Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

«Український дім» у Пекіні має усі технічні можливості для надання консалтингових послуг бізнесменам обох країн. Ігор Райнін

Бізнес-майданчик «Український дім», який у вересні відкрився у Пекіні, є першим комплексним закладом на території КНР, створеним для сприяння двосторонньої співпраці ділових кіл за широким галузевим спектром, а також об'єктивного висвітлення політичного, економічного, суспільного та культурного життя української держави, розвитку співробітництва у гуманітарній сфері між двома країнами. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Президент підписав антикорупційні закони

Президент України Петро Порошенко підписав закони щодо боротьби з корупцією – "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про запобігання корупції", "Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів".

Відбулася Спартакіада області з важкої атлетики

ХХV Спартакіада Харківської області серед районів і міст обласного значення підходить до свого завершення. В минулі вихідні були розіграні медалі у важкій атлетиці. Спартакіада зібрала 85 учасників, які представляли 13 областей та міст Харківщини. За підсумками змагань, перемога у першій групі районів дісталася Харківському району, у другій групі перемогли важкоатлети Печенізького району.

Події дня!

Сьогодні, 23 жовтня, о 12.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч на тему: «Впровадження основних положень Закону України« Про співпрацю територіальних громад»; О 13.00 в конференц-залі готелю «VIVA» (пр. Гагаріна, 10/2) відбудеться прес-конференція на тему «Чи зменшаться рівень корупції в Україні закони, розроблені громадськими активістами»; О 16.00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка творів А. Довгаля, Ю. Сиротенко, М. Ашіхмана до 90-річчя з дня народження художників.

В обласній державній адміністрації обговорено основні положення Закону України «Про очищення влади»

 у малій залі ХОДА Юридичним департаментом обласної державної адміністрації проведено семінар з керівниками структурних підрозділів ХОДА та головами районних державних адміністрацій на тему: «Основні положення Закону України «Про очищення влади». У вступному слові директор Юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник зазначив, що даний Закон, що набрав чинності 16 жовтня 2014 року, визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.

Більше 1,3 тисячі об'єктів соціальної сфери в Харківській області вже опалюються. Ігор Балута

Житлово-комунальне господарство області та об’єкти соціальної сфери підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період на 100%. Про це 22 жовтня під час селекторної наради Кабінету Міністрів з питання «Про початок опалювального сезону 2014/2015 років» повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За його словами, відповідні роботи з підготовки до опалювального сезону були повністю виконані ще станом на 1 жовтня. Як зазначив Ігор Балута, у зв’язку зі зниженням середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 градусів і нижче, підписано розпорядження обласної державної адміністрації «Про початок опалювального сезону» від 20.10.2014 р. №565, яким дозволено розпочати з 20 жовтня опалювальний сезон 2014/2015 років у навчальних, медичних, дитячих та інших закладах побутового і соціально-культурного призначення, а також у житлових будинках, у тому числі споживачам, приміщення яких обладнані індивідуальними опалювальними приладами.

Майже 14 тисяч осіб звернулися до Відділів ведення держреєстру виборців в Харківській області для тимчасової зміни місця голосування

13 тис. 686 осіб звернулися у Відділи ведення державного реєстру виборців в Харківській області для тимчасової зміни місця голосування. Про це 22 жовтня під час прес-конференції повідомив журналістам радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. Серед тих, хто звернувся: 2 тис. 118 осіб, що приїхали з Донецької та Луганської областей, 154 особи - з АР Крим і міста Севастополя, 2 тис. 706 військовослужбовців, 2 тис. 151 житель інших районів Харкова та області і 6 тис. 557 осіб - це члени окружних та дільничних виборчих комісій.

Порошенко відзначив почесними званнями двох харків'ян

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння державних нагород України працівникам підприємств, установ, організацій. Серед них - двоє харків'ян. Згідно з Указом Президента, звання "Заслужений юрист України" присвоєно професорові кафедри Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Володимиру Тютюгіну. Звання "Заслужений економіст України" присвоєно заступнику генерального директора Лозівського ковальсько-механічного заводу Еріці Кшіштіняк.

Облдержадміністрація вживає всіх заходів, щоб забезпечити дотримання законності та правопорядку під час проведення виборів

Про це 22 жовтня під час прес-конференції повідомив журналістам радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. «Зараз складний період, всі це прекрасно розуміють. Непроста ситуація безпосередньо пов'язана з відкритою агресією проти нашої держави, з окупацією наших територій. Все це відкладає відбиток на виборчу кампанію, на настрої наших громадян. Разом з тим обласна державна адміністрація вживала і продовжує вживати заходи, спрямовані на те, щоб забезпечити дотримання законності та правопорядку під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня», - зазначив Сергій Стороженко.

