Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

При Харківській обласній студентській раді створено волонтерський штаб

12 лютого за ініціативи Харківського регіонального інститута Національної академії державного управління при Президентові України, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної студентської ради на базі Харківського регіонального інституту відбувся збір харківських молодіжних волонтерських рухів під гаслом «Приєднуйся». У заході взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічєв, представники студентства, молодіжних та громадських організацій, відомі харківські журналісти, які працюють в зоні АТО.

На Харківщині у 2014 році на 33% збільшилась кількість наданих послуг пошти та зв’язку

Підприємствами зв’язку та пошти в Харківській області у 2014 році було надано послуг на загальну суму 2470,1 млн. грн., з них майже 66% - населенню. Порівняно з 2013 роком кількість наданих послуг в цілому збільшилась на 32,9% (по Україні - на 0,3%), населенню - на 42,6% (по Україні зменшення на 2,9%). Зокрема, за 2014 рік збільшились доходи від надання послуг мобільного зв’язку на 62,3%, міського та сільського телефонного зв`язку на 9,6% та на 3,7% відповідно, поштового зв`язку - на 5,3%. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична. «Подальший розвиток галузі зв’язку сприятиме більш повному задоволенню потреб населення у комунікаціях, покращенню фінансового результату підприємств та наповненню місцевих бюджетів», - підкреслила Юлія Світлична. 

Подія дня

Сьогодні, 13 лютого, о 12:00 у малий залі Будинку рад, (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про стан проходження опалювального сезону 2014/2015 років в Харківській області».

На Харківщині торік виконали 43,8 млн. лабораторних досліджень

У приміщенні Харківського медичного товариства (Будинок лікаря) 12 лютого відбувся День лікаря з лабораторної діагностики. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з лабораторної діагностики Департаменту охорони здоров’я ХОДА, завідувачка клініко-діагностичною лабораторією КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ірина Новікова, доцент кафедри клінічної лабораторної діагностики ХМАПО, голова Товариства клінічної лабораторної діагностики Олександра Короп, завідувачі клініко-діагностичними лабораторіями, лікарі-лаборанти закладів охорони здоров’я області. За словами Ірини Новікової, клініко-діагностичні лабораторії закладів охорони здоров’я районів області виконують гематологічні, загальноклінічні, біохімічні, імунологічні, цитологічні, бактеріологічні дослідження. Загальна кількість лабораторних досліджень виконаних у 2014 році у закладах охорони здоров’я Харківської області та Харкова склала 43,8 млн. 

Євгеній Шахненко провів виїзний прийом громадян

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко 12 лютого провів виїзний прийом громадян в Богодухівському районі. В ході прийому були розглянуті питання відновлення зупинки біля залізничного вокзалу Південної залізниці м. Харкова автобусного маршруту «Богодухів-Харків», виділення коштів на будівництво каналізаційного колектору по вул. Чалого, Загорулько та Урицького в м. Богодухів, будівництво водопроводу по вул. Пушкіна в м. Богодухів, передачі земель Міністерства оборони до комунальної власності територіальних громад, реконструкції гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок, який знаходиться по вул. Космічній, 1/1 в м. Богодухів. 

Євгеній Шахненко проінспектував хід будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами у м. Богодухові

Сьогодні, 12 лютого, під час робочої поїздки до Богодухівського району тимчасово виконуючий повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко відвідав будівельний майданчик Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухові. На об’єкті була проведена нарада, у якій взяли участь Богодухівський міський голова Наталя Олексенко, представники замовника, підрядної, проектної та експлуатаційної організацій.

Міністерство освіти і науки визначило умови вступу до ВНЗ для випускників з Донецької та Луганської областей і АР Крим

Міністерством освіти і науки створені правові й організаційні умови для завершення навчального року у формі екстернату, проходження державної підсумкової атестації, отримання шкільних атестатів, реєстрації та проходження ЗНО й вступу до вищих навчальних закладів України для всіх без винятку випускників з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим та м. Севастополь. Спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування місцевими органами управління освітою у кожній області сформовано базу даних про опорні школи для прикріплення до них для навчання у формі екстернату, проходження державної підсумкової атестації, отримання атестата тощо.

У Харкові стартував чемпіонат України з синхронного плавання за участю чоловіків

В харківському басейні «Локомотив» з 12 по 14 лютого проходить чемпіонат України з синхронного плавання. В чемпіонаті приймають участь 110 спортсменів з Харківської, Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. Під час урочистої церемонії відкриття спортсменів, тренерів та суддів зі стартом змагань привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко. Він зазначив, що Харківська облдержадміністрація буде максимально приділяти увагу синхронному плаванню та допомагати в підготовці спортсменів до чемпіонату світу та Олімпійських ігор.

