Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Причин для продуктової паніки в Україні немає. - МінАП

В Україні немає причин для продуктової паніки, однак можливе поступове подорожчання. Про це 27 лютого під час виступу на 4-му Всеукраїнському аграрному форумі повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко. «Ніякої паніки щодо продуктової безпеки не повинно бути. Ми знаємо, що за наявності коштів Міжнародного валютного фонду, а ми сподіваємося, що перший транш буде вже в перші тижні березня, з'явиться можливість стабілізувати як валютно-фінансову систему, так і рефінансування, стабілізувати резерви, стабілізувати банківську систему», - заявив Олексій Павленко. 

Тепер економити електроенергію стало легше

Жителі України в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23 годин до 7 годин доби) будуть платити 0,5 від тарифу. Такі зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію внесла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Норма буде застосовуватися для тих, у чиїх будинках встановлено двозонний лічильник обліку електричної енергії. «Це забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди та надасть можливість вирівняти графік навантажень об’єднаної енергетичної системи України», – стверджує в.о. голови комісії Дмитро Вовк.

Лікарі-дерматовенерологи допомагають у призові військовозобов'язаних

Лікарі-дерматовенерологи Харківської області оглянули з початку року 2218 військовозобов’язаних, з них 97,9% признали придатними до служіння в армії. Про це повідомила завідувач диспансерним відділенням Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 Тетяна Махоніна під час Дня лікаря-дерматовенеролога, який відбувся 26 лютого. Також Тетяна Махоніна розповіла, що спеціалісти шкірно-венерологічного диспансеру в 2014 році 116 разів виїжджали в райони області, в тому числі 59 бригадами. Під час таких виїздів вони оглянули 1051 хворого, провели оперативних втручань з дерматохірургії – 44, прочитали 133 лекції. А ще направили на лікування у заклади III рівня надання медичної допомоги 122 хворих.

З Харкова будуть ходити додаткові поїзди на Ізюм, Лозову і Козачу Лопань

Південна залізниця з 2 березня призначила щоденний швидкісний приміський поїзд №7005/7006 Харків - Ізюм. Як повідомили на Південній залізниці, поїзд відправлятиметься зі станції Харків-Левада о 14:27 і прибуватиме в Ізюм о 16:55. Поїзд зупинятиметься на станціях Основа, Жихор, Зміїв, Занки, Шебелинка, Балаклія, Закомельська, Циганська. Назад поїзд відправлятиметься о 17:55 і прибуватиме на кінцеву зупинку в 20:16, проїжджаючи при цьому станції Циганська, Закомельська, Савинці, Балаклія, Шебелинка, Основа. З 4 березня почнуть ходити додаткові швидкісні приміські поїзди №7001/7002 Харків - Лозова та №7004/7003 Харків - Козача Лопань. Обидва поїзди курсуватимуть в робочі дні. Поїзд Харків - Лозова відправлятиметься з Харкова о 8:05 і прибуватиме в Лозову о 10:30. Назад він відправлятиметься о 11:00 і прибуватиме до Харкова о 13:33. Зупинки буде здійснювати на станціях Мерефа, Лихачево і Краснопавлівка. 

На Харківщині учасники АТО допомагають патріотично виховувати школярів

У Солоницівському навчально-вихованому комплексі «Перлина» учасники АТО з числа кореспондентів Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Харків) розповідали про високий бойовий дух українських воїнів, які зараз воюють на Донбасі. На заході були присутні педагогічні працівники з навчальних закладів Дергачівського району. «З дітьми нашого регіону постійно проводяться різного роду патріотичні проекти, спрямовані на виховання в них любові до Батьківщини, яка ґрунтується на подвигах наших героїв. Тільки минулого року для учасників АТО ми підготували і передали понад 2500 оберегів, листів та малюнків. Зазначу, що ми будемо продовжувати це робити, - зауважила директор Солоницівського НВК «Перлина» Лілія Клименова. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 27 лютого, о 11:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться зустріч представників ради Союзу засобів масової інформації Харківської області з керівництвом Харківської облдержадміністрації. 

