Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З Обласної дитячої лікарні виписали постраждалого від теракту біля Палацу спорту

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, з Обласної дитячої лікарні виписали одного із постраждалих від теракту біля Палацу спорту. Нагадаємо, що в медичних установах Харкова продовжують перебувати 7 осіб, постраждалих від вибуху в ході мирної акції 22 лютого. За словами Олександра Галацана, стан потерпілих оцінюється як стабільний, всім їм надається кваліфікована медична допомога. П'ять постраждалих від вибуху проходять стаціонарне лікування в багатопрофільній лікарні №17, один постраждалий - у лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова, один - в багатопрофільній лікарні №25. 

Лідерів сільських громад навчили, як отримати технічну допомогу від організацій-донорів

У Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця відбувся Форум лідерів сільських громад Харківської області. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. У заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадські активісти та науковці Харківщини. Учасники Форуму мали змогу ознайомитись із кращими практиками роботи сільських громад України, отримати поради щодо пошуку та залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги, а в практичній частині заходу – визначити основні проблеми розвитку громад та запропонувати можливі шляхи їх вирішення.

Черг на кордоні з Російською Федерацією немає

Нові правила перетину кордону, які набули чинності з 1 березня, не викликали колапсу в пунктах пропуску Харківської області, повідомила начальник прес-служби Харківського прикордонного загону Оксана Іванець. Більшість росіян заздалегідь оформили закордонні паспорти. «На сьогодні в Україну не змогли в'їхати всього дев'ять росіян. Більшість громадян Російської Федерації знали про те, що з 1 березня вступають нові правила перетину кордону, тому заздалегідь оформили закордонні паспорти. Усього за минулу добу через пункти пропуску Харківської області в Україну в'їхали 13 182 людини», - відмітила Оксана Іванець.

Важкоатлети Харківщини здобули п’ять нагород Кубку України

На Кубку України з важкої атлетики, який відбувався у Чернігові, медальний кошик команди Харківської області поповнився п'ятьма нагородами. Так, Сергій Кругленко завоював золото у вазі до 77 кг. Другий результат у ваговій категорії понад 105 кг серед чоловіків показав Олег Слободянюк, який в сумі двоборства підняв вагу 392 кг. Переможцю змагань Олексію Пономаренко з Херсонської області харків’янин поступився всього трьома кілограмами. Жіноча частина збірної Харківської області здобула срібло та дві бронзи. Срібною медаллю відмітилася Катерина Дрюмова, а бронзовими Анастасія Шишанова та Каміла Конотоп, яка також встановила три рекорди України серед кадетів - 68 кг у ривку, 81 кг у поштовху та 149 кг у сумі двоборства. 

Викладачі позашкільних навчальних закладів поділилися досвідом патріотичного виховання молоді

Понад 50 педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів Харківщини взяли участь в обласному семінарі-практикумі «Національно-патріотичне виховання як пріоритетний напрямок розвитку системи виховання позашкільного навчального закладу». Семінар пройшов у Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості. З ефективним досвідом роботи щодо формування національної свідомості й патріотизму в молодого покоління учасників семінару ознайомила народний майстер, керівник зразкового художнього колективу писанкарства «Дивосвіт» обласного Палацу дитячої та юнацької творчості Л. Волкова. А керівники народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості Ольга та Тетяна Коваль поділилися досвідом волонтерської діяльності.

На Харківщині визначили переможців регіональних учнівських змагань з велосипедного туризму

У Золочівській дитячо-юнацькій спортивній школі відбулися регіональні змагання серед учнівської молоді з велосипедного туризму. У них взяли участь команди навчальних закладів Золочівського, Красноградського, Харківського районів та міста Харкова, загалом понад 150 учасників. Команди двох вікових груп змагалися на дистанції з фігурного водіння велосипеду та в конкурсах з правил дорожнього руху, надання першої медичної допомоги, в’язання вузлів та визначення азимутів.

