Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Службі автодоріг області виділять 165 млн. гривень

Сьогодні, 3 квітня, в ході засідання колегії ХОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна були підведені підсумки роботи Служби автомобільних доріг в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр. За інформацією першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Едуарда Власова, для забезпечення безпечного проїзду та ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на дорогах державного значення, автобусних маршрутах, аварійно-небезпечних ділянках залучалися всі наявні сили і засоби. У зимовий період було використано 44 тис. м куб. піщано-соляної суміші та 8,4 тис. тонн технічної солі.  

Діяльність ТЕЦ-5 і ТЕЦ-2 «Есхар» перевірять аудитори

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час брифінгу в прес-центрі ХОДА за підсумками колегії обласної державної адміністрації. Ігор Райнін уточнив, що керівництво ТЕЦ-5 і ТЕЦ-2 «Есхар» не на 100% виконує ті договори, які були укладені з ними при продажу теплоелектростанцій, проте під час складних моментів, пов'язаних з нинішнім опалювальним сезоном, взаєморозуміння з керівництвом підприємств було. «Будемо вивчати, аналізувати і проводити аудит діяльності цих підприємств з метою проведення якісного опалювального сезону 2015/2016. Час для цього є, і сьогодні я поставив питання, щоб підготовку до нового опалювального сезону ми розпочали заздалегідь», - підкреслив Ігор Райнін. 

Населення Харківщини розрахувалося за тепло на 60%, а бюджети - на 47%

Громадяни сплачують протягом усього року, і до початку нового опалювального сезону рівень їх розрахунків становить понад 100%, повідомив директор Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Олег Вернигора під час засідання колегії обласної державної адміністрації. «З початку року населення розрахувалося за тепло на 60%, але, з досвіду роботи, до початку нового опалювального сезону їх рівень розрахунків зазвичай становить понад 100%. Наприклад, на 1 листопада 2014 року цей розрахунок склав 107%», - зазначив Олег Вернигора.

Харківський облавтодор підпорядкують місцевим органам влади

Про це сьогодні, 3 квітня, повідомив під час засідання колегії обласної державної адміністрації голова ХОДА Ігор Райнін. «Ми обговорили з міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським принципи підходу до управління організаціями і підприємствами, які займаються обслуговуванням доріг. Можу сказати, що урядом вже прийнято рішення про передачу структур облавтодору місцевим органам влади. Зараз розробляється відповідний порядок і, я думаю, що протягом 2-3 тижнів відбудеться засідання Кабінету Міністрів, на якому всі необхідні для передачі документи будуть затверджені», - сказав глава області.

Ігор Райнін доручив підприємствам і главам районів підготувати план опалювального сезону-2015/2016

Про це голова ХОДА повідомив під час засідання колегії обласної державної адміністрації. Також глава регіону зазначив, що план повинен бути готовий до 15 квітня, і на початку травня його мають затвердити на окремій колегії облдержадміністрації. «Як завжди і було раніше - мене не влаштовує, і, я думаю, що члени колегії мене підтримають. Раніше в грудні-січні ми мали божевільні проблеми, це я не до вас, а до ситуації», - звернувся Ігор Райнін до свого заступника Євгенія Шахненка. Голова ХОДА зазначив, що Євгенію Шахненку спільно з усією командою облдержадміністрації вдалося налагодити роботу теплопостачальних підприємств так, щоб у лютому-березні опалювальний сезон пройшов відносно нормально. «Без того свавілля, яке було на початку опалювального сезону», - підкреслив Ігор Райнін. 

Погода дає змогу теплопостачальним підприємствам економити газ

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко під час засідання колегії обласної державної адміністрації, у зв’язку з підвищенням температури повітря теплопостачальні підприємства області вживали у березні та вживають зараз різноманітні заходи для економії газу. Так, застосовуються групові схеми регулювання відпуску тепла від центральних теплових пунктів та децентралізованих котелень, крім того, введений тимчасовий температурний графік на джерелах теплопостачання для недопущення перегріву теплоносія. «Скорочення споживання природного газу досягається за рахунок зниження температури теплоносія у передвихідні, вихідні та святкові дні та в нічний час на котельнях, що опалюють шкільні та дошкільні заклади», - сказав Євгеній Шахненко. 

