Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області – шлях до успіху в майбутньому

Як зазначила заступник голови ХОДа Юлія Світлична, серед основних завдань учнівських олімпіад з навчальних предметів є стимулювання творчого самовдосконалення дітей, учнівської молоді, виявлення, розвиток обдарованих учнів. Саме з цією метою 5 лютого на базі Української інженерно-педагогічної академії розпочалися щорічні обласні олімпіади з предметів загальноосвітньої підготовки серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області. У перший день проведення олімпіади учні показали свої знання з української мови та літератури, математики та правознавства.

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками загиблих в авіакатастрофі «Боїнга 777»

7 лютого на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. У церемонії прощання взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні пан Даг Трапет, Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан, голова міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17 Пітер Яап Алберсберг і представники місії, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, курсанти військових вузів. Після церемонії прощання борт з труною з останками загиблих в авіакатастрофі пасажирів вилетів з харківського аеропорту в Ейндховен (Голландія). 

Укрпошта доставила майже 50 тонн гуманітарної допомоги в зону АТО

Майже 50 тонн гуманітарної допомоги, понад 1,4 млн. грн, 583 оперативні доставки гуманітарних вантажів – такий далеко неповний перелік підтримки, яку надала Укрпошта бійцям та постраждалим від бойових дій на сході країни з початку проведення АТО. «Із зібраних 1,4 млн грн, 784 тис. склали фінансову допомогу, решту – близько 650 тис. грн. витрачено на закупівлю необхідної гуманітарної допомоги, серед якої медикаменти, предмети першої необхідності, продукти харчування, засоби особистої безпеки, теплі речі», – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.

Зараз необхідно виводити з тіні всі схеми, які існують у сфері АПК. Ігор Райнін

На сьогоднішній день агропромисловий комплекс є однією з найбільш корумпованих сфер економіки. Про це 6 лютого заявив на прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Причому корупція в цій сфері так далеко зайшла, що якщо ми спробуємо її прибрати, то я не впевнений, що самі аграрії це підтримають. Вони настільки звикли, що можна піти туди і дати сюди, вже готовий прайс-лист і все нормально», - зазначив Ігор Райнін.

Ігор Райнін почав формувати команду в районах області

Найближчим часом буде сформована нова команда в районах області. Головним критерієм відбору голів районних державних адміністрацій є професіоналізм і порядність. Про це 6 лютого під час прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Час непростий. Тому аматорів, любителів брати не будемо. Оскільки їм треба буде виконувати конкретну роботу. А в країні складна економічна, суспільно-політична і військова ситуація. Потрібен досвід життєвий і людський і сильна патріотична мотивація», - зазначив Ігор Райнін.

Харків’янин Дмитро Павленко встановив два рекорди України

В місті Коломия Івано-Франківської області з 1 по 6 лютого відбувався чемпіонат України серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат з пауерліфтингу. В змаганнях приймало участь 85 спортсменів з 12 регіонів країни. Харків’янин Дмитро Павленко в ваговій категорії до 120 кг посів І місце та встановив два рекорди України серед юніорів: в присіданні з результатом 390 кг та в сумі - 960 кг. Також харківський спортсмен Дмитро Гайнулін виборов ІІ місце серед юніорів в ваговій категорії до 74 кг та встановив рекорд України в тязі з результатом 283 кг.

В Харківському університеті відбудеться Асамблея вчених рад

В Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна 10 лютого відбудеться урочиста Асамблея вчених рад, присвячена 210-річчю від дня відкриття університету. Під час урочистого зібрання будуть вручені дипломи почесного доктора університету віце-президенту Національної академії наук України Антону Наумовцю та директору Інституту загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева Валерію Бойку, а також почесні відзнаки, нагороди та премії за високі досягнення у навчальній, науковій і виховній роботі представникам університетської спільноти. Ректор університету, академік Віль Бакіров виступить перед учасниками та гостями із доповіддю «Харківський університет та українська культура». 