79 переселенців оглянули лікарі-експерти з початку року

Для людей із профзахворюваннями та інвалідів, що виїхали з Донецької та Луганської областей, у Харкові ввели спрощений механізм огляду медико-соціальною експертною комісією. Також з питань переселенців налагоджено взаємодію лікарів-експертів із Департаментом соцзахисту населення ХОДА. Про це розповів головний лікар КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» Ігор Зінов'єв у ході Дня лікаря-експерта, який відбувся на базі цієї установи. 

У Харківській дитячій філармонії чоловіки зіграли про весну

У Харківській дитячій філармонії напередодні весни відбувся черговий концерт «Про що грають чоловіки?». Зі сцени концертної зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського у виконанні юних музикантів та співаків від 6 до 17 років лунала класична, народна та джазова музика, інструментальні та вокальні твори. Учні шкіл естетичного виховання, які представляли колективи ДМШ №1 ім. Л. Бетховена, ДМШ №3 ім. М. В. Кармінського, ДМШ №9 ім. В. Сокальського, ДМШ №15 ім. В. А. Моцарта, вихованці Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату та наймолодші учасники – учні школи педпрактики, що діє при університеті, продемонстрували свої творчі досягнення. Звучали фортепіано, гітара, тромбон, віолончель, скрипка, ансамбль у складі бандури та цимбали.

Харків'янам покажуть фрагменти фільмів про автора гімну України

В Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) 4 березня відбудеться урочистий концерт «З гордістю співаємо свій гімн» з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького, автора музики Державного Гімну України, та з 150-річчя першого публічного виконання національного гімну «Ще не вмерла України і слава, і воля…». Для харків’ян та гостей міста виступлять творчі колективи центру: тріо «Обереги», дослідницько-виконавський гурт «Муравський шлях», ансамбль народної музики «Ярмарок», жіночий вокально-інструментальний квартет «Діва», а також хор хлопчиків Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату. Крім того, глядачам покажуть фрагменти про Михайла Вербицького з відеофільмів «Українські Державники», «Гімн України співають різні національності». 

Субсидії стануть більш доступними для населення

Мінсоцполітики розробило для українців спрощену процедуру оформлення субсидій. Відповідні зміни були презентовані на засіданні уряду. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики. «За розрахунками експертів, сьогодні налічується близько 2,5-3 млн. бідних сімей, які не можуть самостійно заплатити за житлово-комунальні послуги. Разом з тим, система субсидій зараз охоплює всього лише 1 млн. 100 тис. сімей. Інша категорія людей - або не платить, або змушена економити на товарах першої необхідності, щоб оплачувати рахунки в повному обсязі», - заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

Президент увів у дію рішення РНБО щодо звернення до ООН та ЄС про направлення миротворців в Україну

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки». Про це повідомляється на офіційному сайті Президента. РНБО вирішила, що інтереси забезпечення національної безпеки України та невідкладного розв'язання кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації Мінських домовленостей вимагають звернення до Ради Безпеки ООН та Ради Євросоюзу з проханням про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки. 

На Харківщині рівень психічних захворювань у дітей зменшився в 1,2 рази

Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОГА з психіатрії та сексології, головний лікар Обласного психоневрологічного диспансеру Євгеній Кришталь під час Дня лікаря-психіатра. За його словами, у Центрі психіатричної допомоги дітям Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 пролікували 380 хворих. Лікування проводилося комплексно, з використанням психотерапевтичного та фізіотерапевтичного методів. За показаннями всі діти оглядаються психологом, фізіотерапевтом, логопедом та іншими фахівцями. Як зазначив Євгеній Кришталь, у 2014 році фахівці відділення сімейного лікарсько-психологічного консультування прийняли більше 12 тис. осіб. Всього ж на цей час під психіатричним наглядом перебуває по області більше 78 тис. хворих, що відповідає попередньому року.

