Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків'янин Владислав Роленко став бронзовим призером чемпіонату Європи з боксу

На молодіжному чемпіонаті Європи з боксу, який проходив з 18 по 25 жовтня в хорватському місті Загреб, харків'янин Владислав Роленко завоював бронзову медаль. До складу збірної команди України входили три харківських боксера - Владислав Роленко, який виступав у ваговій категорії до 75 кг, Микита Чарута - вагова категорія до 52 кг та Сергій Горсков - категорія понад 91 кг. На чемпіонаті Владислав Роленко за очками здолав представника Азербайджану Шаміля Алієва, боксера з Туреччини Хайри Утку Ердогана і спортсмена з Латвії Артйомса Ханевічеса. Але у півфіналі харків'янин за рішенням суддів зазнав поразки від хорвата Лука Плантіча і став, таким чином, бронзовим призером молодіжного Євро. 

Верховну Раду чекають значні зміни. Петро Порошенко

Зволікати з формуванням нової Верховної Ради, нової парламентської коаліції, нової більшості і нового Уряду ніхто не буде, заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи після завершення голосування у передвиборчому штабі "Блоку Петра Порошенка". "Вперше в історії України владні партії набрали більше 50 відсотків голосів. Це вражає і дає розуміння, що це той кредит довіри, який український народ дав політичним силам, щоб негайно розпочати процес реформ", - наголосив Глава держави.

Українські підприємства до кінця поточного року збудують за кошти залізниць 140 вантажних вагонів

За дорученням генерального директора "Укрзалізниці" Бориса Остапюка вітчизняні підприємства до кінця поточного року збудують за кошти залізниць 140 вантажних вагонів. Зокрема, 50 піввагонів побудує ДП «Дарницький ВРЗ», 30 піввагонів і 60 хопер-окатишевозів побудує ДП «Укрспецвагон». Наразі підприємства вже побудували та експлуатують на залізницях України більш ніж 70 нових вагонів.

Харківська область починає реалізацію міжнародних проектів, спрямованих на підтримку переселенців із зони АТО

В Харківській області планується реалізація термінових заходів з реконструкції будівель, де розміщені вимушені переселенці із зони АТО з метою створення прийнятних умов їх проживання в осінньо-зимовий період. Ці заходи заплановані в рамках реалізації III фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН та Європейським союзом. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. 

В області триває погашення кредиторської заборгованості за 2013 по виплаті тваринницьких дотацій

Як повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, в області триває погашення кредиторської заборгованості за 2013 по виплаті тваринницьких дотацій за бюджетною програмою «Державна підтримка галузі тваринництва». Сільгоспвиробникам вже перераховано 93,1% заборгованості. Загальна сума перерахованих коштів становить 10,1 млн.грн. Тільки за останній тиждень на рахунки одержувачів надійшло близько 700,0 тис.грн.

1 листопада Харківський академічний театр музичної комедії відзначить своє 85-річчя

Харківський театр є першим в Україні державним театром музичної комедії. У 1929 році на його сцені відбулася прем'єра «осучасненої» оперети Жака Оффенбаха «Орфей у пеклі». Учні реформатора українського театру Леся Курбаса - Борис Балабан, Януарій Бортник, Богдан Крижанівський, письменник Остап Вишня і композитор Олексій Рябов стали засновниками радянської української оперети.

Ігор Балута взяв участь в голосуванні на позачергових виборах народних депутатів України

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута взяв участь у позачергових виборах народних депутатів України. На виборчій дільниці №631649 виборчого округу №173 глава області нарівні з іншими виборцями отримав виборчі бюлетені і через кілька хвилин перебування в кабінці опустив їх в урну. «Майбутній парламент повинен бути справжнім парламентом, який представлятиме інтереси людей. Парламент чітко визначиться з вектором руху нашої країни, який забезпечить нам європейський вибір і мир в Україні», - зазначив Ігор Балута. 

