Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Постраждала від укусів ягуара продовжує лікування в Харківській обласній лікарні

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, у 25-річної жінки, яка постраждала від нападу ягуара у звіринці на території бази відпочинку у Вовчанському районі, поступово гояться рани від укусів. Зараз жінку продовжують лікувати у відділенні нейрохірургії Харківської обласної клінічної лікарні. «Температура тіла у неї нормалізувалася, неврологічних наслідків укусів у неї немає, але психологічний стан пацієнтки залишається важким», - зазначив Олександр Галацан. 

Дружині комбата «Слобожанщини» стало краще

Інна Янголенко все ще перебуває в реанімації, але вже дихає самостійно й намагається ходити, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. «Спостерігається позитивна динаміка в її лікуванні. Її відключили від апарату штучної вентиляції легенів, а через кілька днів можуть перевести у звичайну палату - до чоловіка», - уточнив Олександр Галацан. 

Олександра Назарова та Максим Нікітін - у першій двадцятці кращих фігуристів світу

На чемпіонаті світу з фігурного катання, який в цей час відбувається в китайському Шанхаї, свої програми вже відкатали танцювальні пари. Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін у підсумку короткої та довільної програми набрали 133.80 бала та посіли високе, враховуючи їх дебют у дорослому спорті, 17-е місце. Титул чемпіонів серед танцювальних пар дістався французам Габріелі Пападакіс та Гийому Сузерону, на рахунку яких було 184.28 бала. Нагадаємо, що на юніорському чемпіонаті світу, який на початку березня відбувся в Естонії, Максим та Олександра стали бронзовими призерами. 

Президент підписав Закон на підтримку волонтерського руху в Україні

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо волонтерської діяльності», який сприятиме розвитку волонтерського руху в Україні та підвищує якість надання волонтерської допомоги. Закон № 246-VIII від 5 березня 2015 року врегульовує суспільні відносини, пов’язані з провадженням волонтерської діяльності в Україні. Основним завданням законопроекту є забезпечення ефективного регулювання правовідносин, що виникають в процесі провадження волонтерської діяльності в Україні, сприяння розвитку волонтерського руху в Україні, підвищення якості надання волонтерської допомоги.

В ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбувся Тиждень Master of business administration

У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця відбувся Тиждень МВА (Master of business administration), у якому взяли участь понад 1000 студентів, школярів, викладачів, науковців та представників бізнесу з усієї України. Семінар «Як стати успішним у бізнесі?», круглі столи «Перспективи бізнес-освіти: міжнародний та практичний аспекти», «Використання кращих практик ЄС для формування стійкої економіки в Україні», науково-практична конференція «Сучасні проблеми управління підприємствами: теорія і практика», презентація компанії «PricewaterhouseCoopers», дебати за участю студентів, науковців та представників бізнесу відкрили для української молоді перспективи отримання бізнес-освіти.

Споживачі розрахувалися за послуги теплопостачання на 80,7%, а за водопостачання - на 88,4%

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 30 березня споживачі області з початку року розрахувались за послуги теплопостачання на 80,7%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 10,9% (у 2014 році – 91,6%). Як зазначається у повідомленні, рівень розрахунків населення – 99,3% (у 2014 році – 105,9%), установ, які фінансуються з державного бюджету – 55,2% (у 2014 році – 33,4%), місцевих бюджетів – 65,4% (у 2014 році – 63,4%), обласного бюджету – 74,9% (у 2014 році – 81,2%), інших споживачів – 91,4% (у 2014 році – 87,9%). Також у Департаменті повідомляють, що станом на 30 березня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання і водовідведення складає 88,4%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 24,4% (у 2014 році – 112,8%).  

Молодь Харківщини станцює, щоб підтримати українських військових

1 квітня о 18:00 у ТРЦ «Французький бульвар» (вул. Академіка Павлова, 44Б) відбудеться молодіжний флешмоб «Єднаймося», головна мета якого звернути увагу громадськості на те, що молодь Харківщини єдина у прагненні жити у мирній, незалежній, процвітаючій та соборній Україні. «Незважаючи на непрості випробування, що випали на долю нашої країни, ми позитивні, незламні духом і віримо, що у нас все буде добре», - зазначають учасники акції. Після танцю харків'яни зможуть написати свої побажання для учасників АТО на великому прапорі України.

