Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Перші досягнення Всесвітньої літньої Універсіади: харків’яни здобули «срібло» та «бронзу»

Інформацію про успішний виступ наших спортсменів на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді, яка з 2 по 14 липня проходить у корейському місті Гуанчжу, повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «Бронзову медаль у спортивній гімнастиці в командних змаганнях здобув Володимир Окачев, а срібну - Дмитро Канівець в змаганнях з дюдо у ваговій категорії 73 кг. Обидва спортсмени представляють Харківську державну академію фізичної культури. Бажаємо подальших успіхів нашим спортсменам!», - зазначила Юлія Світлична.

Сім'ї загиблих в АТО військовослужбовців Харківщини зібралися в рамках проекту «Родинне коло»

На зустріч приїхали близько 60 осіб, які втратили своїх близьких під час проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях. У рамках заходу рідні загиблих бійців могли не тільки поспілкуватися між собою, але й отримати консультації та допомогу психологів, спеціалістів Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, юристів та волонтерських організацій. «Я хотів би передати щирі слова вдячності від губернатора Ігоря Райніна, від себе особисто та всієї облдержадміністрації за тих героїв, яких ви дали нашій країні. Адже якби не хлопці, які захищали та захищають рубежі нашої країни, ті події, які відбуваються в Луганській та Донецькій областях могли статися й тут», - підкреслив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, виступаючи перед присутніми.

Харківська область займає лідируюче місце у видобутку газу в Україні

На спільній нараді Міністерства енергетики та вугільної промисловості, голів обласних державних адміністрацій та газодобувних підприємств, яка проходила 6 липня в смт Котельва, що на Полтавщині, розглянули перспективи розвитку газодобування України. У нараді взяли участь керівники газодобувних компаній, керівництво 7 областей, представники центральних органів виконавчої влади та депутатського корпусу. Від Харківської облдержадміністрації приймав участь начальник управління паливно-енергетичного комплексу Олексій Белоцький. Під час заходу розглянули шляхи розвитку галузі, розробку нових родовищ та залучення нових інвесторів у галузь. 

Бадмінтоністи завоювали дві «бронзи» на етапі Кубка Європи

В Санкт-Петербурзі пройшов етап Кубка Європи з бадмінтону рівня International Challenge, на якому харківські спортсмени посіли треті місця в чоловічій одиночній та жіночій парній категорії. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В змаганнях серед чоловіків харків'янин Артем Почтарьов дійшов до півфіналу, обігравши спортсменів зі Словенії, Австрії, Малазії та В`єтнаму. В матчі за вихід до фіналу суперником Артема став майбутній переможець турніру росіянин Володимир Мальков. На жаль, пройти його харків’янину не вдалося та, програвши у двох сетах 15:21 і 12:21, він посів третє місце.  

Ігор Райнін очолив ТОП найбільш відповідальних губернаторів України

Про це 6 липня повідомив портал системи народного контролю «Слово і діло». За підрахунками експертів, голова Харківської облдержадміністрації за 5 місяців роботи виконав 31 свою обіцянку, виконання ще 16 знаходиться в процесі. Серед того, що виконано, портал «Слово і діло» перерахував ремонт доріг, що стартував у регіоні: у Сахновщинському районі, на трасі Чугуїв - Куп'янськ - Мілове, а також в Ізюмі. Перед початком цих робіт Ігор Райнін, як і обіцяв, замінив керівництво Служби автомобільних доріг Харківської області. Блок виконаних обіцянок стосується виділення бюджетних коштів для розвитку медицини, освіти та сфери житлово-комунального господарства в області. 

Фестиваль дружби «З країни в Україну» завітає на Слобожанщину

З 10 по 12 липня стартує друга хвиля культурно-просвітницького фестивалю, в рамках якого волонтери, музиканти та народні умільці відвідають міста Харківської області. Зокрема, фестиваль завітає до Чугуєва, Куп'янська та Ізюму. Так, з 12:00 до 22:00 на центральних майданчиках цих міст буде розбудовано наметове містечко де проводитимуться різноманітні майстер-класи та спортивна анімація для дітей.

