Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині підготовлено 1346 бомбосховищ

Про це радник голови Харківської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергій Стороженко повідомив у програмі «Тема дня» на каналі «ОТБ». «На Харківщині на сьогоднішній день підготовлено 1346 бомбосховищ, але потрібно розуміти, що є різниця між бомбосховищами та захисними спорудами. Більшість бомбосховищ знаходяться на промислових підприємствах, у тому числі й працюючих. А захисні споруди обладнають у місті та області, наприклад, у підвалах будинків. 29 станцій метрополітену - це теж захисні споруди. Зараз робота в цьому напрямку триває », - зазначив Сергій Стороженко.

Ігор Райнін обговорив з директором ЄБРР в Україні пріоритетні проекти в області, які можуть потребувати фінансової допомоги

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 17 березня зустрівся з директором Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Шевкі Аджунером. Сторони обговорили подальшу співпрацю Харківської області та ЄБРР, а також обговорили пріоритетні проекти в області, які можуть потребувати фінансової допомоги ЄБРР. На зустрічі також були присутні заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін, голова правління ПАТ «Мегабанк» Олена Жукова.

За два місяці поточного року платники податків сплатили понад 1,1 млрд. грн. військового збору

Впродовж січня-лютого поточного року до державного бюджету надійшло понад 1,1 млрд. грн. військового збору. З них у лютому на обороноздатність України платниками податків сплачено 656,1 млн. грн., повідомляє Державна фіскальна служба України. Загалом, з початку адміністрування військового збору з серпня 2014 року бюджет отримав майже 3,7 млрд. грн.

До 9 Травня презентують книгу про працівників тилу і відкриють меморіальну дошку на будинку, де був затверджений орден Богдана Хмельницького

Сьогодні, 17 березня, відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки до святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років під керівництвом радника голови ХОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергія Стороженка. У нараді взяли участь голова Обласної ради ветеранів Харківської обласної організації ветеранів Анатолій Хіневич, голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни Петро Конюшенко, керівники структурних підрозділів ХОДА та правоохоронних органів області.

ХНУРЕ - кращий університет у сфері наукових і науково-технічних розробок

Харківський національний університет радіоелектроніки виграв Гран-прі в номінації «Кращий університет у сфері наукових і науково-технічних розробок». Таку нагороду вуз отримав на 6-й Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2015», яку проводило Міністерство освіти і науки України в Києві. У виставці взяли участь 22 кращі навчальні заклади України. Університет представляли помічник ректора професор Андрій Єрохін, начальник відділу мультимедійних засобів навчання Олександр Янковський та співробітники Інформаційно-обчислювального центру вузу.

Вовчанську райдержадмінстрацію очолив Петро Очередько

Нового голову Вовчанської районної державної адміністрації Петра Очередька 17 березня представив радник голови Харківської ОГА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергій Стороженко. Актив відбувся у великій залі засідань райадміністрації за участі тимчасово виконуючого повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вꞌячеслава Аббакумова, депутата Харківської обласної ради Олександра Давтяна і голови Вовчанської районної ради Анатолія Степанця. Також на представленні були присутні керівники підприємств, установ, організацій району, аграрії, депутати усіх рівнів і місцеві мешканці.

Валерія Приходька представили активу Дворічанського району

З новим керівником району дворічанців 17 березня знайомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. Він поінформував присутніх про те, що указом Президента України від 13 березня з посади голови Дворічанської РДА звільнено Віктора Клочана, і подякував колишньому керівникові за роботу, а потім перейшов до привітань на адресу Валерія Приходька. «Хочу побажати новопризначеному голові райдержадміністрації успіхів у вирішенні питань соціально-економічного розвитку району», - сказав Марк Беккер. 

Інвестиції у фінансовий сектор підтверджують стабільність Харківської області

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), «KfW Entwicklungsbank» (Німецький банк розвитку) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) внесли 43 млн. грн. в статутний капітал харківського «Мегабанку». У церемонії підписання договорів, яка пройшла 17 березня, взяла участь і заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Міжнародні фінансові установи вирішили пропорційно збільшити статутний капітал банку, зберігши при цьому свою колективну частку на рівні 36%. За словами директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, додаткові ресурси допоможуть банку залишатися важливим джерелом фінансування для малого та середнього бізнесу регіону. 

У Харківській області планується створити військовий меморіальний пантеон

Таку пропозицію було озвучено сьогодні, 17 березня, в ході засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років, під головуванням радника голови ХОДА Сергія Стороженка. «Від обласної організації ветеранів і громадської організації "Клуб генералів" надійшла пропозиція створити регіональний військовий пантеон для перепоховання останків загиблих воїнів, полеглих у Другій світовій війні, які ми знаходимо щорічно, а також інших військових і цивільних осіб, що мають особливі заслуги перед державою. Треба зробити одне військове кладовище, таке як Арлінгтонське в США або в Ізраїлі. Це дуже важлива пропозиція», - підкреслив радник голови ХОДА.

