Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Південна залізниця призначила швидкісний приміський поїзд «Чугуїв – Харків»

Поїзд курсує в робочі дні з 7 квітня, повідомляє прес-служба Південної залізниці. З Чугуєва приміський поїзд № 7012 відправляється о 5:41 і прибуває на станцію «Харків - Пасажирський» о 7:00. Під час слідування поїзд здійснює зупинки на станціях Есхар, Мохнач, Зелений колодязь, Тернова, Основа.

У Харківському театрі юного гладача відбудеться відкриття малої сцени

15 квітня о 18:00 у Харківському театрі для дітей та юнацтва (вул. Полтавський шлях, 18) відбудеться відкриття малої сцени ім. Олександра Беляцького. Глядачам представлять прем'єру вистави для дорослих «Все життя попереду» за мотивами роману Еміля Ажара у постановці головного режисера театру Олександра Ковшуна. За словами директора театру Андрія Гапановича, з цим прем'єрним спектаклем 19 квітня колектив виїжджає до Польщі в якості запрошеного гостя 2-го Міжнародного фестивалю українського театру в Польщі «Схід-Захід». Фестиваль проходитиме у м. Краків 21-26 квітня.

Харківський паралімпієць Юрій Бабинець став чемпіоном України з пауерліфтингу

Юрій Бабинець виборов «золото» на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, який відбувся в Дніпропетровську. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Харківщину на чемпіонаті України представляв тільки один спортсмен, але він показав 100-відсотковий результат. Юрій Бабинець в ваговій категорії до 70 кг підняв в сумі вагу 160 кг та посів перше місце серед юніорів та дорослих. Крім того, Юрій виконав норматив майстра спорту міжнародного класу.  

На Всеукраїнському турнірі юних журналістів харківські команди посіли призові місця

З 2 по 6 квітня у м. Суми тривав фінальний етап ХІ Всеукраїнського турніру юних журналістів, у якому взяли участь 4 команди з м. Харкова. За результатами змагань, три з них посіли призові місця: II місце - у команди учнів Харківської гімназії № 116 Харківської міської ради Харківської області; ІІІ місце поділили команди учнів Харківської гімназії № 152 Харківської міської ради Харківської області та збірної команди учнів загальноосвітніх навчальних закладів Комінтернівського району м. Харкова «Меркурій». Команда учнів Харківської гімназії № 43 Харківської міської ради Харківської області відзначена Дипломом учасника.

Випускники з окупованої території можуть зареєструватися на ЗНО до 20 квітня

Як повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, випускники з населених пунктів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, які встигли зареєструватися на ЗНО до 20 лютого, будуть проходити атестацію з української мови і літератури у формі ЗНО 24 квітня. Також заступник керівника області зазначила, що випускники з тимчасово окупованої території мають можливість зареєструватися для проходження ЗНО до 20 квітня. У такому випадку вони будуть проходити атестацію у формі ЗНО з української мови та літератури 9 червня, а ЗНО з усіх інших предметів - за розкладом основної сесії (з 3 по 26 червня). 

В Історичному музеї покажуть колекцію писанок засновника музею Слобідської України Миколи Сумцова

Сьогодні, 7 квітня, о 12:00 у Харківському історичному музеї відбудеться відкриття тимчасової етнографічної виставки «Чарівний світ писанки». Представлені на виставці експонати розкажуть про історію виникнення писанок, техніку їх виконання на Слобожанщині, елементи розпису, символіку, а також історію колекції писанок видатного етнографа, засновника та першого директора музею Слобідської України М.Ф.Сумцова. До уваги відвідувачів будуть запропоновані справжні писанки з цієї колекції та їх копії, виконані майстерною писанкаркою Н.Д.Кравченко.