Громадькість обговорить об’єднання Молодіжного оркестру «Слобожанський», Слобожанського ансамблю пісні та танцю та обласної філармонії

Завтра, 31 березня о 15:00 у приміщенні галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) Департаментом культури і туризму Харківськой облдержадміністрації заплановано проведення громадського обговорення щодо об’єднання обласного комунального підприємства «Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», комунального підприємства Харківської обласної ради «Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні та танцю» та комунального підприємства «Харківська обласна філармонія». У заході приймуть участь представники галузі культури та мистецтва, громадських організацій, профспілок, творчої інтелігенції Харкова та області. До обговорення цього важливого питання також запрошуються всі бажаючі.

Відзначення 8 та 9 травня має об’єднати країну. Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує на тому, що його Указ про відзначення 8 та 9 травня 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам'яті та примирення, а також Дня Перемоги має на меті об’єднати країну. «8 травня – це вшанування загиблих. Це день пам’яті. Ми маємо низько схилити голови перед загиблими. Обидва мої діда були на війні. Брати моєї мами всі були на війні. Вони звільняли Україну. Вони робили все можливе для того, щоб доповзти до Дня перемоги. Я буду вшановувати їх пам’ять 8 травня», – зазначив Глава держави. Натомість, наголосив Петро Порошенко, 9 травня – це день вшанування живих. «Ми маємо прийти і вшанувати ветеранів, які віддавали все, що мали, для того, щоб забезпечити День перемоги», – сказав він.

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв катастрофи малазійського «Боїнга»

28 березня на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла церемонія прощання із загиблими пасажирами і членами екіпажу, які летіли рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур. У заході взяли участь заступник голови місії посольства Королівства Нідерландів в Україні Герріі Вільямс, перший секретар посольства Королівства Нідерландів в Україні Адріан Версльюіс, заступник Надзвичайного і Повноважного посла Австралії в Україні Тім Болотніков, глава пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Ханс Ван Де Вен , т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Благодійний вечір бокса на підтримку української армії зібрав кращих спортсменів країни та небайдужих до долі бійців АТО харків'ян

27 березня у Палаці спорту «Локомотив» за підтримки Харківської облдержадміністрації відбувся благодійний вечір боксу. Під час заходу всі бажаючі змогли зробити пожертвування на підтримку української армії та правоохоронних органів. Гроші, зібрані в ході благодійного боксерського вечора, передані у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону на лікування та реабілітацію військових та правоохоронців, які отримали поранення в зоні АТО. Благодійний вечір боксу відвідали голова Харківської ОДА Ігор Райнін, радник Глави Адміністрації Президента Олексій Логвиненко, заступники та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, президент Української ліги боксерських клубів Володимир Манукян, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, заступник начальника управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун, а також сотні харків'ян, небайдужі до подій в Україні. «Керівництво Харківської облдержадміністрації повністю підтримало лігу боксерських клубів України в тому, щоб цей вечір боксу провести в місті Харкові на підтримку української армії, на підтримку правоохоронних органів, а також на підтримку того, що наші хлопці роблять у непрості часи. Часи дійсно складні. Але ми разом. Ми - Україна, ми - єдина команда. Слава Україні! », - зазначив Ігор Райнін, відкриваючи вечір боксу. Керівник області додав, що головна мета заходу - морально і духом підтримати наших бійців, які беруть участь в антитерористичній операції.

Жіночий правозахисний центр проведе семінар на Харківщині

1-2 квітня Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» спільно з Департаментом науки і освіти Харківської облдержадміністрації за підтримки Посольства США в Україні проведуть навчально-методичний семінар «Забезпечення участі жінок і дітей у вирішенні конфлікту та миробудуванні. Соціально-педагогічний аспект». «Програма семінару спрямована на надання учасникам знань про можливості примирення, врегулювання конфліктів і постконфліктних ситуацій», - повідомляють організатори. 

