Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 лютого. о 14:00 у великій залі ХОДА (вул. Сумська, 64)відбудеться нарада з питань вивчення стану справ з організації виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, органами виконавчої влади Харківської області за участю голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. в 14:30 у великій залі відбудеться брифінг голови ХОДА Ігоря Райніна про ситуацію в області після вчорашнього теракту біля Палацу Спорту.

Харківські легкоатлети привезли додому медалі

В місті Мукачево Закарпатської області 21 лютого закінчився чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. В змаганнях приймали участь 233 спортсмена з 17 областей України, м. Києва, АР Крим. Харківські легкоатлети здобули дві срібні та дві бронзові нагороди. Метальники диску порадували двома срібними нагородами серед молоді. В цій віковій категорії відзначилися Катерина Никита, яка показала результат 48.29 метра та Владислав Іваненко (49.68 метра). В метанні спису харківські легкоатлети відзначилися бронзовою медаллю. ЇЇ в змаганнях серед молоді з результатом 61.58 метрів виборов Сергій Фенько. Ще одну бронзову нагороду виборов Антон Лагуновський в метанні диска серед юнаків, який показав результат 43.76.

На державному кордоні закрито ряд пунктів пропуску

Відповідно до розпорядження КМУ від 18 лютого 2015 року № 106-р в межах Луганської, Донецької, Чернігівської, Сумської та Харківської областей закрито ряд пунктів пропуску через державний кордон. Це рішення прийнято з метою оптимізації мережі пунктів пропуску та необхідності зосередження сил і засобів на більш важливих ділянках кордону з РФ. Загалом закрито 23 пункти пропуску, з яких 1 міжнародний, 4 міждержавних та 18 місцевих.

Щасливі моменти в об'єктиві харківської фотохудожниці

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) з 26 лютого по 26 березня буде проходити виставка фотографії Зої Костіної «Ми будемо щасливі …». «Зоя Костіна – харківська фотохудожниця, більше 6 років працює в жанрі портретної фотографії. Вона володар звання AFIAP, EFIAP, дипломант і переможець міжнародних фотосалонів в Іспанії, Англії, Сербії, Франції, США», - повідомляють організатори. В експозиції виставки представлено понад 40 робіт, які розкривають світлі миті людського життя: радісна дитина, дівчина, що світиться від щастя, закохані. 

Арсеній Яценюк про події в Харкові: "Ми не відступимо ані від нашої мети, ані від наших цінностей"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив співчуття родинам загиблих та поранених під час мирної ходи в Харкові. «Сьогодні нам нанесли черговий підступний удар. Саме так і діють терористи. Мерзотники, які вбили наших співгромадян під час мирного маршу в Харкові, цілилися у нашу гідність і нашу пам’ять. Вони обрали святий для нас день, коли Україна вшановує Героїв Небесної сотні. Але ми не злякаємося і не відступимо ані від нашої мети, ані від наших цінностей. Ми згуртуємося, ми станемо сильнішими, ми переможемо. Моє глибоке співчуття родинам загиблих і поранених. Вічна пам’ять полеглим. Герої не вмирають». 

Двоє постраждалих під час теракту в Харкові залишаються в критичному стані

Як повідомив вранці, 23 лютого, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, в стаціонарах лікувальних закладів Харкова знаходяться 11 постраждалих під час мирної ходи біля Палацу спорту. Чотири людини перебувають у лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги ім. професора О.І. Мещанінова, двоє з них залишаються у критичному стані. Ще п'ять осіб поступили в багатопрофільну лікарню №17, решта - в багатопрофільну лікарню №25 і Обласний клінічний центр урології та нефрології імені В.І. Шаповала. Усім необхідним вони забезпечені, зараз постраждалим надається кваліфікована медична допомога. Нагадаємо, що в результаті теракту 22 лютого біля Палацу спорту, де проходив Мітинг Гідності загинули двоє людей - підполковник міліції Вадим Рибальченко і активіст «Євромайдану» Ігор Толмачов.

Харківська область утримується у трійці лідерів за обороту роздрібної торгівлі

Оборот роздрібної торгівлі у Харківській області за січень 2015 року становив 6029,4 млн.грн. Це третій показник серед регіонів України після міста Києва та Дніпропетровської області. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, за темпами зростання обороту роздрібної торгівлі область з показником 88,5% посідає 7 місце серед регіонів України, тоді як в цілому по державі темпи складають 77,4%. 

