Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Плавчиха Марина Колесникова здобула «бронзу» Європейських ігор

24 червня на Європейських іграх харків’янка поповнила медальний кошик збірної України бронзовою нагородою у плаванні. В Баку відбулися фінальні запливи на дистанції 200 метрів на спині серед жінок. З результатом 2:11.91 третьою на фініші була харківська спортсменка. Від переможниці змагань - росіянки Поліни Єгорової - Марина відстала всього на 0.61 сек. Друге місце посіла Максін Волтерс з Німеччини.

Субвенцію, яка виділена Зачепилівскому району з обласного бюджету, спрямують на соціальну допомогу і енергозбереження

Сьогодні, 24 червня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник керівника області Юлія Світлична та начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець відвідали з робочим візитом Зачепилівський район. В ході поїздки Ігор Райнін поспілкувався з активом району та окреслив основні завдання, які стоять перед керівництвом Харківської області, - поліпшення обороноздатності регіону, боротьба з корупцією, проведення реформ та покращення якості життя людей. «У мене особливе ставлення до віддалених районів – вони повинні стати передовими в регіоні, і в цьому ми їм будемо всіляко допомагати. Вперше з обласного бюджету Зачепилівському району виділена субвенція у розмірі 32 млн. грн. Таку суму район ніколи раніше не отримував», - розповів голова ХОДА.

Український бізнес отримав інструмент для захисту своїх законних прав. Альгірдас Шемета

Сьогодні, 24 червня, в Харі НАДУ при Президентові України український бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини. У зустрічі також взяли участь заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський та перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов. Альгірдас Шемета розповів про мету створення і завдання Ради бізнес-омбудсмена в Україні, вислухав найбільш болючі питання від підприємців Харківщини. Він підкреслив, що нова установа покликана забезпечити прозоре ведення бізнесу в Україні, представляти і захищати інтереси бізнесу в державних органах.

Петро Порошенко розпорядився урочисто відзначити 24-у річницю незалежності України

«З метою гідного відзначення 24-ї річниці проголошення незалежності України, консолідації українського суспільства навколо ідеї захисту та зміцнення державності, гідного вшанування подвигу борців за свободу та незалежність України, а також громадян, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, утвердження у громадян почуття патріотизму та гордості за свою Вітчизну, засновану, зокрема, на державницьких традиціях Київської Русі, Української козацької держави (Гетьманщини), Української Народної Республіки, постановляю: Кабінету Міністрів України утворити у двотижневий строк Організаційний комітет з підготовки та відзначення 24-ї річниці незалежності України, включивши до його складу представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадських об’єднань та визначивши співголовами Організаційного комітету прем’єр-міністра України і Главу Адміністрації Президента України», - йдеться в Указі Президента України №360/2015 «Про відзначення 24-ї річниці незалежності України».

Чотири аграрних ВНЗ України об'єдналися з підприємствами Харківської області, що виробляють сільгосптехніку

24 червня в ході робочого візиту до Лозівського району голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та заступник голови ХОДА Юлія Світлична взяли участь у засіданні круглого столу, присвяченого створенню інноваційно-освітнього кластеру «Агротехніка». Ідею Харківської облдержадміністрації об'єднати підприємства, що виробляють сільгосптехніку, і профільні виші одними з перших підтримали індустріальна група «У.П.Е.К.» та Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка. У ході круглого столу Ігор Райнін, генеральний директор ІГ «У.П.Е.К.» Андрій Чудновець, голова Харківського обласного об'єднання роботодавців у сфері агропромислового комплексу Іван Глянь, а також представники двох промислових підприємств і чотирьох навчальних закладів підписали відповідний меморандум про створення на базі Лозівського ковальсько-механічного заводу кластеру «Агротехніка». Учасники об'єднання підкреслили, що воно завжди відкрите для нових членів. 

