Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Громади Вовчанського району об’єднаються навколо міста Вовчанськ

Під керівництвом голови РДА Петра Очередька 8 червня у Вовчанському районі відбулося засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад. У засіданні взяли участь голова районної ради Анатолій Степанець, голова міської ради Ольга Топоркова, голови селищних та сільських рад, члени Робочої групи. На попередньому засідання Петро Очередько давав доручення фінансовому управлінню райдержадміністрації провести попередні розрахунки щодо спроможності територіальних громад. До уваги був взятий варіант об'єднання у чотири спроможні територіальні громади: Вовчанську, Старосалтівську, Білоколодязьку та Жовтневу Другу. За словами начальника фінансового управління Жанни Усманової, у такому варіанті фінансово спроможною є лише одна громада – Вовчанська. 

В Первомайському продовжується будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу по вул. Маршала Гречка, б/н, у м. Первомайський Харківської області завершено на чверть. Про це повідомив заступника голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. За його словами, в цьому році будівництво було продовжено за рахунок коштів ПАТ «Укргазвидобування». «Будівництво вищезазначеного об’єкту триває з 2012 року та здійснювалося за рахунок коштів, які були отримані від апарату НАК «Нафтогаз України». На даний час ступінь будівельної готовності об’єкта становить 25%, виконано роботи по закладці фундаменту, зведено каркас будівлі та інші роботи», - сказав Євгеній Шахненко. 

На першій зміні в таборі «Орлятко» всі діти відпочивають безкоштовно

Путівки школярам закупили за рахунок коштів обласного бюджету. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, який приїхав 8 червня на урочисте відкриття дитячого оздоровчого табору. Він підкреслив, що в цьому році з ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна на фінансування дитячого відпочинку виділили в чотири рази більше коштів, ніж у 2014-му. «Голова Харківської обладміністрації Ігор Райнін передає вам всім привіт, бажає відмінно провести літо, відпочити, знайти нових друзів. 150 путівок в дитячий табір «Орлятко» закупила Харківська обладміністрація, щоб ви могли відпочити тут безкоштовно», - звернувся Марк Беккер до загонів, що вишикувалися на лінійку. В «Орлятко» Марк Беккер приїхав не з порожніми руками. «Нам привезли чудові подарунки, які дозволять проводити заходи в будь-якій точці нашого табору. Це акустична система і набір м'ячів», - повідомила директор оздоровчого закладу Вікторія Василенко.

Рада підприємців Харківської області звернулася до парламенту з вимогою переглянути норми закону про касові апарати

Сьогодні, 8 червня, відбулося засідання Регіональної ради підприємців Харківської області під головуванням голови ради Едуарда Набоки та директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка. Основним питанням стало обговорення та прийняття звернення до голови Верховної Ради України та керівника Ради підприємців при Кабінеті міністрів про введення з 1 липня 2015 року положень закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо податкової реформи» стосовно обов'язкового використання підприємцями - платниками єдиного податку III групи реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Юні харків’яни - переможці Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста – 2015»

У місті Миколаєв відбувся фінальний етап фестивалю за темою «Збереження водних ресурсів України» у номінаціях: «Кращий відеофільм», «Кращий відеоролик (відеокліп)», «Кращий слайд-фільм», «Краща фоторобота», який проводився Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України з метою формування у вихованців позашкільних навчальних закладів системи освіти навичок природоохоронної та просвітницької діяльності, екологічної культури. Харківську область гідно представили 10 вихованців позашкільних навчальних закладів Дворічанського, Нововодолазького, Харківського районів – переможці І обласного (відбіркового) етапу фестивалю, який проводився комунальним закладом «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості».

