Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Більше 3 млрд. грн. надійшло до бюджету від мешканців Харківщини

Як повідомили в ДУ ДФС у Харківській області, така сума надійшла до бюджетів усіх рівнів за 3 місяці 2015 року. Це на 575,2 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, у березні платежів зібрали в сумі 1,219 млрд. грн., що на 266,9 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Таким чином, служба виконала план на 114,4%. Додатково до бюджету перерахували 153,1 млн. грн. 

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Сьогодні, 1 квітня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян. Більшість звернень стосувалися земельних питань. Так, пенсіонерка з Харкова попросила заступника керівника області допомогти в оформленні земельної ділянки в селі Циркуни. З подібною проблемою прийшла й мешканка Харківської області, у якої земельний наділ знаходиться неподалік від селища Печеніги.

Харківський гросмейстер Олександр Ковчан - в призерах міжнародного турніру

На острові Мальорка (Іспанія) відбувся перший міжнародний шаховий турнір «International chess open Armic Hotels», на якому харківський гросмейстер Олександр Ковчан посів друге місце. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту ХОДА. Українські гросмейстери на цих змаганнях розділили між собою перше та друге місце. Перемогу, набравши 7.5 очок, святкував Сергій Федорчук з Винниці. Олександр Ковчан відстав від переможця лише на пів-очка та посів друге місце.

Випускники з окупованих територій можуть отримати документи про закінчення школи за спрощеною процедурою

Як повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, Міносвіти не визнає початку навчального року на тимчасово окупованих територіях, а також будь-які паперові вироби, які видають окупаційні структури та бойовики під виглядом документів про освіту. Заступник міністра зазначив, що таким випускникам шкіл, щоб вступати до вищих та професійних навчальних закладів в Україні, потрібно спочатку отримати документи про повну загальну середню освіту українського зразка. «Ми пішли на безпрецедентне спрощення і дебюрократизацію процедури отримання учнями шкільних свідоцтв у 9 класі та атестатів в 11 класі. Діти можуть закріпитися за будь-якою школою, надіславши лише заяву, та пройти в ній державну підсумкову атестацію в екстернатній формі», - додав Павло Полянський.  

До уваги ЗМІ!

Звератаємо увагу на те, що нараду в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр'єва з питань підготовки та проведення весняно-польових робіт підприємствами агропромислового комплексу області перенесено з 3 квітня на 2 квітня на 10.00. Засідання колегії обласної державної адміністрації перенесено на 3 квітня на 10.00.

Бланк заяви на призначення житлової субсидії та декларації, інструкція по їх заповненню

Департамент соціального захисту населення ХОДА нагадує мешканцям області про можливість отримати державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій. Для цього потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (для осіб, які орендують житло - за фактичним місцем проживання) щодо призначення житлової субсидії або надіслати поштою заповнені бланки заяви та декларації.  Сім’ям, що отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів.

Подовжено рейс автобусу з Харкова до Сєвєродонецька

Як повідомили на Харківському підприємстві автобусних станцій, з сьогоднішнього дня подовжується рух автобусів на маршруті Харків - Сєвєродонецьк від Рубіжного до Сєвєродонецька. Автобус відправлятиметься з Харківською АС-1 (пр. Гагаріна, 22) о 07:00. Нагадаємо, раніше ХПАС повідомило про те, що через Харків будуть виконуватися кілька рейсів на Москву. Так, з 3 квітня відкриється новий рейс за маршрутом Дніпропетровськ - Москва через Харків. Час відправлення з Харківської АС-1 - 21:10, прибуття в Москву (Новоясенівська) - в 11:15. Час відправлення з Москви - 19:25, прибуття до Харкова - о 09:30. Рейс виконуватиметься щодня. Квитки вже у продажу на будь-якій автостанції. 

Харківська область утримується в десятці лідерів за темпами зростання обороту роздрібної торгівлі

Оборот роздрібної торгівлі в Харківській області за два місяці з початку року становив 12, 9 млрд. грн. Це третій показник серед регіонів України після міста Києва та Дніпропетровської області. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За словами заступника керівника регіону, за темпами зростання обороту роздрібної торгівлі область з показником 90,2% посідає 7 місце серед регіонів України, тоді як в цілому по державі середні темпи зростання - 78,8%. 

