Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Петро Порошенко доручив розробити Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 рр.

Про це йдеться в указі Президента України №334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Згідно з указом, «з метою забезпечення системної взаємодії державних органів з громадськістю у питаннях, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді на прикладах героїчної боротьби Українського народу за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відстоювання демократичного вибору України, консолідації дій державних органів, громадських об'єднань патріотичного спрямування щодо проведення відповідної роботи у дитячому та молодіжному середовищі, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України» створюється Робоча група з розроблення Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки (далі - Робоча група).

Громади Харківщини навчили - як залучити додаткове фінансування до сфери енергозбереження

У Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбувся семінар «Енергозбереження – як пріоритет залучення донорської допомоги задля забезпечення сталого розвитку регіону», що був організований Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Центром регіонального розвитку ХНУМГ ім. О.М. Бекетова та Центром розвитку громад Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Протягом заходу, учасниками якого стали представники районних державних адміністрацій та міст обласного значення Харківщини, спеціалісти-практики розповіли про сучасні технології енергозбереження та підвищення енергоефективності, що можуть бути впроваджені в громадах, а також навчили - як залучати додаткове фінансування від міжнародних організацій-донорів для сталого розвитку регіону. 

Події дня!

Сьогодні, 15 червня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталія Кириленка. Мова піде про фінансування та розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл області, стан спортивної інфраструктури та матеріально-технічної бази, підготовку харківських спортсменів до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, проведення літньої оздоровчої кампанії та інше.

Харків’янин Дімітрій Тимченко завоював першу для України медаль Європейських ігор

13 червня харківський борець Дімітрій Тімченко завоював для збірної України першу медаль перших в історії Європейських ігор, які зараз проходять в Баку. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. У столиці Азербайджану 12 червня стартували Європейські ігри. У перший медальний день почин для України задав борець греко-римського стилю. У ваговій категорії до 98 кг харків'янин успішно дійшов до фіналу, поборов на шляху з рахунком 3: 0 Лаократіса Кесідіса з Греції, а в чвертьфіналі з таким же рахунком - француза Меланіна Ноумонві. У важкій боротьбі за вихід до фіналу Дімітрій здолав з рахунком 3:1 білоруса Тимофія Дейніченко. Нажаль, суперника по фіналу - росіянина Іслама Магомедова - Тімченку здолати не вдалося, та, програвши з рахунком 0:3, він став срібним призером Ігор.  

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення зустрівся зі студентами ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко розповів студентам кафедри медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна про сучасні проблеми у медіа-просторі країни та відповів на питання майбутніх фахівців. «Раніше Нацрада була інструментом політичного впливу, бо були дуже заангажовані правила, тому все в нашому телепросторі будувалось неправильно. Наша команда працює з бізнесової точки зору. Почали перебудову структури: скоротили штат, вводимо прозору процедуру електронного оформлення ліцензій. Завдяки такому електронному офісу людина бачить - на якому етапі зараз знаходиться заявка», – зауважив Юрій Артеменко.

Харків’янин Віктор Рубан понесе прапор України на відкритті Європейських ігор

Високу честь пронести прапор України на урочистій церемонії відкриття перших в історії Європейських ігор, які стартують сьогодні в Баку, довірено титулованому стрілку із лука, харків’янину Віктору Рубану. Про це повідомляють в Національному олімпійському комітеті України. На перших Європейських іграх Україну представляють 243 спортсмени, які виступають у 19 з 20 видів спорту програми змагань.  

Всі харківські телеканали отримають ліцензії на цифрове мовлення. Юрій Артеменко

Як розповів під час наради з директорами харківських ЗМІ голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, відключення аналогового телебачення в Харківській області буде проходити поетапно. «Це буде процес плавний, тим більше, що Харків на сьогодні - в четвертій зоні відключення, процес відключення в якій почнеться тільки з 2016 року», - пояснив заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк. Також він зазначив, що Нацрада робить все від неї залежне, щоб всі телерадіокомпанії, які мають аналогове мовлення, отримали цифрові ліцензії і плавно перейшли на цифрове мовлення після того, як буде відключено аналогове. 

