Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ДЮСШ Харківської області працюють в звичному режимі. Ігор Жданов

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов поінформував членів парламентського Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, а також представників громадянського суспільства про чергові результати щотижневого моніторингу ситуації із переведенням на місцеві бюджети тих ДЮСШ, які раніше фінансувалися із Фонду соціального страхування. Станом на 3 лютого, питання забезпечення фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл через місцеві бюджети знаходиться на стадії позитивного вирішення в областях: Запорізька, Полтавська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська. Наразі ДЮСШ у цих областях працюють в звичному режимі.

Міністр оборони України Степан Полторак вивчив хід мобілізації на Харківщині

В ході робочої поїздки на Харківщину міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак 4 лютого вивчив стан справ у військових установах, де проводяться планові заходи в рамках 4-ї хвилі мобілізації. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр МО України. Перебуваючи у Харківському обласному військовому комісаріаті, глава оборонного відомства заслухав доповідь офіцерів про хід призову військовозобов’язаних і проблемні питання, пов’язані із цим процесом. «Я розумію, що можуть бути суб’єктивні причини, які заважають призовній роботі. Проте, я переконаний, що позитивні результати залежатимуть лише від розумного підходу районного військового комісара до цього загальнодержавного заходу. Тому не треба застосовувати старі методи, а впевнено рухатися у ногу із часом», - зауважив Степан Полторак. 

У Чугуївському районі зросло виробництво м’яса худоби та птиці

За статистичними даними, сільгосппідприємствами Чугуївського району в 2014 році вироблено валової продукції у порівняних цінах 2010 року на суму 244,9 млн.грн. або 114,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В тому числі м’яса худоби та птиці – на суму 199,9 млн.грн. (120,1%); яйця – 8,6 млн.грн. (102,1%); молока – 36,4 млн.грн. (91,7%). Виробництво м’яса худоби та птиці (у живій вазі) склало 16057 т, що на 19,4% або на 2609 т більше відповідного показника минулого року.

Уряд запроваджує грошові виплати учасникам АТО для складного протезування за кордоном. Арсеній Яценюк

Кабінет Міністрів України ухвалить постанову, що передбачає можливість грошової виплати розміром до 609 тисяч гривень на протезування за кордоном для осіб, які брали участь в антитерористичній операції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 4 лютого. «Із Державного бюджету ми можемо виплатити до 609 тисяч гривень на одну кінцівку для складного протезування за кордоном, яке не робиться в Україні», - наголосив він.  Цією постановою, за словами Глави Уряду, також спрощується процедура отримання державної допомоги для протезування за кордоном, «прискорюється можливість, щоб людина отримала протез та допомогу від держави».

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва запрошує на Бал Святого Валентина

13, 14 і 15 лютого в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться свято музики і краси - Бал Святого Валентина. Гостей свята чекає театралізоване бал; майстер-клас з вальсу і полонезу від професійних хореографів; шоу пісочної анімації; ігри та конкурси. Для дорослих гостей свято розпочнеться о 18.30 і триватиме до 22.00. У денний час - з 11.00 до 14.00 буде проводитися Бал для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Голова Харківської ОДА Ігор Райнін зустрівся з представниками громадських і волонтерських організацій Харківщини

Сьогодні, 4 лютого, голова Харківської ОДА Ігор Райнін зустрівся з представниками громадських і волонтерських організацій Харківщини. У зустрічі взяли участь активісти рухів і організацій "Східна варта", Харківський громадянський форум, "Сила людей", Харківська громадська люстраційний палата, "Східний корпус", "Громадська Варта", Автомайдан -Харків, Євромайдан -Харків, "Help army", «Віче України», «Вільні люди», «Єдина родина», «Асоціація приватних роботодавців», «Альтернатива», Харківський кризовий інфоцентр, «Східний фронт». Під час зустрічі волонтери, представники патріотичних організацій області піднімали ряд злободенних питань.

Відбудеться відбір претендентів на стажування в Німеччині за Програмою перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива»

В рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» («Fit for Partnership with Germany») Міністерством економічного розвитку і торгівлі України спільно з німецьким Товариством з міжнародного співробітництва GIZ 17-20 лютого у Харкові планується проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині. Про це повідомляє Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва. Програма дає можливість управлінцям малого та середнього бізнесу здобути другу вищу освіту за кордоном, розвинути та розширити двостороннє економічне співробітництво між українськими та німецькими компаніями, отримати перспективи виходу на нові ринки збуту шляхом встановлення ділових відносин з іноземними партнерами, підвищити конкурентоспроможність підприємств шляхом удосконалення управлінських знань, умінь та навичок. 

