Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина однією з перших серед областей України забезпечила всіх споживачів бланками для оформлення субсидій

17 квітня під час Всеукраїнської селекторної наради з питань надання житлових субсидій, яка пройшла під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Харківську область відзначили як лідера з виготовлення та доставки бланків для оформлення субсидій. На селекторній нараді були присутні заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. Так, всім регіонам України ще наприкінці лютого доручили надрукувати і доставити споживачам бланки документів (заява, декларація, інструкція щодо заповнення та повідомлення) для оформлення житлової субсидії. Як розповів Євгеній Шахненко, на сьогодні робота щодо забезпечення споживачів області такими бланками повністю завершена. 

На Спартакіаді з міні-футболу серед районів і міст обласного значення визначилися перші переможці

16 квітня в харківській ШВСМ в рамках Спартакіади відбулися змагання з міні-футболу серед районів першої групи. Участь в змаганнях взяли 8 команд. Переможцями стали представники Харківського району області, які у фінальному матчі з рахунком 5:1 обіграли команду Балаклійського району. В матчі за третє місце «суху» перемогу 3:0 над суперниками з міста Куп’янськ здобула команда Валківського району, інформує Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Школярі Харківщини відпрацьовують практичні навички уроків «Захист Вітчизни»

Сьогодні, 17 квітня, в рамках прес-туру до Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба харківські журналісти ознайомилися з тим, як на базі військового вузу проводяться заняття за програмою «Захист Вітчизни». Як розповіла заступник начальника управління науки і освіти ХОДА Олена Байназарова, на сьогоднішній день з 33 районів та міст області учні 27 районів вже відвідали подібні заняття. «Ще 6 районів у нас залишилися, але, я думаю, до 28 квітня всі учні 10-11 класів відвідають вищі навчальні заклади в рамках уроку «Захист Вітчизни», - пояснила Олена Байназарова. Цього разу на заняття приїхали учні шкіл Великобурлуцького району та Обласної спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість». Учнів централізовано привезли до вузу, також вони отримали сухі пайки. 

Чистоту в області наводять близько 450 тис. людей

Такі дані навів у ході селекторної наради «Про проведення щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. «Заплановано очистити близько 25 млн. кв. м прибудинкових територій (на 4% більше, ніж торік), привести до належного стану понад 19 млн. кв. м парків і скверів (на 2% більше, ніж торік), вивезти на полігони та сміттєзвалища на 46% більше сміття, ніж в 2014 році. Також планується привести до належного санітарно-екологічного стану 2023 цвинтаря (103% до минулого року), 913 братських могил, 179 меморіальних комплексів та 252 місця поховання», - навів статистику Ігор Капусник. 

Юлія Світлична взяла участь у відкритті ярмарку вакансій в Національному фармацевтичному університеті

17 квітня в Харківському національному фармацевтичному університеті відкрився Ярмарок вакансій-2015. В урочистому відкритті ярмарку взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко і перший проректор з науково-педагогічної роботи Національного фармацевтичного університету Алла Котвіцька. «Харків - це місто студентства, Харків – молодий та енергійний, і ви це доводите своїм потенціалом. Напевно, ваш університет - одне з небагатьох місць, де можна «хімічити» і за це не просто уникнути відповідальності, а за це ще й ставлять оцінки. Я бажаю вам знайти надалі свою професію і, безумовно, реалізуватися в цій професії. Повірте, що керівництво Харківської облдержадміністрації всіляко підтримує і розвиває сферу освіти. Ми розробляємо концепцію розвитку середньої та вищої школи. Сподіваюся, ваш навчальний заклад приєднається до цієї концепції. І цього року або вже в наступному ми будемо працювати над новими проектами, які допоможуть вам реалізуватися як особистостям, допоможуть вам знайти перспективну і добре оплачувану роботу», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до студентів фармацевтичного університету.

