Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше. Павло Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що у ході реформи системи субсидій тепер знімаються будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього часу, такі як наявність земельного паю, автомобіля, другої квартири тощо. «Єдиний критерій – це доходи родини. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов’язкова сума платежу, яку родина має сплатити за житлово-комунальні послуги, все інше – компенсує держава», - підкреслив він.

Харківські військові лікарі отримали медпрепаратів на 300 тис. грн.

Формування й відправка цієї партії ліків відбувалися під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко, повідомили в Харківському регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України. До гуманітарного вантажу, який отримали фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР), увійшли препарати для надання першої медичної допомоги, а саме: антибіотики, протизапальні, знеболювальні, інфузійні розчини та ліки інших груп. 

Харківський борець Ален Засєєв завоював на міжнародному турнірі срібло

В столиці Білорусії Мінську відбувся 45-ий турнір з вольної боротьби на призи триразового олімпійського чемпіона Олександра Медведя. У змаганнях прийняли участь понад 350 спортсменів з 28 країн світу. Україну та Харківську область на турнірі представляв Ален Засєєв, який виступав у ваговій категорії до 125 кг. Ален провів на турнірі п’ять поєдинків. В першому харківський борець здолав американця Зака Рея, потім росіянина Арсена Джалієва. В чвертьфіналі Ален переміг Аміна Тахера з Ірану, а у півфінальному поєдинку здолав опір Айала Лазарева з Киргизстану.

«Віртуози Слобожанщини» зіграли разом з Вакарчуком на сцені оперного театру

10 березня в ХНАТОБі відбувся концерт сольного проекту Святослава Вакарчука «Вночі». Більшість із тих, хто вийшов разом з ним на сцену, харків'яни. Учасниками проекту стали піаніст Олексій Саранчин, басист Денис Дудко, саксофоніст Дмитро Александров - випускники харківської консерваторії, а також 20 оркестрантів струнної групи «Віртуози Слобожанщини». «Після великих залів і стадіонів академічний звук оперного театру незвичний. На стадіоні найголовніше, щоб було громко, а тут треба дуже добре грати. Та незважаючи на академічну атмосферу, я дуже вдячний глядачам за справжню рок-н-рольну підтримку», - сказав Святослав Вакарчук.

Харківянам покажуть документальний фільм про земляків з «Небесної Сотні»

Прем’єрний показ стрічки «Герої не вмирають» відбудеться 14 березня о 17:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6). Вхід вільний. В документальному фільмі йтиметься про життя та смерть трьох харків'ян - Владислава Зубенко, Євгена Котляра і Юрія Паращука, які загинули за свободу та незалежність України під час розстрілу Небесної Сотні 20 лютого 2014 року. 

Слідчі фіскальної служби повернули до держбюджету 194 млн. грн. збитків, завданих порушниками податкового законодавства

У січні – лютому поточного року в провадженні слідчих Державної фіскальної служби перебувало 3 417 кримінальних справ, з яких 1 743 – про тяжкі та особливо тяжкі злочини, повідомляє прес-служба ДФС України. В 2015 році відкрили 1420 проваджень, 503 було завершено, 208 – направлено до суду. Загалом у тих справах, які було направлено до суду, йдеться про збитки у сумі 265 млн. грн, завдані порушниками податкового законодавства держбюджету. Слідчими ДФС забезпечено відшкодування 63% від зазначеної суми, а саме – 194,4 млн. грн.

У 2014 році з Харківської області за кордон експортували машини та харчові продукти

Незважаючи на значне зниження експортних поставок товарів та послуг підприємств регіону до Російської Федерації, за підсумками 2014 року сальдо зовнішньої торгівлі товарами та послугами Харківської області вперше було позитивне та склало 92,4 млн дол. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «За підсумками 2014 року зовнішньоторговельний оборот товарами та послугами Харківської області в цілому склав 4120,4 млн. дол., експортні поставки – 2106,4 млн. дол. Основними товарами, які експортувались за кордон, стали: машини, продукти рослинного походження, електротехнічне обладнання та механізми, готові харчові продукти, мінеральні продукти, транспортні засоби тощо. Найбільшими торговельними партнерами регіону на сьогодні залишаються Казахстан, країни ЄС, Балтії та Російська Федерація», - зазначила Юлія Світлична.