Харківська область отримала золоту медаль виставки «Агро-2015»

Експозицію нашої області визнали найкращою серед усіх регіонів України, представлених на ХХVІІ Міжнародній агропромисловій виставці. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. «У нас була найкрасивіша експозиція. Широко були представлені товари народного споживання - в першу чергу, хлібобулочні вироби та молочне виробництво. У виставці взяли участь практично всі харківські хлібозаводи - в тому числі і «Салтівський», і «Кулиничівський», була продукція «Харківської бісквітної фабрики», - уточнив Марк Беккер.

За січень-травень цього року до зведеного бюджету області надійшло 6568,9 млн.грн.

Це становить 105,8% до плану. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 32,6% або на 1616,3 млн.грн. Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: субвенції на підготовку робітничих кадрів, освітньої та медичної субвенцій. Про це повідомляє Департамент фінансів Харківської ОДА. Доходів до загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло в сумі 2536,3 млн.грн. або 117,8% до плану на період. В порівнянні з відповідним періодом 2014 року надходження збільшились на 542,2 млн.грн. або на 27,2%.

Табір «Золотий колос» профспілки працівників агропромислового комплексу вже готовий прийняти дітей на першу зміну

Дитячий табір, розташований в мальовничому куточку Харківщини, в сосновому бору біля р. Мжа, що у с.Павлівка Нововодолазького району, журналісти Харкова проінспектували під час сьогоднішнього прес-туру. Працівники ЗМІ оглянули 3 триповерхові корпуси з кімнатами на п’ять чоловік, санвузли та кімнати гігієни, а також спортивні майданчики для гри в баскетбол, волейбол та міні-футбол, столи для настільного тенісу і футбольне поле, розташоване на території табору. Учасники прес-туру відвідали кабінет ароматерапії, актову залу з літнім концертним майданчиком, організовану ігрову кімнату та бібліотеку.

Еліна Світоліна встановила новий рекорд України, піднявшись на 17-у сходинку в рейтингу WTA

Такому досягненню сприяв успішний виступ Еліни на одному з турнірів Великого шолому – «Roland Garros», де їй вдалося вийти у чвертьфінал. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. До речі, це стало також великою подією в українському тенісі, бо до цього в 1/4 фіналу «Roland Garros» українці ще не виступали, та й взагалі до чвертьфіналу будь-якого турніру Великого шолому вдалося вийти лише одного разу.

На першій зміні в таборі «Бойко» школярів знайомлять з історією кіно та мультиплікації

В рамках прес-туру по дитячих оздоровчих закладах області журналісти Харкова відвідали табір профільного типу «Boiko Sammer School» в с.Нестеренки Харківського району. Заклад розташований на березі водосховища в березовому гаю на відстані 15 км від Харкова. На його території є 3 двоповерхові корпуси для проживання дітей, адміністративний корпус та будівля, в якій розміщується їдальня, кінозал, спортивний зал та приміщення для організації гурткової роботи з дітьми; баскетбольний, волейбольний та футбольний майданчики. На території розміщено також власний міні-зоопарк. Як розповіла старша вожата Олена Харченко, перша зміна, яка розпочалася у таборі 3 червня, присвячена кінематографії: дітей ознайомлюють з історією кіно та мультиплікації, навчають основам відеозйомки та монтажу. Кожний загін за зміну повинен зняти один відеоролик на конкурс, за результатами якого визначатимуть кращу роботу. 

Представники Німеччини запевнили харківських фахівців в своїй підтримці щодо вирішення проблем переселенців

Сьогодні у Департаменті економіки та  міжнародних відносин ХОДА відбулася робоча зустріч делегації Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» з представниками Регіонального штабу з надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та департаментів з підвищення конкурентоспроможності регіону, економіки і міжнародних відносин, науки і освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації. Під час зустрічі обговорювалися проблемні питання, з якими стикаються органи місцевого самоврядування під час роботи з внутрішньо переміщеними особами.

