Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На прийомі у Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Сьогодні, 20 травня, пройшов особистий прийом заступника голови Харківської облдержадміністрації Марка Беккера. Більшість звернень стосувалися земельних питань. Так, мешканець Харківського району просив заступника голови регіону допомогти у виділенні земельної ділянки для ведення рибного господарства, а мешканці Печенізького та Зачепилівського районів звернулися з проханням допомогти оформити їм ділянки для ведення особистого господарства в селі. Ще одне звернення стосувалося оренди ділянки на території Мереф'янського лісництва. З таким проханням до Марка Беккера звернувся голова однієї з сільських рад. Так, сільський голова хоче облаштувати там реакційну зону, яку безперешкодно зможуть відвідувати місцеві мешканці. 

У Дергачівському районі підтримали заходи з об’єднання територіальних громад

19 травня в залі засідань Дергачівської РДА під головуванням голови районної державної адміністрації Олександра Політухи відбулось засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад за участю голови районної ради Михайла Бушева, експерта Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування Ігоря Лисенка та членів Робочої групи.

Харківська область є одним з лідерів банківської системи в Україні і розвивається динамічніше будь-якого іншого регіону нашої країни. Юлія Світлична

Сьогодні, 20 травня, у малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківського працівника. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та заступник голови Харківської облради Олена Олешко. «Дуже важливо відзначити, що банківська система є основою будь-якої держави. І ми всі прекрасно розуміємо, що саме банківська система часто стає інвестором великих регіональних проектів, інвестором підприємств, організацій, малого та середнього бізнесу, а також фізичних осіб. Ми переживали складні часи за останні роки незалежності України. Ми пережили з вами дуже складний минулий рік. І потрясіння фінансового сектора, банківської системи дуже чекали наші недруги. Але завдяки вашій злагодженій роботі, вашому професіоналізму цього деструктиву ніхто не дочекався. Ви - ті люди, які стоять на сторожі стабільності фінансової системи, які тримають всю нашу країну, бо якщо не буде стабільної економічної ситуації, не буде і стабільної державної політики. Тому, шановні банкіри, я вам бажаю стабільності, збільшення капіталу, надійних партнерів і гідної оцінки з боку клієнтів», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до працівників банківської сфери.

В університеті міського господарства імені О.М. Бекетова обговорили питання енергоефективності житлових будівель

Семінар на тему: «Енергоефективність житлових будівель. Передумови модернізації житлового фонду: вирішення питань управління житлом та виконання вимог щодо показників енергоефективності будівель» відбувся 19 травня. Захід був організований Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, Фондом власників житла недержавних форм власності «Сприяння» та Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO) за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Харківські туроператори візьмуть участь у міжнародному форумі з морського туризму «Posidonia-2015»

Фахівці у галузі туризму Харківщини запрошуються на ІІІ Міжнародний форум «Posidonia-2015», який проходитиме 26-27 травня в м. Афіни (Греція). Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. В рамках роботи форуму передбачається обговорення питань, пов’язаних з морським туризмом, презентуватимуться системи туристичних об’єктів (готелів, курортів, аеропортів) та потенціал постачальників туристичних послуг, компаній технічної підтримки, тощо.

23 травня у Харкові відзначатимуть День української культури

Заходи почнуться о 13:00 парадом вишиванок. «Вдягни свою найкращу вишиванку і доведи, що Харків – це українське місто!», - закликають організатори. Парад пройде від ст. м. «Університет» до ст.м. «Історичний музей».

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 20 травня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде урочистий прийом з нагоди Дня банківських працівників за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Світличної; о 12:00 у Палаці праці (пл. Конституції, 1, 3 під., 2-й пов.) відбудеться профспілковий форум Дніпропетровської та Харківської областей на тему: «Удосконалення соціального діалогу в сучасних умовах» за участю т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка. 

В Нововодолажському районі будують екопоселення за старовинними технологіями

Про це розповів під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олег Яцина. Він пояснив, що в липні стартує перший етап проекту екопоселення «Ордовська слобода». У Нововодолажському районі з’являться 20 будинків, зведених за старовинними технологіями з екологічних матеріалів (саман, очерет). «На території поселення планується відкрити вулицю майстрів, де буде кузня, гончарня, ткацтво, вишивка. Пригощати туристів будуть слобожанськими стравами. Там можна буде покататися на конях», - повідомив Олег Яцина. 