На Харківщині близько 70 срочників пройшли курс молодого бійця

На Харківщині у НТУ «Харківський політехнічний інститут» з молодими солдатами строкової служби, призваними цієї весни, проведено дводенні комплексні тактичні навчання. Практичний захід відбувся на базі навчального полігону військового вишу, що неподалік Харкова. При цьому полігонний вишкіл став фінальним етапом в рамках проведення первинної військово-професійної підготовки захисників Вітчизни. За словами заступника начальника факультету підполковника Олександра Сінька, у польових умовах хлопці навчилися алгоритму дій бійця в обороні та під час наступу.

Співробітників кафе «Кристал» перевірять на наявність сальмонели

Про це сьогодні, 12 червня, сказав директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан в ході прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. Він повідомив, що з 3 по 5 червня до дорослої та дитячої обласних інфекційних лікарень потрапили 6 дорослих і одна 8-річна дівчинка. Всі постраждалі повідомили, що 1 червня в саду Шевченка вони в кафе «Кристал» їли морозиво «Білочка».

Харківська область підписала акти готовності по 12 взводно-опорних пунктах

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. «По 12 взводно-опорних пунктах ми вже підписали акти готовності. Ще на двох об'єктах тільки завершили будівництво, а готовність 11 фортифікаційних споруд становить 90%. За рештою шістьма пунктами терміни здачі перенесені на 20 і 26 червня з об'єктивних причин - через необхідність розмінування майданчиків», - зазначив Євгеній Шахненко. Заступник голови облдержадміністрації нагадав, що харківські будівельники приступили до виконання поставлених завдань, не чекаючи надходження фінансування з Кабінету Міністрів України. В даний момент на будівництві фортифікаційних споруд у Луганській області задіяні 13 будівельно-монтажних організацій нашого регіону.

Курс на створення ефективної організації влади на місцях є безальтернативним. Ігор Райнін

12 червня голова Харківської облдержадміністрації виступив із докладом на засіданні Ради регіонального розвитку, яке пройшло під керівництвом Президента України Петра Порошенка. «Зараз у Харківській області триває робота з підготовки Перспективного плану формування спроможних громад на засадах добровільного об’єднання. Проект такого плану вже оприлюднений на сайті обласної адміністрації. Днями він буде винесений на розгляд до сесійної зали», - сказав Ігор Райнін. Він повідомив, що зараз йде активне обговорення всіх положень плану з територіальними громадами області. «Рухаємося поступово, щоб уникнути потрясінь, але вийти на результат», - пояснив голова облдержадміністрації. Що стосується подробиць запланованого, то, за інформацією Ігоря Райніна, документ передбачає скорочення кількості громад майже у 8 разів з одночасним підвищенням їх статусу. 

6 постраждалих у бійці на вул. Отакара Яроша перебувають у лікарні швидкої та невідкладної допомоги

Про це сьогодні, 12 червня, в ході прес-конференції в Харківському кризовому інформаційному центрі сказав директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. Він повідомив, що в ніч на 12 червня на перетині вул. Отакара Яроша і вул.Клочківській стався інцидент, в результаті якого до лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги потрапили 9 осіб віком 20-27 років. Серед них - 2 дівчини та 4 студентів харківських ВНЗ - іноземних громадян. Один з них отримав дуже важку травму - втиснутий перелом черепу.

Харківським рятувальникам представили начальника Головного управління ДСНС у регіоні Олександра Волобуєва

Сьогодні, 12 червня, заступник Голови ДСНС України Олег Авер’янов представив особовому складу Харківського гарнізону служби з надзвичайних ситуацій начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області. Олег Авер’янов від імені Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна привітав новопризначеного очільника служби порятунку та зазначив, що особисті досягнення керівника залежать лише від згуртованої та професійної роботи всього підрозділу. Він побажав усім присутнім у цей нелегкий для країни час працювати самовіддано, оперативно виконувати всі поставлені завдання.