Сьогодні в Харківській області - День жалоби

Сьогодні, 23 лютого, в Харківській області оголошено День жалоби за загиблими в результаті теракту, який стався 22 лютого під час мирної ходи біля Палацу спорту. Відповідне Розпорядження від 22.02.2015 підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Як сказано в Розпорядженні, траур оголошений «у зв'язку із здійсненням терористичного акту, який призвів до загибелі жителів у місті Харкові, та з метою вшанування пам'яті загиблих». У День жалоби на всій території Харківської області в 13.00 пам'ять загиблих вшанують хвилиною мовчання. Також на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Шановні харків'яни!

Сьогодні у Харкові жорстоко й цинічно скоєний замах на учасників мирної акції, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО, шляхом приведення в дію вибухового пристрою. Внаслідок злочинної дії постраждали наші краяни. В лікувальних закладах знаходяться 11 харків’ян. Більшість з них – це неповнолітні та працівники міліції. Щиро співчуваю тим, хто втратив рідних та близьких, тим, хто отримав поранення, та всій харківській громаді, яку намагаються залякати. Ми зробимо все для розшуку винних та надання всілякої допомоги пораненим, а також впровадимо додаткові заходи, спрямовані на захист здоров’я, життя, честі та гідності харків’ян.

Ігор Райнін відвідав всі лікарні Харкова, де перебувають постраждалі в результаті теракту біля Палацу спорту

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 22 лютого відвідав усі медичні установи Харківщини, де перебувають постраждалі внаслідок теракту, який стався сьогодні біля Палацу спорту в ході мирної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО. Зокрема, Ігор Райнін відвідав лікарню швидкої невідкладної медичної допомоги ім. професора А.І. Мещанінова, багатопрофільні лікарні №17 і №25. Керівник області поспілкувався з лікарями медзакладів, з'ясував стан здоров'я кожного потерпілого, пообіцяв надавати всебічну підтримку.

У найближчі години будуть прийняті найжорсткіші заходи по наведенню спокою і стабільності в регіоні

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, коментуючи вибух, що стався 22 лютого під час мирної ходи біля Палацу спорту, в результаті якого загинуло дві людини, а 11 важко постраждали. «Службою безпеки України проведено ряд затримань. Всі причетні до терористичних диверсій на території області понесуть суворе покарання. Постраждалим від вибуху, які зараз перебувають у лікарнях Харківської області, буде надано повне медичне обслуговування. І ми беремо це питання на контроль», - підкреслив Ігор Райнін.

Сьогодні у Харкові відбулася громадська панахида по загиблим героям України

Представники всіх патріотичних організацій Харківщини, батьки та родини загиблих героїв, а також прості харків'яни зібралися сьогодні, 22 лютого, щоб вшанувати пам'ять героїв, які віддали свої життя на Майдані в Києві та в зоні АТО за свободу України. Незважаючи на повідомлення про теракт, що стався біля Палацу спорту, сотні людей все ж пройшли Маршем Гідності від пам'ятника Т. Г. Шевченку до площі Конституції. У супроводі 40 автомобілів «Автомайдану» і військового оркестру, з квітами, прапорами і портретами 53 героїв - харків'ян вони пройшли по вулиці Сумській з почуттям подяки та гордості за свій народ, свою країну, щоб показати - народ України єдиний.

Всім 11 постраждалим біля Папацу спорта зараз надається екстрена медична допомога. Вибух у Харкові кваліфіковано як теракт

За інформацією директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, всі 11 постраждалих під час мирної ходи біля Палацу спорту надійшли в стаціонари лікувальних закладів м.Харкова: лікарню швидкої невідкладної медичної допомоги ім. професора А.І. Мещанінова, багатопрофільні лікарні №17 і №25, Обласний клінічний центр урології та нефрології імені В.І. Шаповала. «Всі постраждалі мають осколкові поранення від вибуху гранати. Серед них троє важкопоранених. Всім зараз надається екстрена медична допомога. Вони знаходяться в операційних», - сказав Олександр Галацан.

133 звільнених з полону українських військовослужбовців прибули до Харкова. Усім їм надано необхідну допомогу

Сьогодні, 22 лютого, о 5.00 до Харкова прибули 133 українських військовослужбовців, які напередодні ввечері були звільнені з полону бойовиків на сході України. За дорученням Президента України, керівництво Харківської обласної державної адміністрації зустріло звільнених з полону військовослужбовців та надало їм всебічну допомогу. Українських солдатів нагодували і розмістили на нічліг. Психологічний стан бійців оцінюється як нормальний. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін постійно перебуває на зв'язку з Міністром оборони України з питання надання подальшої допомоги українським військовослужбовцям.

