Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині триває робота штабу з підготовки районів до опалювального сезону

Сьогодні, 16 червня, в Харківському та Нововодолазькому районах, а також Люботині відбулися виїзні засідання обласного штабу з підготовки соціальної сфери та об'єктів ЖКГ до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. Заходи пройшли під головуванням заступника керівника Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненко. Під час засідань керівництво райдержадміністрацій та міськвиконкому відзвітувало про виконану роботу. Також були розглянуті проблемні питання, що виникають в ході підготовки, та намічені шляхи їх вирішення. Відповідні доручення зафіксовані в протоколах. «Графік виїзних засідань обласного штабу був підготовлений за розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна від 15 квітня. Розглянувши комплекс проблемних питань, намічаємо пріоритетні напрямки. В основному, об'єкти будуть ремонтуватися за рахунок місцевих бюджетів. Наприклад, в Харківському районі за рахунок коштів місцевого бюджету планується відремонтувати близько 450 погонних метрів теплотраси, замінити більше 1 км водопровідних труб», - повідомив Євгеній Шахненко.

150 дітей відпочивають за бюджетні кошти у Борівському районі

Як повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА, в цьому році табір «Орлятко» Борівського району вперше відкрив двері для 150 дітей з усієї області, які потребують підтримки з боку держави. В таборі зараз проходить перша зміна. Всього ж за літні канікули «Орлятко» прийме за кошти обласного бюджету 350 дітей області. «У таборі діти харчуються 5 разів на день, живуть у дерев'яних будиночках, які знаходяться в сосновому бору на березі Червонооскільського водосховища, в екологічно чистій зоні. У таборі є спортивний та ігровий майданчики, літня естрада. Виховний процес організовують кращі педагоги району», - зазначають в департаменті. 

У цьому році на ремонт доріг в області витратять 12 млн. грн.

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, у 2015 році за рахунок коштів обласного бюджету заплановано проведення капітального та поточного ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області загальною вартістю 12,1 млн. грн. «На даний час Департаментом капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації укладено договори підряду на виконання робіт у м. Первомайський з капітального ремонту проспекту 40 років Перемоги на ділянках: міськвиконком – проспект Революції (6 мікрорайон) та проспекту Революції від будівлі №7 до проспекту 40 років Перемоги. Загальна вартість договорів становить 1,683 млн. грн. Також укладено договори на виконання робіт з поточного ремонту доріг по вул. Попруденка, вул. Куйбишева, вул. Тельмана, вул. Осипенка, вул. Завірюхи у смт Сахновщина Харківської області. Загальна вартість укладених договорів становить 476 тис. грн.», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Діти переселенців покажуть свою майстерність на сцені обласного Палацу дитячої та юнацької творчості

19 червня в Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37) пройде концерт дітей-переселенців з Донецької та Луганської областей «Діти Донбасу з любов'ю до Харківщині». Концерт відбудеться за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації. У програмі концерту - вокальні виступи, музичні та танцювальні номери дітей, які займаються в музичних, естетичних і спортивних школах Харкова, але при цьому переїхали до регіону з Луганська, Донецька, Первомайська, Алчевська, Рубіжного, Брянки та Артемівська. 

З початку року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 94,3%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 10,3% (за відповідний період 2014 року – 104,6%). Рівень розрахунків населення – 108,7% (за відповідний період 2014 року – 110,6%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 85,4% (87,3%); місцевих бюджетів – 69,7% (88,7%); обласного бюджету – 90,0% (93,7%); інших споживачів – 86,8% (92,1%). Про це повідомляє Департамент ЖКГ ХОДА.

У Харкові відкрили Почесне консульство Республіки Албанія

16 червня у Харкові урочисто відкрили Почесне консульство Республіки Албанія. У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета, Почесний консул Республіки Албанія в Харкові Шахін Омаров, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, представники дипломатичного корпусу. «Почесне консульство буде допомагати розвитку відносин між нашими країнами. Воно зблизить наші країни в культурній, науковій, освітній сферах, допоможе налагодити торговельні зв'язки. Буде маленькою частиною Албанії, яка представлена в Харкові. Я впевнена, що в консульстві завжди будуть відкриті двері, і українці, і албанці зможуть тут вирішити свої питання», - зазначила Шпреса Курета. 

