Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юлія Світлична привітала учнів школи №61 із закінченням навчального року

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична сьогодні, 29 травня, взяла участь у святі «Останнього дзвоника» в Харківській загальноосвітній школі №61. Цього року школу закінчили 27 учнів. Юлія Світлична привітала учнів школи із закінченням навчального року. «Випускники, попереду у вас - зовнішнє незалежне оцінювання. Ви всі старалися протягом всіх цих років, і, я впевнена, що ви добре знаєте кожен обраний вами предмет. Зберіться, здайте тести на вищі бали і вступайте до тих ВНЗ, куди плануєте. Дев'ятикласники, вам потрібно ще складати іспити, не розслабляйтеся і успішно їх здайте. Всім учням школи я бажаю не лінуватися. Після літніх канікул на вас чекає черговий навчальний рік. Влітку виконайте хоча б половину тих завдань, які вам видали вчителі», - зазначила заступник керівника області. 

400 дітей із соціально незахищених сімей області відправилися відпочивати на море

Путівки для школярів до Дитячого закладу санаторного типу «Таврія» (у м. Скадовськ Херсонської області) придбали за рахунок коштів обласного бюджету. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, яка 28 травня приїхала на Південний вокзал проводжати юних мандрівників. «Керівником області Ігорем Райніним було прийнято рішення виділити з бюджету області на оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей у чотири рази більше коштів, ніж торік. Всього на ці цілі передбачено 27 млн.грн. Таким чином, ми можемо безкоштовно оздоровити 6000 діток. Сьогодні ми відправляємо до Херсонської області перших 400 школярів, які вже закінчили навчальний рік», - уточнила Юлія Світлична. За її інформацією, кожна путівка в табір «Таврія» обійшлася бюджету області в 4900 грн. У «Таврії» діти з Харківської області проведуть 21 день. Вожаті та вихователі дитячого санаторію обіцяють, що нудьгувати в цей час хлопцям та дівчатам не доведеться. 

У Хорошевському геріатричному пансіонаті відкрили відремонтоване відділення для проживання переселенців з обмеженими можливостями

Сьогодні, 28 травня, в Хорошевському геріатричному пансіонаті (Харківський район) урочисто відкрили відремонтоване відділення, де будуть проживати тимчасово переміщені особи з обмеженими фізичними можливостями. У відкритті нового приміщення для переселенців взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, представники Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», співробітники і підопічні пансіонату. Приміщення в геріатричному пансіонаті відремонтували з урахуванням специфічних потреб проживання осіб з обмеженими фізичними можливостями: встановлено спеціальне обладнання для їх самостійного пересування по приміщенню (розширені дверні прорізи, облаштовані поручні в коридорах і кімнатах), а також забезпечені комфортні санітарно-гігієнічні умови (встановлені спеціальні сантехнічні прилади, ванні кімнати облаштовані підйомними механізмами).

До уваги ЗМІ!

Завтра, 29 травня, об 11:00 у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні № 1 (вул. Клочківська, 337а) відбудеться свято для всіх маленьких пацієнтів, які проходять лікування у цьому закладі, серед яких - і діти із зони АТО. На заході буде присутня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Студенти згадували історію української державності

Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина сьогодні, 28 травня, вручив грамоти та подарунки переможцям контрольного заходу за темою «Князь Володимир Великий – значна постать в історії української державності», який проходив серед студентів обласних вищих мистецьких навчальних закладів. «Таким чином ми хотіли нагадати про роль історичної спадщини Руси-України в її становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації», - пояснюють в департаменті. 

У регіоні відкриються 80 пляжів, обладнаних для відпочинку

Про це директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв повідомив сьогодні, 28 травня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка проходила під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. Райдержадміністраціями, виконавчими комітетами міст обласного значення були визначені та затверджені для відкриття 80 місць масового відпочинку громадян біля водойм. 14 з них перебувають у дитячих оздоровчих таборах, 23 - на базах відпочинку, а 43 - це пляжі загального користування. Не планують відкривати місця масового відпочинку біля водойм цього року в Близнюківському, Зачепилівському, Ізюмському, Сахновщинському, Шевченківському районах та Люботині.

