Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Визначені переможці першого туру Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Конкурс проводився за номінацією «Кращий спеціаліст». З метою організації його проведення головою обласної державної адміністрації Ігорем Райніним видане відповідне розпорядження від 27 лютого 2015 року № 137-к «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році першого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». За звання «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст» змагалися 9 осіб. 24 квітня 2015 року проведено засідання Організаційного комітету, на якому підведені підсумки конкурсу та визначені переможці і лауреати першого туру в апараті обласної державної адміністрації у 2015 році.

В Ізраїльському культурному центрі нагородили ветеранів

Сьогодні, 7 травня, в Ізраїльському культурному центрі при посольстві Ізраїлю в Україні відбулася церемонія нагородження ветеранів бойових дій в роки Другої світової війни, а також представників Ради ветеранів євреїв Харкова. У заході взяли участь другий секретар посольства Держави Ізраїль в Україні Нелі Шульман, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники дипломатичного корпусу, громадськість.

Аграрії області провели посів ярих зернових та зернобобових культур на 70% площ

У господарствах України посіви озимих культур на 88% площ знаходяться у доброму та задовільному стані. Через несприятливі метеорологічні умови дещо відстає від запланованих оптимальних термінів посів ярих зернових та зернобобових культур. Цукрові буряки посіяні на 99% до прогнозованої площі, соняшник – на 60%, соя - на 20% до прогнозу. Такі данні були наведені сьогодні Міністерством аграрної політики та продовольства у ході всеукраїнської селекторної наради під головуванням міністра Олексія Павленка. «У Харківській області отримано 100% сходів озимих культур. Вони знаходяться в доброму та задовільному стані. Під пересів потрапило лише 0,4% площ. Для проведення комплексу весняно-польових робіт сільгосптоваровиробниками області придбано понад 51 тис. тонн мінеральних добрив. Зараз ми проводимо вже вторинне прикореневе підживлення», - зазначив заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Ветеранів, які мешкають в пансіонатах області, привітали з Днем Перемоги

Сьогодні, 7 травня, т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко і перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко відвідали Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці та Хорошевський геріатричний пансіонат та вручили пенсіонерам подарунки. У пансіонаті ветеранів праці, який знаходиться в районі Залютино, проживають 340 осіб. З них 111 пенсіонерів - це ветерани Другої світової, а 215 осіб - діти війни. У Хорошевському геріатричному пансіонаті сьогодні знаходяться 290 осіб, з яких 55 - ветерани.

Нацбанк ввів в обіг пам’ятну монету «70 років Перемоги. 1945 – 2015»

Монета номіналом 1 гривня присвячена 70-річчю перемоги над нацизмом в Європі та увічнює подвиг українського народу, його значний внесок у перемогу антигітлеровської коаліції в Другій світовій війні. Монету виготовлено з алюмінієвої бронзи, якість - звичайна, маса – 6,8 г, діаметр – 26 мм, товщина – 1,85 мм, тираж – 7 000 000 штук. Гурт монети містить написи: ОДНА ГРИВНЯ/2015, які відокремлені один від одного крапками.

До 15 травня в Луганській області силами харківських підприємств зведуть ще 4 форта

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 7 травня, взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо ходу будівництва фортифікаційних споруд у Луганській області. Нарада проходила під керівництвом віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. У ході наради було відзначено, що Харківська область веде будівництво за планом і закінчить його в належні терміни. Нагадаємо, що силами нашого регіону на території Луганської області планується побудувати 31 взводно-опорний пункт. Капітальні оборонні споруди, що включають до себе систему бліндажів та окопів, з'являться на всіх стратегічно важливих напрямках. 

У театрі ім. Шевченка пройшов концерт «Славетна Перемога»

На захід, що відбувся за підтримки обладміністрації, були запрошені ветерани з усіх районів Харківщини. Привітати почесних гостей з 70-річчям Великої Перемоги прийшли заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, а також керівники профільних департаментів ХОДА. «Перемога дісталася дорогою ціною. Ціною невичерпних жертв, руйнувань і незліченних втрат для нашого народу. Мільйони українців воювали в діючій армії на фронтах, мільйони працювали в тилу, куючи перемогу на фабриках і заводах. Сьогодні, висловлюючи слова подяки та вдячності, я хочу побажати всім ветеранам міцного здоров'я та довголіття. І вічна пам'ять полеглим Героям», - зазначив під час виступу Вячеслав Аббакумов.

