Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 13 березня, в місті Балаклія в рамках спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) та місцевої влади відкриють відремонтоване приміщення в будівлі Дитячої спортивної школи (ДЮСШ) для розміщення переселенців з Донбасу. Першим мешканцям - сім'ям із зони АТО будуть урочисто вручені ключі від нового житла, а також речі першої необхідності.

Дві сім'ї харківських бійців, які загинули в зоні АТО, отримають житло за рахунок держави

Облдержадміністрація вже направила в Кабінет Міністрів відповідні заявки. Про це 12 березня на прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Євген Шахненко. Сім'ї військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО, у керівництва області - на особливому контролі. Щоб з'ясувати: хто з них потребує поліпшення житлових умов, - були запитані дані в райдержадміністраціях. «За законом, право на житло мають тільки ті сім'ї, які стоять на квартирному обліку, і мають право на поліпшення житлових умов. Виявилося, що у нас дві таких сім'ї - у Великобурлуцькому та Харківському районах», - підкреслив Еагеній Шахненко. 

Питання безпеки та оборони області й мобілізації обговорювали на Координаційній нараді під головуванням Ігоря Райніна

Проявити чіткість, пильність та не розслаблятися рекомендував представникам силових органів, військовим та прикордонникам голова ХОДА, відкриваючи засідання Координаційної наради. Темою обговорення став аналіз ситуації, що склалася в зоні АТО на території Харківської області, прогнозів та ризиків її можливої зміни на основних напрямках оборони, стан ресурсного та інфраструктурного забезпечення виконання рішення СНБОУ від 3 березня 2015 року.

Жителі Харківщини можуть спробувати свої сили в публіцистичному конкурсі

Продовжується прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, яку оголосило Держкомтелерадіо. Прийом триватиме до по 1 травня 2015 року. На конкурс приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення. 

Вихованці інтернатів та дитячих будинків області взяли участь у творчому конкурсі «Assistant – очима дітей!»

Харківською обласною молодіжною громадською організацією «Харківський центр волонтерів», ООО «Астрея XXI» за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА 10 березня було проведено урочисте нагородження переможців та призерів конкурсу творчих робіт «Assistant – очима дітей!», участь у якому взяли вихованці інтернатів та дитячих будинків м. Харкова та Харківської області. Метою конкурсу стало виявлення талановитих та обдарованих дітей та налагодження активної взаємодії та надання підтримки інтернатам та дитячим будинкам у Харківському регіоні. Конкурс проводився у трьох намінаціях.

Всі генеруючі станції області працюють у штатному режимі. Євген Шахненко

Незважаючи на брак палива, керівництво Харківської області зробило все можливе, щоб опалювальний сезон проходив в області у штатному режимі. Про це сьогодні, 12 березня, повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. «Все генеруючі станції області працюють у штатному режимі. Зміївська ТЕС, як і взимку, працює одним енергоблоком. Запаси вугілля підтримуються в обсязі, достатньому для роботи протягом 10 днів. Ми постійно працюємо з постачальниками, щоб цей запас зберігався до кінця опалювального сезону, оскільки станція забезпечує теплом 15-тисячне селище Комсомольський», - зазначив Євгеній Шахненко.

У Харкові на Другому міжнародному бізнес-форумі обговорять президентську «Стратегію - 2020» і нові галузі-локомотиви української економіки

У Харкові 20 березня пройде Другий міжнародний бізнес-форум «Україна – 2015. Стратегічне бачення: можливості та виклики». Бізнес-форум збере у Харкові близько 300 представників ділових кіл України, Польщі та інших країн Євросоюзу. На ньому будуть представлені такі галузі, як металургія, медицина, фармація, будівництво, нерухомість, юридичні послуги, IT, FMCG, ритейл, харчова промисловість, кондитерське виробництво та інші. Бізнес-форум відкриє заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. 

Дороги Харків-Охтирка та Чугуїв-Куп'янськ-Мілове потребують ремонту

Про це 12 березня на прес-конференції журналістам розповів заступник голови ХОДА Євген Шахненко. Ділянка дороги Харків-Охтирка в черзі на реконструкцію - вже 10 років, але про продовження робіт на ній можна буде говорити після коригування проекту і узгодження документів в Кабінетом Міністрів України. Причому роботи будуть виконуватися спільно з Сумською областю. «Глава Харківської облдержадміністрації зустрічався зі своїм колегою з Сумської області, щоб обговорити це питання. Зараз готуємо дані по дорозі. Після чого планується провести спільну нараду з міністром інфраструктури та Службою автомобільних доріг України », - запевнив заступник голови ХОДА.