В Балаклійському районі створять одну територіальну громаду, до складу якої увійде 69 населених пунктів

Під головуванням Степана Масельського - голови Балаклійської районної державної адміністрації - відбулось засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад району. Під час засідання були розглянуті пропозиції щодо внесення змін до паспорту Балаклійської спроможної територіальної громади та фінансові критерії формування громади. За підсумками засідання членами робочої групи було підтримано одноголосно пропозицію щодо формування на території Балаклійського району однієї спроможної територіальної громади, до складу якої увійде 69 населених пунктів району з центром - м. Балаклія.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 8 червня, о 14:00 у Держпромі (пл. Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 або 3 під’їзд)) відбудеться засідання Регіональної ради підприємців Харківської області. До висвітлення заходу запрошуються всі ЗМІ.

Німеччина продовжить надавати допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з перебуванням вимушених переселенців в Харківській області

На Харківщині перебуває делегація представників Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Делегація відвідує Харківщину в рамках проекту, що реалізується товариством «GIZ» на замовлення уряду ФРН, спрямованого на підтримку місцевих органів самоврядування у роботі з внутрішньо переміщеними особами. Метою цього візиту є оцінка існуючої ситуації у роботі з громадянами зазначеної категорії, зокрема, аспекти координації та інтеграції, соціальні та психологічні послуги, ситуація на ринку праці, проблеми із житлом та розміщенням» - зазначила Юлія Світлична. 

В області стартувала літня оздоровча кампанія 2015 року

Станом на 8 червня з 703 запланованих до роботи закладів на території області розпочали свою роботу 679 закладів (97%), а саме 658 таборів з денним перебуванням, 14 таборів праці та відпочинку та 10 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. На перші відпочинкові та оздоровчі зміни в межах області прийнято 72767 дітей. За сприяння голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна в цьому році за рахунок коштів обласного бюджету планується придбати близько 6000 путівок для дітей соціально незахищених категорій на загальну суму 22 млн.грн.

В облдержадміністрації створюють робочу групу щодо введення в дію закону про декомунізацію

Як розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час запису програми «Суспільний інтерес» на ОТБ, при Харківській міськраді створено робочу групу по введенню в дію закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки». Аналогічну групу створюють і в ХОДА. Нагадаємо, депутати Верховної Ради ухвалили закон 9 квітня цього року. На його виконання відводиться півроку. «Члени робочої групи проводять інвентаризацію всіх об'єктів. Вони дадуть точні визначення, які символи і назви підпадають під цей закон в Харківській області. Тільки не потрібно піднімати багато галасу навколо цієї теми. Можу сказати, що такі назви як «проспект маршала Жукова» прибирати не будуть або ж знімати зірки з погон у полковників. Ми будемо вкрай акуратно і уважно підходити до питання декомунізації», - сказав Ігор Райнін. 

В Історичному музеї відкривається виставка світлин, присвячених Другій світовій війні

Наблизитися до справжньої Історії дозволяє проект Етнографічного музею «Слобожанські скарби» імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» «Минуле у родинному вимірі», у рамках якого з вересня 2014 року до квітня 2015 року до 70-річчя Перемоги над нацизмом пройшов міський краєзнавчий конкурс студентських робіт «1941-1945: фотоісторія у родинному альбомі». За результатами конкурсу, на який подали близько 60 світлин з розповідями у вигляді есе про героїв, зображених на фото, й влаштована ця виставка.

Ремонт траси Чугуїв-Мілове почнеться в найближчі два тижні

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час запису програми «Суспільний інтерес» на ОТБ. Ігор Райнін нагадав, що нещодавно було призначено нового керівника Служби автомобільних доріг області - Євгена Зражевеця. «Керівництво служби підготувало проект і план дій щодо ремонту доріг у Харківській області. Я вніс поправки, але в цілому план мене влаштовує. Влаштовує мене й настрій керівництва служби. Вони точно знають, що якщо не впораються, то будуть звільнені», - зазначив Ігор Райнін. Голова ХОДА підкреслив, що автодорога Чугуїв-Мілове (Луганський напрямок) знаходиться в аварійному стані. «Гроші на її ремонт повинні бути виділені з держбюджету. Я буду дотримуватися позиції, що дорога повинна бути відремонтована в цьому році. Відносно її ремонту в нас немає розбіжностей з Мінтранспортом. Думаю, що в найближчі два тижні там з'явиться техніка, і ми почнемо роботи», - повідомив Ігор Райнін.

