Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сільгосптоваровиробники Харківщини придбали 1586 одиниць нової техніки

За 11 місяців поточного року сільгосптоваровиробники Харківської області придбали 1586 одиниць нової техніки на суму 822,1 млн. грн. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Зокрема, придбано 347 тракторів, 114 комбайнів, 260 одиниць ґрунтообробної техніки та 236 одиниць посівної техніки. У січні-листопаді 2014 року найбільшу кількість нової техніки придбали господарства Краснокутського (133 одиниці), Богодухівського (106 одиниць), Близнюківського (103 одиниці) та Вовчанського (99 одиниць) районів.

Працівники Юридичного департаменту відвідали обласний центр реабілітації дітей «Гармонія»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах 11 грудня відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Гармонія».  

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ця дата приурочена до дня прийняття Державною комісією в експлуатацію комплексу захисних споруд над четвертим зруйнованим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Трагедія Чорнобиля носить загальнопланетарний характер і торкнулася кожного із нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей , які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи , і вшановуємо пам'ять тих, кого вже немає в живих.

Події дня

Сьогодні, 12 грудня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про суспільно-політичну ситуацію в області у 2014 році»: о 13:30 у прес-центрі ХОДА (вулю Сумська, 64, 5-й пов.) розпочнеться прес-конференція за темою «Про створення Громадського штабу оборони Харківської області» за участі громадських активістів.

У Харкові пройшла акція з попередження серцево-судинних захворювань

Сьогодні у Харкові відбулася Всеукраїнська соціальна акція з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань «Майстерня здоров’я» , яка проводиться у рамках довгострокової програми «Зупинимо інсульт разом». Про це 11 грудня під час прес-конференції розповіла заступник голови Громадської ради Міністерства охорони здоров’я України Олена Євстігнеєва.

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Зачепилівський район

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 11 грудня з робочим візитом відвідав Зачепилівський район, де зустрівся з головою Зачепилівської районної ради Леонідом Глянем, а також провів робочу нараду з працівниками апарату та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. На нараді було визначено низку найважливіших завдань по забезпеченню життєдіяльності району. 

Діти з міста Щастя, що прибули до Куп'янська, вже сьогодні вирушать на два місяці в оздоровчі санаторії

У Куп'янськ 11 грудня двома автобусами прибули 50 дітей у віці від 10 до 16 років з різних навчальних закладів міста Щастя (Луганська обл.), у тому числі і зі школи-інтернату. Серед прибулих - два хлопці з профтехучилища, які були поранені під час мінометного обстрілу. У Куп'янській загальноосвітній школі №1 дітей із зони АТО нагодували та вручили їм солодкі подарунки. Після чого дітей автобусом відправили до Харкова, звідки вже сьогодні залізничним транспортом вони відправляться до Вінниці і Києва, де близько двох місяців проведуть в оздоровчих санаторіях. Після чого школярі зможуть повернутися додому.

У Харкові нагородили переможців конкурсу вишитих ікон

В харківському Будинку вчених 10 грудня відбулося урочисте нагородження переможців обласного конкурсу аматорського мистецтва серед працівників та студентів галузі охорони здоров‘я Харківського регіону. Конкурс був організований комітетом Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України і при підтримки Департаменту охорони здоров’я ХОДА.  

Без ефективного використання енергоресурсів не можлива енергетична безпека України

В Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 11 грудня відбулася експертна зустріч на тему: «Економія енергоресурсів, як необхідна складова енергетичної незалежності» за участі представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Від Харківщини в заході взяли участь представники комунальних підприємств: «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», ТОВ "Котельні лікарняного комплексу", представники громадських організацій «Український союз промисловців і підприємців» та «Енергія миру», науковці Харківського НТУ «ХПІ».

