Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Національний університет цивільного захисту України відкриває табірний збір для першокурсників

Відкриття табірного збору відбудеться 16 травня о 10:00 на навчально-тренувальному полігоні університету, що в урочищі Фігурівка Харківської області. Збір триватиме з 12 травня до 26 червня. На заході будуть присутні керівництво університету, гості та батьки першокурсників.

За січень-квітень 2015 року до зведеного бюджету області надійшло 5182,2 млн.грн. або 106,3% до плану

В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження до бюджету збільшились на 31,8% або на 1250,9 млн.грн. Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене змінами, внесеними до бюджетного і податкового законодавства, та надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: субвенції на підготовку робітничих кадрів, освітньої та медичної субвенцій. Про це повідомили в Департаменті фінансів Харківської облдержадміністрації. Доходів до загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло в сумі 1987,5 млн.грн. або 119,3% до плану на період. В порівнянні з відповідним періодом 2014 року надходження збільшились на 417,5 млн.грн. або на 26,6%. Планові показники доходів виконані всіма місцевими бюджетами області.

Харків’янки здобули ліцензію на Олімпійські ігри

На Кубку Європи з синхронного плавання, який відбувався у Голландії з 8 по 10 травня, збірна команда України в складі харківських майстринь цього виду спорту завоювала золоту та дві срібні медалі, а також путівку до Ріо-де-Жанейро. Про це повідомили у Департаменті у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. 11 травня літак зі збірною командою України на борту приземлився у Харкові. В аеропорту спортсменок та тренерів чекали рідні та близькі, а також почесна делегація на чолі з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко, який від Харківської облдержадміністрації привітав команду з успіхом. «Наші спортсмени завоювали першу олімпійську ліцензію. Ми дуже раді за дівчат. Тепер залишилася справа за малим - щоб наша група також завоювала ліцензію на Олімпійські ігри. Побажаємо їм у цьому удачі», - зазначив Віталій Кириленко.

Події дня!

Сьогодні, 12 травня, о 16:00 на стадіоні «Динамо» (вул. Динамівська, 3) відбудеться урочисте відкриття XII літньої Універсіади з легкої атлетики за участю голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна.

Харківські пауерліфтери перемогли на чемпіонаті Європи

В Німеччині завершився чемпіонат Європи з пауерліфтингу, на якому харківські спортсмени завоювали 7 медалей, а саме: 4 золоті, 2 срібні та 1 бронзову. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. Сергій Білий в в/к до 83 кг виборов три золоті медалі - в присіданні, жимі лежачи та сумі. Дебютантка міжнародних змагань Євгенія Тішакова виборола в тязі золоту медаль, дві срібні медалі в присіданні та сумі і одну бронзову медаль в жимі лежачи. Спортсменка виступала в в/к 84 кг.

У цьому році на очисних спорудах в Дергачівському районі облаштують блоки біодисків

За інформацією заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка, у поточному році продовжується виконання робіт за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища по об’єкту «Реконструкція очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області» в сумі 5 млн. грн., що надасть можливість у поточному році виконати в повному обсязі підготовчі роботи для будівництва блоку каналізаційних очисних споруд біодиску, здійснити влаштування будівлі блоку біодиску, а також придбати чотири біодиски та здійснити їх монтаж.

Отримати компенсації для впровадження енергоефективних заходів можуть як фізичні, так і юридичні особи

Оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 року № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», спрямовану на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів. «З прийняттям цього документу в Україні на національному рівні запроваджується механізм стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. На отримання компенсації можуть розраховувати як фізичні особи – мешканці приватних будинків та квартир у багатоквартирних будинках, так і юридичні особи - об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК)», – пояснив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко.