В перший день чемпіонату України з плавання харків’яни завоювали три «золота» та два «срібла»

16 квітня в харківському басейні «Акварена» розпочалися головні національні змагання року в плаванні - чемпіонат України та чемпіонат України з плавання серед молоді. У чемпіонатах приймають участь понад 500 найсильніших плавців з 20 областей України та Київа. Серед них - найкраща плавчиня України 2014 року, рекордсменка та чемпіонка Європи киянка Дарина Зевіна, а також переможниця ІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор харків’янка Анастасія Малявіна та бронзовий призер чемпіонату світу на короткій воді та чемпіонату Європи Андрій Говоров з Дніпропетровська. На урочистій церемонії відкриття спортсменів, тренерів, суддів та вболівальників зі стартом змагань від лиця Харківської облдержадміністрації привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко.

З 24 квітня відновлюється рух автобусів за маршрутом Харків - Генічеськ - Стрілкове

Час відправлення з Харківської АС-1 - 18:30, прибуття до Генічеська - у 06:25, Стрілкового (база відпочинку «Арабатська стрілка») - у 07:25. Автобус іде через Запоріжжя, час прибуття до Запоріжжя - 01:50. Рейс виконується щодня. Квитки - вже у продажу, повідомляє ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій».

Старшокласники Харківського району зустрілися з волонтерами та бійцями АТО

Учні Харківщини, допомагаючи нашій армії, роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя, повідомляє заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Діти нарівні з дорослими плетуть маскувальні сітки, печуть бійцям антитерористичної операції на Сході України пиріжки, в’яжуть шкарпетки, збирають гроші й роблять обереги, щоб там, на передовій, підтримати наших солдат і ще раз нагадати: хлопці, тримайтеся, ви не самі, ми - з вами. 14 квітня засідання Ліги старшокласників Харківського району розпочалось із теплої зустрічі з фундаторами громадського об’єднання «Help Army», організаторами благодійної організації «Харків з тобою» та бійцями антитерористичної операції на Сході України. Учні розпитували бійців про їхній побут, відпочинок між боями, планами на майбутнє. Вдячні ж бійці подарували дітям прапор України з підписами та щирими побажаннями.

Події на сьогодні!

Сьогодні, 17 квітня, о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться селекторна нарада обласної державної адміністрації за темою: «Про проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»; о 14:00 у Харківському обласному центрі зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1-А) відкриють перший в Україні Інформаційно-консультаційний центр державної служби зайнятості; о 14:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться нарада обласної державної адміністрації за темою: «Про підготовку до 70-річчя Перемоги над нацизмом в Європі, Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги»; о 15:00 у синьому залі кінотеатру ім. О. Довженка (вул. 23 Серпня, 61) відбудеться прем'єрний показ фільму «Герой України Євген Котляр». 

Працівники сфери цивільного захисту вирішують серйозні завдання, зумовлені викликами сьогодення. Юлія Світлична

16-17 квітня в Національному університеті цивільного захисту України проходить Всеукраїнська науково-практична конференція «Державне управління науково-освітнього забезпечення підготовки конкурентоспроможних фахівців у сфері цивільного захисту». На відкритті заходу були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, майже 200 фахівців з усіх регіонів України. З вітальним словом через відеозвернення до учасників конференції звернувся заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. 

До уваги ЗМІ!

Збір журналістів, акредитованих для участі в прес-турі в Харківський університет Повітряних Сил ім. І.М. Кожедуба на тему: «Як викладається предмет «Захист Вітчизни» на базі військових вузів» - о 10:00 біля КПП університету з боку вул. Динамівської. Журналістам при собі обов'язково мати паспорт. 

Харківські синхроністки перемогли на міжнародному турнірі в Ріо-де-Жанейро

В Ріо-де-Жанейро, Бразилія, в аква-центрі «Maria Lenk», який влітку 2016 року буде приймати змагання з плавання Олімпійських ігор, відбувся міжнародний турнір з синхронного плавання «Brazil Synchro Оpen», на якому збірна України, яка складається з харківських спортсменок, виграла вісім медалей. Участь в змаганнях прийняли найсильніші збірні зі всього світу, у тому числі Іспанія, Китай, Канада та господарки змагань - спортсменки Бразилії. За підсумками турніру на рахунку української збірної було шість золотих та дві срібні медалі. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Найбільшу кількість медалей завоювала Анна Волошина, яка виступила у всіх видах програми. У соло Анна стала першою в технічній програмі, випередивши суперниць з Канади та Аргентини, а в довільній, набравши 89.9333 бала, стала другою. Першим місцем харків'янка поступилася своїй суперниці з Іспанії Оні Карбонель, на рахунку якої було 92.100 бала. 

