Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В області розроблено проект програми стимулювання енергоефективних заходів ОСББ

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході селекторної наради щодо виконання заходів з енергоефективності, що відбулася 26 червня під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Так, за інформацією керівника ХОДА, розроблений проект програми передбачає відшкодування з обласного бюджету 20% суми банківських кредитів, залучених ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективного обладнання або матеріалів. В області також активно продовжується розпочата в 2014 році робота із запуску котельних, що працюють на альтернативному паливі. «У 2014 році ми запустили 70 котелень на альтернативному паливі і тим самим заощадили майже 100 мільйонів кубометрів газу. Досвід у нас є. У 2015 році заплановано такий самий обсяг робіт. Відповідно, будемо рухатися далі»,- повідомив Ігор Райнін. 

На дорогах області проводять ямковий ремонт

Станом на 25 червня ямковий ремонт виконаний на 96994 кв.м доріг області, в тому числі: на дорогах державного значення – на 73106 кв.м, на місцевих дорогах – на 23888 кв.м. Про це повідомляє заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. За період з 18 по 24 червня виконано 9524 кв.м ямкового ремонту.

До уваги ЗМІ!

28 червня о 10:00 у саду ім. Т.Г. Шевченка пройде урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 19-ї річниці Конституції України за участю керівництва обласної державної адміністрації.

В Харкові відкривається виставка «Крізь час і долю»

З 2 липня по 3 серпня Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва та відділ культури і туризму Борівської районної державної адміністрації презентують виставку живопису Володимира Шапошнікова «Крізь час і долю». Ця виставка входить до циклу виставок-презентацій мистецтва районів та міст області. Борівський район не має багатої історії живописної школи, і Володимир Шапошніков відноситься до низки митців, які сьогодні формують мистецьке надбання району.

Демобілізовані з зони АТО зможуть безкоштовно отримати IT-спеціальність

В обласній державній адміністрації планують вже у вересні запустити новий освітній проект для військових, демобілізованих із зони АТО. Перспективну сьогодні IT-спеціальність вони зможуть отримати безкоштовно. Заняття проходитимуть на базі одного з харківських вузыв та  IT-компаній, якого розроблять спеціальний курс. Про це сьогодні, 26 червня, повідомив у ході брифінгу перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов.

У новому навчальному році школярі та студенти Харківського регіону вивчатимуть 3D-моделювання

Про це сьогодні, 26 червня, повідомив в ході брифінгу в Харківському кризовому інфоцентрі перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов. «У нас у Харкові є відмінний startup - проект зі створення 3D-принтерів. Хлопці - вчорашні випускники Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» - самі їх збирають. Наш департамент спільно з Департаментом науки і освіти ХОДА планує вже у вересні розпочати реалізацію пілотного проекту з навчання студентів і школярів 3D-моделюванню та 3D-друку. Зараз ми намагаємося знайти під цей startup інвесторів, можливо, і донорів, оскільки цей проект можна розглядати як розвиток сфери освіти, підвищення конкурентоспроможності наших випускників. Зараз 3D-моделювання та 3D-друк - одна з найбільш передових технологій, а у нас в навчальних закладах, нажаль, немає поки навіть курсу з цієї тематики», - сказав Денис Ткачов.

Польський банк на Харківщині буде створювати бізнес-центри для навчання підприємців

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції розповів журналістам про хід реалізації Плану соціально-економічного розвитку Харківської області на 2015 рік, Стратегії розвитку області до 2020 року, а також про залучення інвестицій в регіон. «Ми провели переговори з одним з польських банків, який працює в Харківській області. Керівництво банку планує не тільки видавати кредити, але й створювати бізнес-центри в своїх філіях для навчання підприємців», - сказав директор департаменту. 