Для оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей за рахунок коштів обласного бюджету придбають 6 тис. путівок

Про це заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова повідомила сьогодні, 28 травня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нарада проходила під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. «Харківська область займає одну з лідируючих позицій у сфері оздоровлення дітей, підготовки та проведення літніх оздоровчих кампаній. Нагадаю, що з початку року припинено фінансування оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів соцстраху. Розуміючи високу відповідальність перед дітьми та їхніми батьками, головою облдержадміністрації Ігорем Райніним прийнято рішення про збільшення в 4 рази коштів з обласного бюджету для придбання близько 6 тис. путівок для оздоровлення дітей соціально незахищених категорій», - підкреслила Лариса Козлова.

Громади Вовчанського району об'єднають до чотирьох

В Вовчанському районі під час пленуму районної організації ветеранів України голова районної ради Анатолій Степанець роз’яснив громаді питання реформування місцевого самоврядування, децентралізації державної влади, методику формування територіальних громад. Так, за його словами, у Вовчанському районі пропонується створити чотири спроможні територіальні громади з адміністративними центрами у м. Вовчанськ, селі Жовтневе Друге, селищах Старий Салтів та Білий Колодязь, які будуть здатні забезпечувати належний рівень надання послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунального господарства. 

На Харківщині готовність захисних споруд становить 73%

Сьогодні, 28 травня, відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. Під час наради фахівці обговорили стан готовності споруд цивільного захисту регіону та завдання щодо його поліпшення. «Захисні споруди - актуальне питання, яким ми займаємося з минулого літа і в області, і в місті. Питання захисних споруд було, є та буде дуже важливим. Адже вони використовуються не тільки у випадку воєнних дій, а й під час різних надзвичайних подій як природних, так і техногенних», - зазначив Вячеслав Аббакумов. На сьогоднішній день кількість захисних споруд області становить 1044 одиниці. З них: 389 класифікуються як сховища, а 655 - як протирадіаційні укриття.

Ігор Райнін назвав першочергові реформи, які пройдуть в Харківській області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 28 травня, зустрівся з колишнім віце-прем'єром Уряду Республіки Польща, професором Лєшеком Бальцеровичем. На зустрічі обговорювали проведення реформ в Україні та особливості реформування різних сфер в Харківській області. «Позиція Президента України Петра Порошенка однозначна - війна не є приводом не проводити реформи. Ми підготували низку проектів реформ регіонального рівня, які входять до пакету національних реформ. Зараз ми над ними активно працюємо», - розповів Ігор Райнін. Він зазначив, що в області почали наводити порядок у сфері земельних ресурсів, щоб зробити цю сферу прозорою. «Щоб люди могли оформити землю дешевше, ніж вони роблять це зараз, і, головне - щоб місцеві бюджети не залишалися осторонь. Ми боремося з корупційною складовою, яку, на жаль, вітають самі аграрії, і це неправильно», - підкреслив Ігор Райнін. 

Вітаю прикордонників Харківської області з їх професійним святом!

Зараз ваша професія - одна з найважливіших в країні. Адже саме ви стоїте на форпості рубежів України, захищаючи мир у містах і селах Харківщини. У першу чергу від злагодженості дій та професіоналізму тих, хто з гордістю носить зелені берети, залежить спокій наших громадян. Повірте, ми знаємо і цінуємо те, що ви робите для мирного життя. У тому числі, завдяки вам наші діти можуть безбоязно ходити до дитячих садків і шкіл, гуляти в парках, а місто - дихати атмосферою свят. Професіоналізм прикордонників і значний внесок у справу захисту цілісності та незалежності держави важко переоцінити. У цей день всім прикордонникам хотілося б побажати миру, здоров'я та наполегливості в вашій праці на благо України. Спасибі вам за те, що оберігаєте спокій в Харківській області!

