Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області офіційно зареєстровано 113 тисяч вимушених переселенців

З березня по листопад 2014 року органами соціального захисту населення Харківської області офіційно зареєстровано 113 тисяч вимушених переселенців з АР Крим, Луганської та Донецької областей. Органами соціального захисту населення взято на облік 17332 особи (9904 сім'ї). Щомісячна адресна допомога призначена 6461 сім'ї на загальну суму 7,5 млн. грн. Про це сьогодні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко в ході зустрічі т.в.п. заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Глушко з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні паном Нілом Вокером.

В Харківській області за рік всиновили 130 дітей

Пріоритетною формою сімейного влаштування дітей залишається саме всиновлення. Так, в Харківській області цього року, з дотриманням пріоритету українського усиновлення, усиновили 130 дітей. А саме, 101 дитину усиновили громадяни України та 29 – громадяни інших держав. Про це повідомила 12 листопада на прес-конференції начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських. «У нас змінюється вікова категорія дітей, яких всиновлюють. Із загальної кількості дітей - 41 дитина усиновлена у віці до 1 року, 46 дітей - у віці 1-2 роки, у віці 3-5 років – 24 дитини, 15 дітей – у віці 6-10 років, та у віці 11-17 років – 4 дитини. Це добрі ознаки», - підкреслила Тетяна Печерських.

Вадим Глушко провів зустріч з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні

Сьогодні, 12 листопада, т.в.п. заступника голови обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів зустріч з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні паном Нілом Вокером. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, Заступник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Піндер.

У Харкові обговорять стандарти культури прикордонного контролю

13 листопада в конференц-залі Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (пр. Інженерний, 7) о 15.00 відбудеться відеоконференції на тему: «Відомчі стандарти культури прикордонного контролю та шляхи їх подальшого удосконалення». Під час конференції обговорюватимуться наступні питання: - випадки правопорушень, які допускалися обслуговуючим персоналом транспортних засобів в пунктах пропуску під час здійснення прикордонного контролю; - проблематика, яка виникає під час проходження прикордонного контролю пасажирами та транспортними засобами, шляхи їх вирішення.

Студенти Харківського автодорожнього університету стали срібними призерами Чемпіонату України зі спортивної аеробіки

В м. Суми відбулись змагання Чемпіонату України серед студентів зі спортивної аеробіки. В змаганнях взяли участь команди вищих навчальних закладів з 9-ти областей України: Харківської, Донецької, Черкаської, Київської, Запорізької, Сумської, Житомирської, Полтавської, Тернопільської. Харківську область представляли: Харківська державна академія фізичної культури, Українська державна академія залізничного транспорту, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний університет будівництва та архітектури.

В Харківській області стало народжуватися більше дітей

В Харківській обласній лікарні пройшов день головного лікаря. В ході заходу відбулася нарада, в якій взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, а також директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан і головні лікарі медичних установ Харкова та області. 

Харків'янин переміг на Кубку України з греко-римської боротьби

У Миколаєві завершився Кубок України з греко-римської боротьби серед юніорів. Змагання зібрали близько 160 учасників майже з усіх областей України, які боролися за медалі у восьми вагових категоріях. У вазі до 74 кг впевнену перемогу над суперниками здобув харків’янин Ярослав Фільчаков. У фінальній сутичці він здолав представника Миколаївської області Артура Бедірханова.

Кабмін продовжив термін продажу контрольного пакета акцій АК "Харківобленерго"

Кабінет міністрів України продовжив приватизацію пакетів акції 6 обленерго до 31 грудня 2014 року. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 1080-р від 7 листопада 2014 року. Так, Кабмін вніс зміни у додатки 1 - 6 до розпорядження уряду від 3 квітня 2013 № 204 "Про затвердження планів розміщення акцій підприємств паливно-енергетичного комплексу", продовживши закінчення продажу за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з 30 листопада 2014 р. до 31 грудня 2014 р. 50,9% акцій ПАТ "Тернопільобленерго", 60,2% акцій ПАТ "Запоріжжяобленерго" та 46% акцій ПАТ "Черкасиобленерго".

