Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На студентському благодійному аукціоні в Харкові зібрали гроші на закупівлю динамічних параподіумів для інституту протезування

На студентському благодійному IX Аукціоні надій «Рухаюся-живу», який пройшов у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи НБУ, зібрали 91 тис. 500 грн. На торгах з молотка пішло 34 лоти від відомих українців, серед яких - срібна монета «Лісова пісня» від голови НБУ Валерії Гонтарєвої, лялька-маґьодза «Коник» від Інни Івасюк, вироби технікою мокрого валяння від Ольги Пінчак, лялька-мотанка, яка зроблена з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО від Лариси Теліженко та інші. Найдорожчим проданим лотом стала ікона Святого Іоанна Хрестителя з іконографічної збірки Блаженнішого Патріарха Святослава - Глави й Отця УГКЦ вартістю 8 тис. 600 грн. Також до трійки найдорожчих лотів увійшла картина Петра Гуменюка «Вечірня розмова» - 5 тис. 600 грн. і картина-батик «Квітуча Україна» від учнів Харківського навчально-виховного комплексу для дітей з вадами слуху - 5 тис. 500 грн.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 105,1%, за водопостачання та водовідведення - на 92,4%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 29.12.2014 з початку 2014 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 105,1 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 7,9 % (за відповідний період 2013 року – 97,2 %), в том числі: населення – 101,8 % (за відповідний період 2013 року – 105,4 %); установ, які фінансуються з державного бюджету – 100,6 % (за відповідний період 2013 року – 103,0 %), місцевих бюджетів – 103,4 % (за відповідний період 2013 року – 80,7 %), обласного бюджету – 103,6 % (за відповідний період 2013 року – 100,3 %), інших споживачів – 107,0 % (за відповідний період 2013 року – 107,1 %).

Підприємства Харківщини цього року виробили майже 120 тис. тонн цукру

Цукрові заводи Харківської області завершили сезон виробництва. Цього року підприємствами перероблено 848 тис. тонн сировини та вироблено 119,46 тис. тонн цукру. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Це набагато більше показника минулого року. Тоді з 288,8 тис. тонн цукрових буряків було вироблено майже 37 тис. тонн цукру. Також сьогоднішній результат перевищує квоту для області, яка становить 97 тис. тонн», - зазначила Юлія Світлична.

Ігор Балута та Сергій Чернов провели спільну зустріч з громадськими організаціями області

Сьогодні, 26 грудня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провели зустріч з представниками чорнобильських, афганських, ветеранських та інших громадських організацій міста і області. У зустрічі також взяли участь керівники департаментів соціального захисту населення ХОДА, охорони здоров’я обласної державної адміністрації, головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області та ін. Питання, які піднімали під час зустрічі представники організацій, що відстоюють інтереси пільгових категорій населення, стосувалися, в першу чергу, проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік», а також фінансування з обласного бюджету.

У Харківській області відроджується IT-кластер

Представники Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА провели зустріч з керівниками успішних IT-компаній Харківської області. В рамках зустрічі було прийнято спільне рішення про формування оновленого регіонального IT-кластеру, діяльність якого в повній мірі відповідатиме викликам конкурентної боротьби та надасть новий поштовх у розвитку IT-індустрії регіону. Як зазначив перший заступник директора Департаменту Денис Ткачов, метою зустрічі було не тільки обговорення існуючих проблем розвитку IT-індустрії, але і консолідація всіх учасників цього процесу: IT-компаній, вищих навчальних закладів, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» запрошує на всеукраїнську виставку «Різдвяний арт-проект»

З 30 грудня по 17 січня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) буде проходити «Різдвяний арт-проект». Особливістю проекту є загальне позитивне спрямування творів. «Ця виставка дуже насичена і яскрава. Різні художники, різні техніки, різні манери, але світобачення у них спільне. Кожен з авторів в своїх роботах намагається перетворити сіру буденність на кольорове свято», - розповідають організатори.

У Харкові відбулося урочисте спецпогашення поштової новорічної марки на конверті «Лист Діда Мороза»

У рамках всеукраїнської новорічної акції «Пошта Діда Мороза» 25 грудня в операційній залі 52-го відділення поштового зв’язку Харкова відбулось урочисте спецпогашення поштової новорічної марки на конверті «Лист Діда Мороза». Перші відбитки календарного штемпеля на конверті проставили директор Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олег Мурашов та маленькі харків’яни, що завітали на свято. Для дітлахів поштовики Харківщини створили справжнє диво: провели казкові ігри, продемонстрували роботу помічників Діда Мороза та підготували подарунки.

