Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові триває Тиждень інформаційних заходів "Торгівля людьми. Захист і безпека"

Протягом тижня у Харківському національному університеті внутрішніх справ, Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова та Харківському національному університеті радіоелектроніки будуть проводитися інформаційні години для студентів за тематикою попередження торгівлі людьми. Тижні інформаційних заходів «Торгівля людьми. Захист і безпека» реалізуються в Харківській та Дніпропетровській областях в рамках проекту «OPEN for young woman» спільно з Консульством Федеративної Республіки Німеччина та Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна».

У Харкові відбувся регіональний бізнес-семінар Українського клубу аграрного бізнесу

В рамках проекту «Україна може!» інформаційної кампанії «Сильніші разом!» асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» провела у Харкові регіональний бізнес-семінар. У його роботі брав участь директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Борис Данилів. Програма семінару була присвячена проблемі виходу продукції сільськогосподарських товаровиробників України на ринок ЄС.

У Харківській обласній дитячій бібліотеці нагородили переможців Міжнародного творчого проекту «Шекспіроmania»

Міжнародний творчий проект «Шекспіроmania» був присвячений 450-річчю від дня народження (хрещення) Вільяма Шекспіра. Його організаторами виступили: Харківська обласна бібліотека для дітей (Україна), Новосибірська обласна дитяча бібліотека ім. О. М. Горького (Російська Федерація) та Центральна дитяча бібліотека ім. М. Островського ДУ «Централізована система дитячих бібліотек м. Мінська» (Республіка Білорусь). Учасники проекту, школярі віком від 9 до 17 років, представили роботи в одній або декількох номінаціях: «Шекспір для дітей: Шекспірознавство в картинках і слайдах» − мультимедійна презентація для дітей та «Рік Шекспіра de visu» – створення емблеми або плакату на тему: «Ювілей Шекспіра». Серед 30 переможців (малюнки, слайд-шоу, презентації), 18 - представники Харківської області.

Харківський центр СНІДу отримає спецавтомобіль для створення мобільної амбулаторії

26 листопада, напередодні відзначення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, на Софіївській площі у Києві відбудеться урочиста передача МБФ "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" регіонам 12 спеціальних автомобілів від для створення мобільних амбулаторій з метою тестування та надання медико-консультативної допомоги представникам груп ризику щодо інфікування ВІЛ. Повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Харків’янин Юрій Шестак переміг на міжнародному турнірі з боксу

Юрій Шестак завоював золото міжнародного турніру «Золотий пояс», який з 19 по 23 листопада відбувався в столиці Румунії – Бухаресті. Харківському боксеру не було рівних у ваговій категорії до 56 кг. На шляху до фіналу Юрій впевнено здолав суперників з Угорщини та Молдови, а у вирішальному двобої переміг румуна Развана Андреяна. 

Харківські бадмінтоністи здобули бронзу Кубка Європи

Харків’яни Геннадій Натаров та Артем Почтарьов стали третіми на міжнародному турнірі з бадмінтону Yonex Finnish International 2014 рівня International Series, який с 20 по 23 листопада відбувся в Гельсінкі (Фінляндія). Про це повідомив Департамент у справах молоді та спорту ХОДА. В змаганнях серед чоловічих дуетів суперниками Геннадія та Артема стали виключно спортсмени з Данії. Трьох з них вони пройшли, але в матчі за вихід у фінал програли. В 1/16 фіналу харків’яни обіграли Тобіаса Судера та Матіаса Вебера Еструпа з рахунком 21:16, 21:18. В 1/8 фіналу харківські спортсмени обіграли датчан Олександра Бонда і Джоеля Айпа: 26:24, 15:21, 21:15, в чвертьфіналі - Матіаса Лунда Ганса і Мадса Еміля Крістенсена: 21:12, 15:21, 21:17.

У Харкові відбулися заходи у рамках акції “16 днів проти насильства”

25 листопада в Україні, як у всьому світі, було розпочато акцію “16 днів проти насильства”. Дати акції дуже символічні: 25 листопада відзначається Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. В рамках цієї акції Департаментом соціального захисту Харківської обласної державної адміністрації сьогодні проведено семінар-тренінг для спеціалістів місцевих управлінь соціального захисту населення та центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на тему: «Організація роботи з громадянами, які постраждали від насильства в сім'ї та які вчинили його».

