Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Поточний ремонт дороги Чугуїв-Куп’янськ-Мілове почнуть у березні

Поточні ремонтні роботи на трасі, по якій в зону АТО відправляється більшість військових колон та постійно їдуть волонтери і біженці, розпочнуться вже у цьому місяці. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. За його словами, в першій половині березня планується виконати ямковий ремонт литою асфальтобетонною сумішшю з залученням двох спеціальних машин-термосів філій «Балаклійський РАД» та «Пісочинське ДЕП». Крім того, буде проведена підсипка щебенем аварійних ділянок із залученням автогрейдера та трьох самоскидів.

Грип наступає: санлікарі пропонують ввести масковий режим у гіпермаркетах та на вокзалах

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в регіоні зростає, хоча поки й лишається далеким від епідпорогу, повідомляє Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України в Харківській області. За даними щотижневого моніторингу, з 23 лютого по 1 березня реєструвалося 32,3 випадки захворюваності на 10 тисяч населення (епідпоріг - 54,9 випадки).

Для працюючих пенсіонерів, які отримують менше 1423 гривні, виплати не зменшаться

Нововведення також не торкнеться військовослужбовців та силовиків. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко. «Ми відпрацювали єдине, на мій погляд, правильне рішення - скорочення пенсій на 15% не стосуватиметься осіб, які отримують пенсію менше 1423 гривень станом на сьогоднішній день», - сказав він.

З міської лікарні №25 виписали ще одного постраждалого від теракту біля Палацу спорту

4 березня з міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 виписали майора міліції Сергія Святовца - одного з постраждалих від вибуху під час мирної ходи біля Палацу спорту. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. Зараз в медичних установах Харкова перебуває 6 осіб, постраждалих від теракту. За словами Олександра Галацана, стан потерпілих оцінюється як стабільний, всім їм надається кваліфікована медична допомога. П'ять постраждалих від вибуху проходять стаціонарне лікування в багатопрофільній лікарні №17, один постраждалий - у лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова.

Харківські підприємства готуються до Всеукраїнського благодійного Великоднього ярмарку

Захід пройде з 9 по 11 квітня в Києві в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім». Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Враховуючи соціально-економічне значення вказаного заходу, ми проводимо роботу із залучення підприємств та підприємців Харківської області до участі у ярмарку»,- підкреслила заступник голови ХОДА.

Ігор Райнін передав нагороду «За мужність» вдові та доньці загиблого під час теракту Ігоря Толмачова

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 4 березня, передав орден «За мужність» III ступеня вдові та донці загиблого під час теракту біля Палацу спорту харківського активіста Ігоря Толмачова. «Ця нагорода - за мужність, громадянську позицію, за всі ті добрі справи, які Ігор Толмачов зробив для вас, для нас і для країни», - зазначив Ігор Райнін, передаючи орден «За мужність» родичам загиблого. Також голова ХОДА запевнив рідних Ігоря Толмачова в тому, що всі винні в його загибелі затримані і будуть покарані. Також керівник області запропонував вдові і дочці загиблого активіста з усіма виникаючими у них проблемами звертатися в облдержадміністрацію.

Держава виділить 550 млн. грн. АПК та тваринництву

Верховна Рада України схвалила зміни до Державного бюджету на 2015 рік щодо фінансування бюджетних програм у галузі сільського господарства за рахунок коштів загального фонду. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. Зокрема, на заходи зі здешевлення кредитів в аграрному комплексі передбачено 300 млн. грн. Ще 250 млн. грн. направлять на державну підтримку галузі тваринництва.

Зміни до бюджету області: що пропонує проект, розроблений ХОДА

 На сесії обласної ради 5 березня буде представлений проект змін до обласного бюджету, який було розроблено Харківською обласною державною адміністрацією. Як зазначив голова Харківської ОДА Ігор Райнін, у разі підтримки документу депутатами, додаткові кошти будуть спрямовані на вирішення пріоритетних завдань регіону, в тому числі в соціальній сфері та сфері оборони. Керівник області підкреслив, що настільки значний ресурс обласний бюджет отримав вперше внаслідок бюджетних реформ. Зокрема, близько 85 млн. грн. планується направити на сферу охорони здоров'я. На ці кошти закуплять 20 спецавтомобілів екстреної медичної допомоги, рентгенівські апарати, а також медичне обладнання для обласного онкологічного центру, для створення цілодобової кардіохірургічної служби, для обласного бюро судово-медичної експертизи та ін. Крім того, частина коштів піде на капітальні ремонти обласної інфекційної лікарні, центру профілактики та боротьби зі СНІДом, обласної клінічної психіатричної лікарні та протитуберкульозного диспансеру №7.