Визначені райони-переможці обласного конкурсу на кращу вишивку хрестом «Візерунком стане рідний край»

25 червня о 12:00 в КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» в рамках робочої наради за участі керівників галузі «Культура» Харківської області та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва відбудеться нагородження переможців обласного конкурсу на кращу вишивку хрестом «Візерунком стане рідний край», в якому взяли участь всі райони Харківщини. Обов'язковою умовою конкурсу стало використання оригінального сюжету, який розкриває традиції району, а також присутність герба або символіки району.

Вячеслав Аббакумов обговорив з бізнес-омбудсменом розвиток підприємництва в регіоні

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов зустрівся з українським бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою, який відвідує Харківську область з діловим візитом. Вячеслав Аббакумов розповів про суспільно-політичну ситуацію в області, ознайомив з ходом мобілізаційної роботи, яка ведеться в регіоні. У тому числі він пояснив, що бізнесмени з окупованих територій переїхали до Харківської та інших областей, тому зараз у нашому регіоні число підприємців значно збільшилося. Як пояснив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, зараз в області працює близько 25 тис. малих підприємств, в яких задіяно 120 тис. працівників. «Підприємницьке середовище швидко адаптувалося в рамках змін зовнішніх торговельних операцій. Ми втратили практично 50% ринку РФ, Донбасу і Криму, але малий і середній бізнес переорієнтувався, і за минулий рік у нас вже збільшився товарообіг з ЄС на 17%», - сказав Віктор Коваленко. 

До уваги журналістів!

Завтра, 25 червня, о 15:00 у приміщенні КЗ «Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр» (вул. Сумська, 25) відбудеться урочистий концерт «Слава і воля України», присвячений Дню Конституції України, та церемонія нагородження. Захід пройде за участю представників обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради, керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, голів районних державних адміністрацій, міст обласного значення, керівників обласних закладів культури, громадськості. Подарунком для усіх присутніх буде концертна програма, в якій візьмуть участь народні та професійні колективи Харкова та області.

Рідні бійця, загиблого під час проведення АТО, просять допомогти родині в оформленні статусу

23 червня тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів особистий прийом громадян. Більшість звернень мешканців нашого регіону стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування, проведення протезування та забезпечення ліками. Крім того, громадяни, які прийшли на прийом, попросили допомогти з працевлаштуванням і посприяти в перегляді пенсійної справи. «Також до мене звернулися рідні військовослужбовця, який загинув під час проведення антитерористичної операції, які просять допомогти родині у наданні відповідного статусу. Я доручив фахівцям Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації розібратися, які проблеми виникли при оформленні документів», - зазначив Вадим Глушко.

8-річна художниця з Харківської області перемогла у конкурсі «Укрпошти»

У рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Мій рідний дім - Україна», оголошеного «Укрпоштою» спільно з дитячим журналом «Малюк Котя», переможцем травняв визнано роботу Ганни Бос з Харківської області. За малюнок «Тато, мама, братик, я – українська сім’я» 8-річна Ганна отримає диплом «Переможця місяця», тематичні набори погашених поштових марок «Юний філателіст»: «Флора/фауна», «Спорт», «Історія», «Архітектура», «Світ дитинства» та добірку журналів «Малюк Котя» у кількості 10 примірників за 2014-2015 рр.

На Чугуївщині обговорили об’єднання громад з центрами у смт Малинівка та Новопокровка

В Чугуївському районі відбулося розширене засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад, під час якого співголовами Робочої групи присутніх повідомили, що на минулому тижні на сесії обласної ради схвалено Проект перспективного плану формування територій громад області. Згідно з ним передбачається утворення 59 спроможних громад замість 459 існуючих. Дві з них – на Чугуївщині з центрами у смт Малинівка та смт Новопокровка.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 24 червня, об 11:00 в ХаРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75, 1 поверх, зала засідань) український бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета зустрінеться з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини.