Харківські курсанти-танкісти пройшли випробування полігоном

На базі одного з навчально-тренувальних полігонів на Харківщині пройшли практичні заняття з водіння танків Т-64Б та іншої броньованої спеціальної техніки. До заходу були залучені курсанти ІІ та ІІІ курсів Гвардійського ордена Червоної зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» напрямку підготовки «Інженерна механіка». Перед практичною частиною курсанти пройшли теоретичну підготовку у спеціалізованих класах, здали іспити з матеріальної частини техніки та закріпили знання на тренажерах.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться кіновечір, присвячений творчості Едгара Дега

12 листопада о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд) в рамках персональної виставки графіки та живопису Віктора Чауса «Пастельне «Па» відбудеться кіновечір з переглядом документального фільму французького режисера Сандри Погам «Дега і оголена натура» (2012 г ., 52 хв.). Фільм знятий за матеріалами виставки в музеї д'Орсе. Французький художник Едгар Дега  широко відомий як майстер, який працює з пастеллю і зображає балерин. У фільмі розкривається історія створення серії нетипових для свого часу сюжетів і фігурних композицій.

Звіт про виконання Програми територіальної оборони Харківської області та Програми облаштування та реконструкції державного кордону станом на 6 листопада, опублікований на сайті Харківської облради 10 листопада 2014 року, некоректний і не містить об'єктивних коментарів

За інформацією Директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Шевцова, реалізація обох Програм станом на 10 листопада 2014 року знаходиться на стадії організаційно-документальної роботи: гроші передбачені обома програмами, 16 і 17 жовтня поточного року були в повному обсязі перераховані з Харківської обласної державної адміністрації Харківському обласному військовому комісаріату і Харківському прикордонному загону як безпосереднім розпорядникам даних фінансових коштів. В даний час вказані організації в установленому законом порядку провели узгодження своїх фінансових кошторисів з вищестоящим керівництвом і завершують відпрацювання договірних та проектно-кошторисних документів.

У Харкові пройшов урочистий прийом з нагоди Незалежності Республіки Польща

11 листопада в Харкові пройшов урочистий прийом з нагоди 96-й річниці Незалежності Республіки Польща. У заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, обласної ради, керівники вищих навчальних закладів, працівники сфери культури, духовенство. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Генерального консула Республіки Польща в Харкові з Днем Незалежності Польщі привітав директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Міфи та легенди залучать туристів на Слобожаншину

11 листопада в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» в рамках презентації проекту «Стежиною легенд Слобожанщини» відбулося засідання дискусійного круглого столу за темою «Легенда, як засіб залучення туристів». У заході взяли участь директор Департаменту культури та туризму ХОДА Олег Яцина, історики, краєзнавці, етнографи, екскурсоводи. З боку обласної адміністрації Олег Яцина пообіцяв всебічну підтримку цього проекту: «Наскільки я знаю, такий величезний пласт усного фольклору, як легенди, не був особливо досліджений. Проте, у нас на Харківщині чимало знаходиться у літературі таких речей, які можна кваліфікувати, як легенди. Тому, я думаю ви взялися за дуже гарну справу, і це благородне започаткування досягне поставленої мети, а ми зі свого боку будемо вам допомагати».

До уваги ЗМІ!

Завтра, 12 листопада, о 10.00 в Обласній клінічній лікарні - Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (пр. Правди, 13) пройде День головного лікаря; о 10.30 в конгрес-холі готелю «Аврора» (вул. Артема, 10/12) відбудеться семінар-дискусія «Угода про асоціацію з ЄС: вплив на легку промисловість України» для представників малого та середнього бізнесу легпрому; о 12.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція начальника служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяни Печерських на тему: «Соціально-правовий захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»; о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд) пройде кіновечір з переглядом документального фільму французького режисера Сандри Погам «Дега і оголена натура» в рамках персональної виставки графіки та живопису Віктора Чауса «Пастельне «Па».

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» готує різдвяний арт-проект

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва запрошує художників, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва до участі в «Різдвяному арт-проекті», який проходитиме з 30 грудня 2014 року по 17 січня 2015 року. Цикл різдвяних свят в Україні є одним з найбільш знакових і яскравих в традиційній культурі. Релігійні різдвяні свята щільно увійшли в світський календар, і сьогодні представляють собою тісний взаємозв'язок традицій минулого і явищ сучасної культури.

