Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області проведуть інвентаризацію всіх пожежонебезпечних об'єктів нафтогазового комплексу

Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його словами, всі об'єкти нафтогазової промисловості є об'єктами підвищеної небезпеки і повинні обслуговуватися на постійній основі спеціалізованими аварійно-рятувальними службами. «Одним з таких доказів є газовий фонтан на свердловині №2 «Водянська» Водянівського родовища, розташованого в Краснокутському районі області. Протягом 10 діб була значна загроза залізничному сполученню Харків - Київ, так як свердловина розташована в безпосередній близькості від залізничного полотна. Буріння свердловини проводило ТОВ «Полтавська бурова компанія». Оперативно - профілактичне обслуговування проводив аварійно-рятувальний загін Управління спеціального призначення державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, який самостійно повинен був ліквідувати цю аварію. Однак він впорається з ситуацією не зміг, і тільки підрозділ ДП «Лікво» ліквідувало подію», - розповів Євгеній Шахненко. 

Напередодні Великодня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» покажуть скульптуру

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) 26 березня відкриється персональна виставка скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення». «Творчість Катіба Мамедова базується на багатовікових основах мистецтва, для якого час – це безупинний шлях нових етапів актуалізації. Тонке переплетення етнічних традицій, унікального особистого світовідчуття та міцної реалістичної школи сформувало характерну для автора образність, його власний метод розмови через пластику», - повідомляють організатори. 

Харківських студентів навчать, як протидіяти кіберзлочинності

Як повідомила заступник голови Обласної державної адміністрації Юлія Світлична, в Харківському національному медичному університеті стартувала інформаційна акція з питань протидії кіберзлочинності. Заходи проводяться Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ, Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» в рамках Програми з протидії торгівлі людьми в Східній Європі за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Зростання цін на соціальні сорти хліба не повинно перевищувати 12-15%. Марк Беккер

Хлібзаводи були змушені підняти вартість у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії. Про це заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер повідомив в ефірі програми «Жіноча політика» на телеканалі Simon. За його словами, пекарі можуть підняти ціни на соціальні сорти хліба не більше ніж на 12-15%. «Ми не можемо повністю відповідати за господарську діяльність хлібзаводів, але, знаючи, що на них збільшилося навантаження і в соціальному плані, і в економічному - у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії, чудово розуміємо, що хліб повинен був подорожчати. Але в цьому питанні облдержадміністрація веде дуже чітку і жорстку політику - ніяких більше підвищень цін на соціальні сорти хліба», - запевнив Марк Беккер.

В університеті ім. В.Н. Кразіна покажуть «Привабливу Еладу»

Відкриття персональної виставки члена Національної спілки дизайнерів України Олени Думбур відбудеться 27 березня о 16:00 в холі Центральної наукової бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, головний корпус, 8-й поверх). На виставці «Приваблива Елада» представлені роботи Олени Думбур, виконані в техніці ручного ткацтва і розпису по тканині, живописні полотна. Проект представляють ХНУ ім. В.Н. Каразіна та міське товариство греків «Геліос». Виставка проводиться в рамках заходів, присвячених Дню національного відродження Греції, який відмічається 25 березня.

До уваги ЗМІ!

Сегодня, 25 березня, в Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова (вул. Маршала Бажанова, 17, конференц-зал №1, 2-й поверх) пройде Круглий стіл з питань бюджетної та податкової децентралізації. Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України в рамках впровадження ключових реформ заявив про намір до кінця року реалізувати програму децентралізації та передачі адміністративних, насамперед, фінансових повноважень на користь регіонів. Після заходу відбудеться прес-брифінг – початок о 15:30.  У роботі Круглого столу візьмуть участь: • Сергій Шаршов, директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України • Євген Кузькін, директор Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України • Владислав Павлов, начальник управління адміністрування майнових податків та зборів Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб ДФС України • Анжела Купліванчук, в. о. директора Фінансово-економічного департаменту МОЗ України • Оксана Ткаченко, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення департаменту економіки та фінансування МОН України • Дмитро Васильєв, координатор комунікаційної кампанії ініціативи Децентралізації влади, модератор події. 

