Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Довідки про банкрутство скоро можна буде отримати в електронній формі

З 15 травня фізичні особи-підприємці та юридичні особи зможуть безкоштовно отримувати інформаційні довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в електронній формі за онлайн запитом. Цей сервіс буде доступний на офіційному сайті Міністерства юстиції України. Раніше такі довідки формувалися Головними територіальними управліннями юстиції в п'ятиденний термін. Замовники не мали можливості пришвидчити законодавчо встановлену процедуру, що зумовлювало певний дискомфорт у підготовці до участі у тендері.

Пам'ять героїв АТО увіковічать у навчальних закладах на Харківщині

Педагоги та вихованці Харківської обласної станції юних туристів провели пошукову роботу по зібранню матеріалів про земляків, загиблих в зоні АТО. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Наступним кроком стане увіковічення подвигу бійців - створення Куточків пам’яті або встановлення меморіальних дощок в професійно-технічних навчальних закладах, які вони закінчили. «Обласна державна адміністрація приділяє значну увагу роботі з військово-патріотичного виховання серед учнівської молоді Харківської області. Саме з метою формування патріотичної свідомості і національної гідності, виховання молоді на патріотичних і бойових традиціях в Харківській області прийнята «Програма військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки». Патріотизм молоді повинен ґрунтуватися не тільки на знанні історико-культурних традицій, а й на вшануванні героїв сьогодення, які ціною власного життя захищають територіальну цілісність України», - зазначила Юлія Світлична. 

Харків'янка здобула «золото» на етапі Кубка Світу з фехтування

У м. Монреаль (Канада) відбувся етап Кубка Світу з фехтування на інвалідних візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Харківська спортсменка Євгенія Бреус завоювала золоту медаль у змаганнях шаблісток. В 1/4 і 1/2 фіналу Євгенія перемогла угорських шаблісток Єву Хажмасі (15:12) і Амаритту Верес (15:6). У фіналі вона зустрілася з українською спортсменкою зі Львова Наталією Морквич, яку перемогла з рахунком 15:13.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 6 травня, о 13:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання Робочої групи з підтримки та впроваждення заходів з добровільного об'єднання територіальних громад; о 13:45 на Меморіалі Слави у Лісопарку відбудеться відкриття меморіальної стели з іменами 227 Героїв Радянського Союзу, 31 повного кавалера ордену Слави, двох нагороджених чотирма медалями «За відвагу», які народилися на Харківщині. Ініціатор увічнення пам'яті героїв та проведення пошукової роботи - громадська організація «Харківський клуб «Генерал». 

Президент підписав закон «Про ринок природного газу»

Президент підписав закон «Про ринок природного газу», який Верховна Рада прийняла 9 квітня і який визначає правові засади функціонування ринку природного газу України та покликаний створити ефективне конкурентне середовище на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС. Законом № 329-VIII встановлено, що ринок природного газу заснований на принципах вільної конкуренції, належного захисту прав споживачів та безпеки постачання природного газу, а також здатний до інтеграції з ринками природного газу держав – сторін Енергетичного Співтовариства, у тому числі шляхом створення регіональних ринків природного газу.

Електропостачання дитячих таборів «Факел» та «Ромашка» буде відновлено

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ромашка» (сел. Васищево) і Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Факел» (сел. П'ятихатки), що знаходяться на балансі КП «Харківводоканал», зможуть якісно підготуватися до початку літнього сезону. Не пізніше 14 травня електропостачання таборів буде відновлено. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Про відновлення електропостачання сьогодні йшла мова в ході зустрічі голови ХОДА Ігоря Райніна з лідерами галузевих профспілкових організацій області.

Літмузей запрошує на вечір-зустріч з воїнами АТО

Захід, який проходить в межах виставки «Будемо жити!» до 70-ї річниці перемоги в Другій світовій війні, відбудеться 12 травня о 18:00 в Харківському літературному музеї (вул. Фрунзе, 6). «Мине час, і ми будемо читати про сучасну війну в українських романах. Які вони, герої майбутніх художніх творів? Які книги вони читають, в які ігри грались у дитинстві, чому прийняли сміливе рішення – воювати за Батьківщину? Усі ці питання ви зможете задати на зустрічі з українськими солдатами», - запрошують гостей організатори.