На виборчих дільницях зберігається спокійна ситуація. Активність виборців досить висока. Сергій Стороженко

На всіх 1684 виборчих дільницях, які працюють в області, зберігається спокійна ситуація, ніяких кримінальних проявів не зафіксовано. Про це 26 жовтня під час марафону "Парламентські вибори-2014" заявив радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. "Був інцидент, коли людина, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомила про мінування будівлі, де знаходяться три виборчі дільниці. Але правопорушник вже затриманий і зараз перебуває в райвідділі міліції. А в цілому на виборчих дільницях все спокійно, все йде за планом", - зазначив Сергій Стороженко.

Станом на 12.00 явка виборців в Харківській області склала майже 20%. Ігор Балута

Явка виборців на виборчі дільниці в Харківській області на 12.00 склала майже 19,4%. Про це в ході марафону "Парламентські вибори-2014" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, найвища явка зафіксована на окрузі №178 (Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський та Первомайський райони) - 23,18%, найнижча - на окрузі №175 (частина Харківського району, Дергачівський район і Люботин) - 13,43%. Як зазначив губернатор, Харківська міська рада відмовилась надавати інформацію про початок, хід і закінчення голосування, а також про кількість виборців. "Але, згідно з попередніми даними, явка по місту Харкову становить 18%", - сказав Ігор Балута.

У Харківській області розпочато голосування на 1683 виборчих дільницях

Станом на 08.00 26 жовтня 2014 року в Харківській області було відкрито 1683 виборчих дільниць з позачергових виборів народних депутатів України. Про це сьогодні повідомив заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. «Розпочато голосування на всіх 605 виборчих дільницях у місті Харкові, по області відкрито 1078 дільниць. О восьмій годині ранку не була відкрита лише одна виборча дільниця у Нововодолазькому районі з причин надходження інформації про замінування її приміщення. Зараз співробітниками УВС, МНС, СБУ ведеться перевірка на наявність на дільниці вибухівки», - сказав він.

Харківська область повністю готова до проведення виборів. Володимир Свєтличний

Про це сьогодні, 25 жовтня, під час зустрічі з представниками Національного демократичного інституту: директором Національного Демократичного Інституту в Республіці Вірменія Гегамом Саргсяном і колишнім Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Республіці Ірак, Радником Міністра закордонних справ Болгарії паном Валерієм Ратчевим заявив заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ХОДА Олександр Євсєєв.

Хід опалювального сезону 2014/2015 років у Харківській області станом на 21.00 24 жовтня

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 11.00 25 жовтня в області на опалення працює 796 котелень або 95,1%. Теплова енергія подається в: - 6 тис. 746 житлових будинків (81,4%); - 20 закладів соціального захисту (95%); - 691 дошкільний заклад (98,9%); - 795 навчальних закладів (95%); - 929 лікувальних закладів (93,2%).

Суд відхилив клопотання Харківської міськради у справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну

Харківський окружний адміністративний суд 24 жовтня відхилив клопотання Харківської міської ради про призупинення дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про демонтаж пам'ятника Леніну і про видалення його з Державного реєстру пам'ятників України. Про це повідомив Директор юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник.

Ігор Балута висловив співчуття родині загиблого героя

«Ми отримали трагічну новину. Ще в одну родину нашої області прийшло непоправне горе. У зоні проведення антитерористичної операції загинув 29-річний прикордонник Сергій Дейнега з села Кобзівка Красноградського району. Я висловлюю щирі співчуття родині Сергія Дейнеги, який віддав своє життя за те, щоб Україна залишилася вільною і єдиною. Сумуємо разом з усією країною за кожним Героєм, який поклав життя заради Батьківщини. Герої не вмирають! Слава Україні!", - висловив співчуття родині загиблого голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Харків'янин Ален Засєєв – переможець Міжконтинентального Кубка з вільної боротьби

В російському місті Хасавюрт відбувся VI Міжконтинентальний Кубок з вільної боротьби, переможцем якого став харків’янин Ален Засеєв. Участь в змаганнях взяли спортсмени з 11 країн світу. В найважчій ваговій категорій 125 кг Україну на Кубку представляло відразу два спортсмена – харків’янин Ален Засеєв та Олександр Хоцянский з Донецька. Обидва впевнено вийшли до фіналу, та поборолись між собою за золото.