Харківські паралімпійці здобули медалі міжнародного турніру з настільного тенісу

На міжнародному турнірі з настільного тенісу «Lignano Master Open 2015», що відбувся в італійському місті Ліньяно, харківські паралімпійці завоювали чотири бронзові медалі. У змагання взяли участь спортсмени з 37 країн світу. Україну представляли 17 тенісистів, в тому числі і харків’яни. За підсумками турніру дві бронзові нагороди – одну в особистих змаганнях та одну в командних здобула Марина Литовченко. Також в командних змаганнях бронзовими медалями відзначилися Антоніна Ходзинська та Олександр Єзик.

26-27 березня  Харківщину відвідають дипломати з 11 країн світу

26-27 березня у Харкові перебуватиме делегація Міжнародного «Трейд-клубу». Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Як зазначила заступник керівника області, візит делегації має велике значення для області саме сьогодні, тому що питання щодо переорієнтації ринків збуту та пошуку нових партнерів для українських виробників дуже важливі. «Державна адміністрація спільно з приватними структурами посилено працюють над залученням представників ділових кіл зарубіжних країн в нашу область для спільної роботи, над поліпшенням інвестиційного клімату в регіоні, активізацією інвестиційної діяльності, а також над залученням інвесторів для реалізації конкретних інвестиційних проектів», - підкреслила Юлія Світлична. 

Головою Барвінківської РДА призначено Володимира Ромаха

24 березня Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження № 293/2015-рп про призначення Ромаха Володимира Івановича головою Барвінківської районної державної адміністрації Харківської області.

Вітаю співробітників Служби безпеки України з їх професійним святом!

Службі сьогодні виповнюється 23 роки, але саме останній із них став роком істини. Багато в чому саме завдяки самовідданій праці співробітників СБУ наш регіон не занурився в той хаос, який панує в 100 кілометрах на південь. Кожен день працівники СБУ стоять на варті безпеки Харківської області. Сьогодні в них свято, хочеться побажати цим мужнім людям простих людських цінностей: миру та спокою, часу для спілкування з близькими, здоров'я та наполегливості в їхній праці на благо України. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 25 березня, о 13:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція на тему: «Комплексне вирішення соціальних проблем воїнів, демобілізованих із зони АТО». Учасники: т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, т.в.о. обласного військового комісара Харківського облвійськкомату Юрій Калгушкін, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. 

Події дня

Сьогодні, 25 березня, о 10:00 в Обласній стоматологічній поліклініці (вул. Трінклера, 6) почнеться День лікаря-стоматолога: «Терапевтична стоматологія. Фотодинамічна терапія в терапевтичній стоматології»; о 11:00 у Будинку рад, мала зала (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; о 15:00 у Будинку лікаря (вул. Ольмінського, 11) пройде День лікаря-гастроентеролога за участю профільних фахівців закладів охорони здоров’я: «Підсумки діяльності гастроентерологічної служби за 2014 рік»; о 15:30 у Харківському університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова (вул. Маршала Бажанова, 17, конференц-зал №1, 2-й поверх) розпочнеться прес-брифінг за підсумками Круглого столу з питань бюджетної та податкової децентралізації.

Вадим Глушко провів особистий прийом громадян

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко 24 березня зустрівся з жителями Харківщини, щоб допомогти їм вирішити проблемні для них питання. На особистий прийом т.в.п. заступника області мешканці прийшли як з особистими невирішеними труднощами, так і з питаннями-пропозиціями. В основному ж питання від громадян стосувалися оформлення субсидії, надання матеріальної допомоги сім'ї переселенців з Донбасу, а також працевлаштування на роботу. Вадима Глушка просили допомогти у перерахунку пенсії та надати путівку в санаторій. 

