Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Президент відзначив державними нагородами харківських аграріїв

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 874/2014 від 14 листопада про присудження державних нагород працівникам агропромислового комплексу. Серед нагороджених - три харків'янина. Зокрема, орденом "За заслуги" II ступеня нагороджений тракторист-машиніст сільськогосподарського товариства "Агросет" Михайло Рудаков. Орденом "За заслуги" III ступеня нагороджений водій сільськогосподарського товариства "Агрофірма імені Т.Г. Шевченка» Віктор Ткаченко.

На Закарпаття став ходити прямий поїзд

Південна залізниця призначила поїзд № 225/226 Харків - Ужгород - Харків, який почне курсувати з 29 листопада. Із Харкова та Ужгорода поїзд буде виїжджати через день. Із Харкова він відправлятиметься о 23:07 та прибуватиме до Ужгорода о 03:55. Із Ужгорода поїзд вирушатиме об 11:17 та прибуватиме до Харкова о 14:30. Скористатися поїздом зможуть також мешканці міста Суми.  

У Харкові обговорять питання збереження та розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу

18 листопада об 11.00 в Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) розпочнеться круглий стіл, присвячений питанням порятунку, збереження і розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу. Як відзначили організатори, мета заходу - привернути увагу до нинішнього стану унікальної пам'ятки культури національного значення, обговорити можливості та перспективи розвитку туристичної привабливості Шарівського замка.

Доїхати з Харкова до Сум поїздом можна в будь-який час доби

Південна залізниця надала пасажирам можливість доїхати з Харкова до Сум у будь-який час доби: зранку, вдень, ввечері або вночі. Тепер маршрут Харків - Суми - Харків забезпечується 4 поїздами Південної залізниці, час на шляху яких становить від 3 до 4 годин: № 797 Харків – Суми, відправляється о 9.50, прибуває до Сум о 12.53. № 127 Харків – Зернове, відправляється о 15.15, прибуває до Сум о 18.51. № 775 Харків – Київ, відправляється о 20.10, прибуває до Сум о 23.40. № 225О Харків - Ужгород (з 29.11.2014), відправляється о 23.07, прибуває до Сум о 02.54.

У Харкові відкриється виставка масляного живопису учнів майстер-класів Наталії Пустовіт

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 18 листопада о 17.00 відкриється виставка олійного живопису учнів майстер-класів Наталії Пустовіт "Талановита кожна людина" в рамках арт-проекту «Вчуся у майстрів». Виставка проходить під керівництвом художника і викладача живопису Наталії Пустовіт. На виставці представлені роботи її учнів в різних жанрах, стилях і напрямках сучасної та класичної живопису. Виставка буде працювати з 18 листопада по 3 грудня з 11:00 до 19:00, вихідний - понеділок.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 109,3 %

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 17 листопада з початку 2014 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 109,3 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 11,1 % (за відповідний період 2013 року – 98,2 %). У том числі: населення – 109,5 % (за відповідний період 2013 року – 108,5 %); установи, які фінансуються з державного бюджету – 100,8 % (102,5 %); місцевих бюджетів – 102,3 % ( 82,8 %); обласного бюджету – 96,6 % (94,1 %); інших споживачів – 106,0 % (100,2 %).

Шановні студенти!

Прийміть найщиріші привітання з нагоди Дня студента! Харків є найбільшим студентським містом в Україні, яке об’єднує понад 200 тисяч студентів. Харківщина пишається високими досягненнями студентів у навчальній, науковій та творчій діяльності. Більше тисячі студентів є іменними стипендіатами різних рівнів, серед них 19 кращих студентів отримують обласні стипендії та персональні стипендії імені О.С. Масельского. Щорічно майже 500 студентів - переможці та призери Всеукраїнської студентської олімпіади та Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук, міжнародних турнірів та змагань.

Події дня

Сьогодні, 17 листопада, о 16:00 у  Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки гобеленів «…Моё святое ремесло!..» Заслуженого діяча мистецтв України Богдана Ґубаля; о 18:00 у Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка (вул.Сумська, 9) відбудеться благодійна вистава за п'єсою сучасного американського драматурга Кена Людвіга "Примадонни". Кошти від продажу квитків підуть на допомогу бійцям Української Армії в Харківській області.