Станом на 8 червня з початку року споживачі області розрахувались за теплопостачання на 93,1%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 10% (за відповідний період 2014 року – 103,1%). Рівень розрахунків населення – 106,9% (за відповідний період 2014 року – 108,9%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 84,8% (85,6%); місцевих бюджетів – 69,4% (87,6%); обласного бюджету – 89,2% (96,7%); інших споживачів – 84,6% (88,6%). Про це повідомляє Департамент ЖКГ ХОДА.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 8 червня, відбудеться прес-тур з метою ознайомлення з роботою дитячих оздоровчих закладів області за участю керівництва Харківської облдержадміністрації. Журналісти відвідають три дитячих табори в Нововодолазькому, Чугуївському райнах та м. Люботині. Збір акредитованих журналістів - 8 червня об 11:50 на вул. Іванова з боку ХОДА.

У Зачепилівці Юлію Світличну попросили придбати для району новий шкільний автобус

6 червня в ході робочої поїздки до Зачепилівського району заступник голови ХОДА провела виїзний прийом громадян. Мешканці звернулися до Юлії Світличної з питаннями про надання допомоги на реабілітацію після перенесеного онкологічного захворювання і про направлення до інституту неврології, психіатрії та наркології АМН України в Харківській області. Також під час прийому заступника голови Харківської облдержадміністрації просили розглянути можливість ремонту будинку культури в с. Новомажарово та придбання нового шкільного автобуса. Нагадаємо, цього року з обласного бюджету відновлено фінансування програми «Шкільний автобус». Протягом року планують закупити 10 транспортних засобів для школярів області.

Юлія Світлична провела особистий прийом у Сахновщинському районі

Сьогодні, 6 червня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична з робочою поїздкою відвідала Сахновщинський район. В рамках поїздки Юлія Світлична провела особистий прийом громадян. Під час прийому до заступника голови ХОДА зверталися з різних питань. Так, мешканці просили допомогти з оформленням документів на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, а також вирішити проблемні питання з користувачами земельних ділянок, які не сплачують орендну плату.

Шановні журналісти!

Вітаю вас із професійним святом - Днем журналіста України! Я щиро поважаю вашу працю. Переконаний, що ваша професія - одна з найважливіших у житті суспільства. Ви багато в чому формуєте світогляд мешканців Харківщини, сприйняття ними подій в Україні та світі. Упевнений, що всі журналісти Харківщини - патріоти своєї країни та свого регіону. Ви вболіваєте за те, щоб у нашому житті відбувалися якісні зміни.Переконаний, що разом - із вашою допомогою й під вашим контролем - ми досягнемо цієї мети. У цей день хочу побажати вам невичерпної енергії, творчого підйому, успіхів у роботі та, звичайно ж, мирного неба над головою. Будьте щасливі, успішні й завжди стійте на стороні правди. Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 

Харків’янин став чемпіоном країни з самбо

На чемпіонаті України з самбо серед юнаків і дівчат 2001-2002 років народження, який відбувся у селищі Кароліно-Бугаз Одеської області, спортсмени Харківщини здобули одну золоту та 5 бронзових медалей. Участь в змаганнях взяли майже 400 спортсменів із 20-ти областей України, а за їх підсумками чемпіоном країни в ваговій категорії до 54 кг став харків’янин Роман Труш. У фіналі Роман здолав суперника з Чернігівської області.