Курсанти-«кожедубівці» приступили до льотної практики

У Чугуєві курсанти четвертого курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба (ХУПС) починають виконувати польоти на військових літаках типу Л-39 «Альбатрос», Ан-26 та гелікоптерах Мі-8МТ. Про це повідомив в.о. начальника Регіонального медіа-центру МО України Олег Плаксій. Близько 90 хлопців успішно пройшли курс наземної і тренажерної підготовок, виконали по два стрибки з парашутом і були допущені льотчиками-інструкторами до польотів. За словами командування вузу, планується, що цього року кожен курсант випускного курсу проведе в небі по 70-100 годин залежно від напрямів підготовки. Вправи та завдання відпрацьовуватимуться в діапазоні висот від 20 до 4000 метрів. При цьому, навчальний процес на аеродромі буде постійно коректуватися з урахуванням досвіду участі наших військ в зоні проведення АТО і миротворчих операцій.

ПТУ Харківщини почнуть об'єднувати в потужні навчальні комплекси

Зміни в даній сфері будуть впроваджуватися після прийняття восени нової редакції «Закону про професійну освіту». Про це директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев повідомив 24 березня під час прес-конференції. Сьогодні в Харківській області працює 53 ПТУ. Після укрупнення і створення потужних навчальних комплексів, кількість таких навчальних закладів може зменшитися на третину.

Спортсмени харківського «Інваспорту» проходять реабілітацію у Карпатах

С 24 березня по 4 квітня на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру, що знаходиться у селищі Яворів Львівської області, працює табір фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів.  Харківським обласним центром з фізичної культури та спорту «Інваспорт» для реабілітації у табір були відправлені 17 спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. Реабілітацію спортсмени проходять за кошти Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Такі табори в Україні відбуваються двічі на рік. Наступний планується  провести у серпні місяці.

Президент затвердив заходи з відзначення 70-ї річниці Перемоги та встановив 8 травня Днем пам’яті та примирення

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Президент доручив Кабінету Міністрів забезпечити проведення у Києві та інших населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги, які відзначаються 8 та 9 травня відповідно, а також 70-й річниці завершення Другої світової війни, яка відзначається 2 вересня 2015 року.

Глава Уряду доручив керівникам місцевих органів влади особисто інформувати громадян про механізм призначення субсидій

Таке доручення дав сьогодні, 24 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк керівникам ОДА під час селекторної наради, де розглядалося питання запровадження з 1 травня 2015 року нового механізму призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та енергоносіїв. Від Харківської області в нараді взяли участь голова облдержадміністрації Ігор Райнін, заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Євгеній Шахненко, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міст обласного значення.

ПАТ «Укргазвидобування» направить майже 20 млн.грн. на ремонт і будівництво об'єктів соціальної сфери в Харківській області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 24 березня зустрівся з першим заступником голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олександром Сомовим і директором ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Юрієм Фесенко. Також на зустрічі були присутні заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко і перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Володимир Губа. У ході зустрічі з керівництвом «Укргазвидобування» досягнута домовленість про те, що Харківська область є пріоритетною в діяльності цього підприємства з надання регіонам додаткових фінансових ресурсів. «Мова може йти не стільки про підтримку, скільки про спільну роботу між Харківською облдержадміністрацією та державним підприємством «Укргазвидобування», яке входить в структуру НАК «Нафтогаз України». Харківська область - дійсно зараз стратегічний регіон для України, у нас найбільше економічне і соціальне навантаження у зв'язку із зоною проведення АТО і великою кількістю переселенців, які знаходяться на території області, а також у зв'язку з тим, що є певна втрата ринків у містах Донбасу. Тому є необхідність додаткових фінансових ресурсів для регіональної економіки», - зазначив Ігор Райнін.

