Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обласний центр зайнятості проводить активну роботу по забезпеченню кадрами підприємств «Укроборонпрому»

Про це в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, дев'ятнадцятьма харківськими підприємствами, які входять до складу концерну «Укроборонпром», заявлено 814 вакансій, з них 669 - для укомплектування за сприяння обласної служби зайнятості. Володимир Міненко зазначив, що протягом поточного року службою зайнятості укомплектовано вже 580 вакансій, у тому числі 47 за рахунок професійного навчання.

Для учасників АТО зняли обмеження з максимального рівня зарплати

Кабінет Міністрів України зняв обмеження з максимального рівня заробітної плати для військових, що беруть участь в антитерористичній операції. Відповідне рішення закріплене в постанові Кабміну №578 від 30 жовтня 2014 року. Таким чином, уряд вніс зміни до своєї постанови №65 від 1 березня 2014 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету». Зокрема, був доповнений пункт, який обмежує максимальний розмір місячної заробітної плати керівних працівників органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ і організацій, 15 розмірами мінімальної заробітної плати (18,270 тис. грн). 

Україна у жовтні імпортувала майже 900 млн. куб. м природного газу

Впродовж жовтня 2014 року в Україну було імпортовано 892,2 млн. куб. м природного газу. Весь об’єм блакитного палива надходив з Словаччини та Польщі в обсягах 809,3 млн. куб. м та 82,9 млн. куб. м відповідно, повідомляє ПАТ «Укртрансгаз». В цілому за 10 місяців 2014 року з Європи в Україну надійшло 3,1 млрд. куб. м природного газу, що на 42% або 1,3 млрд. куб. м більше за показники аналогічного періоду минулого року. 20 жовтня по словацькому транзитному коридору надійшло рекордних 30,4 млн. куб. м за добу.

Підприємства «Укроборонпрому» відновили за минулий тиждень 35 одиниць техніки для АТО

Виїзні бригади підприємств-учасників Державного концерну «Укроборонпром» відремонтували 35 одиниць бронетехніки за тиждень. Про це повідомляє медіа центр Концерну. Власними потужностями «Укроборонпром» відновив основні бойові танки та машини на їх базі Т-64 (БВ), БМ «Булат», бойові машини піхоти та десанту БМП-1, БМП-2 у кількості 8 та 5 одиниці відповідно. Крім того, було відновлено 2 бронетранспортери БТР-70, БТР-80, а також 15 бронетранспортерів БТР-3 та БТР-4 для Нацгвардії України. Доведено до належного технічного стану 5 одиниць автомобільної техніки. 

Швидкісний потяг «Інтерсіті+» Київ – Харків - Київ з кінця листопада курсуватиме щоденно

З 22 листопада поїзд № 724/723 «Інтерсіті+» Київ - Харків - Київ курсуватиме щоденно. Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці». Поїзд № 724 Київ - Харків відправлятиметься з Києва о 13.36 і прибуватиме до Харкова о 18.11. Поїзд № 723 Харків - Київ відправлятиметься з Харкова о 13.16 і прибуватиме до Києва о 17.53.

У галереї «Бузок» пройде виставка "позитивного живопису"

Завтра, 4 листопада в 17.00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкриється виставка живопису харківських художників «Прості речі». У галереї покажуть роботи В'ячеслава Шуліка, Максима Кілочко, Олексія Будника і Євгенія Єгорова. Спільній роботі в галузі реставрації твору мистецтва завжди супроводжувало творче складове, яке виражалося в спільних пленерах та дискусіях про цілі і сенс мистецтва. Незважаючи на різницю технічних підходів, автори своїми роботами демонструють позитивне, життєстверджуюче начало, виставляючи на передній план мажорну декоративність, покликану народжувати позитивні емоції. Виставка триватиме до 16 листопада. 