Зробили багато, якщо порівнювати з тим, що було. Та замало, якщо орієнтуватися на заплановане. Петро Порошенко

«Щорічне послання до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України» – це, з одного боку, мій прямий конституційний обов’язок. З іншого, це є ефективний інструмент, який в умовах парламентсько-президентської республіки, яка обмежує організаційні можливості Глави держави, дозволяє виступити свого роду суспільним модератором, координувати реформаторські зусилля всіх гілок влади. На відміну від Послання, з яким я виступив наприкінці листопада, і яке носило філософсько-стратегічний характер, вчорашнє звернення я розглядав і вас прошу розглядати як документ, який ставить тактичні цілі на найближчий рік, місяці і навіть тижні», - сказав сьогодні Петро Порошенко.

Переможці регіонального наукового конкурсу з гендерної політики отримали відзнаки

У Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації відбулося нагородження переможців IX Регіонального наукового конкурсу молодих вчених «Гендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір». Цього року дипломи I ступеня отримали студенти Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди та Харківського національного університету внутрішніх справ.

Чемпіонка світу-2014 з жіночої боротьби Юлія Ткач буде тренуватися в Харківській області

5 червня із заслуженим майстром спорту України зустрівся голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він підкреслив, що розвиток спорту в нашому регіоні є одним із пріоритетів керівництва області. «Ми створюємо всі умови для спортсменів, щоб їм було комфортно тренуватися тут. Будь-яка підтримка, яку ви потребуєте від керівництва області, буде надана», - підкреслив Ігор Райнін. Юлія Ткач, у свою чергу, пообіцяла гідно захищати честь харківського регіону на українській і міжнародній аренах. «Я зроблю все для того, щоб прапор Харківщини майорів поряд із флагом України на всіх змаганнях у всіх країнах», - сказала вона. 

В облдержадміністрації нагородили кращих журналістів Харківщини

Сьогодні, 5 червня, у малій залі Будинку рад відбувся прийом з нагоди Дня журналіста. Від імені голови області нагороди кращим журналістам Харківщини вручив заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов. «Праця журналіста небезпечна, але приносить найбільшу ефективність і користь суспільству, оскільки ваша праця щира. Щоб бути журналістом, потрібно мати такі якості як мужність і терпіння. Не дарма журналістів називають «четвертою владою», тому що ви впливаєте на процеси, які відбуваються в державі. Крім професійних успіхів, я бажаю вам здоров'я, щастя і благополуччя. Пишіть та показуйте більше позитиву», - зазначив у своєму привітанні Вячеслав Аббакумов. 

Об’єднання громад Дергачівського району дозволить їм за рахунок власних ресурсів вирішувати питання місцевого значення

4 червня в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням голови РДА Олександра Політухи відбулось засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад за участю голови районної ради Михайла Бушева, експерта Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування Ігоря Лисенка та членів Робочої групи.

Харківська область найкращим чином представила свої досягнення на «Агро-2015». Мінагрополітики

У Києві працює наймасштабніша в Україні та Східній Європі XXVII Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2015». У її роботі активну участь беруть аграрії, тваринники та переробники Харківської області. Як розповів заступник директора Департаменту АПР ХОДА Олександр Нездюр, Харківщину тільки у загальній експозиції представляють понад 60 підприємств харчової та переробної промисловості. Багато представників регіону беруть участь у інших виставках та заходах, що також проходять у рамках «Агро-2015». «У день відкриття міжнародної виставки нашу експозицію відвідали міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Вони, як і численні відвідувачі, звернули увагу, що Харківська область, як завжди, дуже добре підготувалася до «Агро-2015» та найкращим чином представила свій потенціал, свої досягнення. Це дуже приємно чути, адже потенціал нашого регіону - надзвичайний, на нашій землі живуть працьовиті талановиті люди, тому нам є чим пишатися. Сподіваємося, що участь у міжнародній виставці допоможе харківським підприємствам та фермерам знайти нових партнерів та нові ринки для своєї продукції», - розповів Олександр Нездюр.

Архів документів