Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області збільшується виробництво продукції тваринництва

За 10 місяців поточного року в Харківській області всіма категоріями господарств реалізовано 102,2 тис. тонн худоби та птиці (у живій вазі) та вироблено 472,9 тис. тонн молока. Це на 7,1% і 3,2%, відповідно, більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Як зазначила заступник голови ХОДА, обсяги реалізації худоби та птиці по сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські (селянські) господарства, склали 50,1 тис. тонн, тобто показники минулого року збільшилися на 15,4%. Всього сільгосппідприємствами за 10 місяців вироблено 196 тис. тонн молока, це на 4,4% більше, ніж у минулому році. 

Церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» пройшла в харківському аеропорту

Сьогодні, 28 листопада, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла остання в цьому році церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. Шість трун з тілами загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів. У церемонії прощання взяли участь Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстелтен, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, командир бойового підрозділу Об'єднаної міжвідомчої групи з розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» пан Ханс Ван де Вен, представники міжнародної пошукової місії з розслідування авіакатастрофи, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко а також керівники СБУ, МВС, ГУ ДСНС, прокуратури, прикордонного загону, митної служби, структурних підрозділів ХОДА, курсанти військових вузів.

На Харківщині працевлаштовані нотаріуси із зони АТО

Головне управління юстиції у Харківській області протягом останніх двох місяців займається питанням працевлаштування державних та приватних нотаріусів, які внаслідок проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області вимушені були переїхали до Харкова. Як повідомив начальник Головного управління юстиції у Харківській області Юрій Георгієвський, по Харківському міському нотаріальному округу зареєстрована приватна нотаріальна діяльність чотирьох нотаріусів із зони АТО. Три нотаріуси працевлаштовані до державних нотаріальних контор м. Харкова та області. Наразі триває реєстрація одного приватного нотаріуса по Харківському міському нотаріальному округу та працевлаштування двох нотаріусів до державних нотаріальних контор.

Лікарі-дерматовенерологи області підводять підсумки своєї роботи

В КЗОЗ «Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1» 27 листопада відбувся День лікаря-дерматовенеролога. У заході взяли участь представники ДУ «Інститут дерматології та венерології НАМН України», профільних кафедр Харківської медичної академії післядипломної освіти, а також головні позаштатні спеціалісти районів та міст області, лікарі загальної практики – сімейної медицини, дерматовенерологи відомчих закладів охорони здоров’я (Південної залізниці, ГУ внутрішніх справ МВС України в Харківській області), представники приватної медицини, фармації, як вітчизняних, так і зарубіжних виробників ліків, громадських організацій. 

Працівники позашкільної освіти обговорили питання національно-патріотичного виховання молоді

В Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості» 26 листопада відбувся ІІ обласний Форум працівників позашкільної освіти. У Форумі взяли участь представники Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації, спеціалісти відділів освіти районів/міст області та понад 200 працівників позашкільної освіти Харківщини. Завдання, які стояли перед організаторами форуму, - окреслити пріоритети позашкільної освіти, висвітлити основні напрямки діяльності позашкільних навчальних закладів у сучасних умовах, обговорити зміст й засоби національно-патріотичного виховання молоді та реалізації у навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів заходів, спрямованих на розвиток інтересу у дітей до науково-технічної творчості.

Обласна державна адміністрація розпочинає дослідження щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на ринках ЄС

За дорученням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА розпочинає комплексне дослідження, спрямоване на підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на ринках ЄС. В рамках дослідження пройдуть соціологічні опитування, відбудеться низка експертних зустрічей та круглих столів, заплановані консультації з фахівцями іноземних організацій, інвестиційних компаній, дипломатами, представниками ділових кіл та наукового середовища.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 28 листопада, о 11.45 в Міжнародному аеропорту «Харків» (віп-термінал) відбудеться брифінг Міністра безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстельтена і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

Формування коаліції в парламенті – системна умова впровадження президентської «Стратегії реформ – 2020». Ігор Райнін

Формування у Верховній Раді коаліції фракцій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Самопоміч» і «Батьківщина» є системною умовою для ефективного впровадження соціально-економічних і політичних перетворень, визначених «Стратегією реформ – 2020» голови держави Петра Порошенка. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації Президента України, депутат Харківської обласної ради Ігор Райнін. 