Легкоатлети Харківщини - в призерах Кубку України зі стрибків у висоту

На другому етапі Кубка України зі стрибків у висоту «Таврійські висоти», який відбувся у Херсоні, харківські спортсмени здобули дві бронзові нагороди. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В змаганнях серед чоловіків третє місце з результатом 2 м 15 см посів харків’янин Ігор Григоров. Другим з тим же результатом, але з меншим числом спроб був Віталій Самойленко з Херсонської області, а перемогу здобув кіровоградський спортсмен Дмитро Яковенко з результатом 2 м 21 см.  

На прийомі Юлії Світличної в Новій Водолазі вирішували шкільні питання

Допомогти придбати автобус для перевезення учнів та вчителів, закупити меблі для Нововодолазької гімназії, замінити в цій споруді вікна, облаштувати огорожу навколо спортивного майданчика – з такими проханнями зверталися мешканці Нової Водолаги до керівництва ХОДА. Також на прийомі, що відбувся у вівторок, 3 березня, в приміщенні Нововодолазької райдержадміністрації, було порушено питання про перенесення планових асигнувань освітньої субвенції з державного бюджету на оплату теплопостачання. 

Ще 38 дітей соціально незахищених категорій відпочинуть в «Молодій гвардії»

Як зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер, зараз 38 дітей із числа соціально незахищених категорій відпочивають на березі Чорного моря в Українському дитячому центрі «Молода гвардія». Перша тематична зміна, має національно – патріотичне спрямування та направлена на формування у дітей патріотичних та громадянських якостей, виховання любові до рідної землі, шанобливого ставлення до культурної спадщини нашого народу. Вже 9 березня в дитячому центрі розпочинається друга тематична зміна «Нове покоління» і від Харківської області також планується направити ще 38 дітей із числа соціально незахищених категорій. Наразі проводиться робота з формування групи дітей, зазначив Марк Беккер. 

Події дня!

Сьогодні, 4 березня, о 12:00 в клінічному санаторії "Курорт Березівські мінеральні води" (с. Березівське, лікувальний корпус, конференц-зал) розпочнеться наукова конференція на тему: «Медико-психологічна реабілітація постраждалих внаслідок АТО в санаторно-курортній мережі»; о 12:00 у Харківській гуманітарно-педагогічній академії (пер. Шота Руставелі, 7, актова зала) відбудеться церемонія нагородження переможців обласних етапів ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика та V Міжнародного літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка; о 14:30 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) розпочнеться концерт «З гордістю співаємо свій гімн» з нагоди 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького, автора музики Державного гімну України; о 15:00 у виставковій залі ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відкриється виставка «Україна від Шевченка до сучасності», присвячена 200-річчю з дня народження Михайла Вербицького. 

Харківський бронетанковий завод передав українським військовим нову партію танків

ДК «Укроборонпром» передав Національній гвардії України та Міністерству оборони нову партію танків Т-64Б (Б1), які пройшли поточний і відновний ремонт на ДП «Харківський бронетанковий завод». Про це повідомляє прес-служба Концерну. На заводі корпуси та башти бронетехніки оснастили навісним динамічним захистом типу «контакт», який забезпечує захист від сучасних протитанкових засобів. 

Спільними зусиллями ми зможемо стабілізувати ринок продуктів харчування. Марк Беккер

3 березня пройшла Всеукраїнська селекторна нарада, присвячена ситуації на продовольчому ринку. У ньому брали участь заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер, директор Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Борис Данилів та керівники підприємств області. «У Харківській області, як і по всій Україні, відбулося підвищення цін на продукти харчування тривалого терміну зберігання - цукор, крупи, олію, борошно та інші. Безумовно, підвищення носило спекулятивний характер, і було викликано різким коливанням валют. Ми провели з цього приводу кілька нарад і завдяки створеним резервам, спільній роботі виробників, в тому числі і аграрного фонду, нам вдалося стабілізувати відпускні ціни на продукти харчування », - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

У ХНАТОБі пройде виставка художніх робіт «Україна від Шевченка до сьогодення»

4 березня о 15.00 у виставковій залі ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка відбудеться відкриття художньої виставки «Україна від Шевченка до сьогодення», яка триватиме до 30 березня. Захід присвячений 200-річчю від дня народження Михайла Вербицького – українського композитора, автора музики до Національного Гімну України «Ще не вмерла Україна». Автори експозиції - студенти Харківського художнього училища та учні-старшокласники художніх шкіл і художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області, переможці однойменного обласного конкурсу. Загалом на розгляд журі конкурсу було надано майже 120 робіт з 21 навчального закладу (12 обласних, 9 міських). Роботи оцінювались у двох вікових категоріях: 13 – 15 років (93 роботи) і 16 – 19 років (25 робіт).

