Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Робота школи передового педагогічного досвіду - шлях до підвищення компетентності викладачів

Педагоги, що працюють в системі професійно-технічної освіти Харківської області, впродовж навчального року займаються в школі передового педагогічного досвіду. Як розповіла заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, педагогічний досвід є важливим елементом загальної культури педагога, де відображаються знання, вміння, навички та індивідуальні риси його особистості, постійно розвиваючись, збагачуючись протягом усієї педагогічної діяльності. Оновлюваність педагогічного досвіду, вказує заступник голови ХОДА, обумовлена постійними змінами у практичній педагогічній діяльності та освітніх досягненнях педагога. 

Шановні земляки!

Рік тому Революція гідності стала точкою відліку нової історії України – історії, рушієм якої виступив сам український народ. Долаючи шалений опір корумпованої системи, мільйони українців заявили про свої громадянські права, встали на захист ідеалів демократії та європейського майбутнього нашої держави. Кулям снайперів протистояли відчуття справедливості, стійкість, сила духу, відвага та самопожертва людей, і саме вони стали тією зброєю, що змела злочинний режим. Герої не вмирають. Вшановуючи вічну пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, ми стверджуємо справжні, неудавані та неминущі цінності, на яких має піднятися наша держава. З прикладу Героїв Небесної Сотні народжується українська нація – нація патріотів, які розмовляють різними мовами, сповідують різні релігії, але об’єднані прагненням збудувати краще життя на своїй землі. Разом ми здолаємо всі перешкоди, відстоїмо Вітчизну, відновимо її єдність і територіальну цілісність, забезпечимо успіх доленосних реформ! Будьмо гідними подвигу Героїв! Слава Україні! Голова Харківської обласної державної адміністрації                    Ігор Райнін  

Події дня!

Сьогодні, 20 лютого, о 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченка (сад ім.Т.Шевченка) на честь подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні; об 11:30 у Харківському Кризовому Інфоцентрі (вул. Іванова, 7/9, бізнес-центр Parallel 50) відбудеться прес-конференція народного депутата України Георгія Логвинського та начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрія Георгієвського щодо реформування системи органів юстиції; о 12:00 у Меморіальному комплексі "Висота маршала Конєва" (смт Солоницівка, Дергачівський р-н) відбудеться відкриття експозиції "Афганські символи", присвяченої участі обмеженого контингенту радянських військ у військовому конфлікті на території Демократичної республіки Афганістан (1979 -1989); о 17:00 у кінотеатрі «Боммер» (Полтавський шлях, 6) почнеться показ першого українського художнього фільму про ЄвроМайдан "Одного разу в Україні"; в 18:30 в Іоанно-Богословському храмі Української православної церкви Київського патріархату (вул. Котлова, 105а) відслужать молебень пам'яті, присвячений річниці Революції гідності. Храм відвідає голова Харківської ОДА Ігор Райнін. Нагадаємо, що сьогодні о 18.30 у всіх храмах Харкова відслужать молебень пам'яті, присвячений річниці Революції гідності, який буде супроводжуватися дзвоном церковних дзвонів.

Голова Близнюківської РДА Сергій Шахматенко приступив до роботи

Нового керівника району Сергія Шахматенка місцевому активу за дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна представив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Розпорядження про призначення Шахматенка головою Близнюківської РДА 17 лютого підписав Президент Петро Порошенко. Сергію Шахматенку 59 років. У 1982 році він закінчив факультет механізації сільського господарства Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства (інженер-механік). На державній службі перебував більше року. На новій посаді Сергія Шахматенка привітав один із колишніх керівників Близнюківського району Валентин Воронкін. Також під час представлення голови РДА слово брали голови Близнюківської райради Володимир Бреус і Софіївської сільради Наталія Матвієнко.