До Харківського художнього музею колекціонер передасть 2000 картин

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олег Яцина, харківський колекціонер Ілля Лучковський вирішив безкоштовно передати свою колекцію картин до Харківського художнього музею. Зараз спеціалісти музею завершили первинну обробку колекції та розпочали підготовку документації. На цей час колекціонер вже передав близько 500 творів. В цілому його колекція складається з 2 тис. картин. «Колекція оцінюється в мільйони доларів. В колекції представлено живопис радянської епохи, причому там є картини всіх ключових художників радянського періоду. Ілля Якович виявляє таку високу громадську позицію. Він навіть відмовився відібрати картини для продажу, всю колекцію передав до музею», - пояснив Олег Яцина.  

На першому місці в реформі місцевого самоврядування – людина і її інтереси. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода

Перспективний план формування територій громад не є фактом об’єднання громад, а лише баченням ефективного територіального устрою на базовому рівні в межах відповідної області, сказав В’ячеслав Негода. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спростував некомпетентні заяви про те, що у процесі підготовки проектів перспективних планів формування територій громад влада начебто насильно змушує громади до об’єднання.

На Харківщині обговорять перспективи співробітництва IT-компаній та навчальних закладів

21 травня о 14:00 у приміщенні Харківського комп'ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ» (вул. Красіна, 4) відбудеться круглий стіл на тему: «ІТ та навчальні заклади: синергія співпраці». Організаторами заходу виступають Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону та Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Учасниками круглого столу будуть керівники ІТ-компаній регіону, представники навчальних закладів та органів державної влади Харківщини, експерти. 

Польща сприятиме Харківщині з питань підготовки проектів для залучення європейських інвестицій

На запрошення Маршала Великопольського воєводства Республіки Польща Марека Возняка 14-15 травня поточного року заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації Віктор Коваленко відвідали м.Познань з метою поновлення побратимських зв’язків між Харківською областю та Великопольським воєводством в рамках Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво від 2002 року.

Харківські театри з успіхом виступають за кордоном

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка нещодавно повернувся з театрального фестивалю «Українська весна», який проходив в Познані (Польща). Там він виступав з виставою «Антігона в Нью-Йорку» режисера Анжея Щитка. Про це повідомив під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олег Яцина. «Вистава пройшла з великим успіхом. Буквально наводжу слова польського режисера: «Кращих акторів, ніж в вашому театрі, в світі не існує». Дуже приємно, що наш харківський театр досяг такої похвали», - додав Олег Яцина. 

На місці пам'ятника Леніну на площі Свободи може з'явитися фонтан зі стелою або скульптура етнографічних регіонів країни

На сьогоднішній день розглядається ціла низка ідей, що ж має бути на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові. Як розповів 19 травня на прес-конференції директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Олег Яцина, харків'яни активно вносять пропозиції щодо подальшого використання цього майданчика. Так, на сьогодні існує вже більше 10 проектів облаштування території на місці колишнього пам'ятника на площі Свободи, починаючи від фонтану зі стелою з прізвищами сотні відомих харків'ян і закінчуючи скульптурою етнографічних регіонів України. «Зараз всі пропозиції та ідеї акумулюються і розглядаються. Нам хотілося б, щоб це був збірний образ, щоб новий пам'ятник не був пов'язаний з конкретною особистістю. Найбільш вдалі проекти, думаю, повинні обговорюватися з громадськістю. Якщо у вас є цікаві пропозиції, приходьте з ними до нас або до Департаменту культури міськради», - підкреслив Олег Яцина.

ХОДА уклала меморандум про співпрацю з Міжнародним агентством регіонального розвитку «GloBee»

Документ 19 травня підписали голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та голова громадської організації «Міжнародне агентство регіонального розвитку «GloВee» Дмитро Шувал. Тепер організація, що створена для просування соціально-економічних інтересів регіонів України на міжнародному рівні, буде активно співпрацювати з Харківською областю. Основні напрямки діяльності «GloВee» - це залучення інвестицій у проекти місцевого розвитку, сприяння експортній діяльності підприємств, налагодження зв'язків із міжнародними фінансовими інститутами. У агентства вже є представництва в Німеччині та Швейцарії. В даний момент у рамках співпраці з «GloВee» та Фондом «Україна - США» планується відкриття офісу Харківської області у Вашингтоні. У ході зустрічі голова ХОДА Ігор Райнін підкреслив, що Харківська область - надійний і вигідний партнер. 