Сім медалей здобули харківські легкоатлети на зустрічі Білорусь - Україна

В місті Могильов (Білорусь) минулого тижня проводилася міжнародна матчева зустріч Білорусь - Україна серед юніорів з легкої атлетики. У складі збірної команди України до Могильова відправилися 7 харківських легкоатлетів. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. Так, Аліна Калістратова виборола три нагороди. Золоту – в складі естафетної команди, срібну – в бігу на 60 м та бронзову – в бігу на 200 м. Павло Безніс та Юрій Фєдосов перемогли в потрійному стрибку та в штовханні ядра, відповідно. Олена Маляренко здобула бронзову нагороду в бігу на 60 м з/б. Також бронзову нагороду отримала Ірина Рофе-Бекетова в п'ятиборстві.

У лікарнях Харкова продовжують перебувати 8 постраждалих від теракту біля Палацу спорту

У медичних установах Харкова станом на 10.00 2 березня продовжують перебувати 8 осіб, постраждалих від вибуху в ході мирної акції біля Палацу спорту. Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, стан постраждалих оцінюється як стабільний, всім їм надається кваліфікована медична допомога. Нагадаємо, п'ять постраждалих від вибуху проходять стаціонарне лікування в багатопрофільній лікарні №17, один постраждалий - у лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова, один - в багатопрофільній лікарні №25, один - в Обласній дитячій лікарні.

В НТУ «ХПІ» видали дипломи 40 молодим офіцерам

Прискорений випуск військових фахівців пройшов у розташуванні Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Близько 40 хлопців отримали дипломи фахівців з експлуатації бронетехніки та військових хіміків. Особливість цього випуску – в тому, що половина молодих офіцерів на 4 і 5 курсах виконували завдання в зоні АТО. 

Харківські спортсмени привезли медалі з чемпіонат України з пауерліфтингу

У місті Полтава минулого тижня відбувся чемпіонат України серед чоловіків та жінок із пауерліфтингу. У змаганнях прийняло участь 56 кращих спортсменів із 19 регіонів країни. У командному заліку чоловіча команда Харківської області посіла І місце, а жіноча - ІІ місце.  В особистому заліку серед жінок Євгенія Тішакова виборола перше місце у ваговій категорії до 84 кг, а також друге місце в абсолюті серед жінок. Анна Шальопа посіла друге місце в ваговій категорії до 63 кг. Дар’я Гарнага взяла бронзу в ваговій категорії до 52 кг.

Президент підписав Закон «Про засади державної регіональної політики»

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про засади державної регіональної політики». Закон №156-VIII, прийнятий Верховною Радою 5 лютого, визначає основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади державної регіональної політики як складової частини внутрішньої політики України. 

В районах області мобілізовано в 2,5 рази більше людей, ніж у місті Харкові

Про це 27 лютого під час прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін після координаційної наради по боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом та корупцією. Як зазначив голова ХОДА, на сьогоднішній день план з мобілізації в Харківській області виконано вже на 50%. На сьогоднішній день в Збройні сили України відправлено вже понад 1 тис. чоловік, у тому числі понад 700 - з районів Харківської області, близько 270 - з Харкова. «Харківська область набирає обертів, і вона вже далеко не остання серед регіонів України. Ситуація залишається під контролем. І робота в цілому налагоджена», - підкреслив Ігор Райнін.

Масові заходи в Харківській області будуть проходити тільки в безпечних місцях

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході брифінгу за підсумками координаційної наради, присвяченої боротьбі з корупцією, злочинністю та тероризмом. «Проти України ведеться системна, професійна агресія, і протистояти загрозам тероризму на 100% досить складно. Ми пам'ятаємо недавні події в Парижі і теракти 11 вересня в США. Ізраїль, який більше 20 років живе в такому режимі. Це дійсно не так просто і для Харківської області. Серйозні сили зосереджені в Бєлгороді і Ростові, які координують діяльність диверсантів. Мова не йде про те, щоб сховатися по домівках і припинити виходити на вулиці. У Харкові продовжують проходити концерти та масові заходи, але вони повинні проходити в безпечних місцях. Там, де є сумніви, і не в плані нездатності правоохоронних органів забезпечити безпеку, а там де досить складна обстановка і місцевість для забезпечення охорони, в таких місцях ми будемо рекомендувати заходи не проводити», - зазначив Ігор Райнін. 