На Універсіаді з легкої атлетики в Харкові позмагаються спортсмени з 22 регіонів України

До нашої області прибули вже понад 300 студентів-спортсменів, які візьмуть участь у XII літній Універсіаді України з легкої атлетики. Про це повідомив директор Департаменту науки та освіти Харківської обладміністрації Анатолій Бабічев. Універсіада відкриється сьогодні, 12 травня, о 16:00 на стадіоні «Динамо» (вул. Динамівська, 3). Тут же будуть проходити всі змагання. «Спортсмени приїхали з 22 регіонів України, в тому числі є й збірна команда Луганської області. Це третя Універсіада з легкої атлетики, яку приймає Харківщина. У нас також проходили IV і VI Універсіади. У змаганнях візьмуть участь спортсмени найвищого рівня - в тому числі олімпійці. Таким чином боротьба буде запеклою», - підкреслив Анатолій Бабічев. 

У Харкові пройшов концерт з нагоди Дня Полонії

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка з ініціативи Генерального консула Республіки Польща у Харкові Станіслава Лукасіка 11 травня відбулися урочисті заходи у зв'язку з 224-ю річницею прийняття Конституції, а також Дня Полонії і поляків за кордоном. З нагоди національних свят Польщі в заході взяла участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, а також депутати Харківської облради. «Шановний пане Генеральний консул! Шановні пані та панове! 3 травня 1791 року була прийнята Конституція Республіки Польща. Цей документ вважається першою конституцією в Європі, другою у світі (після Конституції США), яка стала фундаментом, що об'єднав народ, адже для поляків свобода і процвітання Батьківщини - понад усе. Разом з тим, День Полонії - це свято мільйонів людей, коли згадують своїх предків, шанують їх внесок у боротьбу за незалежність Польщі. Ми дуже вдячні керівництву Польщі за підтримку в такий непростий для України період - відчуття дружнього плеча в такий час просто безцінне. Щиро бажаю Вам, шановний пане Генеральний консул, а у Вашій особі і всьому польському народові, мирного неба, щастя і благополуччя», - звернулася до присутніх Юлія Світлична.

«Металіст» і «Волинь» зіграли в результативну нічию. Заходи безпеки на харківському стадіоні були посилені

Харківський «Металіст» 11 травня в рамках 23-го туру української футбольної Прем'єр-ліги вдома зіграв внічию 3:3 з луцькою «Волинню». Дублем у складі харків'ян відзначився Прийомов (74-а і 87-а хв.), ще один м'яч - на рахунку у Бесєдіна (90-а). У складі «Волині» м'ячі забили Кобахідзе (39-а) і Бікфалві (77-а і 89-а). Після цього матчу в активі «Металіста» 31 очко (шосте місце), а «Волинь» набрала 27 очок (сьоме місце). На сьогоднішньому матчі були присутні більше 5 тисяч уболівальників. Багато з них прийшли з українською символікою та прапорами України. Під час поєдинку постійно звучали футбольні речівки, присвячені «Металісту», вболівальники активно підтримували улюблену команду до останньої хвилини матчу. Футбольний матч на рідному стадіоні відвідав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, а також заступники голови ХОДА Юлія Світлична, Євгеній Шахненко, Марк Беккер, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, радник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко.

Петро Порошенко присвоїв звання «Мати-героїня» майже п'ятистам жінкам

З нагоди Дня матері, який відзначається 10 травня, Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» 458 багатодітним матерям. Почесне звання присвоюється Главою держави жінкам, котрі народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Харківська область і Україна в цілому можуть повністю розраховувати на співпрацю з Норвегією

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 11 травня зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде. У ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку українсько-норвезького співробітництва, а також перспективи налагодження міжрегіональної співпраці Харківської області та Норвегії. «Я бачу дуже важливий момент в тому, що ви змогли стабілізувати ситуацію в Харківській області. З упевненістю можу сказати, що ваш регіон і Україна в цілому можуть розраховувати на співпрацю з Норвегією. Це буде підкреслено в розмові з Президентом України Петром Порошенко. Я вже вшосте відвідую Україну за останні півроку. Це підтверджує те, що Норвегія зацікавлена у розвитку України в майбутньому. Торік наше партнерство значно зміцнилося. І, звичайно, при успішному впровадженні реформ в Україні, ми б хотіли ще більше посилити наші партнерські зв'язки, в тому числі з Харківською областю. Зі свого боку обіцяємо всіляку підтримку», - зазначив Борге Бренде.

