Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на природі

Служба порятунку звертається до мешканців області з проханням дотримуватись та не забувати елементарні правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі. Байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, гинуть птахи та звірі.

Мешканці області у березні розрахувались за житлово-комунальні послуги на 89%

Упродовж січня–березня 2015 р. мешканці області сплатили за житлово-комунальні послуги 1412,1 млн.грн. (89,2% нарахованих за цей період сум), повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг зменшилась у березні 2015 р. порівняно з лютим на 0,5% і становила 1805,1 млн.грн., середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,4 місяця.

На Харківщині майже півсотні об'єктів соціальної сфери переведуть на альтернативне паливо

До кінця травня в регіоні планується почати монтаж восьми модульних котелень, що працюють на пелетах. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. За попередніми даними, в 2015 році на альтернативне паливо перейдуть 47 об'єктів соціальної сфери. Будувати блокові котельні будуть три інвестиційні компанії. Також готується меморандум з реалізації проекту про відкриття в Куп'янську міні-ТЕЦ потужністю 12 МВт. Впровадження енергозберігаючих технологій, за словами фахівців, допоможе в рази зменшити витрати на оплату опалення. 

В Обласному центрі культури представлять вишиту карту Харківської області

14 травня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації відбудеться грандіозна подія - урочиста презентація  вишитої карти Харківської області, над якою працювали майстри з усіх 27 районів. Це завершальний етап обласного конкурсу вишивки хрестиком «Візерунком стане рідний край». За словами організаторів, цей унікальний для нашого краю конкурс проводиться з метою відродження слобожанських традицій та об'єднання майстрів усіх районів для колективної роботи з виготовлення вишитої карти Харківської області. У конкурсі взяли участь художники, які розробили ескіз вишивки карти свого району, а також талановиті майстри, які безпосередньо виконали роботу.

Харківські гонщики - в призерах на етапі чемпіонату України з картингу

У Полтаві на спорткомплексі «Лтава» пройшов 1-й етап чемпіонату України з картингу, на якому гонщики Харківської області вибороли бронзову медаль. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Участь у змаганнях взяли близько 50 спортсменів. Харківську область представляли чотири гонщики спортивного клубу «Лідер». За підсумками змагань в самому швидкісному класі «KZ-2» харків’яни посіли третє та четверте місця. «Бронзу» за сумою двох заїздів виборов Олександр Ткаченко, а четверте місце зайняв Ілля Телюк. При цьому Ілля здобув впевнену перемогу в першому заїзді, але на початку другого трапилося зіткнення, і гонщику довелося заїжджати на піт-стоп для усунення несправностей. Перемогу в цій гонці здобув Олександр Сович з Дніпропетровська. 

Хід весняно-польових робіт у Харківській області станом на 30 квітня

Як повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 30 квітня ранні зернові та зернобобові культури по всіх категоріях господарств посіяли на площі 202,1 тис. га, що становить 96% до запланованого. Так, ячменю посіяно 156,3 тис. га, або 95% до запланованого, гороху - 27,2 тис. га, або 99% до запланованого, вівсу - 8,8 тис. га, або 92%, та ярої пшениці - 9,8 тис. га, або 112%. До того ж, за повідомленням управління, господарства вже посіяли 75,6 тис. га кукурудзи на зерно, а також 527 га гречки та 197 га проса. 

Відкрито акредитацію!

2 травня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін відвідає з робочим візитом Куп'янський район. У програмі візиту: огляд нового залізничного вокзалу Куп'янськ-вузловий, відкриття двох котелень в селах Кругляківка та Ківшарівка, відкриття Парку культури й відпочинку залізничників. Усіх журналістів, які бажають висвітлювати цей захід, просимо акредитуватися за телефонами (057) 700-12-68, (066) 830-90-49 сьогодні, 30 квітня, до 17:00.

«Укрпошта» змінює тарифи на послуги поштового зв’язку

З 1 травня «Укрпошта» вводить в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку. Зокрема, змінеться вартість пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України. Відповідне рішення прийняте Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, 7 квітня та зареєстроване в Міністерстві юстиції 23 квітня. За новими тарифами вартість листа масою до 20 г становитиме 2,40 грн. без ПДВ, посилки масою 1 кг без оголошеної цінності в межах України - 9,60 грн. без ПДВ. У середньому, тарифи на пересилання простої та рекомендованої письмової кореспонденції без оголошеної цінності зростуть на 19,5%.