Працівникам кадрових служб структурних підрозділів ХОДА нагадали про дисциплінарну відповідальність держслужбовців

26 лютого Юридичним департаментом проведено семінар для працівників кадрових служб структурних підрозділів обласної державної адміністрації на тему: «Дисциплінарна відповідальність державних службовців». Директор Юридичного департаменту Денис Дудник звернув увагу учасників семінару на актуальність та важливість проведення відповідних правоосвітніх заходів для підвищення рівня правових знань працівників обласної державної адміністрації.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський обговорив з Ігорем Райніним стан захисних споруд на Харківщині

Голова ХОДА Ігор Райнін 26 лютого зустрівся з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковський, який з робочим візитом перебуває в Харківській області. Ігор Райнін і Сергій Бочковський обговорили стан захисних споруд і укриттів в Харківській області. Голова ДСНС позитивно оцінив роботу обладміністрації, яка ведеться в цьому напрямку. Завтра Сергій Бочковський перевірить стан захисних споруд в Харкові і області, а також підвалів і укриттів. Крім того, він проведе відеоконференцію з представниками всіх обласних адміністрацій та обласних управлінь ДСНС в рамках засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС. 

Найбільші інвестиції минулого року було спрямовано у переробні підприємства області

Найбільш вагомі обсяги капітальних інвестицій освоєні у м. Харкові – 4 880,4 млн. грн. (64,5%), серед районів області - у Харківському – 548,7 млн. грн. (7,2%). За рахунок усіх джерел фінансування на Харківщині у 2014 році освоєно 7567,6 млн. грн., повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. За видами економічної діяльності найбільші обсяги інвестицій спрямовані у розвиток промислових підприємств Харківщини – 2631,6 млн. грн. Із них 81,6% освоїли підприємства, основним видом діяльності яких є: виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 481,1 млн. (18,3%); виробництво машин та устаткування – 447,6 млн. грн. (17%); виробництво автотранспортних засобів та інших транспортних засобів – 388 млн. грн. (14,7%); виробництво гумових і пластмасових виробів – 258,7 млн. грн. (9,8%); виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – 172,5 млн. грн. (6,6%).

Петро Порошенко нагородив Вадима Рибальченка орденом «За мужність»

За особисту мужність, виявлену при виконанні службових обов'язків, самовіддане служіння українському народові 37-річного оперуповноваженого сектору кримінальної міліції Первомайського РВ ГУМВС України в Харківській області підполковника міліції Вадима Рибальченка Президент України нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Офіційний Указ № 110/2015 про нагородження розміщено на сайті Президента 26 лютого. 

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво в АПК, промисловому комплексі, охороні здоров'я та освіті

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 26 січня зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку паном Вольтером Детлефом. У зустрічі також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш. Ігор Райнін і пан Вольтер Детлеф обговорили питання подальшого співробітництва, проведення «Тижня Німеччини» у Харкові восени 2015 року, в рамках якої буде організована друга конференція з енергозбереження та енергоефективності, а також питання безпеки та суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Затримані організатори теракту у Харкові

В результаті спільних антитерористичних заходів СБУ та МВС затримали злочинців, причетних до теракту в Харкові 22 лютого, коли загинуло четверо громадян. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. За його словами, сьогодні в результаті спецоперації, проведеної в місті Харкові, було затримано ще п'ятьох учасників терористичного угрупування. «У них вилучили зброю та боєприпаси, зокрема пластид, детонатори до вибухівки та гранати», - сказав Олександр Турчинов. Він додав, що серед затриманих є «як організатор злочину, так і безпосередні виконавці теракту».

Харківська область повністю забезпечена запасами крупи і цукру. Ажіотаж в магазинах штучний

На сьогоднішній день Харківська область повністю забезпечена запасами крупи і цукру. Це підкреслила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «У нас був досить гарний урожай, який нам дозволив бути продовольчо незалежними і повністю забезпечити необхідними товарами населення області. Урожай цукрових буряків в минулому році був у два рази більше потреби Харківської області. В області сформовано запас, і цукру вистачить не тільки до нового врожаю, а ще на час вперед. Також крупа в області є. Зараз ми до того ж купуємо гречку в Аграрного фонду за досить низькою ціною», - зазначила заступник голови ХОДА. 

9 березня на радіо «Культура» звучатиме «мобілізаційна» поезія Шевченка

9 березня в ефірі каналу українського радіо «Культура» з 6 ранку до 24 годин пройде Національний радіомарафон «Борітеся - подолайте! Шевченко мобілізує», приурочений до річниці з дня народження видатного Кобзаря. Ініціатором марафону виступило Міністерство культури України спільно з Держкомтелерадіо. Як повідомляють організатори, 201-річчя Шевченка Україна святкує на тлі доленосних і трагічних подій в історії народу, тому марафон спрямований передати силу, патріотизм і незламність бойового духу нації. 

