Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Президент України нагородив бійців, загиблих на Донбасі

Петро Порошенко відзначив нагородами 280 військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції. Відповідний указ Глава держави підписав в четвер, 4 червня. Нагороджені військові Збройних Сил України загинули в результаті бойових дій на Донбасі протягом серпня 2014 року-лютого 2015 року, в тому числі в боях в районах Іловайська, Савур-Могили, Донецького аеропорту.

Харківські синхроністки отримали від облдержадміністрації вітаміни та зігріваючі мазі для підготовки до чемпіонату світу

Заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер передав головному тренеру збірної України з синхронного плавання Світлані Саідовій медикаменти та витратні матеріали для повноцінної підготовки до чемпіонату світу, який з 24 липня по 9 серпня пройде в Казані (Росія). Збірна команда України з синхронного плавання, в складі якої - тільки харківські синхроністки, отримала вітаміни, енергетики, зігріваючі мазі, спортивні тейпи, пластирі та багато іншого. «Спортсменки зможуть повноцінно підготуватися до чемпіонату. Тим більше, що на майбутніх змаганнях буде дуже щільна боротьба, потрібно себе зарекомендувати, щоб і в групових змаганнях завоювати ліцензію на Олімпійські ігри 2016 року», - зазначив Марк Беккер. 

У садочку-яслах «Сонечко», що у с. Нова Олександрівка Вовчанського району, відкрили нову групу

В урочистостях взяли участь голова Вовчанської районної державної адміністрації Петро Очередько, голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець, представники громадськості, батьки, вихованці дошкільного навчального закладу та односельці. Про це повідомляють у Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Роботу теплоелектроцентралі в селищі Есхар відновили

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, з 2 червня відновлено роботу філії «Теплоелектроцентраль» ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» (в минулому - ДП ТЕЦ-2 «Есхар»), яка виробляє електричну енергію та здійснює постачання гарячої води мешканцям смт. Есхар Чугуївського району області. Станом на сьогодні в роботі знаходиться одна турбіна. Електричне навантаження становить 48 МВт. Також Євгеній Шахненко зазначив, що на станції продовжується робота з накопичення твердого палива. Запаси вугілля на станції складають 7,4 тис. тонн. 

Марк Беккер звернувся до МОН з пропозицією виділити кошти на утримання майже 6 тис.учнів-переселенців у Харківській області

Сьогодні, 4 червня, відбулася селекторна нарада під головуванням заступника міністра – керівника апарату Міністерства освіти і науки України Олега Дерев`янка та за участю заступника голови обласної державної адміністрації Марка Беккера, на якій розглядалися питання виплати заробітної плати педагогічним працівникам за час щорічної відпустки та своєчасного фінансування навчальних закладів у найближчий час. Під час наради Марк Беккер звернувся до головуючого з пропозицією вирішити питання додаткового фінансування Харківської області в сумі 52 млн. 510 тис. грн. на утримання 5901 учня загальноосвітніх навчальних закладів, які переміщенні з районів тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Проект об’єднання у дві територіальні громади Валківського району узгодили у обласній державній адміністрації

Перший заступник голови Валківської РДА Віталій Оноша разом із представниками податкової інспекції, управління Держкомзему та управління агропромислового розвитку під час робочого візиту до Олександрівської сільської ради обговорили питання децентралізації органів влади. В ході обговорення було зазначено, що проект щодо об’єднання у дві спроможні територіальні громади Валківського району пройшов узгодження у обласній державній адміністрації. Наразі триває робота з підготовці проекту рішення з даного питання для розгляду на сесії Харківської обласної ради та надання необхідного пакету документів до Мінрегіонбуду.

У військовому госпіталі прооперували всіх 11 бійців, доставлених з пораненнями із зони АТО (доповнено)

До Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків) за минулу добу доставили 42 військовослужбовців Збройних сил України, більшість з яких надійшли з різними захворюваннями (бронхіт, гастрит та ін.). Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. «З 42 бійців одинадцять надійшли до госпіталю з вогнепальними пораненнями (п'ять - з пораненнями в голову, решта - з пораненнями в інші частини тіла). Всіх військовослужбовців прооперували. На даний момент один поранений перебуває у вкрай важкому стані і двоє - у важкому, ще двоє - у задовільному», - зазначив директор департаменту. 

