Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ФК «ЕТМ» - чемпіон області з футболу

Минулими вихідними відбулися матчі фінального туру чемпіонату Харківської області з футболу сезону 2014 року. У фінальному матчі туру зустрілися основні претенденти на золото - харківський ФК «ЕТМ» і ФК «Колос» Зачепилівка. Матч переможця не виявив, і завершився нічиєю 1:1. Проте, нічиї вистачило «ЕТМ», щоб утримати перше місце, та вперше у своїй історії виграти чемпіонат області. Друге місце дісталося зачепилівському «Колосу», а бронзову чемпіонату виграв ФК «Енергетик» Солоницівка.

Учні навчальних закладів інтернатного типу області взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді з математики

9 листопада у КЗ «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради було проведено ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики у 2014/2015 навчальному році . Завдання були підготовлені Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти». В олімпіаді взяли участь учнівські команди 6–11-х класів із 17-ти навчальних закладів інтернатного типу обласного підпорядкування та Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Члени грецького товариства «Геліос» покажуть свої роботи

У виставковому залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна 14 листопада відкриється виставка «Геліос» - багатобарвність», на якій будуть виставлені роботи представників Харківського міського товариства греків« Геліос». Виставка відкриється о 15.00. В жовтні товариству греків «Геліос» виповнилося 25 років. На відзначення цієї події, а також у зв'язку з святкуванням державного свята Греції «Охі!», якє відзначалося 28 жовтня, товариство організувало виставку художніх робіт. 

12 харківських легкоатлетів претендують на участь в Олімпійських іграх

Впевненою перемогою відразу в трьох видах програми на чемпіонаті Харківської області з легкої атлетики відзначилася вихованка ХРЛІСП Єва Подгородецька (біг на 60 м, біг на 200 м, стрибки у довжину). Трохи менше за перемогами поступився їй також вихованець ХРЛІСП Володимир Морозов (біг на 400 м та біг на 800 м). Чемпіонат проходив 8 та 9 листопада в легкоатлетичному манежі КЗ КДЮСШ «ХТЗ». В змаганнях приймали участь 437 юних спортсменів з дев’яти ДЮСШ районів області, п’яти ДЮСШ, СДЮШОР міста Харкова та вихованці ХДВУФК №1 та ХРЛІСП. 

Уряд виділить близько 16 млн. грн. в регіони на забезпечення переселенців

Уряд України має намір виділити близько 16 млн. грн. обласним державним адміністраціям для компенсації витрат на проживання тимчасово переміщених осіб. Про це 10 листопада повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГСЧС) Сергій Бочковський. За його словами, сьогодні Уряд прийме розпорядження про виділення 15 млн. 932 тис.грн. для компенсації витрат на переселенців. Зокрема, ці гроші будуть передані обласним державним адміністраціям для фінансування проживання тимчасово переміщених осіб, які зараз мешкають в санаторіях, закладах соцзахисту, будинках відпочинку, гуртожитках, готелях.

До 200-річчя від дня народження Т. Шевченка на Харківщині було проведено поетичний марафон

Наймасштабнішим заходом на Харківщині до 200-річчя від дня народження Т. Шевченка  стало проведення поетичного марафону “Тарас Шевченко – поет, мислитель і пророк”, який стартував 21 лютого 2014 року. У ході жеребкування поміж районами області були розподілені поетичні твори Кобзаря для їх подальшої творчої презентації в жанрах образотворчого мистецтва, есе (нариси, публіцистичні статті), декоративно-прикладної творчості (в’язання, вишивка, вироби з глини, дерева, металу, тощо), фотографії із заходів, присвячених Т.Г.Шевченку.

Харків'яни – переможці Кубку України з бадмінтону

Спортсмени Харківської області здобули шість медалей та перемогли в загальнокомандному заліку на Кубку України з бадмінтону. Змагання проходили з 4 по 7 листопада в харківський Школі вищої спортивної майстерності. Участь в змаганнях, які пройшли при підтримці Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, взяли 80 спортсменів з шести областей України.  Зокрема, харків’янин Валерій Атращенков став переможцем в чоловічій одиночній категорії. В фіналі він з рахунком 2:1 (18:21, 21:19, 21:14) за сетами переграв ще одного харківського бадмінтоніста Віталія Конова, який, таким чином, став срібним призером змагань.

