Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У кінотеатрі «Боммер» покажуть німе кіно

27-28 березня кінотеатр «Боммер» запрошує на творчі вечори німого кіно. У показі будуть представлені художні та документальні фільми. Комедії, фільми жахів, біографічний фільм про Чарлі Чапліна. Відкриє перегляди американська комедія, мелодрама «Паровоз генерал», створена у 1926 році режисерами Клайдом Брукманом і актором Бастером Кітоном. Він же виконав у фільмі головну роль. Як відзначають кінознавці, у німому кіно менше тексту в діалогах, проте більше пластики та емоцій. В них значно більше експерименту. Тому такі фільми цікаво дивитися як підручники з історії мистецтва, психології та теорії культури. А ще це захоплюючі і правдиві історії.

Акробати Харківщини здобули три медалі на Всеукраїнському турнірі

У Миколаєві відбувся Всеукраїнський турнір зі стрибків на акробатичній доріжці, на якому спортсмени Харківської області здобули золоту, срібну та бронзову медалі. Участь в змаганнях взяли спортсмени з 10 областей України та міста Києва. У віковій категорії 2002-2003 років народження перемогу здобула харків’янка Олександра Каракуця. В змаганнях серед дівчат 1-го розряду Софія Теплухіна посіла друге місце, а Валерія Булах стала бронзовою призеркою турніру. Також в цій категорії в кроці від медалі зупинилася Поліна Стрельченко, яка посіла четверте місце.

850 млн. грн. спрямовано на побудову фортифікаційних споруд вздовж лінії зіткнення на Донбасі

Про це розповів Президент України під час робочого візиту в Харківську область. За словами керівника держави, зараз всі сили кинуті на побудову фортифікаційних споруд вздовж лінії зіткнення, бо там сьогодні є найбільша небезпека. «І тоді Росія має пояснювати світу причини перетину державного кордону, бо сьогодні вона має плацдарм в виді незаконних окупованих територій, і може списати своє вторгнення на підтримку бойовиків», - вказав Петро Порошенко. Також він додав, що це буде лінія потужної оборони, збудована за усіма світовими стандартами. «І коли ворог сунеться до нас, він заплатить надзвичайно високу ціну», - сказав Президент.  

У Дергачівській виправній колонії розпочато весняну посівну кампанію

У Дергачівській виправній колонії (№109) розпочато весняні польові роботи з висіву зернових культур. Загалом в установі обробляється більш ніж 1000 га землі, повідомляє сайт Дергачівської РДА.  На даний час проводяться роботи з підкормки 450 га озимої пшениці, планується до висіву 100 га ячменю, 230 га кукурудзи, 150 га соняшника. Проводяться заходи з прикриття вологи, оброблено понад 360 га площі.

Харківські фігуристи представляли Україну на чемпіонаті світу

У Китаї стартував чемпіонат світу з фігурного катання, на якому в змаганнях серед танцювальних пар Україну представляють харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін. Бронзові призери юніорського чемпіонату світу вперше пробують свої сили на головному старті року серед дорослих фігуристів. Після короткого танцю судді дали Максиму та Олександрі 55.08 бала, що дозволило посісти 17-ме місце та кваліфікуватися на довільну програму.

Президент підписав Закон щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб». Закон №245-VIII від 5 березня містить низку заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб з числа зареєстрованих безробітних. Згідно з Законом, за працевлаштування осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території, зони проведення антитерористичної операції чи надзвичайної ситуації роботодавцям надається компенсація витрат на оплату праці таких осіб тривалістю до 6 місяців, а в залежності від ситуації на ринку праці регіону – до 12 місяців.

Вороги налякані нацгвардійцями. Це найкраща оцінка деяльності наших військових. Петро Порошенко

Президент України сьогодні, 26 березня, взяв участь у святкуванні випуску молодих лейтенантів у Національній академії Національної гвардії України в Харкові. Голова держави особисто вручив дипломи випускникам та звернувся до них із привітанням. «Керівництво держави та я особисто високо ціню службу Національної гвардії України. Ваш професіоналізм та патріотизм цінує український народ. Доречі вороги теж налякані нацгвардійцями. Це найкраща оцінка діяльності наших військових», - наголосив Петро Порошенко. Президент також підкреслив, що сьогодні, як ніколи, держава приділяє багато уваги технічному оснащенню Національної гвардії. Причому оснащують військових саме українською технікою. Також, за словами голови держави, велика увага приділяється підвищенню професійних навиків нацгвардійців. 