Завтра обговорять перспективи розвитку музейної мережі на Харківщині

17 квітня о 10:00 в Харківському історичному музеї відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій», присвячена 95-річчю з часу заснування Харківського історичного музею, що проходитиме в рамках XXI Сумцовських читань. Сумцовські читання, започатковані у 1995 році, щорічно проводяться у Харківському історичному музеї на честь видатного вченого М.Ф. Сумцова, який був першим директором заснованого у 1920 році у Харкові Музею Слобідської України ім. Г.С. Сковороди, перетвореного пізніше у історичний музей. На цьогорічній науковій конференції розглянуть питання інформаційних технологій в музейній справі, маркетингу і реклами, а також проблеми та перспективи розвитку музейної мережі Харківщини та інші. 

До 1 травня на Білгородському шосе побудують взводний опорний пункт

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 16 квітня проінспектував будівництво взводного опорного пункту на Білгородському шосе. Будівельні роботи йдуть повним ходом. Тут будуть і споруди для бронетехніки, і бомбосховища. Закінчити будівництво обіцяють до 1 травня. Після чого на території взводного опорного пункту будуть перебувати бійці Збройних сил і Нацгвардії. «Ми все будемо робити всерйоз, бутафорією на території області ніхто займатися не буде. Тому якщо це інженерна споруда оборонного характеру, то це дійсно повинна бути інженерна споруда, а не просто мішки з піском. Військові інженери та фахівці в галузі будівництва підібрали висоти і всі необхідні координати для розташування взводного опорного пункту. Це сучасна інженерна споруда, яка дійсно допоможе в разі необхідності оборони Харківської області. Білгородський напрямок є одним з найбільш небезпечних напрямків. Тому, безумовно, вибрано це місце», - зазначив Ігор Райнін.

На сьогодні харків'яни вже будують 14 взводних опорних пунктів в Луганській області

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час огляду будівництва взводного опорного пункту на Білгородському шосе. «До 1 травня перший такий пункт ми добудуємо, і Харківська область тут буде перша серед усіх областей, тому що в будівництві опорних пунктів беруть участь всі області України, це ініціатива і вимога Президента України», - зазначив Ігор Райнін. Керівник області також додав, що залізобетонні конструкції для будівництва фортифікаційних споруд у Луганській області виготовляють харківські підприємства. 

Дорогу Чугуїв-Куп'янськ-Мілове планують відремонтувати за кредитні кошти

Заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко повідомив, що даний об'єкт в уряді пообіцяли включити до програми відновлення та модернізації східної частини України. Для цих цілей Німеччина планує надати нашій країні нецільовий фінансовий кредит в 500 млн. євро. Траса Чугуїв-Куп'янськ-Мілове, яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг України, довгий час не ремонтувалася. А після того, як по ній регулярно стала їздити військова техніка та почали возити вантажі до зони АТО - ця дорога виявилася майже повністю зруйнованою, а чотири райони - практично відрізаними від обласного центру. «Вартість її ремонту на сьогоднішній день - більше 600 млн. грн. Зрозуміло, що таких грошей в обласному бюджеті немає. Єдине, що ми можемо зараз зробити - максимально використовувати кошти, які Служба автомобільних доріг України перераховує службі Харківської області на утримання магістралей. За рахунок цих грошей вдається підтримувати стан доріг і робити ямкові ремонти», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Обрано голову Національного антикорупційного бюро України

Президент України Петро Порошенко представив Артема Ситника на посаді директора Національного антикорупційного бюро України (НАБ). Відповідну заяву він зробив сьогодні на церемонії представлення директора НАБ. «Я прийняв рішення оперативно і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Сергійовича Ситника», - заявив Петро Порошенко.