«Укроборонпром» у березні почне поставки в армію БТР «Дозор-Б»

Державний концерн «Укроборонпром» має намір вже в березні почати постачання модернізованих бронетранспортерів «Дозор-Б» в українську армію. Про це повідомляє прес-служба Концерну. Нагадаємо, що «Дозор-Б» створений Харківським конструкторським бюро з машинобудування. «Бронетранспортери« Дозор-Б »- унікальні на світовому ринку і за ціною, і за технічними характеристиками машини. До них в Україні не було аналогів, які могли б вести бойові дії на території міста, мали б броню із захистом відповідно до міжнародних стандартів, були б налаштовані під розміщення зброї і військових модулів», - зазначив перший заступник генерального директора Концерну Сергій Пінькас. 

У Харкові відкрилася виставка Сергія Лойко «Пекельний аеропорт»

У Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого (вул. Пушкінська 88) відкрилася унікальна виставка фотографа зі світовим ім'ям Сергія Лойка під назвою «Пекельний аеропорт». На виставці представлені 70 фотографій, які розповідають про військові дії в Донецькому аеропорту взимку цього року. Також в експозиції представлені кілька фотографій з міст Слов'янськ і Піски Донецької області. Для Сергія Лойко це 25-я війна, яку він фотографує. Він був у самому центрі подій в аеропорту і зміг відобразити унікальні кадри контактного бою. «Це було одне з найстрашніших видовищ, якє я спостерігав у своєму житті», - зазначив фотограф.

СБУ у Харківській області затримала двох озброєних бойовиків, які пройшли диверсійну підготовку у спецтаборі в Ростові-на-Дону

У рамках антитерористичної операції у Харківській області СБУ затримуються підозрілі особи, встановлюється їхня причетність до терористичної діяльності, у тому числі й до вчинення теракту в Харкові 22 лютого, який призвів до людських жертв. У результаті спецоперації вчора у Чугуєві затримано двох бойовиків з арсеналом зброї та вибухівки. Встановлено, що двоє братів 38 та 32-х років пройшли спеціальну диверсійно-підривну та розвідувальну підготовку на військовій базі МВС Росії у м. Ростов-на-Дону. Один з них уже брав участь у незаконному збройному формуванні терористів т.зв. «ДНР».

За минулий рік медики області більше 70 тис. разів робили анестезію

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 25 лютого відбувся День лікаря-анестезіолога. Своїм досвідом з присутніми лікарями ділилися головний позаштатний спеціаліст з анестезіології Департаменту охорони здоров’я ХОДА Вікторія Остапенко, головний позаштатний спеціаліст з дитячої анестезіології Департаменту Маріне Георгіянц та головний позаштатний спеціаліст з токсикології Департаменту Костянтин Лобойко. Як розповіла Вікторія Остапенко, анестезіологічна служба області представлена 64 підрозділами, у яких розгорнуто 373 ліжка. За минулий рік під час проведення хірургічних втручань зробили 70 393 анестезій, профільні спеціалісти пролікували 35 544 хворих, у тому числі 2570 із серцево-судинною патологією. 

Учні Харківщини позмагалися у лижному туризмі

У лісопарковій зоні міста Харкова відбулись обласні змагання учнівської молоді з лижного туризму. За словами заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної, у заході взяли участь команди юних туристів-лижників із Валківського, Золочівського, Нововодолазького, Харківського, Чугуївського районів Харківщини та вихованці Харківської обласної станції юних туристів – усього близько 100 осіб. Переможцями в обох вікових групах стали учні навчальних закладів Золочівського району. Серед призерів – юні спортсмени Чугуївського, Валківського районів та вихованці Харківської обласної станції юних туристів.

Президент підписав Закон «Про забезпечення права на справедливий суд»

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд». Заступник Глави Адміністрації Президента — координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов, коментуючи підписаний документ, зазначив: «Закон спрямований на очищення суддівського корпусу, підвищення відповідальності суддів, спрощення доступу громадян до правосуддя, забезпечення передбачуваності судових рішень, удосконалення роботи судової системи в цілому та забезпечення реальної реалізації права громадян на справедливий, чесний та неупереджений суд». 

Підприємства-боржники обіцяють погасити заборгованість по заробітній платі

Відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко прийшов особисто вислухати керівників підприємств-боржників. Таким чином, керівники ДП ЦКБ «Протон», АТЗТ «Червоний Хімік», Державний інститут праці та соціально-економічних досліджень, ТОВ «Інститут УкркомунНДІпроект», ДСП «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» звітували, що будуть робити для погашення заборгованості із виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За їх словами, вони вже визначили шляхи погашення боргів. 