Завтра у ХНУРЕ відбудеться ярмарок вакансій

Завтра, 27 березня, у Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14, головний корпус, 4 поверх) відбудеться 11-й ярмарок вакансій «Молодий фахівець XXI століття», у якому візьмуть участь провідні українські компанії. Під час ярмарку заплановані презентації компаній Sigma Ukraine, Ciklum, Zfort Group та Jabil для студентів Харківського національного університету радіоелектроніки. Всі бажаючі зможуть пройти психологічні тестування, взяти участь у конкурсних змаганнях.

Найбільша кількість тимчасових переселенців розміщена на Харківщині

На сьогоднішній день в регіоні проживають 155 тисяч мешканців Луганської та Донецької областей, які змогли виїхати з зони проведення АТО. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. Всього у регіонах України вже розміщені більше 800 тисяч людей зі Сходу, з яких понад 142 тис. дітей та майже 369 тис. інвалідів та осіб похилого віку. У відомстві відмітили, що кожного дня, завдяки рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтерам та місцевим органам влади, мешканці, які перебували в зоні АТО, знаходять нову тимчасову домівку. Причому найбільша кількість людей розміщена у Харківській області - 155 тис., Луганській - 151 тис., Донецькій - майже 104 тис., Дніпропетровській - 82 тис., Запорізькій - 60,5 тис., Київській області - майже 36 тис. та у Києві - 39 тис. осіб.

Разом із Президентом випуск лейтенантів у Академії Нацгвардії відвідають міністри оборони та внутрішніх справ

Сьогодні, 26 березня, дипломи отримають 207 випускників Національної академії Національної гвардії України. З них 50 закінчили навчання з відзнакою, 9 отримають золоті медалі. Про це повідомили у вузі. На випуску лейтенантів будуть присутні Президент України Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Президент України прилетів до Харкова

 Борт Петра Порошенка успішно здійснив посадку в Міжнародному аеропорту «Харків». Президент прямує до Національної академії Національної гвардії України, де буде присутнім на випуску молодих лейтенантів.

Олександру Пивовару присвоєно звання генерал-майора

Указом Президента України Петра Порошенка №175/2015 від 25 березня 2015 року начальнику Управління Служби безпеки України в Харківській області, полковнику Олександру Пивовару присвоєно військове звання генерал-майора.

У 2015 році на придбання шкільних автобусів з бюджету області виділять 5 млн. грн. Юлія Світлична

За рахунок цих коштів буде поповнено та оновлено існуючий парк шкільних автобусів. Таку інформацію заступник голови Харківської облдержадміністрації повідомила під час особистого прийому, який пройшов 24 березня. За словами Юлії Світличної, в 2015 році ХОДА разом із головами РДА та міськими головами внесе корективи в реалізацію проектних заходів Регіональної дорожньої карти. Зміни необхідні для того, щоб забезпечити доступ громадян до якісної освіти, й торкнуться оптимізації мережі бюджетних установ, які фінансуються з державного та місцевого бюджетів. За підрахунками фахівців, така оптимізація в 2015 році дасть економічний ефект в сумі 15,8 млн. грн. 

З початку року ДФС припинила протиправну діяльність 12 конвертаційних центрів

З початку 2015 року оперативними підрозділами Державної фіскальної служби припинено протиправну діяльність 12 конвертаційних центрів, через які було проведено 1,9 млрд. грн. Сума збитків, нанесених державі внаслідок їх діяльності, склала 328,6 млн. грн. Крім того, оперативними підрозділами ДФС було ініційовано документальні перевірки 142 підприємств реального сектору економіки – користувачів послуг таких центрів, ліквідованих у 2015 та минулих роках. За результатами проведених перевірок донараховано 78,5 млн. грн., платежів, з яких 77,5 млн. грн. вже стягнуто до бюджету держави.

У переважній більшості шкіл та дитсадків області викладають українською мовою

Статистичні дані повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. Так, станом на 1 січня в області функціонує 707 дитсадків, у яких навчаються 78,8 тис. дітей. З них 576 закладів здійснює навчальний процес українською мовою, двомовних навчальних закладів – 70, з російською мовою навчання – 60. Усього українською мовою навчання охоплено понад 69 тис. дітей дошкільного віку, російською – 9,1 тис. «Також у регіоні приведено у відповідність до освітніх запитів населення мережу загальноосвітніх навчальних закладів. В 2014-2015 навчальному році забезпечено функціонування 641 україномовних шкіл, 127 російськомовних та 69 двомовних. Усього українською мовою навчаються 159,6 тис. учнів, російською – 61,1 тис.», - відмітив Анатолій Бабічев.