Флагман українського регбі - харківський «Олімп» - відзначає 10-річчя

Харківський регбійний клуб «Олімп» 25 червня цього року відзначає свій 10-річний ювілей. За минулі роки підопічні Валерія Кочанова та Сергія Недбайла багато разів підіймалися на найвищу сходинку спортивного п'єдесталу. Вони неодноразово ставали володарями Кубка України з регбі-15 і чемпіонами з регбі-7 («свіжі» перемоги в 2014 році). Крім того, команда поставила своєрідний рекорд, у 2014-му році вдесяте завоювавши титул чемпіонів України з регбі-15. Не відстає від чоловічої і жіноча регбійна команда «Олімпу». Всього за півтора року вони не тільки виграли «золото» вищої ліги, а й змогли увійти до Суперліги. «В облдержадміністрації зараз велика увага приділяється розвитку спорту в регіоні. Ми повернули до Харкова великий футбол – завдяки докладеним зусиллям «Металіст» знову грає на рідному стадіоні. Ми робимо все для підтримки збірної України з синхронного плавання, яка повністю складається з харків’янок та тренується в нашій області. Головному тренеру збірної Світлані Саідовій з моєї ініціативи було присвоєно звання Почесного громадянина Харківської області. Мені приємно бачити успіхи харківських спортсменів та команд - таких, як регбійний клуб «Олімп», що давно став однією з візитівок Харкова. За 10 років йому вдалося домогтися чудових результатів», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. 

Харківська область завершила будівництво 27 взводно-опорних пунктів на Луганщині

Чотири пункти, у зв'язку зі зміною місць дислокації та оперативною обстановкою, споруджуються за окремим графіком і до 5 липня будуть завершені. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. «Харківській області доручено найбільшу кількість споруд серед регіонів України – 31 пункт. Величезний за обсягом проект вдалося реалізувати менше, ніж за три місяці. Безпосереднє керівництво будівництвом здійснював голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін», - розповів Євгеній Шахненко.

Харківщина візьме участь у Національному Сорочинському ярмарку

З 18 по 23 серпня в с. Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області проходитиме Національний Сорочинський ярмарок, який є найбільш відомим виставково-ярмарковим заходом в Україні. «Участь у Національному Сорочинському ярмарку дасть можливість гідно продемонструвати потенціал області, її здобутки в галузі виробництва продукції та надання послуг, забезпечить просування продукції харківських товаровиробників на внутрішній і зовнішній ринки України, посприяє подальшому розвитку нових форм співробітництва», - зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

В області триває моніторинг стану посівів озимих

Фахівці управління агропромислового розвитку Харківської райдержадміністрації провели моніторинг стану озимої пшениці. За попередньою інформацією начальника управління АПР Олександра Редченка, в Харківському районі посіяно більше 13 тис. га озимої пшениці. Більшість посівів знаходиться в задовільному стані, що підтверджується проведеними виїздами членів районного штабу на поля ТОВ «Маяк», ТОВ «Люботинська птахофабрика», АТОВ «Харківплемсервіс» та ТОВ «Відродження».

В обласній юстиції тестують керівників та шукають кадри для районних управлінь

У Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області відбувся брифінг за участю директора Департаменту кадрової роботи та державної служби Міністерства юстиції України Сергія Грибаня та начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрія Георгієвського з питання нової кадрової стратегії, яку наразі Міністерство юстиції реалізує як на рівні всієї країни, так і у регіонах. Сергій Грибань поінформував присутніх щодо результатів проведення конкурсу на заміщення вакантних посад у Міністерстві юстиції України. На участь у конкурсному відборі поступило 379 заяв, переможцями були визнані 33 учасники.

В'їхати в Крим на машині можна через пункти пропуску «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар»

У Харківському прикордонному загоні нагадують, що для іноземців та осіб без громадянства в'їзд на тимчасово окуповану територію України (АР Крим) та виїзд з неї можливий за паспортними документами та спеціальним дозволом, виданим територіальним органом Державної митної служби. Громадянам України достатньо мати при собі будь-який документ, визначений статтею 5 закону «Про громадянство України» або статтею 2 закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду до України громадян України». 

