Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Демобілізовані бійці АТО можуть зареєструватися на ЗНО до 20 травня

Для демобілізованих із зони проведення антитерористичної операції військовослужбовців термін реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань продовжено до 20 травня. Про це нагадала заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Демобілізовані військові зможуть пройти ЗНО 9 червня. Згідно з планом, перше тестування з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. «Хочу звернути увагу всіх батьків та учнів, що цей іспит є обов'язковим для отримання атестата про середню освіту», - підкреслила заступник керівника області. 

У Харкові відкривається виставка картин Дар'ї Денисової, написаних під час її подорожування світом

16 квітня о 17:00 в малому залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» (праве крило ХАТОБу - вул. Сумська, 25) відкриється персональна виставка живописних робіт Дар'ї Денисової «With love from... Картини, написані під час подорожі». На виставці представлені картини, написані художницею під час піврічної подорожі світом. За 6 місяців Дар'я мешкала в семи країнах. Надихаючись колоритом і спостерігаючи красу місць, художниця писала картини. Перша частина колекції була написана в Індії і має назву «From India with love», друга частина - це роботи з Чорногорії під назвою «With love from Montenegro». Після закінчення у 2012 році Харківської академії дизайну і мистецтв, відділення монументального живопису, Дарина веде активну творчу діяльність, подорожує світом і з радістю ділитися своїми враженнями та позитивними емоціями.

На виплату заборгованості по зарплаті співробітникам авіазаводу направили близько 4 млн. гривень. Марк Беккер

Працівникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства виплатили 50% зарплати за серпень 2014 року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. За його словами, погасити на ХАЗі частину заборгованості перед співробітниками вдалося за рахунок виплати заводу ПДВ - 9,8 млн. грн. З цих коштів на виплату зарплат направили близько 4 млн. грн. Решта грошей пішли на виконання інших зобов'язань.

З початку року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 72,2%, за водопостачання і водовідведення – на 73,3%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання зменшився на 4,3% (за відповідний період 2014 року – 76,5%). Рівень розрахунків населення – 82,8% (за відповідний період 2014 року – 75,8%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 60,8% (за відповідний період 2014 року – 52%); місцевих бюджетів – 58,6% (за відповідний період 2014 року – 77,6%); інших споживачів – 70,3% (за відповідний період 2014 року – 76,5%). Станом на 14 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання і водовідведення складає 73,3%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 21,6% (за відповідний період 2014 року – 94,9%). Рівень розрахунків населення – 95,4% (за відповідний період 2014 року – 98,1%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 68,3% (за відповідний період 2014 року – 70,5%); місцевих бюджетів – 80,3% (за відповідний період 2014 року – 87,2%); інших споживачів – 40% (за відповідний період 2014 року – 103,4%).

На сьогодні в області розгорнуто велику роботу з протидії корупції. Юлія Світлична

На базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова 15 квітня пройшов практикум для державних службовців з питань запобігання корупції в державному управлінні, виховання доброчесності та запровадження належного урядування. Цей семінар відбувався за ініціативи університету та за підтримки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На семінарі були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ректор університету міського господарства імені О.М. Бєкєтова Володимир Бабаєв, директор Центра стратегічної аналітики та антикорупційного менеджменту університету Олександра Ващенко, а також голови 27 районів області. «На сьогодні в області розгорнуто велику роботу з протидії корупції, і ми це бачимо по регулярних затриманнях представників органів місцевої влади. Як казав Ігор Львович, у нас в області проводиться нещадна боротьба з корупцією. Під час нинішнього семінару фахівці ще раз показують ті механізми, якими можна попередити корупцію, і розповідають як діяти, коли ситуація вже переходить правову межу», - зазначила Юлія Світлична.

Харків’янин встановив новий юніорський рекорд України з пауерліфтингу

На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед юніорів в віці до 23 років, який з 7 по 11 квітня пройшов в угорському місті Орошаза, спортсмен з Харківської області Дмитро Павленко завоював бронзову медаль. У ваговій категорії до 120 кг Дмитру в триборстві підкорилися 940 кг. Це був третій результат чемпіонату. Обійти харків'янина змогли лише німець Кевін Ягер (955,5 кг) та словак Роберт Валах (965 кг). Варто зазначити, що в одній з дисциплін силового триборства - «присіданні» - Дмитро Павленко обійшов своїх суперників, і показавши результат в 400 кг, завоював малу золоту медаль. Цей результат також став новим юніорським рекордом України. Всього на чемпіонаті у віковій категорії до 23 років чоловіча половина збірної України з пауерліфтингу завоювала одну золоту, дві срібні та одну бронзову медаль і посіла друге місце в загальнокомандному заліку, поступившись лише росіянам.