У Харкові пройде чемпіонат з трьох олімпійських видів спорту

Сьогодні, 7 квітня, у Палаці спорту «Локомотив» ім. Г.М. Кірпи відбудеться унікальне для України спортивне змагання. Вперше в одному місті пройде чемпіонат України з усіх трьох видів боротьби: вільної боротьби серед чоловіків і жінок та греко-римської боротьби. 6 квітня відбулася прес-конференція, у якій взяли участь: директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк; заступник міського голови Олександр Попов; президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв; президент Федерації греко-римської боротьби України Олег Кравченко; головні тренери збірних команд України: з вільної боротьби - Руслан Савлохов; з греко-римської боротьби - Артур Дзигасов; жіночої збірної команди по боротьбі - Володимир Євонов.

Харків’яни отримали нагороди від обласної державної адміністрації

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін своїм розпорядженням №141 від 6 квітня нагородив Почесними грамотами та Подяками декількох харків'ян. Так, за активну громадську діяльність і вагомий особистий внесок у вирішення питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, Ігор Райнін висловив Подяку: - координатору благодійних проектів Всеукраїнського благодійного фонду «Єдина Родина» Ганні Жигаліній; - координатору благодійних проектів Всеукраїнського благодійного фонду «Єдина Родина» Марині Красновій. 

Райони області активно проводять посівну кампанію

Станом на 6 квітня посів ранніх зернових та зернобобових культур по всіх категоріях господарств проведено на площі 138,7 тис. га, що становить 66% до запланованої площі. Про це повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА. Так, ячменю посіяли 108,5 тис. га, або 66% до запланованого, гороху - 16,8 тис. га, або 61% до запланованого, вівсу - 6,2 тис. га, або 65% до запланованого, ярої пшениці - 7,2 тис. га, або 81% до запланованого. «Господарства Балаклійського, Зміївського, Лозівського, Сахновщинського, Шевченківського районів посіяли цукровий буряк на площі 1,2 тис. га, що становить 8% до запланованого. Господарства Зміївського, Богодухівського, Нововодолазького, Золочівського районів посіяли соняшник на площі 997 га, що становить 0,3% до запланованого», - ідеться в повідомленні. 

У Палаці спорту «Локомотив» пройде міжнародний турнір з тхеквондо «Ukraine Open Cup-2015»

Цього року для участі в турнірі вже зареєструвалися спортсмени з 20 країн світу, серед яких не тільки команди Європи, але і тхэквондісти США, Бразилії, Пуерто-Ріко, Бахрейну та Алжиру. Найсильнішим складом на турнірі, який пройде 11 і 12 квітня, виступлять і українські спортсмени. Крім дорослих, боротьбу за медалі також поведе і юне покоління - кадети та юніори, для яких тільки починається шлях до олімпійських вершин, інформує Федерація тхеквондо ВТФ України.

Бюджет області за січень-березень 2015 перевиконано

За перший квартал року до зведеного бюджету області надійшло 3 млрд. 777 млн. грн. - на 8,1% більше запланованого. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Ми вже можемо оцінити перші результати фінансової децентралізації. У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року надходження до бюджету області зросли на 31,3% або на 899,8 млн. грн.», - підкреслив голова ХОДА. Ігор Райнін також повідомив про те, як витрачалися бюджетні кошти в перші місяці 2015-го. Так, на зарплати в області направили 1 млрд. 155 млн. грн., ще 331,5 млн. пішло на оплату спожитих енергоносіїв та комунальних послуг. На 38 млн. грн. закупили медикаментів, на 47,4 млн. - продуктів харчування. Малозабезпечені сім'ї та сім'ї з дітьми отримали допомогу в розмірі 543,6 млн. грн., на відшкодування нарахованих пільг, субсидій населенню та компенсації за пільговий проїзд направили 254,6 млн. Були здійснені й інші соціально важливі виплати.

До 15 квітня усі споживачі отримають документи, необхідні для призначення житлової субсидії

Підприємства, які надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, розпочали доставляти споживачам бланки заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати. Цією роботою керує Мінрегіон спільно з Міненерговугілля, Мінінфраструктури та обласними держадміністраціями. Про це повідомили в Управлінні економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону. «До 15 квітня усі споживачі разом із платіжками на житлово-комунальні послуги мають отримати документи, необхідні для призначення житлової субсидії», - повідомили у профільному управлінні Мінрегіону. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 6 квітня, о 17:00 в Палаці спорту «Локомотив» (вул. Котлова, 90, конференц-зал) пройде брифінг, присвячений відкриттю чемпіонатів України з вільної боротьби серед чоловіків і жінок і з греко-римської боротьби. У брифінгу візьмуть участь керівники спортивних федерацій, судді. 