Вакцини проти сказу, а також для профілактики дифтерії та правця незабаром надійдуть в регіони

Про це під час брифінгу розповів т.в.о. Міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, який 15 листопада відвідав Харківську область з робочим візитом. «В Україні була проблема з антирабічним анатоксином, але на сьогодні вакцина проти сказу закуплена на 100%, і скоро почне надходити в регіони. Крім того, на наше прохання ВООЗ виділила нам 300 тис. доз вакцини «Пентаксим» (вакцини для профілактики дифтерії та правця), яка вже починає прибувати в Україну. Всі вакцини до кінця року будуть поставлені в регіони», - підкреслив Василь Лазоришинець.

Проблема із забезпеченням хворих, що проходять гемодіаліз в Харківській області, вирішена. Ігор Балута

Про це 15 листопада повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута під час візиту т.в.о. Міністра охорони здоров'я України Василя Лазоришинеця в Харківську область. Василь Лазоришинець нагадав, що Кабінетом міністрів України ще 5 листопада було виділено кошти на забезпечення гемодіалізом тимчасово переміщених осіб. З 135 таких пацієнтів з Донецької та Луганської областей, які переїхали в інші регіони, 24 лікувалися в Харкові. Крім того, в Харківську область переїхали 112 тис. переселенців, з яких 27 тис. пройшли лікування в стаціонарах, 24 тис. осіб звернулися за допомогою в поліклініки, також 3,3 тис. викликали швидку допомогу. На ці потреби було витрачено кошти з харківського обласного бюджету.

Василь Лазоришинець передав бійцям із зони АТО, що проходять лікування у Військово-медичному центрі Північного регіону, гуманітарну допомогу

Харківську область 15 листопада з робочим візитом відвідав т.в.о. Міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець. Разом з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутой, головою Харківської облради Сергієм Черновим та директором Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександром Галацаном Василь Лазоришинець провідав бійців із зони АТО, які зараз проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. 

У Художньому музеї відкриється виставка закарпатських гобеленів і слобожанської кераміки

17 листопада о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки гобеленів «…Моё святое ремесло!..» заслуженого діяча мистецтв України, майстра художнього текстилю з Івано-Франківська, професора кафедри дизайну і теорії мистецтв університету ім. В. Стефаника Богдана Ґубаля. В експозиції також представлено кераміка з фондів Харківського художнього музею відомих майстрів Слобожанщини: Л.Антонової, П.Мося, Ж.Соловйової, В.Шаповалова.

Юлія Світлична призначена заступником голови Харківської облдержадміністрації

Відповідно до розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути №831К,  з 14 листопада директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОГА Юлія Світлична призначена на посаду заступника голови Харківської облдержадміністрації, за погодженням із Кабінетом Міністрів України (лист Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка від 11 листопада 2014 року № 15276/0/2-14) та за погодженням із Адміністрацією Президента України (лист Глави Адміністрацією Президента України Б.Є. Ложкина від 7 листопада 2014 року № 02-01/3323). 

Дорожній комплекс області готовий до роботи в осінньо-зимовий період

На початок зимового періоду 2014/2015 років філіями Харківського облавтодору заготовлено 70,3 тис. т піску та 6,4 тис. т технічної солі. Ліквідовано близько 127 тисяч м2 аварійної ямковості. Проведені ремонтні роботи для покращення стану доріг та підвищення рівня безпеки дорожнього руху на шкільних автобусних маршрутах. Повністю підготовлено до роботи 311 одиниць дорожньої техніки, повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Шановні працівники і ветерани сільського господарства Харківщини!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства. Ваша повсякденна самовіддана праця заслуговує самих теплих слів пошани і подяки, а її результат – це реальний внесок в утвердження економічної і політичної незалежності держави. У сільському господарстві закладені невичерпні можливості зростання економічного потенціалу області і країни в цілому. Поточний рік це яскраво підтвердив. Незважаючи на складні економічні і соціально-політичні умови, зібрано один з найбільших серед регіонів України врожай зернових, технічних і овочевих культур. А валовий збір зерна, понад 4,4 млн. тонн зібраних у поточному році, став найкращим показником за всю історію області. У тваринництві досягнуто зростання обсягів виробництва молока і м'яса, високого рівня досягла продуктивність сільськогосподарських тварин.