«Укрзалізниця» вводить нові правила перевезень пасажирів та вантажу

З 29 травня відповідно до наказу Міністерства інфраструктури № 145 від 20 квітня 2015 року для покращення обслуговування клієнтів і розширення переліку послуг «Укрзалізниця» перевозитиме пасажирів, вантаж і пошту за новими правилами. Для перевезення дітей у внутрішньому сполученні більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження. Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Ефективне енергоспоживання – найголовніша складова реформування ЖКГ регіону. Учасники конференції з питань розвитку комунальної галузі

27 травня у Харківському національному університеті міського господарства ім.О.М. Бекетова розпочала роботу IV Міжнародна науково-практична конференція «Економічні проблеми та перспективи розвитку житлово-комунального господарства на сучасному етапі». «Одне з першочергових завдань, яке на сьогодні поставлене перед житлово-комунальною галуззю, - це перехід до ефективного енергоспоживання», - зазначив у своєму вітальному слові до учасників конференції Олег Масленніков - начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарств та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації.

З 1 червня 2015 року припиняється призначення спецпенсій. Павло Розенко

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року Пенсійний фонд України з 1 червня 2015 року припиняє призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко. «Затягнути зі скасуванням спецпенсій ні в кого не вийде. Це принципова позиція моя, як міністра соціальної політики, і уряду в цілому. З червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», як усім звичайним людям», - наголосив міністр, зауваживши, що ця норма не стосується науковців та військовослужбовців. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Харківські дзюдоїсти привезли медалі Кубку України

На Кубку України з дзюдо, який відбувся у Києві, спортсмени Харківської області завоювали шість медалей, в тому числі одну золоту. В змаганнях взяли участь понад 250 дзюдоїстів з 20 областей України, а за їх підсумком на рахунку харківських борців була одна золота, дві срібні та три бронзові медалі. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Станом на 28 травня в області ярі зернові та зернобобові культури посіяли на площі 497,8 тис. га, або 97% до прогнозу

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, по всіх категоріях господарств кукурудзи на зерно посіяно 267,9 тис. га, або 95% до запланованого, гречки - 13,8 тис. га (97%), проса - 9,8 тис. га (101%). Продовжується посів технічних культур. Соняшник посіяно на площі 358,0 тис. га, сої - 32,8 тис. га, або 97% до запланованого.

В місті Барвінкове відремонтують міст

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, на розгляд чергової сесії обласної ради буде винесено питання стосовно передбачення за рахунок коштів обласного бюджету фінансування об’єкту «Капітальний ремонт мосту через річку Сухий Торець в м. Барвінкове Харківської області» в сумі 5 млн. грн. За словами Євгенія Шахненка, на даний час Департамент капітального будівництва ХОДА розпочав процедуру закупівлі. Оголошення про початок проведення процедури закупівлі вже подано на публікацію.

На Харківщині визначили переможців конкурсу «Учень року-2015»

27 травня в районному Будинку культури смт Печеніги відбулось урочисте нагородження переможців V районного конкурсу «Учень року-2015». В урочистостях взяв участь заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов. Члени журі обирали переможців у 3 номінаціях: «Інтелектуал року», «Творча особистість» і «Молодіжний лідер року». Всі лауреати конкурсу отримали грамоти Печенізької районної державної адміністрації і цінні подарунки.

Закордонні інвестори готують пропозиції для Харківської області

Про це розповіла заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична під час міжнародної конференції «Європейські стандарти економічного розвитку та їх впровадження в Україні. Енергоефективність у міській політиці. Європейська перспектива», яка проходить в університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова. За її словами, вже відбулися переговори зі світовим гігантом - компанією «Бебкок і Вілкокс». І протягом трьох місяців компанія підготує розгорнуту, комплексну пропозицію для Харківської області, що стосується модернізації комунальної сфери, локалізації виробництва та поводження з твердими побутовими відходами. 