У Зміївському районі відкрили дві меморіальні дошки героям, загиблим в АТО

Пам'ятний знак військовослужбовцю Євгену Зернію в селі Борки встановили на Алеї Слави, а бійцеві Геннадію Томі - у селі Таранівка на будівлі школи. На урочистому відкритті меморіальних дощок були присутні родичі та друзі загиблих, односельці та представники керівництва області. «Ми не забудемо про сім'ї героїв, які віддали найдорожче, що у них було - життя, щоб українці жили в мирних і спокійних містах. Якщо є проблеми, які можна вирішити на рівні облдержадміністрації, ми обов'язково допоможемо. Все, що обіцяв голова облдержадміністрації Ігор Райнін, виконується. Сьогодні стоїть питання про те, щоб ті сім'ї, які стояли в черзі на квартиру і потребують поліпшення житлових умов, отримали безкоштовно житло. Земельні ділянки теж знаходяться в процесі оформлення», - зазначив т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко.

Президент підписав закон, який забезпечує проведення в Україні міжнародної операції з підтримання миру та безпеки

Президент України підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України». Закон № 510-VIII від 4 червня 2015 року законодавчо врегульовує питання проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки у частині розширення підстав для допуску та перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 26 червня, об 11:00 у  Харківському кризовому інфоцентрі (вул.Іванова, 7/9) відбудеться брифінг директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка; о 12:00 у Харківському кризовому інфоцентрі (вул.Іванова, 7/9) пройде брифінг першого заступника директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА Деніса Ткачова.

Впровадження «Електронного уряду» - амбітна задача, яку ми повинні реалізувати в найближчі терміни. Юлія Світлична

Сьогодні, 25 червня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична провела зустріч з директором представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шоном Кілті. Під час зустрічі обговорили хід реалізації проекту «Електронний уряд», а також інші перспективні напрямки співпраці. «Сьогодні перед нами стоїть амбітне завдання, яке ми обов'язково повинні виконати та на 100% реалізувати в найближчі терміни. Це впровадження проекту «Електронний уряд» та розробка інших електронних програм. Для цього Харківська облдержадміністрація надасть всі можливі ресурси і платформу, якою ми володіємо», - запевнила Юлія Світлична.

В Міненерго завершили розробку Програми реформування вугільної галузі України

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив на брифінгу про завершення розробки нового системного Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», який пройшов погодження з партнерами з Європейського енергетичного Співтовариства. Наступним кроком, після узгодження з іноземними партнерами, буде обговорення з громадськістю. Також міністр відзначив, що плановані зміни на ринку потребують існування повністю незалежного регуляторного органу та проінформував про завершення розробки Концепції та Програми реформування вугільної галузі, які покликані надати поштовху видобутку на державних вугільних шахтах. Згідно з логікою Програми, найбільш перспективні шахти повинні отримати інвестиційні кошти, що скеровуватимуться на збільшення видобутку, а відтак – зменшення собівартості продукції. Програма також виноситиметься на обговорення Кабінету міністрів.

Сфера ЖКГ області стане більш відкритою і прозорою

Найближчим часом сфера ЖКГ Харківського регіону стане більш відкритою і прозорою для мешканців. Цьому сприятимуть декілька ініціатив облдержадміністрації у сфері інформування населення - програми «Справедливі тарифи», «Відкрита система закупівель» та «Комунальна довідкова». Про це сьогодні, 25 червня, сказав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Основне завдання «Комунальної довідкової» - інформаційно-роз'яснювальна робота про хід реалізації основних положень Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» і створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також роз'яснення всіх особливостей надання державної підтримки для реалізації енергоефективних заходів ОСББ. Також фахівці КП «Обласний інформаційно-технічний центр» планують підготувати кілька типових проектів з термомодернізації найбільш поширених серій багатоквартирних житлових будинків.