В стислі терміни Зачепилівський район надасть проекти пропозицій щодо об’єднання територіальних громад

В Зачепилівському районі пройшло чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад. Голова районної державної адміністрації Андрій Конопля нагадав, що районною Робочою групою 8 травня було проведено перше засідання, і більшість членів висловилися за те, що територіальним громадам необхідно об’єднуватися в один потенційний адміністративний центр спроможної територіальної громади на основі селища Зачепилівка. До цього центру увійдуть 9 сільських рад Зачепилівського району та Зачепилівська селищна рада.

Із США направлять гуманітарну допомогу для переселенців, які мешкають на Харківщині

Надання підтримки внутрішньо переміщеним особам стане одним із напрямків співпраці між Харківською облдержадміністрацією та Фондом «Україна - США». Це питання обговорювалося 19 травня в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівництвом Фонду. «Багато людей дивляться на Вашингтон і адміністрацію Обами, Конгрес, що там відбувається «на пагорбах», але недооцінюють те, наскільки звичайні американці готові допомагати Україні. Там величезний ресурс доброзичливості. Залучення гуманітарної допомоги - це можна робити, і ми цим займаємося. Сьогодні відправили наш перший контейнер до Дніпропетровської області, другий готується. При систематичній роботі у Вашингтоні це можна робити дуже швидко і ефективно», - пояснив віце-президент Фонду «Україна - США» Маркьян Бєлінський. 

У Вашингтоні з'явиться офіс Харківського регіону

Відповідні домовленості були досягнуті 19 травня в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівництвом фонду «Україна - США» та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee». Головним завданням представників Харківщини у Вашингтоні стане просування інтересів нашої промисловості, науки й аграрного сектора, пошук ринків збуту та інвесторів. «Ми розуміємо, що ресурси Сполучених Штатів великі. Там є інвестори, які готові не тільки розширюватися на території США, але і відкрити свій бізнес на будь-якій іншій території, в тому числі і в Україні. Ми намагаємося не втратити і цієї можливості, налагоджуємо зв'язки для того, щоб у Вашингтоні з'явилися лобісти, які представлятимуть інтереси Харківської області, харківських підприємств в різних бізнес-структурах США», - пояснила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

В Харківській області посіви гречки збільшать до 14,6 тис. га

В Україні посівна кампанія ярих зернових підходить до фіналу. Ярі зернові та зернобобові культури при прогнозі 7 млн. га посіяно на площі 6,5 млн. га (92%). Такі дані сьогодні, 19 травня, навів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, головуючий під час всеукраїнської селекторної наради. Крім того, він зазначив, що в регіонах необхідно збільшувати посіви гречки. Аграрії Харківської області, незважаючи на погодні складності нинішньої весни, завершують сівбу ярих зернових і зернобобових культур. Станом на 18 травня фактично посіяно 92% (472,6 тис. га) запланованих площ (515,4 тис. га). Крім того, по всіх категоріях господарств планується збільшити і провести посів гречки на площі 14,6 тис. га, що на 827 га більше прогнозованих показників на 29 квітня. На даний момент посів гречки проведено на площі 9,4 тис. га (69%) до раніше запланованих 13,6 тис. га.

Харківська область обрана пілотним регіоном в реалізації проекту «Електронний уряд». До роботи над проектом залучать місцеві IT-компанії

Урядом України та Адміністрацією Президента України за сприяння Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» досягнуто домовленості про залучення компанії «Portis Consulting» для стратегування, проектування, розробки та впровадження системи електронного управління в Україні на платформі «Microsoft SharePoint» в рамках реалізації положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Пілотним регіоном в реалізації проекту обрана Харківська область. Про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з директором компанії «Portis Consulting» з питань реформування державних інститутів Маурісом Кемпбеллом та директором представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шоном Кілті.

Фермери Харківщини продовжують висаджувати овочі

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР Харківської облдержадміністрації, станом на 19 травня по всіх категоріях господарств посіяли ярих зернових та зернобобових культур на площі 479,2 тис. га, або 93% до прогнозу. Так, кукурудзи на зерно посіяли 258,8 тис. га, або 90% до запланованого, гречки - 10,3 тис. га (75%) та проса - 9,7 тис. га (76%).