У Харкові відбудеться українсько-польський форум ділового співробітництва

8 квітня у Харкові відбудеться українсько-польський форум ділового співробітництва, організаторами якого виступають Харківська обласна державна адміністрація та Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові, повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, даний захід спрямований на зміцнення економічних зв’язків та активізацію взаємовигідної ділової співпраці між підприємствами Харківської області та Республіки Польща. В рамках форуму будуть обговорюватися перспективи співробітництва українських та польських компаній, розглядатимуться актуальні питання ведення зовнішньоекономічної діяльності з європейськими партнерами, налагоджуватимуться нові ділові зв’язки.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю чотирьох військових 92-ї бригади

5 квітня в районі міста Щастя Луганської області на фугасі підірвалася вантажівка з бійцями 92-ї окремої механізованої Чугуївсько-Ропшинської бригади. Загинули заступник начальника штабу бригади майор Олег Ковбаса, снайпер 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону старший солдат Олексій Федорченко, заступник командира взводу 4-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону старший сержант Владислав Блінов, стрілець-помічник гранатометника 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону солдат Сергій Гуров. «Смерть бійців, що захищають нашу Батьківщину, - завжди величезна трагедія. Особливо важко сприйняти таку новину зараз - під час відносного перемир'я. Від імені керівництва Харківської області та від себе особисто висловлюю щирі співчуття сім'ям загиблих та їх бойовим товаришам. Герої не вмирають!» - йдеться в співчутті голови ХОДА. 

У Харківській області зібрали 2 млрд. грн. внеску на соціальне страхування

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Фіскальної служби в Харківській області. Тільки за березень у бюджет перераховали 683 млн. грн. внеску. Зокрема, більше 30% від загальних надходжень (близько 212 млн. грн.) забезпечили бюджетні організації регіону. Податківці відзначили, що серед сумлінних платників - управління «Укрбургаз», філія ДУ «Шебелинкагазвидобування», Зміївська ТЕС, Харківська філія «Укртелекому», Харківська дирекція «Укрпошти». 

Харківські гімнастки здобули дві медалі чемпіонату України

Змагання з художньої гімнастики серед юніорів відбувалися з 2 по 5 квітня в місті Біла Церква. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОГА. Участь в чемпіонаті прийняли понад 100 гімнасток з 16 областей України та Києва. Під час змагань спортсменки Харківської області вибороли «срібло» та «бронзу» в індивідуальних змаганнях за програмою кандидатів в майстри спорту. Так, Юлія Ольховська в правах з м’ячем посіла друге місце, а переможницею в цьому виді програми стала киянка Марія Мулік. В свою чергу, Лада Нікольченко посіла третє місце в правах з обручем. Перше та друге місце поділили між собою київські спортсменки.

Піротехніки ДСНС попереджають мешканців області про небезпеку при поводженні з застарілими боєприпасами

Головне управління ДСНС у Харківській області звертається до мешканців області бути обережними при виявленні застарілих боєприпасів часів Другої світової війни (авіаційних бомб, снарядів, інженерних і артилерійських мін, гранат, патронів та ін.). Тільки за перший тиждень квітня піротехніками було знешкоджено 87 вибухонебезпечних предметів. 4 квітня у Лозівському та Первомайському районах були виявлені 42 артилерійських снаряди різного калібру, 1 мінометна міна та 5 ручних гранат.

