Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 1 червня уряд залишає пільги для пенсіонерів за віком та інвалідів на проїзд у міському і приміському транспорті

Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд. Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко. «Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови №354 від 17.05.1993 та №555 від 16.08.1994 щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди», - пояснив він.

На Харківщині завершують посів зернових

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР Харківської облдержадміністрації, станом на 25 травня по всіх категоріях господарств проведено посів ярих зернових та зернобобових культур на площі 491,7 тис. га, або 95% до прогнозу. Так, кукурудзи на зерно господарства області посіяли 266,4 тис. га, або 93% до запланованого. Гречки - 13,2 тис. га, або 97% та проса - 9,3 тис. га, або 96% до запланованого. «Продовжується посів технічних культур. Соняшник посіяли на площі 350,5 тис. га, сої посіяли 32,5 тис. га, або 90% до запланованого», - повідомляють в департаменті. 

Харків’яни - переможці першої ліги клубного чемпіонату України з бадмінтону

В Вінниці відбулися змагання першої ліги клубного чемпіонату України з бадмінтону, переможцем якого стала команда Харківського спортивного бадмінтонного клубу. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Участь в чемпіонаті взяли 12 команд з Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Харківської області та міста Київ. За підсумками команда Харківського спортивного бадмінтоного клубу (Владислав Трегубенко, Владислав Стерин, Євген Поздняков, Марина Іллінська, Анна Міхалькова і Дана Гриненко) завоювала звання чемпіона першої ліги. 

В Нововодолазькому районі проведуть тренувально-показові навчання по боротьбі з холерою

Навчання, які організовує Департамент охорони здоров'я ХОДА спільно з ГУ Держсанепідслужби в Харківській області, пройдуть 28 травня на базі Нововодолазької центральної районної лікарні (вул. Пушкіна, 16). Початок – 10:00. У ході навчань будуть відпрацьовані функціональні обов'язки та практичні навички медичного персоналу щодо якісного й ефективного проведення лікувально-профілактичних та протиепідемічних заходів на кожному етапі навчання - виявлення хворого, надання першої долікарської, екстреної медичної допомоги, спеціалізованої медичної допомоги, робота епідеміологічної та дезінфекційних бригад, життєво важливих для ліквідації осередку особливо небезпечної інфекції. 

Мешканці області розрахувалися за тепло на 96,6%

За оперативними даними станом на 25 травня з початку року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 84,3%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 10% (за відповідний період 2014 року – 94,3%). Про це повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА. Так, рівень розрахунків населення – 96,6% (за відповідний період 2014 року – 98,9%). Установи, які фінансуються з державного бюджету, розрахувалися на 75,8% (за відповідний період 2014 року – 74,6%), з місцевих бюджетів – 66,1% (82,9%), інші споживачі – 80,2% (83,2%). 

Харківський «Локомотив» втретє поспіль став чемпіоном України

Харківський футзальний клуб «Локомотив» впевнено завоював чемпіонський титул в нинішньому сезоні національної Екстра-ліги. В фінальній серії до трьох перемог проти хмельницького «Спортлідера», щоб довести свою перевагу, харків’янам вистачило лише три матчі.

Президент відзначив державними нагородами військових, які були поранені або загинули у боях на Донбасі

Президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким державними нагородами відзначено 264 військовослужбовці, з них 228 – військові Збройних Сил України, які загинули у боях за незалежність країни на Донбасі. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента. Загиблих бійців відзначено посмертно високими військовими нагородами – орденами Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» III ступеня – за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Значна кількість – захисники Дебальцевського плацдарму та Донецького аеропорту. 

Сьогодні у Бальній залі Kharkiv Palace відбудеться Благодійний бал-маскарад «За мир!»

Організатором події є громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації». Захід реалізується при підтримці Харківської обласної державної адміністрації в особі голови області Ігоря Райніна. До створення балу-маскараду долучилися члени організації волонтерів «Сестра милосердя АТО». У програмі балу-маскараду 100 пар студентів харківських навчальних закладів виконають масштабні танцювальні номери. На присутніх чекає неймовірна театрально-танцювальна вистава від провідних хореографів міста. Усі номери, які побачить глядач протягом вечора, будуть об`єднані єдиною темою та ідеєю про збереження миру, запобігання війни та допомогу постраждалим від бойових дій.