Президент у щорічному Посланні до Парламенту визначив головні завдання української влади на найближчий рік

У щорічному Посланні до Верховної Ради України Президент Петро Порошенко окреслив найважливіші завдання для української влади на найближчий рік: продовжити деолігархізацію, дерегуляцію і децентралізацію, розпочати демонополізацію, завершити створення інфраструктури для боротьби з корупцією і перейти до тотального наступу на неї, почати очищення суддівської гілки влади та прокуратури. Глава держави наголосив на необхідності відновлення економічного зростання країни з початку 2016 року. Для цього потрібно завершити санацію банківської системи та податкову реформу, включно зі збереженням єдиного податку для малого та середнього бізнесу, зауважив він.

У Богодухові триває будівництво сучасного сміттєвого полігону

Планується, що цей новий комплекс з управління комунальними відходами відкриється до кінця року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. «Комплекс ТПВ в Богодухові, будівництво якого почалося в 2014-му, буде зданий в експлуатацію до зими. Вже виконані роботи з влаштування котловану: завершений фільтраційний екран, змонтовано каркас з покрівлею виробничого корпусу, побудовані будівлі КПП, пожежного та фільтраційного резервуарів», - зазначив Євгеній Шахненко. За його словами, на полігоні планується використовувати унікальну технологію сортування та переробки твердих побутових відходів, поширену в США, Канаді та європейських країнах - біоремедіації. Зібрані залишки органічних відходів тут перероблятимуться за допомогою живих організмів - грибів, бактерій і рослин - в гумус, який потім можна використовувати як добриво. Такий метод дозволить на 80% зменшити обсяг органічних відходів.

У ХНУ ім. Каразіна розкажуть про садиби сільського зеленого туризму нашого регіону

5 червня о 13:00 Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» на базі Регіонального центру міжнародних проектів і програм проведуть презентацію за темою: «Садиби сільського зеленого туризму Харківської області гостинно запрошують». Захід відбудеться у північному корпусі Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6, 6 поверх, аудиторія 680). До участі запрошуються представники садиб, туристичних агенцій, засобів масової інформації, екскурсоводи та всі бажаючі. За додатковою інформацією звертатися до Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації за телефонами: 757-45-10; 705-28-07.

Європейський банк кредитуватиме аграрний сектор України в обсязі 1 млрд. євро щорічно

Міністерство аграрної політики та продовольства України і Європейський інвестиційний банк домовилися про спільне фінансування проектів у сільському господарстві України. Декларацію про наміри підписали міністр Олексій Павленко та директор Департаменту країн східного партнерства та центральної Азії Хайнц Ольберс у рамках Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015».  Про це повідомляє урядовий портал.

У Богодухові обговорюють План перспективного розвитку територіальних громад

В Богодухівському районі 3 червня відбулося громадське обговорення проекту Перспективного плану формування територій громад. Захід пройшов під керівництвом голови РДА Володимира Шарова. Також в обговоренні взяли участь керівник регіонального центру підтримки – Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади Діана Баринова, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, представники колективів та організацій, осередків політичних партій та громадських організацій, керівники органів місцевого самоврядування.  

На Харківщині продовжують облаштовувати житло для переселенців

В рамках спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» на території Харківської області продовжують реалізовувати мікропроекти з облаштування житла для розміщення та компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Так, керівництво Проекту підтримало облаштування ще двох об’єктів для переселенців в Барвінківському та Ізюмському районах області вартістю 2,7 млн. грн., з них 2,1 млн. грн. – фінансування від ПРООН. 

Вадим Глушко провів виїзний прийом громадян

3 червня тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів особистий прийом громадян у Нововодолазькому районі. Звернення місцевих мешканців, в основному, стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування дітей. Крім того, Вадим Глушко обговорив з фахівцями Нововодолазького району актуальні питання охорони здоров'я та соціального захисту населення. Вирішення всіх питань, озвучених під час робочого візиту, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації взяв під особистий контроль.

Юних харків’ян запрошують на «Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда»

6 червня о 12:00 у Харківському літературному музеї (вул. Фрунзе, 6) відкриється виставка-інтерактивний майданчик для дітей від 6-ти до 15-ти років «Фантастична книга. Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда». Дітей і дорослих на відкритті чекають веселі й розумні розваги. У кабінеті шаленого професора КрейзіФорда «оселились» книжки найцікавіших фантастів: Едгара По, Жуля Верна, Герберта Уеллса, Айзека Азімова, Роберта Хайнлайна, Артура Кларка. Але це не просто бібліотека, а й невеличка наукова лабораторія: тут юні дослідники зможуть перевірити – в яких своїх твердженнях та припущеннях фантасти були праві, а в яких помилялися.