Ігор Райнін провів робочу нараду з представниками правоохоронних органів та силових структур

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 4 лютого провів робочу нараду з представниками правоохоронних органів та силових структур області. У нараді взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. В ході наради були обговорені питання подолання корупції в регіоні, питання боротьби з диверсіями, а також робота з посилення обороноздатності Харківської області. За результатами наради прийнято відповідне рішення. Всі питання головою ХОДА взяті на контроль і відразу дані доручення відповідним службам. 

У галереї «Бузок» можна буде долучитися до діалогу цивілізацій

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 5 лютого відкриється виставка «Світ очима йогів - діалог цивілізацій». Фотовиставка створена на честь десятиліття Української Федерації Йоги. Спочатку проект зібрав понад 1000 учасників, з робіт яких обрали 90 найбільш яскравих, характерних, атмосферних і живих фотографій, які зараз і представляються увазі глядачів.

Для проекту «Стіна» виготовлені перші 4,3 км огорож

Харківський «Завод імені Фрунзе» на замовлення прикордонної служби у Харківській області вже виготовив першу партію систем огородження (4,3 км заборів) для урядового проекту «Стіна» по зміцненню українсько-російського кордону. Загальна вартість партії складає 1,7 млн. грн. За даними прес-служби заводу, підприємство взялося виготовляти необхідну продукцію з мінімальною рентабельністю, враховуючи значущість проекту для безпеки України. В даний час продукція передана замовнику і поміщена на тимчасове безоплатне зберігання на склад заводу імені Фрунзе. Підприємство готове відвантажити продукцію на першу вимогу. 

Перспективи розвитку ДП «Укрспирт» - експорт основної продукції та виробництво альтернативного палива. Роман Іванюк

На сьогоднішній день в Україні працюють п’ять із 41 підприємства, що перебувають в управлінні ДП «Укрспирт». Вже в лютому працюватиме сім підприємств, а в березні – 9-10. Загалом до кінця року планується запустити близько 20 підприємств. Про це заявив виконуючий обов’язки директора підприємства Роман Іванюк. «Потужностей 7-8 підприємств достатньо, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку, а інші – мають працювати на експорт. Ми активно проводимо перемовини з Туркменістаном, Азербайджаном, Казахстаном. Окрім експорту на Схід, треба знаходити можливості експорту до європейських країн. Доведеться продавати дешево, але маємо хоча би виводити підприємства «на нуль». Адже це – зарплатня співробітникам, нові робочі місця, переробка української сировини, підтримка фермерських господарств», - зазначив Роман Іванюк.

Наталя Бурдига – чемпіонка Європи з біатлону

Харків’янка Наталя Бурдига завоювала золоту медаль у складі жіночої естафетної команди України на чемпіонаті Європи з біатлону, який завершився в естонському місті Отепяя. Блискуче завершили останній день чемпіонату українські біатлоністи. В жіночій естафетній гонці Валентина Семеренко з Сум, Ірина Варвінець з Чернігова, киянка Юлія Джима та харків’янка Наталя Бурдига здобули золоту медаль. На фініші українські дівчата показали результат 1 час 9 хвилин 58.5 секунди, та на 18,6 секунди випередили німкень, які посіли друге місце. Бронзу виграли біатлоністки Франції. 

Петро Порошенко підкреслив особливе значення Харківщини для всієї держави

3 лютого під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області Президент України подякував Харкову і всій українській Слобожанщині за те, що протягом останнього року докладали і докладають зусилля для збереження миру і стабільності в регіоні і територіальної цілісності України. Він відзначив, що попри ідеологічні розбіжності, політичні сили Харківщини підтримують єдність і територіальну цілісність України. «Політичні конфлікти внутрішні, в сенсі політичної конкуренції та боротьби, не повинні розкачувати ситуацію. Вони мають вирішуватися цивілізовано, на місцевих виборах», – сказав Президент.

Каста недоторканних повинна бути ліквідована

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту до Харківської області. Глава держави зазначив, що в склад тих конституційних змін, запланованих на найближчий час, входить зняття депутатської недоторканності, суддівського імунітету та децентралізація країни. «Всі обіцяли, але думали, що можна ігнорувати. Ні. Це є вимога суспільства – 89% українців вважають, що депутатська недоторканість має бути скасована. І ми не можемо будувати мур між суспільством і владою. Каста недоторканних повинна бути ліквідована», - сказав Петро Порошенко. 

Україна твердо стоїть на необхідності безумовного дотримання Мінських домовленостей

Про це 3 лютого повідомив Президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту до Харківської області. Глава держави зазначив, що дотримання Мінських домовленостей щодо урегулювання конфлікту на Донбасі є обов’язковим і про це він чітко наголосив у спілкуванні з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелой Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним. «В цих домовленостях є абсолютно чіткі вимоги і до негайного припинення вогню, і до звільнення всіх заручників, в тому числі і Надії Савченко, і до перекриття кордонів, виведення всіх іноземних військ та найманців, і до необхідності політичного урегулювання конфлікту, в тому числі і через місцеві вибори по українському законодавству. Безумовно ці переговори ми можемо проводити тоді, коли ми маємо сильне військо, здатне захистити державу», - зазначив Петро Порошенко. 