Студенти зооветеринарної академії та аграрного університету отримають пільгу на проїзд у метро

Про це під час зустрічі з лідерами галузевих профспілкових організацій області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнин. Представник профспілки працівників агропромислової сфери поскаржився, що студенти Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії досі не можуть скористатися пільгою на проїзд в метро. Як пояснив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, Харківська міськрада виділила кошти на компенсацію проїзду студентів тільки державних вузів, розташованих в Харкові, а обласна рада – комунальних навчальних закладів. Так як зооветеринарна академія та аграрний університет – державні вузи, але розташовані поза містом, їх студенти залишилися без пільги. 

З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. Ігор Райнін

Про це голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін повідомив 5 травня на зустрічі з лідерами галузевих профспілкових організацій області. «Сьогодні представники профспілкових комітетів піднімають абсолютно раціональні питання. І всі ці питання ми намагаємося максимально вирішити. Хочу сказати, що далеко не всі великі підприємства регіону знаходяться в управлінні облдержадміністрації. Але ми розглядаємо питання всіх організацій і підприємств нашого регіону. З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. І наше спілкування повинно нести системний характер. І я запевняю, що подібні зустрічі проходитимуть частіше», - зазначив Ігор Райнін. Представники галузевих профспілкових комітетів на зустрічі з головою ХОДА піднімали питання забезпечення підприємств державними замовленнями, можливості реалізації продукції на внутрішньому ринку, стану і ремонту доріг в області, отримання субвенції для надання медичної допомоги переселенцям, збільшення надбавок і премій працівникам культури, розвитку сфери житлово-комунального господарства, надання студентам можливості пільгового проїзду в метрополітені і т.д.

На Харківщині триває акція «За чисте довкілля»

Благоустрій населених пунктів продовжується, повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Підприємства вже виконали понад 96% запланованих робіт, у яких було задіяно до 1500 одиниць техніки та механізмів і понад 20 тис. комунальників.

Харківські боксери з медалями повернулися з чемпіонату України

На чемпіонаті України з боксу серед молоді, який з 28 квітня по 3 травня відбувся у Хмельницькому, харків’яни здобули 2 срібні та 2 бронзові нагороди. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Чемпіонат зібрав понад 200 боксерів з усіх областей України, які билися не лише за медалі, але і право потрапити до складу молодіжної збірної та представляти країну на провідних світових та європейських змаганнях. 

У «Бузку» відкриються виставки харківських художників

Сьогодні, 5 травня, в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка графіки та живопису «З іскри - світло душі і натхнення полум'я», присвячена пам'яті харківського художника-педагога, професора Сергія Бесєдіна. На виставці можна буде подивитися як роботи самого майстра, так і роботи його учнів з творчої групи «Синергія-Арт» - таких художників як Олексій Будник, Леонід Золотарьов, Микола Зосін, Любов Ішкова та інших. Також сьогодні у «Бузку» відкриється персональна виставка художника-ілюстратора та видавця, який народився і мешкає в Харкові - Віктора Корягіна. Віктор працює в техніці станкової графіки. Улюблений його матеріал - перо і туш. Він - автор ілюстрацій 10 дитячих книг. В даний час займається виданням сучасної технічної літератури. 

Еліна Світоліна виграла турнір WTA

Харківська тенісистка Еліна Світоліна виграла одиночний титул на турнірі WTA International, який відбувся в Марракеші, Марокко, та піднялася в світовому рейтингу на 21-е місце. У фіналі перша ракетка України обіграла Тімі Бабош з Угорщини з рахунком 7:5, 7:6 та завоювала свій третій за рахунком трофей WTA в одиночному розряді. Крім того, на рахунку 20-річної харків'янки є перемога на турнірі WTA challenger.

На Харківщині проходить операція «Нерест-2015»

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, операція «Нерест» розпочалась 1 квітня і проходитиме до кінця червня. За його словами, цей захід проводиться силами Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства області, Державної екологічної інспекції області та Головного управління МВС України в області. В Україні в цей період заборонений промисловий, любительський і спортивний лов риби у водоймах, де ведеться рибогосподарська діяльність. Ця заборона дає можливість забезпечити тишу на водоймах і сприятливі умови для розмноження риб. 