Харківські фахівці бронетанкової служби допомагають ремонтувати техніку в зоні АТО

Фахівці Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова і заводу ім. Малишева беруть участь у відновленні пошкодженої бойової техніки в зоні АТО. Про це повідомляють в прес-службі Національної гвардії України. Так, фахівці бронетанкової служби разом з цивільними фахівцями з початку року відремонтували 41 бронетранспортер. В даний час на різних державних підприємствах проводяться гарантійні ремонти і роботи з відновлення 6 бронетранспортерів різних модифікацій та 11 броньованих машин. На плановому ремонті і модернізації також знаходяться 97 бронетранспортерів і 12 БРДМ. 

В Балаклійському районі вирішують, як об’єднувати територіальні громади

В селі Червона Гусарівка відбулася зустріч керівництва Балаклійського району з депутатами сільської ради, членами виконкому та активом мешканців, під час якої обговорили соціально-економічні проблеми і пропозиції щодо перспективного розвитку територіальної громади та основних положень закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад». У зустрічі взяли участь голова РДА Степан Масельський, перший заступник голови РДА В'ячеслав Тищенко, заступник голови РДА Валентина Панасенко, керівник апарату РДА Ніна Чернолясова, керівники комунальних, сільськогосподарських та промислових підприємств, актив громади. 

У Харкові офіційно відкрилося представництво французької громадської організації «Альянс Франсез»

Сьогодні, 3 червня, у Харкові на вул. Римарській, 34, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі, президент Фонду «Альянс Франсез» Жером Клеман та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична урочисто перерізали стрічку на вході в представництво культурно-просвітницької громадської організації «Альянс Франсез». «Сьогодні ми не просто відкриваємо культурний центр, ми ще раз переконуємося в тому, що Франція підтримує Україну і готова розвивати подальше співробітництво, в тому числі і на геополітичному рівні. Під час зустрічі з французькими високопосадовцями ми визначили сфери співробітництва і тепер націлені тільки на розвиток відносин. Взаєморозумінню з французькою стороною ми дуже раді і готові допомагати в будь-яких питаннях», - зазначила Юлія Світлична. 

Петро Порошенко підписав закон щодо державної підтримки учасників бойових дій та їх дітей

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 425-VIII від 14 травня 2015 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти».

З червня на Харківщини стартувала безстрокова кампанія з підтримання чистоти та порядку

В області з 21 березня по 30 травня пройшла всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Під час проведення акції виконано значний обсяг робіт з благоустрою територій. Упродовж березня-травня поточного року було ліквідовано 1973 несанкціонованих сміттєзвалищ, висаджено понад 60 тис.дерев, 21,7 тис.кущів, 195,2 тис.кв.м газонів, 311,9 тис.кв.м квітників, очищено від сміття 563 тис.кв.м берегів водойм, прибрано парків і скверів на площі понад 31 млн.кв.м. В рамках акції здійснено упорядкування та благоустрій усіх запланованих 2023 кладовищ.

У Куп’янському районі вирішили створити територіальну громаду з центром у місті Куп’янськ

Під головуванням керівника Куп’янської райдержадміністрації відбулось засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад. Заступник голови РДА Олена Польоха проінформувала присутніх, що пропозиції від Куп’янського району стосовно добровільного об’єднання сільських рад у чотири територіальні громади розглянуті обласною Робочою групою та Міністерством регіонального розвитку та будівництва України, про результати їх розгляду повідомили 2 червня на обласній селекторній нараді, де було наголошено, що основним питанням об’єднання виступає фінансова спроможність кожної громади забезпечити комфортне проживання мешканців району, збереження інфраструктури і створення самодостатніх громад.

До забудови території міст і сіл обласна влада планує залучати інвестиційні кошти

Основою забезпечення гармонійного розвитку територій регіону та населених пунктів відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» є містобудівна документація. У 2015 році в області, незважаючи на скрутне становище, продовжена робота з розроблення та оновлення містобудівної документації на інвестиційно-привабливі території з залученням коштів місцевих влад та інвесторів. Співпраця місцевої влади та інвесторів у цій площині виправдана та взаємовигідна, оскільки дозволить місцевій владі залучати інвестиційні кошти у планування територій, враховуючи при цьому як інтереси інвесторів, так і громади.

У регіоні розробляють програму створення промислових парків на базі ефективно працюючих підприємств та НДІ

Таким чином успішні промислові підприємства зможуть залучати виробничі потужності інших заводів і науково-дослідних інститутів Харківської області. Про це повідомив 3 червня в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. «Процес цей не миттєвий, це дуже серйозна робота. Задіяні кілька науково-дослідних інститутів і кілька підприємств. Вони розробляють концепт того, як виходити харківським промисловим потенціалом на формування цих кластерів, щоб на підприємствах була робота, контракти і розвиток виробництв», - уточнив Марк Беккер. На думку генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Субботіна, в даний момент харківським промисловцям не вистачає координації завдань на рівні держави. 

