Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня!

Сьогодні, 21 листопада, в 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: - Розрахунки споживачів за природний газ, електроенергію та послуги теплопостачання; - Про стан отримання дозвільної документації у сфері охорони навколишнього природного середовища підприємствами Харківської області; - Стан та перспективи створення нових та розширення існуючих об’єктів природно-заповідного фонду області. в 14:00 на центральній площі м. Чугуєва пройде акція з безпеки життя «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ»  в 18:00 в саду Шевченка, біля пам'ятника Тарасу Шевченку (вул. Сумська) пройде акція на честь Дня Гідності і Свободи.

За результатом податкової реформи місцеві бюджети можуть додатково отримати 7-8 млрд. грн.

Згідно законопроекту №5079 від 15 вересня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України (щодо податкової реформи)», одним із джерел фінансової підтримки місцевих бюджетів має стати податок з роздрібних продаж підакцизної групи товарів: пиво, алкоголь, тютюн, паливо. Максимальна ставка складе 5% . За підрахунками Міністерства фінансів України, у сукупності до місцевих бюджетів надійде 7-8 млрд. грн. У законопроекті також передбачено надання права місцевим органам влади встановлювати ставки податку на комерційне нерухоме майно в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі.

Ігор Балута провів нараду з питань боротьби з контрабандою

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 20 листопада провів нараду з питань боротьби з контрабандою на дільниці харківського прикордонного загону Держприкордонслужби України, а також облаштування українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області. В нараді взяли участь керівники правоохоронних органів, Служби безпеки України, прокуратури, голови районних державних адміністрацій, керівники структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації.

Швидкісний поїзд Інтерсіті+ Київ - Харків – Київ відтепер курсуватиме щоденно

Починаючи з 22 листопада швидкісний поїзд Інтерсіті+ №724/723 Київ - Харків - Київ, який раніше курсував шість разів на тиждень, окрім суботи, відтепер курсуватиме щоденно, про це повідомляє прес-служба ДП «Південна залізниця». Оптимізацію графіку руху поїзда Київ - Харків - Київ ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» зробила за рахунок того, що відмінила рейси по суботах поїзда № 736/735 Київ - Запоріжжя – Київ. 

З початку опалювального сезону в Україну імпортовано майже 900 млн. куб. м газу

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз», з початку опалювального сезону (з 20 жовтня) в Україну імпортовано 893,9 млн. куб. м природного газу. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укртрансгаз». За цей період природній газ надійшов до вітчизняної газотранспортної системи зі сторони Словаччини та Польщі у обсягах 826,1 та 67,8 млн. куб. м відповідно.

Таджикистан зацікавлений у тракторах харківського виробництва

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації відбулась зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла України в Таджикистані Віктора Нікітюка з керівництвом вільної економічної зони «Дангара» (Хатлонська область, Таджикистан). Метою зустрічі було обговорення питання щодо можливості створення спільного українсько-таджицького підприємства зі збірки тракторів виробництва ХТЗ на базі згаданої ВЕЗ.

Харківський «Локомотив» обіграв англійський «Баку Юнайтед» у першому матчі групового раунду Кубка УЄФА

Харківський міні-футбольний клуб "Локомотив" виграв перший матч елітного раунду в групі D у англійського "Баку Юнайтед" з рахунком 2:1. Рахунок на 5-й хв. відкрив Карлос, на 17-й хв. Рогачов зрівняв рахунок, а на 29-й хв. Білоцерківець приніс перемогу "Локомотиву".

Вадим Глушко зустрівся з делегацією Спільної місії Європейського Союзу, ООН та Світового банку

20 листопада тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з представниками делегації Спільної місії Європейського Союзу, Організації об'єднаних націй і Світового банку. У зустрічі також взяли участь перший заступник начальника Головного управління ГСЧС в Харківській області Олександр Волобуєв, а також керівники структурних підрозділів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, а також умови їх проживання в Харківській області.