15 квітня буде проводитись планова перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням  електросирен

Перевірка почнеться о 14:25. В Департаменті цивільного захисту нагадують: уривчасте звучання електросирен означає - «Увага всім!». Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації. Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

На травневі свята залізничники призначили додаткові маршрути поїзда Харків-Ужгород

Для перевезення пасажирів під час травневих свят до Західної України і зворотно призначено додаткові маршрути поїзда № 225/226 Харків - Ужгород. Про це повідомляють на Південній залізниці. Окрім зазначених у розкладі графікових маршрутів, поїзд № 225/226 Харків - Ужгород формуванням Південної залізниці здійснить 4 додаткові маршрути. Так, із Харкова поїзд додатково відправиться 29 і 30 квітня та 2 і 9 травня о 23:55 з прибуттям до Ужгорода 1, 2, 4 та 11 травня о 2:55. 

Президент підписав закон щодо посилення соціального захисту демобілізованих

Президент Петро Порошенко підписав закон, який регулює деякі питання соціального захисту громадян. Закон № 259-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв’язку з оголошенням демобілізації» був ухвалений Верховною Радою 18 березня. Про це повідомляє прес-служба Президента України. Метою документа є вдосконалення деяких законодавчих положень, зокрема, щодо питань відпустки та соціальних гарантій працівників. 

Події дня!

Сьогодні, 15 квітня, о 10:00 в ХНУМГ ім. О.М. Бекетова (конференц-зал №1) пройде Практикум для державних службовців. Головне питання – «Запобігання та протидія корупції». В тренінгу візьмуть участь усі голови РДА Харківської області. По закінченні практикуму об 11:00 коментар про подію надасть заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.  В 13:30 в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди (вул. Артема, 29) відкриється музейна експозиція «Народна війна» (1918-1932 рр.). В 18:00 в Харківському театрі для дітей та юнацтва (вул. Полтавський шлях, 18) - відкриття малої сцени ім. Олександра Беляцького і прем'єра вистави «Все життя попереду» за мотивами роману Еміля Ажара.

До нового урожаю в області вже готують елеватори

14 квітня харківські журналісти в рамках прес-туру до Нововодолазького району ознайомилися з роботою елеватора ТОВ «Власівський Мірошник». За словами генерального директора підприємства Олексія Черноморда, загальна складська ємність зберігання зернових становить 83 тис. тонн. «У сезон добовеприймання досягало 4 тис. тонн, при цьому ще 1 тис. тонн ми відвантажували. А річний оборот у нас більше 300 тис. тонн», - сказав генеральний директор підприємства. «Власівський Мірошник» активно працює і в міжсезоння. Якраз зараз йде відвантаження соняшнику і кукурудзи з торішніх запасів, які зберігаються на елеваторі. Їх залишилося близько 15 тис. тонн. «До нового врожаю ми встигнемо все відвантажити, підремонтувати склади і бути готовими приймати зерно», - зазначив Олексій Черноморд. 

У Нововодолазькому районі застосовують сучасні методи вирощування зернових

14 квітня харківські журналісти в рамках прес-туру до Нововодолазького району відвідали сільськогосподарське підприємство СТОВ «Рассвет», сільськогосподарське підприємство ТОВ «Мелихівське», а також оглянули потужності елеватора ТОВ «Власівський Мірошник». У прес-турі взяли участь заступник голови ХОДА Марк Беккер, голова Нововодолазької РДА Олександр Сластін, начальник управління агропромислового розвитку Нововодолазької РДА Анатолій Ляшенко, директори підприємств району. Як розповів Анатолій Ляшенко, в районі налічується 30 великих господарств, з них 10 займаються тваринництвом, а також 44 дрібних господарств, які мають від 20 до 100 га землі. Господарства в основному вирощують зернові культури (кукурудзу і озиму пшеницю), посіви яких становлять до 70% площ. Також в районі сіють горох, сою, технічні культури та соняшник. 