Харківська область працює над утепленням житлового фонду

Як зазначив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході наради з газовими службами області, враховуючи, що ліміти газу для Харківської області були скорочені до 1,25 млрд. куб. (на 30%), стала гостра необхідність в розробці додаткових заходів щодо скорочення споживання природного газу. Перш за все, зусилля були спрямовані на роботу з органами місцевого самоврядування з утеплення житлового фонду. Приблизно 40% втрат тепла відбувається через неутеплення житлового фонду, а також неутеплення теплотрас. «Для того, щоб повністю утеплити житловий фонд нам необхідно 33-35 млрд. грн. Це досить велика цифра. Якщо реалізувати ці заходи, то ми зможемо економити 30%. Зараз частина газу вже економиться у зв'язку з розпочатими нами заходами», - сказав заступник голови ХОДА.

Ми проводимо ці вибори, розуміючи, як нам діяти і які на нас чекають ризики. Василь Хома

У Харківській області будуть вжиті всі заходи для безпеки проведення позачергових виборів народних депутатів України, які пройдуть 26 жовтня. Про це заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, керівництво області та правоохоронні органи напрацювали певний досвід щодо забезпечення правопорядку при проведенні виборів Президента України. «Звичайно, в ході президентських виборів в травні нам не все вдалося, що планували. Хоча тоді вибори пройшли досить спокійно і без пригод. Позачергові парламентські вибори ми проводимо, розуміючи, як нам діяти, які нас чекають ризики і що нам треба зробити, щоб і до виборів, і в момент голосування, і після закриття дільниць, коли буде йти підрахунок голосів і виконуватися доставка протоколів в окружні комісії та в ЦВК, все пройшло без провокацій і без порушень», - зазначив Василь Хома.

Харків’яни - переможці юніорського чемпіонату України з водного поло

З 21 по 23 жовтня в басейні НТУ «ХПІ» відбувся фінальний тур чемпіонату України з водного поло серед юніорів. Участь у фінальних змаганнях взяли п’ять команд. Переможцем чемпіонату стала збірна Харківської області, яка здобули чотири перемоги. Маріупольський «Іллічівець» харків'яни перемогли з рахунком 11:3, команду Львівського училища фізичної культури з рахунком 6:3, команду Харківського училища фізичної культури №1 розгромили з рахунком 14: 5, та с ще більшим рахунком 14:2 перемогли збірну Харківської області-2.

Україна в неділю переходить на зимовий час

В ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. О 4.00 стрілки годинника будуть переведені на одну годину назад. Перехід на зимовий час в Україні здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Бюджет Харківської області за 9 місяців виконано на 100,9%

До загального фонду бюджету Харківської області у січні - вересні 2014 року надійшло 3 млрд. 759,5 млн. грн. або 100,9% до плану, затвердженому органами місцевого самоврядування. Про це 24 жовтня під час обласної селекторної наради про виконання показників місцевих бюджетів області за третій квартал 2014 і стан реалізації заходів щодо збалансованості показників місцевих бюджетів області повідомив Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Овсянников. Місцеві бюджети отримали додатково фінансовий ресурс від перевиконання доходної частини (більш ніж на 5%) в цілому 59,8 млн. грн.  

Аграрний фонд уклав форвардні договори на поставку 13 тис. 327 тонн зерна

Сільгосптоваровиробники області беруть активну участь в укладанні договорів на поставку зерна врожаю 2015 року на умовах форварду. Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін станом на 24 жовтня ПАТ «Аграрний фонд» укладено форвардні угоди на поставку 13327 тонн зерна майбутнього врожаю, за якими вже сплачено 25% авансового платежу.