В Харківську область надійде гуманітарна допомога від ООН

Відбулася процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ООН Міністерству охорони здоров'я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Про це повідомила прес-служба МОЗ. Згідно з розподілом Міністерства охорони здоров'я, найближчим часом цей вантаж надійде в лікувальні установи Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей. Саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких - жінки.

Ігор Балута провів особистий прийом громадян

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 20 листопада провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання ремонту доріг в селищі Пересічне (Дергачівський район) і будівництва в цьому селищі дитячого садочку, а також питання надання допомоги для нарахування пенсій та переводу соціальних виплат за місцем проживання, питання працевлаштування та виділення житла родині тимчасових переселенців з Луганської області. 

У Чугуєві відбудеться навчальна акція з безпеки життя

21 листопада о 14.00 у м.Чугуєві (площа Леніна,1) в рамках Всеукраїнського «Тижня безпеки» відбудеться широкомасштабна акція з безпеки життя «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ». Захід проводить Національний університет цивільного захисту України за участі рятувальників Чугуївщини. Курсанти університету проведуть показові заняття з використання первинних засобів пожежегасіння та засобів індивідуального захисту; дій при виявленні радіаційного та хімічного ураження; продемонструють роботу установки для дослідження теплової дії електричного струму та пожежного автомобіля з висувною драбиною.

Глава держави підписав Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

Президент України підписав Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який був ухвалений Верховною Радою 20 жовтня. Підпис під документом Глава держави поставив на зустрічі з громадянами, які змушені були покинути свої домівки через ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко зазначив: «Європа не знала за останні десятиліття такої кількості переміщених осіб і таких проблем, з якими зараз зіткнулася Україна. Безумовно, ми маємо знайти і запропонувати шляхи вирішення проблем кожної конкретної людини для того, щоб полегшити пережити ці непрості часи». За словами Президента, прийнятий закон дозволить захистити людей від дискримінації і примусового повернення. Президент зазначив, що закон є важливим для 465 тисяч вимушених переселенців.

Питання термомодернізації житлового фонду, а також реанімаційний пакет законопроектів щодо забезпечення роботи ОСББ обговорили на круглому столі в Харкові

19 листопада відбулося розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В засіданні взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко, а також представники структурних підрозділів ХОДА, представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівники комунальних та енергопостачальних підприємств, громадських організацій та ОСББ.

Суд відмовив Харківській міськраді у задоволенні апеляційної скарги у справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну

Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міської ради, і, таким чином, залишив в силі ухвалу Харківського окружного адміністративного суду про відмову в зупиненні дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути від 28 вересня 2014 року №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму».

Олександр Гвоздик нокаутував суперника з США

Бронзовий призер з боксу лондонської Олімпіади харків’янин Олександр Гвоздик здобув четверту переконливу перемогу на професійному ринзі. В ніч на 15 листопада Олександр провів в США бій проти більш досвідченого місцевого боксера Отіса Гріффіна, на рахунку якого 44 поєдинки у профі та 10 нокаутів. Проте, це не зупинило молодого українця, та він завершив бій достроковою перемогою у шостому раунді. 

У Харкові до Дня пам'яті жертв голодомору відкрито виставку «Мамай єднає Україну»

Сьогодні, 19 листопада, в рамках заходів з відзначення в Україні 81-ї річниці пам'яті жертв голодомору, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття виставки «Мамай єднає Україну» з колекції Музею історії м.Дніпродзержинська. У її відкритті взяв участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. «Відкриття виставки припадає на тиждень, коли ми відзначаємо 81-річницю голодомору, і це певною мірою символічно. Бо козак Мамай символізує українську державність, і саме тут у Харкові – столиці радянської України в роки голодомору відбувся розстріл кобзарів. Всі ці події ми маємо пам’ятати, шанувати, це має бути урок для нас, і для тих, хто буде жити після нас. Тому я вдячний всім організаторам цієї виставки і сподіваюся, що вона стане знаменною подією у культурному житті нашого краю», - сказав Олег Яцина.

Харківські фігуристи перемогли на чемпіонаті України

На юнацькому чемпіонаті України з фігурного катання харківські фігуристи Анжеліка Юрченко та Володимир Бєліков вибороли золото в змаганні серед танцювальних дуетів. В чемпіонаті України, який проходив з 17 по 19 листопада в Києві, приймали участь спортсмени з усіх куточків України. 