Марк Беккер і Генеральний консул ФРН у Донецьку обговорили подальшу співпрацю між Німеччиною та Харківською областю

Заступник голови Харківської облдержадміністрації передав Вольтеру Детлефу слова подяки за спільну роботу від керівника ХОДА Ігоря Райніна, а також вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації «За вагомий особистий внесок у розвиток торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва Харківської області з Федеративною республікою Німеччина». «Нам є, про що згадати. Ми вдячні вам і за проведення українсько-німецьких форумів, і за те, що завдяки вам було побудовано містечко для переселенців. Завдяки вашій безпосередній роботі як Генерального консула ми сформували хороші економічні зв'язки з Німеччиною. Необхідно відзначити роботу Німецького державного банку розвитку, який дійсно допомагає в усіх відношеннях, у тому числі й у розвитку та реформуванні житлово-комунального та дорожнього господарства, економіки і так далі. Важливі й зв'язки в банківській сфері, в тому числі співпраця Німецького банку розвитку з харківським «Мегабанком», - сказав Марк Беккер. 

На Харківщині для дітей діє програма психосоціальної підтримки ЮНІСЕФ

За сприянням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерства освіти і науки України більше ніж півроку працює програма «Підвищення психосоціальної відповіді дітей та сімей у східних та центральних областях України». Мета цієї програми - якнайшвидше відновити дітей від наслідків травматичного стресу. «У першу чергу, наші психологи співпрацюють з дітьми шкільного та дошкільного віку. Таким чином, на базі навчальних закладів східних та центральних областей України наразі існують спеціальні реабілітаційні програми з адаптації та реінтеграції дітей до соціального життя. Протягом півроку таку допомогу отримали більше 11 тис.дітей», – зазначив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Юні харків’яни повернулися з Франції з медалями

У французькому місті Шільтігхейм з 2 по 5 липня відбувався чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед кадетів. Юні харків’яни отримали там одну золоту та одну бронзову медалі. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. На чемпіонаті Харківську область у складі збірної України представляли шість спортсменів. Двом з них вдалося здобути медалі. Чемпіоном Європи у ваговій категорії до 53 кг став Олександр Дзюба. На шляху до фіналу Олександр здолав суперника з Росії з рахунком 15:14, Вірменії - 3:0 та Італії - 8:2. Суперник по півфіналу з Іспанії був дискваліфікований, та Олександр вийшов до фіналу, де з рахунком 19:12 переміг Мухамеджана Гоекча з Німеччини і завоював європейське «золото».

На Слобожанський ярмарок запрошують понад 200 сільгоспвиробників і підприємств з усієї України

Цього року Великий Слобожанський ярмарок пройде на майданчику презентаційно-виставкового центру «Радмір Експохол» 5 та 6 вересня. Про це йдеться у розпорядженні голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. У ці дні торгуватимуть своєю продукцією сільгоспвиробники та підприємства переробної промисловості з усіх районів області, а також із інших регіонів країни. Усі, хто бажає взяти участь у Великому Слобожанському ярмарку, мають подати заявки, а райони - підготувати проекти експозицій до 19 серпня.  

Студент НТУ «ХПІ» – переможець міжнародного IT-конкурсу

Студент групи КІТ-89 Вадим Нехай, який навчається за програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Консолідована інформація» на кафедрі інформатики та інтелектуальної власності, став переможцем міжнародного конкурсу «Great Minds-2015» фірми IBM для студентів із Центральної та Східної Європи, Близького Сходу та Африки. Про це повідомляють у ВНЗ. Вадим отримав запрошення на стажування у науково-дослідній лабораторії фірми IBM у місті Цюріх (Швейцарія). 

Харків'янин здобув «бронзу» на Універсіаді

На XXVIII Всесвітній літній Універсіаді, яка з 2 по 14 липня проходить у корейському місті Гуанчжу, українські спортсмени-студенти вже завоювали дві медалі, одну з яких у спортивній гімнастиці здобув також харків’янин Володимир Окачев. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В перші чотири дні змагань українці вибороли «золото» та «бронзу». Золота медаль була на рахунку запорізького плавця Сергія Фролова, а бронзову нагороду виборола чоловіча команда зі спортивної гімнастики, до складу якої увійшов і студент Харківської державної академії фізичної культури Володимир Окачев.

