Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулась презентація проекту Стратегії реформування вищої освіти в Україні до 2020 року

23 грудня у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна за участі першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун та заступника голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної відбулася презентація, а також обговорення з керівниками вищих навчальних закладів області та експертами проекту Стратегії реформування вищої освіти в Україні до 2020 року. Як зазначила Юлія Світлична, даний проект чітко визначає стратегічні орієнтири та основні завдання щодо поетапного реформування вищої освіти в Україні.

КП «Жилкомсервіс» заборгувало «Харківодоканалу» понад 200 млн. грн.

Сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції т. в. п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко зазначив, що на 1 грудня рівень розрахунків АК «Харківобленерго» перед Енергоринком України становить 97%. Однак тривогу керівництва області викликає факт заборгованості енергопостачальному підприємству області з боку КП «Харківодоканал».

Завтра з Харкова відправлять гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської областей

Завтра, 25 грудня, за дорученням Президента України та Уряду України з міста Харкова будуть відправлені 20 вантажівок з гуманітарною допомогою жителям Донецької та Луганської областей. Ця допомога була зібрана рятувальниками з усіх регіонів України. Гуманітарна допомога включає в себе продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, а також інші продукти і товари, в яких зараз відчувають потребу люди на Сході країни.

Нова пелетна котельня в селищі Високому за рік заощадить 75 тис. куб. м газу

Про це під час відкриття котельні повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Разом з очільником області нову котельню оглянули т.в.п. заступників - Євгеній Шахненко і Вадим Глушко, а також голова Харківської райдержадміністрації Юрій Шпарага. Котельня призначена для опалення місцевої школи і працює на деревних пелетах (деревних гранулах), і на деяких видах агропелет (з відходів сільського господарства). Як розповів представник підрядника, генеральний директор ТОВ «Техекс-газ» Юзеф Броневський, будівля котельні складається з двох блок-модулів, в яких встановлено обладнання кращих вітчизняних і світових виробників. Загальна потужність котельні - 300 кВт. Поруч з котельні знаходиться бункер запасу палива, призначений для безперебійної подачі палива в котли, що забезпечить безперервний процес горіння. Однієї засипки бункера вистачатиме на 5-7 днів при максимальному навантаженні котельні. Робота котельні можлива в повному автоматичному режимі. Крім того, обладнання забезпечено пристроями дистанційної передачі даних на диспетчерський пункт експлуатуючої організації. Повна вартість всього об'єкту - 1млн. 100 тис. грн. Витрати, запевняє Юзеф Броневський, при нинішній ціні на газ, окупляться за п'ять років. 

Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, в області вдалося досягти економії споживання газу

У Харківській області продовжують реалізовувати заходи, спрямовані на енергозбереження. Як повідомив 24 грудня під час прес-конференції т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, на комунальних підприємствах області відбувається модернізація застарілого газового обладнання. «Також ми активно займаємося альтернативним паливом. Цього року в області встановлено 58 твердопаливних котлів. Крім того, до кінця року закінчимо освоювати субвенцію держави з будівництва та встановлення 23-х блочно-модульних котелень, які працюють на пелетному та брикетному паливі. Одна з таких пелетних котелень заробила сьогодні в сел. Високому Харківського району», - розповів Євгеній Шахненко.

Студенти Харкова зібрали теплі речи та форму для захисників Вітчизни

Під час засідання Харківської обласної студентської ради була проведена зустріч із прикордонниками мобільної зенітно-артилерійської застави для підведення підсумків акції «Віддай форму військовому – допоможи Захистити Україну». Солдатам передали форму, зібрану студентами вузів Харкова. А саме – 148 пар шкарпеток, 18 шапок, 35 пар рукавичок, 20 светрів, 4 військові форми, 1 бушлат, 3 гольфа, теплі брюки та футболку. Особливо відмітилися під час збору речей студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Харківського інституту фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі. 