Незалежно від ступеня напруги на східних рубежах області, у нас є можливість залучати інвестора. Ігор Райнін

За підсумками минулого року, незважаючи на нестабільну економічну ситуацію, в Харківську область було залучено близько 30 млн. доларів інвестицій. Харківська область практично єдина з Південно-Східних областей України, яка показала приріст. Це серйозний показник динаміки розвитку економічного комплексу регіону. Про це сьогодні, 6 лютого, у ході прес-конференції заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Найближчим часом буде створена робоча група з вивчення діяльності кожного проблемного підприємства області

Про це сьогодні, 6 лютого, в ході прес-конференції заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Найближчим часом ми створимо робочу групу з вивчення діяльності кожного проблемного підприємства. Проведемо заміну керівників кількох державних підприємств, які не в змозі вирішувати нехай і об'єктивні складності. Підвищимо рівень кадрового менеджменту», - зазначив голова ХОДА.

До уваги ЗМІ!

10 лютого о 9:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться брифінг Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, який перебуватиме в Харківській області з робочим візитом з метою обговорення національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я України.

У Харкові пройде громадська панахида за загиблими у зоні АТО

Про це 6 лютого під час прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Ті хлопці, які захищають нашу Батьківщину - це герої. І ми повинні шанувати пам'ять усіх загиблих у зоні АТО. На зустрічі з громадськістю ми домовилися, що така громадська панахида обов'язково відбудеться», - зазначив керівник області.

Представники громадськості Харківщини висловили свої пропозиції щодо підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків

5 лютого у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в режимі відео конференції, відбулася чергова експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики в процесі реалізації положень Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди на тему: «Підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків» за участі представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, експертів з зазначеного питання.

Ігор Райнін обговорив подальшу співпрацю з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 6 лютого зустрівся з головою міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17 Пітером Яап Алберсбергом та представниками делегації Нідерландів, Малайзії та Австралії для обговорення питань, пов'язаних з розслідуванням катастрофи літака «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії». На зустрічі були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні пан Даг Трапет, Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан, заступник голови Харківської ОДА Юлия Светличная, т.в.п. заступників голови ХОДА Євген Шахненко, В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко.

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 6 лютого, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті звернення мешканця смт Велика Рогань Харківського району щодо проведення ПАТ «Харківгаз» перерахунку вартості спожитого газу, мешканця м. Харкова щодо сплати боргу КП «Харківводоканал» за послуги водопостачання та інші питання у сфері будівництва та житлово-комунального господарства. Громадяни отримали консультації спеціалістів.

В автомобільно-дорожньому технікумі вшанували пам'ять бійця АТО

У Харківському автомобільно-дорожньому технікумі 5 лютого відбувся вечір пам’яті, присвячений випускнику технікуму (1999 р.) Черемису Руслану Володимировичу, який загинув під час виконання військового обов’язку в зоні АТО. У патріотичному заході взяли участь представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, студенти та викладачі вищих навчальних закладів області, випускник технікуму однокурсник загиблого Михайло Кулик. Також на заході була присутня українська поетеса, заслужений діяч культури України Ніна Виноградська, яка зачитала свої вірші.  

На Харківщині триває підготовка зведеного підрозділу, до складу якого увійшли мобілізовані воїни

У Харківській області триває підготовка особового складу зведеного підрозділу 92-ї окремої механізованої бригади. Практичний вишкіл військовослужбовців, призваних в рамках проведення третьої та четвертої хвилі мобілізації, проводиться на базі загальновійськового полігону та у покинутих будівлях. «На даному етапі підготовки воїнів з ними активно відпрацьовуються колективні дії на відкритій місцевості та в місті. Зазначу, що у цьому підрозділі служать здебільшого добровольці, яких не лякає можливість виконання обов’язків у зоні АТО. При цьому, понад 60% бійців побували на Донбасі. Тож нашим новобранцям є на кого рівнятися і у кого переймати досвід», - пояснив т. в. о. заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади по роботі із особовим складом майор Артур Батістов.