До Харкова охороняти порядок прибули військовослужбовці з інших регіонів

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, для надання допомоги гарнізонам міліції Києва та Харкова до цих міст відряджено 1,7 тис. правоохоронців з інших регіонів, зокрема, до Києва – 1,5 тис. та до Харкова – 300 людей. «За нашими оцінками, у заходах, що плануються 8 та 9 травня, візьме участь понад 1,5 млн. осіб. Найбільш масові заходи ми очікуємо в столиці, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Харківській, Львівській, Черкаській та Чернігівській областях», - зазначив Сергій Яровий. 

Розклад заходів у Харківській області на 8 та 9 травня

У найближчі два дні в регіоні відзначать День пам'яті та примирення і День Перемоги. 8 травня о 10:00 пройде покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку. Тут же відбудеться урочисто-траурна панахида за всіма загиблими воїнами. У заходах візьме участь керівництво Харківської облдержадміністрації. Панахиди за загиблими і 8, і 9 травня також пройдуть у всіх храмах Харківської області. 8 травня о 13:00 та 18:30 в Харківському академічному театрі музичної комедії пройдуть два концерти, присвячені Дню Перемоги. У програмі - відомі військові мелодії. 

Понад 60 підприємств області візьмуть участь у міжнародній виставці «Агро-2015»

Сьогодні, 7 травня, відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка. Одним з питань наради була підготовка до проведення 3-6 червня у Києві ХХVІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015». За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Марка Беккера, агропромисловий комплекс Харківщини на виставці представлятимуть понад 60 підприємств.

Харків'янам нагадають про дні Другої світової війни

8 травня в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) пройде літературно-музичний вечір «Ці дні ми не забудемо ніколи». Для харків'ян і гостей міста провідні виконавці та поети Харкова виконають свої пісні і вірші. Перед гостями виступить композитор, виконавець пісень Людмила Д'яченко, автор і виконавець пісень, призер Міжнародного конкурсу «Грані майстерності» Валентина Шевченко, прозаїк, поет, призер Міжнародного конкурсу «Грані майстерності» Елеонора Комаревська, автор і виконавець пісень Юрій Іл’їчов, а також поет, переможець конкурсу «Від проби пера до майстра слова» Олександр Полонський. 

В ХОДА відбувся урочистий прийом з нагоди Дня Перемоги

У малому залі Будинку Рад 7 травня пройшов урочистий прийом ветеранів з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі, Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги. Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали ветеранів з наступаючим святом. «Ми прекрасно розуміємо те, що ви зробили 70 років тому. Ви щодня, щохвилини відвойовували кожен сантиметр нашої рідної землі, нашої країни. І ми вдячні вам за те, що ви зробили, вдячні за те, як ви живете і як дієте зараз. Ваша позиція завжди чітка і непохитна. Ми це бачимо, цінуємо і рівняємося на вас. Хто б що ні казав, а 8 і 9 травня в Харківській області пройдуть широкомасштабні заходи з відзначення Дня Великої Перемоги, в якій брали участь люди різних країн, національностей. Війна проти нацизму об'єднала всіх нас. І в ті роки це була дійсно велика перемога над нацизмом. Президент України Петро Порошенко своїм указом встановив 8 травня Днем примирення. І мені здається, що це дуже важливо, оскільки саме зараз, в цей час, всім нам треба відкинути політичні розбіжності, примиритися і об'єднатися. Спасибі вам за перемогу, довгих років життя, здоров'я, всім вашим близьким - щастя і мирного неба над головою», - зазначив Ігор Райнін, звертаючись до ветеранів.

Юлія Циплакова здобула «срібло» міжнародного турніру з боксу

В м. Гомель (Білорусь) пройшов міжнародний турнір з боксу серед чоловіків та жінок, срібною призеркою якого стала харків'янка Юлія Циплакова. Участь в змаганнях взяли боксери з України, Білорусі, Молдови, Росії та Азербайджану. Україну представляли п'ять спортсменок національної збірної з боксу серед жінок, і усі повернулися з медалями, завоювавши 2 «золота», 1 «срібло» та 2 «бронзи».