Харківська облдержадміністрація та Львівська міська рада обговорили подальшу співпрацю та реалізацію спільних проектів

25 листопада у Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації відбулася відеоконференція з представниками Львівської міської ради, присвячена актуальним питанням реалізації конкурентних переваг регіону. «Львівські колеги розповіли про власні практики виявлення «точок росту», формування туристичного та IT-кластерів, а також поділилися досвідом зі створення і функціонування Ради з питань конкурентоспроможності та спеціалізованого аналітичного центру, які зарекомендували себе як ефективні механізми підвищення конкурентоспроможності на регіональному та місцевому рівнях», - зазначив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Денис Ткачов.

В Харківській області з’являться мобільні пункти екстреної допомоги

Проект створення мобільних пунктів екстреної допомоги (МПЕД) носить пілотний характер. На сьогодні готуються до роботи сім мобільних бригад, які будуть зосереджені, в першу чергу, на тих територіях, де налічується найбільша кількість тимчасово переселених осіб - в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Про це розповів т.в.о. міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець на зустрічі з президентом Товариства Червоного Хреста України Іваном Усіченком та главою Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан. Сторони підписали спільну угоду про партнерство з метою створення в Україні МПЕД на існуючій платформі послуг первинної медико-санітарної допомоги та послуг дільничних патронажних сестер. 

Глава держави підписав Закон, який спрощує оформлення спадщини

Президент підписав Закон № 1709-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)». Закон спрощує процедуру оформлення спадщини і реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед, на селі. Тепер мешканці сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання. Це не лише робить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, а й зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення.

Дмитро Завадський - бронзовий призер етапу Кубка світу з бадмінтону

Лідер збірної України з бадмінтону харків'янин Дмитро Завадський піднявся на третю сходинку п'єдесталу пошани на етапі Кубка світу - турнірі "Scottish Open Grand Prix 2014", який з 19 по 23 листопада проходив в шотландському місті Глазго. На шляху до півфіналу в чоловічій одиночній категорії Дмитро в напруженій боротьбі обіграв англійця Алекса Лейнома 17:21, 24:22, 21:16. Потім впорався з шотландцем Джошем Нейлом 18:21, 21:8, 21:8. Суперником по 1/8 фіналу став ще один англійський бадмінтоніст Рис Уолкер. Його харків'янин впевнено обіграв у двох сетах 21:14 та 21:10. Не менш успішна була перемога і в чвертьфіналі, де Завадський з рахунком 21:16, 21:16 обіграв спортсмена з Чехії Петра Коукала. 

У Харківському інституті держуправління пройде науково-освітня виставка «Публічне управління XXI»

У Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 27-28 листопада пройде науково-освітня виставка «Публічне управління XXI», приурочена до Всесвітнього дня науки. Як зазначають організатори, метою виставки є: висвітлення потенціалу освіти «Державне управління»; презентація для потенційних замовників результатів наукових досліджень у галузі науки «Державне управління»; демонстрація кращих вітчизняних і світових практик, розробок і наукових проектів у сфері публічного управління; обмін досвідом з використання сучасних освітніх технологій та інновацій в підготовці кадрів вищої кваліфікації; визначення перспектив міжнародного співробітництва у сфері публічного управління.

Ігор Балута зустрівся з американським політиком

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з американським політиком Девідом Ранкортом, добре відомим в штаті Флорида (США). Девід Ранкорт прибув в Україну з приватним візитом, бажаючи на місці розібратися в подіях, що відбуваються в нашій країні. Протягом годинної бесіди з главою області іноземний гість цікавився змінами в Україні та Харкові, починаючи з лютого поточного року, проблемами, які стоять сьогодні перед керівництвом Харківського регіону.

Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін - срібні призери «WarsawCup-2014»

Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли друге місце на міжнародному турнірі «WarsawCup-2014», який з 21 по 24 листопада пройшов у столиці Польщі. Для Олександри та Максима виступ на турнірі у Варшаві стали дебютним у дорослому спорті, і дебют вийшов дуже успішним. Після короткої програми наша танцювальна пара йшла третьою, а після вдалого прокату довільної програми змогла вийти на друге місце, набравши в підсумку 136,90 бала.

