Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Всі демобілізовані бійці пройдуть комплексні медичні огляди

Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан під час під час обласної селекторної наради про організацію роботи щодо соціальної адаптації військовослужбовців, демобілізованих із районів проведення АТО. Нарада проходила під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка. «Проведення якісних комплексних медичних профілактичних оглядів дозволить розробити індивідуальні програми лікування, реабілітації та оздоровлення на кожного демобілізованого. Це дасть можливість забезпечити своєчасне направлення демобілізованих військовослужбовців на лікування та реабілітацію відповідно до об’єктивних показів», - сказав директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА. 

Учасники АТО отримують земельні ділянки в Харківській області

Про це розповів перший заступник начальника Головного управління Держземагентства в Харківській області Михайло Клепач під час обласної селекторної наради про організацію роботи щодо соціальної адаптації демобілізованих із районів проведення АТО військовослужбовців. Нарада проходила під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка. Так, станом на сьогодні районі управління Держземагентства надали дозвіл на розробку проекту землеустрою 38 військовослужбовцям для ведення особистого селянського господарства. Загальний розмір земельних ділянок склав 69 га. «З них 9 військовослужбовців отримали дозвіл на території Красноградського району, 8 - на території Близнюківського, 8 – Лозівського району», - сказав Михайло Клепач. 

Бібліотека університету ім. В. Каразіна отримала в дар близько 100 книг від своїх латиських друзів

Сьогодні, 19 березня, в рамках програми головування Латвії в Раді ЄС, директор Академічної бібліотеки Латвійського університету Вента Коцере передала в дар своїм колегам і добрим друзям з Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В. Каразіна близько 100 книг російською, латиською, німецькою та англійською мовами. Серед них унікальна серія з історії мистецтва Латвії, книги про шляхи становлення її незалежності, з розвитку вищої школи і науки, наукова література.

Харківський гросмейстер Павло Ельянов здобув срібло міжнародного турніру

В Ісландії з 10 по 18 березня відбувався ХХХ міжнародний шаховий турнір «Рейк'явік Опен», срібним призером якого став Павло Ельянов. На цьому турнірі Павло Ельянов був єдиним представником від України. В десяти турах харків’янин набрав 8 очок, та за додатковими показниками зміг випередити суперника з Франції. Переможцем турніру став Ервін Ламі з Голландії, на рахунку якого було 8.5 очок. При цьому єдину поразку на турнірі голландцю завдав саме харківський гросмейстер. 

Для терористів, які вчинили вибух біля Палацу спорту, вимагатимуть довічного ув’язнення

Про це повідомив на брифінгу керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. «Ці три особи – уродженці й мешканці міста Харкова від 32 до 38 років, два з них мають своїх дітей – того ж практично віку, що загибші хлопці. Мною відправлено чотирьох досвідчених слідчих з особливо важливих справ, щоб у цьому місяці завершити розслідування з цього провадження та передати справу до суду. Стаття 258, частина третя, передбачає довічне позбавлення волі. Прокуратура збирається просити у суду довічне ув’язнення цим трьом особам. І ми б хотіли, щоб це сталося якомога швидше», - сказав Василь Вовк. 

Юлія Світлична вирішувала шкільні питання в Харківському районі

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 19 березня провела виїзний особистий прийом громадян в Харківському районі. Громадян, які прийшли на прийом, цікавили питання щодо відновлення роботи дитячого садочка у сел. Березівка, ремонту спортивного залу Кутузівської школи. Але наболілими виявились питання організації транспортної зупинки і встановлення додаткового зупиночного павільйону у м. Мерефа, а також покращення транспортного сполучення між Харковом і с. Тернова. Зверталися до Юлії Світличної і з особистими проблемами. 

Представникам туристичної галузі Харківщини розповіли, як залучити кошти

Тренінг «Грантрайтінг: основи написання проектної заявки на міжнародний грант» пройшов 18 березня за підтримки обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» спільно з Регіональним центром міжнародних проектів і програм. У семінарі взяли участь представники вищих навчальних закладів, власники садиб сільського зеленого туризму, представники Дергачівського, Зміївського, Валківського, Дворічанського, Нововодолазького, Золочівського районів, а також Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, Художньо-меморіального музею ім. І.Ю. Рєпіна, Валківського та Зміївського краєзнавчих музеїв.Присутні обговорили шляхи залучення міжнародної технічної допомоги в галузь «Туризм».