З любові до Батьківщини народжуються добрі справи. Євген Королюк

17 березня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко представив активу Чугуївщини нового голову РДА – Євгена Королюка. На зустріч із очільником району зібралися представники органів місцевого самоврядування, силових структур, підприємці, керівники установ та організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації. На початку заходу Євгеній Шахненко подякував за сумлінну роботу першому заступнику голови райдержадміністрації Юрію Варжеїнову, який за відсутності голови стояв на чолі району та зарекомендував себе вмілим керівником і вправним менеджером. Потім Євгеній Шахненко зачитав розпорядження Президента України про призначення головою Чугуївської РДА Євгена Королюка і дав йому коротку характеристику, назвавши досвідченим господарником та державним службовцем. 

Жителі області стали частіше їздити в автобусах і тролейбусах та рідше літати

Головне управління статистики в Харківській області підбило підсумки роботи транспорту за перші два місяці 2015 року. Так, за даними облстату в січні-лютому 2015 послугами пасажирського транспорту скористалося 100,3 млн. осіб, що на 4,2% більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Найсуттєвіше виріс пасажиропотік у міському електротранспорті. Трамваї та тролейбуси перевезли 38,1 млн. пасажирів (на 20,4% більше, ніж у січні-лютому 2014). При цьому більше половини пасажирів електротрансу (а саме 62,8%) - пільговики. 

У Харкові пройде семінар «Редакційна політика ЗМІ в часи війни (АТО)»

Тренінг, організований Національною спілкою журналістів України за підтримки Академії української преси, відбудеться 26 березня в ХНУ ім. В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, факультет філології). Початок - об 11:30. Семінар «Редакційна політика ЗМІ в часи війни (АТО)» проведе київська журналістка Ірина Федорів. Під час тренінгу будуть розглянуті наступні питання: - як засоби масової інформації повинні змінювати редакційну політику у зв'язку з військовими подіями; - що важливіше для журналіста - патріотизм чи професійні стандарти; - особливості редакційного планування, як уникнути «перевантаження» ЗМІ важкими темами; - яких матеріалів зараз чекає від ЗМІ аудиторія; - чи мають бути «заборонені» теми; - як правильно розставити пріоритети, зробити вибір між оперативністю й достовірністю.

Юлія Світлична представила голову Харківської райдержадміністрації активу району

Щоб познайомитися з Юрієм Раїною, 17 березня в зал Харківської РДА прийшли представники органів місцевого самоврядування, силових структур, підприємці, аграрії, керівники медустанов та навчальних закладів району, громадські діячі, керівники структурних підрозділів адміністрації. Заступник голови ХОДА Юлія Світлична ознайомила всіх присутніх із розпорядженням Президента України про призначення Юрія Раїни на посаду. Привітавши нового голову Харківського району, Юлія Світлична висловила сподівання, що Юрій Раїна спрямує всі свої знання, досвід та енергію на соціально-економічний розвиток. 

Юні фехтувальники перемогли на чемпіонаті України

У Києві відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах серед юніорів, на якому харківські шпажисти здобули три медалі. За підсумками чемпіонату, який зібрав близько 150 фехтувальників із 9 областей України, харківські шпажисти здобули срібло та золото в індивідуальних змаганнях, а також золото в командній боротьбі. В індивідуальних змаганнях серед юніорів фінал був за харків’янами. Денис Потапенко та Ян Сич без особливих труднощів обігравали своїх суперників та поборолися між собою у фіналі за золоту медаль. Перемога дісталася Денису Потапенко, який переграв свого більш титулованого суперника з рахунком 15:12 та завоював своє перше золото в юніорських змаганнях. Яну Сичу, таким чином, дісталася срібна медаль.

Харківська регіональна рада збереться обговорити залучення коштів для енергозбереження у будинках

18 березня о 10:00 у приміщенні музею Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова (вул. Революції, 12) пройде розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Головуючим на засіданні буде заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. 

Завтра Харківщину відвідає Посол Латвії пані Аргіта Даудзе

18-19 березня у Харківську область з візитом прибуде латвійська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні пані Аргітою Даудзе. У ході робочого візиту заплановано: 18 березня о 14.00 - відкриття меморіальної дошки Юлію Цауне на будівлі по вул. Сумській, 44/2; о 15. 00 - проведення в Національній академії правових наук (вул.Пушкінська, 70) круглого столу "Антикорупційне законодавство: теорія та практика застосування". 19 березня о 10.30 у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна відбудеться лекція директора Центру політики східної Європи А. Кудорса; о 12.00 - передача книг від Академічної бібліотеки Латвійської Республіки; в 12.15 - подход к прессе.