У Харківській області буде створено регіональний ландшафтний парк

На території Харківського та Дергачівського районів області буде створено регіональний ландшафтний парк, який увійде в систему природно-заповідного фонду України. За інформацією Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, мета створення парку - збереження і поліпшення природного ландшафту і найцінніших природних об'єктів, які можуть бути знищені, якщо не будуть знайдені методи їх органічного включення у  планувальну структуру міста, що розвивається. Розвантаженню заповідної зони парку послужать рекреаційні, туристичні, етнографічні зони. 

Харківському історичному музею буде присвоєно ім'я його засновника, академіка АН України Миколи Сумцова

В Харківському історичному музеї відбулося засідання круглого столу «Люди ініціативи дорогі в усі часи», присвячене 160-річчю з дня народження Миколи Федоровича Сумцова. Учасниками заходу були викладачі та студенти вищих навчальних закладів Харкова, музейні працівникі та краєзнавці, представники Харківської обласної ради, Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. В рамках заходу відбулося громадське обговорення питання присвоєння Харківському історичному музею імені його засновника і першого директора, академіка АН України М.Ф. Сумцова.

Оголошено про набір претендентів на стажування в Німеччині за Програмою перепідготовки управлінських кадрів сфери підприємництва

В рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» («Fit for Partnership with Germany») Міністерством економічного розвитку і торгівлі України спільно з німецьким Товариством з міжнародного співробітництва GIZ в кінці січня - початку лютого 2015 року планується проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині. Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації – голова Харківської регіональної групи Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва Ігор Райнін, ця Програма дає можливість управлінцям малого та середнього бізнесу налагодити співпрацю з німецькими компаніями; набути практичного досвіду ведення переговорів з потенційними німецькими партнерами; установити контакти з німецькими компаніями і знайти надійних партнерів; закупити обладнання, матеріали і технології німецьких компаній; дізнатись про перспективи збуту своєї продукції в Німеччині.

Сковородинівські читання. Дороги Сковороди приведуть людину ХХІ сторіччя до себе

7 листопада в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) відбудуться ІХ студентські Сковородинівські читання «Пильнувати я буду дороги свої»: Ейдос дороги в українській культурі та творчості Григорія Сковороди». У читаннях візьмуть участь понад 150 студентів та аспірантів із 14 навчальних закладів Харкова, Києва, Черкас і Полтави, методисти Харківської академії неперервної освіти та викладачі Ліцею мистецтв.

З 1 листопада пасажири зможуть розрахуватися у швидкісних поїздах платіжними та кредитними картками

З 1 листопада Українська залізнична швидкісна компанія забезпечить усі швидкісні поїзди POS-терміналами. Завдяки новій послузі пасажири зможуть розрахуватися у швидкісних поїздах платіжними та кредитними картками, а також поповнювати мобільний рахунок. На першому етапі послуга надаватиметься у тестовому режимі. POS-терміналами будуть забезпечені усі поїзди, що обслуговує Українська залізнична швидкісна компанія. Зокрема, це поїзди виробництва Hyundai Rotem, ЕКр-1 «Тарпан» та «Україна-2» (швидкісний поїзд локомотивної тяги).

40 учнів та студентів навчальних закладів Харківської області отримали дипломи лауреатів стипендії Президента України

Сьогодні, 31 жовтня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбулося урочисте вручення переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2013/2014 навчального року дипломів лауреатів стипендії Президента України та банківських карток для отримання стипендій.

Близько 100 тисяч євро буде направлено на реконструкцію будівель, в яких проживають вимушені переселенці

Одним з важливих напрямків угоди про взаємодію між Харківською облдержадміністрацією, обласною радою та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) є швидка реконструкція та утеплення тих будівель, в яких проживають вимушені переселенці із зони АТО. Сума проекту складає до 100 тисяч євро на. 80% йде за рахунок фінансування ПРООН та 20% повинна дати місцева громада. Про це розповіла в програмі «Віддзеркалення» на телеканалі АТН директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