В харківських школах збільшили кількість уроків, присвячених захисту Вітчизни

14 листопада голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів робочу нараду за участю т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслава Аббакумова, директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева, директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолія Шевцова, начальника Харківського гарнізону Олександра Серпухова, а також ректора Національного технічного університету «ХПІ» Леоніда Товажнянського та заступника начальника Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба Ігоря Нікіфорова. Одним із питань наради було питання викладання предмету «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області. Нагадаємо, що в школах Харківщини з нового 2014/2015 навчального року предмет «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів викладається два рази на тиждень. Раніше цей урок викладали в середньому півгодини на тиждень.

Кращі працівники радіо, телебачення та зв'язку області відзначені нагородами ХОДА та обласної ради

Сьогодні, 14 листопада, в малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Вітаючи присутніх з професійним святом, Ігор Балута відзначив особливу суспільно-політичну значимість їхньої професії для всього суспільства і для кожного його громадянина.

Персонажі фільму «Кін-дза-дза», казкові феї, воїн-патріот: у Харкові відкрилася виставка ляльок

В Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкрилася виставка авторської ляльки «Її Величність Лялька», де представлені роботи як майстрів-професіоналів, так і любителів з різних міст України, в числі яких Харків, Київ, Тернопіль, Одеса, Львів. На виставці представлені герої кінострічок «Кін-дза-дза» з пепелац і «Тарас Укропченко» одесита Олександра Бессарабова, крижана Господиня Метелиця Олени Князєвої, а також лялькові звірятка, мініатюрні дівчатка, дами в вишуканих сукнях, казкові феї, герої українського фольклору Оксани Весни , Дарини Виставной, Олени та Сергія Кроповінскіх, Марини Семицвет, Алли Капустенко та інших майстрів.

Шановні працівники  телебачення, радіо, галузі зв’язку та сфери інформатизації!

Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем працівників радіо, телебачення і зв’язку. Бурхливий розвиток засобів комунікації та інформаційних технологій, телебачення і радіо — невід’ємна складова сучасних цивілізаційних процесів. Відповідно стрімко підвищується роль електронних засобів масової інформації та зв’язку в житті і держави, і кожної людини. Без них неможливий суспільний прогрес, економічне зростання, просування до європейських та світових стандартів демократії. Сьогодні рівень цієї сфери стає своєрідною візитною карткою держави.

Події дня

Сьогодні, 14 листопада, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку; о 15:00  у виставковому залі ЦНБ Харківського університету ім. Каразіна (пл. Свободи, 4, ЦНБ, 8 поверх) відкриється виставка художників «Геліос» - багатобарвність» Харківського міського товариства греків «Геліос» ; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться творча зустріч з метром образотворчого мистецтва Віктором Чаусом та майстер-клас з малюка пастеллю.

Поранені під час теракту в одному з барів на вул. Римарській отримають матеріальну допомогу

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута під час візиту в Харківську обласну клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова. Разом з керівником області постраждалих відвідали начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. П'ятеро з тринадцяти постраждалих від вибуху в одному з барів на вул. Римарській все ще залишаються в лікарні. Серед них - одна дівчина. Стан двох молодих людей медики оцінюють як стабільно важкий - опіки становлять 50% і більше 40%.

Ігор Балута обговорив з представниками громадських організацій питання зміцнення обороноздатності Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів зустріч з представниками громадських організацій Харкова. На зустрічі також був присутній директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолій Шевцов. 