Ігор Райнін підтримає вчених ННЦ «ХФТІ» у спорудженні установки «Джерело нейтронів»

Голова Харківської облдержадміністрації під час робочого візиту до Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» оглянув роботи зі спорудження першої ядерної установки світового значення, розробленої нашими фахівцями за роки незалежності України. Установка «Джерело нейтронів» дозволить Україні проводити сучасні дослідження в різних галузях науки та техніки. Так, на установці можна буде наробляти практично весь спектр радіоізотопів, що використовуються у теперішній час у медицині та промисловості. У ході візиту Ігор Райнін зустрівся з керівним та науковим складом ННЦ «ХФТІ» та ознайомився з програмами та проектами, що реалізуються вченими. Особливу увагу керівник ХОДА приділив питанню втілення передових досягнень науки та інженерії в галузь практичної медицини. Ідеться про технологію раннього розпізнавання, діагностики та лікування онкологічних хвороб, у тому числі найсучаснішим методом пучкової лучової терапії. «Джерело нейтронів» стане базою для забезпечення потреб населення регіону.  

В Ізюмі обговорили підготовку Ізюмського і Борівського районів до опалювального сезону

Сьогодні, 23 червня, відбулося виїзне засідання обласного штабу з підготовки соціальної сфери та об'єктів ЖКГ до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. в Ізюмському та Борівському районах, а також місті Ізюмі. Захід пройшов під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка. «За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна в кожному районі ми проводимо штаби з підготовки до опалювального сезону. Їх головне завдання - розкрити всі проблемні питання, які хвилюють і сільських голів, і мерів, і голів райадміністрацій, і голів районних рад. Глобальних проблем, які б не дозволили нам вчасно розпочати опалювальний сезон в якомусь мікрорайоні, дитячому садку, школі чи лікарні в цих двох районах та місті Ізюмі, я не бачу», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Співробітники Департаменту агропромислового розвитку відзначені дипломами Мінагрополітики

Сьогодні, 23 червня, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Володимир Грицаєнко вручив своїм колегам дипломи Міністерства аграрної політики та продовольства України за організацію експозиції Харківської області, визнаною кращою серед областей України на ХXVІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015». За рішенням експертної комісії Мінагрополітики Харківська область була нагороджена золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України».

ХАТОБ до закриття сезону готує прем'єру «Кармен»

Провідні ролі заспівають артисти з Донецького театру опери та балету, які переїхали працювати до Харкова. Прем'єра опери Жоржа Бізе «Кармен» відбудеться 27 червня у великому залі ХАТОБу. Як розповів під час прес-конференції в ХОДА генеральний директор театру Олег Орищенко, нинішня постановка представляє з себе нове бачення класичної опери від диригента-постановника вистави Віктора Плоскіни, режисера-постановника Армена Калояна, художника-постановника Олександра Лапіна, хормейстера-постановника Олексія Черникіна і хореографа-постановника Олени Розіної. 

У створенні промислових кластерів ми бачимо перспективу розвитку промисловості Харківщини. Марк Беккер

Про це сьогодні, 23 червня, заступник голови облдержадміністрації сказав у ході наради з керівниками провідних промислових підприємств області. Марк Беккер зазначив, що сьогодні існують певні системні проблеми в розвитку нашої промисловості - відсутність промислових програм і державних замовлень в необхідному обсязі; певна монетарна політика, особливо - у валютних операціях; питання, пов'язані з втратою російського ринку; дорогі кредитні ресурси; відсутність істотних інвестицій та інші питання, що належать до державної сфері влади. «У цій складній ситуації на кожному конкретному підприємстві дуже багато залежить від керівника, від менеджменту підприємства. Друге питання - проведення інноваційних заходів, створення на базі ефективно працюючих підприємств та інститутів певних промислових кластерів. Це дуже важливий аспект економічного розвитку будь-якого суспільства. І по Харківській області ми бачимо перспективу розвитку саме цього напряму економічних реформ», - підкреслив Марк Беккер.

