Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2015 році споживачі розраховуються за послуги «Харківводоканалу» на рівні 74,6%

Хто є головними боржниками комунального підприємства, повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Так, за його інформацією, з початку року рівень розрахунків споживачів за надані послуги становить 74,6% (середньообласний – 78,3%). Населення заборгувало «Харьковводоканалу» майже 206 млн. грн. (у т.ч. за 2015 - майже 14,5 млн.), бюджетні організації - більше 3 млн. грн. (найбільші боржники - Міністерство освіти і науки, Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров'я). Установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, винні КП «Харківводоканал» більш ніж 719 тис. грн. - ця сума накопичилася протягом 2015 року. Найбільші боржники - заклади освіти (більше 567 тис. грн.) та охорони здоров'я (майже 89 тис. грн.). 

Співробітники ХОДА поклали квіти в пам'ять жертв війни в Україні

Церемонія покладання квітів з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні пройшла сьогодні, 22 червня, на Меморіалі Слави в лісопарку. Перед центральним входом до Меморіалу Слави зібралося кілька сотень харків'ян. Покладати квіти прийшли заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, керівництво обласної ради, міської ради, територіальних органів міністерств і відомств України в Харківській області, представники дипломатичних установ, духовенства області, ветеранів, об’єднань громадян та студентської молоді. Представники громадськості несли державні прапори України.  

Петро Порошенко присвоїв почесні звання харківським лікарям

Про це йдеться в Указі Президента України №346/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня медичного працівника». В документі зазначено: «За значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров'я, надання кваліфікованої медичної допомоги та високу професійну майстерність постановляю присвоїти почесне звання «Заслужений лікар України»: - Олександру Духовському – зав.відділенням комунального закладу охорони здоров'я «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені професора О.І.Мещанінова»; - Віктору Кирилову - головному лікарю комунального закладу охорони здоров'я «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер», м.Харків; - Ользі Кондратьєвій - лікарю державної установи «Інститут медичної радіології імені С.П.Григор'єва Національної академії медичних наук України», м.Харків; - Володимиру Савенкову – зав. відділенням комунального закладу охорони здоров'я «Обласний клінічний центр урології і нефрології імені В.І.Шаповала», м.Харків».

Кубок Золочівського району з мотокросу зібрав спортсменів з 4 областей

На Харківщині за підтримки голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна та керівництва Золочівського району вдруге відбулися змагання з мотокросу на кубок району. Крім харків’ян, у них взяли участь спортсмени з Дніпропетровської, Луганської, Полтавської областей. Як зазначив голова РДА Ігор Гурін, незважаючи на непередбачувані погодні умови цього разу змагання зібрали велику кількість спортсменів і вболівальників. Професіоналізм і майстерність продемонстрували досвідчені мотобайкери на потужних мотоциклах класу «МХ-1». Поруч з дорослими змагалися і юні спортсмени, наймолодшими серед них були учасники 2010 року народження.

Станом на 22 червня з початку року споживачі області розрахувались за теплопостачання на 93,9%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 12,4% (за відповідний період 2014 року – 106,3%). Рівень розрахунків населення – 106,4% (за відповідний період 2014 року – 113,4%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 87,8% (89%); місцевих бюджетів – 71,4% (88,9%); обласного бюджету – 89,8% (94,0 %); інших споживачів – 86,4% (92,7%).

Представники ділових кіл Харківщини візьмуть участь у I Східному бізнес-форумі, який відбудеться в Польщі

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, з 25 по 26 червня цього року у м. Люблін (Республіка Польща) проходитиме I Східний бізнес-форум. Основним завданням форуму є презентація Люблінського воєводства, як регіону зі сприятливим бізнес-кліматом, спроможного виступати майданчиком для налагодження ділових контактів між підприємцями, представниками органів влади та місцевого самоврядування регіонів-партнерів Польщі, України, Білорусі, Узбекистану, Молдови, Китаю, Індії, Італії, Франції, Швейцарії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Анголи та інших країн Африки.

На автодорогах Харківщини триває ямковий ремонт

На 17 червня державним підприємством «Харківський облавтодор» виконано ямковий ремонт на 87470 кв.м доріг, з них 66093 кв. м - на дорогах державного значення, 21377 кв. м – на місцевих дорогах. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. На дорогах державного значення Київ-Харків-Довжанський, Чугуїв-Мілове, Мерефа-Лозова-Павлоград та на місцевих дорогах Довжик-Вікнине-Рідний Край, Золочів-Довжик-Миронівка, Близнюки-Верхня Самара-Добровілля ямковий ремонт проводився гарячим асфальтобетоном струменевим методом.

Шановні медичні працівники!

