Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Держслужбовці Харківщини вивчають нові положення антикорупційного законодавства

На виконання розпорядження голови ХОДА «Про заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення», з метою здійснення дієвих заходів по запобіганню і протидії корупції  сьогодні в Харківській обласній державній адміністрації відбулися навчальні семінари з питань нових положень антикорупційного законодавства.

Подія дня

Сьогодні, 31 жовтня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про призначення житлової субсидії та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних витрат в умовах підвищення цін і тарифів на послуги в опалювальний період 2014-2015 років».

КП «Харківводоканал» повинен дотримуватися домовленостей і розрахуватися за споживану електроенергію

Про це 30 жовтня заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, коментуючи ситуацію з відключенням води в семи районах Харкова. Як розповів Василь Хома, Харківська облдержадміністрація вчора провела нараду під керівництвом губернатора області Ігоря Балути, на якій розглядалося питання заборгованості КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» в розмірі 398 млн.грн. Заступник голови ХОДА повідомив, що рівень розрахунків споживачів перед «Харківводоканалом» становить 94%. «Тарифи з 1 серпня підняли, і вони на 100% покривають витрати «Харківводоканалу», що дає можливість підприємству розраховуватися за спожиту електроенергію», - підкреслив Василь Хома. 

Ігор Балута ознайомився з роботою котельні на твердому паливі в Богодухівському районі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району ознайомився з роботою котельні, що працює на твердому паливі. Як розповів генеральний директор ТОВ «Аквілегвія» Роман Мерзлікін, їх мобільна котельня повністю працює в автоматичному режимі. «Тут встановлено погодозалежне автоматичне обладнання, тобто при зміні температури автоматика змінює настройки, і котел гріє більше або менше в залежності від температури ззовні. Котельня опалює місцеві Будинок культури, поліклініку та банк. Працює вона на деревних пелетах», - пояснив Роман Мерзлікін.

З початку вересня заборгованість із заробітної плати в області скоротилася на 19,5 млн. грн.

Під головуванням т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадима Глушка 29 жовтня відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.10.2014 заборгованість із заробітної плати в області в порівнянні з початком вересня скоротилася на 19,5 млн. грн. (на 15,1 %). Однак, на ряді підприємств борги зросли.

У Богодухові будують унікальний комплекс з управління комунальними відходами

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району відвідав будівельний майданчик Комплексу з управління побутовими відходами. Губернатор зазначив, що цей Комплекс працюватиме за унікальною технологією переробки сміття та відповідатиме європейському рівню. «Ви бачите, що на полігоні немає птахів, не відчувається неприємний запах. Це свідчить про те, що правильно підібрані мікроорганізми, які переробляють відходи. Тут будуть використовуватися унікальні технології, за якими працюють у Європі», - зазначив Ігор Балута. Як розповів представник генпідрядника ТОВ СП «Ековтор» Олександр Біленко, майбутній Комплекс передбачає сортування і подальшу переробку відходів.

У Харківській області будуть залучати інвестиції в розробку бурого вугілля

Члени Робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківської області під час засідання 30 жовтня підтримали питання залучення інвестицій у розробку Новодмитрівського родовища бурого вугілля та його подальшої газифікації з метою виробництва синтез-газу із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій. Засідання Робочої групи проходило під керівництвом директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, заступника голови Робочої групи Віктора Коваленко. 

Учні Харківщини посіли 2 місце за результатами  Міжнародної природознавчої гри «Геліантус» - 2013

У 2013/2014 навчальному році було проведено ІV Міжнародну природознавчу гру «Геліантус» – 2013 для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У конкурсі взяли участь 8723 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області, майже половина з яких стали переможцями. За результатами Харківська область посідає друге місце серед інших регіонів України, поступаючись учасникам з Дніпропетровської області.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 30 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 951,3 тис. га (96% до площі збирання). Намолочено 4355,7 тис. тонн при середній урожайності 45,8 ц/га. Продовжується збирання кукурудзи на зерно: обмолочено – 265,2 тис. га (87%), намолочено – 1409,9 тис. тонн, середня урожайність – 53,2 ц/га. Продовжується збирання технічних культур.