У Харкові відзначили кращих спортсменів «Інваспорту»

23 грудня відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів Харківського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за підсумками 2014 року. В урочистій церемонії взяв участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, який від лиця Харківської обласної державної адміністрації привітав спортсменів та тренерів з високими досягненнями в 2014 році. «Цей рік був знаменний тим, що проходили ХІ зимові Паралімпійські ігри, і ми дуже горді тим, що наші харківські спортсмени принесли 12 медалей з 25, які були завойовані нашою країною. Дуже приємно, що на вашу честь та за ваші заслуги в цьому році неодноразово піднімався прапор та лунав гімн України. Від себе особисто та від імені Харківської обласної державної адміністрації хочу побажати вам спортивних успіхів», - зазначив Сергій Христоєв. 

Погодинний графік відключень електроенергії в Харківській області буде задіяно тільки у разі необхідності

Про це сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції на тему «Ситуація в енергосистемі Харківської області. Введення графіка відключень електроенергії» повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик. «Сьогодні графіки не застосовуються, тому що немає обмежень для Харківської області. Вони будуть задіяні тільки коли в цьому буде необхідність. Вчора ми ввели їх в перший раз, але обмеження в кожній групі було дуже маленьке на 56 МВт, що в 6 разів менше запланованих обсягів у 300 МВт», - сказав він.

Кабмін продовжив термін видачі довідок внутрішньо переміщеним особам

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації. Оскільки значна кількість переселенці не зможуть зареєструватися в органах соціального захисту населення до кінця цього року, Урядом 12 грудня прийнято рішення продовжити до 1 лютого 2015 року строк видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (протокол № 8 засідання КМУ від 12.12.2014). Враховуючи зазначене виплати державних допомог переселенцям будуть продовжені, і, як і раніше, будуть надаватися за фактичним місцем проживання (перебування) людини. 

Ізраїльські фахівці поділяться досвідом з харківськими лікарями в області військово-польової хірургії

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 24 грудня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські. На зустрічі також були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган, другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові Нелі Шульман. Сторони обговорили соціально-політичну ситуацію в Харківській області, а також подальшу співпрацю між нашим регіоном та Ізраїлем.

Харківські лікарі екстреної медичної допомоги обмінюються досвідом з польськими колегами

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 23 грудня відбувся День лікаря з невідкладних станів. На заході були присутні директор КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ХОДА з медицини невідкладних станів Віктор Забашта, проф. кафедри травматології і військово-польової хірургії ХМАПО Віктор Ринденко, медичні працівники структурних підрозділів Обласної клінічної лікарні, лікарі-інтерни. 

Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості запрошує на новорічні і різдвяні свята

З 22 грудня по 9 січня на базі Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості» ( вул. Сумська, 37) проводяться новорічні та різдвяні свята за участю творчих колективів позашкільного навчального закладу. Як зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, у новорічних заходах беруть участь учні навчальних закладів області, у тому числі діти пільгових категорій, а також переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, лідери учнівського самоврядування та діти, які прибули на Харківщину із зони антитерористичної операції на Сході України. Святковими заходами буде охоплено близько 8 тисяч осіб.

Привітай солдата з Новим роком!

Державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» спільно з Міністерством оборони України проводить Всеукраїнську акцію «Привітай солдата з Новим роком». Небайдужі громадяни можуть написати листи солдатам АТО з новорічними привітаннями та словами підтримки, надсилати подарунки. Всі листи та посилки будуть передані особисто бійцям на блокпостах. Бажаючим взяти участь в акції треба звертатися до оператора відділення поштового зв’язку.  

Кращих архівістів Харківщини відзначили нагородами ХОДА

Сьогодні, 24 грудня, в залі Державного архіву Харківської області нагородами облдержадміністрації відзначив кращих архівістів області з нагоди Дня працівників архівних установ. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути до присутніх звернувся заступник директора Державного архіву Харківської області Євген Кущ. «Сьогодні наше професійне свято, з чим я хочу вас всіх привітати, і побажати міцного здоров'я, удачі, благополуччя, добра. І в світлі тих подій, які у нас, на жаль, відбуваються в країні - чистого неба над головою », - зазначив Євген Кущ.  

Події дня!

Сьогодні, 24 грудня, о 11:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) пройде прес-конференція т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, першого заступника начальника управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Володимира Губи та голови правління АК "Харківобленерго" Сергія Кирика на тему «Ситуація в енергосистемі Харківської області. Введення графіка відключень електроенергії». о 17:00 у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (пр. Перемоги, 55) розпочнеться студентський благодійний IX Аукціон надій «Рухаюся-живу». 