В університеті ім. Каразіна представлять нову книгу Сергія Жадана

30 березня о 15:30 у  Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна (майдан Свободи, 6) в рамках проекту «Війна та культура: діалог ворогів?» відбудеться творча зустріч з українським поетом і письменником Сергієм Жаданом, під час якої буде презентовано нову книгу віршів та перекладів письменника «Життя Марії». Організатор заходу - Міжнародна літературна корпорація «MERIDIAN CZERNOWITZ».  Вхід вільний.

Працівники театрів Харківщини отримали нагороди від Міністерства культури та обласної влади

Урочистий захід з нагоди Міжнародного Дня театру відбувся 27 березня у малій залі Будинку рад. Кращих працівників привітали зі святом та нагородили Почесними грамотами та Подяками Міністерства культури, обласної державної адміністрації та обласної ради. «Щиро і сердечно вітаємо всіх, хто причетний до театрального мистецтва, з професійним святом - Міжнародним Днем театру! Пишаємося з того, що зараз на Харківщині працюють Національний театр опери та балету, п'ять обласних професійних театрів і ряд цікавих недержавних театральних колективів. Саме ви, працівники театрального мистецтва, займаєте лідируючі позиції в моральному, духовному та естетичному вихованні населення, особливо дітей та молоді, а також відроджуєте і розвиваєте національну культуру, формуєте свідомість людей нової формації», - зазначив т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко.

Актору Харківського театру ляльок Ігорю Мірошниченку присвоєно звання "Заслужений артист України"

Сьогодні, 27 березня, Президент України Петра Порошенко підписав Указ №180/2015 "Про відзначення державними нагородами України діячів театрального мистецтва» . За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру акторові, майстру сцени Харківського державного академічного театру ляльок імені В. А. Афанасьєва Мірошниченку Ігорю Якимовичу присвоєно почесне звання "Заслужений артист України".

Американські інвестори готові вкладати гроші в енергозберігаючі проекти в Харківській області

Як зазначив на нараді в облдержадміністрації старший партнер з міжнародних питань Української асоціації Agro Valley (США) Род Робертсон, інвестори приїхали до Харкова, бо у них є дуже серйозна мотивація з боку американської держави, яка хоче підтримувати Україну. «Ми бачимо, що військові дії закінчуються, і готові допомагати Україні», - сказав старший партнер асоціації. Нарада з питань впровадження в Харківській області інвестиційних проектів заміщення природного газу у великій і малій енергетиці з представниками іноземних компаній проходила під головуванням заступника керівника ХОДА Євгенія Шахненка. На ній були присутні представники корпорації «Маст-Іпра», делегації Української асоціації Agro Valley (США), керівники профільних Департаментів ХОДА, Куп'янський міський голова Володимир Демченко, керівники теплопостачальних комунальних підприємств, Національної академії аграрних наук. 

Вадим Глушко зустрів демобілізованих із зони АТО

Сьогодні, 27 березня, співробітники військового комісаріату Дзержинського району Харкова зустрічали двох своїх колишніх колег. Рік тому ці мобілізовані, які після призову служили в Дзержинському військкоматі, написали рапорти з проханням перевести їх в зону АТО. Обидва повернулися з війни з пораненнями й обидва хочуть підписати контаркт, щоб продовжити службу. «Після поранення в груди навиліт я досить довгий час провів у госпіталі. Мене списали, бо погано працює рука. Але я маю величезне бажання продовжити службу, якщо дозволить здоров'я та законодавство при такому рішенні медкомісії», - розповів молодший лейтенант Вадим Бітчук. Разом із співробітниками військкомату демобілізованих зустрічав т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. Він докладно розпитав демобілізованих про всі труднощі, які у них виникли, а також обмінявся з ними контактами. 

Ігор Райнін вручив нагороди кращим спортсменам і тренерам Харківщини

Сьогодні, 27 березня, до Будинку рад запросили кращих спортсменів і тренерів, переможців та призерів обласного рейтингу з розвитку фізичної культури і спорту серед районів і міст області за 2014 рік. Зі спортсменами зустрілися голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін і заступник керівника ХОДА Марк Беккер. Як підкреслив Ігор Райнін, Харківщина може пишатися своїми спортсменами. На міжнародних змаганнях різного рівня вони завоювали 196 медалей, з них в олімпійських видах спорту - 49, не олімпійських - 107 і серед спортсменів з обмеженими можливостями - 40 медалей. Вітаючи їх з нагородами, глава області пообіцяв як фінансову, так і ідеологічну підтримку розвитку фізкультури і спорту регіону.