Обласна влада домовилася з урядом Норвегії про виділення допомоги переселенцям

Керівництво Харківської облдержадміністрації безпосередньо вело переговори про надання допомоги мешканцям Донбасу, які виїхали в наш регіон з населених пунктів, де проводиться антитерористична операція. Плануються, що гроші на потреби вимушених переселенців надійдуть протягом місяця. Загальна сума інвестицій, які будуть направлені в Україну для надання допомоги багатодітним сім'ям, пенсіонерам та інвалідам, складе 5 млн. євро. «П'ять мільйонів євро, які були виділені Норвегією, призначаються всій Україні і розподілятимуться залежно від потреб переселенців», - зазначив міністр закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде сьогодні, 11 травня, під час брифінгу з журналістами. За словами Борге Бренде, гроші надійдуть протягом місяця на рахунки міжнародних організацій «Червоний Хрест» і «Врятуємо дітей». Їх завдання - з'ясувати потреби вимушених переселенців і надати людям допомогу. Підхід буде індивідуальний. Одним допоможуть речами, іншим нададуть грошову допомогу.

Міністр закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде прибув до Харкова

 У Міжнародному аеропорту «Харків» його зустріли т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко. Нагадаємо, 11 травня об 11:30 відбудеться брифінг міністра закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. В ході брифінгу Борге Бренде розповість про допомогу, яку надасть уряд Норвегії вимушеним переселенцям в Україні. Місце брифінгу – Будинок рад, 2-й поверх (вул. Сумська, 64, розширювач біля приймальні голови ХОДА).

Ігор Райнін вручив матері солдата, загиблого в АТО, його орден «За мужність» III ступеня

Уродженець Дергачівського району Кудайназар Саіпов був посмертно нагороджений Указом Президента України №109 від 26 лютого 2015 «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України». Рідних героя - мати та сестру - 9 травня було запрошено взяти участь у вшануванні ветеранів, що відбулося на Меморіалі «Висота Маршала Конєва». Під час заходу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін вручив нагороду матері загиблого. Довідка. Кудайназару Саіпову було 34 роки. Загиблий родом з смт Пересічне Дергачівського району. Він пішов на фронт добровольцем, служив у 24-му батальйоні територіальної оборони «Айдар». Убитий снайпером під час чергування на блокпосту в м. Щастя Луганської області. 

Співробітників ХОДА та СБУ нагородили медалями «За жертовність і любов до України»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан 9 травня вручили медалі Української Православної Церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України» співробітникам облдержадміністрації та СБУ. Нагородження проходило на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» під час урочистостей з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом і Дня Перемоги. Зокрема, медалями «За жертовність і любов до України» нагородили заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова, директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайла Черняка та начальника головного відділу Управління СБУ в Харківській області Андрія Салєнкова. 

На меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відзначили День Перемоги

На території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» сьогодні, 9 травня, пройшла урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом і Дня Перемоги. Гостей та ветеранів зустрічали старшокласники місцевої школи, які роздавали штучні червоні маки - символи пам'яті. Після чого розпочався мітинг на честь Дня Перемоги. «Сьогодні вся Україна - від Харкова до Львова - святкує День Великої Перемоги. Сьогодні ми дякуємо ветеранам Другої світової війни за їх хоробрість і подвиги, які дозволили перемогти нацизм. Дорогі ветерани, тільки зараз ми розуміємо, що ви зробили для нас і для всієї України. Ви відвойовували кожен сантиметр нашої Батьківщини, безстрашно трощачи ворога, і 9 травня 1945 року ворог був переможений. Так і сьогодні ваші онуки і правнуки хоробрі, сильні і патріотичні, захищаючи наші рубежі на сході України. Але головним словом сьогоднішніх днів має бути слово «мир». Я переконаний, що в Україні і в Харківській області буде мир, ми його прагнемо і обов'язково доб'ємося», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, звертаючись до ветеранів.