Опалювальний період в Харківській області проходить стабільно, без серйозних аварійних ситуацій та зривів

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко під час засідання колегії обласної державної адміністрації. Також він додав, що за підсумками 2014 року підприємствами комунальної теплоенергетики області вдалося заощадити 95,6 млн. м3 газу або 11,3%.«Дані показники були досягнуті завдяки проведеній роботі по заміні обладнання, теплових мереж, впровадженню альтернативних видів палива та здійсненню організаційних заходів. За рахунок субвенції з державного бюджету на заміщення природного газу альтернативними видами палива в обсязі 31,8 млн. грн. вдалося переоснастити 23 котелені у Зміївському, Краснокутському, Куп'янському, Первомайському, Харківському, Чугуївському районах та містах області - Ізюмі, Куп'янську, Чугуєві, Харкові. В цілому, по об’єктах бюджетної сфери вдалося заощадити 37,2% всього обсягу газу», - зауважив Євгеній Шахненко. 

За результатами конкурсного відбору на посаду гендиректора Харківського авіазаводу буде обраний ефективний менеджер. Ігор Райнін

«Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) потребує кардинальних змін та ефективного менеджменту», - про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, коментуючи звільнення генерального директора авіазаводу Анатолія Мялиці. «До кінця травня на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві за ініціативою Президента України Петра Порошенка та за підтримки Кабінету Міністрів працюватиме конкурсна комісія. Експерти займуться відбором кандидатів на посаду керівника стратегічно важливого заводу. Адже підприємству конче потрібен ефективний менеджер. Я вважаю, що найближчим часом такий керівник буде призначений», - підкреслив Ігор Райнін.

На виставці «Освіта Слобожанщини-2015» молоді допоможуть визначитися з професією

Урочисте відкриття сьомої міжрегіональної виставки «Освіта Слобожанщини-2015» відбулося за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Як повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична, даний захід відбувається з метою інформування молоді про можливості отримання вищої та професійної освіти в Україні, підвищення громадського інтересу до освіти та пропаганди досягнень вищих і професійно-технічних навчальних закладів. «Вибір професії - це фактично вибір життєвого шляху, це надзвичайно відповідальний крок. Він повинен принести молодій людині не тільки успіх, а й щастя, задоволення і духовний розвиток», - зазначила Юлія Світлична.

В ХНУ ім. В.Н. Каразіна обговорять проблему безпеки школярів в інтернеті

Міжнародна прес-конференція «Безпека в інтернеті очима школярів Харківщини» відбудеться 7 квітня о 10:30 у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (майдан Свободи, 6, північний корпус, 5-й поверх, ауд. 501). Учасники заходу - представники трьох країн. Так, Туреччину представлятиме Гіресунскій університет, Грузію - Кавказький міжнародний університет, а Україну - Департамент освіти та науки ХОДА та кафедра прикладної соціології та соціальних комунікацій соціологічного факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Харківська область буде забезпечена цукром. Марк Беккер

Сьогодні, 2 квітня, під час наради в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України з питань підготовки та проведення весняно-польових робіт підприємствами агропромислового комплексу йшлося про зменшення у поточному році посівних площ цукрового буряку. Проте, за словами заступника голови обласної державної адміністрації Марка Беккера, це суттєво не вплине  на забезпеченість регіону цукром. «На сьогоднішній день план посівів цукрових буряків становить 16 тис. га - це незначно менше, ніж у 2014 році. Пов'язано це з економічною ситуацією, що склалася восени минулого року, коли ціна на цукор була недостатньою для товаровиробників. Враховуючи, що підготовку площ потрібно проводити заздалегідь з осені і необхідно для цього вкладати великі фінансові ресурси, то, безумовно, площі зменшилися. Хоча, за нашими прогнозами, при середній врожайності буряків близько 400 ц/га цукру буде достатньо для того, щоб забезпечити їм Харківську область», - сказав Марк Беккер.