Упродовж 2014 року на Харківщині введено в експлуатацію понад 58 км газопроводів та газифіковано 1038 квартир та домоволодінь

На початок 2015 року газифікації населених пунктів Харківської області складає 71,1 %, в тому числі міст та селищ міського типу – 83,2 %, сіл – 54,3 %. Про це 5 лютого повідомлялось на нараді в управлінні паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації, на якій було підбито підсумки роботи з підвищення рівня газифікації населених пунктів Харківської області у 2014 році. Упродовж року продовжувалось будівництво об’єктів, фінансування яких було частково здійснено у попередні роки, та об’єктів, що були профінансовані у 2014 році за рахунок коштів місцевих бюджетів та населення. Так, у серпні завершено газифікацію с. Костянтівка Борівської сільської ради Зміївського району. Загальний обсяг фінансування за договором склав 4785,7 тис. грн. Також було завершено будівництво газопроводу по вулицях Залізничній, Зеленій, Лісовій і Радгоспній в селі Огульці Валківського району Харківської області, фінансування якого було частково здійснено за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» та завершено за рахунок коштів населення.

На Харківщині збільшилося число транспортних перевезень

За 2014 рік в Харківській області всіма видами транспорту перевезено 41,9 млн. тонн вантажів та 629,8 млн. пасажирів. Порівняно з 2013 роком вантажообіг збільшився на 11,5%, а обсяги пасажирських перевезень зросли на 0,2% при зниженні на 5,3% в середньому по Україні. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Зокрема, на Південній залізниці за 2014 рік загальне навантаження склало 29 млн. тонн вантажів, а вантажообіг збільшився на 16,8%.  

Події дня!

Сьогодні, 6 лютого, о 12.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.

На Харківщині продовжать роботу по модернізації джерел теплопостачання

Під головуванням т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка 5 лютого відбулася нарада з питання виконання у 2014 році інвестиційних програм у сфері теплопостачання об’єктів та закладів бюджетної сфери та розгляду пропозицій подальшого руху інвестицій на 2015 рік. Нараду провели з метою подовження в області модернізації джерел теплопостачання, введенню в енергобаланс місцевих і альтернативних видів палива. У нараді взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Світлана Дригайло і перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа. 

Число серцевих нападів у Харківському регіоні зменшилося

Кількість випадків гострого інфаркту міокарда у районах області у 2014 році у порівнянні з 2013 роком знизилось на 24,7% (з 1455 до 1095). А показник смертності, що становив у 2013 році 22,4 на 100 тис. дорослого населення, у 2014 році упав до 19,85 на 100 тис. дорослого населення. Такі дані привели лікарі 5 лютого під час Дня лікаря-кардіолога, який відбувся на базі ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України».

Ігор Райнін попередив голів районних адміністрацій міста та області про особисту відповідальність за невиконання плану мобілізації

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 5 лютого провів розширену нараду з питання виконання Указу Президента України № 454/2014 «Про часткову мобілізацію». У нараді взяли участь прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ МВС України у Харківській області Віталій Гузь, перший заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, тимчасово виконуючі повноваження заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов та Євгеній Шахненко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, а також голови районних адміністрацій міста та області, військові комісари районів міста і області, керівники підприємств Харківщини.

Більше 30 тисяч сімей переселенців в Харківській області отримують адресну допомогу

Станом на 04.02.2015 року в Харківській області 128,8 тис. вимушено переміщених осіб (94 тис. сімей) отримали довідки про реєстрацію. Про це 5 лютого повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з представниками волонтерських організацій Харківщини «Станція Харків» і «Help Army». Тетяна Бабенко також зазначила, що на сьогоднішній день державну щомісячну допомогу на компенсацію оплати комунальних послуг та оренди житла отримує 31 тис. сімей переселенців. На виплату цієї допомоги з держбюджету в Харківську область у січні надійшло 31 млн.грн.

Верховна Рада направила у Конституційний суд законопроект про зняття недоторканності з нардепів та суддів

Народні депутати підтримали законопроект № 1776 "Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів)" для направлення на висновок Конституційного суду України. За відповідне рішення проголосували 365 нардепів з 226 мінімально необхідних. Даний законопроект виключає зі статті 80 Конституції України положення, згідно з яким, народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, та що нардепи не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані. 