Ігор Балута відвідав Богодухівський електромеханічний завод

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району відвідав ПАТ «Дослідний електромеханічний завод» філії ДНВП «Об'єднання «Комунар». Губернатор області оглянув виробничі приміщення заводу, поспілкувався з керівництвом підприємства та працівниками. На сьогоднішній день електромеханічний завод працює по 7 напрямках, освоївши різні види продукції. Зокрема, як розповів директор Богодухівського електромеханічного заводу Микола Пушкар, підприємство займається слюсарно-механічним виробництвом, цю продукцію поставляє на залізну дорогу і нафтопереробним станціям. Також завод займається деревообробкою, і постачає ці вироби Литовським підприємствам. Останнім часом підприємство активно освоює соціальний напрямок. Завод став випускати зупинкові павільйони, лавки для відпочинку та дитячі майданчики. Останні мають всі необхідні сертифікати безпеки. 

Кращі працівники соціальної сфери області відзначені нагородами ХОДА та обласної ради

Сьогодні, 30 жовтня, у Харківському російському драматичному театрі ім.О.С. Пушкіна відбулися урочистості  з нагоди Дня працівника соціальної сфери України. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути кращих представників галузі з їх професійним святом привітав т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. Він відзначив значущість цієї професії для кожного громадянина України і для держави.

У Харківській області продовжують відкривати дитячі садки

У 2014 році з початку навчального року в Харківській області відкрито 6 дошкільних навчальних закладів (10 груп на 180 дітей), в тому числі 2 установи в Харкові. Цього року також відкрили 4 навчально-виховних комплекси - 2 в Харкові, 1 в Чугуєві та 1 в Чугуївському районі. Про це повідомляє Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації. 

В області продовжується розвиток мереж супермаркетів

Мережі супермаркетів області «Рост», «Класс», «АТБ-маркет», «Таврія плюс», «Восторг», «Нова торговельна мережа» та «Епіцентр» продовжують вводити нові торговельні об’єкти. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігорь Райнін. З 11 введених у 2014 році супермаркетів 6 відкрило ТОВ «АТБ-маркет». Найбільш потужні супермаркети, оснащені сучасними рітейл-технологіями, за останні два місяці введені торговельними компаніями «Таврія плюс», «Епіцентр» та «Восторг». 

Шановні друзі!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня працівника соціальної сфери України. У всі часи й в усіх народів на особливу суспільну пошану й повагу заслуговували ті, хто сенcом свого життя бачив жертовне служіння ближньому: хто самовіддано піклувався про літніх людей, ветеранів, інвалідів, віддавав тепло свого серця сиротам і безпритульним дітям у будинках-інтернатах, опікувався життям багатодітних та малозабезпечених сімей, прагнув допомогти й підтримати кожного, хто цього потребував. Складаючи вам щиру вдячність за самовіддане служіння обраній справі та відзначаючи вагомі набутки у цій благородній справі, висловлюю тверде переконання в тому, що ви й далі докладатимете всіх зусиль задля торжества в нашому суспільстві високих гуманістичних ідеалів. Впевнений, що ваша працьовитість, наполегливість, витримка, професіоналізм, віра, душевне тепло і надалі служитимуть людям.

Події дня!

Сьогодні, 30 жовтня,  о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в культурній галузі»; о 15:00 у Харківському історичному музеї (вул.Університетська,5) розпочнеться круглий стіл «Люди ініціативи дорогі в усі часи», присвячений 160-річниці з дня народження академіка АН України, першого директора Музею Слобідської України ім. Г.С.Сковороди Миколи Федоровича Сумцова.

У Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня проголошення Турецької Республіки

29 жовтня в Харкові пройшов урочистий прийом з нагоди Дня проголошення Турецької Республіки. Захід відвідали тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, а також посли, дипломати, бізнесмени, ректори вузів, культурні діячі.

В області планується прищепити від грипу більше 65 тисяч осіб

В області заплановано прищепити від грипу більше 65 тис. осіб з груп епідемічного та медичного ризику, що становить 2,4% населення. Це, в першу чергу, медичні працівники, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, трудові колективи підприємств, установ, організацій, особи з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, особи старше 60 років. Про це 29 жовтня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповіла начальник Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області Тетяна Колпакова. Серед запланованих - більше 9 тис. осіб з групи медичного ризику і більше 23 тис. з групи епідемічного ризику, в тому числі і 3 тис. 922 медичних працівника. 

Циркуляції вірусу грипу на поточний момент на території області не зареєстровано.

Епідеміологічна ситуація з грипу в Харківській області залишається стабільною. Про це 29 жовтня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. «Всупереч прогнозам про зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, в області завдяки зваженим діям органів місцевого самоврядування, Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації та Головного управління Дерсанепідслужби України в Харківській області, в епідсезон 2013-2014 років вдалося не допустити росту і поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Навпаки, захворюваність грипом за 9 місяців 2014 року знизилася на 60,9%, гострими респіраторними інфекціями - на 9,7%. Показники захворюваності населення Харківської області майже в 2 рази нижче, ніж по Україні», - зазначив Олександр Галацан. 

В області триває робота з розчищення підвальних приміщень для тимчасового укриття населення на випадок надзвичайної ситуації

В Харківській області станом на кінець жовтня на обліку перебуває 1346 захисних споруд цивільного захисту, розрахованих на 455 тис. 794 осіб. З них 427 сховищ місткістю 185 тис. 505 осіб та 919 протирадіаційних укриттів місткістю 270 тис. 289 осіб. За результатами перевірок захисних споруд області встановлено, що «готові» до укриття населення 72 захисні споруди (65 притулків і 7 протирадіаційних укриттів), «обмежено готові» - 319 захисних споруд (123 притулки і 196 укриттів). Про це 29 жовтня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергій Чабань.

В навчальних закладах Харківщини відзначили річницю визволення України від фашистських загарбників

У зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, в навчальних закладах Харківщини проведено тематичні заходи, що висвітлюють безсмертний подвиг народу у роки Великої Вітчизняної війни. Зокрема, у школах відбулися уроки мужності, бесіди, лекції, семінари з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років за темами: «Наш край у роки Великої Вітчизняної війни», «Україна пам’ятає подвиг солдата», «Дорогами війни»; засідання круглих столів за участі ветеранів Великої Вітчизняної війни за темами: «Юність, опалена війною», «Солдатський трикутник – жива історія війни», «І за життя йшли на смерть», «Часи не обирають»; виставки учнівських творчих робіт за темами: «Ордени і медалі в нашій родині», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Так воювали наші прадіди». Також були організовані навчально-тематичні екскурсії по місцях бойової слави області.

Регіональна система оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій працює без збоїв

На сьогоднішній день регіональна система оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій працює без збоїв і порушень регламенту прийому і передачі сигналів цивільного захисту. Про це 29 жовтня під час обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергій Чабань.

Протипожежний захист сільської місцевості на Харківщині здійснює 35 підрозділів місцевої пожежної охорони

29 жовтня в Харківській ОДА в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва розглядалося питання створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони та забезпечення протипожежного захисту сільської місцевості. За інформацією заступника начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергія Чабаня, відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України №202 від 24.02.2003 та розпорядження голови облдержадміністрації «Про створення місцевої пожежної охорони в області» в Харківській області необхідно було створити 56 одиниць місцевої пожежної охорони.

Прикордонники Східного регіонального управління затримали контрабандних товарів на 42 млн. грн.