У ХНАТОБі пройде благодійний книжковий ярмарок до Дня Святого Миколая

13 грудня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25) пройде благодійний книжковий ярмарок «Час хороших книг і добрих справ», приурочений до Дня Святого Миколая. На ярмарку відвідувачів чекають дитячі конкурси та безкоштовні творчі майстер-класи, виставки робіт юних і професійних ілюстраторів, можливість придбати нові дитячі книги всього за 5 і 20 грн. Харків'яни та гості міста, які планують відвідати ярмарок, можуть принести з собою хоча б одну дитячу книгу. Всі зібрані книги і частина коштів від продажу поліграфічної продукції будуть передані дітям переселенців із зони АТО та вихованцям дитячих будинків за підтримки волонтерів «Станції Харків».

Випускники Донбасу зможуть отримати дипломи та атестати українського зразка. Сергій Квіт

Ми надамо можливість випускникам Донбасу отримати дипломи та атестати українського зразка. На цьому наголосив Міністр освіти і науки Сергій Квіт 24 листопада під час круглого столу в ІА «Укрінформ». Обговорення було присвячене проблемам забезпечення прав у сфері освіти для громадян-мешканців території Донбасу, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Держкомтелерадіо України продовжує конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва

Державний комітет телебачення і радіомовлення України продовжує прийом заявок на Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва. Зокрема, на конкурс подаються друковані періодичні видання для дітей та юнацтва загальнодержавної, регіональної та місцевої сфер розповсюдження. Конкурс проводиться у таких номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей»; «Краще періодичне друковане видання для юнацтва».

Харків’яни стали призерами чемпіонату світу з гирьового спорту

На чемпіонаті світу з гирьового спорту серед чоловіків, жінок, юніорів та юніорок, який відбувався з 20 по 24 листопада в м. Гамбург (Німеччина), харківські спортсмени завоювали 6 медалей. Чоловіки та юніори змагались за медалі в таких видах програми, як двоборство, довгий цикл, естафета, а жінки та юніорки – в ривку. 

Увага! Сьогодні несприятливі метеорологічні умови

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні, 25 листопада, у м. Харкові очікуються метеорологічні умови підвищеного забруднення атмосферного повітря, що обумовлені погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста. Гідрометцентр попереджує громадян, які страждають на серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання, про обмеження їх знаходження на відкритій місцевості, а також підприємства, організації та установи – забруднювачів атмосферного повітря про необхідність здійснення заходів щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих погодних умовах.

У Харкові обговорили питання міжетнічних стосунків в країнах Східної Європи

У медіа-центрі газети «Время» 24 листопада відбувся семінар за темою «Регулювання міжетнічних стосунків в Європі і світі. Яким досвідом варто обмінюватися?» в рамках нового проекту "Програма Східного Партнерства: Національні меншини і етнополітичні питання. Білорусь - Молдова – Україна". У заході взяв участь Директор Департаменту масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації Євген Ярошенко, представники Європейського Центру з Питань Меншин (м. Фленсбург, Німеччина): експерти Європейського центру з питань меншин Олександр Осіпов та Ганна Василевич, Регіональний Директор Європейського центру з питань меншин на Південному Кавказі Єва Хілінські, представники національно-культурних товариств Харківської області, науковці.

Зовнішньоторговельний оборот товарів Харківської області у вересні поточного року збільшився

За вересень поточного року зовнішньоторговельний оборот товарів Харківської області склав 310,8 млн. дол. США та збільшився на 5,3% у порівнянні з серпнем 2014 року. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, обсяг експортних поставок у вересні склав 145,5 млн. дол. США і збільшився на 1,1 % у порівнянні з серпнем, обсяг імпортних поставок – 165,3 млн. дол. США і збільшився на 9,4 %.

Харківський «Олімп» - 10-разовий чемпіон України з регбі

На харківському стадіоні «Динамо» 23 листопада відбувся фінальний поєдинок чемпіонату України 2014 з регбі-15. В підсумку, харків’яни вибороли перемогу у одеситів. Двоматчеве фінальне протистояння між харківським «Олімпом» та одеським «Кредо-1963» розпочалося ще 26 жовтня в Одесі. На виїзді харків'яни змогли обіграти суперників з рахунком 17:9, що дало велику перевагу перед матчем відповіддю. 