Кабмін виділив Харківській області майже 2 млн.грн. на проведення гемодіалізу переселенцям

Кабінет міністрів виділив 10,5 млн.грн. на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення (ВМП) хворих, які потребують гемодіалізу, з числа осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО. Відповідне розпорядження №1070 прийнято 30 жовтня. Згідно з розпорядженням, кошти будуть спрямовані до Дніпропетровської (6,240 млн.грн.), Харківської (1,872 млн. грн.) та Чернігівської (1,014 млн. грн.) Області, а також в місто Київ (1,404 млн.грн.).

Студентам харківських вишів призначено іменні стипендії Верховної Ради України

Студентам вищих навчальних закладів України призначено іменні стипендії Верховної Ради України на 2014/15 навчальний рік. Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України від 10 листопада 2014 року № 1286 розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства. Серед 271 найкращого студента України - 28 студентів  17 харківських вишів.

Пройшов особистий прийом громадян першого заступника голови облдержадміністрації

11 листопада пройшов особистий прийом громадян першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. В ході прийому були розглянуті питання дозволу земельного спору, оформлення документів на право користування земельною ділянкою, на право користування водним об'єктом, а також питання в сфері освіти. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, Департаменту науки і освіти ХОДА та Головного управління Держкомзему в Харківській області.

Спортсмени Харківщини здобули 91 медаль на відкритому турнірі з тхэквондо ВТФ «OLYMPIC STAR»

Спортсмени Харківщини здобули 91 медаль на відкритому турнірі з тхэквондо ВТФ «OLYMPIC STAR», який з 7 по 10 листопада відбувся у Полтаві. Турнір зібрав понад 400 спортсменів з восьми областей України. Харківську область представляло вісім команд – харківські ДЮСШ №2, ДЮСШ №6, ДЮСШ «ХЗТД», ОСК «Харків», «Армада», а також ДЮСШ Мерефи, ДЮСШ Балаклеї та ДЮСШ Ізюма. Змагання пройшли в п'яти вікових категоріях: діти, молодші юнаки, юнаки, кадети, юніори.

В Харківській області визначені об’єкти соціальної інфраструктури, де розміщені переселенці, що будуть модернізовані спільно з Програмою Розвитку ООН та ЭС

В рамках реалізації Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується і впроваджується в Харківській області Програмою розвитку ООН та Європейським союзом, були затверджені для подальшого фінансування перші об’єкти соціальної інфраструктури, де розміщені переселенці із зони АТО. А саме для подальшого фінансування були визначені наступні об’єкти: Балаклійська дитячо-юнацька спортивна школа та Хорошевський геріатричний пансіонат. Очікується, що обсяг фінансування складатиме близько 1 млн. грн. Про це проінформував перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Мінекономрозвитку підготувало прогноз потреби економіки у робочій силі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало середньостроковий прогноз обсягів потреби у робочій силі у розрізі видів економічної діяльності та професійних груп на 2015–2018 роки. У процесі підготовки прогнозу проаналізована ситуація на ринку праці, визначено професії, на які буде попит. Ця інформація враховуватиметься при формуванні державного замовлення на підготовку фахівців і стане корисною для роботодавців і здобувачів вакансій.

Харківські краєзнавці обговорять значення міфів і легенд у розвитку туризму

Сьогодні, 11 листопада, в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під’їзд, 1 пов.) в межах презентації проекту «Стежиною легенд Слобожанщини» відбудеться дискусія за темою «Легенда як засіб залучення туристів». Організатори заходу - Харківський організаційно-методичний центр туризму - гостинно запрошують до участі істориків, краєзнавців, етнографів, екскурсоводів, фахівців з туризму та пропонують наповнити «скриньку» легендами нашого краю. Початок дискусії – о 16.00.

Увага! Підвищене забруднення атмосферного повітря!