Україна і Норвегія в 2015 році проведуть засідання міжурядової комісії з торговельного співробітництва

Україна і Норвегія в 2015 році проведуть засідання міжурядової комісії з торговельного співробітництва. Про це стало відомо в ході проведення українсько-норвезьких консультацій, що відбулися в рамках візиту прем'єр-міністра Норвегії Ерни Солберг, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Зокрема, йдеться про підписання угоди між урядом України та урядом Королівства Норвегія про створення міжурядової комісії з питань співробітництва в галузі торгівлі, підприємництва та економіки і про домовленість провести її установче засідання в 2015 році в Осло.

Команда школи № 154  буде представляти Харків на чемпіонаті України з гри «Що? Де? Коли?»

В Харківській обласній бібліотеці для юнацтва 16 листопада стартував перший етап чемпіонату України зі спортивної версії гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд. Організатори змагань — Харківське обласне відділення Ліги Українських клубів інтелектуальних ігор. Близько сотні команд з усіх регіонів України демонстрували свої розумові переваги у форматі синхронного турніру. У один і той самий день і час вони надавали відповіді за одним пакетом питань.

У Харкові урочисто зустріли бійців 22-го батальйону територіальної оборони, які повернулися із зони АТО

19 листопада на площі Свободи в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди виведення 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області із зони АТО. Зустріти бійців батальйону прийшли сотні харків'ян, багато з них - з квітами, прапорами та подарунками. Командиру батальйону тероборони Сергію Горбенко вручили коровай. На площі Свободи також виступив військовий оркестр Харківського університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Після чого захід продовжив святковий концерт, в якому взяли участь представники громадських організацій Харківщини та волонтери.

До 2020 року частка відновлюваної енергетики у загальному енергобалансі України має складати 11%

Національний план дій з відновлюваної енергетики передбачає до 2020 року збільшення в загальному енергобалансі країни до 11% енергії з відновлюваних джерел. Про це повідомив  18 листопада в ході Норвезько-українського бізнес-форуму.голова Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. "Біоенергетика, вітрова, гідро-, геотермальна та сонячна енергетика - це ключові сфери, розвиток яких сприятиме заміщенню природного газу. Вже у 2016, наприклад, при виробництві електроенергії встановлена потужність об’єктів біоенергетики складатиме 380 МВт, а в 2020 році – 950 МВт", - підкреслив він.

Хід опалювального сезону в Харківській області станом на 19 листопада

Станом на 19 листопада опалювальний сезон в Харківській області проходить стабільно. Аварійні ситуації, що виникають - ліквідуються в найкоротші терміни. Всі котельні (837 од.) працюють, опалюється 100% житлових будинків із централізованим опаленням (8290 од.) і 100% об'єктів соціальної сфери (997 лікувальних, 699 дошкільних і 837 навчальних установ). 

Волонтери підвищили ефективність Міністерства оборони та допомогли посилити війська. Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Радою волонтерів при Міністерстві оборони України - лідерами волонтерських організацій, що займаються забезпеченням українських військ. Глава держави подякував волонтерам за активну громадянську позицію і ефективну взаємодію з Міністерством оборони України. «Рада волонтерів зробила роботу Міністерства оборони більш відкритою і ефективною, що значно поліпшило матеріальне забезпечення військ. Завдяки вашій діяльності, ми сьогодні маємо не таку армію, як на початку вересня», - підкреслив президент.

Нова бригада Нацгвардії харківського формування висувається в зону АТО

Нова бригада Нацгвардії харківського формування висувається в зону антитерористичної операції, змінюючи там, в порядку ротації, гвардійців, які несли службу 1,5 місяця. Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков. «Амуніція і озброєння - в комплекті», - додав міністр. Також Арсен Аваков розповів, що спецпідрозділи МВС "Харків-1", "Харків-2", "Слобожанщина" і "Східний корпус" несуть службу з патрулювання і антидиверсійній діяльності, як в Харкові і області, так і в зоні АТО.