В Харкові відбувся концерт «Слава і воля України», присвячений Дню Конституції

Сьогодні, 25 червня, до Дня Конституції України в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі пройшов урочистий концерт. Мешканців міста та області привітав з наступаючим святом голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «День Конституції - одне з головних державних свят. Нову Україну, де кожен громадянин відчуває захист закону, гарантію своїх прав і відповідальність держави, не піднесуть нам із зовні, ми будуємо її самі. Воїни-патріоти, які виконують свій обов’язок на передовій, волонтери, трудівники, впровадники реальних реформ у всіх сферах життя – кожен на своєму місці зміцнює фундамент тієї України, яку український народ хоче бачити. Внесення глибоких змін до Конституції стало однією з ключових вимог суспільства під час виборів Глави держави. І саме Президент України Петро Порошенко ініціював цей процес. Вперше підготовлені зміни до Основного закону передбачають посилення не президента чи парламенту, а саме носіїв влади – народу та органів місцевого самоврядування», - звернувся до учасників заходу Ігор Райнін. 

В ефірі «7 каналу» - програма «Пряма мова» з Юлією Світличною

Заступник голови Харківської облдержадміністрації розповість про реформи, які стартували в регіоні, зокрема - про децентралізацію влади та процес об'єднання територіальних громад, а також про бюджет області на 2015 рік. Програма «Пряма мова» за участю Юлії Світличної вийде в ефір сьогодні, 25 червня, о 19:30. 

Комунальні підприємства області планують об'єднати в багатофункціональні комплекси

Про це сьогодні, 25 червня, у ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Зараз в області функціонують 78 комунальних водопровідно-каналізаційних підприємств, 17 підприємств комунальної теплоенергетики, понад 100 підприємств, що здійснюють вивезення ТПВ, та 79 житлово-експлуатаційних підприємств. Створення багатофункціональних комунальних підприємств дозволить забезпечити єдиний підхід до системи управління комунальними підприємствами тепло-, водопостачання і водовідведення, мінімізувати використання адміністративних і виробничих ресурсів, зменшити чисельність персоналу і фонд оплати праці, оптимізувати процес надання комунальних послуг, створити єдину абонентську службу.

Майже тисяча дітей вже народились в сім'ях переселенців на Харківщині

Сьогодні, 25 червня, керівники департаментів економіки і міжнародних відносин, науки і освіти та соціального захисту населення зустрілися з другими секретарями з політичних питань Посольства Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Лісою Тамвуд і Робертом Ортуйсен-Дунном. Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко розповів гостям про суспільно-політичну ситуацію та обороноздатність регіону, уточнивши, що в Харківській області вийшли на 100% розкриття терактів. Також Віктор Коваленко розповів про роботу з міжнародними організаціями та залучення інвесторів у регіон. «За останній рік жоден з інвесторів з Харківської області не пішов. Більш того, минулого року харківські підприємства залучили 23,5 млн. дол. іноземних інвестицій», - повідомив директор департаменту. 

В ХОДА розроблено стратегію розвитку сфери будівництва та ЖКГ регіону

В Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації розробили кілька напрямків розвитку сфери будівництва та ЖКГ регіону. Про це повідомив сьогодні, 25 червня, у ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. «При розробці наших програм ми акцентували увагу на тих питаннях, які ми можемо вирішити силами Харківської області, які не потребують вирішення на законодавчому рівні і на рівні держави. Звичайно, наші програми відповідають стратегії розвитку держави в галузі житлово-комунального господарства, а також Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року, прийнятої на сесії обласної ради», - сказав заступник голови ХОДА.

Харків’янин завоював срібну нагороду на міжнародному турнірі з шахів

З 15 по 24 червня в вірменському місті Джермук відбувся восьмий щорічний турнір з шахів пам’яті Карена Асряна, друге місце на якому посів харків’янин Антон Коробов. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В змаганнях, які пройшли за швейцарською системою у 9 турів, взяли участь 92 шахіста з 11 країн світу.