У Харківській області збільшилося виробництво молока

В Харківській області за 11 місяців цього року вироблено 514,3 тис. тонн молока, що на 3,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА. Сільгосппідприємства області за січень-листопад виробили 213,1 тис. тонн молока. У порівнянні з минулорічним показником це більше на 4,4 %. Найбільше молока вироблено сільгосппідприємствами Красноградського району – 30,98 тис. тонн. Другий – Дворічанський район, 17,4 тис. тонн, третій – Ізюмський, 15,1 тис. тонн. 

Харківський бронетанковий завод відремонтував чергову партію танків для виконання бойових завдань в зоні АТО

ДП "Харківський бронетанковий завод" відремонтував і модернізував чергову партію танків Т-64Б1 для виконання бойових завдань в зоні АТО. Як повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром", корпуси та башти танків оснастили навісним динамічним захистом типу "Контакт", що захищає від багатьох протитанкових засобів. Крім того, на бронетанковому заводі провели поточний і відновлювальний ремонти.

В області продовжується робота з підвищення конкурентоспроможності харківських підприємств на зовнішніх ринках

Як повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, на сьогоднішній день в регіоні готується комплекс заходів, спрямованих на підтримку вітчизняних товаровиробників щодо виходу їх продукції на ринки країн Європейського Союзу. «Більшість підприємців сьогодні намагаються переорієнтувати свою продукцію на європейських споживачів, підвищити її якість, знизити собівартість, знайти і налагодити нові ділові контакти з іноземними партнерами та залучити кошти на модернізацію виробництва. Саме в цих питаннях, як ніколи, бізнесу потрібна допомога від органів місцевої влади. Обласною державною адміністрацією запропоновано ряд комплексних заходів, які мають стати дієвою підтримкою для наших товаровиробників в їх прагненні розвивати свій бізнес в інших країнах», – зазначила Юлія Світлична.

Департамент соціального захисту населення ХОДА - відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою

13 серпня 2014 р. набрав чинності Закон України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою». З метою введення в дію закону, Кабінет Міністрів України постановою від 12.11.2014 р. №643 затвердив Порядок надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою. Зазначений Порядок визначає процедуру надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою. В Харківській обласній державній адміністрації структурним підрозділом, відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою, визначено Департамент соціального захисту населення ХОДА, відповідальною посадовою особою – т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка.

В Харкові відкрито виставку до 160-річчя від дня народження Сергія Васильківського

25 грудня у Харківському художньому музеї розпочала роботу виставка, приурочена до 160-річчя від дня народження видатного живописця, пейзажиста – нашого земляка Сергія Івановича Васильківського та 10-річчя мистецьких пленерів. Васильківського: погляд через століття». Васильківський став справжнім співцем неба, створив узагальнений мотив краєвиду із його різноманітними ландшафтними складовими, що уможливлює у конкретному куточку пейзажу бачити образ України в цілому. На виставці представлено близько двохсот творів – живопис та графіку художника та роботи учасників пленерів 2004-2014 років - культурно-мистецької акції «Шляхами

Обласні лікарі лікувальної фізкультури обмінялися досвідом

На базі КЗОЗ «Харківський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» 25 грудня відбувся День лікаря з лікувальної фізкультури та спортивної медицини. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з лікувальної фізкультури та спортивної медицини Департаменту охорони здоров’я ХОДА, головний лікар обласного лікарсько-фізкультурний диспансера Віктор Кириллов, доцент кафедри медичної реабілітації, спортивної медицини та лікувальної фізкультури ХМАПО Сергій Спузяк, лікарі лікувальної фізкультури, лікарі спортивної медицини, медичні сестри та інструктори з лікувальної фізкультури закладів охорони здоров’я Харкова та області. 