Юні харківські фігуристи вибороли 9 медалей у фіналі Кубка України

14 та 15 квітня в Києві відбувся фінал Кубка України з фігурного катання серед юнацтва. Участь у ньому взяли найсильніші спортсмени з усієї країни, які розіграли кубки та медалі в чотирьох вікових категоріях: 2007-2009 р.н., 2005-2006 р.н., 2003-2004 р.н. та 2001-2002 р.н. За підсумками змагань на рахунку спортсменів Харківської області - 9 медалей, з яких 4 - золоті, 4 - срібні та 1 бронзова. У змаганнях серед самих юних фігуристок - 2007-2009 р.н. - весь п'єдестал пошани був за харківськими спортсменками. Перемогу здобула Маргарита Колесник з результатом 33.72 бали, друге місце було за Софією Гордієнко - 32.09 бали, а Валерія Рузаєва (31.52 бали) завоювала «бронзу».  

На оздоровлення дітей Харківська область виділить більше коштів, ніж минулого року

Під час засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей заступник голови ХОДА Марк Беккер нагадав, що в цьому році припинено фінансування дитячого відпочинку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. «На обласному рівні це питання розглядається ще з початку року, і з обласного бюджету вже виділено на 46% більше коштів, а саме 10 млн. 200 тис. грн., на придбання путівок для дітей, що потребують соціальної підтримки та уваги. І це ще не все, плануємо цю роботу продовжити», - повідомив Марк Беккер. При цьому збільшено кількість бюджетних коштів, які планують використати на оздоровлення та відпочинок дітей. Так, порівняно із 2014 роком на 30% збільшено суму коштів обласного бюджету, на 13,4% - суму коштів бюджетів районів та міст обласного значення. Всього на дитячий відпочинок у 2015 році планується витратити майже 154 млн. грн. 

Євгеній Шахненко представив колективу нового керівника обласного ДАБК

Директором Департаменту Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області призначено Андрія Димитрієва. Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко познайомив нового керівника з колективом. «За дорученням голови облдержадміністрації Ігоря Райніна я із задоволенням представляю вам призначеного Головним управлінням ДАБК у місті Києві директором Департаменту ДАБК у Харківській області Андрія Димитрієва. Давайте його привітаємо. Ми - одна команда, яка працює під керівництвом шефа Ігоря Райніна. Тут зібралися професіонали. Чекаємо від вас партнерства і зважених рішень», - зазначив Євгеній Шахненко.

На Харківщині влітку планують оздоровити майже 200 тисяч дітей

Про це під час засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника керівника ХОДА Марка Беккера повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Кириленко. За його словами, з числа соціально незахищених категорій планують оздоровити 122 тис. дітей, що становить 86,2% від їх загальної кількості. «У 2015 році спостерігається розширення кола дітей соціально незахищених категорій, а саме: діти із сімей внутрішньо переміщених осіб, діти учасників АТО. Згідно з попередніми плановими показниками, на території області проживає 1798 дітей таких категорій, з яких оздоровленням та відпочинком планується охопити 1670 дітей (92,9%)», - запевнив Віталій Кириленко. 

Будівництво «Стіни» відновлять після 10 травня

До земляних робіт на об'єкті планують залучити будівельні компанії та організації з прикордонних районів Харківської області. Таку інформацію озвучив радник прем'єр-міністра України Олександр Малін у ході наради з питань територіальної оборони, що пройшла в облдержадміністрації під керівництвом голови ХОДА Ігоря Райніна. Головною темою наради стало вирішення питань земельних паїв, що знаходяться в зоні імплементації державного кордону. Для будівництва споруди необхідна 50-метрова смуга вздовж кордону, проте часто в цій зоні знаходяться орні землі. Ігор Райнін підкреслив: хоча землевідведення в 50-метровій прикордонній зоні не могло бути здійснено законним шляхом, відбирати у людей паї ніхто не має наміру. 

У Харкові відкриють перший в Україні Інформаційно-консультаційний центр служби зайнятості

17 квітня о 14:00 в приміщенні Харківського обласного центру зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1-А) відбудеться відкриття першого в Україні Інформаційно-консультаційного центру державної служби зайнятості, де будуть надавати ресурсні та інформаційні послуги європейського рівня, орієнтовані на різноманітні соціальні групи та вікові категорії населення, а також роботодавців. Завдання Центру - використати нові підходи у наданні інформаційно-консультаційних послуг громадянам регіональним центром зайнятості, посилити взаємодію органів влади, бізнесу та суспільства.