46% свого експорту Харківська область сьогодні постачає в Російську Федерацію

«На сьогоднішній день 46% експорту Харківської області поставляється в Російську Федерацію. Ніхто не каже, що потрібно припиняти торгівлю з Росією. Підприємства, які зав'язані на російський ринок, продовжують постачати туди свою продукцію», - про це повідомила в програмі «Віддзеркалення» на телеканалі АТН директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Близько 3 тисячам родин вимушених переселенців призначена адресна державна допомога

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася обласна селекторна нарада під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушко на тему «Про призначення житлової субсидії та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних витрат в умовах підвищення цін і тарифів на послуги в опалювальний період 2014-2015 років». За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олени Захуцької, в області розпочата робота по видачі довідок про взяття на облік осіб, що переселились на Харківщину, та відбувається призначення їм адресної допомоги.

Юні бадмінтоністи з медалями повернулися з чемпіонату України

В Дніпропетровську відбувся особистий чемпіонат України з бадмінтону серед юнаків та дівчат 2000 року народження, на якому харківські спортсмени здобули п’ять медалей. Участь в чемпіонаті взяли 72 спортсмена з Дніпропетровської, Вінницької, Донецької, Київської, Луганської, Миколаївської, Черкаської та Харківської областей. За підсумками змагань харків'яни завоювали одну золоту, дві срібні та дві бронзові медалі.

В облдержадміністрації обговорено механізм проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон згідно Закону України «Про очищення влади»

З метою забезпечення належного виконання Закону України «Про очищення влади» Юридичним департаментом ХОДА сьогодні проведено семінар для працівників кадрових служб структурних підрозділів ОДА та районних державних адміністрацій на тему: «Механізм проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади» (відносно осіб, які претендують на зайняття вакантних посад)».

Держслужбовці Харківщини вивчають нові положення антикорупційного законодавства

На виконання розпорядження голови ХОДА «Про заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення», з метою здійснення дієвих заходів по запобіганню і протидії корупції  сьогодні в Харківській обласній державній адміністрації відбулися навчальні семінари з питань нових положень антикорупційного законодавства.

Подія дня

Сьогодні, 31 жовтня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про призначення житлової субсидії та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних витрат в умовах підвищення цін і тарифів на послуги в опалювальний період 2014-2015 років».

КП «Харківводоканал» повинен дотримуватися домовленостей і розрахуватися за споживану електроенергію

Про це 30 жовтня заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, коментуючи ситуацію з відключенням води в семи районах Харкова. Як розповів Василь Хома, Харківська облдержадміністрація вчора провела нараду під керівництвом губернатора області Ігоря Балути, на якій розглядалося питання заборгованості КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» в розмірі 398 млн.грн. Заступник голови ХОДА повідомив, що рівень розрахунків споживачів перед «Харківводоканалом» становить 94%. «Тарифи з 1 серпня підняли, і вони на 100% покривають витрати «Харківводоканалу», що дає можливість підприємству розраховуватися за спожиту електроенергію», - підкреслив Василь Хома. 

Ігор Балута ознайомився з роботою котельні на твердому паливі в Богодухівському районі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району ознайомився з роботою котельні, що працює на твердому паливі. Як розповів генеральний директор ТОВ «Аквілегвія» Роман Мерзлікін, їх мобільна котельня повністю працює в автоматичному режимі. «Тут встановлено погодозалежне автоматичне обладнання, тобто при зміні температури автоматика змінює настройки, і котел гріє більше або менше в залежності від температури ззовні. Котельня опалює місцеві Будинок культури, поліклініку та банк. Працює вона на деревних пелетах», - пояснив Роман Мерзлікін.

З початку вересня заборгованість із заробітної плати в області скоротилася на 19,5 млн. грн.

Під головуванням т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадима Глушка 29 жовтня відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.10.2014 заборгованість із заробітної плати в області в порівнянні з початком вересня скоротилася на 19,5 млн. грн. (на 15,1 %). Однак, на ряді підприємств борги зросли.