На Харківщині планують відремонтувати близько 40 будівель для розміщення переселенців

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, на території області постійно ведеться робота по забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб. Так, протягом квітня обласною державною адміністрацією разом із районними органами влади проведена інвентаризація гуртожитків та об’єктів житлового фонду, які на теперішній час не експлуатуються. «За результатами проведеної роботи встановлено 36 об’єктів, які можливо відремонтувати. При виділені з державного бюджету незначних коштів вже у 2015 році понад 200 сімей отримають власне житло», - зазначив Євгеній Шахненко. 

Президент Петро Порошенко оголосив демобілізацію в травні-липні

Відповідний указ № 254/2015 від 6 травня «Про звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації в особливий період згідно з указом Президента України від 6 травня 2014 року № 454 «Про часткову мобілізацію» опублікований на сайті Глави держави. «Провести в травні-липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період згідно з Указом Президента України від 6 травня 2014 року № 454 «Про часткову мобілізацію», - йдеться в указі. 

Дорогі земляки!

Вперше у травні ми відзначаємо дві дати. Вони дуже важливі й тісно пов'язані одна з одною. 9 Травня - святе для нас свято, День Перемоги. 8 травня Президент України оголосив Днем пам'яті та примирення. Восьмого травня з ветеранами війни, з тими, хто брав участь у боях в Афганістані та в інших гарячих точках планети, з учасниками антитерористичної операції на Донбасі ми разом пом'янули товаришів, що пішли, героїв, завдяки яким над нашими головами - мирне небо. Дев'ятого травня святкові заходи пройшли у всіх районах області, разом з ветеранами ми згадували ту страшну війну й раділи Перемозі. Ми запросили до участі в цих подіях молодь - тих, хто виріс в мирній країні, а зараз змушений власними очима бачити жахи війни, про які розповідали діди. Дев’ятого травня поруч з сивими ветеранами стояли їхні онуки - бійці АТО, волонтери, нові герої, що захищають нашу Батьківщину.

В області продовжує розвиватися мережа роздрібної торгівлі

Оборот роздрібної торгівлі за перший квартал цього року у Харківській області досяг 19,8 млрд. грн. Це третій показник в Україні. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Незважаючи на непросту економічну ситуацію, що склалась в державі, сьогодні є всі підстави прогнозувати стабільний показник обсягів роздрібного товарообороту в Харківській області. Ми не допустили виникнення ажіотажного попиту на соціально значущі групи товарів, знайшли повне порозуміння з інвесторами, які продовжують відкривати в області нові супермаркети», - зазначила Юлія Світлична.  

Для ветеранів виконають сучасну українську класику, в тому числі - з репертуару «Океану Ельзи»

Сьогодні, 7 травня, о 14:00 у Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться концерт «Славетна Перемога». Про це повідомили в Департаменті масових комунікацій Харківської облдержадміністрації. На захід, що проходить за підтримки ХОДА, запрошені ветерани з усіх районів області. Перед почесними гостями виступлять хор Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, хор курсантів та оркестр Національної академії Нацгвардії України, чоловічий ансамбль «Суголосся» Харківського училища культури й ансамбль танцю цього ж училища «Закаблуки», а також ансамбль дитячої пісні «Брава», оркестр Харківського музучилища, актори театрів міста, студенти училища культури і музучилища. 

Події дня!

7 травня о 12:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом ветеранів Другої світової війни головою обласної державної адміністрації Ігорем Райніним з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги. Під час заходу Ігор Райнін вручить відзнаки голови Харківської обласної державної адміністрації учасникам бойових дій у Другій світовій війні, а також працівникам тилу та інвалідам Другої світової. 7 травня о 14:00 у Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка (вул. Сумська, 9) відбудеться концерт «Славетна Перемога». Вхід на захід - за запрошеннями, які безкоштовно поширювалися через ветеранські організації усіх районів Харківської області.