Студентів познайомлять з представниками бізнесу та підприємств Харківщини

В Спортивному комплексі Національного технічного університету «ХПІ» (вул. Артема, 50А) 13 березня проходитиме щорічний ярмарок робочих місць «Політех-2015». У традиційному заході візьмуть участь понад 60 підприємств і фірм, в числі яких будуть представлені: виробничі - Індустріальна група УПЕК, Харківський машинобудівний завод «ФЕД», «Турбоатом», завод ім. Малишева, Харківський плитковий завод, а також IT компанії та великі транснаціональні компанії.

Споживання газу в Харківській області вдалося скоротити на 12%

Про це під час прес-конференції 12 березня повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Він уточнив, що це вдалося зробити завдяки зусиллям держави, облдержадміністрації, районних та міських адміністрацій. «В Україні ми одні з кращих в цьому напрямку. Наведу приклад, ми єдина область, яка в повному обсязі освоїла виділену державою субвенцію в 500 млн. грн. для заміни газу на альтернативні джерела», - зазначив заступник керівника області. За словами Євгенія Шахненка, на ці кошти в області побудовані 23 блочно-модульні котельні на твердому паливі, які на сьогодні вже повністю функціонують. В основному ці котельні обслуговують школи, дитячі садки та лікарні. Нагадаємо, вчора в Куп'янському районі за участю заступника голови ХОДА відкрили дві такі котельні.

Харківській філармонії необхідно 65 млн. грн., щоб відкрити органний зал

Суму, яка потрібна для завершення реконструкції першого комплексу цього об'єкта, Кабінет Міністрів України може виділити з держбюджету. Про це 12 березня на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко. За його словами, Харківська філармонія - об'єкт №1 у списку, який вже був переданий до Кабінету Міністрів. Фінансування даних заявок від регіонів відбувається за статтею «капітальні витрати», закладеної в держбюджеті.

На Харківщині підведено підсумки обласного свята «Доньки-матері»

Щороку в березні у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» проходить фінал обласного свята «Доньки-матері». Цього року до фіналу вийшли 20 переможців відбіркового туру з 8 районів та міст Харківської області: Близнюківського, Великобурлуцького, Дергачівського, Золочівського, Нововодолазького, Печенізького, Харківського районів та м. Лозова. Учасниці обласного свята продемонстрували свої обдарування під час проведення конкурсу «На крилах таланту», неповторність та яскравість образів у дефіле «Весняна фантазія», а також сімейні цінності та родинні традиції у конкурсі відеофільмів.

В господарствах області підгодували вже 38% озимих

Необхідні роботи проведені на 164,8 тис. га землі, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. «Сьогодні практично всі господарства проводять підживлення озимих. Така робота - запорука отримання достатніх обсягів зерна продовольчої пшениці для повного забезпечення потреб хлібопекарської галузі», - уточнив Марк Беккер.

Харків’яни здобули бронзу етапу Кубку світу з фехтування

На етапі юніорського Кубку світу, який стартував в італійському місті Удіне, українці здобули бронзову медаль в командних змаганнях в фехтуванні на шпагах. Першими на Кубку стартували шпажисти. Українська чоловіча команда, до складу якої увійшли харківські спортсмени Ян Сич, Олексій Махонін, Денис Потапенко та киянин Володимир Станкевич посіла третє місце.  В 1/8 фіналу українці обіграли команду Венесуели з рахунком 45:26, в чвертьфіналі – суперників з Угорщини 33:32, але в півфіналі лише одним уколом поступилися господарям змагань італійцям 33:34. В поєдинку за бронзу українська команда здолала суперників з Чехії з рахунком 42:41.

Водно-веслувальна база «ФЕД» може перейти до комунальної власності обласної ради

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер. 11 березня в рамках ознайомлення зі спортивною інфраструктурою Харківщини разом з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко він відвідав водно-веслувальну базу «ФЕД». На сьогоднішній день база знаходиться на балансі ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», проте наразі розглядається питання щодо передачі бази в комунальну власність Харківської обласної ради.