З лікарні швидкої та невідкладної допомоги виписали одного із постраждалих під час теракту біля Палацу спорту

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, одного з постраждалих під час теракту 22 лютого, який проходив лікування в лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова вже виписали з лікарні. У хлопця були легкі осколкові поранення. За словами Олександра Галацана, сьогодні-завтра додому повернеться ще один з потерпілих, який знаходиться в Обласній дитячій лікарні. Всі інші постраждалі поки ще залишаються в лікарнях, де їм надається вся необхідна медична допомога. 

Події дня

Сьогодні, 26 лютого, о 12:00 ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Регуляторна політика, розвиток підприємництва та забезпечення умов конкуренції»; о 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудетьтся відкриття виставки фотографії Зої Костіної «Ми будемо щасливі …».

Євгеній Шахненко провів прийом громадян у Первомайському районі

Євгеній Шахненко разом із директором Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Романом Гривою провів виїзний прийом громадян в Первомайському районі Харківської області. У ході прийому були розглянуті питання щодо можливості газифікації сіл, ремонту водогонів та автомобільних шляхів  у Первомайському районі.  Вирішення питань, які потребують поглибленого вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.

Євгеній Шахненко оглянув будівництво блочних котелень в Первомайському районі

25 лютого в ході робочої поїздки до Первомайського району області заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко відвідав Олексіївську загальноосвітню школу та Біляївський навчально-виховний комплекс. Також він ознайомився з ходом введення в експлуатацію двох блочних котелень (переоснащення систем теплопостачання з переведенням на альтернативний вид палива). Зараз на об’єктах в повному обсязі виконано роботи з облаштування фундаменту під котельню, роботи з монтажу блок-модулю котельні, бункеру для палива та димохідних труб, проведено пусконалагоджувальні роботи.

Цікаві факти з життя Василя Каразіна та заснованого їм університету представлені у нових виданнях його нащадків

27 лютого о 15:00 у Музеї історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна ( майдан Свободи, 4) відбудеться презентація ювілейних видань до 210-ї річниці від дати заснування Харківського університету. До уваги учасників заходу буде представлено два видання: «В. Н. Каразін. Діалоги у часі й просторі: дослідження і матеріали» (уклад. О. І. Вовк, С. М. Куделко) та «Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна: хроніка подій (1991 – 2014 рр.)» (уклад. Б. П. Зайцев, В. Ю. Іващенко, Ю. А. Кісельова, С. М. Куделко, В. О. Куліков).

Юні музиканти розкажуть, про що грають чоловіки

Напередодні весни, 28 лютого, у Дитячій філармонії (великій залі ХНУМ ім. І.П. Котляревського) лунатиме музика. Юні музиканти-чоловіки, які навчаються у харківських школах естетичного виховання та Харківській середній спеціалізованій школі-інтернаті виконають класичні твори, музику до кінофільмів, народну і джазову музику. Програма носить назву «Про що грають чоловіки?». «Їх виступи – це музичні подарунки мамам, бабусям, викладачам та ровесницям з нагоди Міжнародного Дню 8 Березня», - повідомляють організатори.

Університет ім. Каразіна запрошує на свято Китайського Нового року

27 лютого за ініціативою Інституту Конфуція та факультету іноземних мов Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна відбудеться святкування Китайського Нового року, який символізує прихід весни та початок нового року. Учасники свята зануряться в колорит Сходу, зможуть взяти участь у концерті та конкурсах, танцювальному флешмобі, відвідати майстер-клас з китайських ієрогліфів та отримати цікаві подарунки.  Початок заходу о 18:00. Вхід вільний.

4 тисячі нелегальних працівників виявила фіскальна служба в січні

Протягом першого місяця 2015 року фахівці ДФС виявили понад 4 тис. найманих осіб, які працювали без укладання трудових угод з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 0,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та близько 1,2 млн. грн. єдиного внеску. За цей період до державної реєстрації залучено понад 2 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. Бюджет додатково отримав близько 0,5 млн. грн. податків.

Харківська облдержадміністрація надасть матеріальну допомогу сім'ям загиблих під час теракту біля Палацу спорту

Харківська облдержадміністрація за ініціативи голови Харківської ОДА Ігоря Райніна надасть матеріальну допомогу сім'ям загиблих в результаті теракту в ході мирної ходи біля Палацу спорту. Зокрема, матеріальну допомогу нададуть чотирьом сім'ям загиблих - 15 тис.грн. на сім'ю. Для отримання допомоги родичам загиблих необхідно написати відповідну заяву. Також облдержадміністрація надасть допомогу пораненим в результаті теракту, які проходять лікування в медичних установах Харкова. Їм буде виділена матеріальна допомога на подальшу реабілітацію.

Архів документів