28 дітей загиблих учасників АТО зможуть цього літа відвідати Румунію

Про це сьогодні, 16 червня, під час зустрічі домовилися голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску. «Я вдячний за дії румунського уряду на підтримку України. Для нас зараз дуже важлива ваша допомога дітям учасників АТО, загиблих на сході України. Я сьогодні ж дам доручення розпочати підготовку документів, щоб ці діти мали можливість відвідати Румунію», - зазначив Ігор Райнін.

Прикордонники почали спецоперацію щодо боротьби з незаконною міграцією та торгівлею людьми

15 червня за ініціативи та під загальною координацією Державної прикордонної служби України у тісній взаємодії із МВС, СБУ, ДМС, ДФС, прикордонними відомствами країн Європейського Союзу розпочалося проведення спільної операції «Кордон-2015». Операція має статус національної, довготривалої та спрямована на боротьбу з незаконною міграцією та торгівлею людьми. Комплексне застосування сил і засобів різних відомств щодо контролю місць первинної появи, накопичення незаконних мігрантів, ймовірних маршрутів їх руху, викриття та компрометація існуючих каналів протиправної діяльності на всій території України є основним завданням операції, що розпочалася.

Вертолітники зі всієї України влаштують під Харковом змагання

18 червня о 10:00 на аеродромі «Коротич» (район селища Комунар) відбудеться офіційне відкриття чемпіонату України з вертолітного спорту. Про це повідомили в Департаменті культури і туризму Харківської облдержадміністрації. Під час чемпіонату пілоти продемонструють у небі вправи «Навігація», «Політ на точність», «Розвезення вантажів», «Слалом» та «Індивідуальний фрістайл». Польоти екіпажі будуть виконувати на вітчизняних «Мі-2» і зарубіжних «Robinson-44».

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка, присвячена ролі жінок в збройних конфліктах

До експозиції «Жінки і конфлікт в Україні» увійшли близько 40 фотографій, що розповідають історії українських жінок, які самовіддано виконують різні ролі у важкі часи для України: жінки-солдати, лікарки, доброволиці, волонтерки. З метою підвищення обізнаності суспільства про ролі жінок в ході збройних конфліктів, інформування про необхідність дотримання прав людини, стимулювання активних дій, що спрямовані на подолання гендерної нерівності Музей жіночої та гендерної історії спільно з Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським жіночим фондом проводить в Харкові фотовиставку, яка підіймає низку актуальних та болючих для України питань: нерівноправність, насильство, війна.

Харківська область співпрацюватиме з Албанією в науковій, туристичній та агропромисловій сферах

Сьогодні, 16 червня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Албанія в Україні Шпресою Куретою. Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, питання реалізації реформ на шляху України до Європейського Союзу, а також перспективні напрямки двостороннього співробітництва Харківської області з Албанією. «Я приємно здивована спокійною ситуацією в Харківській області. Війна - нехороша річ. І ви докладаєте максимум зусиль, щоб утримати мир і спокій в регіоні. Також ви надаєте велику допомогу переселенцям із зони АТО. В Албанії була схожа ситуація, коли ми приймали біженців з Косово. І прекрасно розуміємо ваші складності. Але хочу підкреслити, що ви можете розраховувати на підтримку албанського народу і уряду, оскільки ви сьогодні на правильному шляху і заслуговуєте на повагу і підтримку», - зазначила Шпреса Курета. У свою чергу, Ігор Райнін підкреслив, що будь-який конфлікт призводить у результаті до зростання економіки, а також активізації громадянського суспільства в цілому. «Албанія в останні 10-15 років активно розвивається. Після того, як на території нашої країни встановиться мир, ми зробимо все можливе, щоб Україна перетворилася на справжню європейську державу», - додав голова ХОДА.

Чугуїв та Мерефа можуть отримати 124 тис. дол. від ПРООН

Кошти спрямують на поліпшення енергоефективності у житлово-комунальному секторі міст. Про це повідомила заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична. Вона пояснила, що фінансування надійде в рамках нового «муніципального» компоненту спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Крім того, 18 червня відбудеться координаційна рада представників Проекту, облдержадміністрації та облради. В рамках засідання планується розглянути хід реалізації мініпроектів у восьми районах області, які були попередньо відібрані конкурсною комісією. На кожен мініпроект ПРООН збирається виділити 10 тис. дол. 