Харків’ян запрошують відвідати фольклорну вітальню «Традиції одного села. Селище Лиман Зміївського району»

Фольклорна вітальня з започаткованого у цьому році циклу «Традиції одного села» відбудеться 27 грудня у залі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) і буде присвячена пісенно-обрядовій спадщині селища Лиман Зміївського району. Традиції цього села добре відомі на Харківщині. У 1990-х роках сюди окремо та у складі комплексної експедиції неодноразово навідувалися харківські та київські фольклористи, зокрема, і Василь Скуратівський. Саме лиманським пісням та звичаям була присвячена перша невеличка збірка з серії «Муравський шлях» у 1996 році. Прекрасні пісні звучали тоді ще у різних кутках села.

Глава держави створив Національну інвестиційну раду

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про Національну інвестиційну раду». Раду створено з метою активізації роботи щодо розвитку інвестиційного потенціалу України, збільшення обсягу іноземних інвестицій, поліпшення інвестиційного клімату в країні, забезпечення захисту прав інвесторів. Згідно з Указом, Національна інвестиційна рада створюється як консультативно-дорадчий орган при Президентові.

Уряд України розраховує на активну співпрацю з громадськістю у реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд»

Сьогодні, 25 грудня, у ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Пріоритети реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні» за участю заступника директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів Наталії Окши. Від Харківщини у заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко, представники громадських організацій та департаментів ХОДА, які відповідають за зв’язки з громадськістю.

Жителі Первомайщини зібрали гроші на новорічні подарунки для сімей переселенців

У Первомайському Палаці культури «Хімік» пройшла передноворічний благодійний районний ярмарок в рамках акції «Зроби добро». Кожна школа міста та району представила свої ексклюзивні роботи, будинки творчості також активно взяли участь у ярмарку. Продавали свою продукцію і підприємства району. На ярмарку також проходили майстер-класи з виготовлення модульного орігамі, боді-арту та перукарського мистецтва. Творчі колективи Первомайщини показали свою майстерність. 

Україна і Польща створять спільне військово-технічне виробництво

Державний концерн «Укроборонпром» домовився з компанією «LUBAWA SA» з Польщі створити спільне виробництво зброї. Відповідне рішення викладено в договорі про співпрацю, підписаному першим заступником генерального директора «Укроборонпрому» Сергієм Пінькасом та Головою правління компанії «LUBAWA SA» Марчином Кубіцою. Про це повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром». Вже найближчим часом буде визначено ряд виробів, які вироблятимуть на спільному підприємстві.

Департамент цивільного захисту ХОДА нагадує про дотримання правил пожежної безпеки під час новорічних свят

Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації ще раз нагадує про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки, встановлюючи новорічну ялинку і організовуючи святкування в дитячих закладах. Найменша необережність при включенні електрогірлянди або розпалюванні бенгальських вогнів у приміщенні, де встановлена ялинка, може призвести до пожежі. Крім того, використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена Новорічна ялинка й проводяться святкові заходи – заборонено. Не дозволяється також включати до програми виступів номери з використанням петард, фейерверків, різноманітних вогневих ефектів. 

Харківська область максимально виконує свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним

За даними Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців, станом на 22.12.2014 р. в Харківській області перебуває 120,3 тис. внутрішньо переміщених осіб (119,4 тис. осіб з Донецької та Луганської області; 0,9 тис. осіб з території АР Крим та м. Севастополя). Харківська область максимально продовжує виконувати свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним. Так, на даний момент Регіональним штабом разом із місцевими органами влади розміщено 37 тис. 146 вимушених переселенців. Всі вони проживають в місцях, пристосованих до функціонування в осінньо-зимовий період. Зараз в Харківській області є ще 18 об’єктів, де можливо розмістити 357 осіб (349 – дітей, 8 – мами з грудними дітьми).

Харківські афганці планують доповнити Стіну героїв у Сквері воїнів-інтернаціоналістів

Про це сьогодні, 25 грудня, під час покладання квітів до Стели загиблим воїнам у Сквері воїнів-інтернаціоналістів повідомив голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він нагадав, що меморіал був відкритий 23 серпня 1997 року. Три роки тому було проведено його реконструкцію, і вперше в Україні було встановлено Стіну героїв. 242 жителя Харківської області загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов'язок в Афганістані, і 256 осіб в інших бойових конфліктах у 24 країнах світу.

Кращих харківських працівників ДСНС України відзначили званнями та нагородами

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 25 грудня під час візиту до Харківської області присвоїли чергові спеціальні звання шести харківським працівникам ДСНС України. Звання присвоєні за значний особистий внесок у проведенні заходів щодо зустрічі внутрішньо переміщених осіб, які прибувають із районів проведення АТО, супроводження гуманітарного вантажу, будівництва стаціонарних транзитних містечок із будинків модульного типу та сумлінне виконання службових обов'язків. 