На Харківщині ведеться планова підготовка захисних споруд

Сьогодні, 27 лютого, перебуваючи з робочим візитом у Харківській області, голова ДСНС України Сергій Бочковський провів всеукраїнську нараду-відеоконференцію з представниками обласних адміністрацій та обласних управлінь ДСНС в рамках засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС. Основне питання яке розглядалося під час наради – стан захисних споруд. Від Харківської області у нараді взяв участь т.в.п. заступника голови облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов. За його словами, розуміючи всю відповідальність за долі людей, які фактично живуть у прифронтовій зоні, керівництво області поставило перед собою мету - підготувати максимально можливу кількість об'єктів для їх захисту.

В облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

Сьогодні, 27 лютого, відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації. Під час засідання розглядався стан роботи у цьому напрямку в Зміївському, Харківському та Чугуївському районах Харківської області. Обговорювалась діяльність організацій колективного управління щодо додаткового наповнення бюджету та були заслухані пропозиції українських організацій – власників авторських та суміжних прав на твори та виконання українських і світових виконавців щодо вдосконалення механізму захисту прав інтелектуальної власності.

Харківські терористи отримали 10 тис. доларів з Росії. Валентин Наливайченко

Інформацію про підозрюваних в організації недільного теракту сьогодні, 27 лютого, повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко. «Злочин проти власних громадян вчинила одна з ланок терористичної організації «Оплот». Вони отримували вказівки, знаряддя і гроші з Росії. Життя харків’ян було оцінено в 10 тисяч доларів», - сказав керівник СБУ. За словами Наливайченка, було затримано 3-х злочинців. Встановлено, що усі вони - мешканці Харкова та Харківської області у віці від 28 до 42 років. Терорист, який привів у дію вибуховий пристрій, в минулому – співробітник спецпідрозділу "Беркут". 

Легкоатлетичний манеж на харківському стадіоні «Динамо» відкрили після реконструкції

Після реконструкції в Харкові відкрили легкоатлетичний манеж на стадіоні «Динамо». Стрічку перерізали заступник голови обласної державної адміністрації Марк Беккер, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, голова фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Віктор Корж, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко. Керівників підтримували спортсмени, тренери та представники громадськості. «Впевнений, відкриття манежу дасть змогу залучати широкі верстви населення до масового спорту, сприятиме популяризації здорового способу життя, фізичної реабілітації та максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, а професійним спортсменам гідно підготуватися до підкорення нових спортивних вершин, зокрема до тридцять перших літніх Олімпійських ігор, які відбудуться у 2016 році в Ріо-де-Жанейро», - зазначив під час відкриття Марк Беккер. 

Харків’янки здобули три медалі Кубку України з важкої атлетики

На Кубку України з важкої атлетики, який з 25 лютого відбувається у Чернігові, взяли участь близько 200 важкоатлетів з усіх областей України. За результатами змагань серед жінок харківські спортсменки зайняли одне друге та два третіх місця. У ваговій категорії до 63 кг срібло завоювала Катерина Дрюмова. В сумі двоборства (ривок та поштовх) харків’янка підняла вагу 180 кг. Від першого місця, яке було за Яною Назаренко з Чернігівської області, Катерину відділили 30 кг. Третє місце за спортсменкою з Рівненської області Аліною Кіричук.

У центрах надання адміністративних послуг отримувати інформацію буде простіше

У Харківській області продовжується робота із реформування системи надання адміністративних послуг, започаткована Кабінетом Міністрів України у 2014 році. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За словами заступника голови ХОДА, спеціалістами облдержадміністрації спільно з районними державними адміністраціями та виконкомами міст обласного значення проводиться ревізія роботи центрів надання адміністративних послуг Харківського регіону. За її результатами розробляються та оприлюднюються спеціальні Паспорти кожного такого центра області. 