У 2014 році донори Харківщини здали майже 15 тисяч літрів крові

19 лютого у КЗОЗ «Харківський обласний центр служби крові» відбувся День лікаря-трансфузіолога, у якому взяли участь заступники головних лікарів з медичної частини, завідувачі відділеннями трансфузіології закладів охорони здоров’я, та лікарі-трансфузіологи. З доповіддю про підсумки роботи служби крові у 2014 році виступив головний позаштатний спеціаліст з трансфузіології Департаменту охорони здоров’я ХОДА Вадим Яворський. Він зазначив, що кількість донацій (кількість кроводач донорами) по обласному центру служби крові у порівнянні з 2013 роком збільшилась на 1753 та складає 32 008. Заготовлено 14800,5 л консервованої донорської крові, що на 100,1 л більше, ніж в минулому році (14787,8 л).

Нового голову Первомайщини представив Євгеній Шахненко

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко 19 лютого за дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна представив місцевому активу голову Первомайської районної державної адміністрації. Очолив Первомайську районну державну адміністрацію Павленко Володимир Миколайович. Указ про призначення нового голови районної державної адміністрації 17 лютого підписав Президент України Петро Порошенко.

Бандуристи-викладачі Харківщини вдосконалюють педагогічну майстерність

Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів на базі Дитячої музичної школи ім. М.Т.Коляди проведено семінар для викладачів по класу бандури за темою «Робота з учнівським ансамблем бандуристів». Його провела старший викладач народних інструментів Харківської державної академії культури Надія Мельник. Досвідчений педагог розповіла про своє бачення основних підходів у роботі з дітьми, про підбір репертуару, який має відповідати віку учнів, їх вокальним можливостям та бути цікавим для дітей. Вона продемонструвала варіанти розспівування, розповіла про ефективні прийоми роботи з диханням.

У Золочеві після капітального ремонту відкривається зал одруження

У суботу, 21 лютого, о 12:00 в Золочівському відділі державної реєстрації актів цивільного стану (смт. Золочів, вул. 8 березня, 3) відбудеться урочисте відкриття нового залу для проведення церемоній реєстрації шлюбу. Під час урочистого відкриття у новому залі пройде перша весільна церемонія.

Голову Зачепилівської РДА Андрія Коноплю представили активу району

З новим керівником зачепилівців знайомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Розпорядження про призначення Андрія Коноплі головою Зачепилівської районної державної адміністрації 17 лютого підписав Президент України Петро Порошенко. Андрію Коноплі 56 років, він народився в Лозівському районі. У нового голови Зачепилівської РДА три вищі освіти. У 1980 році він закінчив Харківський сільськогосподарський інститут ім. В.В. Докучаєва (економіст-організатор сільськогосподарського виробництва), в 1995-му - Харківську юридичну академію (юрист), а в 2001-му - Харківську філію Академії державного управління при Президентові України (магістр державного управління). На держслужбі голова РДА перебуває вже майже 20 років. 

93% дітей-сиріт на Харківщині проживають в прийомних сім’ях та будинках сімейного типу

Про це повідомив директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса під час брифінгу заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергія Устименка, який прибув 19 лютого в Харківську область з робочим візитом. В той же час, в середньому по Україні сімейними формами виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу) охоплено 85,3% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування від загальної кількості дітей цієї категорії.

Ігор Райнін пообіцяв підтримати ініціативи ветеранських організацій Харківщини

Сьогодні, 19 лютого, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін провів зустріч з головами ветеранських організацій Харківщини. Розмовляли про подальшу співпрацю обласної влади з місцевими  організаціями ветеранів, чорнобильців та афганців. Також було порушено питання про формування складу Громадської ради при ХОДА, підготовку до святкування Дня Перемоги та ін. Голови громадських організацій запропонували прийняти в усіх районах та містах області Програму військово-патріотичного виховання молоді та залучити до її реалізації ветеранів, що мають досвід участі в бойових операціях.