На Харківщині посилять контроль за виконанням заходів з оздоровлення великої рогатої худоби

Сьогодні, 6 травня, на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній державній адміністрації розглядалося питання епізоотичної ситуації з лейкозу великої рогатої худоби в господарствах області. За інформацією заступника голови ХОДА Марка Беккера, протягом 2014-2015 років ця ситуація ускладнилася. У 8 господарствах Близнюківського, Дергачівського, Нововодолазького та Харківського районів  введені карантинні обмеження щодо утримання близько 1,5 тисяч голів великої рогатої худоби, хворої на лейкоз.

В області вживають всі необхідні заходи, щоб забезпечити порядок під час святкування Дня Перемоги

Про це 6 травня заявив журналістам начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв по завершенні на площі Свободи розводу служб і підрозділів міліції, які будуть задіяні для підтримки громадського порядку в Харківській області на період святкування 70-ї річниці Великої Перемоги. «Затверджено план проведення заходів на 8-9 травня. Також затверджено план охорони громадського порядку на кожному конкретному об'єкті. Є й секретний план, який ми не можемо розголошувати. Можу сказати, що на сьогодні ми чітко контролюємо ситуацію і приймаємо всі необхідні заходи, щоб під час святкування Дня Перемоги все пройшло спокійно і повністю під нашим контролем», - зазначив Анатолій Дмитрієв.

Харківський художній музей презентує виставку «Незабуті імена земляків»

В експозиції, яка почне працювати 7 травня, представлені твори харківських митців Григорія Томенка, Леоніда Чернова, Сергія Солодовника, яким у 2015-му виповнилося 100 років від дня народження, а також пейзажі Валеріана Нестерова. Харківський художній музей (вул. Раднаркомівська, 11) презентує виставковий проект «Незабуті імена земляків». Живопис і графіка з музейного зібрання та приватних колекцій розкриють своєрідність творчих пошуків яскравих представників харківської художньої школи, їх жанрові пріоритети та художньо-образні особливості. Виставка працюватиме щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:30.

Пройшов інструктаж харківської міліції, задіяної у заходах з охорони громадського порядку 8 і 9 травня

Сьогодні на площі Свободи відбувся розвод служб і підрозділів міліції, які будуть задіяні для підтримки громадського порядку в Харкові на період святкування 70-ї річниці Великої Перемоги. Зокрема, в розводі були зайняті співробітники підрозділів міліції громадської безпеки, Збройних сил України, спецбатальйонів патрульної міліції особливого призначення, Державної служби з надзвичайних ситуацій, ДАІ, Державної служби охорони, військовослужбовці Нацгвардії, курсанти вузів системи МВС, кінологи. Інструктаж особового складу провів начальник ГУ МВС України в Харківській області генерал-майор міліції Анатолій Дмитрієв. За його словами, працівники правоохоронних органів перебувають у бойовій готовності і готові гідно виконувати свої професійні обов'язки.

На Меморіалі Слави відкрили нову стелу з іменами 260 героїв-харків'ян

Сьогодні, 6 травня, на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулося відкриття ще однієї меморіальної стели. На гранітній плиті висічені імена 227 Героїв Радянського Союзу (трьом звання присвоєно двічі), 31 повного кавалера ордена Слави, двох нагороджених чотирма медалями «За відвагу». Всі вони - уродженці Харківської області. Ідея увічнити імена земляків-героїв належить громадській організації «Харківський клуб «Генерал». За словами її голови Валентина Голіка, протягом року клуб вів пошукову роботу, збираючи інформацію з різних джерел - державних архівів, Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка та бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Викладачі-пенсіонери повертаються на роботу до ВНЗ Харківської області

Позитивна тенденція намітилася після прийняття наприкінці квітня Верховною Радою України змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «З 1 квітня 2015 року набрала чинності низка змін, внесених до законодавства України і бюджетний кодекс. Відповідно до цих змін велика кількість працюючих пенсіонерів або не могли отримувати пенсію в повному обсязі, або повинні були вибирати: пенсія або зарплата. Це стосується й пенсіонерів-науковців. Місто Харків - це студентський центр України, у нас досить велика кількість вищих навчальних закладів. Ми відзначали негативну тенденцію: багато пенсіонерів-викладачів вирішили зберегти свої пенсії та почали звільнятися. Ми звернули увагу на це уряду України, і керівництво держави все-таки прийняло цю норму. Верховною Радою України був проголосований - більше 300 голосів - закон, який дозволяє пенсіонерам-науковцям отримувати й заробітну плату, і пенсію. Хіба що пенсіонер, що працює, отримує 85% заробітної плати. Зараз уже намітилася позитивна тенденція: викладачі похилого віку, що володіють серйозним багажем знань, повертаються до ВНЗ», - зазначила Юлія Світлична. 

