Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У галереї "Бузок" відкриється виставка творів Слобожанського пленеру «Біла Ворона»

21 жовтня о 17.00 в Інформаційно - виставковому центрі «Бузок»  відбудеться відкриття виставки творів Слобожанського пленеру «Біла Ворона». На пленері в с. Меліховка Нововодолазького району, що тривав з 8 по 24 серпня, працювали десять художників. Всього було створено біля семидесяти картин. Місця, де проводився пленер, є унікальними на теренах України за своїм походженням, історією, природним середовищем.

Харківська область та Греція розвивають співробітництво

Харківська облдержадміністрація спільно з Посольством України в Греції опрацьовують питання щодо організації виставки конкурентоспроможної продукції Харківщини в рамках постійно діючої виставки українських товарів в «Philippos Business Center» (м. Салоніки). Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. "Необхідно розглядати нові можливості не тільки на традиційних ринках збуту, а й прокладати нові шляхи співробітництва. Грецька Республіка є одним з перспективних торгово-економічних партнерів Харківщини в регіоні Східного Середземномор’я. Завдяки постійно діючій виставці в Салоніках, підприємства Харківської області отримають можливість налагодити співробітництво з грецькими партнерами в галузі машинобудування, транспортної інфраструктури, високих технологій, аграрній сфері", - зазначив Ігор Райнін.

В Україну повернулася Вікторія Триженко, яка була поранена в зоні АТО

Сьогодні в Україну повернулася Вікторія Триженко, одна з трьох цивільних поранених, серйозно постраждалих в зоні АТО. Вікторія проходила лікування в одному з госпіталів Австрії. У міжнародному аеропорту «Харків» Вікторію зустріли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, співзасновник Благодійного фонду «Мир та порядок» Всеволод Кожемяко, а також представники ЗМІ. Нагадаємо, Вікторія постраждала під час мінометного обстрілу в зоні антитерористичної операції. У жінки були поранені ноги, зокрема, постраждав колінний суглоб. Їй загрожувала ампутація ноги.

Ігор Балута підписав Розпорядження про виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підписав розпорядження від 17 жовтня 2014 року «Про забезпечення виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади». Підставою для підписання такого Розпорядження є набрання 16 жовтня 2014 р. чинності Закону України «Про очищення влади», який визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту і утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.

Харківські аграрії купують нову техніку

У вересні сільгоспвиробники Харківської області придбали 205 одиниць нової техніки на 98,5 млн. грн. – це найвищий показник за 2014 рік. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін. В цілому за 9 місяців поточного року аграрії Харківщини придбали 1330 одиниць нової техніки на суму 692,4 млн. грн. В тому числі 281 трактор на 158,2 млн. грн., 99 зернозбиральних комбайнів на 152 млн. грн., 200 одиниць посівної техніки на 102,7 млн. грн., 229 одиниць ґрунтообробної техніки на 57 млн. грн.

Ігор Балута провів зустріч з Почесним консулом Туреччини в Харкові

Сьогодні, 17 жовтня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів зустріч з Почесним консулом Туреччини в Харкові Володимиром Білим. У ході зустрічі йшлося про конкретні напрямки роботи та можливі шляхи взаємовигідного співробітництва. Нагадаємо, що Почесне консульство Турецької Республіки в місті Харкові урочисто відкрито 4 вересня за адресою: вул. Пушкінська, 57.

В області запроваджено адресні виплати переселенцям

За дорученням першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, Департаментом соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації було проведено нараду з керівниками рай(міськ)управлінь соціального захисту населення щодо організації роботи з надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в т.ч. на оплату житлово-комунальних послуг.

У Харкові відкрито Почесне консульство Азербайджанської Республіки

16 жовтня цього року відбулась урочиста церемонія відкриття Почесного консульства Азербайджану в м. Харків. У заході взяли участь представники Харківської обласної державної адміністрації, Міністерств закордонних справ України та Азербайджану, представники дипломатичного корпусу Азербайджану та інших країн, акредитованих в Україні. Зокрема, були присутні Надзвичайний та повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі, Посол з особливих доручень МЗС України Ігор Ніколайко та інші.

В основі створення ОСББ має бути реальна зацікавленість мешканців у забезпеченні ефективного управління власним майном, а також реальне фінансування. Василь Хома

Про це зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома під час обговорення питання «Про хід створення в області об’єднань співвласників багатоквартирних будинків». «З цією метою недостатньо сподіватися на державні програми та кошти державного бюджету. Необхідно орієнтуватися, в першу чергу, на реальні можливості місцевих бюджетів усіх рівней. Ми повинні створювати таку кількість ОСББ, яку зможемо реально забезпечити фінансовим ресурсом», - сказав він.

