Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Палац культури смт Комсомольське Зміївського району визнано переможцем Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів

Міністерство культури підвело підсумки Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів культури у сільській місцевості. У підсумковому етапі огляду-конкурсу взяли участь 23 клубні заклади з 19 регіонів України.  І місце і перемогу у конкурсі журі присудило Палацу культури селища Комсомольське Зміївського району Харківської області. З 2006 року його очолює Валерій Афанасенко. У 2012 році Палаці культури відзначив своє 50-річчя. Сьогодні тут працюють 4 дорослих колективи: духовий оркестр, оркестр народних інструментів «Реприза», вокальні ансамблі «Райдуга», «Зорепад», «Осінні барви» і 10 дитячих: зразковий оркестр народних інструментів, ансамбль «Веселі Ложкарі», вокальний ансамбль «Казка», ансамбль української музики «Весняночка», колективи сучасного танцю «Анкор» і «Beat style», клуб і студія спортивного бального танцю «Віват», вокально-естрадна студія «Ластівка», драмгурток «Маска», рок-група «... and 5».

На Харківщині УЗІ в минулому році пройшли близько 2 млн. мешканців

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 17 лютого відбувся День лікаря з ультразвукової діагностики. На заході були присутні головний позаштатний спеціаліст з ультразвукової діагностики Департаменту охорони здоров’я ХОДА, завідувач відділенням ультразвукової діагностики Обласної лікарні Ірина Крамаренко, президент Харківської Асоціації фахівців з ультразвукової діагностики, завідувач кафедрою ультразвукової діагностики ХМАПО Різван Абдуллаєв, профільні спеціалісти закладів охорони здоров’я, співробітники кафедри ультразвукової діагностики ХМАПО. Як повідомила Ірина Крамаренко, в Харківській області існує мережа з 100 діагностичних кабінетів та відділень ультразвукової діагностики, з них в районах області - 31, в закладах міського підпорядкування - 49, в закладах обласного підпорядкування - 17. За даними звіту, в закладах охорони здоров`я обласного підпорядкування знаходиться 188 апаратів ультразвукової діагностики, в районах області розміщено 120 апаратів. Навантаження на апарат в закладах обласного підпорядкування - 8111 обстежень в рік, в районах – 6329. 

Служба безпеки затримала групу злодіїв, які за вказівкою бойовиків "ДНР" готували теракти на Харківщині

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області викрила та затримала групу осіб, які планували вчинення диверсій та терористичних актів на території регіону. Встановлено, що 25-річний громадянин Росії організував у Куп’янську Харківської області злочинну групу з числа представників місцевого криміналітету. Росіянин підтримував зв'язок з терористами т.зв. «ДНР», за вказівкою яких група вербувала серед «кримінальників» найманців для незаконних воєнізованих формувань, придбала значну кількість зброї для вчинення диверсій та терактів на об’єктах транспорту і промисловості, про які збирала детальну інформацію.

У центрі культури і мистецтва відкрилась виставка фотографії «Майдан – мужність, воля та біль»

17 лютого у Харківському обласному центрі культури і мистецтва відбулось відкриття виставки фотографії Мстислава Чернова «Майдан – мужність, воля та біль». 50 фоторобіт автора, представлені на виставці, відображають різні події на Майдані: від мирних протестів до військових протистоянь та барикад. «Указом Президента установлено в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначатиметься щорічно 20 лютого. Вшановуючи пам'ять загиблих, ми повинні пам'ятати про те, яку ціну ми платимо за свободу нашої Батьківщини. З цією метою на Харківщині проходить низка заходів щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності», - зазначила заступник директора Департаменту - начальник управління культури Харківської облдержадміністрації Наталія Плотнік.

У харківському залізничному вищі відкрили сучасну лабораторію систем керування поїздами

В Українському державному університеті залізничного транспорту 17 лютого відбулося урочисте відкриття сучасної навчально-наукової лабораторії систем керування залізничними транспортними засобами. У заході за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна взяв участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Відкриття цього комплексу відбулося завдяки перемозі Українського державного університету залізничного транспорту спільно з польськими партнерами з Технологічно-гуманітарного університету ім. Казимира Пулавського та науково-виробничої фірми «MEDCOM» у конкурсі проектів Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога розвитку 2014». 