Знизивши орендну плату за користування стадіоном для команди «Металіст», ми не порушили жодної процедури. Вадим Глушко

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Вадим Глушко. «Йдеться про два суб'єкти господарювання – ФК «Металіст» і КП «ОСК «Металіст», у яких існують договірні відносини. Договір між цими двома суб'єктами передбачає оплату за кожен окремий зіграний матч. Департамент молоді та спорту облдержадміністрації курирує КП «ОСК «Металіст», та може рекомендувати комунальному підприємству прийняття того чи іншого рішення. Але цей процес не передбачає погодження з депутатським корпусом обласної ради», - пояснив Вадим Глушко.

«Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Контракт на поставку продукції був підписаний в квітні 2013 року. «Виготовлення машин для будівництва Дністровської ГАЕС - це найбільший проект заводу. Крім того, ця електростанція повинна забезпечити нашу країну необхідним обсягом електроенергії, а також налагодити її експорт. Ми усвідомлюємо свою відповідальність за внесок у розвиток нашої держави, тому вклали максимум зусиль у виконання замовлення», - зазначив перший заступник директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк. 

Компанія «Шелл» докладе максимально зусиль, щоб реалізувати соціальні інвестиційні проекти в Харківській області. Грехем Тайлі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична 27 листопада зустрілася з керівником компанії «Шелл» в Україні паном Грехемом Тайлі. Сторони обговорили питання щодо результатів роботи компанії «Шелл» в Харківській області протягом 2014 року, а також розглянули план роботи на 2015 рік і заходи безпеки при проведенні робіт в регіоні.

Розширення експорту української сільгосппродукції до ЄС не відбудеться без прийняття відповідних законів. Віталій Башинський

Про це сьогодні під час експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Розширення ринків збуту українських продуктів у ракурсі ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС» повідомив перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський. «Європейська комісія сформувала чіткі вимоги, які дозволять Україні виробляти продукцію в умовах законодавчого поля. Звичайно, всі ці регламенти стосуються фітосанітарної сфери, але без їх закріплення у законодавстві України експорт на територію ЄС на сьогоднішній день неможливий. З п’яти законодавчих актів, підготовлених нами спільно з фахівцями ЄС і поданих до Верховної Ради, прийнято лише два», - сказав він.

Катерина Сердюк завоювала срібло міжнародного турніру

Харків'янка Катерина Сердюк стала срібною призеркою міжнародного турніру категорії FIS з лижних гонок, який відбувся у фінському місті Сааріселькя. Катерина була другою на фініші дистанції 10 км вільним стилем, показавши результат 29 хвилин 7.6 секунди. Від росіянки Алевтини Танигін, яка фінішувала першою, харків'янка відстала на 6.2 секунди. Слідом за Катериною, відставши на одну секунду, фінішувала Марина Анцебор з Сумської області. 

У Харківській області продовжують реалізовувати заходи з енергозбереження

За інформацією тимчасово виконуючого повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненко, у поточному році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій передбачено обсяг фінансування в сумі 31 млн. 796 тис.грн. Зокрема, гроші передбачені на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання.

У Харківському інституті держуправління відкрилася науково-освітня виставка

У Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 27 листопада відкрилася науково-освітня виставка «Публічне управління XXI», приурочена до Всесвітнього дня науки. У відкритті виставки взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту науки і освіти Анатолій Бабічев і директор Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова. 

ДП «Завод ім. В.О. Малишева» візьме участь в міжнародній виставці «IDEAS-2014»

Підприємства - учасники Державного концерну «Укроборонпром» візьмуть участь у 8-й міжнародній виставці «IDEAS-2014», яка відбудеться 1- 4 грудня у Пакистані. Пропонувати свою продукцію та вести переговори будуть представники ряду підприємств Концерну: ДП «Київський бронетанковий завод», ДП «Завод ім. В.О. Малишева», ДП ДККБ «Луч», ДП НВК «Прогрес», та ДП «Нарп». Серед експонатів на українському стенді будуть представлені макети ОБТ БМ «Оплот», бронетранспортерів «БТР-3Е1» та «БТР-4», протитанкових ракет, а також систем радіолокаційної розвідки.