З початку 2014 року прикордонниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби виявлено, вилучено та передано по компетенції 91 одиниця зброї, 63 тис. боєприпасів, 30 кг наркотичних та психотропних речовин. Загальна сума затриманих товарів становить 42 млн. грн (з них 35 млн. по Харківській дільниці). Особливий збиток державі завдають добре організовані схеми, вибудувані транснаціональними організованими злочинними угрупованнями для контрабанди товарів підакцизної (насамперед сигарети і спирт), а також промислової та сільськогосподарської груп. Найчастіше саме ці товари (32% від загальної кількості) прикордонники Східного регіонального управління затримують на своїй ділянці кордону з Росією.

Харківський тракторний завод створить індустріальний парк площею 30 гектарів

В Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації відбулася нарада з представниками ВАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), в ході якої обговорювалися перспективи розвитку зазначеного підприємства. Сьогодні керівництвом ВАТ «ХТЗ» розглядається питання про створення індустріального парку на території заводу. Опрацьовується концепція і технічне обґрунтування, прораховується економічний ефект від створення такої зони.

Харківська область повністю опалюється

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, згідно з графіком пуску тепла в опалювальному сезоні 2014/2015 років станом на 10-00 29.10.2014 на опалення працює 837 котелень або 100%. Теплова енергія подається в: - 21 заклад соціального захисту - 100%; - 699 дошкільних установ - 100%; - 837 навчальних закладів (шкіл) - 100%; - 997 лікувальних закладів - 100%; - 8290 житлових будинки - 100%.

Харків'янка виграла Кубок України з шосейно-кільцевих перегонів

Харків'янка Ксенія Нікс виграла Кубок України і стала віце-чемпіонкою країни з шосейно-кільцевих перегонів в класі «Турінг-лайт». В боротьбі за Кубок України, який пройшов на київському автодромі «Чайка», Ксенії Нікс в парі з київським гонщиком Володимиром Апостолюком вдалося обійти киянина Олега Скуза. Їх протистояння вийшло драматичним. Обидва автомобілі йшли практично колесо в колесо, та на одному з поворотів фінального кола трапилося зіткнення, яке викинуло суперників за межі траси. Швидше повернутися в гонку вдалося боліду Ксенії, який і був першим на фініші. 

У галереї "Мистецтво Слобожанщини" відкриється виставка класика харківської живописної школи Віктора Чауса

30 жовтня у 17.00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття персональної виставки класика харківської живописної школи Віктора Чауса «Пастельне «Па». Танок є провідною тематикою виставки. Масштабні олійні роботи та живописні пастельні твори зображують мить в передчутті початку дії. «Пастельне «Па» - це роботи різних тематичних напрямів, що об’єднані рухом кольору в живописних та графічних творах. Виставка ще раз нагадує глядачеві про нероздільність мистецтв, тут єднаються танок та симфонія барв, звучання та динаміка пастелі. Вони допомагають побачити завуальовані грані театру під назвою життя.

Увага! У найближчі дні у Харкові очікуються несприятливі метеорологічні умови

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 28-31 жовтня у м.Харкові очікуються метеорологічні умови підвищеного забруднення атмосферного повітря, що обумовлені погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста.

Події дня

Сьогодні, 29 жовтня, о 16.00 в малому залі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Національний університет цивільного захисту України увійшов до Ради європейської асоціації університетів

24 жовтня у Гельсінкі на останньому засіданні Ради європейської асоціації університетів (EUA) була одностайно схвалена заява Національного університету цивільного захисту України (НУЦЗУ) на індивідуальне повноправне членство. Президент Європейської асоціації університетів, професор Марія Хелена Назаре в особистому листі на ім’я ректора НУЦЗУ Володимира Садкового привітала працівників вишу у якості члена EUA. Зокрема, президент EUA зауважила, що Національний університет цивільного захисту України сприяє розвитку вищої освіти в Європі.

Архів документів