На Харківщині мобілізовані офіцери відновлюють навички з водіння бронетехніки та бойової стрільби

На факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації успішно завершився теоретичний цикл підготовки офіцерів, призваних із запасу під час 4-ї хвилі мобілізації. Наступним – завершальним етапом військового навчання стануть практичні заходи на полігонах чи танкодромах. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міноборони України (м. Харків). Так, протягом наступних двох тижнів з військовослужбовцями проводитимуться заняття з водіння бронетехніки, вогневої та тактичної підготовки, а також виконання вправ за військовими спеціальностями. Для забезпечення практичних заходів залучено танки Т-64Б та Т-72, бойові машини БМП-1, БМП-2, БТР-70, БТР-80 і БРДМ, а також усі види стрілецької зброї, що є на озброєнні в армії. 

Відбулась експозиція виставки гуртка писанкарства «Дивосвіт»

У Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» завершилася виставка «Цей безцінний скарб – писанка» кращих робіт вихованців зразкового художнього колективу гуртка писанкарства «Дивосвіт», який очолює народний майстер писанкарства Лариса Волкова. Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, понад 350 школярів та їх батьків міста Харкова та області ознайомилися з представленими на виставці трьома тематичними напрямками писанкарства: «Село на нашій Україні – неначе писанка, село», «Символи Різдва», «Великодні дзвони». Понад сорока дитячих композицій виконані в техніках писанки («Композиції з писанок», «Дряпанки», «Біле по-білому»).

Події дня!

Сьогодні, 18 лютого, о 12.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, к.170, 5 поверх)  відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна на тему: "Взаємодія прес-служби ХОДА зі ЗМІ"; о 12.30 відбудеться прес-конференція на тему: "Боротьба з корупцією в Харківському регіоні" за участю голови ХОДА Ігоря Райніна, начальника Управління СБУ в Харківській області Олександра Пивовара, прокурора Харківської області Юрія Данильченка, начальника ГУ МВС України в Харківській області Анатолія Дмитрієва; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки авторських ляльок та ведмедиків Тедді «Сезон ляльок 10» та виставки Ольги Куцини «Натхнення»; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) розпочнеться кіновечір з переглядом документального фільму режисера Сергія Лозниці «Майдан».

На Харківщині розглянули проекти з ремонту автомобільних доріг

17 лютого під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахнєнко відбулася нарада з питань визначення перспективних планів роботи дорожнього комплексу Харківської області у 2015 році. На нараді були розглянуті питання виконання робіт по будівництву, реконструкції, капітальному та поточному ремонту, експлуатаційному утриманню автомобільних доріг загального користування. 

Юлія Світлична провела в Зміївському районі виїзний прийом громадян

17 лютого в рамках робочої поїздки до Зміївського району відбувся виїзний особистий прийом громадян заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною. У ході прийому були розглянуті питання щодо завершення ремонту фасаду будівлі та східців Зміївського ліцею №1 ім. З. К. Слюсаренка, ремонту покрівлі приміщення Зміївської загальноосвітньої школи №2, завершення реконструкції стадіону “Авангард” в м.Зміїв та заміни штучного покриття спортивного майданчика Зміївської дитячо-юнацької спортивної школи.

Голова Харківської ОДА Ігор Райнін і голова Полтавської ОДА Валерій Головко обговорили подальше співробітництво

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 17 лютого зустрівся з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Головко. Керівники двох областей обговорили питання подальшої співпраці у сфері агропромислового розвитку, промисловості, соціальній сфері. Крім того, в ході зустрічі йшлося про роботу з волонтерами, вимушеними переселенцями і можливість їх працевлаштування.

Ігор Райнін прийняв державний іспит у майбутніх управлінців

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 17 лютого, в якості голови державної екзаменаційної комісії відвідав державний іспит слухачів-магістрів державного управління Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління (ХарРІ НАДУ) при Президентові України. Також голова ХОДА взяв участь в установчій нараді за участю професорсько-викладацького складу інституту. «У Харківському інституті держуправління працюють досвідчені викладачі. Я знаю вас давно, і у мене немає сумнівів у вашому професіоналізмі. Тому сьогодні хотілося б подивитися на рівень підготовки слухачів-магістрів, дати професійну оцінку їх знанням. Максимум що ви могли, ви зробили. Бажаю вам удачі та успіхів у подальшій роботі з майбутніми управлінцями», - зазначив Ігор Райнін на зустрічі з викладачами інституту.