Вітаю вас із професійним святом! У цей день хочу висловити вам свою повагу. Ваша праця вимагає високого професіоналізму, повної самовіддачі, істинної відданості своїй справі та великих сил - як фізичних, так і душевних. 24 години на добу 365 днів на рік ви на роботі - рятуєте життя людей, зберігаєте їх здоров'я. Це одночасно і справжній дар, і велика відповідальність. Дозвольте побажати вам, у першу чергу, професійних успіхів - адже від них залежить здоров'я та життя кожного з нас. Звичайно ж, щастя, добра, здоров'я і мирного неба над головою. Спасибі вам за вашу працю! Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск курсантів

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди випуску курсантів. Наказом міністра внутрішніх справ України спеціальне звання «лейтенант міліції» присвоєно 560 випускникам університету. Дипломи з відзнакою отримали 46 з них. Серед юнаків і дівчат – переможці всеукраїнських та міжнародних наукових, творчих конкурсів, спортивних змагань, учасники художньої самодіяльності. На урочистостях був присутній заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Вячеслав Абакумов. З визначною подією – отриманням дипломів - молодих лейтенантів міліції привітали представники державних органів влади та місцевого самоврядування, інших державних установ та організацій, ветерани ОВС, батьки і рідні випускників.

Цього року в Харківській області планують побудувати 36 багатоквартирних будинків

П'ять висоток площею 36,2 тис. кв. м уже ввели в експлуатацію, а до кінця 2015-го планується здати ще 31 об'єкт площею 183 тис. кв. м. Про це в ході селекторної наради під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контролюється обласною адміністрацією, інспекцією ДАБК, інвесторами. Тут практично кожен будинок у нас на контролі. Планові показники по багатоквартирному житлу у цьому році ми повинні перевиконати. Це абсолютно реальна програма», - підкреслив Михайло Рабінович.

Харківська область представить 23 інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду

Сьогодні, 19 червня, під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. За інформацією Євгенія Шахненка, відповідно до бюджетного законодавства щорічно в державному бюджеті мають передбачатися кошти державного фонду регіонального розвитку в обсязі не менше 1% прогнозного обсягу доходів держбюджету. У 2015 році на розвиток регіонів передбачено 3 млрд. грн., з них Харківська область отримає 152 млн. грн.

На Харківщині повністю за електроенергію розрахувалися тільки сільгоспвиробники

Про це сьогодні, 19 червня, під час селекторної наради під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Бєлоцький. За оперативними даними Акціонерної компанії «Харківобленерго» за 5 місяців 2015 року оплачено 91% купленої електроенергії на енергоринку. При цьому борг компанії з початку року зріс на 152 млн. грн. і на початок червня становив 216 млн. грн. За цей період споживачі області розрахувалися з компанією на 92%, що менше на 2% в порівнянні з торішнім рівнем. З початку року борг споживачів області зріс на 183 млн. грн. (29%) і склав 821 млн. грн.

В ХНУВС відбувся випуск студентів на факультеті права та масових комунікацій

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск на факультеті права та масових комунікацій. Випускників привітав ректор університету, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, голова Ради ректорів вищих навчальних закладів силових структур та правоохоронних органів України, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. У своєму зверненні він зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ дав путівку в життя близько 40 тисячам випускників, які сьогодні працюють у різних регіонах України і гідно представляють університет.

Харківські вчителі перемогли на Всеукраїнському конкурсі «Панорама творчих уроків-2015 «Я – віртуоз у викладанні предмета»

Нагородження переможців відбулось у приміщенні КЗ «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради. Переможцями конкурсу, в якому взяли участь більше 20 педагогів зі всієї України, стали: Світлана Буханцова, викладач Державного навчального закладу «Харківське вище професійне училище № 6» (І місце); Наталя Піднебесна, учитель Валківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Валківської районної ради Харківської області (ІІ місце); Ольга Попова, практичний психолог Красноградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Красноградської районної ради Харківської області (ІІ місце); Наталя Мовчан, учитель-логопед Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 13 «Росинка» Лозівської міської ради Харківської області (ІІІ місце).

Малі та середні підприємства України зможуть брати кредити під гарантії ЄС. Єврокомісар

Як розповів під час брифінгу в ХОДА член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнес Ган, ЄС і надалі надаватиме фінансову підтримку Україні, щоб вирішити труднощі, з якими стикаються регіони, приймаючі тимчасових переселенців. «Ми плануємо надати 1,7 млн. євро саме Харківському регіону для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. Насамперед, допомога буде пропонуватися тим людям, які вперше переїжджають з окупованих територій. Вони отримуватимуть першу допомогу та підтримку, в тому числі інформаційну і консультаційну», - повідомив єврокомісар.  