Ігор Райнін і все керівництво Харківщини вшанували пам'ять загиблих на Майдані та помолились за Героїв України

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 20 лютого взяв участь у панахиді за загиблими на Майдані у Києві під час Революції Гідності 17-22 лютого 2014 року. Панахида проходила в Іоанно-Богословському храмі Української православної церкви Київського патріархату і почалася хвилиною мовчання. Проводив панахиду єпископ Митрофан. Разом з керівником області у панахиді взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов та Євгеній Шахненко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, керівники структурних підрозділів ХОДА, а також усі керівники Головного управління МВС України в Харківській області, Управління СБУ в Харківській області, прокуратури, медичних установ, підприємств, представники громадськості та прихожани. 

На Харківщині в ході полігонних навчань мобілізованих офіцерів обкатали танком Т-72

Слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» успішно завершили польовий вихід. П’ятиденний захід провели із офіцерами, призваними із запасу під час 4-ї хвилі мобілізації, на навчальному полігоні військового вишу. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі Міноборони (м. Харків). Так, вінцем польового вишколу стали заняття з тактичної підготовки, в ході яких кожного офіцера обкатали танком. 

Для отримання інформації жителі АР Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей, які приїхали до Харківської області, можуть звертатися за номером "112"

Задля забезпечення оперативного розгляду та вирішення в межах повноважень та чинного законодавства проблемних питань, що виникають у осіб, які прибули до Харківської області з території АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, визначено єдиний номер «гарячої лінії» - 112.  

Рада ректорів вищих навчальних закладів області розглянула питання щодо  співпраці вишів з 92-ю окремою механізованою бригадою

20 лютого у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківської області за участю директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабічева. Під час засідання були розглянуті питання взаємодії вищих навчальних закладів зі студентськими волонтерськими організаціями та групами, а також співпраці вищих навчальних закладів з 92-ю окремою механізованою бригадою.

На Харківщині стало більше народжуватися дітей

В минулому році в Харківській області народилось 27690 немовлят, що на 990 малюків або на 3,7% більше, ніж у 2013 році. Коефіцієнт народжуваності склав 10,1 народжених на 1000 наявного населення проти 9,7 у 2013 році. Про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області. По їх даним інтенсивність народжень коливалась від 8,0% у Печенізькому районі до 13,7% у Коломацькому районі. В минулому році рівень народжуваності в сільській місцевості був дещо вищий, ніж у міських поселеннях – 10,6 народжених на 1000 наявного населення проти 10,0. 

145 тисяч грн. передав Харківський університет ім. Каразіна на лікування військовослужбовців із зони АТО

Ці кошти надійшли від проведення благодійного аукціону «Університет. Мистецтво. Мир», мета якого - збір коштів на підтримку поранених військовослужбовців із зони АТО, що проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Благочинна акція проходила в рамках заходів, присвячених 210-літтю з дня відкриття університету. На аукціоні було представлено 47 лотів - картин сучасних українських митців, членів Харківського відділення Національної спілки художників України, а також твори з приватних колекцій каразінців. Завдяки акції було зібрано 145 тисяч гривень.

Президент підписав Закон про створення спільної українсько-польсько-литовської бригади

Президент підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща стосовно створення спільної військової частини». Угода передбачає створення спільної українсько-польско-литовської військової частини бригадного рівня та визначає загальне призначення, принципи діяльності, порядок прийняття рішення, забезпечення безпеки та інші організаційні заходи, пов’язані з діяльністю бригади.

Під Харковом хочуть створити центр для переселенців на 2 тис. осіб

Як вирішити проблеми переселенців, 20 лютого обговорювали в Харківській ОДА на круглому столі, присвяченому застосуванню механізму державно-приватного партнерства для вирішення соціальних проблем та відновлення територій. На заході були присутні т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко, директор програми USAID Мік Мюллей, представники структурних підрозділів ХОДА, волонтерських організацій та благодійних фондів, міжнародних організацій. «Вирішенню соціальних проблем та відновленню територій наразі приділяється особлива увага як центральними органами виконавчої влади, так і обласною державною адміністрацією. В умовах нестачі бюджетних ресурсів для вирішення цих задач, велике значення має впровадження державно-приватного партнерства як ефективного механізму співробітництва між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, приватним сектором та інститутами громадянського суспільства», - зазначив Євгеній Шахненко, відкриваючи засідання круглого столу. 