На засіданні Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради вирішували важливі для області питання

27 березня відбулося чергове засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Глушка. На засіданні сторони соціального діалогу звітували про хід виконання Територіальної угоди між Харківською ОДА, спільними представницькими органами сторін роботодавців та профспілок Харківської області на 2013-2015 роки, а також про заходи, які вжито для підвищення ефективності соціального діалогу в області. 

Боксери збиратимуть кошти на підтримку української армії

Сьогодні, 27 березня, о 18:30 у Палаці спорту «Локомотив» (вул. Котлова, 90) за підтримкою Харківської облдержадміністрації відбудеться благодійний вечір боксу. На ринзі зустрінуться найсильніші боксери Української ліги боксерських клубів. Вхід вільний. Під час заходу всі бажаючі зможуть зробити пожертви на підтримку української армії та правоохоронних органів. 

Захворюваність на грип у Харківській області іде на спад

У Харківській області на грипоподібні захворювання (ГПЗ) і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 5544 особи, інтенсивний показник склав 20,37 на 10 тис. населення. Таким чином, при епідпорозі для цього тижня 44,34, він нижчий на 54,1%. «Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з минулим тижнем поточного року на 15,05%. Питома вага дітей до 17 років становить 58,8% (3261 осіб)», - повідомляють в Головному управління Держсанепідслужби в Харківській області. В м. Харкові захворіли 1491 осіба, інтенсивний показник склав 10,42 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 40,37, що нижче на 74,2%. У Харкові також спостерігається зниження показника захворюваності. 

Харківщина відкрита і готова до подальшої співпраці з бізнес-партнерами. Юлія Світлична

27 березня заступники голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та Євген Шахненко, а також директори профільних департаментів ХОДА провели нараду з членами Міжнародного «Трейд-клубу». Серед них - представники посольств Словаччини, Німеччини, Польщі, Китаю, Канади, Литви, Мексики, Малайзії, Норвегії, а також країн СНД. «Хочу привітати вас на харківській землі від імені губернатора Ігоря Райніна. Візит делегації «Трейд-клубу» в нашу область дуже важливий. Особливо сьогодні, коли на порядку денному стоїть питання про переорієнтацію ринків збуту і пошуки нових партнерів для українських виробників», - зазначила Юлія Світлична.

На Великодні свята залізничники призначили додаткові рейси поїзда Харків-Ужгород

Для перевезення пасажирів на Західну Україну на Великдень Південна залізниця призначила на 9 квітня додатковий поїзд №225 Харків - Ужгород. Як повідомили в Управлінні Південної залізниці, поїзд виїде з Харкова о 23:55 9 квітня і прибуде до Ужгорода в 2:55 11 квітня. Назад поїзд піде 13 квітня (відправлення - о 11:17) до станції «Полтава-Київська». Загалом для забезпечення підвищеного попиту на перевезення пасажирів під час Великодніх свят Укрзалізниця вже призначила 4 додаткові поїзди в найбільш популярніших напрямках: 

ДФС України з початку року припинила діяльність 12 «конвертів»

Як повідомляють в Головному управлінні ДФС у Харківській області, з початку року оперативники підрозділів Державної фіскальної служби припинили протиправну діяльність 12 конвертаційних центрів, якими було проконвертовано 1,9 млрд. грн. Сума збитків, нанесених державі їх діяльністю, склала 328,6 млн. грн. Крім того, оперативними підрозділами ініційовані документальні перевірки 142 підприємств реального сектору економіки – користувачів послуг конверт-центрів, ліквідованих у 2015 році та минулих роках. За результатами проведених перевірок донарахували 78,5 млн. грн. платежів, з яких 77,5 млн. грн. вже стягнули до бюджету. 