Силами Харківської області побудують 31 взводний опорний пункт під Луганськом

Сьогодні, 19 березня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін взяв участь у організаційній нараді з питання будівництва взводних опорних пунктів на території, що підконтрольна Україні в Донецькій та Луганській областях. Нарада пройшла під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка в місті Краматорськ Донецької області. На заході були присутні голови обласних державних адміністрацій «прифронтових» областей та представники структурних підрозділів ОДА. «По лінії фронту буде обладнано близько 300 взводних опорних пунктів, будівництво 31 з них на території Луганської області доручено Харківської області. Кабінет міністрів планує виділити фінансування, але ми почнемо роботи, не очікуючи його - разом із усіма людьми та підприємствами, які до цього ставляться патріотично», - повідомив Ігор Райнін. 

У музеї імені І. Рєпіна в Чугуєві продемонструють інформаційну зброю

20 березня о 15.00 в Художньо-меморіальному музеї імені І.Ю.Рєпіна в місті Чугуєві (пл. Леніна, 2) відбудеться відкриття виставки патріотичних плакатів Юрія Нерослика “Україна переможе!”, організованої за підтримки Чугуївської райдержадміністрації, групи волонтерів HELP ARMY, благодійного фонду “Харків з тобою” та видавництва “Золоті сторінки”. Юрій Нерослик - незвичайний художник. Його дар малювання вже в дорослому віці розкрили Майдан та події, що розгорнулися на Донбасі.

Пошуком добровольців для ЗСУ займуться територіальні центри вербування

Такий експеримент із відбору захисників Батьківщини в Міністерстві оборони України вирішили провести, вивчивши досвід АТО, повідомили в прес-службі відомства. «Найбільш ефективними у виконанні бойових завдань є військовослужбовці, які добровільно вирішили вступити до лав Збройних Сил України. Тому Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак дав доручення про створення територіальних центрів вербування та комплектування», - уточнюється в повідомленні.

1 квітня малозабезпеченим сім'ям збільшать соціальну допомогу на дітей

Президент України Петро Порошенко підписав закон №221-VIII "Про внесення змін до статті 5 закону України" Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям "щодо соціального захисту дітей". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України. Цей закон встановлює підвищення з 1 квітня 2015 р. розміру державної соціальної допомоги на кожну дитину, що входить до складу малозабезпеченої сім'ї. На дітей віком до 13 років - у розмірі 250 грн, від 13 до 18 років - 500 грн.

Харківська область зможе сама вибирати інвестиційні проекти, які будуть фінансуватися державою

Кабінет Міністрів України затвердив окремий Порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році та Порядок використання коштів з Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році. «Цією постановою Уряд створив всі необхідні підстави для проведення абсолютно прозорого відбору проектів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Важливо також підкреслити, що цей відбір відбуватиметься на рівні обласних конкурсних комісій без втручання центральної влади», - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. 

Посол Латвії в Україні подякувала харків'янам за теплий прийом

Сьогодні, 18 березня, відбувся дипломатичний прийом Надзвичайного і Повноважного посла Латвійської Республіки в Україні Аргіти Даудзе. На заході були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, директор Департаменту освіти і науки Анатолій Бабічев, директор Департаменту культури і туризму Олег Яцина, головний архітектор Харківської області Михайло Рабінович. Також на дипломатичний прийом були запрошені представники Юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та багато інших. «Хочу побажати гарного вечора і подякувати за дружбу, в якій я переконалася, відкриваючи пам'ятний знак архітектору Юлію Цауне. Ці зв'язки дуже допомагають відчувати себе сьогодні в Харкові бажаним гостем. Ми свідомо в ході круглого столу «Антикорупційне законодавство: теорія і практика застосування» порушили тему хабарів, тому що вважаємо, що друзі повинні один одному допомагати і говорити правду. Латвійські експерти з питань боротьби з корупцією запропонували свій досвід, щоб ви не повторювали наших помилок. Ще раз хочу подякувати за час, який ви приділили нашій делегації. Окреме спасибі представникам обласної адміністрації та пані Юлії Світличній», - підкреслила Аргіта Даудзе.

Велике значення для результативності боротьби з корупцією має відкритість і гласність. Алексейс Лоскутовс

Про це сьогодні, 18 березня, у ході круглого столу «Антикорупційне законодавство: теорія та практика застосування», організованого Національною академії правових наук України, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого спільно з Посольством Латвійської Республіки в Україні, повідомив депутат Сейму Латвії, голова підкомітету протидії корупції Комітету оборони, внутрішніх справ та боротьби з корупцією Алексейс Лоскутовс, який у 2004 році очолював Антикорупційне бюро Латвії. «Успішна протидія корупції неможлива в тиші, а саме так працюють традиційні правоохоронні органи. Тому перша умова - максимальна відкритість. Як показав наш досвід, посилена увага до проблеми корупції веде до розуміння суспільством того, що в країні існує дієва система, спрямована на боротьбу з нею», - сказав він.