Майже 1 млн. грн. штрафів за порушення митних правил перераховано до держбюджету у січні 2015 року

Протягом січня 2015 року митницями Державної фіскальної служби України розглянуто 404 справи про порушення митних правил. За результатами розгляду цих справ порушники оштрафовані на суму понад 8,07 млн. грн., з яких перераховано до державного бюджету понад 0,9 млн. грн. Також у січні поточного року митниками порушено 1 237 справ про порушення митних правил на суму понад 76,4 млн. грн. З них в 613 справах вилучено предмети правопорушень на суму понад 28,5 млн. грн.

Вадим Глушко обговорив питання співпраці з делегацією Фонду імені Гайнріха Бьолля (ФРН)

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 12 лютого зустрівся з делегацією Фонду імені Гайнріха Бьолля (ФРН). На зустрічі були присутні голова Правління Фонду імені Гайнріха Бьолля Ральф Фюкс, депутат Бундестагу ФРН від партії «Союз 90/Зелені» Марілуїзе Бек, активіст харківського громадського форуму Дмитро Кутовой, директори Департаментів ХОДА, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. На зустрічі обговорили питання суспільно-політичної та гуманітарної ситуації в Харківській області, можливості військового втручання Російської Федерації, а також допомоги з боку ЄС. 

У Будинку учителя триває виставка дитячих творів «Мій біль – Афганістан»

З 10 по 16 лютого у приміщенні Комунального закладу «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» (вул. Скрипника, 14) традиційно проводиться виставка дитячих творчих робіт за темою «Мій біль – Афганістан», організована Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. У ході виставки, присвяченої вшануванню учасників бойових дій на території інших держав, представлені 300 кращих творів учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів Харківської області та КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості».

Ігор Райнін обговорив з начальником Державної фіскальної служби України питання подолання нелегального обігу та обміну валютних ресурсів

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 12 лютого зустрівся з начальником Державної фіскальної служби України Ігорем Білоусом. У зустрічі також взяли участь начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко. У ході зустрічі обговорювалися питання, що мають важливе значення для Харківського регіону. За підсумками зустрічі глава ДФСУ домовився з керівником області і отримав гарантії голови ХОДА про консолідацію роботи та координацію всіх відомств з метою подолання нелегального обігу та обміну валютних ресурсів, ліквідації незаконних конвертаційних центрів, боротьби з ухиленням від сплати податків і порушень чинного законодавства на кордоні.

Досягнуто домовленість про припинення вогню, звільнення всіх заручників та незаконно затриманих – результат зустрічі в Мінську

У Мінську завершилися складні переговори у «нормандському форматі» — за участі Президента України Петра Порошенка, Канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда та Президента Росії Володимира Путіна. Перемовини тривали більше 18 годин. «Тристороння контактна група підписала документ, який готувався у важких дискусіях. Головне, що в ніч з суботи на неділю (з 14 лютого на 15 лютого) о 00:00 має бути встановлене безумовне припинення вогню. В умовах, коли розгортається конфлікт в зоні АТО, для нас це є надзвичайно важливим», — повідомив Петро Порошенко. За його словами, українській стороні виставляли низку неприйнятних умов. «Ми не пішли на жодні ультиматуми і чітко наголосили, що припинення вогню оголошується без будь-яких попередніх умов. Припинення вогню має супроводжуватися відведенням важкої артилерії калібром більше 100 мм на відстань від Мінської лінії для незаконних збройних угрупувань і фактичної лінії перебування для Збройних сил України на 25 км. Загальна буферна зона складе таким чином 50 км», — розповів Президент. При цьому буферна зона для реактивних систем залпового вогню буде складати 70 км, для РСЗВ типу «Смерч», «Торнадо» та «Ураган» — 140 км. 

Радіаційна обстановка в Харківській області в січні цього року була стабільною

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж січня 2015 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

Кардіологи області впроваджують нові методи лікування

На базі Харківської міської клінічної лікарні № 8 11 лютого відбувся День лікаря з функціональної діагностики. Під час заходу завідувач відділом функціональних досліджень серцево-судинної системи ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева НАМН України» Дмитро Волков та співробітник цього відділу Тетяна Кравченко доповіли присутнім лікарям про методи хірургічного лікування серцевих аритмій. Також на заході лікарями з функціональної діагностики та лікарями-кардіологами закладів охорони здоров’я області була розглянута теорія виникнення серцевих аритмій. Дмитро Волков поділився напрацюваннями його відділу у проведені абляції – малоінвазивного методу лікування даної патології, який дозволяє усунути вогнище виникнення аритмії у серці.  