Події дня

Сьогодні, 27 березня, об 11:00  у Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) відбудеться зустріч голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна та заступника голови обласної державної адміністрації Марка Беккера з кращими спортсменами і тренерами, переможцями та призерами обласного рейтингу з розвитку фізичної культури і спорту серед районів і міст області за 2014 рік; об 11:15 у Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14, головний корпус, 4 поверх) відкриється  Ярмарок вакансій «Молодий фахівець XXI століття»; о 12:00 у ХНУ ім. В.Н. Каразіна (площа Свободи, 4, головний корпус, зал засідань Вченої ради, 4-й поверх) відбудеться Науково-практичний семінар VI Луньовські читання: «Сучасна музейна експозиція: вимоги часу та нові можливості». Захід приурочений 60-річчю заснування Пархомівського музею імені А.Ф. Луньова;   о 16:00 у холі Центральної наукової бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, головний корпус, 8-й поверх) відкриється персональна виставка члена Національної спілки дизайнерів України Олени Думбур «Приваблива Елада».

Обласна дитяча бібліотека збирає книги для дітей бійців АТО

Харківська обласна бібліотека для дітей разом з «Південним постом» - волонтерським пунктом допомоги бійцям АТО на Південному вокзалі ще у лютому започаткувала благодійний проект «Зробімо крок назустріч миру». Харків – транзитне місто для тих, хто повертається з війни, із зони АТО. Озброївшись ідеєю буккроссингу, бібліотекарі вирішили внести деяку розраду у вільний час бійців, які чекають у приміщенні вокзалу. Протягом лише останнього місяця обласна бібліотека для дітей передала до волонтерського пункту близько 200 примірників книжок. Тепер, чекаючи на поїзд, від’їжджаючі зможуть підібрати собі книжку до душі чи забрати її.

Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна повинен входити до сотні найкращих вишів світу. Петро Порошенко

Під час зустрічі зі студентами та викладачами ХНУ ім. В.Н. Каразіна Президент України Петро Порошенко зазначив, що реформи в системі освіти допоможуть цьому вишу вийти на новий рівень. «Перш за все, дозвольте щиро й сердечно привітати всіх з 210-ю річницею університету. По всій Європі не знайдеться багато університетів, які б мали 210 років. Я не кажу вже про Японію чи США. А ви маєте такий фантастичний музей, де експонати, принесені першими викладачами та студентами, походять ще з XVIII сторіччя. Для мене велика честь бути присутнім в одному з найстаріших і найвідоміших університетів України і світу, який понад два століття невпинно працює на вітчизняну і світову науку», - підкреслив голова держави.

Діти Красноградського району передали іграшки дітям-перселенцям із зони АТО

У Краснограді Харківської області пройшов відбірковий етап ХVIІІ Харківського обласного фестивалю дитячої творчості «Весняні Дзвіночки». У конкурсній програмі фестивалю за 3 номінаціями: хореографія, вокальне мистецтво та сценічне мистецтв свої таланти показали понад 50 учасників, серед яких і самостійні виконавці і творчі колективи. Особливістю відбору стало також те, що учасники зібрали іграшки для дітей-переселенців із зони АТО, які проживають у модульному містечку «Надія» у м. Харкові. Цю благодійну акцію вони назвали - «Допоможи другу». 

Харків’ян познайомлять з невідомим Довженко

Презентація книги Володимира Миславського «Олександр Довженко: маловідомі сторінки» приурочена до 120-річного ювілею майстра. Відбудеться захід 1 квітня о 14.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62). У своїй новій книзі кінознавець Володимир Миславський розповідає про маловідомі факти з життя та творчості відомого кінорежисера. Серед них повідомлення в пресі про те, що Довженко дебютував в кінематографі не в 1926 році, як вважається, а в середині 1924 року в Харкові, де проводив експерименти по зйомці графічного фільму. В рамках презентації також будуть представлені архівні документи, на основі яких визначено кімнату, в якій на той час проживав Олександр Довженко разом із сестрою.

Ігор Райнін є моїм однодумцем. Він так само хоче змінити цю країну. Петро Порошенко

Звертаючись до студентів ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Президент України розповів про те, кого вважає частиною своєї команди. «Я вірю в Україну! Я вірю в вас. Я вірю в свою команду, яка складається з 40 мільйонів українців. Я пишаюся усіма, хто сьогодні складає мою команду. Включаючи, до речі, і нового голову обласної державної адміністрації пана Райніна. Привітайте його, бо він є моїм однодумцем. Він так само думає, і так само хоче змінити цю країну», - підкреслив Петро Порошенко. 

Архів документів