В області стартують 5 пілотних проектів об'єднання територіальних громад

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході робочого візиту до Золочівського району. Керівник ХОДА також розповів громаді району про плюси реформи місцевого самоврядування. «Ми відберемо в районах близько 5 пілотних проектів - громад, які захочуть об'єднуватися, і покажемо, що можна фінансуватися абсолютно по-іншому і мати більше благ, більше відремонтованих шкіл, лікарень, доріг і так далі», - сказав Ігор Райнін на зборах активу Золочівського району. Він акцентував, що йдеться виключно про добровільне об'єднання.

Споживачі області розрахувалися за тепло на 98,8%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА станом на 6 липня з початку 2015 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 98,8%. Так, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 6,5% (за відповідний період 2014 року – 105,3%). Рівень розрахунків населення – 111,6% (у 2014 році – 111,2%), установ, які фінансуються з державного бюджету – 91,1% (у 2014 році – 90,2%), з місцевих бюджетів – 78,2% (у 2014 році – 89,5%), з обласного бюджету – 95,9% (у 2014 році – 96%), інших споживачів – 91,5% (у 2014 році – 88,1%). 

Харківський облавтодор розповів - де та що відремонтував

ДП «Харківський облавтодор» надав інформацію щодо виконання робіт на автомобільних дорогах загального користування за період з 25 червня. Так, станом на початок липня виконано ямковий ремонт - 107639 кв.м, в тому числі: на дорогах державного значення – 79865 кв.м; на місцевих дорогах – 27774 кв.м. Роботи виконувались на дорогах державного значення: «Київ-Харків-Довжанський» (в тому числі по м. Ізюм), «Чугуїв-Мілове», «Мерефа-Лозова-Павлоград», «Харків – Вовчанськ – КПП «Чугунівка», «Харків-Охтирка», «Кегичівка - Сахновщина», «Зачепилівка – Кегичівка – Староверівка» та на місцевих дорогах: «Довжик - Вікнине - Рідний Край», «Балаклія -Бригадировка», «Шипувате - Кондрашівка», 5 «Пролетарське –Білий Колодязь - Волохівське» , під’їзди до с. Хорошеве, м.Проходи, Хролі та інших. 

Куратором Золочівського району призначений Віктор Коваленко

Директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА в якості куратора активу району представив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. У ході робочого візиту до Золочівського району він взяв участь у зборах господарського та управлінського активу, на яких підбили підсумки соціально-економічного розвитку за перше півріччя та обговорили завдання до кінця 2015 року. «Золочівський район має значний економічний потенціал, який, на жаль, не використовувався його керівництвом у повну силу. З одного боку, Золочів знаходиться недалеко від обласного центру, що дозволяє розвивати малий і середній бізнес, з іншого - це прикордонна територія, і зараз ми приділяємо їй підвищену увагу», - зазначив Ігор Райнін. За його інформацією, цього року район має отримати з державного та обласного бюджетів 12 млн грн (у 2013 і 2014-му фінансування було в рази менше - всього 500 тис. грн). 

Ми значно поліпшили матеріально-технічну базу Харківського прикордонного загону і будемо працювати над цим далі. Ігор Райнін

У ході робочого візиту до Золочівського району голова Харківської облдержадміністрації відвідав нове місце дислокації комендатури швидкого реагування Харківського прикордонного загону. Прикордонники розташувалися в будівлі колишньої школи в селі Цапівка Золочівського району. Напередодні вони отримали нову техніку від Президента України. Ігор Райнін теж приїхав до комендатури не з порожніми руками - прикордонникам він привіз холодильник. «За останній час ми значно поліпшили матеріально-технічну базу Харківського прикордонного загону і будемо працювати над цим далі. Зараз умови проживання військовослужбовців нормальні. Бійці оснащені й екіпіровані всім необхідним», - зазначив керівник ХОДА. Ігор Райнін поспілкувався з військовослужбовцями та підкреслив, що частина прикордонників брали участь у бойових операціях у зоні АТО. 

