в лікарні Ізюмського району – ліки

Благодійним фондом «Берегиня Сходу» на замовлення командування 22 батальйону територіальної оборони Харківської області закуплена і передана військова амуніція на суму 53 тис. 717 грн. Зокрема, батальйону передані 100 пар зимових берців, 13 пар демісезонних берців, 13 бушлатів, 100 зимових шапок. Християнським благодійним фондом сприяння розвитку культури та духовного просвітництва військовослужбовців і молоді імені Андрія Первозванного були закуплені ліки на суму 10 тис. 200 грн. і передані в лікарні на території населених пунктів Ізюмського району, де зараз живуть тимчасові переселенці з Донецької та Луганської області.

Харків’янка Дар'я Вдовиченко завоювала бронзу на чемпіонаті України з кросу

25 жовтня в Білій Церкві (Київська область) відбувся чемпіонат України з кросу в усіх вікових категоріях, бронзову медаль на якому завоювала харків’янка Дар'я Вдовиченко. На фініші на дистанції 1 км серед дівчат до 15 років вона була третьою, показав результат 3 хвилини 8 секунд. Від переможниці змагань киянки Марії Борисової вона відстала всього на дві секунди. Срібло в цій категорії завоювала Валентина Кузьома з Полтавської області.

Харків'янин Владислав Роленко став бронзовим призером чемпіонату Європи з боксу

На молодіжному чемпіонаті Європи з боксу, який проходив з 18 по 25 жовтня в хорватському місті Загреб, харків'янин Владислав Роленко завоював бронзову медаль. До складу збірної команди України входили три харківських боксера - Владислав Роленко, який виступав у ваговій категорії до 75 кг, Микита Чарута - вагова категорія до 52 кг та Сергій Горсков - категорія понад 91 кг. На чемпіонаті Владислав Роленко за очками здолав представника Азербайджану Шаміля Алієва, боксера з Туреччини Хайри Утку Ердогана і спортсмена з Латвії Артйомса Ханевічеса. Але у півфіналі харків'янин за рішенням суддів зазнав поразки від хорвата Лука Плантіча і став, таким чином, бронзовим призером молодіжного Євро. 

Верховну Раду чекають значні зміни. Петро Порошенко

Зволікати з формуванням нової Верховної Ради, нової парламентської коаліції, нової більшості і нового Уряду ніхто не буде, заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи після завершення голосування у передвиборчому штабі "Блоку Петра Порошенка". "Вперше в історії України владні партії набрали більше 50 відсотків голосів. Це вражає і дає розуміння, що це той кредит довіри, який український народ дав політичним силам, щоб негайно розпочати процес реформ", - наголосив Глава держави.

Українські підприємства до кінця поточного року збудують за кошти залізниць 140 вантажних вагонів

За дорученням генерального директора "Укрзалізниці" Бориса Остапюка вітчизняні підприємства до кінця поточного року збудують за кошти залізниць 140 вантажних вагонів. Зокрема, 50 піввагонів побудує ДП «Дарницький ВРЗ», 30 піввагонів і 60 хопер-окатишевозів побудує ДП «Укрспецвагон». Наразі підприємства вже побудували та експлуатують на залізницях України більш ніж 70 нових вагонів.

Архів документів