Вадим Глушко обговорив з представником міністерства Великобританії питання, пов'язані з вимушеними переселенцями

Сьогодні, 3 червня, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко зустрівся з представником Міністерства з питань міжнародного розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Франческою Стідстон. «У нас є дворічна програма, бюджет якої складає 10 млн. фунтів. В першу чергу, вона спрямована на допомогу в реалізації економічних реформ і реформ в системі управління. Крім того, на початку цього року Великобританія повідомила про виділення додаткових 15 млн. фунтів для надання гуманітарної допомоги. Поїздка до Харкова - це можливість зустрітися з партнерами, з якими ми будемо працювати», - підкреслила Франческа Стідстон.

На Харківщині гречкою вже засіяно 101% запланованих площ

За інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 3 червня по всіх категоріях господарств проведено посів ярих зернових та зернобобових культур на площі 500,3 тис. га, або 97% до прогнозу. Кукурудзи на зерно посіяно 268,8 тис. га, або 95% до запланованого, гречки - 14,5 тис. га (101%), проса - 10,8 тис. га (111%).

У Харківській облдержадміністрації розробили стратегію розвитку агропромислового комплексу області

Про це розповів під час прес-конференції заступник голови ХОДА Марк Беккер. За його словами, керівництво області працюватиме над тим, щоб залучати кошти до сільськогосподарської галузі регіону, а також розширювати ринки експорту продукції та продуктів харчування. «Протягом останніх чотирьох місяців аграрії регіону демонструють нормальний рівень виробництва. У нас є хороший потенціал, адже за підсумками 2014 року ми отримали найкращий за всю історію області урожай зернових. Зростає поголів'я рогатої худоби, свиней. Хороші перспективи в сфері молочного виробництва», - зазначив Марк Беккер. 

Члени сімей військових, які загинули в АТО, самостійно обирають банк для отримання грошової допомоги

Для отримання одноразової грошової допомоги члени сімей загиблих військовослужбовців самостійно обирають фінансову установу. За бажанням особи виплата може здійснюватися готівкою через розрахунково-касовий відділ. Про це повідомляє урядовий портал. Виплата одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, які загинули під час АТО, передбачена статтею 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 р. № 975.

Кількість великої рогатої худоби в області з початку року зросла на 4,2 тис. голів

У молочному тваринництві та свинарстві регіону спостерігаються позитивні тенденції. Про це 3 червня розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер у ході прес-конференції. «На 1 січня 2015 року у нас було 97 тис. голів великої рогатої худоби, на сьогодні - 101,2 тис. Ми збільшили поголів'я більш ніж на 4,2 тис. При цьому було збільшено і поголів'я корів - майже на 200», - уточнив Марк Беккер. За його словами, у першу чергу, в Харківській області поголів'я корів збільшується за рахунок високопродуктивних порід. Є в харківських господарствах і рідкісні породи - наприклад, абердин-ангуська, м'ясна порода. Зараз її харківські господарства представляють на XXVII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015», що відкрилася у Києві 3 червня. 

На юних харків’ян у Скадовську чекає «Літо в 3D»: відкрилась перша зміна у таборі «Таврія»

На Херсонщині в м. Скадовськ відбулося урочисте відкриття першої зміни дитячого оздоровчого закладу «Таврія» - «Літо в 3D - діяти, дружити і добро творити», на яку з області прибуло 400 маленьких харків’ян. 1 червня, в День захисту дітей, відкриття зміни табору відвідала заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Лариса Козлова, яка від імені керівництва ХОДА привітала всіх присутніх з початком нового оздоровчого сезону. У своєму вітальному слові Лариса Миколаївна побажала юним харків'янам приємно і корисно відпочити, знайти нових друзів та весело провести час.

В області планують зібрати урожай зерна на рівні минулого року

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, на сьогодні 80-90% посівів зернових в регіоні знаходяться в доброму та задовільному стані. «Нагадаю, що восени ми збільшили процентне співвідношення озимих площ. Потрібно відзначити, що ми дуже складно входили в режим посіву, потім весняні умови були нехарактерними для нашої області. Зараз знову з'являються ризики. Наприклад, у Великобурлуцькому районі протягом останніх днів не було дощів, до того ж очікується підвищення температури до 30-34 градусів. Це є великим стресом для рослин, які зараз увійшли в стадію регенерації», - зазначив Марк Беккер. 

Архів документів