«Електроважмаш» завершив ремонт ротора турбогенератора для Зуївської ТЕС

ДП завод «Електроважмаш» завершило ремонт ротора турбогенератора ТГВ-300 для Зуївської ТЕС (ДТЕК). Контракт на виконання робіт був підписаний в лютому 2014 року. Ремонт вузла машини знадобився у зв'язку з його зносом. «Зараз «Електроважмаш» продовжує виконувати замовлення для ДТЕК, забезпечуючи українські енергогенеруючі компанії продукцією. Ми намагаємося внести посильний вклад в енергетичну безпеку нашої країни», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Імпорт газу через Словаччину в Україну досяг рекордних 30,9 млн. куб. м/добу

Імпорт природного газу через Словаччину до України 7 листопада сягнув рекордних 30,9 млн. куб. м. Про це повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз". За оперативними даними центрального диспетчерського департаменту, починаючи з 6 листопада режим імпорту блакитного палива був збільшений до 29,6 млн. куб. м/добу, а вже з наступного дня підвищений до 30,9 млн. куб. м/добу.

До розробки нової Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року залучені провідні науковці регіону

В Харківській області повним ходом йде розробка нової Стратегії сталого розвитку регіону до 2020 року. Зараз до складу експертної ради увійшли представники наукових кіл Харківської області, провідні фахівці в галузі стратегічного планування. «Базою для розробки реалістичної Стратегії є проведення якісної, всебічної регіональної діагностики. Ми маємо чітко визначити наявні у нас ресурси, прорахувати нові загрози і можливості з урахуванням тих глибоких змін, які відбуваються на Європейському континенті та в усьому світі у зв’язку з подіями на південному і східному кордоні нашої держави. Адже вже зараз можна зафіксувати серйозний перерозподіл міжнародних товарних, інвестиційних, міграційних та інших потоків», - зазначив перший заступник голови ХОДА, голова Робочої групи Ігор Райнін. 

В Нідерланди з Харкова відправили літак з останками загиблих в авіакатастрофі Боїнга-777

8 листопада на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. В церемонії прощання взяли участь Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Берт Кундерс, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпехаувер, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також представники пошукової місії Нідерландів, керівники структурних підрозділів ХОДА, курсанти військових вузів. Після церемонії прощання борт з трунами з останками загиблих в авіакатастрофі пасажирів вилетів з харківського аеропорту в Ейндховен (Голландія).

Ігор Балута зустрівся з Міністром закордонних справ Королівства Нідерланди

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 8 листопада зустрівся з Міністром закордонних справ Королівства Нідерланди паном Бертом Кундерсом. У зустрічі також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпехаувер, глава міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» рейсу МН17 Пітер-Яап Аальберсберг та інші представники місії, а також керівники структурних підрозділів ХОДА, представники МВС, ГУ ДСНС, прокуратури, прикордонної та митної служб. Сторони обговорили питання щодо ходу розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» рейсу MH17.

Отриманий високий урожай і зростання виробництва продуктів харчування позитивно відбиваються на стані споживчого ринку

Про це 7 листопада в ході селекторної наради на тему «Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Так, з початку року підприємствами «Рост», «Клас», «АТБ», «Нова торгівельна мережа», «Таврія плюс», «Епіцентр» відкрито 10 нових супермаркетів. А в таких районах області як Богодухівський, Борівський, Зміївський, Сахновщинський та Харківський запрацювали нові ринки і торгові майданчики. 

Польський центр міжнародної допомоги планує поставити на Харківщину модульні будинки для переселенців

Про це 7 листопада під час зустрічі з головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Балутою повідомив координатор проекту Рафал Фарбаш. У зустрічі також взяв участь Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Міністерство закордонних справ Польщі готово виділити певну суму грошей на модульні будинки для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Однак кількість таких будинків та їх вартість поки не озвучується. Рафал Фарбаш назвав тільки вартість одного квадратного метра такого будинку «під ключ» - 500 у.о.

До уваги журналістів!

У суботу, 8 листопада,  о 10.15  у віп-терміналі Міжнародного аеропорту «Харків» відбудеться брифінг Міністра закордонних справ Королівства Нідерланди пана Берта Кундерса і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути; о 16:00 у  Клубі письменників (вул. Чернишевська, 59) відбудеться нагородження переможців конкурсу есе «Поборник душевного миру», приуроченого до 220-ї річниці з дня смерті Григорія Сковороди. В програмі заходу також - читання, музика, спілкування; о 17:00 у Харківському академічному театрі музичної комедії (вул. Карла Маркса, 32)  відбудеться святковий концерт з нагоди 85-річчя театру; У неділю, 9 листопада, об 11:00 у Терасному (Соборному) сквері (вул.Університетська, 10) відбудеться покладання квітів до пам'ятника Григорію Сковороді.  