Харків’ян запрошують на лекцію з історії мистецтва «Століття скульптури (ХІХ ст.)»

11 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться чергова лекція із циклу з історії мистецтва за темою «Століття скульптури (ХІХ ст.)». Лектор – мистецтвознавець, художник-графік Вікентій Пухарев. Під час лекції, присвяченій українській скульптурі ХІХ століття, буде приділено увагу станковій скульптурі, яка була розповсюджена більшою мірою у Західних регіонах України у зв’язку з впливом християнства католицького напрямку.

12 сучасних мобільних амбулаторій передано для роботи з профілактики ВІЛ та вірусних гепатитів в регіони України

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом неурядові ВІЛ-сервісні організації 12 областей України (Волинської, Донецької, Київської, Житомирської, Запорізької, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Чернівецької, м. Київ та Слов’янська Донецької області) отримали 12 спеціалізованих мобільних амбулаторій для роботи з профілактики ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів та інших соціально небезпечних хвороб серед найуразливіших верств населення від Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні. Машини повністю пристосовані для проведення тестування та надання медико-консультативної допомоги представникам груп ризику щодо інфікування ВІЛ.

Події дня!

Сьогодні, 27 листопада, о 10.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відкриється науково-освітня виставка «Публічне управління XXI». О 12.00 відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Розширення ринків збуту українських продуктів у ракурсі ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС».

Сільгосптоваровиробники Великобурлуччини надали кошти для придбання зимового одягу для бійців

Для військових із Великобурлукського району, які захищають територіальну цілісність України, перебуваючи в зоні АТО, було передано теплий військовий одяг, взуття, бронежилети. Більшість комплектів бійці та їхні батьки отримали 23 листопада у приміщенні райдержадміністрації, частину речей буде відправлено безпосередньо у зону бойових дій. Кошти на придбання 20 зимових комплектів на загальну суму 60 тисяч грн. виділили сільськогосподарські підприємства району: ТОВ «Комсомольське», ФГ «Зевс-Д», ТОВ «Зоря», ТОВ «Агріка-М», ТОВ «Колос Шипуватого», ФГ «Вігес», «Люсс», «Вільхуватка», дослідне господарство «Червона хвиля».

До кінця наступного тижня з Харкова в Нідерланди відправлять всі знайдені уламки малайзійського авіалайнера

Про це в ході наради в Харківській обласній державній адміністрації повідомив командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 пан Ханс Ван Де Вен. У нараді взяли участь т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники МВС, СБУ, ГУ ДСНС, Південної залізниці, аеропорту, з боку Королівства Нідерланди - заступник командувача міжнародною місією з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17 пан Міхіль Марханд, командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 пан Ханс Ван Де Вен, політичний радник місії пан Мартін Ван Бюрен. 

У церемонії прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Boeing-777» рейсу МН17 візьме участь Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди

У п'ятницю, 28 листопада, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройде остання цього року церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера. Шість трун з тілами загиблих пасажирів збитого «Boeing-777» будуть відправлені до Нідерландів. На церемонію прибуде Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстельтен. Про це в ході наради з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17 повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко. 

Ігор Балута зустрівся з підприємцями ТЦ «Барабашово»

Сьогодні, 26 листопада, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками підприємців ТЦ «Барабашово». Вони передали губернатору звернення з проханням допомогти у захисті їх прав, які, на думку заявників, постійно порушуються адміністрацією торгового центру. Як вважають підприємці, це виражається в частому і надмірному підвищенні орендної плати за торгові місця, в регулярних і незаконних поборах, що супроводжуються погрозами на адресу незгодних.

