Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Балута та харківські волонтери ознайомилися з роботою районних управлінь праці та соціального захисту населення

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т.в.п. його заступника Вадим Глушко, перший заступник Директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, представники волонтерських організацій «Станція Харків» і «Армія Hеlp» побували в двох районних управліннях праці та соціального захисту населення Харкова - Ленінському та Фрунзенському. Візит був ініційований волонтерами напередодні в ході зустрічі з главою області, не був запланований, і для співробітників управлінь праці та соцзахисту населення був несподіваним. Маршрут обирали волонтери.

Понад 2 млрд. грн. отримали мешканці Харківської області на всі державні соціальні виплати

На Харківщині 198 тисяч отримувачів всіх видів соціальних допомог, на виплату яких вже спрямовано 2,2 млрд.грн. Про це 9 грудня повідомила начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Кононенко. За її словами, на сьогоднішній день в області 39 тисяч отримувачів житлових субсидій, яким органами соціального захисту відшкодовано вже 110 млн. грн. Кількість звернень за призначенням саме цього виду допомоги спеціалісті прогнозують на рівні минулого року – 10% - 12% від загальної кількості сімей області.

В Харківському театрі опери та балету відбувся заключний гала-концерт переможців фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями

9 грудня у малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбувся заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення». У гала-концерті, який традиційно проводиться до Міжнародного дня інвалідів в оперному театрі, виступили найкращі виконавці, які одержали визнання майстрів – членів журі. Переможців фестивалю та гостей привітали директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко та співголова ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов.

На виплату адресної допомоги переселенцям Харківська область отримала 31 млн. грн.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів № 409 в Україні запроваджена Єдина система обліку громадян, вимушено переміщених із АР Крим, Луганської та Донецької областей. Довідку про облік, що надає право на отримання громадянами України всіх соціальних державних виплат, можна отримати за місцем їх тимчасового приживання або реєстрації. Про це сьогодні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. «У Харківській області 42 місцевих управління соціального захисту населення. Якщо наприклад, переселенець проживає у Барвенківському районі, то і звертатися за довідкою він має у місцеве управління. Якщо громадянин планує переїхати в інше місце, його знімають з єдиної реєстраційної бази, і потім знову беруть на облік вже на новому місці проживання», - сказала вона.

Харків’яни перемогли на Кубку України з греко-римської боротьби

Спортсмени Харківської області здобули дві золоті та одну бронзову нагороди на Кубку України з греко-римської боротьби, який 6 та 7 грудня відбувся в Києві. Переможцями Кубку стали Андрій Бєлих у ваговій категорії до 80 кг, який у фіналі здолав суперника з Закарпатської області Олександра Кухта, та Дмитро Тимченко у ваговій категорії до 98 кг. В фінальному двобої Дмитро здолав спортсмена з Миколаївської області Володимира Васильєва. 

Учні школи «Обдарованість» зустрілися з бійцями батальйону «Харків-1»

Учні Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради зустрілися з бійцями батальйону «Харків-1», які беруть участь в АТО на сході України. Гості відповіли на запитання учнів, ознайомилися з шкільним життям, оглянули виставки дитячих виробів і відвідали святковий концерт. Вихованці навчального закладу підготували для бійців вітальні листівки, сувеніри та подарували теплі речі. 

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 9 грудня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання захисту прав споживачів, оплати за оренду землі та земельні питання. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області. 

Харків’янин переміг на міжнародному турнірі з боксу

З 6 по 8 грудня в столиці Азербайджану Баку відбувся міжнародний турнір з боксу серед молоді пам'яті Аббаса Агаларова. Участь у турнірі взяли спортсмени з Азербайджану, Грузії, Казахстану, Узбекистану, Росії, Індії та України. За підсумками змагань українська збірна посіла третє загальнокомандне місце, і завоювала п'ять медалей - одне золото, два срібла та дві бронзи.

Події дня!

Сьогодні, 9 грудня, о 13.00 в малому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення»; В 16.00 в Обласному центрі культури і туризму (вул. Пушкінська, 62) пройде благодійна акція «Підтримай Героя - подаруй йому оберіг». Кожен небайдужий зможе зробити витинанки у формі ангелів і через волонтерські організації передати їх пораненим в госпіталь і бійцям в зону АТО. О 16.30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання за участю заступника начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності - завідуючого відділом з питань дискримінації Секретаріату Уповноваженого Верхової Ради України з прав людини Сергія Пономарьова. Тема - вивчення проблемних питань додержання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Харківської області.

У Харківській області розпочався Всеукраїнський тиждень права

Враховуючи важливе значення правової освіти у подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, Указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149/2008 започатковано щороку проведення Всеукраїнського тижня права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Визначені райони-переможці третьої фази проекту ПРООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Згідно рішення комітету з конкурсного відбору, були визначені райони області, що вибороли право брати участь у третій фазі проекту Програми Розвитку ООН та Європейського Союзу «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Ними стали: Балаклійський, Барвінківський, Великобурлуцький, Золочівський, Красноградський, Сахновщинський, Харківський та Чугуївський райони. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Вадим Глушко відвідав родину загиблого Героя Небесної сотні

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко відвідав родину загиблого під час зіткнень на Майдані в Києві харків'янина Владислава Зубенко. Вадим Глушко поспілкувався з батьком героя Віталієм Зубенко. Батько загиблого висловив бажання, щоб школа, де вчився його син, носила ім'я Владислава Зубенко, а також те, щоб в одному зі скверів або парків Харкова було встановлено пам'ятний знак Героям Небесної сотні. 