Харкову по силах стати лідером у проведенні реформ в Україні

Про це 3 лютого заявив голова Харківської ОДА Ігор Райнін після представлення його адміністративно-господарському активу області Президентом України. «Я впевнений, що Харкову по силах стати лідером у проведенні реформ в Україні. І це моя особова відповідальність. Політичною передумовою цього є об’єднання конструктивних демократичних сил. Ті, хто налаштовані деструктивно, хто ставить себе проти України, той негайно і жорстко відсікатися. Повна нетерпимість до сепаратистів, повна нетерпимість до корупції - сфера відповідальності керівників правоохоронних органів», - зазначив Ігор Райнін.

Президент України Петро Порошенко вручив нагороди бійцям АТО в харківському військовому госпіталі

Президент України Петро Порошенко 3 лютого під час робочої поїздки до Харківської області відвідав Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, де зустрівся з військовослужбовцями з зони АТО, які проходять лікування і реабілітацію. «Швидше одужуйте, ви потрібні Україні. Ми пишаємось вами. Українська армія і весь Український народ дивляться на вас з великою вдячністю», - зазначив Глава держави в ході спілкування з бійцями. Петро Порошенко вручив державні нагороди шістьом воїнам, які проявили особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності під час боїв під Дебальцевим та Вуглегірськом. «Маю високу честь вручити державні нагороди за героїзм, за захист тисячі цивільних», – наголосив Президент. Глава держави доручив Міністру оборони забезпечити виплату грошової премії в розмірі 10 тис. грн.

Ігор Балута подякував жителям області, волонтерам та активістам за спільну роботу на благо цілісності України

«Я щиро дякую всім жителям нашого регіону за той складний рік, що ми прожили з вами разом, за тривожну весну і непросте літо. 4 березня 2014 року, коли я стояв на цій трибуні і мене представляв Аваков Арсен Борисович, я обіцяв вам одне: зберегти українську державність на території Харківського регіону. І ми разом з патріотами нашого міста та області впоралися з цим завданням», - зазначив екс-губернатор Ігор Балута в ході зустрічі з активом Харківської області, на якій був присутній Президент України Петро Порошенко.

Президент України представив нового главу Харківської облдержадміністрації

Президент України Петро Порошенко 3 лютого представив адміністративно-господарському активу Харківської області нового голову Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Львовича Райніна. Відповідний Указ зачитав Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін на зборах активу Харківської області, що проходили за участю Президента України. Представляючи нового голову Харківської облдержадміністрації, Петро Порошенко зазначив, що Харківщина є стратегічно важливою областю, буферною зоною між зоною АТО і мирної частиною України, тому особливо важливо, щоб її очолив сильний управлінець.

Українські бійці високо оцінили харківську розробку - бронеавтомобіль «Дозор-Б»

Представники Збройних Сил України високо оцінили перший серійний зразок нового бронеавтомобіля «Дозор-Б». Розробником бронемашини є Харківське конструкторське бюро ім. Морозова, виробником - Харківський завод транспортного машинобудування ім. Малишева. Бійці назвали його «інноваційною розробкою, яка дійсно запевняє у захищеності». Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому». Заступник командира танкового батальйону Сергій Корсун відзначив оснащеність бронетранспортера тепловізорами, а також високу оцінку дав показникам потужності та прохідності техніки.  

За перший місяць нового року мешканці Харківщини сплатили до бюджету держави понад 900 млн. грн. податків та зборів

В Головному управлінні Державної фіскальної служби у Харківській області повідомили, що протягом січня забезпечено збір 925,8 млн. грн. платежів до бюджетів усіх рівнів, що на 144,5 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року. Темп росту збору платежів до відповідного періоду минулого року склав 118,5 %. При цьому, до Державного бюджету за січень мобілізовано 551,8 млн.грн., що на 103,7 млн. грн. або на 23,1% більше ніж за січень минулого року. До місцевого бюджету за перший місяць нового року надійшло 374 млн. грн., що на 12,3% або на 40,9 млн. грн. більше минулорічного показника.

Учні Золочівського району - переможці обласних змагань зі спортивного орієнтування на лижах

Харківською обласною станцією юних туристів у лісопарковій зоні м. Харкова проведені обласні змагання серед учнівської молоді зі спортивного орієнтування на лижах. У заході взяли участь близько 100 юних туристів-орієнтувальників із Валківського, Дергачівського Золочівського, Чугуївського районів та Дзержинського району м. Харкова. У командному заліку перемогли представники Золочівського району, друге місце посіла команда Валківського району, третє – команда Чугуївського району.