У Богодухові будують унікальний комплекс з управління комунальними відходами

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району відвідав будівельний майданчик Комплексу з управління побутовими відходами. Губернатор зазначив, що цей Комплекс працюватиме за унікальною технологією переробки сміття та відповідатиме європейському рівню. «Ви бачите, що на полігоні немає птахів, не відчувається неприємний запах. Це свідчить про те, що правильно підібрані мікроорганізми, які переробляють відходи. Тут будуть використовуватися унікальні технології, за якими працюють у Європі», - зазначив Ігор Балута. Як розповів представник генпідрядника ТОВ СП «Ековтор» Олександр Біленко, майбутній Комплекс передбачає сортування і подальшу переробку відходів.

У Харківській області будуть залучати інвестиції в розробку бурого вугілля

Члени Робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківської області під час засідання 30 жовтня підтримали питання залучення інвестицій у розробку Новодмитрівського родовища бурого вугілля та його подальшої газифікації з метою виробництва синтез-газу із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій. Засідання Робочої групи проходило під керівництвом директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, заступника голови Робочої групи Віктора Коваленко. 

Учні Харківщини посіли 2 місце за результатами  Міжнародної природознавчої гри «Геліантус» - 2013

У 2013/2014 навчальному році було проведено ІV Міжнародну природознавчу гру «Геліантус» – 2013 для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У конкурсі взяли участь 8723 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області, майже половина з яких стали переможцями. За результатами Харківська область посідає друге місце серед інших регіонів України, поступаючись учасникам з Дніпропетровської області.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 30 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 951,3 тис. га (96% до площі збирання). Намолочено 4355,7 тис. тонн при середній урожайності 45,8 ц/га. Продовжується збирання кукурудзи на зерно: обмолочено – 265,2 тис. га (87%), намолочено – 1409,9 тис. тонн, середня урожайність – 53,2 ц/га. Продовжується збирання технічних культур.

Ігор Балута відвідав Богодухівський електромеханічний завод

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району відвідав ПАТ «Дослідний електромеханічний завод» філії ДНВП «Об'єднання «Комунар». Губернатор області оглянув виробничі приміщення заводу, поспілкувався з керівництвом підприємства та працівниками. На сьогоднішній день електромеханічний завод працює по 7 напрямках, освоївши різні види продукції. Зокрема, як розповів директор Богодухівського електромеханічного заводу Микола Пушкар, підприємство займається слюсарно-механічним виробництвом, цю продукцію поставляє на залізну дорогу і нафтопереробним станціям. Також завод займається деревообробкою, і постачає ці вироби Литовським підприємствам. Останнім часом підприємство активно освоює соціальний напрямок. Завод став випускати зупинкові павільйони, лавки для відпочинку та дитячі майданчики. Останні мають всі необхідні сертифікати безпеки. 

Кращі працівники соціальної сфери області відзначені нагородами ХОДА та обласної ради

Сьогодні, 30 жовтня, у Харківському російському драматичному театрі ім.О.С. Пушкіна відбулися урочистості  з нагоди Дня працівника соціальної сфери України. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути кращих представників галузі з їх професійним святом привітав т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. Він відзначив значущість цієї професії для кожного громадянина України і для держави.

У Харківській області продовжують відкривати дитячі садки

У 2014 році з початку навчального року в Харківській області відкрито 6 дошкільних навчальних закладів (10 груп на 180 дітей), в тому числі 2 установи в Харкові. Цього року також відкрили 4 навчально-виховних комплекси - 2 в Харкові, 1 в Чугуєві та 1 в Чугуївському районі. Про це повідомляє Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації. 

В області продовжується розвиток мереж супермаркетів

Мережі супермаркетів області «Рост», «Класс», «АТБ-маркет», «Таврія плюс», «Восторг», «Нова торговельна мережа» та «Епіцентр» продовжують вводити нові торговельні об’єкти. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігорь Райнін. З 11 введених у 2014 році супермаркетів 6 відкрило ТОВ «АТБ-маркет». Найбільш потужні супермаркети, оснащені сучасними рітейл-технологіями, за останні два місяці введені торговельними компаніями «Таврія плюс», «Епіцентр» та «Восторг». 

Архів документів