«Укрпошта» до Дня Перемоги вводить в обіг нову марку

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» 8 травня вводить в обіг поштову марку № 1427 «Вічна пам'ять героям! 1941-1945». Марка – багатоколірна; спосіб друку – офсет. Художники марки та штемпеля - Сергій та Олександр Харуки. Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів». Тираж марки – 130 тисяч примірників. Кількість марок в аркуші – 12 (4х3). Марка вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку в усіх відділеннях поштового зв'язку. Номінал марки – 2 грн.

Мешканці області з початку року розрахувались за послуги теплопостачання на 86%, водопостачання і водовідведення - на 89%

З початку 2015 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 86,3%, повідомляє Департамент житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 3,2% (за відповідний період 2014 р. – 89,5%). Рівень розрахунків населення – 102% (за відповідний період 2014 р. – 96%); установ, які фінансуються з державного бюджету – 73,4% (56,3%); місцевих бюджетів – 63,3% (81,4%); інших споживачів – 82,8% (82,5%).

Центри надання адміністративних послуг області розпочнуть реєструвати майнові права та юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, набрав чинності Закон України №191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції)», яким передбачається передача функцій прийому документів та видачі результатів адмінпослуг у сфері реєстрації майнових прав та реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців безпосередньо до центрів надання адміністративних послуг. «Харківська область вже традиційно є одним з лідерів у сфері організації надання адміністративних послуг. І хоча законодавством передбачений перехідний період протягом 6 місяців, обласна державна адміністрація спільно з керівництвом Головного територіального управління юстиції у Харківській області прийняли рішення прискорити передачу зазначених функцій, що, за нашим глибоким переконанням, значно спростить та зробить більш прозорим процес отримання послуг Міністерства юстиції України», - зазначила Юлія Світлична. 

«Металіст» на рідному стадіоні зіграв з полтавською «Ворсклою». Заходи безпеки в цей день були посилені

Харківський «Металіст» 3 травня в рамках 22-го туру української футбольної Прем'єр-ліги вдома програв полтавській «Ворсклі» з рахунком 0:2. Це вже третій домашній матч «Металіста» у весняній частині чемпіонату, який харків'яни провели на рідному стадіоні. Незважаючи на програш, харківські вболівальники підтримували улюблену команду до останньої хвилини матчу. Багато з них прийшли на стадіон з українською символікою. Під час гри постійно звучали футбольні речівки, присвячені «Металісту». Також представники фан-клубів обох команд хором заспівали гімн України. Сьогодні на матчі були присутні більше шести тисяч уболівальників. Також футбольний поєдинок відвідали заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації В’ячеслав Аббакумов, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, а також директори департаментів облдержадміністрації.

У селищі Куп'янськ-Вузловий здали реконструйований парк «Залізничник»

За два роки в парку оновили алеї, створили дитяче містечко, побудували майданчик для занять воркаутом (вуличною гімнастикою) та скейтодром для їзди на роликах і скейтах. Відкривати оновлену зону відпочинку приїхали голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник голови ХОДА Юлія Світлична та ідейний натхненник проекту, екс-начальник Південної залізниці, а зараз народний депутат Віктор Остапчук. «Залізничники - люди прямі, прості, стрижневі, але відпочинок їм теж потрібен. Парк, який знаходиться за моєю спиною, допоможе й дітям, і дорослим нормально відпочивати. Я щиро вдячний трудовому колективу Південної залізниці та народному депутатові Остапчуку за ідею та ініціативу з реконструкції парку», - сказав Ігор Райнін. 