Форт «Сонячний» тестують військові

Про це в ефірі програми «Персона» на телеканалі Р1 розповів радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. Він зазначив, що зараз будівництво фортифікаційних споруд на Білгородському шосе практично завершено, ведеться благоустрій території, військові підраховують, скільки сил і техніки буде знаходитися в форті. «Комплексна інженерна споруда під умовною назвою «форт «Сонячний» практично готова до експлуатації. Голова ХОДА Ігор Райнін в найближчі дні виїде туди з інспекцією», - сказав Сергій Стороженко. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 30 квітня, о 15:00 у Палаці культури міліції (вул. Раднаркомівська, 13) відбудеться презентація проекту реформи патрульно-постової служби МВС за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його заступника Екі Згуладзе.

Харків'янка створила сенсацію на чемпіонаті світу з тенісу

На чемпіонаті світу з настільного тенісу, який зараз проходить в Китаї, Тетяна Біленко переграла одну з фавориток змагань - японку Аі Фукухара. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Матч між Тетяною та Аі Фукухара став одним з сенсаційних на нинішньому чемпіонаті. Харків'янка займає в світовому рейтингу ITTF 63-є місце, але це не завадило їй обіграти восьму ракетку світу. Поєдинок завершився впевненою перемогою Тетяни 4:2 (3:11, 11:7, 6:11, 11: 9, 11:3, 12:10). 

Військовослужбовці та переселенці із зони АТО не сплачуватимуть відсотки за користування пільговими довгостроковими кредитами

Уряд на засіданні 29 квітня затвердив постанову «Про внесення змін до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла», розроблену Мінрегіоном. Зокрема, постановою звільнено військовослужбовців, резервістів, військовозобов’язаних та осіб, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї, від сплати відсотків за користування пільговими довгостроковими кредитами, а також від сплати пені за прострочення платежів за такими кредитами на період проведення антитерористичної операції.

В області підвищується ефективність залучення міжнародної технічної допомоги

Обласна державна адміністрація постійно проводить моніторинг актуальних грантових конкурсів, а також міжнародних проектів та програм. Як повідомляє заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ця робота проводиться, щоб залучати якомога більше ресурсів міжнародної технічної допомоги на Харківщину та оперативно реагувати на пропозиції від організацій-донорів. «Своєчасність отримання інформації є запорукою ефективного прийняття рішень в усіх сферах сучасного державного управління. Саме тому нами налагоджена системна робота з інформування потенційних заявників щодо актуальних проектів міжнародних донорів, що можуть бути реалізовані в нашому регіоні», - зазначила Юлія Світлична.

Президент України встановив ювілейну медаль «70 років Перемоги над нацизмом»

Про це йдеться в указі № 249/2015 від 29 квітня 2015 року. Відзнака Президента України - ювілейна медаль «70 років Перемоги над нацизмом» - установлена на відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом, вшанування подвигу, мужності та самовідданості борців проти нацизму, за свободу і незалежність Вітчизни, відповідно до пункту 25 частини першої статті 106 Конституції України, говориться в документі.

Одним з перспективних напрямків співпраці Данії з Харківською областю є утилізація відходів

Сьогодні, 29 квітня, міністр закордонних справ Королівства Данія Мартін Лідегорд разом з представниками Міністерства клімату, енергетики та будівництва Королівства Данія відвідали ПАТ «Харківська ТЕЦ-5». Іноземних гостей супроводжували заступник голови ХОДА Марк Беккер, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. За словами Мартіна Лідегорда, Данія зацікавлена ​​в розвитку енергетичного сектору України і готова поділитися своїм досвідом, у тому числі в галузі енергозбереження та переробки біомаси.