Харківські синхроністки знову підкорили Францію

Черговим успіхом завершився виступ збірної України з синхронного плавання на відкритому чемпіонаті Франції «Open Make Up Forever», який відбувся у місті Монтрей. На цей раз збірна України, яка складається з харківських спортсменок, завоювала у Франції шість медалей, у тому числі чотири золоті. У технічній програмі «соло» на висоті була Анна Волошина, вигравши з результатом 88.4532 бала. Спортсменку з Канади, яка зайняла друге місце, харків'янка впевнено обійшла на 5.6165 бала. А ось у довільній програмі стати першою Анні не вдалося. Обійти українку на один бал змогла іспанська спортсменка, яка показала результат 90.7667 бала. 

Харківська область – у лідерах з питань безпеки та оборони

Під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк високо оцінив роботу керівництва Харківського регіону в питаннях безпеки і оборони. Прем'єр-міністр доручив керівникам інших областей рівнятися на Харківщину. «Все, що написано в доповіді Ігоря Райніна, повинно бути виконано в кожній області», - підкреслив Арсеній Яценюк. Як зазначив у своєму виступі Ігор Райнін, резервний фонд Харківської області збільшено до 60 млн. грн. на випадок різних надзвичайних ситуацій. Ці кошти в повному обсязі дозволять забезпечити безпеку і життєдіяльність жителів області. Також керівник області зазначив, що за участю фахівців в регіоні підготовили майже 2 тис. санітарних інструкторів. Щоденно на патрулювання вулиць виходить більше 1 тис. працівників міліції, а біля найбільш важливих об’єктів встановлено постійні пости та легка бронетехніка. Крім того, посилена охорона об’єктів метрополітену. Взаємодія з правоохоронними органами повністю налагоджена. 

Арсеній Яценюк високо оцінив роботу голови ХОДА Ігоря Райніна

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 16 березня на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій високо оцінив роботу голови Харківської ОДА Ігоря Райніна, заслухавши його доповідь. «Я персонально дякую голові Харківської обладміністрації за те, що він в такий короткий період часу зумів максимально простимулювати роботу області», - підкреслив прем'єр-міністр. Він також відзначив успішну роботу системи екстреної допомоги населенню «112», яка працює тільки в Харкові та Львові. «У кожній області телефон «112»повинен працювати як реальна швидка допомога з усіх питань, що знаходяться в сфері компетенції відповідних служб», - додав Арсеній Яценюк. 

Арсеній Яценюк доручив прискорити внесення до Парламенту законопроектів про національну поліцію та щодо реформування МРЕВ

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову на наступному тижні внести до Парламенту України проект закону про національну поліцію, а також рішень щодо реформування МРЕВ та про встановлення засобів відеофіксації на основних автомобільних шляхах і адміністративну відповідальність на підставі даних відеофіксаторів. Про це Глава Уряду сказав сьогодні, 16 березня, під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, на якому обговорювався стан автошляхів та пасажирського автотранспорту в Україні з метою недопущення таких трагедій, як та, що відбулася сьогодні на Полтавщині. У засіданні комісії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Всіх постраждалих під час теракту біля Палацу спорту виписали з лікарень

Стан чотирьох пацієнтів, які продовжували лікування в медичних установах Харкова, лікарі оцінили як задовільний, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. До сьогоднішнього дня один постраждалий під час теракту 22 лютого проходив лікування в лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. А.І. Мещанінова, ще троє - у багатопрофільній лікарні №17.

У двох районах області сьогодні вже розпочалися весняні канікули

У Зачепилівському та Ізюмському районах області весняні канікули розпочалися вже сьогодні 16 березня. У більшості районів області вони почнуться через тиждень. Про це повідомив директор Департаменту освіти та науки ХОДА Анатолій Бабічев. «Рішення про строки проведення канікул приймалися у кожному районі та місті самостійно, зважаючи, у першу чергу, на наявність енергоносіїв. У більшості районів Харківщини вони розпочнуться 23 березня. Хоча для школярів Близнюківського, Валківського, Дворічанського, Нововодолазького, Шевченківського районів та міст Харків і Люботин весняні канікули почнуться 30 березня. Незважаючи на дату початку канікул, вони будуть тривати тиждень», - сказав він.

Арсеній Яценюк дав низку доручень щодо ремонту та будівництва доріг в Україні

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив «Укравтодору» невідкладно використати близько мільярда гривень, передбачених у Державному бюджеті на ремонт доріг. «Зима закінчилася – разом зі снігом у нас, як правило, і асфальт сходить. Тому - терміновий ремонт доріг», - підкреслив Глава Уряду на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій сьогодні, 16 березня. У засіданні комісії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Дарина Лобанова завоювала три золоті медалі в змаганнях з шашок

На чемпіонаті України за шашок-64 серед молоді, кадетів та юних надій харківські спортсмени вибороли шість золотих медалей. Усі медалі були завойовані дівчатами. Найкраще виступила Дарина Лобанова, яка в змаганнях серед юних надій (юнаки та дівчата 2005 р.н. та молодше) завоювала золоті медалі в усіх видах гри – класичній, швидкій та блискавичній. Також серед юних надій відзначилася Аглая Шинкаренко, на рахунку якої було срібло в швидкій грі та бронзові медалі в класичній і блискавичній грі. 