У Нововодолазькому районі знешкодили близько 3 тисяч  боєприпасів часів Другої світової війни

25 березня піротехнічна група навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС у Нововодолазькому районі знешкодила 2912 боєприпасів часів Другої світової війни, повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області. Небезпечні знахідки виявили в 300 метрах від житлових будинків - біля залізничної станції «Власівка» в селищі Палатки. За попередніми даними піротехніки налічили 37 артилерійських снарядів діаметром 152 мм, 44 мінометних міни 82 мм та 2831 артснаряд 45 мм.

Громадська рада при ХОДА продовжить перші збори

28 березня  у приміщенні Палацу культури міліції (вул. Раднаркомівська, 13)  відбудеться продовження перших зборів Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. Початок реєстрації - о 10:00. Учасникам при собі треба мати документ, що посвідчує особу.

Події дня

Сьогодні, 26 березня, о 09:30 у  Харківському державному академічному театрі ляльок (майдан Конституції, 24, конференц-зала) відбудеться науково-практична конференція дерматовенерологів і косметологів із міжнародною участю: «Сучасні аспекти вдосконалення надання спеціалізованої дерматовенерологічної допомоги населенню за вимогами імплементації Міжнародних медико-санітарних правил»; об 11:00 в Обласному лікарсько-фізкультурному диспансері (вул. Тобольська, 63) відбудеться День лікаря з лікувальної фізкультури та спортивної медицини за участю профільних фахівців закладів охорони здоров’я: «Актуальні питання лікувальної фізкультури та спортивної медицини»; об 11:30 у ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, факультет філології) розпочнеться семінар «Редакційна політика ЗМІ в часи війни (АТО)»; о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться  Експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Охорона здоров’я»; о 16:00 у  КЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (просп. Правди, 13) відбудеться  День лікаря-нейрохірурга за участю профільних фахівців закладів охорони здоров’я: «Сучасні нейрохірургічні методи лікування геморагічних інсультів» о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) відбудеться відкриття персональної виставки скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення».

Вітаю з Днем Національної гвардії України!

Сьогодні ми святкуємо першу річницю оновленої Нацгвардії. Рік тому в ряди цього підрозділу вступили патріотичні, сміливі чоловіки, що пройшли Майдан. За цей час Національна гвардія стала однією з провідних сил оборони України. Завдяки цим людям, які самовіддано захищають Батьківщину, які провели рік в окопах, місяцями не бачили свої сім'ї, ми зараз живемо в мирному Харкові. Навряд чи сьогодні у них буде час святкувати, адже перед ними щодня й щогодини стоять завдання, від виконання яких залежить безпека країни.  

Сьогодні на Харківщині - Петро Порошенко

У четвер, 26 березня, Президент України Петро Порошенко здійснить робочу поїздку до Харківської області. Про це повідомила прес-служба голови держави. У плані візиту – участь у святкуванні випуску молодих лейтенантів у Національній академії Національної гвардії України. Сьогодні дипломи цього вишу отримають близько 200 військових. Після невеликої екскурсії територією академії Президент відбуде до Національного університету ім. В.Н. Каразіна, де зустрінеться зі студентами. 

Медики створять в області єдиний реєстр військовослужбовців, які брали участь в АТО

Після повернення додому всім мобілізованим лікарі рекомендують пройти розширений медогляд, результати якого внесуть в закриту базу даних. Про це 25 березня на прес-конференції розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Подібний єдиний медичний реєстр інформаційних даних в регіоні створюють не в перший раз. Свого часу область напрацювала практику не тільки складання, а й зберігання таких баз даних пацієнтів, проводячи соціальні проекти з пільгового зубопротезування, забезпечення інвалідів війни слуховими апаратами та лікування катаракти.

У Харкові представники міністерств відповіли на питання щодо бюджетної та податкової децентралізації

Сьогодні, 25 березня, у Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова відбувся круглий стіл з питань бюджетної та податкової децентралізації за участю представників центральних органів влади - ДФС України, міністерств фінансів, регіонального розвитку, освіти та науки, охорони здоров’я. На нараді предметно обговорювалися питання, пов'язані з прийняттям та внесенням змін до Податкового та Бюджетного кодексів. Представники органів місцевого самоврядування отримали відповіді щодо механізмів залучення і використання грошей на місцях, нормотворчої і законодавчої роботи стосовно бюджетної децентралізації.

Ізраїльські медики пропонують свою допомогу в реабілітації демобілізованих бійців АТО

Про це повідомив радник Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль з питань охорони здоров'я Йосі Барац під час зустрічі з т.в.п. заступника голови Харківської ОДА Вадимом Глушком. На зустрічі також були присутні заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Дармостук. Йосі Барац поділився ізраїльським досвідом системи реабілітації військових. «Ми працюємо з демобілізованими і солдатами, які пройшли бойові дії. У Ізраїлю дуже великий досвід у цій темі. І зараз терапія військовослужбовців у нас затверджена в рамках національної системи охорони здоров’я. В ізраїльській армії солдата з посттравмой повертають до військової діяльності за кілька днів», - зазначив радник з питань охорони здоров'я. 