Валерій Атращенков – бронзовий призер етапу Кубку Європи з бадмінтону

Харківські бадмінтоністи досягли чергового успіху на міжнародній арені, виборовши «бронзу» в одиночній чоловічій категорії на етапі Кубка Європи рівня International Challenge, який з 2 по 5 квітня пройшов у фінському місті Вантаа. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В Фінляндії Україну представляли три ведучих спортсмена – харків’яни Дмитро Завадський, Артем Почтарьов та Валерій Атращенков. Саме Валерію і вдалося увійти в трійку призерів в чоловічій одиночній категорії. На шляху до медалі харківський бадмінтоніст здобув перемогу 2:0 за сетами над іспанцем Пабло Абіаном, потім в 1/8 фіналу переграв шведа Якоба Нільсона також 2:0 за сетами. А ось суперник по чвертьфіналу Індра Багус Аде Чандра з Італії через травму був змушений припинити боротьбу в третьому сеті. 

Споживачі області розрахувалися за воду на 101,1%

За оперативними даними від Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, споживачі області розрахувались за послуги водопостачання і водовідведення на 101,1%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 11,7% (у 2014 році – 112,8%). «Рівень розрахунків населення – 133,3% (у 2014 році – 123,9%), установ, які фінансуються з державного бюджету – 97,6% (у 2014 році – 54,9%), місцевих бюджетів – 102,2% (у 2014 році – 75,0%), інших споживачів – 56,4% (у 2014 році – 123,8%)», - повідомляють в департаменті. 

Компанія «Шелл» подякувала керівництву області за співпрацю у вирішенні робочих питань

Компанія ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І» висловила повагу і щиру вдячність голові Харківської обласної державної адміністрації Ігорю Райніну за надану допомогу та сприяння у вирішенні питання щодо отримання компанією «Шелл» відповідної дозвільної документації на вивезення бурових шламів з майданчиків Біляївська-400 у с. Веселе Первомайського району та Новомечебилівська-100 поблизу с. Алісівка Близнюківського району на полігон твердих побутових відходів у с. Дергачі Харківської області. «Вважаємо, що лише фаховість та досвідченість посадових осіб, які залучались до процесу врегулювання питання, пов’язаного з виробленням єдиного підходу та отримання відповідної дозвільної документації, а також прагнення забезпечити неупереджений, виважений та обгрунтований аналіз в правовому полі питання управління відходами, дозволили компанії «Шелл» продовжити свою діяльність, спрямовану на рекультивацію земельних ділянок поблизу зазначених вище сіл.

Студенту Харківської державної академії дизайну і мистецтв призначено стипендію Президента України

Про це сказано в Указі № 200/2015 «Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2015 рік». Стипендію призначено Іллі Володимировичу Лашку - 1988 року народження, студенту Харківської державної академії дизайну і мистецтв, майстру вишивки соломою та соломоплетіння відповідно до Указу Президента України від 27 вересня 2011 року № 928 «Про стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва».

Харківська тенісистка Олена Сотнікова здобула подвійну перемогу на турнірі в Туреччині

Олена Сотнікова виграла одиночний та парний титул на турнірі ITF, який з 30 березня по 5 квітня пройшов у турецькій Антальї. На даному турнірі 22-річна харків'янка в боротьбі за свій вже сьомий за рахунком титул ITF в одиночному розряді опору з боку конкуренток фактично не зазнала та всі матчі виграла в два сети. По черзі Олена перемогла Сабіну Слаквіковіч з Угорщини з рахунком 6:2, 6:4, венгерку Ребеку Столмар - 6:2, 6:1, Наталію Вайдову зі Словаччини з рахунком 6:3, 6:1. В півфіналі при рахунку 6:2, 3:1 суперниця з Угорщини Ванда Лукач знялася з подальшої боротьби. 

Ми робимо все, щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на рідному стадіоні. Ігор Райнін

Харківський «Металіст» 4 квітня в рамках 18-го туру української футбольної Прем'єр-ліги обіграв донецький «Металург» з рахунком 1:0. Гол на 87-й хвилині забив Сергій Назаренко. Матч пройшов у Харкові на стадіоні «Металіст». Футбольний матч на рідному стадіоні відвідав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Ми прекрасно розуміємо, що для Харкова футбольний клуб «Металіст» - це легенда. Залишатися осторонь ми не можемо. Тому боремося за те, щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на домашній арені, і все для цього робимо», - зазначив голова Харківської ОДА. Керівник області підкреслив, що напередодні і в день матчу на стадіоні «Металіст» були прийняті підвищені заходи безпеки, які дозволили провести поєдинок спокійно, без порушень порядку. Так, з метою безпеки доступ на харківський стадіон був закритий за добу до матчу з донецьким «Металургом». У день матчу особливу увагу було приділено організації входу глядачів на стадіон, роботі турнікетів, здійсненню огляду, схемі руху автотранспорту та роботі паркінгів. Крім того, в день матчу були скасовані заняття в Дитячій футбольній академії.