Розпочав роботу обласний штаб з підготовки соціальної сфери Харківщини до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Перші виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період-2015/2016 відбулися 11 червня в Дворічанському, Куп’янському районах та м. Куп’янську. Під час засідань керівництво райдержадміністрацій та міськвиконкому звітувало про проведену на сьогодні роботу в районах (місті) з підготовки до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років. Під час засідань були розглянуті проблемні питання, що виникають у ході підготовки, та намічені шляхи їх вирішення. Відповідні доручення зафіксовано у протоколах.

Завдяки реорганізації Держслужбі з питань праці вдалося заощадити 8 млн. грн.

Про це повідомив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, який сьогодні, 12 червня, представив колективу нового начальника ГУ Держслужби з питань праці у Харківській області Олену Назаренко. Роман Чернега повідомив, що новоутворений державний орган, окрім основних, отримав ще й функції з питань гігієни праці та дозиметричного контролю. Голова зазначив, що на сьогодні стоїть питання підбору якісних спеціалістів. Він запевнив, що служба не буде проводити перевірки з метою каральних дій чи особистої наживи, як це було раніше. «Дуже серйозно, жорстко стоїть питання попередження корупції в державних органах. Я налаштовую всіх, що новий державний орган отримав назву не інспекція, а служба, тому ми повинні працювати в сервісному режимі. Ми повинні зосередити роботу на превентивних заходах», - пояснив представникам харківської служби Роман Чернега.  

У ХОДА представили начальника Головного управління Держслужби України з питань праці в Харківській області

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична сьогодні, 12 червня, в малому залі Будинку рад представили начальника Головного управління Держслужби з питань праці у Харківській області Олену Назаренко. Як зазначив Роман Чернега, наказ про призначення Олени Назаренко вийшов ще в квітні, але у зв'язку з великим обсягом роботи зі створення нової служби представлення провели тільки зараз. «Служба з питань праці у Харківській області повинна стати лідером в організації роботи та виконанні своїх функцій. Щоб працівники розуміли, що служба існує для захисту їх прав, щоб бізнес розумів, що служба працює», - підкреслив голова Державної служби України з питань праці. Як зазначила Юлія Світлична, на Головне управління Держслужби з питань праці покладається дуже багато надій і велика відповідальність. «Саме від вашої ефективної роботи у сфері державного нагляду в частині трудового законодавства залежатиме дуже багато. На вас лягає відповідальність за довіру підприємницьких кіл і громадян України в цілому. Не дарма сьогоднішнє представлення проходить в стінах органів влади - у Харківській облдержадміністрації, оскільки обласна адміністрація координує діяльність всіх структур державної влади на території Харківської області», - додала заступник голови ХОДА.

Анна Міщенко та Богдан Бондаренко – найкращі легкоатлети травня-2015

Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів травня 2015 року в Україні. У жінок впевнену перемогу здобула харків’янка Анна Міщенко, яка минулого місяця здобула перемогу на трьох турнірах серії IAAF World Challenge (Кавасакі, Пекін, Острава), а також у м. Доха показала 6-й результат сезону у світі у бігу на 1500 метрів – 4.01,95. У чоловіків боротьба була більш напруженою. З невеликою перевагою харківський стрибун у висоту Богдан Бондаренко випередив метальника молота, володаря найвищого юнацького досягнення України Гліба Піскунова. Нагадаємо, Бондаренко виграв змагання IAAF World Challenge у Кавасакі зі стрибків у висоту з третім результатом сезону у світі (2.37). Окрім цього, здобув перемогу на IAAF World Challenge у Остраві (2.24) та посів друге місце на етапі Діамантової ліги у Шанхаї (2.32). Про це повідомляє Департамент у справах молоді і спорту ХОДА.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 12 червня, о 09:45 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) заступник голови ХОДА Юлія Світлична та голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега представлять начальника ГУ Держслужби з питань праці у Харківській області Олену Назаренко.  Також в цей день Роман Чернега відвідає ПАТ «Турбоатом», де зустрінеться з керівництвом та працівниками заводу. о 13:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться нарада представників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з директорами харківських ЗМІ. За підсумками наради о 15:00 пройде брифінг.