Юлія Світлична представила голову Кегичівського району Романа Гончарова

Кегичівську райдержадміністрацію очолив Роман Гончаров. Указ про призначення нового голови РДА 17 лютого підписав Президент України Петро Порошенко. Роману Гончарову 35 років, у нього дві вищі освіти. У 2003-му закінчив Харківський медичний університет (лікар), в 2005-му - Полтавський університет споживчої кооперації України (фахівець економіки підприємництва). Він - депутат Кегичівського сільради VІ скликання (з 2010 року по даний момент). Стаж держслужби Гончарова більше трьох років. Представляючи нового голову району, заступник голови ХОДА Юлія Світлична подякувала його попереднику Івану Пасинку за те, що йому вдалося зберегти стабільність і мир в регіоні. Гончарову Юлія Світлична побажала плідної роботи, успіхів і підкреслила, що головне завдання залишається тим самим: мир і стабільність. 

Новий склад Громадської ради при ХОДА затвердять 21 лютого

Установчі збори Громадської ради відбудуться в приміщенні Будинку культури міліції (вул. Раднаркомівська, 13). Реєстрація учасників - з 10.00 до 11.00 21 лютого. Всім учасникам зборів необхідно при собі мати документ, що засвідчує особу. Засідання розпочнеться об 11.00. Нагадаємо, документи для участі в установчих зборах приймали протягом місяця, починаючи з 15 грудня. Основні функції Ради: здійснювати контроль за діяльністю органів виконавчої влади та налагоджувати їх взаємодію з громадськістю. 

Співробітники органів юстиції Харківщини успішно пройшли безпрецедентну перевірку

З метою вирішення проблемних питань, таких як бюрократія та побутова корупція, надлишкова кількість керівників Міністерство юстиції України оголосило про запровадження нового підходу до формування кадрової стратегії. Серед ключових аспектів – проходження незалежного тестування та спрощення обмежень для початку роботи на державній службі. Про це повідомляють в Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області. На початку лютого відбулося перше тестування керівників Головних управлінь юстиції в областях спільно з провідними світовими кадровими агенціями, які погодилися надати відповідну допомогу безоплатно (зокрема, це Ernst & Young Human Capital).

З 1 березня змінюються правила в'їзду громадян Росії в Україну

З 1 березня громадяни Росії не матимуть змоги в’їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років). Про це повідомляє Східне регіональне управління державної прикордонної служби України. В той же час, усі громадяни Росії, які до 1 березня прибули на територію України, виїжджатимуть на підставі документів, за якими вони в’їхали.

Ігор Райнін провів перший особистий прийом громадян на посаді голови ОДА

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 19 лютого провів особистий прийом громадян. З жителями області керівник регіону спілкувався протягом півтора годин. Жителі смт Печеніги приїхали до голови ОДА з пропозицією своєї кандидатури на посаду голови місцевої райдержадміністрації. Також Ігоря Райніна просили допомогти отримати доступ до публічної інформації, встановити 1-А групу інвалідності, отримати трудову книжку. Вирішення всіх питань, озвучених під час особистого прийому, голова ОДА взяв під особистий контроль. Також всі, з ким поспілкувався Ігор Райнін, отримали необхідні консультації керівників та представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Департаменту охорони здоров'я ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, Управління забезпечення доступу до публічної інформації та відділу кадрової роботи апарату ХОДА.

До уваги ЗМІ!

20 лютого об 11.30 на платформі Харківського Кризового Інфоцентру (м. Харків, вул. Іванова, 7/9, бізнес-центр Parallel, 50) відбудеться прес-конференція народного депутата України Георгія Логвинського та начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрія Георгієвського щодо ознайомлення громадськості Харківщини з актуальними процесами реформування системи органів юстиції. До участі у заході запрошуються представники громадських організацій та об’єднань Харківщини, а також засоби масової інформації. У зв’язку з обмеженою кількістю місць для участі у заході обов’язковою є попередня реєстрація за електронною адресою: kharkiv.infocentre@gmail.com.

Якість та безпеку автоперевезень на приміських та міжміських автобусних маршрутах Харківської області буде підвищено

У Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА відбулася нарада щодо організації автоперевезень за участю представників Управління Укртрансінспекції у Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харкiвськiй області, Служби автомобільних доріг у Харківській області та всіх автоперевізників області, повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична. Присутнім було доведено про необхідність впровадження заходів для гарантування безперебійних та безпечних перевезень пасажирів. Одним із засобів захисту, як самих пасажирів, так і всіх оточуючих є встановлення в салонах автобусів камер відеоспостереження.