У День Перемоги на Меморіалі Слави відбулася урочиста церемонія покладання квітів

Сьогодні, 9 травня, на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста хода та церемонія покладання квітів на честь Дня Перемоги. В урочистому заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати, керівники підприємств області, ветерани і учасники АТО, представники громадських організацій, духовенство, учнівська молодь, мешканці та гості міста. Вже майже 40 років у цей день тисячі харків’ян приходять на це святе місце, щоб покласти квіти та схилити голови перед світлою пам'яттю тих, хто ціною свого життя відвоював мир на нашій землі.

Вячеслав Аббакумов вручив привітання від Президента України Героям Радянського Союзу

Вітальну адресу від Президента України Петра Порошенка Героям Радянського Союзу - генерал-майору армії Федору Петровичу Пуртову і генерал-майору авіації Михайлу Полікарповичу Карпєєву 8 травня вручили заступник голови-керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов та в.о. військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. «Сердечно вітаю вас з 70-ю річницею Перемоги. Ви належите до легендарної когорти оборонців рідної землі, визволителів європейських народів від нацистського поневолення. Ваші мужність у жорстоких боях з ворогом, копітка праця у роки повоєнної відбудови здобули всенародне визнання й повагу співвітчизників.

На Сахновщині планують розвивати спорт та поліпшувати медичне обслуговування

Під час робочої поїздки до Сахновщинського району голова ХОДА Ігор Райнін відвідав село Лигівку, де в найближчому майбутньому повинні з'явитися нова амбулаторія сімейного типу та спортзал в місцевому навчально-виховному комплексі. Як розповіла директор Лигівского навчально-виховного комплексу Валентина Перевишко, їх школа була побудована ще 60 років тому, і тоді спортзал за проектом не був передбачений. Так що взимку уроки фізкультури у них проходять в холі школи. Зараз у лигівській школі навчається 109 учнів з п'яти населених пунктів, ще 25 дітей відвідують дошкільний підрозділ. Бачачи таку ситуацію, Ігор Райнін пообіцяв, що в обласному бюджеті закладуть кошти на будівництво спорткомплексу, і протягом 2-3 років проект реалізують. 

Мешканці Первомайського району вшанували пам'ять земляків, які загинули за часів Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко відвідав Первомайський район та привітав ветеранів та мешканців району та міста з Днем пам’яті та примирення, з 70-ю річницею Великої Перемоги. Мешканці Первомайщини, зібравшись разом на загальний районний мітинг, який відбувся в селі Закутнівка, вшанували пам'ять земляків, які героїчно загинули за часів Другої світової війни, низько схиливши голови перед їх могилами.

Роботу Сахновщинського району курируватиме Юлія Світлична

Сьогодні на зустрічі з активом Сахновщинського району голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін прийняв рішення поліпшити роботу РДА та особисто доручив своєму заступнику - Юлії Світличній, яка була присутня на зустрічі, кожну другу та четверту суботу місяця проводити в районі особисті прийоми громадян, спілкуватися з активом і вирішувати проблемні для району питання.

На чемпіонаті України зі стрибків у воду харків’яни здобули дві золоті та одну бронзову нагороду

5 та 7 травня у Харкові відбувся юнацький чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікової групи «Е», на якому спортсмени Харківської області посіли перше загальнокомандне місце. За підсумками змагань, участь в яких прийняли спортсмени 2006 року та молодше, харків’яни здобули дві золоті та одну бронзову нагороду. Чемпіонами України в цій віковій групі стали Матвій Баранов та Анастасія Туренко, «бронзу» виборола Мирослава Бондарчук.

У Сахновщинському районі відкрили пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам

Меморіальну стелу з іменами земляків, загиблих в Афганістані, встановили за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. «Сахновщинський район - останній в області, де до цих пір не була увічнена пам'ять земляків, які воювали в Афганістані. 70 мешканців району були учасниками бойових дій, двоє з них загинули в тій війні. У лютому, коли відзначалася 26-а річниця виведення військ з Афганістану, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін виступив з ініціативою створити такий пам'ятник», - повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА, голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко. 