З 7 липня зміниться графік руху декількох поїздів з Харкова

«Укрзалізниця» з 7 липня змінить графік руху поїздів із Харкова до Львова та Новоолексіївки, а також призначить безпересадочні вагони Кременчук – Полтава – Львів.  А саме, з 7 липня поїзд № 111/112 Харків – Львів відправлятиметься з Харкова о 14:44, а не ввечері, і прибуватиме до Львова об 11:39. Зі Львова поїзд курсуватиме за новим графіком з 8 липня: буде відправлятися раніше – о 16:15 і прибуватиме до Харкова о 12:17 наступного дня. Маршрут поїзда буде пролягати через Полтаву, Гребінку, Київ, Жмеринку та Підволочиськ. Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці». Також у складі поїзда № 111/112 Харків – Львів курсуватимуть безпересадочні вагони Кременчук – Полтава – Львів, оскільки поїзд № 577/578 Кременчук – Львів буде скасовано. У Харків вагони курсують у складі поїзда № 92/91 Кременчук – Харків. Рішення про скасування поїзда № 577/578 Кременчук – Львів ухвалене через низьку затребуваність маршруту.  

Переселенці та малозабезпечені сім'ї, які проживають на Харківщині, отримають благодійні аптечки

Сьогодні Міністерство соціальної політики і Київський медико-соціальний центр з надання допомоги населенню в надзвичайних ситуаціях та сім’ям вимушених переселенців Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» презентували акцію «Благодійна аптечка». Як розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, акція проводиться в усіх регіонах країни. За його словами, вже сформовано понад 5 тис. безрецептурних аптечок. Найбільшу їх кількість отримали пільговики Донецької (320 аптечок) та Луганської (440) областей. По 200 і більше аптечок передали в Харківську, Запорізьку, Миколаївську області. 

На Чугуївщині продовжують обговорювати об'єднання громад

Голова Чугуївської РДА Євген Королюк та голова районної ради Ігор Сторожев під час сесії районної ради повідомили депутатам та громадськості інформацію про результати роботи щодо об’єднання територіальних громад. Так, на Чугуївщині відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад фахівці підготовили пропозиції щодо утворення двох громад з визначенням їх меж і адміністративних центрів. Очільники району розповіли, що при розробці пропозицій враховували чинники, які впливатимуть на соціально-економічний розвиток об’єднаних громад, можливе поліпшення якості та доступності різноманітних послуг. 

Туристам презентують нові маршрути та проекти подорожей по містичних куточках Харківщини

12 червня о 15:00 відбудеться чергове засідання круглого столу, присвячене проекту «Стежиною легенд Слобожанщини». Захід, який пройде за адресою: пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під., 1 поверх, організований спеціалістами Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА з метою популяризації туристичних можливостей регіону та залучення туристів до нашого краю. «Наші гості зможуть дізнатися про нові цікаві туристичні маршрути, які вже розроблені харківськими екскурсоводами, краєзнавцями, істориками, - «Оповите легендами селище Буди», «Легенди та таємниці Вовчанщини» та «Від легенди до легенди» (екскурсія передбачає відвідування Донецького городища, міста Мерефа й села Нижня Озеряна)», - запрошують співробітники ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Стас Череповський привіз додому «золото» чемпіоната України з греко-римської боротьби

Харків’янин Стас Череповський став переможцем чемпіонату України з греко-римської боротьби серед спортсменів з вадами слуху. Чемпіонат відбувся в місті Біла Церква. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Спортсмен харківського «Інваспорту» впевнено здолав усіх суперників в ваговій категорії до 75 кг та за підсумками чемпіонату увійшов до складу збірної України, яка побореться за медалі чемпіонату Європи, що в жовтні цього року прийматиме столиця Грузії – Тбілісі.  