Харківська область - третя в Україні за результатами роботи галузі рослинництва у 2014 році

В поточному році, порівняно з відповідним періодом 2013 року, індекс обсягів виробництва валової продукції сільського господарства Харківщини склав 132,3% (по Україні - 116%). За результатами роботи галузі рослинництва (145,2%) область займає 3 місце по Україні. Про це в ході селекторної наради 7 листопада доповів директор Департаменту економіки ХОДА Віктор Коваленко. За його словами, станом на 6 листопада зернові та зернобобові культури зібрано на 98% площ, намолочено 4 млн. 506 тис. тонн зерна, врожайність склала 46,3 ц/га. На цю ж дату в 2013 році було намолочено 2 млн. 640 тис. тонн, а середня врожайність становила близько 30 ц/га, тобто була в півтора рази нижче.

Названі райони області, які лідирують по реалізації м'яса і виробництву молока

В галузі тваринництва можна позитивно відзначити Балаклійський та Зачепилівський райони області, в яких по реалізації м'яса, виробництву молока, чисельності поголів'я великої рогатої худоби і свиней темпи росту вище 100%. Про це 7 листопада в ході обласної селекторної наради на тему «Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. За його даними, за 9 місяців поточного року порівняно з відповідним періодом 2013 року виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах Харківської області збільшилася на 4,9% за рахунок зростання продуктивності корів.

Ігор Райнін підвів підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за 9 місяців поточного року

За підсумками 9 місяців зведений бюджет Харківської області виконано на 100,9%. Із 34 місцевих бюджетів не виконано тільки бюджет м.Харкова. Про це 7 листопада в ході обласної селекторної наради на тему «Про соціально-економічному розвитку районів Харківської області» повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA відкриється в Харкові показом фільму «Євромайдан. Чорновий варіант».

У Харкові пройдуть кінопокази 11-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА. Відкриється фестиваль 7 листопада о 19.00 в кінотеатрі "Боммер" (вул. Полтавський шлях, 6) показом фільму "Євромайдан. Чорновий варіант". Ця кінострічка - альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Режисери фільму: Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Роман Бондарчук, Юлія Гонтарук, Андрій Кисельов, Роман Дорогий Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стояков. Фільм демонструватиметься в кінотеатрі в Харкові тільки 1 раз.

Споживачі області розрахувались за електроенергію на 93,2%

За підсумками 9 місяців 2014 року розрахунки споживачів районів за використану електроенергію склали 93,2%. Про це 7 листопада в ході обласної селекторної наради на тему «Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області» повідомив директор Департаменту економіки Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко. Більше ніж на 100% розрахувалися в Печенізькому, Лозівському, Борівському, Вовчанському, Харківському, Чугуївському та Дергачівському районах області. 

Увага! Погані метеорологічні умови!

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 7-10 листопада в Харкові очікується підвищення забруднення атмосферного повітря, що обумовлене погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста. 

«Харківобленерго» очікує рішення «Харківводоканалу» з оплати боргу. Сергій Кирик

На сьогоднішній день питання виплати боргу перед АК «Харківобленерго» комунальним підприємством «Харківводоканалом» так і не вирішено. Про це 7 листопада на прес-конференції повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик. Нагадаємо, що на сьогодні борг «Харківводоканалу» перед «Харківобленерго» становить більше 405 млн. грн. і кожен день збільшується на 1 млн. грн. Тиждень тому підприємства домовилися, що «Харківобленерго» не відключатиме електроенергію на об'єктах «Харківводоканалу» і розгляне питання реструктуризації боргу за умови 100% розрахунку за поточне споживання електроенергії. Однак домовленості з боку міського комунального підприємства так і не дотримуються. «Зараз ситуація залежить від того, як «Харківводоканал» розраховуватиметься за спожиту електроенергію. Якщо підприємство буде виконувати умови договору, то у нас запитань до нього не буде», - пояснив Сергій Кирик.