Жителі села Липці подякували Харківській ОДА за сприяння у відновленні мосту

Жителі села Липці Харківського району та підопічні місцевого психоневрологічного інтернату подякували обласній державній адміністрації за сприяння у відновленні зруйнованого мосту через річку Харків. Даний міст вже зданий в експлуатацію. «Треба сказати прямо, що в такий складний період для нашої країни напевно мало хто сподівався, що така складна робота в зимовий період може бути виконана в настільки короткий термін і на такому високому рівні. Всі, хто в будь-якій мірі залежав від функціонування цього мосту, безумовно відчувають глибоку подяку до всіх, хто причетний до вирішення цієї непростої проблеми», - пишуть у листі жителі села. 

Владислав Роленко здобув бронзу міжнародного турніру з боксу

Харків’янин Владислав Роленко посів третє місце на міжнародному турніру з боксу серед молоді пам'яті Євгена Кужельного, який з 27 по 31 січня відбувався в місті Хмельницькому. Участь в змаганнях взяли близько 100 спортсменів з України, Молдови та Киргізстану. У ваговій категорії до 75 кг Харківщину представляв бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи Владислав Роленко. Бронзова медаль дісталася харківському боксеру і на цьому турнірі. В півфіналі Владислав роздільним рішенням суддів 2:1 поступився супернику з Запорізької області Андрію Курті. В свою чергу перемога в даній ваговій категорії дісталася Олександру Дмитрієнко, якій у фіналі здолав кривдника Владислава з рахунком 3:0. 

За підсумками 2014 року в Україні від продажу державних і комунальних земель до бюджетів надійде понад 590 млн. грн.

За підсумками 2014 року в Україні від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної форми власності та прав оренди на них до бюджетів надійде понад 590 млн. гривень. Цей показник на 199,4 млн. гривень (або у 1,5 разу) перевищує аналогічні показники 2013 року. Так, за даними Державного агентства земельних ресурсів протягом 2014 року в Україні було продано 2648 земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності під об’єктами нерухомого майна загальною площею 658,89 га вартістю 590,1 млн гривень.

Харківщина розглядає можливість співпраці з Пакистаном

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, в ОДА опрацьовується питання участі ділових кіл Харківщини у Міжнародній азійській виставці будівельного обладнання, матеріалів та меблів «11th Build Asia International Exhibition & Conference», яка відбудеться з 15 по 17 грудня в м. Карачі, Пакистан. За словами заступника голови ХОДА, зазначена виставка-конференція охоплює широкий спектр тем у сфері житлового будівництва та будівельній індустрії і є унікальним майданчиком для встановлення контактів між будівельниками, архітекторами, інженерами, виробниками машин і устаткування, галузевими експертами та фахівцями з усього світу. 

Підбито підсумки регіональних змагань з велотуризму серед учнівської молоді Харківщини

На базі Красноградського багатопрофільного ліцею Красноградської районної державної адміністрації Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради проведено регіональні змагання з велосипедного туризму серед учнівської молоді. У заході взяли участь близько 200 учнів із навчальних закладів Нововодолазького, Барвінківського, Красноградського, Кегичівського та Сахновщинського районів Харківщини.

Петриківський розпис можна побачити і на Харківщині

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) сьогодні відкриється виставка декоративного розпису «Петриківка, народжена у Харкові». «Один із найдавніших видів народного мистецтва – петриківський декоративний розпис – вже давно вийшов за межі Дніпропетровської області, де він зародився і розвивався як мистецтво мальованої хати. Завдяки натхненній роботі майстрів із Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, подружжя Тамари і Олександра Вакуленків, цей вид мистецтва відроджується і на Харківщині», - зазначають організатори. 

З Харкова з'явився новий автобусний рейс до Росії

За повідомленням ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій», з 12 лютого з Харкова почне курсувати автобус за маршрутом Харків - Ростов. Час відправлення з Харківської АС-1 (Центральний автовокзал Харкова на Гагаріна) о 10:20, прибуття в Ростов о 04:15. Рейс буде виконуватися через день. Квитки вже з'явилися у продажу в касах автовокзалу.

З 4 лютого поїзд Київ – Костянтинівка не буде курсувати через Лозову

За інформацією прес-служби Державної адміністрації залізничного транспорту, зважаючи на зменшення пасажиропотоку в окремих напрямках та для скорочення непродуктивних витрат у пасажирському секторі перевезень, Укрзалізниця вносить корективи у графік руху деяких поїздів далекого сполучення. Починаючи з 4 лютого змінюється маршрут поїзда №126/125 Київ – Костянтинівка. Зараз поїзд курсує через Лозову, Слов’янськ та Краматорськ, а з 4 лютого – через Букине та Красний Лиман.

Архів документів