Події дня!

Сьогодні, 19 листопада, об 11:00 у конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку ХОДА (Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх) відбудеться засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на тему: «Термомодернізація житлового фонду ОСББ» о 12.00 на площі Свободи відбудуться урочисті заходи з нагоди виводу 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області із зони АТО. Батальйон з травня перебував в Луганській області, а зараз прибув на ротацію. Всі, хто бажає взяти участь в святковій зустрічі, можуть взяти з собою прапори, квіти, плакати з гаслами подяки. Захід продовжить святковий концерт. о 16:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття виставки «Мамай єднає Україну» до Дня пам'яті жертв голодоморів.

На Харківщині відбудуться заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

З нагоди відзначення в Україні Дня пам'яті жертв голодоморів, в Харківській області буде проведено низку заходів. 22 листопада о 10.00 відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років; о 15.00 – до Хреста жертвам голодоморів у Молодіжному парку (вул.Пушкінська). Учасники заходу від Молодіжного парку пройдуть колоною до площі Свободи, де з 16.00 до 18.00, за участі керівництва обласної державної адміністрації,відбудеться акція пам’яті із запаленням лампад. У всіх підприємствах, організаціях та установах о 16.00 буде оголошено хвилину мовчання.

Харківська область отримала з держбюджету 27 млн. 343 тис. грн часткового відшкодування витрат місцевих бюджетів, пов’язаних із наданням медичної допомоги вимушено переміщеним громадянам

Враховуючи напружену ситуацію, що склалась в області через збільшення кількості громадян, що потребують медичної допомоги, Харківська обласна державна адміністрація та Харківська обласна рада неодноразово звертались до органів центральної влади щодо надання фінансової допомоги з державного бюджету місцевим бюджетам області для гарантованого забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення хворих, що потребують ниркової замісної терапії. За результатами цих звернень та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України Кабінетом Міністрів України було видане розпорядження від 30.10.2014 № 1070-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету», яким передбачено виділення області з резервного фонду державного бюджету 1 872,0 тис. грн. для здійснення невідкладних заходів із забезпечення хворих, які потребують гемодіалізу, з числа осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

ФК «Колос» став володарем Кубка області з футболу

Володарем футбольного Кубка Харківської області, присвяченого пам'яті майстра спорту СРСР Миколи Уграїцького, став зачепилівський ФК «Колос» (почесний президент клубу - Олег Гладких, головний тренер - Іван Погорєлов). 

Вся робота Адміністрації Президента України буде налаштована на реалізацію реформ, які запропоновані Петром Порошенком

Про це 18 листопада повідомив на прес-конференції заступник глави Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Ігор Райнін зазначив, що на новій посаді в Адміністрації Президента України він буде займатися питаннями реалізації реформ, документальним забезпеченням діяльності Президента та Адміністрації Президента України, протокольним забезпеченням, а також курирувати роботу Департаменту державних нагород та управління публічної інформації. Ігор Райнін пообіцяв, що буде відстоювати інтереси Харківської області в Києві. 

З нагоди професійного свята на Харківщині відзначили кращих аграріїв області

Сьогодні, 18 листопада, у Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого відбулися урочистості, присвячені Дню працівників сільського господарства. Голова обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали аграріїв області зі святом та вручили нагороди кращим працівникам галузі. «Шановні працівники сільського господарства, від щирого серця хочу привітати Вас із професійним святом. Від Ваших працьовитих рук, знань та вміння залежить стабільний розвиток нашої держави, благополуччя кожної сім’ї. Сьогодні не можна залишити поза увагою, що 2014 рік став роком складних випробувань для українського народу. Але ви, ваша праця і труд зробили те, що робить кожен військовий з автоматом в руках. Єдиний спосіб утримати незалежність держави - це сільське господарство. Збереження продовольчої, економічної і військової безпеки в державі, високий врожай та вагомий обсяг виробництва тваринницької продукції – це є наша безпека. Слава вам, слава Україні!», - сказав голова обласної державної адміністрації.

Архів документів