Харків'яни удостоєні нагород Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна»

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна». У ній взяли участь директора департаментів облдержадміністрації, керівники підприємств, установ, підприємці, керівники райдержадміністрацій. З привітальним словом до присутніх звернулися перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та голова Харківської регіональної дирекції Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна» Всеволод Чебодаєв.

В Харкові відсвяткували День української писемності

В КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» 6 листопада відбулися урочистості з нагоди Дня української писемності та мови. Під час свята нагородили переможців і лауреатів Обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Тарас Шевченко – взірець українського патріотизму». 

Юний харків’янин здобув бронзу міжнародного турніру з фехтування

На XIV Міжнародному турнірі пам'яті Заслуженого тренера України Семена Колчинського харківський шпажист Павло Лиманський зайняв третє місце в змаганнях серед кадетів. В півфіналі турніру Павло поступився майбутньому чемпіону Юрію Запарі з Дніпропетровська з рахунком 15:11. Таким чином харківський шпажист розділив третю сходинку разом з Артемом Матевосовим з Ужгороду. Друге місце серед кадетів посів Віктор Шевченко зі Львова.

Події дня

Сьогодні, 7 листопада, о 10.00 у малій залі ХОДА відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна». О 10.00 в Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди (Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) пройдуть IХ студентські Сковородинівські читання «Cтеречь я буду дороги мої»: Ейдос дороги в українській культурі і творчості Григорія Сковороди ». Об 11.00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція голови правління Акціонерної компанії «Харківобленерго» Сергія Кирика на тему: «Про ситуацію із заборгованістю за електроенергію комунального підприємства «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго». О 12.00 в малому залі ХОДА відбудеться обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації І.Райніна з порядком денним: "Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області". В 17.30 в приміщенні Харківського автомобільно-дорожнього університету (вул. Петровського, 25) відбудеться святковий вечір «Чуття єдиної родини» Харківського міського товариства греків «Геліос». О 19.00 в кінотеатрі "Боммер" (вул. Полтавський шлях, 6) пройде прем'єра документального фільму "Євромайдан. Чорновий варіант" в рамках Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA.

Ігор Балута дав доручення правоохоронним органам перевірити роботу комунальних підприємств Харкова

6 листопада в малому залі Харківської облдержадміністрації пройшла нарада під керівництвом голови ХОДА Ігоря Балути з питання: «Забезпечення жителів Харкова та окремих населених пунктів області водою і стан розрахунків КП «Харківводоканал» з АК «Харківобленерго». В ході наради Ігор Балута дав доручення правоохоронним органам, а також представникам КРУ і прокуратури перевірити роботу комунальних підприємств міста Харкова. Як повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, сума боргу КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» склала вже 402,1 млн.грн. «Ми говорили, що готові не відключати електроенергію на об'єктах КП "Харківводоканал" і розглянути питання реструктуризації боргу за умови 100% розрахунків за поточне споживання електроенергії. Однак на сьогоднішній день домовленості з боку комунального підприємства не дотримуються», - зазначив Сергій Кирик.

В Харківській області дітям почали робити щеплення вакциною БЦЖ

В Харківській області дітям почали робити щеплення вакциною БЦЖ. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Нагадаймо, що 5 листопада набув чинності Закон України від 20.10.2014 року №1770-VІІ «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України». Відповідно до доручення Міністерства охорони здоров’я Департаментом охорони здоров’я ХОГА вищезазначений Закон було доведено до відома медичних закладів регіону. 

Зміни у сфері державних закупівель – наближення України до вимог ЄС. Ігор Райнін

Одним із найбільш актуальних питань у наближенні України до вимог ЄС є зміни законодавчої бази у сфері державних закупівель. Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Віце-губернатор зазначив, що нова редакція Закону України «Про здійснення державних закупівель» набула чинності 20.04.2014 р. і наразі процес законодавчих змін триває.

На найближчому засіданні Кабмін розгляне питання про виділення Харківській області цільових коштів на закупівлю медичних препаратів

Вчора, 5 листопада, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході робочої поїздки в Київ зустрівся з керівництвом держави, міністрами. Зокрема, в ході зустрічі обговорювалося питання виділення цільових коштів з державного бюджету обласному бюджету Харківської області для закупівлі необхідних медичних препаратів. Виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець з розумінням поставився до ситуації, яка склалася в Харківській області з поставками препаратів для проведення замісної ниркової терапії, в тому числі, гемодіалізу, перитонеального діалізу та забезпечення імуносупресорами, і дав відповідні доручення для вирішення проблеми.

Архів документів