Другий батальйон територіальної оборони в Харківській області поки не формують

Про це 13 листопада повідомив журналістам директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолій Шевцов. За його словами, батальйони територіальної оборони можна створювати тільки в особливий період або в період часткової мобілізації. «Як ви знаєте, третій етап часткової мобілізації завершився на початку вересня, і новий не був оголошений. Тому правових підстав для створення нового батальйону територіальної оборони на сьогоднішній день немає. Почати формувати батальйон можна тільки після того, коли буде підписаний Указ Президента про мобілізацію», - зазначив Анатолій Шевцов.

У Харкові відбулося засідання Ради асоціації «Національна асоціація промислового хлібопекарства»

Перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін взяв участь у засіданні ради асоціації «Національна асоціація промислового хлібопекарства, яка пройшла у Харкові. Учасники засідання обговорили найактуальніші проблеми галузі – підготовку кадрів, взаємодію хлібопекарських підприємств з науковими, учбовими, технологічними центрами в сучасних умовах, співробітництво з Аграрним фондом України, створення сприятливих умов для розвитку хлібопекарської галузі.

Харківська облдержадміністрація в повному обсязі виконала свої зобов'язання по перерахуванню коштів безпосереднім виконавцям Програм щодо підвищення обороноздатності регіону

Після прийняття депутатами облради програм з територіальної оборони Харківської області та з облаштування та реконструкції державного кордону, Харківська облдержадміністрація в стислі терміни в повному обсязі профінансувала безпосередніх розпорядників бюджетних коштів. Так, 16 та 17 жовтня 2014 року Харківський обласний військовий комісаріат отримав в своє розпорядження більше 7 млн. грн., а Харківський прикордонний загін - 3,5 млн.грн. Про це 13 листопада повідомив журналістам директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолій Шевцов, коментуючи хід реалізації "Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років" та Програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області "на період до 2015 року.

Харківська область готова протистояти вірусу Ебола

В Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні 13 листопада пройшли навчання з відпрацювання практичних навичок медичних працівників у разі виявлення хворого з підозрою на хворобу, викликану вірусом Ебола. На заняттях медики тренувалися правильно транспортувати хворого та осіб, що з ним контактували в інфекційну лікарню, і максимально швидко проводити лікувальні та протиепідемічні заходи. 

21 листопада в Україні відзначатиметься День Гідності та Свободи, 22 січня – День Соборності

Президент України  підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи, 22 січня – Дня Соборності України. "Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені як Президенту України залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині й навіки будуть відзначати 21 листопада", - сказав Глава держави.

Харківські школяри взяли участь у науково-пізнавальній акції «День комети»

12 листопада 2014 року з нагоди висадки космічного літального апарату «Rosetta» на комету Чурюмова-Герасименко Національним центром «Мала академія наук України» за ініціативи Посольства Німеччини в Україні було проведено науково-пізнавальну акцію «День комети». У заході взяли участь 127 вихованців гуртка «Астрономія» КЗ «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» – учні 8-11-х класів КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради», повідомляє Департамент науки і освіти ХОДА.

Система вищої освіти України має бути інтегрована у Європейський простір вищої освіти та Європейський дослідницький простір. Інна Совсун

Як повідомила сьогодні під час експертної зустрічі на тему: «Імплементація Закону України «Про вищу освіту» у новій редакції» перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун, стратегія, запропонована на широке громадське обговорення, підпорядкована одній меті – створенню привабливої та конкурентоспроможної національної системи вищої освіти України, інтегрованої у Європейський простір вищої освіти та Європейський дослідницький простір.

Уряд виділив Харківській області понад 25 млн.грн. на медичне забезпечення переселенців

Т.в.о Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець звернувся до керівництва Уряду з проханням виділити з резервного фонду додаткові кошти для забезпечення належною медичною допомогою переселенців з Донецької та Луганської областей, які мешкають нині на території Харківської області. Станом на 10 листопада 2014 р. їх кількість на Харківщині становить 113 тис 742 особи. Як раніше зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, з травня по листопад поточного року в медичні установи області за стаціонарною медичною допомогою звернулося 7 тис. 126 переселенців, за амбулаторною - 24 тис. 555, здійснено 3 тис. 152 виїзду бригад екстреної медичної допомоги, народилося 586 немовлят, проведено судмедекспертизи 333 загиблих.

Архів документів