В Сковородинівку на «Містерії Купала» приїхали музиканти та майстри з Полтавської й Сумської областей

Дуже символічно, що прикордонний район Харківщини - Золочівський - став напередодні свята Івана Купали центром народних традицій, зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час урочистого відкриття заходу 4 липня. На свято, організоване за ініціативою Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди за підтримки ХОДА, разом з Ігорем Райніним приїхали прокурор області Юрій Данильченко та начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Свято «Містерії Купала» стало одним із наймасштабніших за всі 13 років проведення в Сковородинівці купальської ночі. Цього разу, крім мешканців,, майстрів і музикантів Харківщини, на захід також завітали гості з Полтавської та Сумської областей. У програмі свята було заявлено 35 етнографічних, фольклорних та молодіжних колективів, які виступали на трьох сценах. «Харківська область була, є і буде центром Слобожанщини. Ми цим дуже пишаємося і зробимо все для того, щоб тут був мир, стабільність і порядок», - заявив Ігор Райнін під час урочистого відкриття свята. 

На телеканалі «Simon» - програма «Суспільний інтерес» з Ігорем Райніним

Голова Харківської обласної державної адміністрації відповідає на запитання провідних журналістів Харківщини. Програма «Суспільний інтерес» вийде на телеканалі «Simon» сьогодні, 4 липня, о 19:00.

Ігор Райнін дуже ефективно працює в Харкові. Петро Порошенко

Роботу голів обласних державних адміністрацій Президент України оцінив у інтерв’ю телеканалу «Україна». Голова держави запевнив, що має високий рівень довіри до голів ОДА та готовий підтриматі їхні ініціативи щодо поліпшення стану областей. «У мене є довіра до значної кількості українських голів обласних державних адміністрацій. У мене є довіра і до пана Райніна, який дуже ефективно працює у Харкові. Я задоволений Олегом Михайловичем Синюткою зі Львова. Я впевнений, що пан Коровій дуже добре себе проявляє. Задоволений більшістю губернаторів, у яких є ініціатива», - сказав Петро Порошенко. Президент також підкреслив, що головам ОДА важливо публічно пояснювати свої дії та підключити на допомогу собі суспільство, бо суспільна підтримка є ключовим компонентом реформ.

Агротур Україною завершиться в Харківській області

В Україні триває агротур в рамках майбутнього Міжнародного форуму з розвитку фермерства АГРОПОРТ-2015, який відбудеться з 15 по 17 жовтня на території авіаційного ангару Міжнародного аеропорту «Харків» за підтримки Харківської обласної адміністрації та групи DCH Олександра Ярославського. Агротур - проект, ініційований організаторами «АГРОПОРТ» з метою допомогти українським фермерам заявити про себе, знайти партнерів, інвесторів, нові ринки збуту тощо. Це перший публічний кастинг фермерських господарств в Україні: інформація про всі зустрічі та події в рамках туру оперативно викладається в соціальних мережах і на каналі YouTube. За підсумками проекту кращі фермери в різних категоріях з різних куточків країни будуть відзначені призами та нагородами форуму за відкритість, готовність до діалогу та свої досягнення. 

Вадим Глушко провів виїзний прийом громадян у Куп'янському районі

Т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко провів у Куп'янській райдержадміністрації виїзний прийом громадян, а також нараду з питань соціального захисту населення та розвитку сільської медицини. Разом з ним район відвідали директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан і заступник начальника управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Вікторія Кравченко. У ході прийому громадян з питань надання матеріальної допомоги на лікування та забезпечення ліками звернулося троє мешканців Куп'янського району. Ці звернення взято на контроль.

Деякі чиновники сприймають електронний уряд, як загрозу. Шон Кілті

Цей факт потрібно враховувати та організувати програму перепідготовки держслужбовців, заявив директор представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шон Кілті, виступаючи під час дискусії «Кращі практики електронного уряду». «Насамперед, я хочу подякувати голові облдержадміністрації Ігорю Райніну за проведення цього заходу; керівнику групи розробників Стратегії розвитку Харківської області Олександру Лукашову - за запрошення - та екс-прем'єр міністру Естонії Юхану Партсу за те, що він поділився досвідом розвитку електронного уряду, бо всі розуміють, що Естонія є лідером у цій сфері», - підкреслив директор представництва компанії «Portis Consulting» в Україні Шон Кілті.