У Харкові відбулася церемонія нагородження переможців ХVІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена»

Сьогодні, 23 грудня, в актовому залі Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХVІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена». В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, ректори та викладачі вузів. Під час урочистої церемонії Юлія Світлична вручила нагороди переможцям та дипломантам конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена» в номінаціях «Декан факультету» та «Завідувач кафедрою». Всього нагороди були вручені в десяти номінаціях, включаючи такі, як «Викладач гуманітарних дисциплін», «Викладач фундаментальних дисциплін», «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін», «Науковець», «Молодий науковець», «Завідувач кафедри фізичного виховання», «Директор бібліотеки» та «Педагогічна династія».

Бадмінтоністи Харківщини здобули дев’ять медалей міжнародного турніру

Традиційний міжнародний турнір з бадмінтону «Kiev International Championship-2014», відбувся в Києві з 19 по 21 грудня. На турнірі спортсмени Харківської області здобули три золоті, чотири срібні та дві бронзові медалі. Дмитро Завадський став переможцем в чоловічій одиночній категорії, обігравши у фіналі харків'янина Валерія Атращенкова. Третє місце в цій категорії також було за харківським бадмінтоністом, його зайняв Артем Почтарьов. 

Гуманітарну допомогу від ВООЗ та Фонду народонаселення ООН отримає і Харківська область

Міністерство охорони здоров’я України отримало гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я та Фонду народонаселення ООН на загальну суму понад 3 млн. грн. Про це повідомив перший заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець. Черговий транш гуманітарної допомоги від ВООЗ містить 90 медичних наборів (basic kit) для невідкладної допомоги, до складу яких входять ліки та вироби медичного призначення. Один такий набір дозволяє надавати допомогу 1000 особам протягом трьох місяців. Гуманітарний вантаж спрямують до Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Луганської областей. До цих областей також передадуть 9 наборів (supplementary kit), які сформовані з розрахунку: один набір – на обслуговування 10 тыс. осіб протягом майже трьох місяців. 

53 виїзда у зону АТО зробили театри і творчі колективи Харківщини

Впродовж 2014 року театри і творчі колективи Харківщини зробили 53 виїзда з концертними програмами у зону АТО і місця дислокації військових частин Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби і підрозділів МВС на території Харківської, Луганської та Донецької областей. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. Аби підтримати моральний та патріотичний дух українських військових, перед ними виступили кращі професійні колективи області - вокальне тріо «Обереги», ансамбль народної музики «Ярмарок», вокально-інструментальний ансамбль «Діва», симфонічний оркестр та провідні солісти Харківської обласної філармонії, Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», а також творчі колективи Великобурлуцького, Дергачівського, Золочівського, Ізюмського, Чугуївського, Харківського районів та м. Ізюм.

Мешканці Коломацького району зібрали гуманітарну допомогу для міліціонерів, які несуть службу в зоні АТО

З ініціативи представників Коломацької райдержадміністрації небайдужі громадяни зібрали допомогу для співробітників правоохоронних органів, які зараз несуть службу на Сході країни. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Харківській області. Зокрема, для потреб правоохоронців жителі Коломацького району передали теплий одяг, продукти харчування та інші необхідні речі. Також для бійців діти підготували малюнки-обереги, які вони створювали з надією на те, щоб захисники Батьківщини обов'язково повернулися додому живими і неушкодженими.

Напередодні Нового Року та Різдва викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини покажуть свою майстерність

Викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини 26 грудня вийдуть на сцену великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського - у концертній програмі «Зимовий калейдоскоп». Традиційний концерт викладачів шкіл естетичного виховання Харкова та області проводиться у рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» вже 15 років. У програму цьогорічного концерту включено більше 20 номерів інструментального та вокального жанрів. Звучатиме музика у виконанні піаністів, скрипалів, віолончелістів, бандуристів, домристів, акордеоністів, балалаєчників. Крім сольних виступів будуть грати інструментальні ансамблі. Вокалісти запропонують увазі глядачів відомі твори класичного репертуару та кращі зразки української пісні. 