Харківські паралімпійці здобули 7 медалей чемпіонату України з фехтування

На чемпіонаті України з фехтування серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату харківські фехтувальниці здобули 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди. Дворазовою чемпіонкою України в особистих змаганнях серед жінок стала Євгенія Бреус. Харків’янка здобула золоті медалі в фехтуванні на шаблі, перемігши у фіналі суперницю зі Львівської області, та у фехтуванні на шпазі, де у фіналі перемогла свою землячку Валерію Абдуалімову.

В кінотеатрі ім. Довженка покажуть фільм, присвячений Євгену Котляру

17 квітня о 15:00 у приміщенні кінотеатру ім. О. Довженка (вул. 23 серпня, 61, синя зала) відбудеться прем’єрний показ фільму «Герой України Євген Котляр». Нагадаємо, що член Харківської обласної громадської організації «Зелений фронт», тепер - Герой Небесної сотні, Герой України Євген Котляр загинув в минулому році під час подій Євромайдану. Тепер волонтери створили документальний фільм про цю героїчну особу. Допрем’єрний показ картини відбувся 21 лютого, в роковину загибелі Євгена. Фільм «Герой України Євген Котляр» створювали люди, які особисто знали Євгена: його друзі, родичі, знайомі. 

Події дня!

Сьогодні, 16 квітня, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде засідання обласного штабу з питань оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника голови ХОДА Марка Беккера з порядком денним: - про підготовку до літньої дитячої оздоровчої кампанії-2015; - проблемні питання ходу підготовки до літньої дитячої оздоровчої кампанії; о 14:00 голова ХОДА Ігор Райнін проінспектує будівництво взводно-опорного пункту на Білгородському шосе (орієнтир - на протилежному боці від табору «Сонячний»); о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється персональна виставка Дарини Денисової «With love from... Картини, написані у подорожах».  

Оголошується акредитація!

У п'ятницю, 17 квітня, відбудеться прес-тур до Харківського університету Повітряних Сил ім. І.М. Кожедуба на тему: «Як викладається предмет «Захист Вітчизни» на базі військових вузів». Представники ЗМІ, які бажають висвітлити даний захід, можуть акредитуватися до 12:00 16 квітня за тел. 700-17-49. Журналісти повинні вказати свої паспортні дані та номер телефону.

Аграрії Харківщини активно сіють кормові культури

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 15 квітня посів ранніх зернових та зернобобових культур по всіх категоріях господарств проведено на площі 182,7 тис. га, що становить 87% до запланованої площі. Ячменю посіяли 141,7 тис. га, або 86% до запланованого. Гороху посіяли 24,6 тис. га, або 90% до запланованого. Вівсу посіяли 8,1 тис. га, або 84% до запланованого. Ярої пшениці посіяли 8,3 тис. га, або 94% до запланованого. Також в департаменті повідомляють, що продовжується посів технічних культур. Цукровий буряк посіяли на площі 3,3 тис. га, що становить 22% до запланованого. Соняшник посіяли на площі 6,1 тис. га, що становить 2% до запланованого. 

Увага! Переноситься прес-конференція!

Прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка і т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка на тему: «Про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та оформлення субсидій для населення», яка мала відбутися завтра, 16 квітня, переноситься! Про дату і час прес-конференції буде повідомлено пізніше.

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні питань, пов'язаних із землею

Сьогодні, 15 квітня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян. Кілька відвідувачів звернулися з проханням допомогти вирішити земельні питання, а двоє харків'ян передали інвестиційні проекти. Мешканець Харківської області попросив заступника керівника області допомогти у здачі в оренду або продажу земельного паю, який знаходиться в селі Колодязне Дворічанського району. «Земля в нашій державі не продається, але ви можете користуватися ділянкою, здати її в оренду, тому я б радив вам знайти більш ефективного орендаря і обов'язково укласти з ним договір на 5-7 років. Ваше звернення ми направимо до районної адміністрації, щоб там з'ясували як ефективно використовується земля і, в разі чого, допомогли знайти іншого інвестора», - підкреслив Марк Беккер.

Архів документів