На Харківщині 8 і 9 травня пройдуть лише узгоджені заходи. В'ячеслав Аббакумов

Харків'ян і мешканців області, які не брали участь у Другій світовій війні, просять не кріпити на одяг у День перемоги і День пам'яті георгіївські стрічки і не організовувати спонтанні акції, під час яких правоохоронці не зможуть гарантувати безпеку громадян. Такі заяви заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, глава обласної міліції Анатолій Дмитрієв та начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар зробили 29 квітня під час спільного брифінгу. «Заходи, які заплановані Харківською областю на 8 і 9 травня, пройдуть в повному обсязі, як і планувалося. Хочу зазначити, що провокації, швидше за все, будуть, але ми до них готові. На всі виклики буде дано однозначну жорстку відсіч. Буде зроблено все, щоб харків'яни та мешканці регіону почувалися в безпеці і змогли в ці дні гідно вшанувати пам'ять героїв», - зазначив В'ячеслав Аббакумов.

З 23 червня українці здаватимуть відбитки пальців на шенгенську візу

Як повідомляють у Міністерстві закордонних справ, з 23 червня, відповідно до вимог візового кодексу ЄС, у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні почнуть збирати біометричні дані заявників при оформленні шенгенських віз. Заявники повинні будуть здати відбитки пальців і цифрову фотографію. Зніматимуть відбитки пальців на електронному сканері, тому людині потрібно буде особисто приїхати в консульство або посольство. Процедуру необхідно буде пройти тільки при першій подачі заявки на отримання шенгенської візи. І в подальшому, протягом 59 місяців, можна звертатися за візою без здавання відбитків. 

Незважаючи на збройний конфлікт на сході, Харьківській області вдалося зберегти мир і навіть домогтися економічного зростання. Мартін Лідегорд

Такий стабільний стан суспільства та економіки говорить сам за себе. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками громадських організацій та ЗМІ Харкова сказав міністр закордонних справ Королівства Данія Мартін Лідегорд. За його словами, одна з цілей його візиту - бажання на власні очі познайомитися з ситуацією в місті. «Ми бачимо, що Харків, як і раніше залишаючись у відносно нормальних відносинах з РФ, не підтримує сепаратистські настрої. Активно демонструє це у своїй політиці, у своєму житті. Хотілося б зрозуміти, як вдається зберігати цей баланс неворожого ставлення до Росії і в той же час негативної позиції щодо сепаратистських настроїв на Донбасі», - відзначив Мартін Лідегорд.

Ізраїльські психологи продовжують допомагати у реабілітації українських військових

29 квітня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські. Посол зазначив, що в Ізраїлі проживає півмільйона вихідців з України, і це найбільша з наявних в їх країні діаспора. У питаннях співпраці Ізраїль віддає пріоритет Східній Україні, особливо, Харківській області. І вже понад 15 років з регіоном вони співпрацюють у сфері охорони здоров'я. «Але один з найголовніших проектів, яким ми зараз займаємося - це курси для психологів. У Ізраїлю є дуже великий досвід роботи з людьми, які отримали психологічні травми під час військових конфліктів. Ми вже провели кілька таких курсів з психологами з Харкова і продовжуємо вести цю роботу», - розповів Еліав Бєлоцерковські. 

Станом на 29 квітня посів ранніх зернових та зернобобових культур на Харківщині проведено на площі 202 тис. га

Це становить 96% до запланованої площі. Про це повідомляє управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР. Ячменю посіяно 156,2 тис. га, або 95% до запланованого, гороху - 27,2 тис. га (99%), вівсу - 8,7 тис. га (91%), ярої пшениці - 9,8 тис. га (111%), кукурудзи на зерно - 59,9 тис. га (21%), гречки - 229 га (2%). Продовжується посів технічних культур. Цукровий буряк посіяно на площі 13,4 тис. га, що становить 89% до запланованого, соняшник - на площі 138,5 тис. га (41%), сої - 2,1 тис. га (6%).

Уряд просить українців провести енергомодернізацію осель

Уже зараз необхідно готуватися до зими: закачувати у сховища газ за найменшою ціною і виділяти кошти для того, аби громадяни змогли провести енергомодернізацію своїх осель. Це наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні уряду. Глава уряду зауважив, що зміна цін і тарифів повинна супроводжуватися «в першу чергу, програмами з енергомодернізації»: «Єдино правильний шлях, як зменшити вартість тепла і, відповідно, газу для населення, був зроблений в країнах-членах Європейського Союзу: менше споживаєш – менше платиш», повідомляє урядовий портал.