Вадим Глушко поспілкувався з мешканцями Зміївського району

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко 18 березня провів виїзний особистий прийом громадян в Зміївському районі. Громадяни прийшли з питаннями надання матеріальної допомоги на лікування. На прийомі громадян були присутні голова районної державної адміністрації Віталій Кошеленко, перший заступник голови РДА Олена Гуляк, керівник апарату РДА Лариса Яковлєва, заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, головний лікар Зміївського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Костенко та заступник головного лікаря центральної районної лікарні Олена Криштопа. 

Петро Порошенко встановив 26 березня Днем Національної гвардії

Президент Петро Порошенко своїм указом №148/2015 встановив День Національної гвардії України, який буде відзначатися щорічно 26 березня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави. Як зазначається, таке рішення Петро Порошенко прийняв, враховуючи значення і роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки і оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку. 

Латвійському архітектору відкрили пам'ятну дошку в Харкові

18 березня на житловому будинку по вул. Сумській, 44 відкрили пам'ятний знак архітектору Юлію Цауне. Автором проекту триповерхової будівлі є він сам. На відкритті знаку була присутня Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Як зазначила заступник керівника області, дуже важливо пам'ятати історію рідного міста і тих патріотів, які працювали в Харкові і допомагали робити місто кращим. «Харківська облдержадміністрація відгукнулася на пропозицію пані Даудзе, і сьогодні ми відкриваємо почесну дошку видатному харківському архітектору, який творив для Харкова, для того міста, в якому він жив», - сказала Юлія Світлична.

ОСББ зможуть проводити ремонти за рахунок вигідних кредитів і міжнародних грантів

Як залучити позабюджетні кошти для поліпшення енергозбереження в багатоквартирних будинках, обговорили 18 березня під час розширеного засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ. Захід пройшов у Харківському університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова під головуванням першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Сергія Дорошенко. В засіданні брали участь перший заступник директора – начальник аналітичного управління Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов, начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Олег Масленніков, ректор Харківського університету міського господарства ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв. До обговорення також були залучені представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, державних банків, ресурсних центрів та громадських організацій. Експерти відзначили, що гроші ОСББ у першу чергу потрібні для утеплення фасадів будинків, ремонту покрівель та інженерних мереж. Адже проведення модернізації дозволить не тільки знизити в багатоповерхівках втрати тепла, але й істотно економити.

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків до стандартів НАТО

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків Т-72, які наразі знаходяться в армійському резерві, до стандартів НАТО. Після модернізації ця техніка зможе забезпечити частину нагальних потреб української армії. Про це заявив заступник генерального директора з виробництва ДК «Укроборонпром» Юрій Пащенко під час круглого столу «Проблеми реформування Оборонно-промислового комплексу України».

Патріотизм в Україні і зокрема в Харківській області - на високому рівні. Посол Латвії Аргіта Даудзе

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 18 березня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе. «Мені дуже важливо подивитися своїми очима що відбувається в Харкові. І сьогодні я приїхала до вас з делегацією, в складі якої є експерти Комітету оборони та боротьби з корупцією. У нас заплановано ряд заходів, в рамках яких нашій стороні хотілося б поділитися з Харківською областю досвідом у сфері управління та боротьби з корупцією. Також ми обговоримо з вашими фахівцями питання, пов'язані із зовнішньою політикою. Спілкування між експертами різних країн сприяє подальшій конструктивній роботі. Також ми сьогодні в Харкові відкриваємо пам'ятну дошку архітектору Юлію Цауні. В цілому наша місія - представити Латвію і Європейський Союз, а також дізнатися як живе Харківська область в нинішній ситуації», - зазначила Посол Латвії Аргіта Даудзе.

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних спорів та посприяти розвитку лижного спорту

Сьогодні, 18 березня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян. Більшість прийшли просити допомоги у вирішенні земельних спорів та фінансових відносин з орендарями паїв. Так, жительки села Лук'янці Харківського району поскаржилися заступнику голови ХОДА, що фірма, в оренді у якої знаходяться їхні земельні паї, не погоджується збільшити розмір виплат за землю, хоча в інших господарствах такі виплати в цьому році зросли. Крім того, людям на руки так і не видали договори оренди. «Ми вивчимо історію вашого господарства та передамо інформацію в Департамент АПК», - пообіцяв Марк Беккер. 

Державним службовцям обласної адміністрації нагадали про основні вимоги до подання декларацій

17 березня Юридичний департамент ХОДА провів семінар для працівників кадрових служб і уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції структурних підрозділів обласної державної адміністрації на тему: «Декларування державними службовцями майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру за 2014 рік». Заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту – начальник відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів ХОДА Ігор Зелінський звернув увагу учасників семінару на необхідність неухильного дотримання вимог чинного законодавства України, згідно якого на державних службовців покладено обов’язок щороку до 1 квітня подавати за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

У ХАТОБі відсвяткували Міжнародний день Новруз

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка пройшов тематичний вечір, присвячений святкуванню Новруза. Різні конкурси та святковий концерт організувало для харків'ян Почесне Консульство Азербайджанської Республіки в Харкові. В урочистостях взяли участь голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, голова Харківської облради Сергій Чернов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов. 