Ігор Райнін провів зустріч із послом США Джеффрі Пайєттом

Голова Харківської облдержадміністрації та Надзвичайний і повноважний посол США в Україні обговорили питання співпраці в економічній, соціальній, науковій, освітній та промисловій сферах. Предметом обговорення також стали практичні аспекти роботи постійного представництва Харківської області в США на базі офісу у Вашингтоні. Ігор Райнін і Джеффрі Пайєтт обговорили пріоритетні шляхи та напрямки лобіювання інтересів Харківської області в рамках роботи офісу. До цього процесу мають намір підключити державні та громадські організації, бізнес-асоціації та політичні спільноти. Головна мета роботи офісу у Вашингтоні - розвиток реального економічного, технологічного, культурного та гуманітарного співробітництва з США в інтересах Харківщини. Важливе завдання, яке ставить Ігор Райнін перед представниками нашого регіону в США - налагодити співпрацю харківських вузів і НДІ, інжинірингових компаній з університетами і технологічними радами США. 

Харків та Івано-Франківськ з’єднає прямий нічний експрес

З 7 липня розпочне курсувати нічний експрес № 115/116 Харків – Івано-Франківськ. Відстань між містами він долатиме менш ніж за 15 годин. Новопризначений поїзд курсуватиме через день. З Харкова він відправиться 7 липня о 19:05, прибуде до Івано-Франківська наступного дня о 09:45. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме з 8 липня о 16:33 та прибуватиме до Харкова о 07:12 наступного ранку. Поїзд робитиме зупинки в Полтаві, Гребінці, Києві, Коростені, Здолбунові та Львові. 

Харківський паралімпієць Вадим Красов переміг на чемпіонаті Європи з армспорту

В столиці Болгарії відбувся чемпіонат Європи з армспорту серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, одну з золотих медалей якого здобув харків’янин Вадим Красов. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. За підсумками чемпіонату спортсмени харківського «Інваспорту» здобули 1 золоту, 4 срібні та 1 бронзову нагороду. Чемпіоном Європи в боротьбі на лівій руці (сидячи) в ваговій категорії 90 кг став харків’янин Вадим Красов. Також він завоював бронзову медаль в боротьбі на правій руці (стоячи). 

«Суспільний інтерес» з Ігорем Райніним - в ефірі телеканалу «Simon»

Сьогодні, 11 червня, о 19:20 на ТРК «Simon» - програма «Суспільний інтерес» з Ігорем Райніним. Голова Харківської обласної державної адміністрації відповідає на запитання провідних журналістів Харкова.

В Богодухівській РДА обговорили об’єднання громад

В райдержадміністрації пройшло чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад. Всім присутнім роздали таблиці з розрахунковими показниками фінансового ресурсу територіальних громад району, які стовідсотково роз’яснювали перспективу на доходи і видатки на 2016 рік.

У зв’язку із сухою погодою на території України ДСНС нагадує про правила пожежної безпеки в лісових масивах

Частіше за все пожежі у природних екосистемах виникають у результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень. Пожежі на торфовищах, які також часто виникають саме внаслідок необережного поводження з вогнем, як правило, викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер та потребує значних матеріальних та людських ресурсів, нагадують рятувальники.

Студенти із зони АТО отримали допомогу психологів

Спеціалісти Навчально-наукової психологічної служби Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна впродовж навчального 2014/2015 року проводили окрему роботу зі студентами із зони АТО. 38 студентам, що звернулися по допомогу за власною ініціативою, було надано 52 індивідуальні консультації. Як зазначив в.о завідуючого психологічною службою Максим Ніколаєвський, тематика звернень багатьох студентів із зони АТО була схожою з тематикою звернень інших студентів. Це - труднощі в адаптації до навчання, у стосунках з батьками, у спілкуванні з однолітками, проблеми у взаєминах із хлопцем чи дівчиною. У зв’язку з переживаннями, пов’язаними з бойовими діями у їх населених пунктах, самостійно за індивідуальною консультацією звернулися лише 9 студентів.

Архів документів