Глава держави підписав Указ про строки проведення чергових призовів та звільнення у запас військовослужбовців у 2015 році

Президент України Петро Порошенко оголосив призов на строкову службу в армії у квітні-травні та жовтні-листопаді. Відповідний Указ «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році» підписав глава держави. Відповідний Указ розміщений на сайті Президента. Як йдеться у повідомлені, у 2015 році чергові призови громадян України на строкову військову службу відбудуться в квітні - травні і жовтні – листопаді. 

Петро Порошенко призначив голів низки РДА у Харківській області

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 17 лютого, призначив низку голів РДА Харківської області. Укази про призначення розміщені на офіційному сайті Глави держави. Зокрема Шахматенка Сергія Івановича призначено головою Близнюківської РДА; Кіяна Віталія Олексійовича - головою Борівської РДА; Коноплю Андрія Леонідовича - головою Зачепилівської РДА; Шамрай Любов Миколаївну - головою Ізюмської РДА; Гончарова Романа Анатолійовича - головою Кегичівської РДА; 

Ігор Райнін відвідав родину Героя України - Євгена Котляра

Сьогодні, 17 лютого, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся з родиною Героя України - Євгена Котляра, який загинув у Києві під час Революції гідності. Рятуючи поранених на вул. Університетській, він був убитий пострілом снайпера в шию. Йому було 33 роки. Батько Євгена Микола Іванович і сестра Надя рішення Жені підтримують та знають - інакше він вчинити не міг. Батько своїм сином пишається і єдине про що попросив, щоб у Харкові була увічнена пам'ять трьох харків'ян - Героїв Небесної Сотні.

Харківські заводи модернізували гідроагрегат Ташлицької ГАЕС

Комплексні гідроенергетичні випробування другого агрегату Ташлицької гідроакумулюючої електростанції (ТГАЕС) завершилися 16 лютого. Їх позитивні результати засвідчили успішне завершення ремонтної кампанії, яка стартувала 29 вересня 2014 року та передбачала повну реконструкцію гідроагрегату. Модернізацію другої машини ГАЕС завершено на 4 дні раніше відведеного терміну. Агрегат включено в роботу, він функціонує відповідно до диспетчерського графіка. Про це повідомляє прес-служба Кабміну. «Перші години роботи показали, що виконані модернізаційні роботи не лише дозволили повністю відновити працездатність обладнання, а й збільшити потужність агрегату №2 у турбінному режимі зі 150 МВт до 160 МВт», - розповів заступник головного інженера ВП ЮУАЕС Олександр Фальчіков. 

У Харкові зруйнують стереотипи, які склалися по відношенню до вимушених переселенців

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) сьогодні, 17 лютого, відбудеться інтерактивний захід з вимірювання стереотипів по відношенню до вимушених переселенців з зони АТО. Громадські діячі, менеджери культури, педагоги, журналісти та активні громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб зберуться, щоб виявити та проаналізувати існуючі стереотипи по відношенню до вимушених переселенців, а також знайти способи руйнування найбільш поширених із них. Захід відбудеться в рамках дослідницького проекту «Діалог і примирення в Україні», що ініційований Літературним угрупованням «СТАН» (м. Луганськ) спільно з ГО «Культурний діалог» (м. Кременчук) та КЗ «ООМЦКМ» (м. Харків) за підтримки фонду National Endowment for Democracy. 

Тхеквондисти Харківщини повернулися з бронзою з Туреччини

Харків’янин Денис Вороновський завоював бронзову медаль на міжнародному турнірі з тхеквондо ВТФ «Turkish Open», який з 13 по 15 лютого відбувався у Туреччині. Участь в змаганнях взяли спортсмени з усього світу. Україну представляли тхеквондисти з Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Хмельницької областей та міста Київ. В ваговій категорії до 80 кг серед чоловіків срібний призер других юнацьких Олімпійських ігор харків’янин Денис Вороновський провів чотири поєдинки. В першому з них Денис святкував перемогу над азербайджанцем Байрамалі Валієвим з рахунком 4:1, потім була перемога 6:4 над італійцем Робертом Боттой, а в чвертьфіналі Денис переміг з рахунком 7:6 хорвата Сегедіна Дінко. Нажаль, але в півфінальному двобої суперник Вороновського - турок Демир Бурак, виявився спритнішим, та переміг харків’янина з рахунком 9:5.