Харківські гросмейстери здобули медалі чемпіонату України

У Львові завершився чемпіонат України з шахів, на якому спортсмени Харківської області здобули срібло та бронзу. Цьогорічний чемпіонат зібрав зірковий склад учасників. За золоту шахову корону України боролися кращі гросмейстери країни, серед яких були екс-чемпіони світу Руслан Пономарьов та Анна Ушеніна, а також олімпійські чемпіони Павло Ельянов та Олександр Моїсеєнко.

Харківська облдержадміністрація підготувала соціальні відеоролики щодо попередження тероризму

За ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, прес-службою ХОДА підготовлені соціальні відеоролики про те, як вести себе у разі виникнення підозр щодо підготовки диверсії або теракту. Харків'ян закликають бути пильними на вулицях міста, в громадських місцях і транспорті, реагувати на підозрілі предмети і повідомляти про них до правоохоронних органів. Відеоролики будуть транслюватися на харківських телеканалах, в супермаркетах, метро та на відеоекранах міста.

Суд частково задовольнив позов Харківської міськради до облдержадміністрації про скасування розпорядження голови ХОДА №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму»

Сьогодні, 24 листопада, відбулося судове засідання з розгляду адміністративного позову Харківської міської ради до голови Харківської облдержадміністрації Ігор Балута і Харківської облдержадміністрації про скасування розпорядження губернатора від 28.09.2014 р. №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму». Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Харківської міськради, скасувавши розпорядження голови ХОДА в частині «вжиття заходів щодо демонтажу пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, у відповідності до вимог чинного законодавства». В іншій частині позов залишено без задоволення.

Останки тіл загиблих пасажирів збитого малазійського лайнера відправлять з Харкова до Нідерландів в кінці тижня

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута в ході робочої наради з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17. За словами Ігоря Балути, нідерландські фахівці завершили роботи зі знайденими раніше в зоні катастрофи останками тіл. Шість трун з останками до кінця тижня будуть відправлені до Нідерландів. 

Президент визначив строки і уповноважені структури для перевірки високопосадовців згідно Закону про люстрацію

Президент України підписав розпорядження, у якому визначено строки і уповноважені органи для перевірки у відповідності до Закону «Про очищення влади» (про люстрацію) посадовців, призначення і звільнення яких здійснюється Главою держави. Згідно з розпорядженням, перевірка, передбачена Законом України "Про очищення влади", щодо перших заступників та заступників Голови Служби безпеки України, начальників відповідних підрозділів Центрального управління СБУ, Генерального прокурора України буде проведена з 24 листопада 2014 року.

Уламки літака «Boeing-777» рейсу MH17 доставлені до Харкова

Уламки літака «Boeing-777» рейсу MH17 доставлені до Харкова і зараз знаходяться під охороною на одній із залізничних станцій. Про це 24 листопада розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута в ході робочої наради з приводу транспортування уламків літака «Boeing-777» в Нідерланди. 

У Харкові представники шести східних областей України обговорили особливості проведення вступної кампанії у 2015 році

В НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулася регіональна нарада, присвячена проведенню прийому у 2015 році до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації. У ній взяли участь проректори, відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів Харківської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської областей. Усього - понад 700 осіб. Учасники наради розглянули особливості організації та проведення вступної кампанії у 2015 році в умовах дії оновленого Закону України «Про вищу освіту», а також ознайомилися з результатами непростої вступної кампанії 2014 року - які плюси, недоліки і порушення були відзначені Міністерством під час перевірок та моніторингів на державному рівні.

Інформація щодо розрахунків споживачів за надані послуги теплопостачання та водопостачання станом на 24 листопада

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 24 листопада з початку поточного року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 110,4 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, рівень розрахунків споживачів підвищився на 12,7 % (за відповідний період 2013 року – 97,7 %), в том числі: населення – 110,6 % (за відповідний період 2013 року – 107,1 %); установ, які фінансуються з державного бюджету – 102,6 % (за відповідний період 2013 року – 102,9 %); місцевих бюджетів – 103,1 % (за відповідний період 2013 року – 83,2 %); обласного бюджету – 98,5 % (за відповідний період 2013 року – 94,8 %); інших споживачів – 108,8 % (за відповідний період 2013 року – 101,6 %).

Архів документів