В'ячеслава Аббакумова призначено заступником голови – керівником апарату ХОДА

Розпорядження №255 про призначення Аббакумова В'ячеслава Юрійовича заступником голови – керівником апарату Харківської обласної державної адміністрації підписав 14 квітня 2015 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Згідно розпорядження, В'ячеславу Аббакумову присвоєно 7 ранг держслужбовця. Стаж його роботи на держслужбі на 14 квітня становить 27 років 5 місяців 6 днів.

Урожай цього року задовольнить всі потреби області в зерні. Марк Беккер

Про це заступник голови Харківської обласної державної адміністрації сказав під час огляду полів у Нововодолазькому районі області. За його словами, озимі культури в усіх районах області, в середньому, перезимували добре. На сьогодні у доброму стані знаходяться 37% посівів, у задовільному - 40%. «Такий результат вийшов із-за того, що рослини в зиму увійшли непідготовленими, оскільки була суха осінь, яка не дала господарствам можливості нормально відсіятися», - зазначив Марк Беккер. «За останній місяць кількість посівів, що перезимували, дещо впала, але, в цілому, якщо дотримуватися всіх технологій підгодівлі, то результат нас порадує. В цілому, по області доведеться пересівати не більше, ніж 1,5-2 тис. га по деяких районах. Господарства спільно з сільгоспінспекцією будуть вивчати ситуацію і проводити цю роботу. Аграрії самі вирішуватимуть, чим замінити культури, які не зійшли», - додав заступник голови ХОДА.

Незважаючи на зменшення посівів буряків, область буде забезпечена цукром в достатній кількості. Марк Беккер

Про це заступник голови Харківської обласної державної адміністрації сказав сьогодні під час огляду полів у Нововодолазькому районі. За словами Марка Беккера, під посів цукрових буряків у регіоні заплановано понад 15 тис. га. «Але на сьогодні, враховуючи, що не всі переробні підприємства будуть відкриті, багато буряків і не потрібно. Тим більше, що ще залишилося з минулих років понад 20,5 тис. тонн цукру», - поінформував заступник голови ХОДА. Марк Беккер також повідомив, що у Міністерстві агрополітики розглядають питання квотування посівів цукрових буряків, що може призвести до зростання цін на неї приблизно на 25-30%.

Юна харків'янка-важкоатлетка виборола «бронзу» чемпіонату світу

Змагання серед кадетів до 17 років відбувалися в Перу в місті Ліма з 7 по 12 квітня. Як повідомили у Департаменті у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації, харківська спортсменка Анастасія Шишанова стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з важкої атлетики у ривку. Юна важкоатлетка виступала на чемпіонаті в ваговій категорії понад 69 кг та показала третій результат у ривку - 94 кг, завоювавши, таким чином, малу бронзову медаль. В поштовху, нажаль, Анастасії до числа призерів потрапити не вдалося – з результатом 108 кг вона була п’ятою та посіла у двоборстві загальне четверте місце.

На прийомі Юлії Світличної обговорили розвиток авіаційної галузі

Сьогодні, 14 квітня, відбувся прийом громадян заступником голови Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. На прийомі обговорювалися питання, пов'язані з державною службою, а також розвитком авіаційної галузі. Громадяни, які прийшли на прийом заступника голови ХОДА, отримали консультації з питань, що їх цікавили. Звернення, які вимагають поглибленого вивчення й більш обґрунтованої відповіді, Юлія Світлична взяла під особистий контроль.

Харківські студенти перемогли на міжнародному турнірі фізиків

Студенти Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна у складі збірної команди України здобули перемогу на сьомому Міжнародному студентському турнірі фізиків, який проходив 7-10 квітня у Варшавському університеті. Турнір зібрав 11 команд університетів світу, які пройшли національний відбір. Студенти представляли відомі вузи України, Франції, Данії, Росії, Сінгапуру, Великобританії, Швеції, Польщі, Швейцарії, Китаю та Ірану.