Харківський регіон прагне стати локомотивом національних реформ на регіональному рівні. Юлія Світлична

У Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова сьогодні, 28 травня, відкрилася міжнародна конференція «Європейські стандарти економічного розвитку та їх впровадження в Україні. Енергоефективність у міській політиці. Європейська перспектива». Конференція буде проходити два дні. Як зазначила на відкритті заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, сьогодні Україна і Харківська область, зокрема, націлені на глибоке реформування всіх сфер господарювання. «Реформи охопили оборонний і правоохоронний сектор, вищу школу, сферу державних закупівель. Ми всі чекаємо рішення парламенту, який повинен проголосувати за введення накопичувальної пенсійної системи в Україні. Революційні зміни відбуваються в енергетичній сфері, де за ініціативи президента здійснюється рішучий перехід від монополій до конкурентного ринку. У тому числі, це стосується ринку газу», - зазначила Юлія Світлична.

Лозовчани підтримали ініціативу міського голови щодо об'єднання територіальних громад

26 травня під головуванням мера Лозової Сергія Степанова відбулося громадське обговорення добровільного об'єднання територіальних громад за участю адміністративно-господарського активу міста та громадськості. Керуючий справами міськвиконкому Юрій Кушнір пояснив механізм об’єднання, розповів про переваги та додаткове фінансування з державного бюджету, яке отримають лише об’єднані спроможні громади.

ХОДА з'ясовує причини забруднення річки Мерла на Харківщині

Після надходження інформації про забруднення річки Мерла в Краснокутському районі Харківської області оперативна чергова група Держекоінспекції виїхала на місце події і відібрала проби поверхневих вод. Спеціалісти зараз проводять вимірювання вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах. У разі виявлення забруднення матеріали будуть передані до правоохоронних органів. Результати замірів будуть відомі найближчим часом. На момент відбору проб води і ґрунту причетних осіб у виявлених правопорушеннях Держекоінспекцією не встановлено. Однак, співробітниками Краснокутського РВ ГУМВС України в Харківській області зараз ведуться роботи по їх встановленню.

Події дня!

Сьогодні, 28 травня, в 10:00 в конференц-залі Музейного комплексу Харківського національного університету міського господарства ім. А. М. Бекетова відбудеться міжнародна конференція «Європейські стандарти економічного розвитку та їх впровадження в Україні. Енергоефективність у міській політиці. Європейська перспектива». У відкритті конференції візьме участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична. О 9:40 відбудеться підхід до преси учасників конференції. О 15:00 на базі Хорошевського геріатричного пансіонату (Харківський район) відкриють житло для переселенців похилого віку з Донбасу. Збір акредитованих ЗМІ - о 13:45 на вул.Іванова з боку Будинку рад. Також сьогодні, в останній день навчання, перші 400 дітей області, які потребують державної підтримки та уваги, їдуть до Дитячого закладу санаторного типу «Таврія» (м. Скадовськ, Херсонська обл.). Відкриття табірної зміни - 1 червня, в День захисту дітей. Проводити дітей на Південний вокзал приїдуть заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директори департаментів ХОДА, а також родичі дітей. Збір груп дітей - о 18.00 на привокзальній площі. О 18:20 заплановано підхід до преси. Всього за весь період літніх канікул до закладу «Таврія» буде направлено 2 тис. дітей. Серед дітей області, які обов'язково будуть забезпечені путівками, такі категорії, як: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди; діти з малозабезпечених та багатодітних сімей; діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків; талановиті та обдаровані діти та ін. Не залишаться без уваги і діти з сімей внутрішньо переміщених осіб, а також діти учасників АТО.

Вячеслав Аббакумов представив колективу нового керівника обласної Служби автомобільних доріг

Начальником Служби автомобільних доріг у Харківській області призначений Євген Зражевець. Сьогодні, 27 травня, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов познайомив нового керівника з колективом. «Євген Маркович, за дорученням голови облдержадміністрації Ігоря Райніна вітаю вас із призначенням», - підкреслив Вячеслав Аббакумов. На цю посаду Євген Зражевець був переведений з посади в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області. Наказ про призначення керівник агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний підписав 26 травня. Раніше пост начальника служби у Харківській області обіймав Ярослав Ковальчак.