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 11-15 листопада в Харкові очікується підвищення забруднення атмосферного повітря, що обумовлене погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста. «Громадянам, які страждають на серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання потрібно обмежити прогулянки на відкритому повітрі. Підприємствам, організаціям та установам, які забруднюють атмосферне повітря необхідно здійснити заходи, щодо охорони навколишнього середовища при несприятливих метеорологічних умовах (в тому числі не допускати спалювання сухої рослинності та відходів)», - йдеться в повідомленні регіонального центру з гідрометеорології.

Харківські плавці завоювали шість медалей чемпіонату України

З 7 по 10 листопада 2014 року в місті Біла Церква відбувся чемпіонат України з плавання на короткій воді. За результатами змагань плавці Харківської області завоювали дві золоті, одну срібну та три бронзові медалі. Кращий результат - 15:17.25 на дистанції 1500 метрів вільним стилем показав Кирило Швець. Найближчого суперника Ярослава Денисенко з Полтави, який завоював друге місце, харків'янин випередив на 19.26 секунди.

Проект Типових правил розміщення зовнішньої реклами винесено на громадське обговорення

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва запрошує підприємців, лідерів громадських об’єднань підприємців та галузевих спілок взяти участь у громадському обговоренні проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами». Ураховуючи, що цей проект в редакції, розроблений Держпідприємництвом, викликав багато розбіжностей між позиціями суб’єктів господарювання, органів влади та позицією Служби, було прийнято рішення винести на обговорення альтернативний проект, який розроблено Асоціацією зовнішньої реклами України.

На Харківщині вшанували пам’ять свого  найвідомішого земляка Григорія Сковороди

220 років тому 9 листопада Григорій Сковорода, досягнувши найвищого рівня душевного миру, відійшов у вічність, залишивши геніальну автоепітафію “Світ ловив мене, але не спіймав”. 7 листопада 2014 року на Харківщині відбулися IX студентські читання «Пильнувати я буду дороги свої»: Ейдос дороги в українській культурі та творчості Григорія Сковороди. У них взяли участь майже 100 студентів із університетів Харкова, Полтави, Черкас, Києва. У відкритті конференції взяв участь т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко, який відзначив актуальність філософії Сковороди і важливість роботи з молоддю.

Харків’янка представить Україну на чемпіонаті світу з боксу

Юлія Циплакова увійшла до складу національної збірної України, яка вирушає на жіночій чемпіонат світу з боксу, що відбудеться 13 - 25 листопада у корейському місті Чеджу. Участь в головному старті року планують взяти усі провідні боксерські держави світу, серед яких і збірна України, яка буде представлена на змаганнях у дев’яти вагових категоріях.

У Печенізькому районі  отримано найбільший за всю історію району врожай зернових та соняшнику

Станом на 10 листопада 2014 року сільськогосподарські підприємства Печенізького району завершили збирання соняшнику. Із 3467 га (100%) намолочено 10192 тон, урожайність склала 29,4 ц/га. За оперативними даними управління агропромислового розвитку Печенізької райдержадміністрації, у поточному році отримано найбільший за всю історію району врожай зернових культур (збирання ще не завершено), а також найвищий урожай соняшнику.

Харківська область та Йорданське Хашимітське Королівство розвивають співробітництво

Посольством України в Йорданському Хашимітському Королівстві опрацьовується питання щодо організації поставок української харчової продукції (овочів, фруктів, твердих сирів, молочної продукції, виробів з шоколаду, мінеральної води) до мережі супермаркетів «Carrefour» в Йорданії. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін. За його словами, ці поставки сприятимуть додатковій рекламі продукції харківських товаровиробників, оскільки Йорданія є стабільною, транзитною державою, в якій проживає та тимчасово перебуває багато іноземців з країн Перської затоки, США, ЄС.

Представництво Європейського Союзу в Україні проведе семінар для бізнесменів легпрому

Представництво Європейського Союзу в Україні за сприянням Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації проведе інформаційний семінар - дискусію «Угода про асоціацію з ЄС: вплив на легку промисловість України». У семінарі, який пройде 12 листопада, можуть прийняти участь представники малого та середнього бізнесу легкої промисловості Харківської області, галузевих асоціацій та експерти. Місце проведення заходу: конгрес-хол готелю «Аврора» (вул. Артема, 10/12). Початок о 10.30. 

Архів документів