Близько 1500 переселенців з початку лютого отримали допомогу на залізничному вокзалі у Харкові

З початку лютого 1420 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, зареєструвалися в координаційному центрі з надання першої допомоги громадянам України на вокзалі Харків-пасажирський. Громадяни, які прибули з Донецької та Луганської областей, отримали тимчасове безкоштовне розміщення у готелі «Експрес» - 365 осіб та у залі підвищеної комфортності вокзалу Харків-пасажирський - 600 переселенців. Для 327 громадян організовано безкоштовний проїзд із Харкова до інших міст України, 73 людини безоплатно скористалися камерою схову. 

На Харківщині офіційно зареєстровано понад 135 тис. тимчасових переселенців із зони АТО

Про це розповів під час зустрічі з делегацією офісу Управління Верховного Комісара ООН (УВКБ) у справах біженців в Харкові т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. На зустрічі були присутні голова польового офісу УВКБ ООН в Харкові Азіз Рaxджo, співробітник з питань захисту польового офісу УВКБ ООН в Харкові Хавьер Ореджарена Амирес, керівники структурних підрозділів ХОДА, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. На зустрічі обговорили складнощі і проблеми, з якими стикаються тимчасові переселенці з Донецької та Луганської областей, питання евакуації вимушених переселенців із зони АТО їх розміщення в Харківській області, питання надання їм медичної допомоги. 

В Харкові відбудеться презентація міжнародної програми підтримки енергетичного реформування малих та середніх підприємств області

18 лютого о 14.00 у конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (площа Свободи, 5, Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх) відбудеться презентація 2-го етапу конкурсу Проекту Глобального Екологічного Фонду (ГЕФ) та Агентства ООН з промислового Розвитку (ЮНІДО) «Підвищення енергетичної ефективності та стимулювання використання відновлюваних джерел енергії в агро-харчовій промисловості та інших малих та середніх підприємствах (МСП) в Україні».

Харківські шпажисти завоювали срібло етапу Кубку світу

Чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, до складу якої увійшли спортсмени Харківщини Дмитро Карюченко та Максим Хворост, посіла друге місце в командній боротьбі на етапі Кубку світу, що з 13 по 15 лютого відбувся в канадському місті Ванкувер. Дмитро Карюченко та Максим Хворост разом з киянином Анатолієм Гереєм та Богданом Нікішиним з Дніпропетровської області в командній боротьбі з рахунком 45:30 здолали збірну Аргентини, потім 39:38 – збірну США та з рахунком 31:30 збірну Франції, яка є лідером у світовому рейтингу. У фінальному матчі проти команди Швейцарії українці поступилися з рахунком 45:41 та посіли, таким чином друге місце. 

У Харківській області проходить двомісячник з укладання колективних договорів на підприємствах і в організаціях

Про це у програмі «Від влади до громади» на Харківському обласному державному радіо повідомив голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. За його словами колективний договір - той інструмент, на основі якого можна вирішувати питання збільшення заробітної плати і проблеми із соціальної сфери та захисту працівників на підприємствах та в організаціях. «Це головний інструмент, який дасть змогу покращити умови праці та рівень заробітної плати і ряд питань побутового порядку», - зазначив голова Об'єднання профспілок області. За словами Сергія Тесленка, на сьогодні 97% організацій, які входять до Об'єднання профспілок Харківської області укладають колективні договори. Кожен колектив незалежно від розміру може укласти колективний договір. 

Сільгосппідприємства Харківщини оновлюють машинно-тракторний парк

Аграрії Харківщини, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, оновлюють машинно-тракторний парк. За січень поточного року сільгосппідприємства області придбали 115 одиниць нової техніки на суму 60,5 млн. грн. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Серед нової техніки – 29 тракторів, 11 зернозбиральних комбайнів, 18 одиниць посівної техніки, 14 одиниць ґрунтообробної техніки. «Найбільше коштів на оновлення машинно-тракторного парку витратили підприємства Вовчанського району – 10,5 млн. грн. У Балаклійському районі витратили 5,7 млн. грн., у Зміївському – 5,5 млн. грн., у Богодухівському районі – 5 млн. грн.», - розповіла Юлія Світлична.  