Ігор Балута зазначив злагоджену і якісну роботу соціальних служб в Красноградському районі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 11 грудня з робочим візитом відвідав Красноградський район. Керівник області провів нараду з головою Красноградської райдержадміністрації Олександром Пересадою, на якій також були присутні заступники голови РДА, начальник районного управління праці та соціального захисту населення та начальник районного фінансового управління. На нараді обговорювалися соціальні та економічні питання. За інформацією фінансового управління Красноградської РДА, дохідна частина бюджету району виконана на 105% і в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року зросла на 5,8%. Заборгованості по зарплаті на підприємствах району немає, за винятком Красноградського районного Автодору. Керівництво підприємства обіцяє погасити заборгованість до 20 грудня.

Ситуація щодо захворюваності на туберкульоз у Харківському регіоні покращується

На базі КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» 10 грудня відбувся День лікаря-фтизіатра. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії, в.о. головного лікаря протитуберкульозного диспансера № 1 Ірина Калмикова, керівники усіх протитуберкульозних закладів області, лікарі-фтизіатри. Як розповіла Ірина Калмикова, за останні три роки органами місцевої влади вжиті конкретні та дієві заходи, направлені на запобігання поширенню цієї важкої недуги. Завдяки цьому ситуація щодо захворюваності на туберкульоз у Харківському регіоні в цілому покращується. Захворюваність на усі форми туберкульозу в області за 9 місяців поточного року зменшилася на 5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) та становить 29,2 випадка на 100 тис. населення (по Україні – 41,0). На цей час в обласний реєстр внесено 6150 хворих. «На сьогодні Харківська область посідає 2 рангове місце з одним з найнижчих показників захворюваності серед регіонів України», - зазначила Ірина Калмикова. 

Польський уряд має намір виділити 1 млн. дол. на допомогу вимушеним переселенцям, які проживають в Харківській області

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко 11 грудня зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. На зустрічі також були присутні віце-консул Генерального консула Республіки Польща у Харкові Моніка Кубицька, радник голови ХОДА з гуманітарних питань та зв'язків з громадськістю на громадських засадах, голова Благодійного фонду «Берегиня Сходу» Інна Чуйко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаева. Сторони обговорили питання надання цільової допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, які проживають на території Харківської області.

Викладачі художніх шкіл покажуть свої роботи на різдвяній виставці талантів Слобожанщини

В рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині», у виставкових залах Харківського художнього музею (вул. Раднаркомівська, 11) 19 грудня відкриється експозиція робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харківської області і міста. Виставка цього року проходить під назвою «Таємниці души важко збагнути, ще важче пізнати…». Урочисте відкриття відбудеться о 13:00. Виставку робіт викладачів можна буде побачити протягом усіх новорічних та різдвяних свят. 

Транзитне містечко для переселенців у Харкові готове на 75%. Сергій Бочковський

У Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях вже зібрано та встановлено 48 житлових будинки модульного типу на 1 тис. 920 осіб. Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський. За його словами, на будівельному майданчику у м. Харкові проведено комплекс робіт із приєднання водогону та каналізації до магістрального трубопроводу. Також виконано приєднання до комунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків та проведено випробування системи. Завершені роботи щодо улаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію.

Працівники Юридичного департаменту провели для учнів професійно-технічних навчальних закладів всеукраїнський урок «Права людини»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права головні спеціалісти-юрисконсульти відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах та Марина Калюжна 10 грудня провели у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості Всеукраїнський урок «Права людини» для учнів професійно-технічних навчальних закладів. 

Діти з зони АТО зможуть провести зимові канікули в деяких країнах ЄС

Українські діти, які були вивезені із зони АТО, матимуть можливість провести зимові канікули в деяких країнах-членах ЄС, зокрема Австрії та Польщі. Що до цього вже є попередня домовленість між Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим та Послом Європейського Союзу Яном Томбінські. Попередньо  опрацьовувалося питання організації відпочинку дітей-переселенців з постраждалих регіонів України та дітей військових-учасників АТО (перш за все дітей осіб, які були поранені або загинули в зоні АТО) у європейських країнах під час зимових канікул.