12 тисяч велосипедистів і новий рекорд України: у Харкові пройшов ювілейний Велодень-2015

24 травня на площі Свободи у Харкові під час відкриття ювілейного - десятого - велопробігу харківські велосипедисти встановили новий рекорд України в номінації «Найбільша фігура з велосипедів». 3 тис. 207 учасників побудували рухливу фігуру велосипеда, яка складалася з коліс, рами і керма. Цей рекорд зафіксували представники Книги рекордів України. Попередній становив 1 тис. 587 осіб і належав Чернігову. Після чого з площі Свободи стартував велопробіг, в якому взяли участь близько 12 тис. чоловік. Серед них - заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, заступник харківського міського голови Олександр Попов, директор Департаменту масових комунікацій Михайло Черняк, а також представники «Харківського велосипедного союзу», спільноти «Харків Турист», клубу «БайкЦентр» і просто велосипедисти-любителі.

Держслужбовці позмагалися у волейболі, міні-футболі, а також настільному тенісі, шахах та шашках

На базі КДЮСШ «ХТЗ» 23 травня відбулася обласна Спартакіада серед державних службовців, переможцем якої став Департамент у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. За перемогу в традиційних змаганнях, які проводяться Департаментом у справах молоді та спорту, боролися 128 учасників, які представляли 11 команд - департаменти та Апарат облдержадміністрації. Змагання пройшли в п’яти видах спорту – волейболі, міні-футболі, а також настільний теніс, шахи та шашки, де визначали переможців окремо серед жінок та чоловіків. 

Близько 3000 харків'ян встановили танцювальний рекорд України

23 травня одночасно на площі Свободи вальсували приблизно 1500 пар, серед яких були як професіонали, так і аматори. Досягнення харків'ян у ході фестивалю під відкритим небом «Харківський вальс» зафіксували представники Книги рекордів України. У танцювальному флешмобі брали участь професійні спортсмени-бальники, студенти та курсанти харківських вузів, вихованці танцювальних колективів, школярі, а також усі бажаючі. Танцювали під пісню, яку виконала заслужена артистка України Євгенія Костенко. «Я дуже рада, що така кількість харків'ян і мешканців області сьогодні присутні на цьому заході. Воно - колосальне. Завтра на велодні плануємо встановити ще один рекорд України. Ми теж будемо брати в ньому участь - поїдемо на велосипедах за вказаним маршрутом. А 30 травня, напередодні Дня захисту дітей, я вас запрошую до саду Шевченка, де кожен маленький мешканець Харкова отримає солодкий подарунок. Також в місті пройде низка інших заходів, які показують, що Харків - це столиця культури, спорту і молоді», - підкреслила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

На площі Свободи стартував фестиваль під відкритим небом «Харківський вальс»

Захід, у якому беруть участь як професійні танцюристи, так і аматори, у Харкові проходить вперше. «Дозвольте мені від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна привітати вас у цей сонячний, святковий день. Здорово, коли наше місто повертається до мирного життя. Здорово, коли ми разом готові зрушити гори. Сьогодні спільними зусиллями міста та області, я впевнена, ми поб'ємо рекорд України з масового виконання вальсу. Бажаю вам гарного настрою, бажаю позитиву. Разом у нас все вийде. Успіху вам!»,- побажала заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. 

Харків у 2015 і 2016 роках буде головувати в Асоціації міст-володарів Призу Європи

Таке рішення одноголосно прийняли учасники пленарного засідання Генеральної Асамблеї Асоціації, яке пройшло в Харкові 23 травня. У заході взяли участь представники шести міст: Анкара і Бурса (Туреччина), Альтеттінг і Нюрнберг (Німеччина), Клайпеда (Литва), Гдиня (Польща). Представники міст, що входять до Асоціації, підкреслили, що передача головування Харкову - це ще один спосіб, яким європейці висловлюють солідарність з нашим регіоном та Україною в цілому. «Мешканці Харківської області обрали європейський шлях розвитку, європейські цінності. Цей вибір захистили мільйони людей, і зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб європейська мрія України була втілена в життя», - підкреслила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична у своєму виступі перед учасниками Генеральної Асамблеї. Харківський міський голова Геннадій Кернес, у свою чергу, зазначив, що місто, розташоване в східній Україні, вперше буде головувати в Асоціації. 

Промова заступника голови ХОДА Юлії Світличної на засіданні Генеральної Асамблеї міст-володарів Призу Європи

Шановні присутні! Шановні керівники міст! За дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна вітаємо вас на території Харківської області та безпосередньо в місті Харкові. Народ України, мешканці Харківської області обрали європейський шлях розвитку, європейські цінності. Цей вибір захистили мільйони людей, і зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб європейська мрія України була втілена в життя. 27 червня минулого року Президент України Петро Порошенко в Брюсселі підписав Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.  20 країн-членів ЄС уже ратифікували цю угоду. З 1 січня 2016 року вона набере чинності в повному обсязі.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 травня, о 10:00 на базі тренінгового центру ГУМВС України в Харківській області (вул. Сокільники, 23) пройде Перший обласний зліт студентів-волонтерів Харківщини «Волонтер XXI століття». Захід відвідає керівництво Харківської облдержадміністрації. Під час зльоту презентують роботу підрозділів ОВС кінного взводу, кінологічної служби та підрозділу спеціального призначення. Також на базі центру пройдуть гра-квест «Волонтер XXI століття» та святковий концерт. Учасників та Героїв України пригостять польовою кашею. 