Міжнародна пошукова місія з розслідування авіакатастрофи «Боїнг-777» завершила свою роботу

Сьогодні, 2 травня, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» відбулася остання церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17. Сім трун з рештками тіл загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів. «Сьогодні ми вважаємо нашу міжнародну пошукову місію завершеною. І я хочу висловити подяку українському уряду, місцевим органам влади, митниці, прокуратурі, ДСНС за допомогу в роботі міжнародної команди, яка працювала тут. Зараз ми можемо сказати, що обіцянку, яку ми дали всій світовій спільноті, виконано. І я хочу подякувати народу України за те, що за таких вкрай складних обставин це стало можливо»,- сказав під час брифінгу міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герард Адріан ван дер Стюр.

Голова ХОДА відкрив у Куп'янському районі дві котельні, що працюють на альтернативному паливі

Сьогодні, 2 травня, Ігор Райнін перебуває з робочим візитом у Куп'янському районі. Першим пунктом у програмі поїздки стало село Кругляківка. Тут голова Харківської обладміністрації та заступник голови ХОДА Юлія Світлична разом з головою Куп'янської РДА Миколою Ситником відкрили котельню, яка опалюватиме місцеву школу. У якості палива в котельні будуть використовувати не газ, а пелети. «Восени вам не доведеться чекати 15 жовтня для того, щоб розпочати опалювальний сезон. Ви не будете залежати ні від погоди, ні від влади. Діти зможуть навчатися у теплі в будь-яку пору року», - пояснив переваги нової котельні Ігор Райнін. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 2 травня, в Міжнародному аеропорту «Харків» пройде церемонія прощання з жертвами аварії малайзійського авіалайнера «Boeing-777». Збір акредитованих журналістів біля віп-терміналу - о 10:00. При собі мати паспорт та посвідчення. 2 травня завершується міжнародна місія з розслідування катастрофи літака. Нідерландські фахівці їдуть додому. Біля віп-терміналу відбудеться брифінг міністра безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герарда Адріана ван дер Стюра та Надзвичайних і Повноважних Послів Нідерландів, Австралії та Малайзії.

До Харкова прибув міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди, який візьме участь у церемонії прощання із загиблими внаслідок катастрофи «Боїнга-777»

Сьогодні, 1 травня, до Харкова прибула офіційна делегація на чолі з міністром безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герардом Адріан ван дер Стюром. У Міжнародному аеропорту «Харків» міністра зустріли заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер, а також заступник командувача міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» рейсу МН17 Патрік Восс. Герард Адріан ван дер Стюр ще раз подякував керівництву Харківської області за надану допомогу та підтримку представникам міжнародної пошукової місії, які працювали на місці катастрофи літака, і зазначив, що була проведена велика робота.

Пасажирами першого в ювілейному сезоні поїзда «Малої Південної» стали голова ХОДА та начальник обласної СБУ

Разом з Ігорем Райніним та Олександром Пивоваром компанію юним пасажирам склали заступники голови облдержадміністрації Юлія Світлична та В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, директор Департаменту масових комунікацій Михайло Черняк і начальник Південної залізниці Микола Уманець. У дорозі Ігор Райнін жваво спілкувався з начальником поїзда, вихованцем «Малої Південної» Юрієм Верещакою. Юрій пояснював керівникові обладміністрації свої обов'язки, особливості роботи на дитячій залізниці та хвалив дружний колектив. Голова ХОДА у відповідь зізнався, що його найулюбленіший вид транспорту - саме поїзд. 

Ігор Райнін нагородив колектив дитячої залізниці «Мала Південна»

1 травня, відкрився 75-й ювілейний сезон «Малої Південної». Привітати юних залізничників зі святом приїхали голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Південної залізниці Микола Уманець та ректор Українського державного університету залізничного транспорту Сергій Панченко. «Кожен з нас пам'ятає ті дні юності, коли відчував тільки позитивні емоції, перебуваючи тут на святах. Сьогодні день особливий - день 75-річчя відкриття «Малої Південної». Кожен з нас користується послугами залізниці і любить дорогу. Сьогодні я хочу передати слова подяки трудовому колективу «великої» Південної залізниці, всім вам від Президента України Петра Порошенка та за його дорученням нагородити залізничників», - сказав, виступаючи на урочистому відкритті дороги, Ігор Райнін. 