Хід опалювального сезону 2014/2015 років в Харківській області

Станом на 24.10.2014 в області на опалення працює 513 котелень або 61,3%. За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА, теплова енергія подається до: - 16 закладів соціального захисту (76,2%); - 571 дошкільна установа (81,7%); - 625 загальноосвітніх навчальних закладів (74,7%); - 713 лікувальних установ (71,5%); - 3253 житлових будинків (централізовано) або 39,2%.

Співробітники департаментів облдержадміністрації відвідали поранених бійців АТО

Співробітники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з співробітниками Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації відвідали учасників антитерористичної операції, які перебувають на лікуванні в Харківському військовому госпіталі. Зустріч відбулася за дорученням Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. 

Кращі автомобілісти області відзначені нагородами ХОДА та обласної ради

Сьогодні, 24 жовтня, в малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди святкування Дня автомобіліста і дорожника. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути кращих автомобілістів області з їх професійним святом привітав перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін. Він відзначив значущість цієї професії і для діяльності всіх галузей країни, і для кожного її громадянина.

У Харкові за виборами спостерігатимуть депутати Європарламенту

В Україну сьогодні, 24 жовтня, прибувають 14 депутатів Європейського парламенту для спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні. Депутати спостерігатимуть за виборами в Києві, Харкові, Черкасах, Одесі та Дніпропетровську. Делегацію очолює європейський депутат від Хорватії Андрій Пленкович (представник Європейської народної партії). «Мета місії депутатів Європейського Парламенту - визначити, чи будуть проведені парламентські вибори в Україні відповідно до міжнародних зобов'язань країни і міжнародного права», - йдеться в повідомленні.

Призначений додатковий поїзд Київ-Лисичанськ, який ходитиме через Харків

«Укрзалізниця» продовжує відновлювати залізничне сполучення з Східної України. Так, починаючи з 31 жовтня, почне курсувати додатковий поїзд № 532/531 Київ - Лисичанськ. Він ходитиме щодня через Ворожбу, Суми, Харків і Сватове. З Києва потяг буде відправлятися в 15:42 і прибувати в Лисичанськ на наступний день в 8:07. З Лисичанська поїзд відправлятиметься о 12:33, і прибуватиме до столиці на наступний день в 3:54.

15 листопада в Харкові відбудеться відбірковий етап фестивалю «Червона рута»

У 2014-2015 роках відбудеться ХІV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального. 27 відбіркових конкурсів фестивалю проходять з березня по грудень в усіх обласних центрах. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2015 року. На Слобожанщині відбірковий етап фестивалю відбудеться 15 листопаду у Харківському музичному училищі ім. Б.М.Лятошинського. Початок о 10:00 годині.

6 листопада відбудеться І Міжнародний форум «Польський бізнес день»

6 листопада під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні відбудеться І Міжнародний форум "Польський бізнес день", який проходитимете у м. Київ за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, в готелі "Fairmont Grand Hotel Kyiv". Метою Форуму є поглиблення співробітництва між Україною, Польщею та Європейським союзом у цілому. В рамках Міжнародного форуму будуть представлені правила сертифікації та стандартизації продукції, яка експортується на європейські ринки, а також умови придбання активів, корпоративних прав, нерухомості тощо.

Події дня!

Сьогодні, 24 жовтня, о 10.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде урочистий прийом голови облдержадміністрації І. Балути з нагоди святкування Дня автомобіліста і дорожника. О 12.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Виконання показників місцевих бюджетів області за третій квартал 2014 року і стан реалізації заходів щодо збалансованості показників місцевих бюджетів області». 

Ігор Балута ознайомився з ходом підготовки Борівського району до майбутніх позачергових виборів народних депутатів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 23 жовтня відвідав з робочою поїздкою Борівський район. Губернатор проінспектував підготовку району до майбутніх позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня. За інформацією голови Борівської райдержадміністрації Віталія Кіяна, в районі створено 22 виборчі дільниці, 2 з яких знаходяться в приміщеннях сільських рад, 8 - в установах культури, 10 - в установах освіти, 1 - в закладі охорони здоров'я та 1 - у приміщенні державного підприємства.

Архів документів