Харків'янин завоював бронзу міжнародного турніру з боксу

Юрій Шестак посів третє місце на міжнародному турнірі з боксу «Странджа- 2015», що проходив з 24 лютого по 1 березня в столиці Болгарії місті Софія. У стартовому для себе двобої в ваговій категорії до 56 кг Юрій впевнено, за одноголосим рішенням суддів 3:0 здолав суперника з Фінляндії. Згодом у чвертьфіналі з рахунком 2:1 був переможений боксер Китаю Ксю Боксянг. 

Аграрії Харківщини забезпечені на 80% соляркою і на 90% бензином

Дефіциту з насінням напередодні посівної теж немає. Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер. «У подорожчанні дизпалива є економічні моменти, на які ми ніяк не вплинемо. На сьогоднішній день у нас аграрії забезпечені на 80% соляркою і на 90% бензином», - зазначив Марк Беккер.  За словами заступника голови облдержадміністрації, зараз розглядаються варіанти, при яких певні структури зможуть закупити солярку та бензин і видавати аграріям під майбутній урожай. Така пропозиція допоможе вирішити питання з паливом тим сільгосппідприємствам, у яких немає оборотних коштів для необхідних закупівель.

Аграрії Харківщини проводять підживлення озимих

На полях області вже розпочалися весняно-польові роботи. Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер. За його словами, першими підгодівлю озимих зернових культур в середині лютого почали аграрії Зміївського, Ізюмського, Первомайського та Печенізького районів. Станом на 2 березня до цієї роботи вже долучилися сільгосппідприємства 20 районів області. «Нині цей важливий агротехнічний захід проведено більш ніж на 83,1 тисячах гектарів, це 19 % від запланованої площі», - розповів Марк Беккер.

У сфері державних закупівель ДФС виявила 37 кримінальних правопорушень

За даними оперативних підрозділів Держаної фіскальної служби, у січні у сфері державних закупівель виявлено 37 кримінальних правопорушень. З них три – відносно службових осіб замовників держзакупівель, 22 – переможців тендерів та 6 – відносно постачальників переможців. Крім того, проведено 26 перевірок суб`єктів господарювання, за результатами яких до державного бюджету донараховано 137 млн. грн. платежів. З них 31 млн. грн. вже стягнуто на користь держави.

Президент підписав Указ про створення Конституційної Комісії

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про створення Конституційної Комісії, яка розроблятиме зміни до Основного Закону. Комісія створюється з метою напрацювання узгоджених пропозицій щодо вдосконалення Конституції України з урахуванням сучасних викликів та потреб суспільства. Передбачається, що до цієї роботи будуть залучені представники різних політичних сил, громадськості, вітчизняних та міжнародних експертів, зазначається в Документі. «Підписанням цього Указу розпочинається новий дуже важливий етап конституційної реформи», — зазначив Петро Порошенко під час підписання документа і запевнив, що як Президент максимально сприятиме залученню до процесу найкращих фахівців та найавторитетніших політиків.

У січні підприємства області реалізували продукції майже на 6 млрд. грн.

У січні цього року підприємства Харківщини реалізували промислової продукції на 5,8 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 6%. Таким чином, регіон займає 5 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та Києва, повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. У загальному обсязі реалізації більше половини складає продукція переробної промисловості. Серед них переважає виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і продукція машинобудування, відповідно 44% (або 1,4 млрд. грн.) та 15,6% (0,5 млрд. грн.).

В’ячеслав Аббакумов провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 3 березня, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації В’ячеслав Аббакумов провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуті звернення - скарги мешканців м. Харкова та Дергачівського району стосовно рейдерського захвату приватного підприємства, незгоди з діями правоохоронних органів та прокуратури Дергачівського району. Всі звернення громадян, що потребують поглибленого вивчення справи, будуть направлені на розгляд до прокуратури Харківської області.

До уваги ЗМІ!