Харків'яни - срібні призери чемпіонату світу з шахів

Чоловіча збірна України з шахів з двома харківськими гросмейстерами у складі посіла друге місце на командному чемпіонаті світу, який з 19 по 28 квітня відбувся у вірменському місті Цахкадзорі. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Павло Ельянов та Олександр Моїсеєнко разом з іншими українцями набрали в чемпіонаті 12 очок та завоювали срібні медалі, поступившись «золотом» шахістам з Китаю, на рахунку яких було 15 очок.  

Харківський бронетанковий завод відремонтував танки для АТО

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод» передав на передову нову партію відремонтованих танків Т-64Б. Техніка прибула на завод безпосередньо із зони бойових дій на сході країни. Про це повідомляють у ДП «Укроборонпром». Фахівці відновили бойові властивості машин, зокрема, були відновлені системи управління вогнем і динамічний захист, проведено технічне обслуговування танків. 

Регбі-клуб «Олімп» достроково оформив чемпіонство

На чемпіонаті України з регбі-7 визначився переможець - за тур до закінчення ним став харківський клуб «Олімп». Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. У другому турі чемпіонату, який пройшов у Києві, харків'яни здобули впевнену перемогу над усіма суперниками, причому трьох розгромили «в суху». Одеський клуб «Академія» був обіграний з рахунком 45:0, київський «КПІ» - з рахунком 41:0, а харківська команда «ДЮСШ-7» - з рахунком 31:0. В ще одному матчі «Олімп» взяв гору над одеським клубом «Лідерс» 12:5. 

В Україні спрощується процес ведення бізнесу

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, набрав чинності Закон України №191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції)». «Головною метою цього закону є значна дерегуляція господарської діяльності, а також синхронізація законодавства в окремих сферах з правовим полем ЄС. Відповідно до його положень спрощується процедура відкриття і ведення господарської діяльності, скорочується кількість дозвільних та погоджувальних процедур, зменшується вплив державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів», - зазначила Юлія Світлична. 

Данські бізнесмени хочуть інвестувати в енергетику Харківської області

Сьогодні, 29 квітня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Данії Мартіном Лідегордом, який з офіційним візитом прибув до Харківської області. Ігор Райнін запевнив міністра, що Харківщина залишається спокійним регіоном країни, і, незважаючи на військовий конфлікт на сході, показники економічного розвитку області вище, ніж в середньому по Україні. «Ми не сприймаємо військовий конфлікт, як відмову від непроведення реформ в країні, в тому числі і на території Харківської області. Найближчим часом ми презентуємо регіональні реформи, які входять до компетенції обласної адміністрації та облради і приступимо до їх реалізації. Мова йде про житлово-комунальну сферу, агропромисловий комплекс, про систему освіти та охорони здоров'я», - повідомив Ігор Райнін. 

В Україні триває п’ята хвиля часткової мобілізації

Підготовка до неї в умовах значної напруги на cході України розпочалася ще до закінчення четвертої, а саме 10 квітня. Таке рішення було прийнято з метою недопущення зниження боєздатності частин і підрозділів вітчизняного війська, створення умов для якісної підготовки призваного особового складу та проведення своєчасного звільнення військовослужбовців, які були призвані за мобілізацією у 2014 році, повідомляє прес-служба Міністерства оборони. Це дало змогу провести якісне оповіщення, медичне обстеження, професійно-психологічний відбір особового складу та якісне комплектування команд відповідними фахівцями.

Події дня!

Сьогодні, 29 квітня, о 10:00 у Харківському антикризовому інфоцентрі (вул. Іванова, 7/9) відбудеться прес-конференція та зустріч з громадськими організаціями міністра закордонних справ Королівства Данії пана Мартіна Лідегорда.  

Міністр закордонних справ Королівства Данії пан Мартін Лідегорд прибув до Харкова

У Міжнародному аеропорту «Харків» його зустріли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко.

До 70-річчя Перемоги у Харкові видана нова книга «Генерали»

Сьогодні громадськості Харкова презентували другий том науково-довідкового видання із серії «Харківський біографічний словник» - «Генерали». У двох томах представлені біографії 803 генералів і адміралів, життя яких пов'язане з Харківщиною. Ідея книги належить Громадській організації Харківський клуб «Генерал», заснованої в 2011 році. За словами голови організації Валентина Голика, другий том присвячений 70-річчю Перемоги.

Архів документів