На залізничному вокзалі у Харкові волонтерський пункт з початку року прийняв більше 3 тис. учасників АТО

На вокзалі «Харків-пасажирський» від початку року цілодобово працює волонтерський пункт «Південний пост» благодійного фонду «Об'єднання заради України» для допомоги військовослужбовцям, які відправляються в зону АТО чи повертаються додому. Пункт приймає щодоби в середньому 60 військовослужбовців. Працівники волонтерського пункту займаються організацією комфортного перебування захисників вітчизни на вокзалі в очікуванні поїзда чи автобуса, купують квитки, а також надають всебічну підтримку та допомогу й навіть проводять екскурсії містом. 

Дані радіаційного моніторингу в зоні діяльності (санітарна-захисна зона, зона спостереження) ДСП «ХДМСК» у лютому 2015 року

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж лютого 2015 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

Президент підписав важливі економічні закони, зокрема зміни до Держбюджету-2015 та щодо пенсій працюючим пенсіонерам

Президент підписав низку законів, ухвалених Верховною Радою 2 березня. Про це повідомляє офіційний сайт Голови держави. Прийняття цих законів є однією з умов надання Україні розширеного кредитування з боку Міжнародного Валютного Фонду. Підписано Закон № 217-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», згідно з яким основні фінансові показники країни приведено у відповідність з макроекономічними реаліями. Також підписано закон № 213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», згідно з яким тимчасово обмежено розмір пенсій працюючим пенсіонерам. 

На Харківщині буде збільшено кількість об’єктів природно-заповідного фонду

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, у 2014 році було розроблено 10 проектів щодо створення нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду на території Балаклійського, Красноградського, Зачепилівського, Лозівського, Первомайського, Ізюмського, Харківського, Зміївського, Золочівського і Сахновщинського районів, орієнтовною площею 21 тис. га. На даний час проводиться робота по встановленню землевласників і землекористувачів на запропонованих під заповідання територіях. Особливої уваги серед громадськості та мешканців Ізюмського району останнім часом набуло питання створення нового національного природного парку на базі регіонального ландшафтного парку «Ізюмська лука» Харківської області.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 11 березня, о 13:00 у  Харківському міському психоневрологічному диспансері № 3 (вул. Артема, 32) відбудеться Науково-практична конференція: «Взаємодія амбулаторної та стаціонарної психіатричної допомоги з проведення заходів щодо психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, мешканців, що прибули із зони АТО до м. Харкова»; о 17:00 у Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва (пл. Конституції, 24) пройде урочистий вечір, присвячений 75-річчю з дня заснування театру.

Театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва відсвяткує 75-річчя виставою «Одруження»

11 березня о 17.00 у Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В. А. Афанасьєва (пл. Конституції, 24) відбудеться урочистий вечір, присвячений 75-річчю з дня заснування театру. Урочистий захід розпочнеться з офіційної частини - привітання та церемонії нагородження ювілярів грамотами та дипломами. Продовжить вечір показ відеофільму з історії життя театру та перегляд вистави «Одруження» за п’єсою Миколи Гоголя.

Вадим Глушко поспілкувався з жителями Харківщини на особистому прийомі

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко 10 березня провів особистий прийом громадян. На прийом до нього прийшли харків'яни, обурені будівництвом в історичному центрі Харкова на вулиці Університетській, яке, на їхню думку, проходить з порушеннями законодавства. Як розповіли представники ініціативної групи, в охоронюваній зоні культурної спадщини приватна фірма планує звести житловий будинок. Вадим Глушко пообіцяв зробити все можливе для вирішення даної проблеми. Крім того, на прийом до т.в.п. заступника голови ХОДА зверталися з проханнями: оформити допомогу малозабезпеченій сім'ї, надати матеріальну допомогу на лікування дитини, і перевестися на роботу в медичний заклад в Харкові. 

На будівлях шкіл Харківщині встановлюють меморіальні дошки героям АТО

У навчальних закладах Дергачівського, Харківського, Близнюківського, Барвінківського районів проведено Уроки мужності за темами: «Односельці – учасники антитерористичної операції на Сході України», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Мій тато – герой України», де було висвітлено героїзм українських військових та добровольців, їх вірність Присязі народові України, повідомляє заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Майже 26,5 тисяч пасажирів перетнули з початку року митний пост «Харків-аеропорт»

Більше 258 міжнародних авіарейсів здійснено різними авіаперевізниками через Харківський аеропорт з початку 2015 року. Посадові особи митного поста «Харків-аеропорт» здійснили митний пропуск майже 13 тисяч пасажирів, і близько 14 тисяч пасажирів, які прибули із-за кордону до України, повідомляє Головне управління Державної фіскальної служби у Харківській області. За словами начальника митного поста «Харків – аеропорт» Максима Дикого, при проходженні митного контролю пасажирами, саму пильну увагу митники приділяють наявності та виявленню предметів, заборонених до переміщення через кордон, а саме: зброї, вибухових речовин, спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, будь-якої продукції, що закликає до дестабілізації в країні, регіоні, до захоплення державної влади.