З початку року оперативниками ДФС виявлено 79 кримінальних правопорушень у сфері державних закупівель

За даними оперативних підрозділів Держаної фіскальної служби у січні - лютому 2015 року у сфері державних закупівель виявлено 79 кримінальних правопорушень, з яких 50 – відносно переможців тендерів. По 11 правопорушень виявлено відносно службових осіб замовників та постачальників переможців державних закупівель. Проведено 58 перевірок суб'єктів господарювання, за результатами яких до державного бюджету донараховано 212,1 млн. грн. З них 37,2 млн. грн. вже стягнуто на користь держави.  За фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, розпочато 1 кримінальне провадження за ст. 209 КК України. Сума виявлених легалізованих доходів склала 160,7 млн. грн.

38 дітей пільгових категорій відпочинуть на березі Чорного моря

Сьогодні ввечері з центрального залізничного вокзалу "Харків-Пасажирський" група дітей пільгових категорій відправиться на відпочинок до Одеси. Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Марк Беккер, діти відправляються до Українського дитячого центру «Молода гвардія» на ІІІ тематичну зміну «До кришталевих джерел». «Зміна триватиме 21 день, з 1 по 21 квітня включно. Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України, від Харківської області до табору направляються 38 дітей пільгових категорій. Це діти, позбавлені батьківського піклування, сироти, інваліди, ті, що перебувають на диспансерному обліку, а також талановиті та творчо обдаровані діти», - сказав Марк Беккер.

На державну підтримку агропромислових товаровиробників цього року виділять 550 млн. грн.

У 2015 році Мінагрополітики запроваджує дві нові державні програми. Одна - це фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів із обсягом фінансування 300 млн.грн., друга - державна підтримка галузі тваринництва в обсязі 250 млн.грн. Про це сьогодні, 31 березня, йшлося на всеукраїнській селекторній нараді з питань оподаткування та державної підтримки аграрного сектору під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

Головою Валківської РДА призначено Віктора Войтенка

31 березня Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження № 376/2015-рп про призначення головою Валківської районної державної адміністрації Харківської області Войтенка Віктора Івановича.

На Харківщині пройде майстер-клас з розпису писанок

8 квітня з 16:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 -й під'їзд) відбудеться майстер-клас з писанкарства. Проведе його керівник гуртка «Фітодизайну» Людмила Савицька. «Чарівне мистецтво писанки є символом традиційної української культури. Історія цього ремесла сягає корінням у язичницькі часи. З прийняттям християнства архаїчні символи були адаптовані до нової культурної ситуації. Розпис яєць до Великодня в християнській традиції став своєрідним зверненням до Бога із щирими побажаннями добра, благополуччя, щастя тому, для кого писанка створювалася», - повідомляють організатори. 

В області засіяно 59% площ. У Балаклійському районі посівну вже завершили

У Харківській області ранніми зерновими та зернобобовими культурами цього року планували засіяти 211 тисяч га площ. Роботи завершили вже на 123 тисячах га, що становить понад 59%. У Балаклійському районі посівну кампанію вже завершили. Про це сьогодні в ході наради з проведення комплексних весняно-польових робіт в області повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер. Він зазначив, що у сільгоспвиробників сьогодні немає проблем із посівним матеріалом і паливом. По деяких районах забезпеченість ПММ становить 70%, по деяких доходить майже до 100%.

Марина Конєва - бронзова призерка чемпіонату Європи з тхеквондо ВТФ

В м. Нальчик (РФ) пройшов чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед чоловіків та жінок в олімпійських вагових категоріях. В змаганнях прийняли участь більш ніж 150 спортсменів із 28 країн, але тільки 32 тхеквондисти змогли вибороти медалі. Серед цих спортсменів і харків’янка Марина Конєва. Серед жінок в ваговій категорії +67 кг Марина провела три поєдинки. У першому поєдинку Конєва здобула перемогу над Кассандрою Іконен, яка виступала під прапором ВТФ. У наступному бою харків’янка, завдяки золотому балу, здолала росіянку Єлизавету Должикову і вийшла в півфінал. Третій поєдинок з туркенею Нафією Кус, нажаль, Марина програла. За підсумками змагань Марина стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з тхеквондо ВТФ. 

Декларації для отримання субсидій перевірятимуть за спрощеною схемою

Інформацію про доходи, яку громадяни вкажуть у деклараціях для отримання субсидій, державні органи перевірятимуть за спрощеною схемою. Про це заявив перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Шевченко. «Тривалої процедури перевірок не буде. Зі свого боку, просимо громадян якомога швидше звертатися по субсидію після отримання поштою бланків заяви і декларації», - наголосив Василь Шевченко, уточнивши, що подати заповнені документи людям буде значно зручніше поштою, аніж особисто. 