Облдержадміністрація встановлює жорсткий контроль за посівами соняшнику

Cьогодні, 2 квітня, в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України відбулася нарада під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Марка Беккера з питань підготовки та проведення весняно-польових робіт підприємствами агропромислового комплексу області. У нараді взяли участь заступники директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Володимир Грицаєнко та Олександр Нездюр, директор Інституту рослинництва Віктор Кириченко, голова правління Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового розвитку, керівник ПСП ім. Фрунзе Зачепилівського району Іван Глянь, заступники голів райдержадміністрацій, районних управлінь, сільгосптоваровиробники області.

На сьогодні демобілізували понад 24440 військовослужбовців

«Усього підлягають звільненню понад 35750 військовослужбовців, призваних під час першої черги часткової мобілізації у 2014 році: понад 6000 офіцерів та 29700 сержантів і солдатів. На сьогодні вже звільнено понад 24440 військовослужбовців, або майже 70%», – повідомив начальник відділу комплектування старшинами, сержантами військової служби за контрактом Кадрового центру ЗС України полковник Тарас Заболотний. Нагадаємо, в Харківську область в найближчі дні повинні повернутися близько 2700 демобілізованих - це ті чоловіки, яких призвали під час «першої хвилі» часткової мобілізації рік тому. 

Заява голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна

Корупція - головна внутрішня загроза для нашої країни. Кожен корупціонер повинен усвідомлювати: продовжуючи паразитувати на людях, запускати руку в бюджет, він - персонально - кидає виклик державі. Сьогодні між ним і диверсантом, який підриває цистерни, - немає різниці, і ставлення до нього може бути тільки одне - як до ворога України. Ще раз чітко кажу: корупцію в Харківській області будемо випалювати розпеченим залізом. Для тих, хто ще не зрозумів, - це не піар. Розгорнута боротьба з корупцією та хабарництвом ведеться системно, жорстко і безкомпромісно, незважаючи на особистості і посади. За останні два місяці десятки корупціонерів притягнуто до відповідальності, включаючи чиновників вищої ланки. Сотні - знаходяться в розробці правоохоронних органів. У цьому ряду - затримання при отриманні хабарів міського голови та депутатів міської ради Люботина, керівників одного з департаментів Харківської міської ради, співробітників Дзержинського та Жовтневого військкоматів та багато інших. Жоден корупціонер в Харківській області, який би високий пост він не обіймав, не може сьогодні спати спокійно. Питання часу - коли він буде затриманий, публічно постане перед судом і понесе заслужене покарання перед людьми. Перед законом - усі рівні. Надалі ніхто не буде мати імунітет, недоторканність або індульгенцію на вчинення корупційних дій, хабарництва, розкрадань!

Президент затвердив зміни до законів щодо спрощення умов ведення бізнесу

Президент України підписав закон №191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)», який був прийнятий Верховною Радою України 12 лютого поточного року. Головною метою цього закону є дерегуляція господарської діяльності, приведення законодавства в окремих сферах у відповідність до правового поля ЄС, що дає можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business. Цим законом спрощується процедура започаткування та ведення господарської діяльності, скорочуються дозвільні і погоджувальні процедури, зменшується вплив державних органів на діяльність суб’єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів, удосконалюється механізм фінансування діяльності органів Державної реєстраційної служби. 

У зону АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть

Начальник відділу комплектування та призову – заступник начальника Управління комплектування та призову Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера наголосив, що у зону АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть. «У рамках призовної кампанії «Весна–2015» на строкову військову службу у квітні-травні будуть призвані 21126 громадян України», – повідомив офіцер. Цю чисельність затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 274-р від 18 березня 2015 року «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні – травні 2015 року».