У Харківській області з робочим візитом перебуває перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун

Сьогодні, 23 грудня, у Харківській області з робочим візитом перебуває перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. Заступник міністра відвідала Харківський інститут фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі, де провела зустріч з лідерами студентського самоврядування та громадськими організаціями, проректорами та керівниками навчально-методичних центрів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, обговоривши питання Імплементації Закону України «Про вищу освіту».

Харків'яни привезли медалі з Кубку України з військово-спортивних багатоборств

Харків'яни привезли медалі з Кубку України з військово-спортивних багатоборств, який відбувався з 19-21 грудня в м. Черкаси. У змаганнях приймали участь 240 спортсменів з 12 регіонів України. Збірна команда Харківської області здобула друге місце у загальнокомандному заліку. Особливо варто відзначити спортсменів, які відзначилися у своїх вагових категоріях. Так, перші місця зайняли МСМК Роман Каут (тренер Калина І.В.), МСМК Олександр Бусяк (тренер Калина І.В.), КМС Денис Мартиненко (тренер Зайцев С.В.), МСУ Денис Бондар (тренер Зайцев С.В.). 

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 23 грудня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті земельні питання та питання оплати за оренду землі. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області.

Показники харчової промисловості України зросли у поточному році на 2,7%

За підсумками роботи за січень-листопад цього року забезпечено зростання виробництва у харчовій промисловості України на 2,7% (у порівнянні з відповідним періодом 2013 року). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Таких показників приросту промислової продукції досягнуто, головним чином, за рахунок зростання обсягів виробництва молочної, м'ясної, олійно-жирової, консервної, цукрової продукції та інших.

Харківська область налагоджує співпрацю з міжнародними фінансовими корпораціями

Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) запропоновано отримати кредитне (до 6,5 млн. грн.) та грантове (до 250 тис. євро) фінансування на об'єкти міст Харківської області, які потребують підвищення енергоефективності, і які приймають тимчасових переселенців із зони АТО. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, наразі формується база даних та приймаються заявки щодо реалізації проектів з термомодернізації будівель, переоснащення системи опалення у закладах освіти, реконструкції системи зовнішнього освітлення і теплопостачання. Відповідні пропозиції вже прийшли з міст Куп'янськ та Лозова. 

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться творча зустріч з фотографом Мариною Коган

В рамках персональної виставки «Ілюзія і дорога» 25 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться творча зустріч з автором виставки Мариною Коган. Гості галереї зможуть познайомитися з фотографом і дізнатися про особистісну філософію автора. Марина Коган прийшла у фотографію з академічними знаннями у сфері образотворчого мистецтва, поєднавши їх з досвідом у сфері рекламного бізнесу. Саме це дозволило їй заснувати власну фотостудію та розробити авторську методику викладання основ фотографії. Про свій шлях у мистецтві фотографії і розповість автор. 

Події дня!

Сьогодні, 23 грудня, о 12:00 у  Держпромі (1-й під’їзд, 4 поверх) відбудеться засідання колегії Департаменту культури і туризму ХОДА; о 16:30 у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4)  відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців XVI обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».

Президент підписав Указ "Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України"

Згідно Указу Президента України № 948/2014 "Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України"  з нагоди 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки та з метою належного відзначення у 2015 році Дня Соборності України, виховання у громадян почуття патріотизму і гордості за свою державу Президент дав низку доручень. Кабінету Міністрів України: а) розробити із залученням громадськості та науковців і затвердити план заходів з відзначення у 2015 році Дня Соборності України, передбачивши, зокрема:проведення 22 січня 2015 року в місті Києві урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, громадськості, духовенства, науковців, а також відповідних урочистих заходів в інших населених пунктах;

П'ятеро харків'ян удостоєні нагород Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна»

21 грудня в Києві пройшла урочиста церемонія Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна». За представленням міністерств і відомств, обласних і районних держадміністрацій, виконкомів міських рад академічними нагородами були відзначені багато солдат, офіцерів та волонтерів, які відстоюють цілісність країни на сході України, а також ті, хто допомагає армії і зміцнює економічну могутність держави. У тому числі і з Харківської області.

Архів документів