Призера Європейських ігор Дімітрія Тімченка зустріли в Харкові

Срібний призер І Європейських ігор в греко-римській боротьбі харків’янин Дімітрій Тімченко повернувся до Харкова. На вокзалі першого медаліста у складі української збірної зустрічала родина, друзі, журналісти, а також почесна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим. Від імені Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв привітав Дімітрія та його тренера і батька Юрія Тімченка з історичною не тільки для всього харківського, але й українського спорту медаллю та побажав перемоги на чемпіонаті світу, який буде ліцензійним до Олімпіади 2016 року. 

Харківські студенти-кулінари привезли золоті медалі з конкурсу української кухні

Студенти та викладачі Харківського торговельно-економічного коледжу на Всеукраїнському кулінарному конкурсі «Дні української кухні», де представляли Харківщину, здобули 6 золотих, 4 срібні та 2 бронзові медалі. Студенти виступали в усіх номінаціях, які були заявлені на конкурсі, на одному рівні з професійними кухарями. Участь у конкурсі сприяла розширенню існуючих партнерських відносин, виявленню та підтримці обдарованої молоді, підвищенню професійної майстерності студентів, що дозволяє впевнено орієнтуватися в сучасних тенденціях розвитку ресторанного бізнесу. Завершився конкурс підписанням хартії «Української кухні».  

В Історичному музеї відкриється виставка «АТО і Харківщина»

Сьогодні, 16 червня о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудеться відкриття виставки, присвяченої антитерористичній операції на сході України. Увазі відвідувачів будуть представлені унікальні предмети з місць запеклих боїв бійців Збройних Сил України, Національної гвардії із незаконними військовими формуваннями на Донбасі. Зокрема, корпуси від реактивних снарядів системи «Град» та мін, гільзи від снаряду САУ «Гвоздика», гільзи від патронів зенітної установки ЗУ-23-2, крупнокаліберних кулеметів, автоматів АКМ та АК74, пістолета Макарова.

Харківські синхроністки здобули ще одну «бронзу» Європейських ігор у Баку

15 червня на Європейських іграх слідом за «бронзою» в дуетах збірна України з синхронного плавання, яка складається з харківських спортсменок, здобула ще одну «бронзу» - в змаганнях груп. Єлизавета Яхно, Яна Нарєжна, Валерія Апрелєва, Валерія Бережна, Вероніка Гришко, Анна Єсіпова, Аліна Шинкаренко та Катерина Ткачова зробили все, щоб поповнити медальний кошик України ще однією нагородою. Дівчата набрали у сумі 159.0860 балів та поступилися лише іспанкам, на рахунку яких було 162.0406 балів, і переможницям змагань - росіянкам, які набрали 169.0992 бала.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 16 червня, о 14:30 у Почесному консульстві Республіки Албанія в Харкові (вул. Академіка Проскури, 1) відбудеться церемонія урочистого відкриття Почесного консульства Республіки Албанія в Харкові; о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудеться відкриття виставки «АТО і Харківщина».

Харківські підприємці відвідають виставку EXPO-2015 в Італії

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, до 31 жовтня цього року у Мілані (Італія) за підтримки профільних міністерств Італії і Почесного консула України в м. Падуя (регіони Венето, Трентіно-Альто Адідже, Фріулі-Венеція-Джулія) проходить Всесвітня виставка EXPO-2015 «Нагодуй планету. Енергія для життя». У виставці беруть участь представники з близько 160 країн світу. «Участь українських компаній у зазначеному заході дозволить презентувати нашу державу, як країну з потужним промисловим, аграрним та науковим потенціалом, а також сприятиме налагодженню ділових контактів з потенційними інвесторами і партнерами та реалізувати експортний потенціал України, і зокрема - Харківщини» - підкреслила Юлія Світлична. 

Міст на під’їзді до с.Липці, знаходиться в задовільному стані, проїзд забезпечений. Євгеній Шахненко

За словами заступника голови обласної державної адміністрації, першочергові роботи з поточного ремонту цього мосту виконані в короткі терміни. Дорога, на якій розташований міст, є маршрутом під’їзду до Липецького психоневрологічного інтернату, який знаходиться по вулиці Леніна в с.Липці. Постачання продуктів харчування, медикаментів, під’їзд карети швидкої допомоги та пожежного автомобіля було організовано вулицями комунальної власності, які не мають удосконаленого твердого покриття. Для організації безпеки дорожнього руху по зазначеній дорозі були виконані заходи з влаштування тимчасового об’їзду.