Віктор Рубан завоював бронзу на Гран-Прі Європи

З 22 по 29 березня в грецькому місті Марафон відбувся перший етап Гран-Прі Європи зі стрільби з лука, на якому Віктор Рубан посів третє місце в командних змаганнях. Чоловіча команда України, до складу якої увійшли харків'янин Віктор Рубан, а також львів'яни Георгій Іваницький та Маркіян Івашко успішно дійшли до півфіналу, де поступилися з рахунком 5:3 переможцям даного етапу - команді Білорусі. У поєдинку за третє місце українці здолали 5:4 суперників з Росії.

Ігор Райнін про вибух у районі Коксового заводу: «Цей інцидент буде розкрито»

Під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі (Київ) голова ХОДА Ігор Райнін розповів подробиці НП, яка сталася о 2:45 ночі 31 березня в районі Харківського коксового заводу. «О 2:45 на одному з перегонів Коксохімічного заводу спрацював вибуховий пристрій. Це трапилося в момент, коли там проходив маневровий потяг. Вибух стався під одним із вагонів. Два вагони зіскочили з рейок, але лишилися на шпалах, пошкоджено один метр правої колії. Тим не менш, такі акції постійно проводяться, їх мета - сіяти паніку», - повідомив керівник Харківської обладміністрації.

На Харківщині майбутні сержанти відпрацьовували вміння стріляти

На стрільбищі полігону Харківського університету повітряних Сил імені Івана Кожедуба пройшли заняття з вогневої підготовки з особовим складом Військового коледжу сержантського складу. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр МО України (м. Харків). Біля 90 курсантів першого курсу та офіцерів коледжу відпрацьовували вправи із автомату АК-74, ручного кулемету РПК-74, кулемету ПКМ, гранатомету РПГ-7. Також вони практикувалися у влучності метання ручної оборонної навчально-імітаційної ручної гранати з окопу. 

З Харкова пустили додатковий поїзд до Одеси

У зв'язку зі збільшенням пасажиропотоку на Великодні свята «Укрзалізниця» призначила додатковий потяг № 472/471 Одеса - Харків. Так, з Одеси він виходитиме 9 і 13 квітня в 15:38 і прибуватиме до Харкова о 9:16. У зворотному напрямку поїзд їхатиме 10 і 14 квітня. Він відправлятиметься о 16:13 і прибуватиме до Одеси о 9:17. Нагадаємо, для перевезення пасажирів на Західну Україну на Великдень Південна залізниця призначила на 9 квітня додатковий поїзд №225 Харків - Ужгород. 

Харківські будівельники переходять на європейські стандарти

Сьогодні, 31 березня, в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова проходить науково-практична конференція з питань впровадження міжнародних стандартів ведення бізнесу та безпеки виробництва. Фахівці компанії «Шелл» розповідають харківським будівельникам про європейські вимоги охорони праці та безпеки виробництва, а також про нормативи з охорони навколишнього середовища під час будівництва. «Сьогодні Україна активно рухається до Європи, особливо в будівельній галузі. І важливо, щоб ті стандарти, які є в Європі в питаннях безпеки праці та екології, у нас неухильно дотримувалися. Я повинен відзначити, що ми спільно з Мінрегіонбудом працювали і будемо продовжувати працювати в цьому напрямку», - зазначив у своєму вітальному слові ректор університету Володимир Бабаєв. 

Чугуїв та Мерефа візьмуть участь у спільному проекті ПРООН та ЄС

Саме ці два міста, що представляють Харківщину, конкурсна комісія відібрала для участі в муніципальному компоненті спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ». Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Одним з пріоритетів обласної влади на сьогодні є залучення альтернативних ресурсів для розвитку Харківської області, в тому числі міжнародної технічної допомоги. Зокрема, впровадження муніципального компоненту проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в містах області буде зосереджено, в першу чергу, на вирішенні питань енергозбереження та енергоефективності, а також підвищення ефективності менеджменту багатоквартирних будинків», – повідомила Юлія Світлична.

Харків - це Україна. Ми ні сантиметра своєї території не віддамо. Ігор Райнін

Про оборону області та розшук лідерів «Оплоту» силовими структурами голова Харківської облдержадміністрації розповів 30 березня в інтерв'ю «5 каналу» в рамках телемарафону «Україна понад усе». «Бойовики вже спробували один раз захопити Харків, у них нічого не вийшло. Спробують ще раз - в черговий раз поламають зуби. Харків - це Україна, ми ні сантиметра своєї території не віддамо», - так керівник ХОДА відреагував на прохання ведучої прокоментувати чергові погрози, що звучать на адресу Харківської області від лідерів так званих «ЛНР» та «ДНР». Ігор Райнін підкреслив, що за останній рік настрої в регіоні та загальна ситуація радикально змінилися. «Якщо в березні 2014 року ми могли спиратися в системі держуправління на 20 - 25% людей, сьогодні ми не можемо спиратися тільки на 20 - 25%. Картинка перекинулася», - конкретизував голова Харківської обладміністрації. 