Координаційна рада з питань запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми затвердила план своєї роботи на 2015 рік

Сьогодні, 8 грудня, відбулось чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, на засіданні було заслухано інформацію про хід реалізації в Харківській області Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року.

Харківська область отримала дотацію з держбюджету на виплату заробітної плати

Харківська область в результаті плідної роботи обласної державної адміністрації та Міністерства фінансів України отримала з державного бюджету кошти додаткової дотації на заробітну плату в сумі 134,7 млн. грн. Про це проінформував Департамент фінансів ХОДА. Кошти одержані відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1162-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, для спрямування місцевим бюджетам на оплату праці». Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута вже видав розпорядження (№ 636 від 04.12.2014 року), яким кошти дотації розподілено між районами та містами області з метою забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. 

Ігор Балута обговорив з волонтерами проблеми переселенців

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 8 грудня зустрівся з представниками волонтерських організацій Харківщини. Керівник області обговорив з волонтерами роботу, яка ведеться з вимушеними переселенцями з Луганської та Донецької областей. Зокрема, в ході зустрічі піднімалося питання про своєчасну виплату пенсій переселенцями з Донбасу, які проживають на території Харківської області.

Бадмінтоністи повернулися зі сріблом з Естонії

Харківські бадмінтоністи Іван Мединський та Кирило Щур стали срібними призерами міжнародного турніру з бадмінтону серед юнаків та дівчат, який з 5 по 7 грудня відбувся в естонському місті Тарту. В змаганнях серед 15-річних спортсменів Харківщину на турнірі представляли Іван Мединський, Кирило Щур та Анастасія Прозорова. 

Обраний ректор Харківського національного університету сільського господарства

У Харківському національному технічному університеті сільського господарства (ХНТУСГ) ім. П. Василенко 4 грудня відбулися вибори ректора. За інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства України, ректором вузу обраний Леонід Тищенко. Він працював виконуючим обов'язки ректора цього ж вузу. У голосуванні взяли участь 611 (91,05%) чоловік. «Виборча комісія ХНТУСГ ім. Петра Василенка показала, що вибори проведені справедливо, об'єктивно і колегіально. За Тищенко віддали свої голоси 548 (89,68%) виборців», - сказано в повідомленні Міністерства.

Юний харків’янин здобув титул чемпіона України з боксу

На чемпіонат України з боксу серед юніорів, який проходив з 3 по 7 грудня у Львові, переможцем став харків’янин Артем Череватенко. Чемпіонат зібрав понад 250 юних боксерів 1999-2000 років народження з усіх областей України. За підсумками змагань харків’яни здобули три медалі – два срібла та одне золото. У ваговій категорії до 52 кг чемпіоном країни став Артем Череватенко. В фінальному двобої харківський боксер з рахунком «одноголосно» за рішенням суддів здолав суперника Юрія Заморило з команди Львівської області. 

У Харкові відбудеться ряд заходів, присвячених пам'яті Зінаїди Серебрякової

В рамках святкування 130-річчя з дня народження відомої української художниці Зінаїди Серебрякової, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) Обласного центру культури і мистецтва відбудеться ряд заходів. 10 грудня о 17.00  відбудеться презентація ювілейних видань і лекція мистецтвознавця Олега Коваля «Зінаїда Серебрякова і художні тренди XXI століття». 13 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» заплановано показ документальних фільмів про життя і творчість сім'ї Лансере-Бенуа-Серебрякова.

З Харкова до Нідерландів відправили чотири останні автомобіля з уламками літака «Боїнг-777»

Сьогодні, 8 грудня, з Харкова в Нідерланди відправили останні автомобілі з уламками літака «Боїнг-777» рейсу МН17, який зазнав аварії в Донецькій області. 4 вантажівки в супроводі ДАІ вранці виїхали з території станції "Харків-Ліски". Як розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, колона автомобілів з уламками «Боїнга» спочатку проїде на пункт пропуску «Пісочин», після чого, за сприятливих погодних умов, колона попрямує до Києва.

Укрпошта презентувала поштову марку «За честь! За славу! За народ!»

В Будинку зв’язку на Майдані Незалежності Укрпошта урочисто презентувала художню поштову марку «За честь! За славу! За народ!» та конверт «Перший день», виготовлені до Дня Збройних Сил України та вшанування героїв, що захищають Україну від агресорів. Тираж марки складає 183 тисяч примірників, номінал - 2,00 грн. Кількість марок в аркуші – 12 (3х4). В урочистій церемонії спецпогашення марки взяли участь перший заступник генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Роман Стасів, начальник служби фельд’єгерського поштового зв’язку головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Андрій Ковальок, представник Міністерства оборони України та художник поштової марки Володимир Таран.