Харківська облдержадміністрація надасть допомогу в евакуації дітей із міста Щастя

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 5 лютого зустрівся з представниками волонтерських організацій Харківщини «Станція Харків» та «Help Army» і обговорив питання евакуації 47 дітей з міста Щастя (Луганська обл.). Дітей із зони АТО планують привезти до Харкова, нагодувати, надати необхідні речі і відправити на тимчасове проживання в Вінницьку область, де для них вже підготовлені всі умови. Ігор Райнін пообіцяв надати всебічну допомогу в евакуації дітей із міста Щастя, зокрема, надати транспорт для їх перевезення до Харкова та забезпечити супроводження автобуса співробітниками Державтоінспекції.

Виробники насіння Харківщини можуть реалізовувати свою продукцію в інші регіони

Виробники насіння і садивного матеріалу Харківської області можуть не лише забезпечити якісним насінням місцевих аграріїв, але й реалізовувати його у інші регіони України. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Всього насіннєвими господарствами області цього року підготовлено для реалізації майже 9 тис. тонн насіння високих репродукцій, це ярі пшениця та ячмінь, а також просо, овес, гречка, горох, кукурудза та інші культури. Ціни на насіння від наших виробників доспупні, а якість вони гарантують. Виробництво насіннєвого матеріалу високорентабельне, тому підприємства, які цим займаються, мають можливість забезпечувати себе сучасною технікою та використовувати у роботі найсучасніші технології», - розповіла Юлія Світлична. 

Поїзд з Харкова до Лисичанська продовжить їздити щодня

Південна залізниця продовжила курсування щоденного пасажирського поїзда №609/610 Харків - Лисичанськ - Харків, повідомляє прес-служба Південної залізниці. З Харкова поїзд відправлятиметься о 13:00 і прибуватиме в Лисичанськ о 20:25. Зворотно з Лисичанська поїзд відправлятиметься о 21.05 і прибуватиме на кінцеву зупинку в 4:22. Під час руху поїзд буде робити зупинки на станціях Зміїв, Балаклія, Ізюм, Святогірськ, Радьківські Піски, Куп'янськ, Сватове, Кремінне та Рубіжне. У складі поїзда 1 купейний і 5 плацкартних вагонів. Щодня Південна залізниця пропонує пасажирам поїзда близько 300 вільних місць. 

Харківські борці привезли з Ірану дві медалі

Харківські борці завоювали бронзові медалі на міжнародному турнірі з вільної боротьби серед кадетів «Кубок Ядігяра Імама», який пройшов в Ірані. Участь у турнірі взяли спортсмени з 13 країн світу. Юні українські борці здобули три бронзові медалі, дві з яких - заслуга спортсменів Харківської області. У ваговій категорії до 42 кг третє місце посів Каміль Карімов, а у ваговій категорії до 100 кг - Михайло Гетьманський. 

За останнє десятиріччя смертності від раку в Україні зменшилась на 15%

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, в області на обліку перебуває 70,2 тис. онкохворих. Протягом 2014 року зареєстровано 9754 (у 2013 році – 9806) випадків захворювання на рак. У середньому за рік від раку в області помирає 5154 особи (найчастіше від раку легенів). Завдяки організаційним заходам, спрямованим на поліпшення профілактики, діагностики та лікування онкологічних хворих, в Україні за останнє десятиріччя вдалося досягти деяких успіхів в організації онкологічної допомоги населенню, найбільш значущими з яких є зменшення смертності на 15%, летальності хворих до року на 5%, занедбаності раку на 7%, збільшення охоплення спеціальним лікуванням хворих на рак до 65,8%.  

Ігор Райнін обговорив з представниками правоохоронних органів та силових структур хід 4-ї хвилі мобілізації в регіоні

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 5 лютого провів робочу нараду з представниками правоохоронних органів та силових структур області з питання виконання указу Президента України про мобілізацію. У нараді взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, військовий прокурор Харківського гарнізону Андрій Глумаков, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, радник голови ХОДА Сергій Стороженко. 

Архів документів