Спортивний комплекс «ХТЗ» відремонтують до осені

Як повідомив під час прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко, на найближчу сесію обласної ради, яка відбудеться 18 червня, винесено питання про капітальний ремонт Обласного спортивного тренувального комплексу «ХТЗ». «Там є будівлі 30-х, 50-х, 70-х років. Поточні ремонти проводилися, але капітально нічого не ремонтували. Цього року, якщо депутати нас підтримають, ми, крім усього іншого, утеплимо фасад будівлі. Ближче до осені вже можна буде побачити результати», - пояснив Віталій Кириленко. 

На форті «Сонячному» вже несуть службу бійці Нацгвардії

Про це повідомив радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. «Будівництво комплексної інженерної фортифікаційної споруди під умовною назвою «Форт «Сонячний» було завершено 25 квітня 2015 року. Не так давно, за розпорядженням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, погодженим з головою облдержадміністрації Ігорем Райніним, на форті з'явилися національні гвардійці, які несуть там бойове чергування», - пояснив Сергій Стороженко. За його інформацією, оборонну споруду вже проінспектували міністр оборони України Степан Полторак, представники командування Національної гвардії України та Міністерства внутрішніх справ. 

На Європейських іграх жіноча збірна команда України з настільного тенісу посіла четверте місце

В складі збірної - харків’янки Тетяна Біленко, Анна Гапонова та киянка Маргарита Песоцька. Зовсім трохи не вистачило українським тенісисткам, щоб порадувати країну медаллю в командних змаганнях. Впевнено стартувавши з перемоги над збірними Білорусі - 3:1 та Швеції – 3:0, в півфіналі в напруженій боротьбі з рахунком 3:2 українки поступилися суперницям з Нідерландів.

Діти учасників АТО і загиблих під час Революції Гідності безкоштовно відпочинуть у молодіжному таборі в Угорщині

Про це повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко під час прес-конференції. Він уточнив, що зараз складається список на відпочинок в Угорщині. Крім того, облдержадміністрація планує оздоровити цього літа близько 1 тис. дітей-переселенців. «У нас немає обмежень по вибору табору в Харківській області. Якщо діти хочуть відпочити в таборі в регіоні, вони можуть обрати будь-який табір», - сказав Віталій Кириленко. Також він додав, що за кошти обласного бюджету вже направлені на оздоровлення 500 дітей пільгових категорій до узбережжя Чорного моря (м. Скадовськ Херсонської області) і в Карпати (смт Славське Львівської області). В українському дитячому центрі «Молода гвардія» (м. Одеса) протягом 5-ти оздоровчих змін 2015 року за рахунок коштів державного бюджету оздоровляться 212 дітей Харківської області. 

93 харків'янина претендують на участь у літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко, в облдержадміністрації склали попередній список кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх, до якого увійшли 93 спортсмени з 20 видів спорту. «У цьому році фінансування олімпійських видів спорту збільшили на 7,7 млн. (у порівнянні з 2014 роком), всього виділили 12,9 млн. грн. Все, що стосується виїздів і підготовки з олімпійських видів спорту, фінансується на 100%, з цим проблем немає», - запевнив Віталій Кириленко. За його словами, на сьогоднішній день проводиться робота щодо створення штатної збірної команди Харківської області, яка дозволить підтримувати молодих спортсменів з олімпійських видів спорту. (Згідно з Порядком створення штатних збірних резервного спорту, затвердженого постановою КМУ від 08.12.2010 №1115, до складу штатної збірної області можуть входити не більше 40 спортсменів з олімпійських видів спорту не старше 23 років). 

В ХОДА працюють над усуненням причин, які призводять до опустелювання земель Харківщини

Представники Держекоінспекції взяли участь у нараді, приуроченій до Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та посухами, який відзначається щорічно 17 червня. До основних причин опустелювання належать водний дефіцит, тривала посуха, надмірне пониження вологості повітря через збільшення температури і низького рівня опадів, збільшення поголів'я худоби, вирубка лісів, соленакопичення, вітряний клімат, низький рівень ґрунтових вод, помилки у веденні сільського господарства, надмірне осушення дрібних водойм для зрошення угідь і для підтримки рибних господарств.