У харківських лікарнях перебуває 72 поранених військових і мирних жителів із зони АТО

Станом на ранок 19 лютого в харківські лікарні з медичних установ Донецької області доставили 72 поранених. З них військові різних Збройних Сил України, а також троє мирних жителів, в тому числі одна дитина 3 років. Дитина поступила в Харківську обласну клінічну травматологічну лікарню. Питання її лікування перебуває на контролі у Президента України Петра Порошенка. Військовослужбовці надійшли у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Зараз їм надається необхідна кваліфікована медична допомога. Вони забезпечені всіма необхідними медикаментами, стан їх стабільний, запевнив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Олександр Галацан. 

В пам'ять  Героїв Небесної Сотні відбудеться покладання квітів до  пам’ятника Шевченку

20 лютого о 10.00 у Харкові відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до памятника Т.Г. Шевченку (сад ім Т.Шевченко) з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

РНБО на чолі з Президентом прийняла рішення запросити в Україну миротворчу місію ООН

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні, яке пройшло під головуванням Президента Петра Порошенка, прийняла рішення про звернення до ООН з проханням направити в Україну миротворчу місію, яка буде діяти відповідно до мандату Ради Безпеки ООН. Відкриваючи засідання, Глава держави зазначив: «Найкращий для нас формат – це поліцейська місія Євросоюзу. Це буде найбільш ефективним гарантом безпеки в ситуації, що склалася, коли слово мира не дотримується ні Росією, ні тими, кого вона підтримує».

Події дня

Сьогодні, 19 лютого, об 11:00 в Об'єднанні організацій роботодавців Харківщини (вул. Чигирина, 5, 1 поверх) розпочнеться круглий стіл «Стан та перспективи розвитку транскордонного співробітництва Харківської області»; о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Якісна освіта. Сучасна наука та інновації»; о 13:30 у медіацентрі "Время" (вул. Сумська, 72)  розпочнеться брифінг заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергія Устименка та директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Руслана Колбаси на тему:”Реформування системи надання соціальних послуг щодо забезпечення прав дитини”. Акредитація ЗМІ - до 11.00 19 лютого (за телефонами 095-9290599, 050-3007614).

До харківських лікарень доставили 61 пораненого військового із зони АТО

Станом на 20:00 18 лютого в харківські лікарні з медичних установ Донецької області доставили 61 пораненого військового різних Збройних Сил України. З них 9 бійців у важкому стані та 1 - в дуже важкому. Про це повідомляє директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Олександр Галацан. Один військовослужбовець поступив в Харківський науково-дослідний інститут загальної та невідкладної хірургії, два - в Харківську обласну клінічну лікарню, решта – до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків). Бійці забезпечені всіма необхідними медикаментами. Зараз їм надається необхідна кваліфікована медична допомога. 

Найбільшу кількість корупційних злочинів виявлено прокуратурою області у  сфері бюджетних та земельних відносин

Про це сьогодні, 18 лютого, повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час прес-конференції "Боротьба з корупцією в Харківському регіоні» за участю голови ХОДА Ігоря Райніна, начальника Управління СБУ в Харківській області Олександра Пивовара, в.о. начальника Головного управління МВС України в Харківській області Юрія Гладика. «Найчастіше законодавство у земельній сфері порушується представниками органів місцевої влади. Найпоширенішою схемою передачі землі у власність є узаконення права на ділянку через суд. Так, у 2010 році чиновники Вовчанської РДА передали одній харків'янці ділянку лісу 1 категорії, що виконує водоохоронні та ґрунтозахисні функції. На основі рішення суду вона отримала держакт на землю. Наразі досудове розслідування проводиться за ст. 364 КК України. Чиновникам загрожує до 6 років в'язниці», - сказав Юрій Данильченко.