Генеральне консульство Республіки Польща влаштовує виставку польського плакату

Генеральне Консульство Республіки Польща у Харкові, Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва та видавництво «Раритети України» представляють виставку «Театральне есперанто: польський плакат», яка відкривається 8 грудня. На думку організаторів, виставка театрального плакату сприятиме знайомству українців з театральною культурою Польщі.

Делегація Харківської області відвідає Азербайджанську Республіку наприкінці січня 2015 року

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, під час візиту буде презентовано економічні та інвестиційні можливості Харківщини і підписано міжрегіональну угоду між Харківською обласною державною адміністрацією та регіоном Сумгаїт про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Планується проведення переговорів між бізнес-колами Харківщини та Азербайджанської Республіки, відвідання підприємств-партнерів, підписання контрактів тощо.

У садибі Андрія Ковалівського пройдуть Андріївські вечорниці

У Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди (Золочiвський район, с. Сковородинiвка, вул. Приозерна, 3) 13 грудня чекають усіх на «Андріївські вечорниці у садибі Андрія Ковалівського». Цього разу у святі візьме участь фольклорний гурт «Муравський шлях», будуть майстер-класи і невеличкі сценки від дитячої театральної студії. «Традиційно у цей день дівчата винаймали хату в молодиці, де разом пекли калиту, варили балабушки, на яких потім ворожили. Ми ж на початку свята запрошуємо долучитися до акції «Армія подарунків. Свято для солдата» від Help Army. Будемо шити, вишивати, в'язати теплі рукавиці та інші важливі речі. Можете навіть просто принести в музей те, що хочете передати українським військовим, які захищають нашу країну», - розповіла заступник директора з наукової роботи музею Олена Рибка. 

До уваги ЗМІ!

Завтра, 8 грудня, о 9.00 на ст. "Харків-Ліски" відбудеться відправка останніх автомобілів з уламками літака "Боїнг-777" рейсу МН17. Від'їзд журналістів на місце відправки уламків літака - о 8.00 від обласного Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1).

Всі бійці, поранені в зоні АТО, збираються і далі захищати нашу державу. Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак, Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, тимчасово виконуючий обов'язки його заступника Вадим Глушко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Харківського військового гарнізону Олександр Серпухов, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан відвідали Військово-медичний клінічний центр Північного регіону та привітали бійців, які проходять реабілітацію і лікування, з Днем Збройних сил України.

Процедура отримання статусу учасника бойових дій спрощена

Про це 7 грудня під час візиту до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові заявив Міністр оборони України Степан Полторак. «Буквально три дні тому Кабінет Міністрів України прийняв відповідні зміни, спростив отримання статусу учасника бойових дій. Процедура отримання статусу буде набагато швидше і простіше проходити, я думаю, що всі люди, які мають на це право, отримають статус учасника бойових дій. І волонтери, які отримали поранення, теж мають право на отримання цього статусу», - зазначив Степан Полторак.

В рамках реалізації програми з територіальної оборони області, буде відремонтована бронетанкова техніка і казарма для військових

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів робочу нараду, в ході якої були розглянуті питання щодо боротьби з корупцією, а також освоєння коштів, виділених на реалізацію програм з територіальної оборони Харківської області та облаштування державного кордону. У нараді взяли участь представники Харківського прикордонного загону, обласного військового комісаріату, Головного управління Внутрішніх справ в Харківській області, Служби безпеки України, профільних департаментів та управлінь ХОДА.

Президент України вручив державні нагороди кращим захисникам Вітчизни

6 грудня на аеродромі у м. Чугуєві відбулася церемонія вручення захисникам Вітчизни державних нагород України та військових звань вищого офіцерського складу. У ній взяли участь Президент Украины Петро Порошенко та Міністр оборони України Степан Полторак. "Коли у нас є сильні Збройні сили, потужна армія, надійний бойовий дух, ми зможемо забезпечити мир у країні. Я робив, роблю і буду робити все, що залежне від мене, щоб забезпечити мир. Тому що, немає нічого ціннішого, ніж життя кожного з вас, ніж життя кожного українця", - звернувся до українських військових Петро Порошенко.

Петро Порошенко передав військовим в Харківській області більше ста одиниць техніки

Президент України Петро Порошенко 6 грудня на аеродромі в Чугуєві (Харківська обл.) урочисто передав підрозділам Збройних сил України понад 100 одиниць військової техніки. Глава держави привітав українську армію з Днем Збройних сил України та вручив представникам військових підрозділів сертифікати державних підприємств на танки «Булат», «Т-64БВ», «Т-72», БТР 4Е («Буцефал»), 3Е-1У, самохідні артилерійські установки 2С1, вантажні автомобілі «КрАЗ», а також вертольоти МІ-8 та МІ-2. Спочатку на цій техніці проведуть навчання, а після - відправлять в зону проведення АТО для виконання бойових завдань.

Архів документів