На Харківщині продовжується будівництво комплексів по управлінню комунальними відходами

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, в області діють 7 полігонів промислових відходів. На полігонах розміщують відходи 3 та 4 класів небезпеки. Полігони, на яких дозволяється розміщення небезпечних відходів 1 та 2 класів небезпеки, в Харківській області відсутні. Крім того, Євгеній Шахненко зазначив, що упродовж 2014 року в області утворилось майже 2,2 млн. тонн відходів 1-4 класів небезпеки, що на 0,3% менше, ніж у 2013 році. «На території Харківської області розташовано 78 місць видалення твердих побутових відходів. На більшості вказаних об’єктів відсутні документи на право користування земельною ділянкою, не розроблено проектно-кошторисну документацію, відсутні позитивні висновки державної екологічної експертизи, не отримано дозвільно-погоджувальну документацію у сфері екології та природних ресурсів», - сказав заступник керівника регіону. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 25 червня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (Будинок рад, 5 пов.) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка на тему: «Презентація реформ у сфері будівництва та житлово-комунального господарства». У прес-конференції також візьмуть участь Олег Шаповалов, депутат Харківської обласної ради, голова постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ, промисловості, будівництва, транспорту, доріг і зв'язку та Сергій Андрєєв, директор КП « Харківські теплові мережі»; о 12:00 в КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» (вул.Пушкінська, 62) пройде церемонія нагородження переможців обласного конкурсу на кращу вишивку хрестом «Візерунком стане рідний край»; 0 15:00 в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі (вул. Сумська, 25) відбудеться урочистий концерт «Слава і воля України», присвячений Дню Конституції України; о 16:15 в Будинку рад (зал офіційних делегацій, к. 50) відбудеться зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної з керівництвом компанії Portis Consulting. В ході зустрічі обговорюватимуться питання роботи компанії в Харківській області, зокрема, впровадження електронного документообігу, автоматизації адміністративних центрів.

У Руновщинській школі Зачепилівського району замінять вікна та встановлять новий котел на твердому паливі

Під час робочої поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Ігор Райнін відвідав Руновщинську загальноосвітню школу I-III ступенів. Як розповів голова сільської ради Василь Оверко, їх школа - третя за наповнюваністю в районі. У ній навчається 156 учнів. «Але сьогодні в школі є проблема з опаленням. Після будівництва додаткового корпусу в 2000 році потужностей газової топкової стало не вистачати. І взимку діти змушені навчатися у новому корпусі при температурі +8 градусів», - пояснив Василь Оверко. Допомогти у вирішенні цього питання мешканці села попросили Ігоря Райніна. Керівник області прийняв рішення ініціювати питання виділення коштів на покупку нового котла на твердому паливі для обігріву школи. 

Ігор Райнін нагородив мешканців Зачепилівського району

Сьогодні, 24 червня, під час зустрічі з активом Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін вручив Подяки двом мешканцям району. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Зачепилівського району висловили Подяку голови ОДА інженеру виробничо-технічної групи Зачепилівської РЕМ Віктору Великому і твариннику приватного сільськогосподарського підприємства імені Фрунзе Павлу Кутовому. 

У Зачепилівському районі грядуть ремонти та реконструкції. У планах - зробити район передовим

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 24 червня під час спілкування з активом Зачепилівського району поставив перед керівництвом РДА завдання зробити цей - один з віддалених районів області - передовим. При цьому Ігор Райнін пообіцяв надавати району всю необхідну допомогу у вирішенні проблемних питань. Також керівник регіону призначив свого заступника Юлію Світличну куратором Зачепилівського району. Нагадаємо, цього року з обласного бюджету району виділили субвенцію у розмірі 32 млн. грн. на розвиток. Крім того, у планах і на наступний, 2016 рік, - провести реконструкцію мосту через річку Берестова і ремонт очисних споруд у смт Зачепилівка та селі Кочетовка. Ігор Райнін дав завдання голові РДА Андрію Коноплі підготувати проекти і необхідну документацію для їх реалізації, щоб не затягувати процес. 

Архів документів