Громади Харківщини отримають більше повноважень і додаткові фінанси

На засіданні робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад Харківської області обговорювали перспективний план формування територій. Засідання проходило під керівництвом заступника голови ХОДА Вячеслава Аббакумова. Як пояснила керівник регіонального Офісу з питань впровадження цих реформ Діана Баринова, до 11 травня вони зберуть всі пропозиції від районів, далі розроблять карту та паспорти нових територіальних громад області. Паралельно з цим проходитиме широке обговорення проекту перспективного плану з подальшим його винесенням на розгляд та погодження сесії обласної ради. «Реформа передбачає зменшення кількості громад шляхом їх укрупнення, об’єднання, а також передачі максимальної кількості повноважень на місця, наділення громад більшими ресурсами», - пояснила Діана Баринова.  

З липня в центрах надання адмінпослуг почнуть реєструвати права на будинки та квартири

До жовтня 2015 року державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також прав власності на нерухоме майно будуть здійснювати і в адмінцентрах, і в Реєстраційній службі Міністерства юстиції України. Надалі цю функцію повністю передадуть ЦНАП, повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «З жовтня ці послуги надаватимуть виключно центри адміністративних послуг. Зараз у нас перехідний період - шість місяців. Щоб спростити цю систему, ми налагоджуємо механізм співпраці з Реєстраційної службою. Протягом двох місяців ми спробуємо розмістити в кожному центрі адмінпослуг фахівця від реєстраційної служби, який буде паралельно видавати ці документи. Таким чином ми привчимо мешканців Харківської області ходити за наданням саме цих видів послуг до адмінцентрів, а також допоможемо співробітникам адмінцентрів влитися в процес і розібратися в ньому», - пояснила Юлія Світлична. 

На Харківщині ярі зернові та зернобобові засіяли на площі 338,8 тис. га

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 6 травня по всіх категоріях господарств регіону аграрії провели посів даних культур на 66%. В тому числі посіяно ранні зернові та зернобобові на площі 202,4 тис. га. Також у Департаменті АПР зазначили, що посіви кукурудзи на зерно на сьогоднішній день складають 134,5 тис. га, або 48% до запланованого. Гречки посіяно 887 га (7% до запланованого), проса - 666 га (7% до запланованого).

За час проведення акції «За чисте довкілля» в області вже ліквідували майже 800 сміттєзвалищ та висадили 25 тис. дерев

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, до заходів з благоустрою територій населених пунктів області було залучено 5462 підприємства, установи, організації та понад 282 тис. осіб. Вони ліквідували 764 сміттєзвалища, зібрали 6303 м3 відходів та висадили 24736 дерев. «Планові показники проведення Дня благоустрою територій населених пунктів районами та містами обласного значення були виконані», - зазначив Євгеній Шахненко. Також він додав, що в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» продовжуються заходи з благоустрою території Харківської області. Вказана акція триватиме до 31 травня. 

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер 6 травня провів особистий прийом громадян. Більшість звернень стосувалися земельних питань. Мешканці Харкова просили надати допомогу в приватизації земельної ділянки в с. Мала Рогань, присвоєнні кадастрового номеру на ділянку на території Дергачівського району, оформленні документів на право користування ділянкою, що розташована на території Малоданилівської селищної ради, а також посприяти подальшому розвитку дитячого тенісу на Харківщині. Під час прийому громадянам було надано консультації керівниками Головного управління Держземагентства у Харківській області, Департаменту у справах молоді та спорту, юридичного департаменту ХОДА. Вирішення питань, що потребують більш обґрунтованої відповіді, Марк Беккер взяв під особистий контроль.

Архів документів