На Харківщині завдадуть жорсткий і системний удар по корупції та тіньовим схемам у сільському господарстві

В Харківській області, незважаючи на суспільно-політичну ситуацію, що існує на Донбасі, площа озимих культур під урожай цього року збільшена на чверть. На цьому наголосив 11 лютого голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. «Завдяки внесенню добрив і засобів захисту 83% посивів знаходяться у доброму стані. Зерна ярових культур засипано 123% від потреби. Майже 80% зерна, що поступає на лабораторну перевірку, відноситься до високої категорії», – зазначив Ігор Райнін.

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва запрошує на Бал Святого Валентина

13, 14 і 15 лютого в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться свято музики і краси - Бал Святого Валентина. Гостей свята чекає театралізоване бал; майстер-клас з вальсу і полонезу від професійних хореографів; шоу пісочної анімації; ігри та конкурси. Для дорослих гостей свято розпочнеться о 18.30 і триватиме до 22.00. У денний час - з 11.00 до 14.00 буде проводитися Бал для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Юні п'ятиборці Харківщини здобули 10 медалей чемпіонату України

В Києві з 7 по 9 лютого проходив зимовий чемпіонат України з сучасного п'ятиборства серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок, юнаків та дівчат, за підсумками якого спортсмени Харківської області завоювали 7 золотих, 1 срібну та 2 бронзові медалі. Чемпіонат відбувся в чотирьох видах програми - п'ятиборстві, чотирьохборстві, триборстві та двоборстві. Спортсмені Харківської області відзначилися медалями в змаганнях серед юнаків та дівчат. В триборстві (плавання, крос + стрільба) серед юнаків в віковій категорії В (1999-2000 р.н.) чемпіоном України став Олег Ігнатьєв. В цій же категорії третє місце посів і харків’янин Владислав Кужелєв, який набрав 877 очок та всього одним балом поступився Миколі Комарову з Дніпропетровської області, який став другим. Також в цій віковій категорії харків’яни посіли перше місце в командній боротьбі. До складу команди Харків-1 увійшли Олег Ігнатьєв, Владислав Кужелєв та Сергій Сагайдак. 

20 лютого відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Євгеній Шахненко провів нараду з погашення заборгованості із заробітної плати

За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, 11 лютого було проведено нараду під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка щодо погашення заборгованості із заробітної плати на промислових та житлово – комунальних підприємствах Харківської області. На нараді було заслухано доповіді керівників промислових та житлово-комунальних підприємств щодо причин виникнення заборгованості та шляхів її оперативного погашення.

Харківські сільгосптоваровиробники беруть активну участь у міжнародних агропромислових виставках

У виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» з 11 по 13 лютого ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» проводить міжнародні агропромислові виставки «Зернові технології-2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика-2015». Харківські сільгосптоваровиробники теж беруть участь у цих виставках. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Ці заходи підтримують Міністерство аграрної політики та продовольства України, профільні асоціації та наукові установи України та інших країн. У рамках виставок буде проведено більше 30 міжнародних заходів – конференцій, семінарів, круглих столів тощо, на яких будуть розглянуті питання впровадження новітніх технологій виробництва, управління бізнесом та підвищення ефективності господарювання. 

Харків'янам пропонують стати вільними, вибрати власну траєкторію польоту душі

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) з 12 по 28 лютого експонуватиметься виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин». Представлені роботи присвячені птахам, як символу свободи. «У багатьох міфологіях світу птах є символом свободи. В слов'янській міфології існують легенди про диво-птаха Сирина, що охороняє в раю Древо життя. Навіть назва слов'янського раю «Ірій» співзвучна його імені. У наш час значення Сирина, як символу жіночої душі, набуває особливого змісту. Саме жінки покликані сьогодні піднятися на крилах своєї любові над агресією і злом, рятуючи світ», - повідомляють організатори. 

Події дня!

Сьогодні, 12 лютого, о 12.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реформування системи забезпечення національної безпеки і оборони»; о 15.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) пройде збір харківських молодіжних волонтерських рухів під гаслом «Приєднуйся!»; о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) відкриється виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин». 