Вадим Глушко обговорив проблеми переселенців з Верховним Комісаром ОБСЄ Астрід Турс

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 18 березня зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ ОБСЄ) Астрід Турс. На зустрічі також були присутні старший радник ВКНМ ОБСЄ Боб Дін, голова моніторингової спецмісії ОБСЄ в Харкові Марта Барбоса, перший заступник директора Департаменту соціально захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. 

Дзюдоїсти з медалями повернулися з чемпіонату України

У Луцьку відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 18 років, на якому спортсмени Харківської області завоювали сім медалей. Участь у чемпіонаті взяли 373 спортсмена з 24 областей України. За підсумками змагань харківські борці завоювали одну золоту, одну срібну та п'ять бронзових медалей. Чемпіоном України в ваговій категорії понад 90 кг став Владислав Березка. У фіналі вихованець харківського училища фізкультури №1 переміг суперника з Одеської області. У ваговій категорії до 90 кг харків'яни розділили друге і треті місця. Срібло завоював Євген Вегера, програвши у фіналі київському дзюдоїсту. Бронзові медалі в цій категорії завоювали Дмитро Бесєдін та Максим Різник. 

Кабінет міністрів затвердив новий порядок надання житлових субсидій

Постановою Кабміну № 106, опублікованою на офіційному сайті відомства 18 березня, затверджено форми бланків заяви на призначення житлової субсидії та декларації про доходи й витрати осіб. Також документ наказує Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури забезпечити до 15 квітня і до 1 листопада 2015 виготовлення підприємствами, які надають послуги з газо- і електропостачання та централізованого опалення, таких бланків і декларацій, а також доставку їх споживачам. Відповідальність за інформацію про доходи і витрати, здатну вплинути на призначення субсидії, несуть громадяни. Людина, якій призначено субсидію, зобов'язана протягом місяця проінформувати підрозділ з питань соціального захисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житлі осіб, їх соціальний статус, про зміни в переліку одержуваних житлово-комунальних послуг, умови їх надання, виконавців цих послуг, а також про покупку товарів і послуг на суму понад 50 тис. грн.

На Харківщині відбувся круглий стіл з питань кредитування сільськогосподарських підприємств

17 березня Харківською обласною державною адміністрацією спільно з міжнародною консалтинговою компанією «IPC GmbH» в рамках реалізації програми Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) «Конкурентоспроможність Євразії» проведено круглий стіл з представниками агробізнесу Харківської області «Схема гарантування кредиту для МСП в агробізнесі». Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Під час заходу учасники обговорили актуальні проблеми фінансування галузі та надали своє бачення напрямів забезпечення сільгоспвиробників області доступними кредитними ресурсами.

У Харківській області цієї весни на строкову військову службу призвуть 1200 осіб

На Харківщині триває підготовка до проведення призову на строкову військову службу. Згідно плану, визначеному у Генеральному штабі збройних сил України, регіональні райвійськкомати цієї весни повинні відібрати і направити до різних силових відомств 1200 осіб. За словами командування Харківського військового комісаріату, в усіх районах вже уточнили списки юнаків, яких необхідно викликати, а також визначили посадових осіб для роботи із новобранцями. 

Україна звернеться до ООН та ЄС з проханням розпочати миротворчу місію на Донбасі

Народні депутати 17 березня підтримали проект постанови № 2379 «Про схвалення звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки». Так, у зверненні від імені України до Ради Європейського Союзу констатується, що ситуація з безпекою в Донбасі залишається вкрай напруженою «з перспективою до подальшого руйнування цілісності та довіри в рамках всього мирного процесу на основі мінських домовленостей». 

Події дня!

Сьогдні, 18 березня, о 10:00 у Харківському університеті міського господарства імені О.М. Бекетова (вул. Революції, 12) пройде розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків; о 10:30 у Будинку лікаря (вул. Ольминского, 11) розпочнеться День лікаря загальної практики - сімейної медицини за участю профільних фахівців закладів охорони здоров'я: «Актуальні питання загальної практики - сімейної медицини»; о 14:00 на вул. Сумській, 44/2 відкриють меморіальну дошку архітектору Юлію Цауне за участю Посла Латвійської Республіки в Україні Аргіти Даудзе; о 15:00 у Національній академії правових наук (вул. Пушкінська, 70) пройде круглий стіл «Антикорупційне законодавство: теорія і практика застосування» за участю Посла Аргіти Даудзе.

Архів документів