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці звільнення України від нацистських загарбників

21 жовтня в приміщені Харківського академічного театру музичної комедії відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці звільнення України від нацистських загарбників. У заході взяли участь ветерани Другої світової війни, які брали безпосередню участь у звільнені України, ветерани Збройних Сил та праці, представники громадських організацій, курсанти військових вищих навчальних закладів м.Харкова.

В Харківській області створено антикризову робочу групу з підтримки та розвитку промислової галузі

За дорученням першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, департаментами обласної державної адміністрації проведено організаційну роботу з корегування графіків погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності. Станом на 01.10.2014 р. узагальнений графік по області перевиконано на 20,7 %. Однак понад 15 тис. працівників станом на 01.10.2014 р. своєчасно не отримали заробітну плату, найбільш з них зайнято на промислових підприємствах.

У Харкові відкривається всеукраїнська виставка вытынанок «Ажурна мова давнини»

З 22 жовтня по 13 листопада у Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбуватиметься всеукраїнська виставка витинанок «Ажурна мова давнини». На виставці представлено більше 60 робіт від 15 найкращих майстрів країни з різних куточків України (Київська, Сумська, Дніпропетровська, Вінницька, Харківська області). Відкриття виставки відбудеться 22 жовтня о 16.00. Вхід вільний. Час роботи виставки: з 10.00 до 17.30, субота - з 11.00 до 15.00, неділя – вихідний.

Харківській області будуть компенсовані витрати на переселенців із зони АТО. Ігор Балута

Харківській області будуть компенсовані витрати на надання медичної допомоги та інших послуг вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей, а також АР Крим. Про це під час зустрічі з журналістами повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Зараз готуються всі документи, і на найближчому засіданні Кабміну нам повернуть наші гроші і, таким чином, компенсують витрати області на забезпечення переселенців», - зазначив керівник області.

39 мешканців Харківської області отримали одноразову адресну грошову допомогу

21 жовтня відбулося засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На Комісії було розглянуто 71 звернення. 39 жителям Харківської області виділено матеріальну допомогу на загальну суму 378 тис.грн., 10 заявникам було запропоновано лікування в профільних клініках області за рахунок коштів обласного бюджету, 3 звернення перенесено на розгляд наступної Комісії, 19 - відмовлено у виділенні грошової допомоги у зв'язку з тим, що надані заявниками документи не відповідали вимогам затвердженого Порядку.

Міністерство оборони дозволило сформувати в Харківській області ще один батальйон територіальної оборони

Про це під час зустрічі з журналістами повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Ми зверталися до Міністерства оборони України та отримали позитивну відповідь на те, щоб сформувати на території Харківської області ще один підрозділ - 44-й батальйон територіальної оборони, де буде танкова рота. Цей батальйон буде виконувати на Харківщині ті ж завдання, які ставилися перед 22-м Харківським батальйоном територіальної оборони», - зазначив Ігор Балута.

У голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути - два нових заступники

Вадим Глушко з 21 жовтня призначений тимчасово виконуючим обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації. Про це повідомляється в Розпорядженні голови ХОДА Ігоря Балути №768. Вадим Глушко зарахований на підставі поданої ним заяви від 21 жовтня. Також з 21 жовтня на посаду тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ХОДА призначений В'ячеслав Аббакумов. Про це йдеться в Розпорядженні голови ХОДА №763. В'ячеслав Аббакумов зарахований на підставі підписаної ним заяви від 20 жовтня.

Депутат Харківської обласної ради Ігор Балута став членом депутатської групи «Єдність Харківщини»

20 жовтня відбулися установчі збори депутатської групи «Єдність Харківщини». Метою створення нової групи стало формування відповідальної команди, здатної забезпечити дієву підтримку реформ Президента та Уряду України в головному представницькому органі області, виступити провідником миру і розвитку в регіоні. За пропозицією голови ХОДА, депутата обласної ради Ігоря Балути головою групи обрано Ігоря Райніна, першим заступником голови – Віктора Субботіна, заступниками – Вадима Глушко і Іван Гляня.

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 21 жовтня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саймоном Смітом. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. Сторони обговорили питання співпраці між Харківською областю та Великобританією, а також суспільно-політичну та економічну ситуації в регіоні.

Луганський аграрний університет переїжджає до Харкова і працюватиме на базі Університету сільського господарства ім. Василенко

Міністерство аграрної політики та продовольства України перевело Луганський національний аграрний університет на базу Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Каратисти розіграли Кубок області з карате-до

У змаганнях за Кубок Харківської області по Шотокан карате-до за версією С.К.І.Ф., які пройшли в Школі вищої спортивної майстерності, взяли участь 334 каратиста різного віку. Спортсмени виступали в двох розділах - ката і куміте, і представляли 15 клубів Харкова та області.