Мешканцям Куп’янського району роз’яснили переваги об’єднання територіальних громад

21 травня відбулися збори мешканців Смородьківської та Кіндрашівської сільських рад за участю голови Куп’янської РДА Миколи Ситника, заступника голови районної ради Світлани Жукової, Куп’янського міжрайонного прокурора Володимира Калюги, представників Пенсійного фонду, працівників правоохоронних органів, спеціалістів Держкомзему, РЕСу, філії «Укртелеком», керівників управлінь та відділів райдержадміністрації. Метою проведення зборів було безпосереднє спілкування з населенням сільських громад району, виявлення наболілих питань і пошук шляхів їх вирішення. Також були розглянуті шляхи реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».  

В двох районах області зимою заощадять ще більше тепла

Протягом квітня-травня цього року за рахунок коштів обласного бюджету в повному обсязі виконали роботи по заміні вікон із застосуванням енергозберігаючих технологій у закладах освіти та охорони здоров’я Сахновщинського та Золочівського районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Як пояснив Євгеній Шахненко, заміна вікон дозволила поліпшити умови перебування дітей в школах та пацієнтів в поліклініках. Вартість виконаних робіт склала 750 тис. грн. 

Ігор Райнін нагородив кращих працівників профспілкових організацій Харківщини

Сьогодні, 22 травня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін в ході селекторної наради нагородив кращих працівників профспілкових організацій Харківщини. «Сьогодні ми нагороджуємо кращих громадських діячів профспілкових організацій, яким ми довіряємо, які вже багато зробили, і в яких віримо», - зазначив Ігор Райнін. За сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток області та активну громадську діяльність Почесними грамотами обласної державної адміністрації нагороджені:

Тристоронній діалог «влада - профспілки - роботодавці» повинен набирати новий аспект і нові ефективні шляхи співпраці. Ігор Райнін

Сьогодні, 22 травня, в малому залі Будинку рад відбулася селекторна нарада з представниками галузевих профспілкових організацій області та головами районів під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На нараді обговорювалося питання поліпшення соціального діалогу та співпраці між профспілками Харківської області та органами влади. «Я буду регулярно зустрічатися з представниками профспілкових організацій. На підприємствах, які буду відвідувати, я також буду проводити зустрічі з трудовими колективами та первинними профспілковими організаціями. На попередніх зустрічах звучало, що в районах області співпраця між профспілками та місцевими органами влади недостатньо щільна. Я вивчив і проаналізував ситуацію, і скажу, що підтримую думку обласного профспілкового комітету. Необхідно провести установчі наради, щоб з боку районних профспілкових організацій був конструктив. Щоб це були дійсно кроки назустріч, а не гасла і реклама нашої співпраці», - зазначив Ігор Райнін.

Харківський викладач отримав державну нагороду «Заслужений працівник освіти України»

За дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна заступник керівника області Юлія Світлична сьогодні, 22 травня, під час відкриття Міжнародного форуму «Україна - Європейський Союз: новий рівень кооперації» вручила державну нагороду завідувачу кафедри української мови ХарРІ НАДУ при Президентові України Редіну Петру Олексійовичу. Так, Указом Президента України №269 від 15 травня 2015 року «Про відзначення державними нагородами з нагоди Дня науки» за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Петру Редіну присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України». 

Харківський регіон готовий до європейської інтеграції

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична під час V Міжнародного форуму «Україна - Європейський Союз: новий рівень кооперації». Заступник керівника регіону зазначила, щоб досягти цього, українському суспільству довелося подолати великий, тернистий шлях. «Новий Бюджетний і Податковий кодекси дали старт реальній фінансовій децентралізації в нашій країні. Місцеві бюджети в Україні вже збільшені на 35%, і це лише перший етап. Тільки бюджет Харківської області зріс більш, ніж на 3 млрд. грн., і перевищить 14 млрд. грн. в цьому році. Вперше для нашого регіону передбачені цільові субвенції в сумі 5,5 млрд. грн. на освіту, медицину і дитячо-юнацькі спортивні школи», - розповіла Юлія Світлична. 

На Харківщині ярі зернові та зернобобові культури посіяно на площі 489,4 тис. га, або 95% до прогнозу

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 22 травня по всіх категоріях господарств кукурудзи на зерно посіяно 265,3 тис. га, або 92% до запланованого, гречки - 12,6 тис. га (92%), проса - 8,7 тис. га (90%). Продовжується посів технічних культур. Соняшник посіяно на площі 347,9 тис. га, сої - 32 тис. га, або 89% до запланованого.