Голова Луганської ОДА висловив подяку Ігорю Балуті та колективу Харківського театру ім. Т. Г. Шевченка

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль висловив подяку голові Харківської обласної державної адміністрації Ігорю Балуті та колективу Харківського державного національного театру ім. Т. Г. Шевченка за поглиблення партнерської взаємодії серед закладів культури Харківської та Луганської областей, значний внесок у справу відродження та розвитку української національної свідомості на Луганщині.

В Україні встановили 124 меморіальні дошки, присвячені бійцям, загиблим в зоні АТО

За інформацією Українського інституту Національної пам'яті, на сьогоднішній день по всій країні встановлені 124 меморіальні дошки, присвячені бійцям, які загинули в зоні антитерористичної операції. Найбільше відзнак з'явилося в Житомирській області - 20, Чернігівській - 15 і Кіровоградській - 13. «У містах і селах, де жили чи працювали військові, які загинули на сході України, громадськість та місцева влада організували увічнення пам’яті загиблих героїв. Зокрема, на їх честь встановлюють дошки на будинках, де мешкали загиблі вояки, на навчальних закладах, де вони навчалися», - розповів співробітник Українського інституту національної пам’яті Богдан Короленко.

На Харківщині вручили щорічні премії імені О. С. Масельського

В малій залі Будинку рад 9 грудня відбулося вручення щорічних премій імені О. С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики, а також вручення премії обласного конкурсу ім. О. С. Масельського на кращий літературний твір. Нагороди вручили т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко привітав переможців, учасників конкурсу та висловив вдячність всім тим, хто представляє Харківщину далеко за межами нашого регіону та країни, також побажав усім подальших перемог, мирного неба й добробуту.

«Укроборонпром» погасив заборгованість ДП «Харківський автомобільний завод»

Майже 550 тисяч гривень заборгованості по заробітній платі погасив Державний концерн «Укроборонпром» на Державному підприємстві «Харківський автомобільний завод». Також затверджено графік виплат боргів працівникам Державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння», відповідно до якого вже 1 січня 2015 року заборгованість буде повністю ліквідована. На засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати підприємства-боржники були попереджені про відповідальність за порушення законодавства про працю та оплату праці, про неприпустимість зростання заборгованості із заробітної плати, з єдиного соціального внеску та до Пенсійного фонду України, а також про неухильне виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати та до Пенсійного фонду України у 2014 році.

У Харкові обговорили питання дотримання прав і свобод представників ромської громади

9 грудня Харківську область с робочим візитом відвідав заступник начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності - завідувач відділу з питань недискримінації Секретаріату Уповноваженого Верхової Ради України з прав людини Сергій Пономарьов. Він разом з представниками місцевої влади взяв участь у засіданні, на якому розглядалися питання дотримання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Харківської області.

Ляльку-мотанку, зроблену з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО, продадуть на аукціоні в Харкові

Ляльку-мотанку, зроблену з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО, продадуть 24 грудня на студентському благодійному ІХ Аукціоні надій «Рухаюсь-живу!», що відбудеться у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України. Автор ляльки-мотанки – відома українська майстриня Лариса Теліженко. Тема війни для Лариси Теліженко особливо близька, адже її чоловік воював на Сході України. «Головним матеріалом для виготовлення ляльки, як і завжди, стало старовинне домоткане полотно. Древо на спідниці має символічний зміст - життя завдяки боротьбі, розквіт у світлі. Працювалося над лялькою напрочуд легко, з особливою радістю на душі. Переконана, що це відчуття передасться новому власнику, і спільними зусиллями ми примножимо добро», - поділилась майстриня. 

Працівники Юридичного департаменту відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

9 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах відвідали Комунальний заклад «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей». Працівники Юридичного департаменту провели тематичну виховну годину з дітьми, які перебувають у цьому закладі, на тему «Конституція України – Основний Закон держави».