Євгеній Шахненко представив голову Валківського району Віктора Войтенка

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко сьогодні, 2 квітня, відвідав Валківський район, де представив активу нового голову Валківщини Віктора Войтенка. У залі засідань Валківської районної державної адміністрації зібралися керівники структурних підрозділів та управлінь РДА, агроформувань, депутати, представники громадських організацій. Євгеній Шахненко зачитав розпорядження № 376/2015-рп Президента України Петра Порошенка про призначення нового голови, а також вказав Віктору Войтенку, що попереду у нього багато роботи. «Ми всі прекрасно знаємо Віктора Івановича як чесну, порядну людину, справжнього патріота України. Сподіваємося, що він завжди триматиме руку на пульсі всіх справ, продовжить напрацьовані традиції з тим, аби Валківський район міцнів економічно», - сказав заступник керівника області. 

Департамент ЖКГ області очолила Тетяна Кокоріна

Відповідне розпорядження підписав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Тетяна Кокоріна призначена в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА. Вона виконуватиме обов'язки керівника відомства до призначення директора в установленому порядку. До цього Тетяна Кокоріна була заступником директора департаменту. Нагадаємо, екс-директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Романа Гриву правоохоронці оголосили в розшук. Його підозрюють у зловживанні владою та привласненні бюджетних коштів.

Договір оренди земельного паю можна зареєструвати у нотаріуса

Нововведення пов'язане з набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення». Про це повідомили у Головному територіальному управлінні юстиції в Харківській області. Даний закон дає нотаріусам доступ до Державного земельного кадастру. Таким чином, будь-який нотаріус при вчиненні нотаріальних дій має право формувати витяг з Державного земельного кадастру. Це полегшує заявнику процедуру реєстрації похідних прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Раніше це питання було виключно в компетенції реєстраційних служб.

«Укртрансгаз» щомісяця буде публікувати паспорти якості природного газу

Компанія «Укртрансгаз» щомісяця буде публікувати паспорти якості природного газу, який надходить до регіональних підприємств з газопостачання для подальшого його транспортування споживачам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії. Зазначені паспорти включають компонентний склад та інші фізико-хімічні показники, які характеризують калорійність і якість блакитного палива. Інформація буде надходити з 69 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних куточках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані відповідно до вимог чинного законодавства. 

На Харківщині під час перетину кордону заарештували бойовика «ДНР»

Співробітники Служби безпеки України і Державної прикордонної служби затримали бойовика незаконного збройного формування «ДНР», який повертався до України з Росії. «Встановлено, що 26-річний мешканець Харківської області брав участь у протиправній діяльності незаконного збройного формування за грошову винагороду, обіцяну йому ватажками «ДНР». У травні минулого року, у перший місяць своєї «служби» в «ДНР», він отримав поранення і був доставлений спільниками до лікарні в Ростовській області Російської Федерації», - повідомив начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Ціни на яйця в Харківській області поступово знижуються

Станом на кінець березня оптово-відпускні ціни на яйця курячі складають 11 грн./дес. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. Також він додав, що протягом березня зафіксовано значне зменшення оптово-відпускних цін на яйця. Ціна у січні складала в середньому 13 грн./дес. Динаміка зменшення цін спостерігається і по сусідніх областях, але у Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях відпускна ціна становить 11,54 грн./дес. «Коливання ціни вплинули і на роздрібні ціни. Так, роздрібна ціна на яйця курячі зменшилася протягом січня-лютого поточного року на 1,7-0,7% (січень – 14,44 грн./дес., лютий – 14,2 грн./дес.), а в березні ще на 13,2%, і склала 12,24 грн./дес.», - сказав Марк Беккер. 

На Харківщині зросли обсяги кредитування підприємств

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, за січень-лютий збільшення кредитних вкладень банківських установ в економіку регіону склало 37,8% при середньому зростанні по Україні на 31,1%. Їх загальний обсяг в Харківській області досяг 40 млрд. 463 млн. грн., при цьому 70% кредитів є довгостроковими. «Найактивніше банківські установи кредитували підприємства переробної промисловості, яким станом на 1 березня спрямовано кредитів на суму майже 10 млрд. грн., або третина від загального обсягу кредитів, корпораціям, а також підприємствам торгівлі – на суму понад 4,3 млрд. грн. В інші пріоритетні сектори спрямовано: підприємствам транспорту – 2,9 млрд. грн., сільгоспвиробникам – 2,3 млрд. грн., будівельним компаніям – 1,6 млрд. грн.», - зазначила Юлія Світлична.