Лікарі-ЛОРи Харківщини оглянули кожного п'ятого жителя області

За підсумками роботи за минулий рік лікарі-ЛОРи надали отоларингологічну допомогу майже 885 тис. мешканців області, а пролікували 489,5 тис. осіб. Про це в ході Дня лікаря-оториноларинголога розповів головний позаштатний оториноларинголог Департаменту охорони здоров'я ХОДА, завідувач оториноларингологічним відділенням Обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Калашник. Також під час наради відзначили задовільну роботу, яка була проведена районними спеціалістами з охоплення населення профілактичними оглядами (охоплено майже 400 тис. особи). Михайло Калашник вказав, що рівень поширеності та захворюваності хвороб вуха, горла і носа в області перевищує показники України, що свідчить про досить активну роботу районних спеціалістів з реєстрації та лікування ЛОР-хвороб. 

Ігор Райнін привітав магістрів держуправління з успішним закінченням навчання та вручив дипломи відмінникам

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін взяв участь в урочистих заходах з нагоди 19-го випуску магістрів державного управління, які відбулися сьогодні, 27 лютого, у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління (ХарРІ НАДУ) при Президентові України. «Я хочу всіх привітати з цим урочистим днем. В першу чергу, хочу подякувати професорсько-викладацькому складу інституту за самовіддану працю. Ви в черговий раз довели, що є справжніми професіоналами. Шановні випускники, прийміть найкращі побажання. Вас чекає важка дорога державного управлінця. Відповідальність, яка лягає на вас, особливо в сьогоднішній час, велика як ніколи. Ви відповідаєте за долю всього нашого суспільства, всієї нашої країни. Завдання, які ставлять перед вами Президент України, Прем'єр-міністр України і голова Верховної Ради - це патріотизм, самовідданість, професіоналізм, нещадна боротьба з корупцією, реалізація реформ, формування патріотичного суспільства. Все це сьогодні ляже на вас. Хочу побажати вам удачі, щастя та подальших успіхів», - зазначив Ігор Райнін, звертаючись до випускників-магістрам та викладачам інституту.

Мінрегіонбуд планує з 1 червня провести монетизацію пільг на автоперевезеннях

Існуюча на сьогоднішній день форма пільгового перевезення громадян може бути змінена вже з 1 червня. Про це 27 лютого повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час Всеукраїнської селекторної наради щодо питань організації транспортних перевезень. «Ми планували, що пільги на перевезення автотранспортом залишаться до 1 червня. Далі будемо переходити до монетизації. Зараз це питання опрацьовує Міністерство соціальної політики. Бо сьогодні пільги – це не тільки корупційна складова, вона нічого не дає – ні якості перевезень, ні ефективного використання коштів, на зручності самим громадянам», - сказав міністр.

Спеціалисти університету мистецтв провели семінар для викладачів бандури, домри та балалайки

Черговий семінар методичного об’єднання педагогічних працівників класу народних інструментів Харківщини зібрав широке коло викладачів класу балалайки, домри, бандури, цимбалів, баяну та концертмейстерів шкіл естетичного виховання. Провідні фахівці Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського ділилися з ними власним досвідом вдосконалення методики та практики роботи концертмейстерів з окремими фаховими категоріями музичних виконавців. На їх думку, концертмейстер має володіти унікальними якостями музиканта – виконавською технікою, досвідом, ерудицією, та не забувати про синхронність взаємодії з учнем, як у музичному сенсі, так і на психологічному рівні.

Я повністю відкритий для спілкування зі ЗМІ. Ігор Райнін

Сьогодні, 27 лютого, в будівлі ХОДА відбулося зібрання ради Союзу засобів масової інформації Харківської області. Зі вступним словом до представників Союзу звернувся голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Я повністю відкритий для спілкування із засобами масової інформації. Дуже високо оцінюю їх роль, місце і вплив на життя суспільства, особливо в цей час. Справа у нас спільна, країна спільна, й ситуація навколо війни не може ділити людей, розділяти професії. У мене немає секретів від вас - вони тільки там, де є гриф секретно. У всьому іншому я готовий до роботи», - сказав голова області.

Архів документів