Харківщину відвідає Посол Латвії пані Аргіта Даудзе

18-19 березня до Харківської області з візитом прибуде латвійська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні пані Аргітою Даудзе. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Ми маємо намір активізувати співробітництво між Харківською областю та Латвією в сфері промисловості, сільського господарства, освіти і науки, зміцнення культурних зв’язків, а головне збільшення зовнішньоторговельного обігу з Латвією та країнами Балтії в цілому», – заявила Юлія Світлична. 

Харківська дирекція Укрпошти надала запасні авточастини для 4-го окремого мотопіхотного батальйону

В лютому співробітники Укрпошти зібрали та доставили в зону проведення АТО майже 970 пакунків, ящиків та мішків гуманітарної допомоги, серед якої медикаменти, засоби особистої безпеки, продукти харчування, верхній одяг, а також біноклі, водонепроникні костюми, автозапчастини для військових автомобілів. Всього для забезпечення потреб військових та постраждалих внаслідок бойових дій на сході країни зібрали та перерахували близько 150 тис. грн. фінансової допомоги. Суттєву допомогу надають і регіональні дирекції Укрпошти. Харківською дирекцією передано запасні частини на ГАЗ, ЗІЛ, МТЗ-50 для 4-го окремого мотопіхотного батальйону 128 ОГПБр та в/ч ВО124.

За два місяці до державного бюджету сплачено 25,8 млрд. грн. єдиного внеску

Протягом січня – лютого 2015 року фіскальні органи забезпечили надходження єдиного внеску на загальну суму 25,8 млрд. гривень, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. Єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та пенсійного страхування.

У харківських вузах встановили відеокамери та посилили пропускний режим

У навчальних закладах посилили заходи безпеки, щоб максимально обмежити доступ сторонніх до корпусів і гуртожитків. Про це повідомив директор Департаменту науки й освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «Посилити заходи безпеки Міністерство освіти України рекомендувало на початку січня. За три місяці в цьому напрямку було зроблено багато. Так, 29 вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації з 31-го вже обладнані системами відеоспостереження та електронними турнікетами, або ж такі системи з'являться найближчим часом. Камери постаралися встановити у головних корпусах, частково в гуртожитках - там, де найчастіше багато студентів і викладачів. У разі непередбаченої ситуації відеоматеріали допоможуть експертам зрозуміти: хто і коли заходив у будівлю і виходив з неї», - пояснив Анатолій Бабічев. 

Події дня!

Сьогодні, 12 березня, о 12:00 в прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Євгенія Шахненка на тему: «Перспективи розвитку житлово-комунального господарства та капітального будівництва, а також впровадження енергозберігаючих технологій на території Харківської області»; о 12:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Забезпечення соціального захисту». 

МВФ прийняв рішення виділити Україні 17,5 млрд. доларів США

«Це чотирирічна програма, яка є відповіддю на проведені в Україні реформи і яка зобов’язує нас не зупинятися і рухатися далі», - так прокоментував рішення Ради директорів МВФ Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Заяву голови уряду оприлюднив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ: «Програма передбачає чотирирічний план економічної і фінансової стабілізації країни та додатково відкриває двері для отримання ще 7,5 мільярдів доларів допомоги для стабілізації й росту української економіки.

В Куп’янському районі відкрили дві котельні на твердому паливі

Сьогодні, 11 березня, в Куп’янському районі за участю заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка  відкрили дві блочно-модульні котельні на твердому паливі. Будівництво було профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на проведення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання. В смт Ківшарівка котельні будуть обігрівати ясла-садки №10 та №12. «Освоєння коштів субвенції в загальній сумі близько 2,5 млн. грн. дозволило в повному обсязі виконати роботи з облаштування фундаменту під котельні, роботи з монтажу блок-модулів котелень, бункерів для палива та димохідних труб, провести пусконалагоджувальні роботи», - сказав Євгеній Шахненко. 

Актори й режисери Театру ляльок отримали відзнаки ХОДА

Сьогодні, 11 березня, у Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В. А. Афанасьєва пройшов урочистий вечір, присвячений 75-річчю з дня заснування театру. В урочистостях взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Олег Яцина привітав ювілярів від імені голови Харківської обласної державної адміністрації та нагородив представників творчого колективу театру Почесними грамотами і Відзнаками ХОДА.

Євгеній Шахненко обговорив з жителями Куп'янського району ремонт доріг

Сьогодні, 11 березня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко провів виїзний прийом громадян у Куп’янському районі. Так, громадян, які прийшли на прийом, цікавили питання здійснення капітального ремонту доріг, який планували здійснити за державні кошти, але не виконали в минулому році. Євгеній Шахненко проінформував мешканців району, що, згідно з рішенням обласної ради від 5 березня цього року, передбачено фінансування капітального ремонту доріг комунальної власності в с. Петропавлівка по вул. Південній та в с. Кондрашівка по вул. Радянській. 