Харків'яни влаштували проводи для бійців 92-ї бригади, які відправляються в зону АТО

На заході, що проходив 4 квітня на площі Свободи, були присутні т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, народний депутат Михайло Кобцев, т.в.о. військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін, а також представники духовенства, волонтери та мешканці нашого міста. Близько 70 захисників Батьківщини, які завтра, 5 квітня, відправляться в зону проведення антитерористичної операції, проводжали урочисто. Всі присутні виконали хором гімн України, а потім помолилися.

Харківські п’ятиборці вибороли 10 медалей чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед юнаків та дівчат, у якому взяли участь близько 130 спортсменів з п’яти областей України. У змаганнях чемпіонату спортсмени Харківської області посіли 6 перших, 2 других та 2 третіх місця. Змагання відбулися в трьох видах: двоборстві (плавання та крос), триборстві (плавання, крос + стрільба, т.з. «комбайн») та чотириборстві (фехтування, плавання, «комбайн»). Харків’янам вдалося успішно поборотися за медалі в двоборстві та триборстві.

Мешканці Чугуївського району просять допомогти з придбанням підручників для учнів 4 та 7 класів

Сьогодні, 3 квітня, у Чугуївському районі пройшов прийом громадян заступником голови Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Більшість питань, з якими звернулися місцеві мешканці, стосувалися проблем в освітній сфері. На прийомі батьки школярів попросили за державний кошт допомогти з забезпеченням новими підручниками учнів 4 та 7 класів. На даний час відомо, що діти пільгових категорій отримають їх безкоштовно.

Будь-які спроби бюрократизувати і затягувати процес оформлення субсидій будуть присікатися. Ігор Райнін

«За дорученням Президента України Петра Порошенка урядом розроблено робочі, реальні, позитивні механізми надання житлових субсидій. Кількість сімей-одержувачів субсидії в Харківській області збільшиться в три рази. Це говорить про те, що категорія людей, які мають право на отримання субсидії, розширена, оскільки у держави є розуміння, що в країні виникла складна економічна ситуація, і уряд пішов на вимушений крок - підвищення тарифів, але незаможні родини постраждати від цього не повинні» , - вказав голова ХОДА Ігор Райнін під час колегії обласної державної адміністрації. Керівник області зазначив, що уряд істотно скоротив формальності при оформленні - кількість необхідних документів зменшили в рази. Нагадаємо, що для призначення житлової субсидії потрібно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (для осіб, які орендують житло - за фактичним місцем проживання) або переслати поштою заповнені бланки заяви та декларації. 

Під час опалювального сезону Харківської області вдалося знизити споживання газу на 30%

Завдяки впровадженню комплексу заходів регіон зміг заощадити 21,8 млн. грн. Про це директор Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Олег Вернигора повідомив сьогодні, 3 квітня, під час засідання колегії ХОДА. За його словами, на виконання постанови Кабінету Міністрів України, а також завдань, поставлених обласним антикризовим енергетичним штабом, підприємство розробило і впровадило комплекс заходів, який дозволив знизити газоспоживання в цілому за опалювальний сезон на 30%, що становить 6,2 млн. м куб. газу на суму 21,8 млн. грн.

Харківські колекціонери фіалок показують свої шедеври

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) з 3 по 5 квітня можна побачити найрізноманітніші колекційні сорти фіалок. «Харківський клуб любителів фіалок «Феєрія» представляє все розмаїття і багатство цих, здавалося би, буденних домашніх квітів. Однотонні і багатоколірні, махрові і прості, великі й мініатюрні - ці фіалки невичерпні у своїй різноманітності», - повідомляють організатори. 

Архів документів