У Харківський військовий шпиталь доставили ще вісім поранених військових, постраждалих при обстрілі Краматорська

У Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків) ввечері 11 лютого доставили ще 8 поранених військовослужбовців Збройних сил України, які постраждали при обстрілі Краматорська. Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Олександр Галацан, в основному військові надійшли в госпіталь з осколковими пораненнями, важко поранених немає. Зараз їм надається необхідна кваліфікована медична допомога. Нагадаємо, що за минулу добу в Харківський військовий госпіталь надійшло 12 українських військових, які отримали поранення під час вогневого удару в Краматорську. Зараз в госпіталі перебуває 20 бійців, які постраждали у цій трагедії. Стан поранених оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Їх життю нічого не загрожує.

У Харківській області активно реалізується програма організації територіальної оборони, введено посилений режим патрулювання. Ігор Райнін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін доповів про стан оборонної та мобілізаційної роботи в області на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. «Що стосується роботи з територіальної оборони, то сьогодні для області це пріоритет номер один. Ми маємо близько 600 кілометрів лінії вогню - лінії кордону з Росією і регіонами Донбасу. На всій ділянці кордону забезпечений дієвий контроль. За підтримки Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони в області введено режим посиленого патрулювання, реалізується програма організації територіальної оборони. Підприємства оборонного комплексу мобілізують усі ресурси і працюють у кілька змін для своєчасного виконання замовлень», - зазначив Ігор Райнін.

У 2015 році буде підвищено ефективність зовнішньої торгівлі Харківської області. Ігор Райнін

Доповідаючи на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зазначив, що напрацьована партнерська база, яка дозволяє працювати над подальшим нарощуванням поставок як на ринок країн ЄС, так і на ринки третіх країн разом із європейськими партнерами. Передусім, країни Азії, Африки та Латинської Америки. «У 2015 році плануємо підвищити ефективність зовнішньої торгівлі. Плануємо, що позитивне сальдо зовнішньої торгівлі складе понад 100 млн дол., а експорт до країн Євросоюзу зросте більш ніж на 15%», – наголосив Ігор Райнін.

В результаті фінансової децентралізації зведений бюджет області збільшився на 3 млрд. грн. Ігор Райнін

Харківська область першою в Україні затвердила всі 485 місцевих бюджетів на 2015 рік на новій базі податкового на бюджетного кодексів із застосуванням нових ставок. Про це доповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Петра Порошенка, прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. «Незважаючи на всі розмови, порівняно з минулим роком обсяг зведеного бюджету Харківської області збільшено більш ніж на 3 млрд. грн. Я думаю, ця цифра дуже чітко дає відповідь усім критикам і крикунам, які кажуть про те, що в країні відсутні тенденції щодо децентралізації і тенденції щодо бюджетних реформ», - сказав Ігор Райнін. 

У минулому році в Харківській області було створено майже 25 тисяч робочих місць

Про це сьогодні, 11 лютого, повідомлялося на засіданні Колегії Департаменту соціального захисту населення ХОДА про підсумки роботи департаменту та підпорядкованих установ системи соціального захисту населення області за 2014 рік та пріоритетні напрями роботи на 2015 рік під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка. Як зазначила у своїй доповіді заступник директора Департаменту соціального захисту населення - начальник управління праці та зайнятості ХОДА Тетяна Печура, в цілому тенденція на ринку праці протягом року залишалася стабільною. Незважаючи на збільшення у 2014 році кількості звернень безробітних громадян до служби зайнятості, обсяги працевлаштування зросли на 4,9%.

Ігор Райнін представив позицію голів облдержадміністрацій на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 11 лютого, виступив на розширеному засіданні Кабінету міністрів України, яке відбулося за участю Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Ігор Райнін представив спільну позицію голів обласних державних адміністрацій, акцентував увагу на найважливіших загальнонаціональних питаннях і проблемах, які вимагають оперативного реагування. Також голова ХОДА зупинився на актульних питаннях для Харківської області, а саме на розвитку промислових підприємств і сфери АПК, забезпеченні бюджетного процесу, виконанні заходів в області щодо посилення територіальної оборони та інших питаннях.

У Харкові буде проведено семінар із залучення міжнародної технічної допомоги

12 лютого о 10.00 в конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку  обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх) буде проведено семінар для представників районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення: «Основи залучення міжнародної технічної допомоги та взаємодії з організаціями-донорами». Організатор заходу - Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону обласної державної адміністрації за участю представників Міжнародного фонду «Відродження» та Регіонального центру міжнародних проектів і програм ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Архів документів