Нового голову Зміївського району представили громадськості

16 березня заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер представив новопризначеного голову Зміївської РДА Віталія Кошеленка активу району. В залі районного Будинку культури зібралися представники органів місцевого самоврядування, силових структур, підприємці, аграрії, керівники установ та підрозділів РДА та інші бажаючі познайомитися з новим очільником Зміївщини. «Дозвольте поздоровити Кошеленка Віталія Анатолійовича з призначенням на високу посаду і побажати успіхів на цьому важливому державному посту. Сьогодні першочергові проблемні питання – це сприяти ефективній роботі господарств аграрного та промислового комплексів району; забезпечити створення нових робочих місць; створити сприятливі умови для залучення інвестицій; вжити заходів щодо проведення ремонту доріг комунальної власності та організувати роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних, освітніх та культурних закладів району», - підкреслив Марк Беккер. 

Володимир Шаров очолив Богодухівський район

Нового голову РДА адміністративно-господарському активу району сьогодні,16 березня, представив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Захід відбувся в залі засідань райдержадміністрації. Євгеній Шахненко ознайомив присутніх із розпорядженням Президента України від 12 березня 2015 року №255/2015-рп, яким Шарова було призначено на посаду, та висловив сподівання, що новий керівник району спрямує всі свої знання та енергію на соціально-економічний розвиток. «Хочу подякувати за те, що довірили мені цю грандіозну справу – очолити Богодухівський район. Буду робити все можливе, щоб зберегти, зміцнити та примножити рівень соціально-економічного розвитку моєї Богодухівщини», - пообіцяв Володимир Шаров.

Дітей-переселенців розважатимуть інтерактивними іграми

Харківський обласний центр молоді спільно з обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, розпочав цикл культурно-просвітницьких заходів для дітей та молоді. Заходи спрямовані на соціальну адаптацію дітей та молоді з числа тимчасових переселенців з Донбасу. Як повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА, перший такий захід провели 14 березня на базі модульного містечка для переселенців зі сходу «Надія». Там відбувалася інтерактивна ігрова програма для дітей та молоді. Вони спробували свої сили в музичних, інтелектуальних конкурсах. Тим часом їх батьки отримували майстер-клас з навичок організаційної роботи з дітьми у проведенні рухливих ігор. 

Україна збільшила імпорт газу з Угорщини в 10 разів

Як повідомляють в ПАТ«Укртрансгаз», Україна збільшила імпорт газу з Угорщини в 10 разів, встановивши історичний рекорд поставок блакитного палива по даному маршруту. За оперативною інформацією, станом на ранок 16 березня добове надходження природного газу з території Угорщини в Україну було на рівні 7,4 млн. куб. м. З 7 березня й до 12 березня - моменту збільшення поставок з території Угорщини, блакитне паливо в Україну надходило у режимі 0,72 млн. кубометрів на добу. 

Музей Рєпіна в Чугуєві проводить для військових безкоштовні екскурсії

Бійці можуть безкоштовно відвідувати відділи художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна (Чугуїв, вул. Р. Люксембург, 8), а також заходи, які проходять в стінах садиби відомого художника. Таку художньо-патріотичну акція співробітники музею запропонували, щоб солдати могли відволіктися від армійських буднів. «У Чугуєві і його околицях три військові частини, де проходять строкову службу і службу за контрактом чоловіки з усіх куточків України. Багато з них вже побували в зонах бойових дій. Багатьом, на жаль, ще доведеться ризикувати своїм життям заради нашого спокою. Хочеться вірити, що відвідування нашого музею залишиться приємним спогадом у захисників з різних міст України», - повідомляється на офіційному сайті художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна. 

Олександра Політуху представили активу Дергачівського району

16 березня заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична представила новопризначеного голову Дергачівської районної державної адміністрації Олександра Політуху активу району. В залі районного Будинку культури зібралися представники органів місцевого самоврядування, силових структур, підприємці, керівники установ та підрозділів РДА та ще багато бажаючих познайомитися з новим очільником Дергачівщини. «На Олександра Олександровича покладається велика відповідальність за район та його мешканців. Він зарекомендував себе вмілим керівником, своєрідним кризис-менеджером, який наразі необхідний Дергачівському району», - сказала Юлія Світлична. 

Архів документів