Харківський бронетанковий завод отримав велике замовлення на ремонт техніки для АТО

Державний концерн «Укроборонпром» отримав замовлення на ремонт і відновлення військової техніки в розмірі 105,75 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба концерну. Угоди укладені з Міністерством оборони України. Виконувати відповідний перелік робіт будуть провідні підприємства концерну, зокрема ДП «Харківський бронетанковий завод» і «Миколаївський бронетанковий завод» і, а також «Укроборонсервіс». Переважно замовлення стосується ремонтів танків, бронетранспортерів і ракетно-зенітних комплексів. Завершити роботи і передати техніку військовим планують найближчим часом. 

Ціну за користування стадіоном для команди «Металіст» знижено у два рази

У зв’язку з важким фінансовим станом футбольного клубу «Металіст» та нестабільною суспільно-політичною ситуацією у державі, керівництво Харківської обласної державної адміністрації вирішило підтримати прохання улюбленої для тисяч харків’ян команди «Металіст». Наступні матчі харківська команда проведе на стадіоні ОСК «Металіст» зі зменшеною у два рази ціною за послуги, пов’язані з підготовкою та проведенням календарних матчів ФК «Металіст».

Харківський медичний університет готує офіцерів медичної служби для Збройних сил України

На базі Харківського гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ» провели навчальний збір для студентів, які закінчили підготовку на кафедрі медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету. Студенти взяли участь у тактико-спеціальному навчанні «Організація надання першої медичної, долікарської, першої лікарської і невідкладних заходів кваліфікованої медичної допомоги на етапах медичної евакуації». Навчання проходило з залученням особового складу і медичної техніки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. 

В Харкові відбулося засідання обласної експертної комісії з контролю за призначенням і зміною інсулінів

26 листопада відбулося чергове засідання Обласної експертної комісії з контролю за призначенням і зміною лікарських засобів – інсулінів Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації. Зазначена комісія є колегіальним органом, який розглядає обґрунтованість призначення і зміни лікарських засобів (інсулінів) хворим на цукровий діабет в особливо суперечливих випадках. Засідання комісії відбуваються щотижнево. Щорічно на засіданні комісії розглядається до 200 випадків призначення та/або зміни лікарських засобів – інсулінів, з них 21% у дітей. В поточному році вже розглянуто 164 справи, з них 54 випадки – застосування картриджних форм інсуліну (тобто з використанням сучасних засобів їх введення – шпріц-ручок).

Харківський тхеквондист завоював золото клубного чемпіонату Європи

Денис Вороновський піднявся на найвищу сходинку п'єдесталу пошани клубного чемпіонату Європи з тхеквондо ВТФ, який 25 листопада стартував у турецькому Белеку. В перший день змагань були розіграні медалі серед чоловіків та жінок. У ваговій категорії до 80 кг Денис Вороновський, який представляє на чемпіонаті харківську ДЮСШ-2, провів чотири поєдинки, та у всіх вийшов переможцем. На шляху до фіналу срібний призер юнацької Олімпіади стартував з перемоги 7:0 над турецьким спортсменом Малкоколу Оздеміром, потім в чвертьфіналі здолав з рахунком 5:4 ще одного представника Туреччини Мухаммета Талха. У поєдинку за вихід в фінал Денис в напруженій боротьбі з рахунком 5:4 переміг хорвата Дінко Сегедіна, а у фіналі залишив без золота турка Селмана Незірі - 4:2. 

Хід опалювального сезону в Харківській області станом на 26 листопада

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 26 листопада опалювальний сезон в Харківській області проходить стабільно. Всі котельні (837 од.) Працюють, опалюється 100% житлових будинків з централізованим опаленням (8290 од.) І 100% об'єктів соціальної сфери (997 лікувальних, 699 дошкільних та 837 навчальних закладів).

Харківська область надала медичну допомогу понад 3,5 тис. пораненим бійцям різних збройних формувань

25 листопада на базі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (м. Київ) було проведено Всеукраїнську нараду з питання «Медичне забезпечення потерпілих та учасників антитерористичної операції: проблеми та шляхи їх вирішення». Головне питання, що обговорювалося в ході наради, мало безпосереднє відношення до виконання Указу Президента України від 14 листопада 2014 року № 880 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи із забезпечення державної безпеки».

Архів документів