Ігор Райнін назвав три головні критерії для майбутніх поліцейських

Нових патрульних поліцейських навчатимуть на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков на зустрічі з курсантами цього навчального закладу, яка відбулася 30 квітня. Виступаючи перед курсантами, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін підкреслив: поліцейські стануть справжньою елітою суспільства. «Що таке еліта? Це ті, хто їздить на «Порше», або ті, хто більше хабарів бере? Або ті, у кого посада «крутіше»? Хіба це - еліта? Еліта - не це. Еліта - це чесність, порядність, професіоналізм і патріотизм. Майбутній поліцейський - це, в першу чергу, людина чесна, в другу чергу - професійна і в третю - патріотична. І я вам цього бажаю, щоб ви стали справжніми поліцейськими в майбутньому», - сказав голова ХОДА. 

З приводу переведення пенсій до обласного Пенсійного фонду звернулися майже 123 тис. переселенців

Сьогодні, 30 квітня, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області пройшло засідання колегії з підсумків роботи за перший квартал. В заході приймали участь т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, виконавчий директор об’єднання організацій роботодавців області «Граніт» Василь Григор’єв, голова об’єднання профспілок області Сергій Тесленко і начальник обласного центру з нарахування та здійснення соціальних виплат Ірина Осьмачко. Під час засідання колегії було зазначено, що станом на 1 квітня 2015 року в органах Пенсійного фонду області перебувають на обліку 902,5 тис. пенсіонерів. В тому числі, отримують трудові пенсії 858,7 тис. осіб. Середній розмір пенсій становить в регіоні 1587 грн. 39 коп.

Регіональній владі вкрай важливо спиратися на ефективний і патріотичний правоохоронний блок. Ігор Райнін

30 квітня Харківщину відвідав міністр МВС України Арсен Аваков. Міністр презентував реформу міліції в Харкові. Як нагадав Арсен Аваков, концепція реформи МВС була прийнята в жовтні 2014 року. Нещодавно парламент вже проголосував за перший закон, в його рамках почалися зміни в структурах міністерства - ліквідовані УБОЗ, транспортна та ветеринарна міліція, продовжуються скорочення в інших підрозділах. «Сьогодні ми йдемо далі, йдемо вперед. Зараз уряд затвердив і подав до парламенту чотири законопроекти - «Про національну поліцію», «Про органи внутрішніх справ», «Про сервісні центри» і новий закон, що регулює рух на вулицях. Вони дозволять створити національну поліцію, яка знаходитиметься поза політичним полем. Міністр вже не буде главою поліцейського органу, він - головний лобіст і контролер», - пояснив міністр. 

Спеціалістів ХОДА ознайомили зі змінами, що внесені до законодавства про люстрацію

30 квітня юридичний департамент Харківської облдержадміністрації провів семінар «Актуальні зміни в чинному законодавстві України з питань проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади». На захід були запрошені працівники кадрових служб та особи, визначені відповідальними за проведення перевірки структурних підрозділів обласної державної адміністрації. Заступник директора юридичного департаменту ХОДА – начальник управління правової та організаційно-контрольної роботи Ігор Зелінський звернув увагу учасників семінару на зміни, що відбулися у чинному законодавстві України, з питань проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади».

На Харківщині вже за три місяці з'явиться нова поліція

У Харкові в рамках реформи системи МВС буде ліквідована дорожня автоінспекція. На її місце прийде нова патрульна поліція. Про це під час візиту на Харківщину повідомив міністр МВС України Арсен Аваков. Він також оголосив, що відсьогодні стартував набір до нової патрульної поліції в Харкові. Новий підрозділ на вулицях міста з'явиться вже за три місяці. «Ми наберемо 800 чоловік для міста Харкова. Ми хочемо бачити конкурс, ми хочемо бачити найкращих. Ми будуємо нову поліцію. Замість карати і кришувати - служити і захищати. Поліція повинна бути захисником і спрощувати життя», - сказав міністр. За його словами, набір до лав патрульної поліції Харкова триватиме протягом трьох тижнів, після чого почнеться відбір. Конкурсанти проходитимуть тести на психологічну стійкість, фізичну підготовку та інші, після чого почнеться їх інтенсивне навчання. Для цього до Харкова приїдуть іноземні фахівці. 

Архів документів