Рішення про закриття малокомплектних шкіл приймають депутати місцевих рад. Анатолій Бабічев

Оптимізація та реорганізація навчальних закладів допоможе вдосконалити в регіоні систему освіти, заявив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев 24 березня під час прес-конференції. За його словами, в Харківській області сьогодні працюють близько п'яти шкіл, в яких взагалі немає учнів, а також досить багато малокомплектних шкіл. Найбільше таких навчальних закладів - у Великобурлуцькому, Вовчанському та Лозівському районах. «Одне з наших головних завдань - забезпечити якісну та доступну освіту. Коли в класі 1-2 учня та один вчитель викладає 5 - 6 предметів, така освіта навряд чи може бути якісною. Цього року ми зробили порівняльну характеристику учнів з малокомплектної школи і звичайної і з'ясували, що коли школярі проходять ЗНО, то рівень знань відрізняється. Як правило, чим більша школа, тим якісніша освіта», - підкреслив Анатолій Бабічев.

На рівні обласних адміністрацій має бути злагоджена команда, яка несе відповідальність за долю країни. Арсеній Яценюк

Сьогодні, 24 березня, в режимі відео-конференції відбулася Всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У порядку денному розглядалися питання щодо виконання державного бюджету за січень – лютий 2015 року і запровадження з 1 травня 2015 року нового порядку призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Від Харківської області в нараді взяли участь голова облдержадміністрації Ігор Райнін, заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Євгеній Шахненко, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міст обласного значення.

У школах планують ввести 12-річну освіту

Директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев сьогодні, 24 березня, розповів про нововведення в школах у зв'язку з підготовкою закону «Про освіту». Так, зараз на Харківщині група експертів спільно з громадськими організаціями розробляють пропозиції концепцій розвитку освіти. В області проходять круглі столи, дискусії, конференції. Через місяць у Верховній Раді пройдуть парламентські слухання з приводу проекту закону «Про освіту», в них візьме участь і Анатолій Бабічев. З основних можливих нововведень - перехід на 12-річну освіту. «Перехід буде проходити не відразу, швидше за все, випускники молодшої школи навчатимуться в старшій школі на рік більше. За новою концепцією розвитку освіти молодша школа буде займати 5 років, середня - 4 роки, старша - 3 роки», - повідомив директор Департаменту. 

На обласної комісії з питань погашення заборгованості вирішували, як погашати борги підприємств

24 березня відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це повідомили в Департаменты соціального захисту населення ХОДА. На засіданні члени комісії заслухали керівники підприємств-боржників, таких як ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Теплоенергомонтаж», ДП «Український державний інститут по проектуванню заводів важкого машинобудування», КП «Старосалтівський комбінат житлово-комунальних послуг» Вовчанського району, Красноградського житлово ремонтно-експлуатаційного підприємства. Керівники підприємств висловлювали свої пропозиції щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Крім того, вони представляли шляхи погашення боргів. За підсумками засідання прийнято протокольне рішення. 

Олена Сотнікова виграла тенісний турнір в Туреччині

В Туреччині відбувся турнір ITF, на якому свій шостий в кар’єрі титул в одиночному розряді здобула харківська тенісистка Олена Сотнікова. В фіналі харків’янка зустрілася з австрійкою Барбарой Хаас, та переграла суперницю з рахунком 6:3, 6:3. Виступила Олена і у парному розряді, та разом з Камілою Керімбаєвою з Казахстану вийшла до фіналу змагань, але в головному матчі за титул вони програли суперницям з Румунії Христині Ене та Іоанні Рошка з рахунком 6:2, 6:3. Зазначимо, що перша ракетка України харків’янка Еліна Світоліна зараз готується до турніру WTA Premier Mandatory Miami Open, який сьогодні, 24 березня стартує в Маямі, США. Еліна вступить в боротьбу за трофей відразу з другого раунду.