15 квітня в Харкові відкривається музейна експозиція «Народна війна»

Експозиція «Народна війна» (1918-1932 рр.) – це результат праці науковців Київського осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса (автор і керівник проекту – Р. Круцик). Впродовж двох років автори працювали в державних і галузевих архівах 18-ти областей України: опрацьовано та оцифровано понад 350 фондів і близько 1500 архівних справ; в експозиції використано понад 300 світлин, багато з яких представлено вперше. Захід пройде на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди за адресою: м. Харків, вул. Артема, 29. Початок - о 13:30. Відкриття виставки відбудеться відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015–2019 роки та за метою ознайомлення студентства з історією героїчної боротьби українського народу за державну незалежність протягом свого історичного шляху, за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Харківські заводи виготовлять конструкції для будівництва оборонних споруд у Луганській області

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко відвідав підприємства і у ході робочої наради уточнив графіки поставки зазначених конструкцій. Євгеній Шахненко поінформував, що залізобетонні конструкції для будівництва фортифікаційних споруд у Луганській області виготовляють ТОВ «Астор», ТОВ «Стальконструкція», Будцентр «Вітязь». За його словами, будівництво оборонних споруд розпочато на виконання постанови Кабінету Міністрів України №107 від 18.03.2015 р. з метою зміцнення обороноздатності держави.

СБУ затримала 11 бойовиків, причетних до терактів у Харківській області

Правоохоронці не лише розкрили низку уже вчинених терактів і диверсій, але й упередили нові злочини, які готувалися цією диверсійною групою на великодні свята. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Голова Служби безпеки України доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з 11-ти осіб, яка причетна до вчинення терактів у Харкові та області. Банда, яку затримали під час спецоперації 12-13 квітня, була добре організованою, з чітким розподілом ролей та обов'язків. Усі затримані - громадяни України 1968-1983 років народження. Координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін.

Харківську область відзначили на благодійному ярмарку в Києві

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, на минулому тижні у Києві відбувся Всеукраїнський благодійний Великодній ярмарок, в якому взяла участь Харківська область. На експозиції регіону розмістилося понад 20 підприємств, серед яких - ТОВ «Салтівський м'ясокомбінат», Прат «Хлібзавод «Салтівський», ТОВ «Продлогістика»,ТОВ «Т-ПРЕСТИЖ», ПрАТ «Комплекс «Безлюдівський м’ясокомбінат», ТОВ «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», СТОВ «Старовірівський птахокомплекс», ТОВ «Слобода», ТОВ «М'ясокомбінат «Куп'янський», ПФ «Харківагроспілка», ТОВ «С-ТРАНС», ПАТ «Куп'янський МКК», ТОВ «ВП «Роганський м'ясокомбінат», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» та інші.

Легкоатлети Харківщини виграли Кубок України з марафонського бігу

11 квітня в місті відбувся другий «Міжнародний Харківський марафон», в рамках якого проводився Кубок України з марафонського бігу. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОГА. Збірна команда регіону у Кубку України з марафонського бігу виборола перше загальнокомандне місце. Переможцями на марафонській дистанції (42 км) стали харків’яни. Дмитро Пожевілов з результатом 2:35:01 виграв марафон серед чоловіків, а Олена Сімонок з результатом 3:17:18 - серед жінок. Також друге місце серед жінок виборола представниця Харківської області Любов Сич. Її результат - 3:24:49.

Майстри розкажуть про розвиток писанкарства на Харківщині

16 квітня об 11:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) в продовження великодніх свят та в рамках виставки Харківського міського клубу писанкарства ім. А. Овчаренка «Вікно у Дивосвіт» відбудеться обласний семінар-практикум з писанкарства «Розвиток писанкарства на Харківщині». Майстри народного мистецтва проведуть лекції з історії писанкарства на Харківщині та покажуть гостям заходу майстер-класи. 

Харківський тхеквондист здолав олімпійського чемпіона та виграв «золото» міжнародного турніру

З 11 по 12 квітня у Харкові відбувся міжнародний турнір з тхэквондо ВТФ «Ukraine Open Cup-2015», на якому господарі змагань - харківські спортсмени - здобули 27 медалей, з яких 7 золотих, 5 срібних та 15 бронзових. Участь в турніри прийняли близько 300 спортсменів з 25 країн світу. Про це повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко. Для дорослих спортсменів результати турніру йшли до міжнародного рейтингу, який враховується при відборі на Олімпійські ігри. В цій віковій групі харків’янами завойовані 1 золота та 6 бронзових медалей. Перемогу у вазі до 74 кг здобув Артем Марченко. Варто зазначити, що у фіналі харківський спортсмен здолав з рахунком 14:13 олімпійського чемпіона, чемпіона Європи та світу Сервета Тазегула з Туреччини.  