Завтра, 4 березня, на базі клінічного санаторію "Курорт Березівські мінеральні води" (с.Березівське, лікувальний корпус, конференц-зал) відбудеться наукова конференція на тему: «Медико-психологічна реабілітація постраждалих внаслідок АТО в санаторно-курортній мережі». Початок пленарного засідання о 12:00. У конференції візьмуть участь голова державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, фахівці профільних громадських асоціацій, Інститутів неврології, психіатрії та наркології і охорони здоров’я дітей та підлітків Національної Академії медичних наук, медичних вузів Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя. До участі в роботі семінару запрошені керівники військово-медичних служб Збройних сил, Національної гвардії та МВС України, а також спеціалісти відомчих медичних закладів.

Наркологи Харківщини та Львівщини обговорили, як лікувати своїх пацієнтів

На базі Обласного наркологічного диспансеру відбувся День лікаря-нарколога. Медики обговорювали тему «Міжнародні досягнення в діагностиці, лікуванні та реабілітації наркологічних хворих». Головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з наркології, головний лікар наркологічного диспансеру Костянтин Гапонов звернув увагу колег на завдання, що пов’язані з роботою призовних комісій. Також про міжнародні досягнення в діагностиці, лікуванні та реабілітації наркологічних хворих розповів завідувач кафедри наркології Харківської медичної академії післядипломної освіти Іван Сосін. Лікар ознайомив присутніх з останніми досягненнями у царині розробки сучасних індивідуальних засобів діагностики та їх можливим застосуванням у наркології.

На Харківщині з'явиться кілька нових полігонів з унікальною технологією утилізації відходів

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на Харківському обласному державному радіо повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його словами, зараз у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА розробляють проектну документацію для будівництва Комплексів з управління комунальними відходами в Лозовій та Ізюмі. Особливістю цих комплексів стане переробка відходів за допомогою методу біоремедиації (тобто за допомогою живих організмів – грибів, бактерій, рослин). Документація на ці два комплекси буде готова вже в кінці березня, а у червні планується закінчити проектування такого самого об’єкту в Первомайську. Комплекси розраховані на переробку ТБО з тих районів, в яких вони будуть розташовані.

Самбісти Харківщини здобули 11 медалей чемпіонату України

У Львові проходив чемпіонат України з боротьби самбо серед чоловіків, жінок та розділу бойового самбо, на якому спортсмени Харківської області посіли друге загальнокомандне місце. Участь в чемпіонаті взяли понад 360 спортсменів з 24 областей України та міста Києва, а за його підсумками харківські самбісти здобули три золоті, три срібні та п’ять бронзових медалей. Чемпіоном України зі спортивного самбо у вазі до 62 кг серед чоловіків став Дмитро Євдошенко. У фінальному двобої Дмитро переміг ще одного харківського самбіста Олександра Медвєдєва, який, таким чином, став срібним призером чемпіонату.  

Харківські школярі лідирують в інтелектуальних змаганнях

Протягом січня-лютого 2015 року учні загальноосвітніх навчальних закладів виборювали першість у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Як повідомила заступник голови Обласної державної адміністрації Юлія Світлична, понад 4,5 тис. школярів стали учасниками обласних етапів представницьких інтелектуальних змагань. Близько 150 учнів у березні-травні 2015 року представлятимуть Харківську область на всеукраїнських етапах учнівських олімпіад і конкурсі-захисті робіт Малої академії наук України.

До 1 квітня на комунальних підприємствах Харківщини погасять борги по зарплаті

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на Харківському обласному державному радіо повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його словами, заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах Харківської області знаходиться на постійному контролі у голови ХОДА та його заступників. «Ми безпосередньо працюємо з кожним підприємством, для 95% з них вже затвердили план виходу з ситуації, що склалася», - сказав Євгеній Шахненко. 

На Харківщині вирішували як подолати гендерні стереотипи

Департамент соціального захисту обласної державної адміністрації в рамках Гендерного марафону «Ми рівні, бо ми того гідні!» з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня провів 2 березня семінар-тренінг з питань гендерної рівності для спеціалістів управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення та фахівців районних харківських комітетів у справах сім'ї, молоді та спорту, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. На заході розглянули актуальні питання реалізації держаної політики з формування в суспільстві культури гендерної рівності, подолання ґендерних стереотипів, запобігання дискримінації за ознакою статі.

Президент присвоїв Надії Савченко звання «Герой України»

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання «Герой України». Глава держави підписав відповідний Указ. «Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», – заявив Президент. 

Архів документів