Нового директора ДП «Харківський завод шампанських вин» представили колективу підприємства

Сьогодні Андрія Малиша представляли заступник міністра аграрної політики і продовольства України Володимир Лапа і заступник голови Харківської обласної облгосадміністрації Марк Беккер. За словами Володимира Лапи, новопризначений директор заводу – досвідчений керівник, який вміє професійно вести господарську діяльність і знається на специфіці ведення бізнесу в Україні. У свою чергу, Марк Беккер зазначив, що головне завдання Андрія Малиша на новій посаді – забезпечити хороший фінансовий результат роботи заводу. «Ми повинні вийти на нормальну роботу підприємства і мати хороший фінансовий результат в кінцевій діяльності, а також відновити репутацію «Харківського заводу шампанських вин», - додав Марк Беккер.

У суботнику на території Шарівського замку взяло участь більше сотні мешканців Харкова та області

Акція, яку ініціювали громадські активісти, пройшла за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА та Богодухівської РДА. Головна мета заходу, що відбувся 13 червня, - привернути увагу громадськості до проблем садиби, збудованої у XIX столітті цукрозаводчиком Леопольдом Кенігом. Взяти участь у генеральному прибиранні території навколо старовинного палацу в селищі Шарівка Богодухівського району могли всі бажаючі. Завдяки соцмережам до співробітників Харківської облдержадміністрації та їх колег з Богодухівської райдержадміністрації також приєдналися представники різних громадських організацій. Всього в суботнику взяли участь більше 100 чоловік. «Проблема цієї садиби в тому, що в штатному розкладі тут значиться тільки сторож. Ми бачимо, в якому жахливому стані все знаходиться. Щоб відновити цю будівлю, потрібен великий матеріальний ресурс. З іншого боку, навести порядок на території Шарівського комплексу можна і без грошей - прибрати стару траву, сміття, повалені дерева. Величезне спасибі всім небайдужим, хто в свій законний вихідний відгукнувся на наш заклик у Facebook. Попрацюємо, а потім на всіх чекає екскурсія та смачна польова каша», - зазначив т.в.п. заступника ХОДА Вадим Глушко.

В Дергачівському районі вирішили об’єднати громади з центром у місті Дергачі

На позачерговій сесії Малоданилівської селищної ради було вирішено дати згоду на добровільне об’єднання територіальних громад – Дергачівської міської ради Дергачівського району та Малоданилівської селищної ради Дергачівського району області з центром у м. Дергачі. Участь у сесії взяли голова районної ради, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Михайло Бушев, Малоданилівський селищний голова, член Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Анатолій Вєліканов, депутати та члени виконавчого комітету Малоданилівської селищної ради.

Харків'янки виграли «бронзу» в синхронному плаванні на Європейських іграх в Баку

Скарбничка України поповнилася медалями. На перших Європейських іграх, які проходять в Баку, завершилися змагання з синхронного плавання. Збірна України у складі харків'янок Яни Нарежної та Єлизавети Яхно зуміли показати третій результат. Перше місце вибороли росіянки Валерія Филенкова і Дарина Кулагіна. Другими стали австріяки Анна-Марія Олександр і Ейріни-Марія Александр. Додамо, що ця «бронза» стала вже другою медаллю на Іграх, яку принесли в скарбничку України харків'яни. Раніше борець Дімітрій Тимченко завоював першу для України медаль перших в історії Європейських ігор. 

Платники єдиного податку області сплатили на 164,3 млн. грн. більше запланованого

З початку року суб‘єкти господарювання Харківщини – платники єдиного соціального внеску перерахували до бюджету 3,4 млрд. грн., що на 164,3 млн. грн. більше запланованого. Як проінформували в Головному управлінні державної фіскальної служби області, це на 210,5 млн.грн. більше, ніж торік. Лише у травні поточного року надходження склали 699,7 млн.грн. Найбільше коштів від сплати ЄСВ у січні-травні поточного року надійшло від роботодавців м. Харкова - біля 2,2 млрд. грн. Не менш активними в наповненні бюджетів соціальних фондів були і суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в Красноградській ОДПІ – 211,6 млн.грн., Чугуєвській ОДПІ – 122 млн. грн. та Харківській ОДПІ – 164 млн.грн.

Архів документів