У Харкові обговорили питання розповсюдження ВІЛ-інфекції та стаціонарної допомоги хворим

9 грудня на базі КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» відбувся День лікаря-інфекціоніста на тему «ВІЛ-інфекція/СНІД – глобальна проблема століття». У заході взяли участь в.о. головного позаштатного спеціаліста з інфекційних хвороб Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Юрій Танчук, лікарі Обласної клінічної інфекційної лікарні, Обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні, Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом, а також лікарі-інфекціоністи центральних районних лікарень, лікувально-профілактичних закладів м. Харкова, співробітники кафедр інфекційних хвороб ХМАПО і ХНМУ, лікарі-інтерни.

У Харкові презентують документальний фільм про українську революцію

З нагоди річниці української революції в кінотеатрах країни вийде повнометражний документальний фільм творчого об’єднання #BABYLON’13 «Сильніше, ніж зброя». У Харкові прем’єра фільму відбудеться 13 грудня о 15-00 у кінотеатрі "Боммер" ( вул. Полтавський шлях, 6 ). Фільм показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1-го грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту. Він надасть глядачеві можливість відчути піднесення і розпач як майдану, так і війни на сході України.

Підприємства Харківщини візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар року»

З метою гідного представлення Харківщини у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар року» зараз проводиться робота із залучення підприємств, організацій, установ області до участі у цьому конкурсі. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Робота проводиться згідно з Розпорядженням Президента України від 25 грудня 2003 року № 414 «Про Всеукраїнський конкурс-виставку «Кращий вітчизняний товар року», за дорученням голови Харківської облдержадміністрації «Про участь Харківської області у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2014 року». 

Ігор Балута та харківські волонтери ознайомилися з роботою районних управлінь праці та соціального захисту населення

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т.в.п. його заступника Вадим Глушко, перший заступник Директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, представники волонтерських організацій «Станція Харків» і «Армія Hеlp» побували в двох районних управліннях праці та соціального захисту населення Харкова - Ленінському та Фрунзенському. Візит був ініційований волонтерами напередодні в ході зустрічі з главою області, не був запланований, і для співробітників управлінь праці та соцзахисту населення був несподіваним. Маршрут обирали волонтери.

Понад 2 млрд. грн. отримали мешканці Харківської області на всі державні соціальні виплати

На Харківщині 198 тисяч отримувачів всіх видів соціальних допомог, на виплату яких вже спрямовано 2,2 млрд.грн. Про це 9 грудня повідомила начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Кононенко. За її словами, на сьогоднішній день в області 39 тисяч отримувачів житлових субсидій, яким органами соціального захисту відшкодовано вже 110 млн. грн. Кількість звернень за призначенням саме цього виду допомоги спеціалісті прогнозують на рівні минулого року – 10% - 12% від загальної кількості сімей області.

В Харківському театрі опери та балету відбувся заключний гала-концерт переможців фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями

9 грудня у малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбувся заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення». У гала-концерті, який традиційно проводиться до Міжнародного дня інвалідів в оперному театрі, виступили найкращі виконавці, які одержали визнання майстрів – членів журі. Переможців фестивалю та гостей привітали директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко та співголова ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов.

На виплату адресної допомоги переселенцям Харківська область отримала 31 млн. грн.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів № 409 в Україні запроваджена Єдина система обліку громадян, вимушено переміщених із АР Крим, Луганської та Донецької областей. Довідку про облік, що надає право на отримання громадянами України всіх соціальних державних виплат, можна отримати за місцем їх тимчасового приживання або реєстрації. Про це сьогодні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. «У Харківській області 42 місцевих управління соціального захисту населення. Якщо наприклад, переселенець проживає у Барвенківському районі, то і звертатися за довідкою він має у місцеве управління. Якщо громадянин планує переїхати в інше місце, його знімають з єдиної реєстраційної бази, і потім знову беруть на облік вже на новому місці проживання», - сказала вона.

Архів документів