У Харкові підвели підсумки проведення 3-го обласного етапу Міжнародних мовно-літературних конкурсів

У Харківській області завершився третій обласний етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 108 учнів 3-11-х класів шкіл області. Ці учні посіли І місце в ІІ (районному) етапі конкурсів. Про це повідомив Департамент науки і освіти ХОДА. Спільним рішенням журі та оргкомітету конкурсів визначено 21 учня-переможця третього обласного етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка та 27 учнів-переможців третього обласного етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

На Харківщині відзначили 35-ту річницю вводу Радянських військ в Афганістан

Сьогодні, 25 грудня, в день 35-ої річниці вводу Радянських військ на територію Республіки Афганістан, у Харкові у Сквері воїнів-інтернаціоналістів відбулося покладання квітів до Стели загиблим воїнам. У церемонії взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, воїни-інтернаціоналісти, матері загиблих героїв. Віктор Коваленко, який у 1983-1985 роках у званні сержанту десантно-штурмової маневреної групи Прикордонних військ СРСР брав участь у бойових діях в Афганістані, нагадав, що 2014 рік був проголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. Цього року також відзначалася 25-а річниця виведення Радянських військ з Республіки Афганістан.

Модульне селище в Харкові готове прийняти перших переселенців

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 25 грудня під час візиту до Харківської області оглянули хід будівництва модульного селища для переселенців, яке будується в Харкові. Супроводжував гостей т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. За словами Сергія Бочковського, на сьогодні вже завершено монтування 189 модулів, підключення їх до інженерних мереж та укомплектування меблями. Залишилося підключити резервний генератор та облаштувати території. Загалом готовність містечка оцінюється на 99%. 

Заробітну плату освітянам Харківщини виплачено в повному обсязі

Як зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, на сьогодні немає заборгованості чи затримки по виплаті заробітної плати педагогічним працівникам області. За словами заступника голови ХОДА, обласною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування вжито відповідних заходів щодо недопущення заборгованості по заробітній платі вчителям області.

Харківський університет радіоелектроніки проведе майстер-класи зі створення роботів і представить свої інновації

27 грудня в Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна 14) проходитиме новорічне свято робототехніки. Організатори покажуть майстер-класи зі створення роботів, продемонструють свої новинки, проведуть конкурси з призами. Тут можна буде побачити робота-Діда Мороза (який, до речі, привітає гостей з Новим роком), робота-гексапода, мобільні платформи та багато іншого. Також для всіх бажаючих буде можливість покерувати цією технікою.

З Харкова відправили гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської області, який зібрали з усієї України

Сьогодні, 25 грудня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 20 вантажівок. У відправленні вантажу взяли участь віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Події дня!

Сьогодні, 25 грудня, о 12.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Пріоритети реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні»; о 14.00 на Привокзальній площі Харкова біля Поштового відділення зв'язку № 52 (вул. Привокзальна, 2) відбудеться урочисте спецпогашення новорічної поштової марки на конверті «Лист Діду Морозу» за участю керівництва Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта»; о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під.) пройде творча зустріч з автором виставки «Ілюзія і дорога» Мариною Коган.

В районах області проходять новорічні свята і карнавали за участю Діда Мороза та Снігуроньки

У районах та містах області від сьогодні розпочалися відкриття новорічних ялинок та проведення масових заходів для дітей за участю головних героїв свята - Діда Мороза та Снігуроньки, які традиційно символізують прихід Нового року. В загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах проходять новорічні свята, карнавали казкових героїв за участю Діда Мороза та Снігуроньки, виставки дитячої творчості «Замість ялинки – новорічний букет», «Зимові сюжети», вікторини народознавців «Як козаки зустрічали Новий рік?», «Народні звичаї і повір’я різдвяних свят», конкурси на кращого знавця колядок, щедрівок «Різдвяні вечорниці», «Я щедрую і співаю в надвечір’я», а також години спілкування «Різдво Христове та його значення в житті людства», «Новий рік у різних країнах світу», які сприяють формуванню в дітей загальнолюдських цінностей та духовних пріоритетів. 

Архів документів