На прийомі Юлії Світличної обговорили умови проведення ЗНО

Сьогодні, 10 березня, відбувся прийом громадян заступником голови Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Громадян, які прийшли на прийом, цікавили подробиці умов проведення ЗНО в 2015 році, а також ситуація з підвищенням цін на соціально значиму групу товарів, таких як борошно, цукор, гречана крупа. Громадяни, які прийшли на прийом заступника голови ХОДА, отримали консультації з питань, що їх турбували. 

Дітей та дорослих запрошують декламувати «Вічне слово Кобзаря»

Конкурс читців, присвячений творчості Т. Г. Шевченка, відбудеться в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва 21 березня об 11:00. Регіональний захід пройде за підтримки Департаменту культури й туризму Харківської обласної державної адміністрації. "У цьому році виповнюється 175 років із часу виходу першої поетичної збірки Тараса Шевченка «Кобзар». Метою регіонального конкурсу «Вічне слово Кобзаря» є те, щоб якомога більше молоді познайомилось із літературним надбанням українського генія й «національного пророка», а також задля підтримки талановитих аматорів Харківщини – поетів і читців", - повідомляють організатори.

Законопроект про зняття депутатської недоторканності направлений у Венеційську комісію. Володимир Гройсман

Законопроект про внесення змін до Конституції України щодо скасування депутатської недоторканності відправлений у Венеційську комісію для врахування європейського досвіду. Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Гройсман. «Я сумлінно виконав завдання, яке покладено на мене як на голову Верховної Ради. Цей закон буде внесений до залу українського парламенту, і ми будемо його голосувати. Я знаю настрій багатьох народних депутатів, які підтримують цей законопроект. Хочу зазначити, чому він відправлений сьогодні у Венеційську комісію - для того, щоб врахувати європейський досвід щодо самої недоторканості, і чому вересень - тому що зміни до Конституції мають відбуватися по прийняттю рішень на різних сесіях і одна сесія має завершитись у липні, а нова відбутися у вересні», - сказав Володимир Гройсман.

Співробітники СБУ затримали на Харківщині бойовика «ЛНР»

Учасник незаконних збройних формувань переховувався від правоохоронних органів у Новій Водолазі. Про це повідомили в прес-центрі Управління СБУ в Харківській області. Під час затримання силовики вилучили у зловмисника бойову гранату «Ф-1», яку він постійно носив із собою. Встановлено, що затриманий - 22-річний мешканець Краматорська Донецької області був завербований громадянином Россійскої Федерації Можаєвим – ватажком бойовиків на прізвисько «Бабай».

Харків'янка Ольга Абрамова в десятці кращих на чемпіонаті світу з біатлону

На чемпіонаті світу з біатлону, який проходить у фінському місті Контіолахті єдина представниця Харківської області Ольга Абрамова двічі фінішувала в першій десятці. Найкращий результат у своїй кар'єрі Ольга показала на даному чемпіонаті в спринтерській гонці серед жінок, фінішувавши з результатом 23:19.08 на дев'ятому місці. Від переможниці француженки Марі Дорен Абер харків'янка відстала на 1 хвилину 3 секунди. У цій же дисципліні лідер збірної сумчанка Валентина Семеренко завоювала бронзу. На даний момент ця медаль поки що єдина в активі збірної України.

До уваги ЗМІ!

У четвер, 12 березня, о 12.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка на тему: «Перспективи розвитку житлово-комунального господарства та капітального будівництва, а також впровадження енергозберігаючих технологій на території Харківської області». 