Розпочато ремонт траси Київ-Харків-Довжанський

Ділянку дороги, що проходить через місто Ізюм, планують відремонтувати до 20 липня. Зробити одну з ключових магістралей регіону такою, якою можна проїхати, дорожникам доручив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Перші роботи на трасі вже почалися: ДП «Харківський облавтодор» приступило до ямкового ремонту. За минулий тиждень упорядкували 320 кв.м покриття. Роботу шляховиків 23 червня проінспектував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. «Завдяки підтримці голови облдержадміністрації Ігоря Райніна ми організували роботу чотирьох бригад, які повинні зробити дорогу в місті Ізюм такою, якою можна проїхати. Ця дорога дуже напружена, тому що по ній йдуть вантажі й техніка в зону АТО. Плануємо до 20 липня максимально забезпечити проїзд, зробивши ямковий ремонт», - повідомив Євгеній Шахненко. 

В ХОДА привітали держслужбовців з професійним святом

В Харківській облдержадміністрації пройшов урочистий захід до Дня державної служби. Держслужбовців з професійним святом привітав керівник області Ігор Райнін. «Державні службовці Харківської області - найкращі та професійні. Хочу побажати вам успіху в роботі і натхнення. Завдання перед вами стоять серйозні, ми їх постійно озвучуємо. Харківська область сьогодні - лідер у проведенні реформ. Потрібно постійно розвиватися і рухатися вперед. Реалізація реформ - те завдання, яке перед нами поставив Президент України. У найближчі дні ми почнемо сам процес перебудови регіональної економіки. Від вас залежить багато», - підкреслив голова ХОДА.

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета відвідає Харківщину з діловим візитом

Візит до Харківщини пройде в рамках програми відвідування регіонів України, де бізнес-омбудсмен зустрічається з підприємцями та посадовцями та обговорює ключові проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу, а також можливості підвищення інвестиційного потенціалу регіонів. Захід відбудеться 24 червня об 11:00 в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (просп. Московський, 75, 1 поверх, зала засідань). На 12:30 запланований підхід до преси.

Ігор Райнін обговорив з послом Фінляндії питання безпеки в регіоні та реалізацію реформ

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні, 23 червня, зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Ар`єю Інкері Макконен. Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також питання безпеки, роботу з переселенцями та перспективні напрямки двостороннього співробітництва Харківської області з Фінляндською Республікою. Як зазначив Ігор Райнін, у військово-політичному плані Харківській області вдалося досягти стабільності. «Сьогодні Харків - мирне місто. Хоча внутрішнє напруження все одно присутнє. Цього року ми затримали близько 30 диверсійно-розвідувальних груп. А всього за час конфлікту їх було затримано близько 60-ти. Всі учасники цих груп проходили підготовку в диверсійних таборах Російської Федерації. І сьогодні Росія всіляко намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Але спецслужби в Харківській області працюють ефективно, і рівень координації дій всіх силових відомств в регіоні досить високий. Як результат, цього року ми вийшли на стовідсоткове розкриття терактів і диверсій в Харківській області», - розповів голова ХОДА.

Українські лучники з перемогою повернулися з Баку

Сьогодні вранці до аеропорту «Бориспіль» прибув черговий рейс із Баку, яким прилетіли наші спортсмени, котрі брали участь у І Європейських іграх. Серед спортсменів був і майор Державної прикордонної служби харків'янин Віктор Рубан, який у складі чоловічої збірної команди України зі стрільби з лука разом з Георгієм Іваницьким та Маркіяном Івашко став чемпіоном Європейських ігор.

Почали діяти нові правила отримання шенгенської візи

Відсьогодні в Україні розпочинає функціонувати Візова інформаційна система ЄС (ВІС). Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України. Система розгортається одночасно в усіх країнах «Східного партнерства». Як пояснили у міністерстві, розгортання ВІС передбачає, що при подачі заявок на отримання шенгенських віз відбуватиметься зняття відцифрованих відбитків пальців та відцифрованих фотографій. Шенгенські візи, отримані до запуску ВІС - до 23 червня 2015 року, залишатимуться дійсними до вказаного в них терміну. 

До уваги акредитованих журналістів!