Нацбанк презентував пам’ятні монети, присвячені Героям Майдану

В Управлінні Національного банку України в Харківській області 18 лютого презентували три пам’ятні монети номіналом 5 гривень кожна – «Євромайдан», «Революція гідності» та «Небесна сотня» серії «Героям Майдану», яка увічнює пам’ять полеглих і події, що відбулися в Україні протягом листопада 2013 року – лютого 2014 року та увійшли в історію як Революція гідності. Монети виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса – 16,54 г, діаметр – 35,0 мм, тираж – по 50 000 штук. Гурт монет рифлений. Монети виготовлено з використанням технології тамподруку. 

З початку року СБУ в Харківській області затримала п'ять диверсійних груп, які готували теракти в регіоні

«Тільки з початку цього року нами затримано п'ять диверсійних груп, які пройшли підготовку в Донецькій і Луганській областях, і які готували вибухи в Харківській області, а саме на об'єктах інфраструктури в Харкові, Куп'янську, Чугуєві та Краснограді», - розповів під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Також він підкреслив, що надпріорітетним завданням Служби безпеки на сьогодні є протидія агресивній, військово-економічній та спеціальній агресії спецслужб РФ на території України. 

Хто буде красти, той буде сидіти. Ігор Райнін

Про це заявив на прес-конференції на тему "Боротьба з корупцією в Харківському регіоні" голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Коли Президент України представляв мене на посаду голови ХОДА, я чітко вказав два моменти, які нам всім потрібно виконати - перемогти сепаратизм і корупцію. У мене є повне розуміння в цьому питанні з прокурором області, керівником СБУ та МВС, я бачу в їхніх діях повну солідарність щодо того, що прийшов час вкрай жорстко почати викорінювати процес корупції», - зазначив Ігор Райнін. 

Ігор Райнін представив керівників ХОДА, які будуть відповідати за роботу із ЗМІ та громадськістю

Сьогодні, 18 лютого, під час прес-конференції на тему: "Взаємодія прес-служби ХОДА зі ЗМІ" голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін представив нових керівників Департаменту масових комунікацій ХОДА, які будуть відповідати за роботу із ЗМІ та громадськістю. Згідно розпорядження голови облдержадміністрації директором Департаменту призначено Михайла Черняка. Функції прес-секретаря голови ХОДА та першого заступника директора Департаменту виконуватиме Вікторія Аннапольська, заступника директора Департамента- начальника управління внутрішньої політики Ігор Ісаєнко, заступника начальника управління преси та інформації - начальника відділу преси та інформації Департаменту масових комунікацій ХОДА - Юлія Тарасова, радника голови ХОДА з питань ЗМІ та зв'язків з громадськістю на громадських засадах - Ксенія Ярікова.

За ініціативою Президента Петра Порошенка та Ігоря Райніна на Харківщині пройде перевірка всіх органів влади

За словами голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, з 23 лютого в області почне роботу міжвідомча комісія, організована за розпорядженням Президента України Петра Порошенка, в кількості 61 людини. Комісія центральних органів влади охопить перевіркою всі органи управління Харківської області, в тому числі Харківську міськраду, облдержадміністрацію та місцеві ради. Фахівці вивчать діяльність всіх органів управління за останні п'ять років, з 2010 року по 2014 рік включно. На підставі роботи комісії будуть підготовлені відповідні акти і зроблені відповідні висновки, які будуть передані в усі компетентні органи. 

Поставлені завдання Збройні Сили України виконали повністю - заява Петра Порошенко з приводу ситуації в Дебальцевому

"Вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні Сили України разом з Національною Гвардією завершили операцію з планового та організованого виводу частини підрозділів з Дебальцевого. Ми можемо сказати, що вже станом на зараз вийшло 80% частин. Ми чекаємо ще дві колони. Вийшли бійці 128-ї бригади, частини підрозділів 30-ї бригади, решта 25-го та 40-го батальйону, спецназ, Нацгвардія, міліція. Ми можемо стверджувати, що поставлені завдання Збройні Сили України виконали повністю. Ця позиція та успіхи нам були конче потрібні в Мінську під час переговорів та після Мінську. Ми змогли продемонструвати всьому світові справжнє обличчя бандитів-сепаратистів, які підтримувані Росією, що виступала гарантом та безпосереднім учасником Мінських переговорів. 

Архів документів