Олександра Назарова та Максим Нікітін – бронзові призери чемпіонату світу

Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін зайняли третє місце серед танцювальних пар на юніорському чемпіонаті світу з фігурного катання, який з 4 по 7 березня відбувся в столиці Естонії. 15 років українські фігуристи не провозили нагород з юніорського чемпіонату світу, і ось, нарешті, зусиллями харківських спортсменів, Україна знову з медаллю. Танцювальна пара Олександра Назарова і Максим Нікітін, для який цей сезон є останнім в юніорах, змогли записати свої ім’я в якості бронзових призерів чемпіонату світу. 

Великий Слобожанський ярмарок може повернутися на площу Свободи

Кошти на проведення цього заходу передбачені в Програмі економічного розвитку Харківської області, повідомила начальник управління розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин Світлана Калачова в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі Simon. 

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні, 9 березня, з нагоди 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника великого Кобзаря. В урочистому заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступники голови Харківської ОДА Юлія Світлична та Євгеній Шахненко, т.в.п. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко, заступник харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівники структурних підрозділів обладміністрації, представники дипломатичного корпусу, релігійних громад, громадських організацій, студентської та учнівської молоді.

ДОРОГІ ЖІНКИ!

Прийміть щирі і сердечні вітання з прекрасним весняним святом - 8 Березня! Навряд чи хтось зможе дати пояснення тому, що наш край - це батьківщина найкрасивіших, найталановитіших, найрозумніших і успішних жінок. Пояснити це складно. Але і оскаржити - неможливо! Жінка приводить нас в цей світ і виховує в нас головні якості особистості. Жінка дарує нам любов, турботу і ніжність. Споконвіку саме жінка - душа і серце української родини. А в сучасному суспільстві жінки все впевненіше займають лідируючі позиції в суспільному і політичному житті, у спорті, науці, бізнесі.

Із підвищенням цін на цукор просять розібратися Антимонопольний комітет

Голова ХОДА готує лист Кабінету Міністрів про дозвіл на перевірки конкретних суб'єктів господарювання, повідомила начальник управління розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин Світлана Калачова в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі Simon. Різке зростання цін на цукор не виправдане економічно, пояснюють фахівці облдержадміністрації.

Інвестиції в оновлення автопарку «швидкої допомоги» окупляться протягом 1,5 - 2 років. Олександр Галацан

На кошти, виділені з бюджету області сфері охорони здоров'я, розраховують придбати 20 - 25 спецавтомобілів, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. «Обласний центр екстреної медичної допомоги вже майже три роки фінансується з обласного бюджету. Машини виїжджають на виклики й по місту Харкову, і в усі райони області, а також у Луганську й Донецьку області для надання допомоги пораненим військовослужбовцям та евакуації мирного населення, постраждалого в зоні АТО. На лінії щодоби працюють більше 220 бригад «швидкої допомоги». Інвестиції в оновлення автопарку окупляться протягом 1,5 - 2 років, якщо ми зможемо купити 20 - 25 машин. У першу чергу заміни потребують машини, які працюють у сільських районах. Місто зараз обслуговується більше новими екіпажами», - підкреслив Олександр Галацан.

Харків’янки перемогли на чемпіонаті України з настільного тенісу

В місті Жовква, Львівської області відбувся чемпіонат України з настільного тенісу, на якому спортсмени Харківської області здобули шість медалей. Боротьбу за медалі чемпіонату вели найсильніші спортсмени з 13 областей України та міста Києва. Тенісисти Харківщини відзначилися в змаганнях серед жінок, завоювавши дві золоті, три срібні та одну бронзову медаль. Перемогу в командних змаганнях серед жінок здобула «Харківська область-1», до складу якої увійшли Тетяна Біленко та Анна Гапоненко. В фіналі харків’янки з рахунком 3:0 переграли суперниць з Запорізької області. 

До посівної підготовили 36,3 тис. тонн насіння або 117% до потреби

Про це 6 березня під час обласної селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Володимир Грицаєнко. За його словами, господарства області засипали 38,9 тис. тонн насіння ярих культур (при необхідності 31 тис. тонн), що становить 126%. А перевірено в Державній інспекції сільського господарства та доведено до посівних кондицій 36,3 тис. тонн або 117% від потреби, з яких 31,7 тис. тонн або 87% становить насіння високих репродукцій. «Фактично ж через те, що в області залишилось лише три атестовані лабораторії 9 районів області не завершили перевірку насіння ярих зернових культур на посівні якості. Через це у господарствах Барвінківського, Зміївського та Дергачівського районів дуже низький відсоток перевіреного зерна», - зауважив Володимир Грицаєнко. 

Архів документів