Харківська область на 100 % готова до початку опалювального сезону. Василь Хома

Про це 17 жовтня в ході обласної селекторної наради заявив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви, по житловому господарству області комплексно підготовлено 14 796 житлових будинків. По тепловому господарству в міжопалювальний період підготовлено 837 котелень, 2079,95 км теплових мереж та 309 центральних теплових пунктів. Проведено капітальний ремонт 21 котельні та проведено заміну 20 котлів, що становить 100% від плану. На підготовку області до роботи в осінньо-зимовий період використано 73,2 млн. грн. Запаси вугілля на котельнях і топкових створені в кількості 4,7 тис.тонн, що становить 93,1% від плану.

У смт. Бабаї пройде свято «Перлина землі Слобожанської» до Дня Харківського району

Завтра, 18 жовтня, в сел. Бабаї (Харківський район) пройде свято «Перлина землі Слобожанської», присвячене 70-річчю визволення України від фашистських загарбників і 91-й річниці з дня створення Харківського району. Цього року захід проходитиме з 10:00 до 17:00 на території Бабаївської селищної ради та в приміщенні Бабаївського селищного будинку культури. Головна мета заходу - ознайомити харків'ян і гостей району з роботами майстрів декоративно-прикладного мистецтва, народних умільців, познайомитися з історією району.

На Харківщині пройде відкрита першість з велосипедного спорту категорії крос - кантрі

У неділю, 19 жовтня, у Харкові відбудеться відкрита першість з велосипедного спорту категорії крос-кантрі серед юнаків та дівчат 2001-2005 років народження, а також 1999 року народження і старше, присвячена 91-й річниці Харківського району. Реєстрація учасників змагань розпочнеться о 10.30 в будівлі Кулиничівської селищної ради (вул.7-й Гвардійської армії, 14, раніше – Харківський район). В 11.00 відбудеться Парад учасників першості, а в 11.30 - початок змагань.

Австралія зберігає солідарне ставлення до України і підтримує її суверенітет. Заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома 17 жовтня зустрівся із заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні Тімом Болотніковим. Сторони обговорили питання подальшої співпраці між Харківською областю та Австралією, а також підготовку облдержадміністрації до позачергових парламентських виборів. Василь Хома зазначив, що Харківською облдержадміністрацією спільно з правоохоронними органами розроблено план заходів з безпеки під час проведення позачергових виборів народних депутатів. «З метою охорони всіх виборчих дільниць до початку голосування там знаходитимуться представники правоохоронних органів. Під час проведення виборів вони будуть посилені додатковими силами органів правопорядку. З огляду на це, у нас є впевненість, що вибори народних депутатів пройдуть безпечно, демократично і прозоро», - підкреслив віце-губернатор.

Кращі працівники харчової промисловості відзначені нагородами Харківської облдержадміністрації та обласної ради

Сьогодні, 17 жовтня, в малому залі обласної державної адміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників харчової промисловості. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко привітали кращих працівників галузі з їх професійним святом.

В області продовжується  зростання обороту роздрібної торгівлі

За абсолютним приростом обсягу обороту роздрібної торгівлі на одну людину до відповідного періоду 2013 року (149,0 грн.), область за підсумками дев’яти місяців є однією з найкращих в Україні при середньому національному показнику мінус 732,6 грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, незважаючи на суттєве падіння по Україні за січень-вересень 2014 року темпів зростання обороту роздрібної торгівлі, а саме до рівня 94,7%, в Харківській області зберігається позитивний рівень показника – 100,9%.

Кількість сімей - отримувачів субсидій зросте на 20%

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, на сьогодні житлові субсидії отримують 46 тис. сімей Харківської області. До кінця року прогнозна чисельність сімей, що отримують субсидії, досягне 120 тисяч. Зазвичай, в опалювальний сезон цей показник становить 100 тис. сімей. У рамках експертної зустрічі представників Міністерства соціальної політики України з працівниками Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації, місцевих управлінь соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та експертів на тему «Забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги» було обговорено пріоритети урядової політики та хід реалізації рішень Уряду, розглянуто актуальні питання призначення житлових субсидій та компенсацій додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги.

Події дня!

Сьогодні, 17 жовтня, о 10:00 у  малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників харчової промисловості

Майбутній парламент повинен бути реформаторським і проєвропейським. Сергій Стороженко

Радники голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко та Юрій Чевордов взяли участь у круглому столі «Новий парламент: очікування та виклики», який пройшов 16 жовтня в прес-центрі «Status Quo». Учасники обговорили, яким має бути майбутній парламент, а також оцінили шанси різних політичних сил і кандидатів по мажоритарних округах пройти до Верховної Ради нового скликання.

У Харкові відбудеться обговорення антикорупційних законів

23 жовтня 2014 року о 14.00 у конференц-залі готелю «VIVA» (пр.Гагаріна, 10/2) відбудеться експертне обговорення на тему «Чи зменшать рівень корупції в Україні закони, розроблені громадськими активістами?», організатором якого є громадська організація «Transparency International Ukraine» (TI). Упродовж жовтня-грудня 2014 року в обласних центрах України проходять регіональні обговорення антикорупційних законів, розроблених громадськими активістами ініціативи «Реанімаційний пакет реформ».