Сахновщинський район повинен бути лідером у проведенні реформ в регіоні. Ігор Райнін

В ході сьогоднішнього візиту на Сахновщину голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін провів зустріч з управлінсько-господарським активом району. На зборах Ігор Райнін розповів про соціально-економічну та політичну ситуацію в області, зазначивши при цьому, що в цілому вона – стабільна. Також голова ХОДА нагадав, що в найближчі п'ять днів представить пакет реформ у сфері житлово-комунального господарства, освіти та охорони здоров'я в області та зазначив, що саме Сахновщинський район повинен бути лідером в їх проведенні.

В Харківській області відзначать 170-річчя від дня народження славетного земляка Іллі Мечникова

15 травня виповнюється 170 років з дня народження видатного біолога, лауреата Нобелівської премії, одного із основоположників ембріології, порівняльної патології, імунології і мікробіології Іллі Ілліча Мечникова (1845-1916). В ознаменування цієї дати в Державній науковій бібліотеці імені В. Короленка 14 травня відкриється тематична виставка «І.І. Мечников - видатний мікробіолог». 19 травня відбудеться засідання круглого столу за темою «Нобелевській лауреат І.І. Мечников - гордість Харкова». В Інституті мікробіології та імунології ім. І. І. Мечникова Національної академії медичних наук України 15 травня в онлайн режимі відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання боротьби з інфекційними захворюваннями».

До уваги ЗМІ!

9 травня в 9:00 на Меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» (смт. Солоницівка, Дергачівський р-н) пройдуть святкові заходи, присвячені Дню Перемоги. Збір акредитованих журналістів - о 7:50 біля Будинку рад з боку вул. Іванова. о 9:00 на Меморіалі Слави (вул. Сумська, Лісопарк) урочисте покладання квітів на честь Дня Перемоги за участю керівництва облдержадміністрації. У понеділок, 11 травня, об 11:30 відбудеться брифінг міністра закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. В ході брифінгу Борге Бренде розповість про допомогу, яку надасть уряд Норвегії вимушеним переселенцям в Україні. Місце брифінгу – Будинок рад, 2-й поверх (вул. Сумська, 64, розширювач біля приймальні голови ХОДА).

У День пам'яті та примирення на Меморіалі Слави зібралися тисячі харків'ян вшанувати пам'ять загиблих воїнів

Сьогодні, 8 травня, на Меморіалі Слави в Лісопарку до Дня пам'яті та примирення відбулася урочиста хода та церемонія покладання квітів. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв. Ходу відкрили ветерани Другої світової війни з полковими знаменами. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Під звуки гімну України пролунав триразовий залп. Представники Харківської єпархії Української православної церкви провели молебень за загиблими.

Юні бадмінтоністи Харківщини завоювали медалі на турнірі в Києві

Участь у змаганнях «Київські каштани» серед юнаків та дівчат 2003-2004 р.н. та 2005 р.н. і молодше взяли понад 100 бадмінтоністів з семи областей України, і за його підсумками спортсмени Харківської області вибороли 2 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. Обидві золоті медалі були на рахунку Олександри Кисельової, яка стала переможницею турніру в віковій групі 2005 року народження. У фіналі жіночій одиночній категорії харків'янка з рахунком 2:0 по сетах обіграла Алісу Мовчан з Одеси, а в парі з харків'янином Олексієм Титовим завоювала «золото» в змішаній парній категорії. У фіналі юні харків'яни з рахунком 2:0 обіграли бадмінтоністів з Миколаєва Єгора Леонтьєва і Софію Поклонову.

В Історичному музеї до 70-ї річниці Перемоги оновили експозицію «Велич подвигу народного»

Переглядаючи фотоматеріали, відвідувачі зануряться у події 1939-1945 років. Доповненням до цього є композиція з квітів, основу якої складають маки – символ пам’яті про жертви світових війн у Європі. Так, у залах подано матеріал, пов'язаний з обороною Харкова. Зокрема, розділ, у якому висвітлюються бойові дії літа 1941 р., доповнено фотографіями випускників Харківського військового прикордонного училища та перших днів окупації.

Архів документів