У Харкові відкрився міжнародний форум «Україна - Європейський Союз»

У Харківському регіональному інституті НАДУ при Президентові України сьогодні, 22 травня, відкрився V Міжнародний форум «Україна - Європейський Союз: новий рівень кооперації», який традиційно проводиться в кінці травня в рамках циклу заходів Харківської обласної державної адміністрації та ХарРІ НАДУ, присвячених святкуванню «Дня Європи». Як повідомила на відкритті заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, на офіційному рівні Україна відзначає Дні Європи вже вдванадцяте. «Але саме сьогодні ми можемо твердо заявити: ідея євроінтеграції раз і назавжди перейшла для нас з розряду декларацій у площину конкретних справ. 27 червня минулого року Президент України Петро Порошенко в Брюсселі підписав Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. 1 січня 2016 року вона набуде чинності в повному обсязі. Угоду ратифікували вже 20 країн-членів ЄС. І зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб втілити в життя всі реформи, які задекларовані в цьому історичному для України документі», - сказала Юлія Світлична. 

Дергачівська міськрада підтримала створення територіальної громади, центром якої мають бути м. Дергачі

За ініціативи Дергачівського міського голови Олександра Лисицького відбулось зібрання з активом міської ради щодо питання об’єднання територіальних громад. Експерт Офісу з питань впровадження реформи Ігор Лисенко розповів про перебіг та особливості реформи місцевого самоврядування, а також відповів на запитання, які порушувалися громадою міста та керівниками органів місцевого самоврядування.

Харків’яни перемогли у чемпіонаті України з вільної боротьби

В Херсоні відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 1998-1999 років народження. Участь у ньому взяли 376 спортсменів з 18 областей України та міста Києва. За підсумками змагань на рахунку борців Харківської області було 3 золоті, 2 срібні та 6 бронзових медалей.

Харків’яни вшанували пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 154-ї річниці перепоховання Кобзаря

Сьогодні, 22 травня, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди 154-ї річниці перепоховання Кобзаря на Канівській горі. Вшанування поета відбулося в рамках Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…» Покласти квіти до пам’ятника генію українського письменництва, художнику, громадському та політичному діячеві Тарасу Шевченку прийшли т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, депутати обласної ради, працівники департаментів та відділів обласних та міських органів влади, керівники підприємств та організацій, представники духовенства області, громадські та молодіжні організації.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 22 травня, о 12:00 у малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з представниками профспілкових організацій регіону за участю голови ХОГА Ігоря Райніна.

Золочівську РГА очолив Ігор Гурін

Розпорядження Президента України № 548/2015-рп про призначення Ігоря Гуріна головою Золочівської районної державної адміністрації Харківської області було опубліковане на офіційному сайті 21 травня.

На Харківщині обговорять співпрацю з ЄС (програма форуму)

22 травня о 10:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (1-й поверх, зала № 1) почне роботу V Міжнародний форум «Україна – Європейський Союз: новий рівень кооперації», який традиційно проводиться наприкінці травня в рамках циклу заходів Харківської обласної державної адміністрації та ХарРІ НАДУ, присвячених відзначанню «Дня Європи». У відкритті форуму візьме участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Підхід до преси учасників пленарного засідання запланований на 10:45. Для участі у роботі форуму запрошені керівники Харківської області, ректори вищих навчальних закладів, провідні науковці наукових та освітніх установ Харківщини, представники дипломатичного корпусу країн ЄС в Україні, посадові особи органів державного управління та місцевого самоврядування, представники засобів масової інформації, громадських організацій.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 22 травня, о 10:00 відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятника Т. Шевченку з нагоди перепоховання тіла Кобзаря на Канівській горі. Вшанування поета відбудеться в рамках Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій ...»; о 10:00 у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Коваля (пр. Леніна, 9А, головний корпус, 4 пов., ауд.401) відбудеться круглий стіл на тему: «Туристичний імідж як чинник конкурентоспроможності регіону», в роботі якого візьмуть участь почесні гості: науковий співробітник Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України, директор Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської ОДА, професор Полтавського університету економіки і торгівлі; о 10:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) почнеться V Міжнародний Форум «Україна - Європейський Союз» в рамках святкування Дня Європи в Україні за участю заступника голови ХОДА Юлії Світличної, а також Генеральних консулів Республіки Польща та Республіки Албанія в Харкові, Генерального консула Республіки Німеччина в Донецьку. О 10.45 запланований підхід до преси учасників пленарного засідання форуму.

Архів документів