На Харківщині складуть паспорти потреб демобілізованих та їх сімей

Про це перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко повідомила на прес-конференції 25 березня. У Харківській області вже створена єдина програма соціальної підтримки демобілізованих військовослужбовців. Після їх повернення додому, бійців відвідають соцпрацівники. Фахівці проведуть опитування і складуть паспорти потреб сім'ї. «Запитуємо: які є побутові потреби, які послуги соціального характеру хотіли б отримувати? Наприклад, допомогу в оформленні пільг або державної допомоги, житлової субсидії, оформленні путівки на санітарно-курортне лікування, реабілітації. Після бесіди виведемо комплексний паспорт потреб сім'ї», - підкреслила Тетяна Бабенко.  

У Харківську область повинні повернутися близько 2700 демобілізованих бійців АТО

Соціальна адаптація військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, передбачає організацію юридичної, медичної, психологічної допомоги та захист трудових прав. Про це т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко розповів 25 березня на прес-конференції. Крім того, буде увічнена пам'ять загиблих бійців, а їх сім'ям надана допомога. Всього до мирного життя в Харківській області в найближчі дні повинні повернутися близько 2700 демобілізованих - це ті чоловіки, яких призвали під час «першої хвилі» часткову мобілізацію рік тому. 59 наших земляків загинули в зоні АТО.

В регіоні  запланували більш ніж 200 заходів для молоді

Про це розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. Серед основних такі, як обласний конкурс «Молодіжний лідер року», обласний форум молоді «Молодь ХХІ століття», цикл заходів з основ цивільного захисту для дітей та молоді «Школа життя», регіональний фестиваль дитячих та юнацьких циркових колективів «Цирк ІІІ тисячоліття», обласний зліт волонтерів, фестиваль патріотичної пісні, конкурс бізнес-планів серед студентів ВНЗ області. 

Президент затвердив Закон про чисельність Збройних Сил України до 250 тис. осіб

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про численність Збройних Сил України», який був ухвалений Верховною Радою 5 березня. Законом №235-VIII затверджено чисельність ЗСУ у кількості, яка не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців. В особливий період чисельність Збройних Сил збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання нормативних актів про мобілізацію. 

Антимонопольний комітет рекомендував торговельним мережам Харкова знизити ціни

Антимонопольний комітет України надав обов’язкові для розгляду рекомендації 13 торговельним мережам стосовно вжиття заходів щодо зниження роздрібних цін до рівня, який існував до періоду підвищеного попиту на продовольчі товари. У зв’язку зі стрімким зростанням попиту та одночасним підняттям цін на продовольчі товари, зокрема на борошно пшеничне, цукор, крупу гречану, олію соняшникову, макаронні вироби, крупу вівсяну та сіль в період 21- 28 лютого 2015 року, Антимонопольний комітет України розпочав дослідження діяльності найбільших торговельних мереж міст Києва, Львова, Дніпропетровська, Одеси та Харкова, постачальників в ці мережі та виробників продуктів харчування на предмет дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

На об'єктах підвищеної небезпеки області до кінця року мають бути встановлені системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій

Питання обладнання об'єктів підвищеної небезпеки системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у ​​разі їх виникнення розглядалося сьогодні, 25 березня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Харківської ОДА під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. За інформацією заступника начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергія Калюжного, на території Харкова та області знаходиться 388 об'єктів підвищеної небезпеки. Це промислові підприємства, хімічно-небезпечні об'єкти, об'єкти видобутку і транспортування газу, склади паливно-мастильних матеріалів і автозаправні станції.

На Харківщині вже почався пожежонебезпечний період

Як розповів на засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Чабань, з 17 березня в регіоні почався пожежонебезпечний період. Такий наказ видало обласне управління лісового та мисливського господарства, враховуючи численні випадки пожеж на земельних ділянках суміжних користувачів, з яких пожежа може розповсюдитися на лісові угіддя. Засідання комісії проходило під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка. «Станом на 24 березня в лісових насадженнях зареєстровано 7 лісових пожеж площею 9,6 га. Торік уражена площа була більше - 16,5 га. Статистика пожеж показує, що стан пожежної безпеки в лісах і сільгоспугіддях поліпшується, але на ряду з цим, забезпечення пожежної безпеки потребує прийняття більш рішучих заходів щодо збереження екосистем на території Харківської області», - сказав Сергій Чабань. 

Архів документів