Харківські пауерліфтери здобули 19 медалей чемпіонату України

З 26 по 31 березня у Луцьку відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Змагання відбувалися у трьох вікових групах: серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. За підсумками чемпіонату, участь в якому взяли пауерліфтери з 18 областей та Києва, спортсмени з Харківської області завоювали шість золотих, 10 срібних та три бронзові медалі.

Центри обслуговування платників ДФС вже надали півмільйона послуг

Зараз всі 465 Центрів обслуговування платників ДФС України надають 93 адміністративні послуги (57 податкових та 36 митних). Протягом січня – лютого ними надано понад 0,5 млн. таких послуг, повідомляє прес-служба відомства. Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. У звітній період було надано майже 221,5 тис. цих послуг, з яких понад 116 тис. – у лютому.

Харківська область отримає гроші від Республіки Німеччина

В Берліні сьогодні, 1 квітня, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та державний секретар Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніг підписали Меморандум про взаєморозуміння між Урядами України та Федеративної Республіки Німеччина та Рамкову угоду між Урядом України та Кредитною Установою (KfW) про нецільовий фінансовий кредит. Загальна сума кредиту складе 500 млн. євро. Геннадій Зубко підкреслив, що ці кошти будуть направлені на відбудову та модернізацію східної частини України. Зокрема, індивідуальні позики підуть на фінансування проектів на територіях Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей та інших регіонів України, де велика кількість офіційно зареєстрованих вимушено переміщених осіб. 

Літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди розпочинає  розіграш книжок серед своїх прихильників

Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди розпочинає акцію з розіграшу книжок для прихильників музею у соціальних мережах. У квітні буде розіграно книги Сергія Жадана із унікальним автографом. Акція «Ні місяця без книги» стартувала сьогодні 1 квітня. Усі охочі можуть узяти участь у розіграші, долучившись до сторінок музею у мережі facebook і vkonakte, зробивши репост запису про оголошення конкурсу і зібравши на своїй сторінці найбільше вподобань.

Володимир Миславський презентував книгу про Олександра Довженка

Нова публікація харківського кінознавця «Олександр Довженко: маловідомі сторінки» приурочена до 120-річного ювілею майстра. Захід пройшов сьогодні, 1 квітня, в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва невипадково. У цій будівлі по вул. Пушкінська, 62, Олександр Довженко жив разом з сестрою в 1923-1926 рр. Причому директор ООМЦКМ Людмила Омельченко зазначила, що цей захід, що проходить за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА, - масштабу не тільки Харкова та області, а й усієї України. «Наш департамент з великою увагою ставиться до заходів, які пов'язані з відродженням нашої культури. Мені приємно, що ми сьогодні не просто згадуємо, а нам представлений новий інтелектуальний продукт. Це дуже важливо», - підкреслив директор Департаменту культури і туризму Олег Яцина.

Громадськість вирішувала долю молодіжного оркестру «Слобожанський»

Громадськість Харьківщини обговорювала питання об’єднання Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», Великого академічного слобожанського ансамблю пісні і танцю та Харківської обласної філармонії шляхом їх злиття у комунальне підприємство «Харківська обласна філармонія». У приміщенні галереї «Мистецтво Слобожанщини» зібралися представники Департаменту культури і туризму ХОДА, голова комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин Харківської облради Лідія Дулуб, ректор університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна, голова облорганізації Національної спілки композиторів України Микола Стецюн, директор ХарРІ НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова, а також представники громадських організацій, профспілок, творчої інтелігенції міста Харкова та області, музиканти зазначених оркестру та ансамблю. 

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Данією збільшився на 300%. Юлія Світлична

Сьогодні, 1 квітня, заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні пані Меретою Юль. У зустрічі також взяли участь т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови обласної державної адміністрації Сергій Стороженко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Під час зустрічі обговорювалися питання стабільності суспільно-політичної і соціально-економічної ситуації в області, можливості залучення інвестицій до Харківської області та перспектив подальшого розвитку відносин з Данією.

Архів документів