У «Бузку» покажуть дитячі картини

Сьогодні, 19 травня, в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриються дві виставки - «Дорога до майстерності» та «Миттєвості гармонії». Виставка «Дорога до майстерності» проходить під керівництвом харківської художниці та викладача живопису Олени Кішкурно. На виставці представлені роботи її учнів, виконані в різних техніках олійного живопису, в різних стилях і напрямках.

Харківські спортсмени привезли медалі етапу чемпіонату України зі стрибків у воду

З 12 по 18 травня у Києві відбувся перший етап чемпіонату України зі стрибків у воду, на якому спортсмени Харківської області завоювали два перших, чотири других та два третіх місця. Участь в змаганнях взяли 69 спортсменів з восьми областей України. Переможцями цього етапу в синхронних стрибках серед змішаних пар з 10-метрової вишки стали харків’яни Данило Горенко та Вероніка Буйлук.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 19 травня, о 15:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, 5 пов.) відбудеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму ХОДА Олега Яцини на тему: «Культурні події в житті Харківської області. Проблеми та перспективи розвитку туристичної сфери та збереження культурної спадщини регіону». 

Стипендії від ХОДА отримуватимуть 20 видатних і 20 молодих вчених Харківщини

Дипломи стипендіатам вручив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін у рамках святкування Дня науки України. «Керівництво області націлене на підтримку харківської науки - не тільки вчених зі світовими іменами, а й молодого покоління. Безумовно, фінансова підтримка у вигляді стипендій - це далеко не все. Ми знаємо, що відбувається в науковому середовищі, бачимо гідних і готові надавати їм необхідне сприяння», - підкреслив Ігор Райнін. Хто отримає стипендії ХОДА, визначали експертні комісії. При цьому враховувалося більше 20 критеріїв, повідомив директор Департаменту освіти і науки Харківської обладміністрації Анатолій Бабічев. 

В Україні почав працювати саll-центр з питань енергоефективності

Операторський центр створений Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України з метою проведення роз'яснювальної роботи. Всі, у кого є питання в частині економічних, технічних і правових основ участі населення, ОСББ, ЖБК в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів, можуть телефонувати (044) 292-32-57. Саll-центр працює з 9:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів). Також відповіді на запитання можна отримати, надіславши лист електронною поштою: energoefect@saee.gov.ua.

В облдержадміністрації нагородили працівників музеїв

Сьогодні, 18 травня, в малому залі Харківської облдержадміністрації в Міжнародний день музеїв пройшло урочисте нагородження працівників музейної сфери Харкова та області. Нагороди вручали т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко та заступник голови Харківської облради Олена Олешко. «Для України цей день виходить за рамки професійного свята і має загальнонаціональне значення. Здатність зберігати і збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації. Харківщина володіє безцінними музейними колекціями, і саме працівники музеїв відкривають це багатство людям», - зазначив Вадим Глушко. 

Споживачі області розрахувалися за надане тепло на 82,4%

За оперативними даними станом на 18 травня з початку 2015 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 82,4%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 11,9% (за відповідний період 2014 року – 94,3%). Про це повідомляють в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА. Так, рівень розрахунків населення – 94,5% (за відповідний період 2014 року – 98,9%), установ, які фінансуються з державного бюджету – 74,5% (74,6%), з місцевих бюджетів – 64,3% (82,9%), інших споживачів – 76,8% (83,2%). 

Станом на 18 травня на Харківщині ярі зернові та зернобобові культури засіяні на площі 472,6 тис. га, або 92% до прогнозу

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, кукурудзи на зерно посіяно 253,8 тис. га, або 88% до запланованого, гречки - 9,4 тис. га (69%), проса - 6,6 тис. га (68%). Продовжується посів технічних культур. Соняшник посіяно на площі 328,3 тис. га, що становить 95% до запланованого, сої - 26,2 тис. га (73%).

В Музеї Сковороди розіграють книгу Ігоря Зарудка з унікальним автографом

Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди продовжує акцію з розіграшу книжок для прихильників музею у соціальних мережах. У травні всі охочі можуть позмагатися за книгу Ігоря Зарудка «Якщо твій Янгол Йосипівна» з унікальним автографом. «У чому унікальність цих подарунків? А в тому, що кожен автор, якого музей залучає до цієї акції, не просто ставить свій підпис, а й пояснює, хто для нього Григорій Сковорода. Таких ексклюзивних книжок буде тільки три – одна зберігатиметься у фондах музею, а дві отримають найактивніші учасники конкурсу-розіграшу», - пояснюють організатори.

Архів документів