Папа 3-річного хлопчика, який постраждав від обстрілу в Краматорську, вирішив залишити сина на лікування в Харкові

3-річний хлопчик, який 10 лютого отримав осколкові поранення при обстрілі Краматорська (Донецька обл.), проходить лікування в Обласній клінічній травматологічній лікарні. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. Малюк отримав важкі травми верхніх і нижніх кінцівок. Зараз обидві ноги хлопчика після операції загіпсовані, йде хороший процес загоєння, переломи зростаються. Що стосується руки, то у краматорчанина були важкі ушкодження м'яких тканин в поєднанні з пошкодженням кісток. Неодноразово розглядалося питання про можливе лікуванні дитини за кордоном. У тому числі і в одній з дуже відомих клінік Словенії. 

У Харківських лікарнях залишаються четверо постраждалих від теракту біля Палацу спорту

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, зараз в медичних установах Харкова знаходяться четверо постраждалих від теракту 22 лютого. Один постраждалий проходить лікування в лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова, троє - в багатопрофільній лікарні №17. Очікується, що повернутися додому вони зможуть через 7-10 днів. 

Студенти та учні ПТУ почали отримувати картки для пільгового проїзду в метро

Усього в списку навчальних закладів, яким із обласного бюджету компенсують 50% вартості проїзду в метрополітені, - 6 вузів і 25 ПТУ. Про це повідомив директор Департаменту науки та освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, для того, щоб оформити учням пільговий проїзд у метро, керівництво університетів, інститутів та профтехучилищ має підписати договір з Харківським метрополітеном і надати ряд документів. «Зараз майже ніхто не користується цією пільгою, оскільки механізм її отримання виявився не таким простим. До того ж, студенти деяких вузів, наприклад, НТУ «ХПІ» з 1 березня тільки приступили до навчання після канікул, тому ще не встигли зібрати у своїх учнів необхідні документи. Думаю, що пільговим проїздом у метро студенти зможуть користуватися вже через два тижні», - пояснив директор Департаменту науки та освіти ХОДА. 

Військовослужбовцям окремої Слобожанської бригади вручили нагороди від облдержадміністрації

95-річчя з дня створення 5-ї окремої Слобожанської бригади Національної гвардії України святкували сьогодні, 11 березня, в клубі військової частини 3005. У заході взяли участь радник голови ХОДА Сергій Стороженко, представники силових відомств області, ректори військових вузів, військовослужбовці, ветерани Збройних сил України. Гостям свята і військовослужбовцям показали фільм про історію частини та бойові досягненнях її військовослужбовців. Також перед ними виступили музиканти військового оркестру Слобожанської бригади Нацгвардії. Пам'ять військовослужбовців частини, які загинули при виконанні службового обов'язку, вшанували хвилиною мовчання. 

На турнірі з дзюдо пам'яті Івана Прищепи харківські спортсмени здобули 10 медалей

У Дніпропетровську відбувся XXVII турнір з дзюдо пам'яті Івана Прищепи, у якому взяли участь 136 спортсменів 2000-2002 років народження з семи областей України. За підсумками турніру на рахунку харків'ян 3 золоті, 3 срібні та 4 бронзові медалі. Перше місце у ваговій категорії до 38 кг став Андрій Горін, який у фіналі переміг суперника з Дніпропетровська Михайла Прохорова. У цій же вазі третє місце посів харків’янин Максим Мясоєдов. Перше та друге місце харківські спортсмени розділили у ваговій категорії до 55 кг. У фінальному поєдинку Максим Резнік здолав опір свого земляка Владислава Блудова.

На обліку стоїть понад 1,1 млн. переселенців. Мінсоцполітики

Прес-служба Міністерства соціальної політики України оприлюднила свіжі дані щодо кількості зареєстрованих у країні переселенців. Так, на 10 березня 2015 року на облік взято 1 123 670 тимчасово переміщених осіб (або 796 781 сім'я) з Донбасу та Криму. 308 482 сім'ї звернулися за грошовою допомогою, 284 784 з них цю допомогу було призначено. Усього переселенцям було нараховано 360,3 млн. грн. 

Архів документів