Ігор Райнін провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 21 жовтня провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання оформлення документів на право користування земельною ділянкою, дозволу земельного спору, а також питання працевлаштування, орендної плати, надання допомоги для нарахування пенсій, соціальних виплат та інше.

Юні харків’яни – бронзові призери чемпіонату України з бадмінтону

В Харкові завершився командний чемпіонат України з бадмінтону серед дівчат та юнаків 2002 року народження. Змагання зібрали близько ста юних спортсменів з Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Черкаської та Харківської областей. Чемпіонами України 2014 року стала команда з міста Миколаєва, друге місце посіла команда Одеса-1. Харків’яни з команди Харків-1 посіли на чемпіонаті третє місце. У складі команди грали Корній Власенко, Олексій Мустецов, Данило Скринник, Яна Собко та Марія Столяренко. В боротьбі за бронзові нагороди харків’яни випередили команду з Дніпропетровська.

Події дня!

Сьогодні, 21 жовтня, о 17.00 у великій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка живопису «Біла ворона». У малому залі галереї відкриється фотовиставка.

У Головному управлінні ДСНС відбулось засідання Регіонального штабу з питань переселення людей з зони АТО

20 жовтня в конференц-залі Головного управління ДСНС у Харківській області відбулось чергове засідання Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих території та районів проведення антитерористичної операції. Керував засіданням голова Регіонального штабу, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв.

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи щодо сприяння підготовки та проведення позачергових виборів 26 жовтня

Сьогодні, 20 жовтня, в обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року під головуванням заступника голови- керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Під час наради обговорювалося питання щодо забезпечення безпеки під час проведення голосування. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, територіальних управлінь, а також Управління Служби безпеки України в Харківській області, ГУ МВС України в Харківській області, ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Харків’яни - переможці та призери чемпіонату України зі спортивної ходьби

18 жовтня в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України серед дорослих та молоді зі спортивної ходьби на 50 км та чемпіонат України зі спортивної ходьби серед команд ДЮСШ, на якому харківські легкоатлети здобули чотири медалі. На рахунку юних спортсменів харківської КДЮСШ №12 - золото, срібло та дві бронзи, а також друге загальнокомандне місце.

Футболістки «Житлобуд-1» - шестикратні чемпіонки України

У вищій лізі жіночого чемпіонату України з футболу визначилися чемпіон і віце-чемпіон нинішнього сезону. Ними стали харківські клуби. Вперше в історії українського футболу на перше місце у чемпіонаті претендували відразу два харківських клуба, і доля золотих медалей вирішилася в очному протистоянні між командами «Житлобуд-1» та «Житлобуд-2», яке відбулося в минулу суботу, 18 жовтня. Команди розійшлися бойовою нічиєю 1:1. На 5-ій хвилині матчу гол забила гравець команди «Житлобуд-1» Анна Мозольська, а на 35-й хвилині рахунок зрівняла Яна Калініна.

У Харківській області розпочинається опалювальний сезон

З 20 жовтня в Харківській області розпочинається опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Опалювальний сезон починається у зв'язку з тим, що середньодобова температура повітря опустилася нижче +8 градусів за Цельсієм. Опалювальний сезон дозволено розпочати у навчальних, медичних, дитячих та інших установах соціально-культурного призначення, а також у житлових будинках, у тому числі, які обладнані індивідуальними опалювальними приладами.

У Харкові обговорять закони про корупцію, розроблені громадськими активістами

23 жовтня о 13.00 в конференц-залі готелю «VIVA» (пр. Гагаріна, 10/2) відбудеться прес-конференція на тему «Чи зменшать рівень корупції в Україні закони, розроблені громадськими активістами», а після - обговорення цих законів. У прес-конференції візьмуть участь: голова організації «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів», аналітик «Transparency International Україна» Сергій Гула; експерт Інституту публічної політики, експерт антикорупційної робочої групи громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Ігор Шевляков і адміністративний директор «Transparency International Україна», координатор національної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій» Анатолій Стоян.

Харків’яни - переможці чемпіонату України з військово-спортивного багатоборства

З 17 по 19 жовтня в Харкові відбувся чемпіонат України з військово-спортивного багатоборства серед дорослих, юніорів та юнаків. Тринадцятий за рахунком чемпіонат України зібрав 615 учасників з 16 областей країни. Змагання пройшли за програмою бойового двоборства, яке включало стрільбу та всестилевий бій по шести версіям від легко контактних до повно контактних версій. Впродовж двох змагальних днів було розіграно понад 100 комплектів медалей, та більша їх частина дісталася спортсменам Харківської області, які стали переможцями змагань у загальнокомандному заліку, випередивши найближчих конкурентів з Київської та Дніпропетровської областей.

Архів документів