На Харківщині задекларували більше дев’яти мільйонів гривень іноземних доходів

З початку кампанії декларування-2015 про свої отримані іноземні доходи в сумі 9,3 млн. грн. вже повідомили 58 мешканців Харківщини, подавши декларації про майновий стан і доходи. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Харківській області. В управлінні роз’яснюють, що згідно п.168.2 ст.168 Податкового кодексу платник податків, який одержує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів в загальний річний оподатковуваний дохід і надати податкову декларацію за результатами звітного податкового року до органів доходів і зборів за місцем проживання до 1 травня поточного року, а також сплатити податок з таких доходів. Порядок оподаткування іноземних доходів громадян вказується в п.170.11 ст. 170 Податкового кодексу України.

Харківщина почне співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва

За ініціативи обласної державної адміністрації Харківська область була обрана в якості пілотної для впровадження проекту Швейцарського бюро співробітництва в Україні «Запобігання неінфекційним захворюванням і сприяння здоровому способу життя», який буде реалізований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ). Про це розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Обласна державна адміністрація продовжує системну роботу щодо залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги для сталого розвитку нашого регіону. Харківщина вперше буде співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва в Україні, але, враховуючи спільне стратегічне бачення можливостей регіонального розвитку, ми впевнені, що цей проект є тільки початком плідної співпраці. Щодо цього проекту, то він, перш за все, орієнтований на реформування системи первинної медичної допомоги та профілактику відповідних захворювань серед населення», - розповіла Юлія Світлична. 

На Харківщині вшанували пам'ять розстріляних у Катині поляків

12 квітня на Меморіальному комплексі жертвам тоталітаризму у Харкові відбулася урочисто-траурна церемонія, присвячена 75-й річниці з дня масової страти органами НКВС польських громадян поблизу села Катинь. У заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Дармостук, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові пан Станіслав Лукасік, Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан УПЦ Київського Патріархату, Єпископ Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ Станіслав Широкорадюк, громадськість.

Ігор Райнін взяв участь у Великодній літургії в храмі Св. Іоанна Богослова УПЦ Київського Патріархату

У Світлу Великодню ніч з 11 на 12 квітня в храмах Харкова та області пройшли святкові богослужіння. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін взяв участь у Великодній літургії, яка пройшла в храмі Св. Іоанна Богослова Української православної церкви Київського Патріархату. Пасхальна служба традиційно розпочалася з читання книги Діянь святих апостолів. Далі була здійснена Пасхальна полуношниця, під час якої Плащаницю Спасителя занесли у вівтар і поклали на престолі храму. Рівно опівночі навколо храму почався Хресний хід, після якого - Великодня заутреня і Божественна літургія свт. Іоанна Златоуста. По закінченні літургії парафіяни змогли освятити паски.

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

Від усього серця вітаю вас зі світлим святом Воскресіння Христового! Суть його - торжество життя, світла і правди, любові над злом і ненавистю. Віра в перемогу цих загальнолюдських цінностей - та сила, яка дає нам можливість долати всі труднощі, що постали перед нашою країною і перед кожним з нас. Харківщина - земля, де живуть в доброму сусідстві представники різних релігій та конфесій. І в цей день я хочу побажати миру, любові та добра у кожну родину, кожному з вас. Віра і любов - ось що сьогодні об'єднує всіх нас, що живуть на нашій рідній землі. Це, насамперед, любов до ближнього. Це готовність розділити нашу домівку з тими, кого війна позбавила крову. Це дивовижно тепла, щира, величезна і невичерпна турбота всіх людей доброї волі про наших земляків - тих, хто сьогодні охороняє Харківщину. Це віра в нашу неминучу перемогу, в мирне і щасливе життя наших дітей. Ми приходимо до дня Великодня через Страсний тиждень, через період випробувань. Але кожен раз, рік за роком, ось уже скоро дві тисячі років, тьма в підсумку відступає, і приходить свято життя і любові. І це дає впевненість у тому, що якими б деколи не були суворими і трагічними наші дні, якщо в наших серцях живі віра, надія і любов, добро обов'язково переможе. Так само як світло незмінно розсіює найгустішу пітьму.

Архів документів