Дмитро Завадський переміг на етапі Кубка Європи з бадмінтону

На етапі Кубка Європи з бадмінтону, який з 26 по 29 березня відбувався у французькому місті Орлеан, харків'янин Дмитро Завадський здобув золоту медаль в одиночній категорії. На шляху до золота харків'янин в 1/16 фіналу обіграв росіянина Володимира Малькова 23:21, 21:18. В наступному раунді Дмитро Завадський здолав француза Томаса Рукселя з рахунком 23:21, 21: 9. В чвертьфіналі переміг 21:17, 21:18 Крістіана Лінд Томпсена з Данії. У півфіналі Дмитро в напруженому матчі здолав з Керанн Мерріліз з Шотландії 18:21, 21:18, 21:18. Суперником харків'янина по фіналу став Андре Курняван Теджон з Індонезії. Його Дмитро переміг у двох сетах 24:22, 21:17 та завоював золоту медаль. 

Знеструмлені населені пункти продовжують підключати до електрики

Як розповів на брифінгу в прес-центрі ХОДА перший заступник начальника Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Володимир Губа, аварійні бригади «Харківобленерго» продовжують працювати і відновлювати обірвані проводи ліній електропередач. «За даними на 12:00 знеструмленими залишалися 71 населений пункт в районах області. Ремонтні бригади не могли швидко ліквідувати наслідки стихії, оскільки через штормовий вітер підніматися на ремонтну вишку було небезпечно. Також в деяких районах нарости ожеледі на проводах досягали 6-7 см», - повідомив Володимир Губа. 

СБУ ліквідувала канал фінансування «ЛНР» та «ДНР», організований лідером «Оплоту» Жиліним

Про це повідомив прес-центр СБ України. «Встановлено, що фінансування здійснювалося через дві харківські комерційні структури, що входять до підконтрольного Жиліну конвертаційного центру. Грошові кошти, призначені для фінансування терористів, перераховувалися на адресу юридичних та фізичних осіб, які знаходяться на території Російської Федерації, а готівка нелегально перевозилася через державний кордон України до РФ. У подальшому гроші потрапляли до Ростовської області, а звідти через контрольовану терористами ділянку українсько-російського кордону – ватажкам так званих «ДНР» та «ЛНР», - розповіли в СБУ. 

Юні харків’янки перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

У чемпіонаті України з синхронного плавання серед дівчат 2000 р. н. і молодше, що відбувся у харківському басейні «Локомотив», взяли участь 7 команд з Харківської, Одеської, Миколаївської області та міста Київ. За підсумками змагань спортсменки Харківщини посіли чотири перших, два других та два третіх місця. Найбільшу кількість медалей виборола Марта Фєдіна, яка стала переможницею в усіх видах програми.

Марк Беккер представив нового голову Барвінківської РДА Володимира Ромаха

У залі засідань Барвінківської районної державної адміністрації відбулися збори активу району за участю керівників структурних підрозділів та управлінь РДА, агроформувань, депутатів, представників громадських організацій. Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер зачитав розпорядження Петра Порошенка про призначення Володимира Ромаха головою району. «Ми всі прекрасно знаємо Володимира Івановича як чесну, порядну людину, справжнього патріота України. До того ж багато років він пропрацював на відповідальних посадах, останнім часом очолював колектив барвінківської міліції. Сподіваємося, що він завжди триматиме руку на пульсі всіх справ, продовжить напрацьовані традиції з тим, аби барвінківський край міцнів економічно», - сказав заступник керівника області. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 30 березня, о 16:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) відбудеться брифінг першого заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимира Губи на тему: «Ліквідація наслідки негоди в Харківській області». 

На Всеукраїнській учнівській олімпіаді найкраще показали себе юні математики

22- 27 березня у містах Біла Церква, Рівне, Запоріжжя, Хмельницький, Ужгород, Чернівці, Львів проходив IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, географії, біології, хімії, фізики, економіки, іноземних мов, української мови і літератури. Команда юних математиків складалася з 24 учнів. Всі вони посіли призові місця. Загалом, на рахунку збірної команди області 68 призових місць, з них 20 – перших, 25 – других і 23 - третє.

Архів документів