24 червня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін відвідає Лозівський район, де на базі Лозівського ковальсько-механічного заводу представники аграрних ВНЗ і підприємств, що виробляють сільгосптехніку, підпишуть меморандум про створення кластеру «Агротехніка». Збір акредитованих журналістів 24 червня в 6:30 біля м. Московський проспект (вихід до прохідної «Турбоатома»).

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 23 червня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться нарада під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера з керівниками провідних промислових підприємств області за підсумками аналізу показників промислового виробництва в області; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройдуть урочисті заходи до Дня державної служби за участю керівництва облдержадміністрації; о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, к.170, 5 поверх) відбудеться прес-конференція генерального директора ХНАТОБ Олега Орищенка, художнього керівника ХНАТОБ Володимира Болдирєва, диригента-постановника Віктора Плоскіни, режисера-постановника Армена Калояна, художника-постановника Олександра Лапіна, присвячена закриттю сезону прем'єрою опери Ж. Бізе «Кармен», яка відбудеться 27 червня у великому залі оперного театру.

У цьому році завершать реконструкцію очисних споруд каналізації у Малій Данилівці

За інформацією заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка, у 2015 році за рахунок коштів державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища планується завершення робіт з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області. «Введення в експлуатацію цього об’єкта створить належні умови щодо запобігання забрудненню водних ресурсів, попередження ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в Дергачівському районі», - сказав заступник голови ХОДА.

Ігор Райнін привітав представників консульства Польщі з 20-річчям діяльності установи на Харківщині

Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіним голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін привітав представників дипломатичної місії з 20-річчям діяльності Генерального консульства РП на Харківщині. Керівник області зазначив, що відкриття Генерального консульства було і залишається знаковою подією для області. «Відносини Харківської області та Республіки Польща досить щільні. Ми проводимо багато круглих столів, зустрічей, конференцій та форумів. Це говорить про те, що ми орієнтовані на досвід Польщі. Не так давно ми зустрічалися з польським реформатором Лешеком Бальцеровичем, обговорювали проведення регіональних реформ в Харківській області. Він дуже позитивно відгукнувся, сказав, що реформи рухаються в правильному напрямку. Ми і надалі будемо використовувати польський досвід, адаптуючи його до українських реалій», - зазначив Ігор Райнін. 

Нас радує політична та економічна стабільність в Харківській області. Посол Республіки Польща

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіним. Керівник області розповів про суспільно-політичну ситуацію в регіоні та реформи, які проводяться в області. Як зазначив Генрик Літвін, Польща уважно стежить за ситуацією в Україні. «Нас дуже радують успіхи українських спецслужб, те, що вам вдалося зберегти мир і спокій на території області. Сподіваємося, що хороша робота продовжиться. Дійсно, ми бачимо, що Харківська область досягла високого рівня стабільності, в таких - дуже важких - умовах, з чим вас можна тільки привітати», - сказав посол. 

Юристи фіскальної служби області виграли у судах майже 400 млн. грн.

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Харківській області, з початку року в судах різних інстанцій в інтересах держави розглянуто 809 справ на загальну суму 376 млн.грн. Нещодавно Харківським апеляційним адміністративним судом було залишено без змін постанову окружного адміністративного суду, якою відмовлено в задоволенні позову однієї з харківських фірм до фіскальної служби області. Позов стосувався скасування штрафних санкцій на загальну суму 380 тис.грн.

На чемпіонаті України юні легкоатлети Харківщини здобули 10 медалей

18-19 червня в Вінниці проводився чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2000 р.н. і молодше. У змаганнях взяли участь 780 юних спортсменів з 24 областей України та м.Києва. Спортсмени Харківської області завоювали 5 золотих, 4 срібні та 1 бронзову нагороди. Найбільшу кількість золотих медалей виборола Єва Подгородецька. Вона була першою в бігу на дистанції 100 м (11.8 сек.), 200 м, в стрибках у довжину (5.71 м) та в складі збірної команди Харківської області разом з Іриною Панаріною, Валерією Федунків та Елізою Лебідь в естафетному бігу 4х100 м.

Архів документів