ВНЗ Харківщини об'єдналися в університетський консорціум

На Раді ректорів вищих навчальних закладів Харківської області, яка проходила сьогодні, 27 травня, в технічному університеті сільського господарства ім. Петра Василенка, учасники домовилися про створення Харківського університетського консорціуму. Консорціум передбачає єдину інформаційну, наукову, освітню та інноваційну базу, якою будуть об'єднані навчальні заклади-учасники. Як пояснила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, тепер ВНЗ будуть спільно діяти, удосконалювати підготовку фахівців з вищою освітою, а також реалізовувати інноваційні проекти. «Вищі навчальні заклади не займатимуться науковою практикою поокремо, вони будуть об'єднуватися і виходити на міжнаціональний рівень спільно - залучати інвесторів для реалізації наукових ідей та міжнародні гранти на наукові розробки», - сказала Юлія Світлична. 

На закупівлю житла для учасників АТО уряд виділив 1 млрд.грн.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову про використання бюджетних коштів на закупівлю житла для учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих воїнів АТО. «З сьогоднішнього дня Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки та інші силові відомства матимуть право отримати 1 мільярд гривень на закупівлю житла як для учасників АТО, так і для членів сімей тих, які загинули під час проведення антитерористичної операції проти російських терористів», - підкреслив Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 27 травня.

Головне управління ДСНС в Харківській області розробило перший в Україні Атлас лісового фонду регіону

Головне управління ДСНС України в Харківській області розробило Атлас протипожежного впорядкування лісового фонду державних підприємств Харківського обласного управління лісового та мисливського господарств. Як розповів заступник начальника управління організації цивільного захисту ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Єфремов, це перший і поки єдиний в Україні Атлас, призначений для забезпечення якісної та оперативної роботи з гасіння пожеж у лісах нашої області.

В Харкові пройде міжнародна конференція з питань взаємовідносин Україна – ЄС (програма)

28-29 травня в конференц-залі Музейного комплексу Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова відбудеться Міжнародна конференція «Європейські стандарти економічного розвитку та їх впровадження в Україні. Енергоефективність в міській політиці. Європейська перспектива». У відкритті конференції візьме участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Відкриття конференції - о 10:00. О 9:40 відбудеться підхід до преси учасників конференції.

У Харківській області є всі ресурси для ліквідації надзвичайних ситуацій. Ігор Райнін

На полігоні Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України в с. Ватутіне (Нововодолазький район) 27 травня відбулися комплексні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежами в лісах. Навчання пройшли під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. «В цілому практичну частину проведених навчань я оцінюю на достатньому рівні. Ті недоробки, які ми сьогодні побачили, службою з надзвичайних ситуацій будуть виправлені. Голови райдержадміністрацій відповідні доручення отримали. У першу чергу, потрібно сконцентруватися і бути готовими до виникнення надзвичайних ситуацій та їх ліквідації. Ситуації бувають складними і такими, що вимагають прийняття чітких, швидких рішень. Ми ще раз проведемо відповідне засідання комісії з надзвичайних ситуацій, щоб посадові особи на місцях разом з Головним управлінням ДСНС в Харківській області були готові оперативно вирішувати будь-якого роду ситуації. У першу чергу, мова йде про лісові пожежі, оскільки наближається пожежонебезпечний період», - зазначив Ігор Райнін. Голова ХОДА також додав, що у Харківській області є всі необхідні ресурси для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Україна стала лідером серед країн «Східного партнерства» щодо експорту в ЄС

Україна стала лідером серед країн «Східного партнерства» щодо експорту в ЄС. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні, спираючись на дані Євростату. Зазначається, що 42% (або 13,8 млрд. євро) усього імпорту ЄС з країн «Східного партнерства» припадало на Україну. У 2004 р. ця цифра була на рівні 8,5 млрд. євро. Таким чином, за останні десять років було зафіксовано позитивний баланс ЄС у торгівлі з Україною, який у 2014 році склав плюс 3,4 млрд. євро.

Архів документів