Відбувся урочистий прийом з нагоди закінчення каденції Генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната

У Генеральному консульстві Республіки Польща у місті Харкові 16 жовтня відбувся урочистий прийом з нагоди закінчення каденції Генерального консула Яна Граната. Висловити вдячність пану Генеральному консулу за чотирирічну роботу прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, а також представники дипломатичних місій, керівники органів виконавчої влади з Дніпропетровської, Полтавської, Сумської областей, депутати обласної ради, керівники підприємств та організацій, представники громадськості та духовенства.

Громадські організації Харьковшіни візьмуть участь в проектах норвезького наукового інституту

Сьогодні, 16 жовтня, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко провів зустріч зі старшим керівником проектів Наукового інституту Аґдер (м Крістіансанд, Норвегія) паном Турбёрн Бюртваном. В ході зустрічі обговорювалися питання участі громадських організацій Харківщини в проектах і програмах інституту, а також суспільно-політична ситуація в Україні та області.

Всі вимушені переселенці із зони АТО і АР Крим можуть звернутися в управління соцзахисту із заявами про надання їм адресної допомоги на оплату житла та комунальних послуг

У жовтні набрали чинності дві важливі Постанови Кабінету Міністрів України щодо тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Про це 16 жовтня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко. Перший заступник директора департаменту розповіла, що постановою Кабміну від 1 жовтня 2014 року № 509 затверджено порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, переміщеної з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

У Харківській області проведена роз’яснювальна робота серед населення щодо виплат компенсацій та призначення субсидій

Сьогодні, 16 жовтня, у ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги» під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Віталія Мущиніна.

На Харківщині будуть вжиті всі заходи задля безпеки проведення виборів

Про це сьогодні, 16 жовтня, сказав заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході зустрічі голови ХОДА Ігоря Балути з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ паном Кентом Харштедтом, присвяченої обговоренню питань щодо підготовки проведення до позачергових парламентських виборів. За словами Василя Хоми, керівництво області та правоохоронні органи напрацювали певний досвід із забезпечення правопорядку під час проведення виборів Президента України.

Ігор Балута зустрівся з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 16 жовтня провів робочу зустріч з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ паном Кентом Харштедтом. У зустрічі також брали участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, перший заступник начальника управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун. Мета зустрічі - обговорення питань підготовки проведення в області  позачергових парламентських виборів.

Харківська область отримала понад 1 мільярда гривень в рахунок погашення заборгованості за газ

За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви, 13.10.2014 профінансовано тридцять чотири договори на суму 980 млн. 442000 289 грн., в рахунок погашення заборгованості за газ, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2014 №30 «Деякі питання надання у 2014 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».

Інформація генеральних планів міст стає доступною для громадян та інвесторів

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, важливим на сьогоднішній день залишається питання надання відкритого доступу до генеральних планів міст та іншої містобудівної документації шляхом розміщення на веб-сайтах органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. «Проведення цієї роботи дозволить інвесторам та забудовникам максимально використовувати існуючі інформаційні ресурси при прийнятті рішень щодо привабливості та перспектив розвитку населених пунктів області. Надання публічності генеральних планів міст, іншої містобудівної документації дає реальну змогу оцінити ефективність роботи місцевої влади, наочно відобразити актуальні напрями та стан соціально-економічного розвитку територій», - підкреслив Ігор Райнін.

Марина Ільінська завоювала два золота юнацького чемпіонату України з бадмінтону

Три медалі здобули харків'яни на чемпіонаті України з бадмінтону серед юнаків та дівчат 1999 року народження, який пройшов у Миколаєві. Участь в чемпіонаті взяло 69 спортсменів з Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської та Черкаської областей. Харківську область представляли 16 юних бадмінтоністів. Дві золоті медалі (в жіночій одиночній та жіночій парній категорії) завоювала Марина Ільінська. У фіналі одиночній категорії харків'янка перемогла спортсменку з Дніпропетровської області Валерію Жданову, а в парній разом з харків'янкою Даною Гриненко вони обіграли дніпропетровську пару Валерія Жданова - Наталія Рутгайзер.

Юні акробати Харківщини з медалями повернулися з Кубку України

У Львові відбувся Кубок України серед дорослих та Всеукраїнські змагання зі стрибків на акробатичній доріжці серед вихованців ДЮСШ 2000-2005 років народження, на яких юні харківські спортсмени завоювали п’ять медалей. У турнірі взяли участь 96 акробатів, які представляли збірні команди Львівської, Запорізької, Хмельницької, Житомирської, Вінницької, Дніпропетровської, Сумської, Миколаївської, Луганської та Харківської областей.

В Харківську область прибув вантаж з особистими речами загиблих пасажирів Боїнга рейсу «МН17»

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Прийшов автомобіль з особистими речами загиблих з місця катастрофи. В даний момент ми проводимо ті ж самі роботи і за тим самим планом, який був півтора місяці потому. У Харкові працюють ті ж фахівці, які були й раніше. У нас з голландською стороною все налагоджено», - зазначив Ігор Балута.

Архів документів