Єврокомісар Йоганнес Ган обговорив в ХОДА питання безпеки, допомоги переселенцям та децентралізації влади

Сьогодні, 19 червня, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов зустрівся з членом Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів по розширенню Йоганнесом Ганом. В офіційній зустрічі також взяли участь Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, керівник Програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, голова Харківської облради Сергій Чернов, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директори департаментів облдержадміністрації. Сторони обговорили безпеку та соціально-економічну ситуацію в регіоні, а також питання децентралізації влади та захисту прав внутрішньо переміщених осіб із зони АТО.

Жителі Харківщини просять відремонтувати міст поряд з селищем Печеніги та дорогу до села Світличне

Сьогодні, 19 червня, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. Одне з перших звернень стосувалося капітального ремонту моста через річку Сіверський Донець, який з'єднує селище Печеніги та село Базаліївка. За словами місцевих жителів, з цим проханням вони зверталися до різних інстанцій, але грошей на реконструкцію так ніхто й не виділив. У свою чергу, мешканка села Світличне попросила відремонтувати дорогу, що веде до селища Золочів, - по ній діти їздять на навчання, так як у селі школу закрили.

Йоганнес Ган поспілкувався з волонтерами та відвідав дитячий центр для переселенців

Член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган сьогодні ознайомився з роботою двох громадських організацій - «Станції Харків» та Благодійного фонду «Компас «Благо». В офісі волонтерів «Станції Харків» він оглянув приміщення, де проводиться первинна реєстрація тимчасових переселенців, видається гуманітарна допомога, допомога щодо тимчасового проживання та працевлаштування, консультації з юридичних питань, працюють дитячі кімнати для дітлахів різного віку.

Держприкордонслужба звертається до громадян завчасно готувати документи для перетину кордону

З початком літнього туристичного сезону кількість громадян, які прямують через державний кордон на відпочинок, значно збільшується. Проте, як показує практика, в цей період також різко зростає й кількість громадян, до яких за різних обставин прикордонники змушені приймати рішення щодо непропуску. Основними причинами відмов у пропуску й надалі залишаються відсутність доручень батьків та недійсні документи для закордонних поїздок.

У ХОДА нагородили кращих медиків Харківщини

У Харківській облдержадміністрації 19 червня відбувся прийом з нагоди Дня медичного працівника, який відзначається в Україні 21 червня. Від імені голови ХОДА Ігоря Райніна медиків Харківщини привітав заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов. «Мабуть, почесніше професії медика, як і вчителі, у світі немає. Щодня до вас звертаються люди з різними проблемами і захворюваннями і ніколи, ні вдень ні вночі, вони не отримують відмови. Я бажаю вам здоров'я і щастя, щоб у вашому житті було більше щасливих днів і вихідних», - сказав Вячеслав Аббакумов. 

Єврокомісар Йоганнес Ган ознайомився з умовами проживання переселенців у таборі «Ромашка»

Сьогодні, 19 червня, в рамках свого візиту на Харківщину член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган відвідав табір «Ромашка», в якому мешкають вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей. У поїздці єврокомісара супроводжують директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко і т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. Йоганнес Ган поспілкувався з переселенцями, розпитав – як вони виїжджали з окупованої території і з якими проблемами стикаються тут. Господарі дитячого табору – Володимир і Оксана Рожкови розповіли єврокомісару, що зараз у «Ромашці» проживають 190 осіб. За словами Володимира Рожкова, дуже складно було восени, коли потрібно було готуватися до опалювального сезону, утеплювати корпуси. Дуже допоміг табору в цьому питанні Польський центр міжнародної допомоги.

В реалізації проекту «Електронний уряд» візьмуть участь фахівці Харківщини

Під час зустрічі директора з питань технологій компанії «Portis Consulting» Еріка Окімото з представниками ІТ-компаній та університетів Харківщини пан Окімото презентував концепцію та напрями реалізації проекту «Електронний уряд», що буде впроваджений у Харківській області. Також він відповів на питання фахівців щодо технологічних рішень, що застосовуватимуться в проекті. Представники ІТ-бізнесу та науковці підтримали ініціативу стосовно залучення місцевих розробників програмних продуктів до успішного впровадження системи «Електронний уряд», а також заявили про свою готовність взяти участь в проекті, застосовуючи свої напрацювання у сфері захисту інформації, обробки та передачі даних та електронного документообігу. 

Зареєструвати свої права відтепер можна набагато швидше

Це зазначила заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області з питань державної реєстрації Наталя Когут. За її словами, 22 червня набирає чинності постанова Кабміну №190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки». «Ця постанова передбачає, що зареєструвати, приміром, право власності на квартиру з видачею свідоцтва можна буде за п’ять робочих днів замість 14-ти, заплативши 170,52 грн. додатково до 85,26 грн.», - пояснила Наталя Когут. 