Співробітників СБУ нагородили відзнаками обласної державної адміністрації

Сьогодні, 24 березня, на честь професійного свята та 23-ої річниці створення Служби безпеки України т.в.п. заступника голови Харківської ОДА В'ячеслав Аббакумов вручив співробітникам Управління СБУ в Харківській області відзнаки обласної державної адміністрації. Так, за досягнення високих показників у справі забезпечення державної безпеки, прав і свобод громадян, сумлінне виконання службових обов'язків та з нагоди Дня Служби безпеки України Почесною грамотою обласної державної адміністрації були нагороджені 3 співробітники, також Подяку голови обласної державної адміністрації отримали 3 співробітники. 

На Харківщині відбулося пробне ЗНО з української мови та літератури

За оперативними даними, у Харківській області для проходження пробного ЗНО зареєструвалося майже 12100 осіб, з яких участь у тестах взяли 95,5%. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури відбулося 21 березня. Як зазначила Юлія Світлична, даний захід надав можливість майбутнім абітурієнтам ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання у цьому році, визначити правильність виконання завдань і після занесення результатів в електронний бланк дізнатися про місце в загальнонаціональному рейтингу пробного ЗНО-2015. «Отриманий досвід дозволить учасникам зовнішнього незалежного оцінювання більш упевнено почувати себе під час основної сесії тестування з української мови та літератури, яка відбудеться 24 квітня», - відмітила заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Збірна Харківської області виграла Кубок України з фрі-файту

Змагання проходили 20 - 22 березня в Тернополі. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. Під час боротьби за Кубок України змагання проходять командно - стінка на стінку. В 1/8 турніру харків'яни виявилися сильнішими за збірну Львівської області. У півфіналі наші спортсмени перемогли господарів турніру, команду Тернополя, яка вигравала Кубок України останні два роки. А потім у фіналі харків'яни вирвали перемогу в збірної Івано-Франківська. У Департаменті в справах молоді та спорту ХОДА відзначили, що наші земляки не перший раз повертаються додому з Кубком по фрі-файту. Так, у 2010 році спортсмени вже привозили зі змагань найголовніший трофей. За традицією боротьба за наступний Кубок пройде на батьківщині переможців.

Стартував конкурс на здобуття іменних стипендій обладміністрації в галузі науки

Конкурс є щорічним, він проходить у березні-квітні. Переможців визначають  за 11 номінаціями. Учасниками конкурсу є наукові та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, академічних і галузевих наукових установ. Як зазначила заступник голови ХОДА Юлія Світлична, цілі конкурсу - відзначити провідних учених, які зробили вагомий внесок у вирішення соціально-економічних проблем регіону і зміцнення інтелектуальної безпеки держави, а також підтримати молодих вчених - майбутню еліту Харківщини.

Події дня!

Сьогодні, 24 березня, о 10:00 в Будинку лікаря (вул. Ольминского, 11) розпочнеться день лікаря-фізіотерапевта: «Звіт фізіотерапевтичної служби за 2014 рік. Остеопороз: сучасні концепції розвитку та лікування. Можливості лікування захворювань опорно-рухової системи в умовах Красноградської ЦРЛ»; о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) пройде прес-конференція директора Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолія Бабічева на тему: "Про зміни в організації навчального процесу. Перспективи розвитку сфери освіти"; в 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». 

Нові правила нарахування житлових субсидій набудуть чинності з 1 травня (подробиці призначення субсидій за новим порядком)

Сьогодні, 23 березня, в прес-центрі ХОДА відбулася прес-конференція на тему: «Новий порядок надання житлових субсидій населенню». У ній взяли участь перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко; начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Олег Масленніков; перший заступник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа. За словами першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА, принципові зміни при призначенні субсидії полягають у значному спрощенні надання документів заявником та скасуванні існуючих раніше обмежень. Право на отримання житлової субсидії мають ті домогосподарства, в яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла чи то із соціальних норм користування послугами, будуть перевищувати обов’язковий рівень плати.

Архів документів