Укрпошта презентувала поштову марку "Пам'яті Героїв Небесної Сотні"

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, Укрпошта презентувала та здійснила церемонію спецпогашення художньої поштової марки «Пам’яті Героїв Небесної Сотні». У заході взяли участь в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук, художник поштової марки Кость Лавро та син загиблого Юрія Пасхаліна. Символічно, що спецпогашення символічно відбувалося у приміщенні Головпоштамту в Києві на Майдані Незалежності – у серці української Революції Гідності, де обірвалися життя Героїв Небесної Сотні.

У січні до бюджету надійшло майже 4,6 млн. грн. від реалізації майна, переданого у власність держави

За результатами реалізації товарів, валюти та цінностей, які перейшли у власність держави, у січні 2015 року до держбюджету надійшло майже 4,6 млн. грн., повідомляє Державна фіскальна служба України. Більшість перерахованої суми складають кошти, отримані від реалізації конфіскованого майна – майже 1,6 млн. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року цей показник зріс втричі. Обсяги валюти та цінностей, які зараховані до держбюджету, у січні сягнули майже 1,3 млн. гривень.

На особистий прийом до Євгенія Шахненка прийшли винахідник і захисник навколишнього середовища

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко 20 січня провів особистий прийом громадян. До т.в.п. заступника голови ХОДА звернувся житель Харківщини з приводу системи вивозу сміття в Зміївському районі. Житель приніс з собою добірку фотографій місць скупчення сміття. Євгеній Шахненко подякував йому за активну життєву позицію та дав доручення відповідним службам розібратися в ситуації. 

У 2015 році ми посилимо співпрацю з Францією, і це буде великим плюсом для Харківської області. Ігор Райнін

Сьогодні, 20 лютого, голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Під час зустрічі обговорювалися питання стабільності політичної і соціально-економічної ситуації в області та перспективи подальшого розвитку відносин з Францією.

Захворювання нервової системи у дітей пішли на спад

На базі КЗОЗ «Обласний спеціалізований будинок дитини № 1» відбувся День лікаря – дитячого невролога. Як розповіла на заході присутнім лікарям головний дитячий невролог Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Ольга Сухоносова, в минулому році дещо знизилися показники вперше зареєстрованої патології нервової системи. Так, у 2014 році було зареєстровано 35988 випадків захворювання нервової системи у дітей, проти 38581 у 2013 році, тобто є тенденція до зниження зареєстрованої патології. Також вона повідомила, що у стаціонарах регіону функціонує 180 дитячих неврологічних ліжок. Крім того, на заході дитячі неврологи регіону обговорили інформацію, яка була надана під час міжвідомчої селекторної нараду Міністерства охорони здоров’я України, проведеної 17 лютого та присвяченої Міжнародному Дню Епілепсії в Україні. 

Ігор Райнін вшанував подвиг учасників Революції гідності

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 20 лютого, поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в Харкові на честь подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. «Сьогодні у нас великий день. День пам'яті Героїв Небесної Сотні, Героїв України, пам'яті всіх тих людей, які віддавали свої сили, життя і здоров'я за те, щоб Україна розвивалася демократичним шляхом. Боротьба триває. За цей рік в країні відбулося багато подій, але Україна довела і українці довели, що ми всі єдина країна. Назад шляху немає. Від Донбасу до Львова - ми всі українці. Незалежно від національності і політичних переконань - ми всі українці, ми все єдина країна», - зазначив під час урочистої церемонії Ігор Райнін. 

Дві медалі з чемпіонату України привезли харківські борці

Харківські борці греко-римського стилю завоювали срібло та бронзу на молодіжному чемпіонаті України (до 23 років), який відбувся у Миколаєві. Віце-чемпіоном України у вазі до 71 кг став Дмитро Гнева. В фінальній схватці харківський борець поступився киянину Богдану Кабіну. Бронзовим призером чемпіонату у вазі до 98 кг став Денис Олійник. В бронзовому фіналі харків’янин здолав суперника із Запорізької області. За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України, яка 28 та 29 березня в Польщі боротиметься за медалі чемпіонату Європи. 

На  Харківщині СБУ  затримала злочинну групу, яка підробляла ліки для онкохворих

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області викрила та припинила протиправну діяльність злочинної групи, яка налагодила незаконне виробництво та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів. Серед підробок є препарати, що використовуються для проведення хіміотерапії під час лікування онкозахворювань. Встановлено, що організатор злочинної групи, 40-річний харків’янин розробив протиправну схему у змові з посадовцями комерційної фірми, яка утилізує ліки із завершеним терміном придатності. Лікарські засоби, які надходили до цього підприємства для знищення, зловмисники фасували у нові упаковки та штампували номери серій і «продовжені» терміни придатності.

Архів документів