У Харкові стартував безкоштовний семінар з інформаційних технологій

У червні розпочав активну діяльність «Громадський союз «Харківський кластер інформаційних технологій». Сьогодні, 19 червня, за підтримки Департаменту по підвищенню конкурентоспроможності регіону ХОДА стартував перший безкоштовний семінар в рамках проекту IT LEGAL SUPPORT. На семінарі виступлять кращі IT-юристи України, США і Великобританії. На заході обговорять питання, пов'язані з юридичним супроводом проектів і компаній в сфері IT, захисту авторських прав і прав на торговельні марки в мережі, використання вільного та відкритого ПЗ, юридичного аудиту стартапів і регулювання бізнесу в інтернеті.

Віктор Рубан здобув «золото» Європейських ігор

На Європейських іграх в Баку чоловіча збірна України зі стрільби з луку завоювала золоту медаль в командних змаганнях. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. У чвертьфіналі українська команда, до складу якої увійшли олімпійський чемпіон 2008 року харків’янин Віктор Рубан, а також львівські лучники Георгій Іваницький і Маркіян Івашко, з рахунком 6:2 здолала італійців. Потім була перемога 5:3 над збірною Нідерландів. В напруженій боротьбі у фіналі з рахунком 5:4 наша команда перемогла Іспанію та здобула золоту нагороду, яка стала другою у медальному кошику України та першою на цих Іграх для харківських спортсменів. 

Повністю зруйновану ділянку траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове відремонтують до холодів

Магістраль протяжністю 10-12 км, яка йде від села Леб'яже до кордону з Шевченківським районом, буде побудована до початку осінньо-зимового сезону. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Розгорнути повномасштабну реконструкцію на повністю зруйнованій ділянці, де дуже важко проїжджати автотранспорту, дорожники планують відразу ж, як тільки Кабінет Міністрів України виділить на ремонт дороги Чугуїв-Куп'янськ-Мілове 50 млн. грн. Зараз тут йде комплекс аварійних і підготовчих робіт. «Завдяки активним і наполегливим зусиллям голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, а також низки зустрічей, які він провів і з міністром інфраструктури, і керівником Служби автомобільних доріг України, сьогодні на деяких ділянках дороги Чугуїв-Куп'янськ-Мілове розпочата конкретна робота. У глави області чітка позиція: дорога повинна бути відремонтована у цьому році. Для контролю якості виконаних робіт будемо залучати волонтерів та громадськість», - підкреслив Євгеній Шахненко.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 19 червня, Харківську область з візитом відвідає член Європейської Комісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган. Почесний гість зустрінеться з керівництвом Харківської облдержадміністрації та Харківської облради. Заплановано підхід до преси о 13:30 в холі біля приймальні голови ХОДА. Також Йоганнес Ган відвідає табір «Ромашка», зустрінеться з волонтерами громадської організації «Станція Харків» і з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини.

Єврокомісар Йоганнес Ган прибув на Харківщину

У Харківському аеропорту приземлився літак з представником Європейської комісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнесом Ганом на борту. Почесного гостя в аеропорту зустрічали т.в.п. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко та заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський. Нагадаємо, в рамках свого візиту Йоганнес Ган зустрінеться з керівництвом облдержадміністрації, відвідає табір «Ромашка», а також проведе зустріч з волонтерами громадської організації «Станція Харків» і з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини.

Понад 400 тис. дол. надасть ПРООН на розвиток інфраструктури Харківщини

Сьогодні, 18 червня, під головуванням заступника голови ХОДА Юлії Світличної відбулося перше засідання Координаційної ради з реалізації третьої фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, координатор обласного підрозділу впровадження Проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Харківській області Галина Чала, голови райдержадміністрацій та мери міст обласного значення. Як зазначила Юлія Світлична, залучення та ефективне використання міжнародної технічної допомоги для забезпечення сталого розвитку регіону - головне завдання керівництва області.

В одному з вузів Харківщини впроваджують унікальну для України освітню програму «ІТ-право»

За ініціативою Харківської облдержадміністрації 17 червня відбувся круглий стіл, присвячений питанням ефективного співробітництва ІТ-бізнесу, вищих навчальних закладів та органів влади регіону. Під час зустрічі сторони, представлені керівниками ІТ-компаній, харківських вишів та структурних підрозділів ХОДА, обговорювали основні проблеми, що стримують підвищення конкурентоспроможності ІТ-галузі, а також визначили формат подальшої співпраці. Крім того, у рамках круглого столу було порушено питання щодо підготовки та організації міжнародного форуму «IT-Kharkiv» у цьому році, а також відбулася презентація унікальної для України освітньої програми «ІТ-право», що буде впроваджена в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого вже у вересні. 

Архів документів