Події дня!

Сьогодні, 18 лютого, о 10:00 у Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під'їзд, 2 поверх) відбудеться обласний семінар «Про підсумки колдоговірної кампанії 2014 року і завданнях на 2015 рік» за участю об'єднання профспілок Харківської області, Департаменту соціального захисту населення та інших структурних підрозділів ХОДА; о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка фотографій Мстислава Чернова «Майдан - мужність, воля і біль»; о 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) пройде інтерактивний захід з вимірювання стереотипів по відношенню до вимушеним переселенцям із зони АТО. 

Діти, евакуйовані з Артемівська в Обласний будинок дитини №3, забезпечені всім необхідним

45 дітям, евакуйованим 14 лютого з Артемівського будинку дитини до харківського Обласного будинку дитини №3, забезпечені не тільки турбота і догляд, а й кваліфікований медичний нагляд. Це діти-сироти, діти, залишені в лікувальних установах або тимчасово залишені батьками, у віці від 2 місяців до 5 років. По прибуттю до Харкова, малюки пройшли медичний огляд і зараз розподілені по 4 віковим групам. За словами заступника головного лікаря з медичної роботи Обласного будинку дитини №3 Костянтина Землянського, діти легко перенесли переїзд і вже адаптувалися до нового будинку і вихователів.

Харків’яни зібрали врожай медалей на чемпіонаті України з бадмінтону

В ігровому залі харківської Школи вищої спортивної майстерності з 11 по 14 лютого відбувся чемпіонат України з бадмінтону, на якому спортсмени збірної Харківської області здобули 4 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі. Участь в чемпіонаті взяли близька 70 спортсменів з дев’яти областей України, в тому числі члени національної збірної України. У чоловічій одиночній категорії харків'яни завоювали усі призові місця. Чемпіоном став Дмитро Завадський, який у фіналі переміг Артема Почтарьова за рахунком 20:22, 12:21. Третє місце посів Віталій Конов, який обіграв в матчі за бронзу Валерія Атращенкова - 21:19, 21:12. 

Ляльки з різних матеріалів покажуть на Харківщині

В Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 18 лютого відкриється виставка авторських ляльок та ведмедиків Тедді «Сезон ляльок 10». «Кількість людей, що цікавляться авторської іграшкою і ляльками, в останні роки стрімко зростає. На виставках таких ляльок завжди аншлаг. І пов'язано це, швидше за все, з тим фактом, що серійна іграшка не несе в собі індивідуальності й людського тепла. Іграшка ж, зроблена не на потоці, викликає у людей різного віку непідробну радість. У наш час високих технологій лялька і іграшка, які зроблені вручну в єдиному екземплярі, сприймаються як посмішка з минулого, як зв'язок часів, як повернення в дитинство», - повідомляють організатори. 

Харківська митниця у січні спрямувала до бюджету понад півмільярда гривень

Співробітниками Харківської митниці ДФС у січні поточного року до бюджету перераховано 500,9 млн.грн., що більше показника минулого року на 101,7 % або на 252,6 млн.грн. Фахівці митниці зазначають, що в ході проведення митних формальностей додатково залучено до бюджету 8,9 млн.грн., з них за рахунок контролю митної вартості товарів – 7,5 млн. грн., класифікаційної роботи – 0,9 млн.грн., контролю за визначенням країни походження – 0,5 млн.грн.

Завідувачі бібліотек навчались спеціальності бібліотечного журналіста

Більше тридцяти завідувачів міських бібліотек-філій публічних бібліотек м. Харкова та Харківської області з 9 по 13 лютого пройшли навчання на семінарі «Особливості організації обслуговування читачів міською бібліотекою-філією в сучасних умовах». Під час занять викладалися основні аспекти правового регулювання діяльності бібліотечних закладів в Україні, ділового спілкування, впровадженні нових підходів у наданні бібліотечних послуг мешканцям міста. Завідувачі бібліотек також опанували нову для них спеціальність - бібліотечного журналіста.

Архів документів