Екологі Харківщини провели місячник зі збору макулатури

Кошти, виручені від здачі паперу та картону у межах акції «Збери макулатуру – врятуй життя», робітники Держекоінспекції у Харківській області передали благодійній організації «Доброславіє». Вона витратить ці гроші на потреби української армії та допомогу переселенцям.  Екологи наголошують на тому, що люди щодня викидають величезну кількість сміття, хоча більшість відходів можна було б використовувати для повторної переробки. Паперові рушники, картонні втулки від фольги, пакувальний папір, коробки від печива, напівфабрикатів, рекламну продукцію, яка щодня потрапляє до нас в руки, можна не викидати у відро для сміття, а окремо складати і в міру накопичення, здавати до пунктів прийому макулатури. Розумне ставлення до проблеми паперового сміття надасть змогу заощадити природнi ресурси. Наприклад, 60 кілограмів старого паперу дає стiльки ж сировини, скiльки одне 35-40-річне дерево.

У Сковородинівці на Івана Купала виступлять сучасні етногурти та покажуть лазерне шоу (програма)

4 липня о 16:00 в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди розпочнеться культурно-мистецьке свято «Містерії Купала». У програмі свята – виступи кращих народних колективів Харківської області, етнохоп та етнорок-гуртів Харківщини. Як повідомили в Департаменті культури і туризму ХОДА, відроджуючи традиції, у Сковородинівці прагнуть надати їм нового імпульсу, запропонувати нові формати долучення до українських легенд. На учасників дійства чекає спілкування з природою, занурення у давні традиції через спів, танці, забави, плетіння вінків, катання на човні, купання у річці.

Голова ХОДА привітав харківських спортсменок із абсолютною перемогою на чемпіонаті України з синхронного плавання

«Вихованки тренера Світлани Саідової, почесного громадянина Харківської області, черговий раз довели свою високу майстерність на чемпіонаті України, який завершився 2 липня, - підкреслив Ігор Райнін. - Я захоплююся успіхом харківських спортсменок, які завоювали абсолютну перемогу в усіх дисциплінах. Хотілося б особливо відзначити дует Лоліти Ананасової і Анни Волошиної, який вже виборов олімпійські ліцензії. На чемпіонаті України ці спортсменки підтвердили свій клас». «Переконаний, що попереду наших професіоналів чекає ще чимало гучних перемог. Найближче завдання - гідно виступити та завоювати олімпійські ліцензії на Чемпіонаті світу з водних видів спорту, який стартує 24 липня в Казані. Головна мета, яка зараз стоїть перед нашою командою, - успішний виступ на Літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Зі свого боку Харківська облдержадміністрація і я особисто зробимо все для того, щоб команда була забезпечена всім необхідним і мала можливість якісно підготуватися до змагань», - сказав Ігор Райнін. 

В Естонії в електронний уряд за останні 7 років інвестували близько 60 млн євро

Про це екс-прем'єр-міністр Естонії Юхан Партс розповів у Харкові під час дискусії «Кращі практики електронного уряду». У заході, організованому Харківською облдержадміністрацією за підтримки Київської школи економіки, взяли участь керівник групи розробників Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року Олександр Лукашов, перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов, керівництво компанії «Portis Consulting», а також представники IT-бізнесу та профільних навчальних закладів області. «Електронний уряд необхідно будувати логічно, як будинок, з урахуванням того, що цей проект дуже швидко розвивається. Для цього необхідний надійний фундамент і хороший план. Найважливіше - це система державних баз даних або регістри, які повинні бути повністю автоматизовані», - підкреслив Юхан Партс, розповідаючи, як впроваджувалося і працює електронний уряд в Естонії.

Об’єкти житлово-комунального господарства області готові до зими вже на 40%

В Харківській області продовжується підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Роботи проводяться згідно з графіком, визначеним Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Як повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, об’єкти області підготовлені до зими вже на 40%. Так, фактично підготовлено: - у житловому фонді - 6009 житлових будинків від загальної кількості 14817 або 40,6%; - у тепловому господарстві - 359 котелень від загальної кількості 788 або 45,6%; 850,61 км теплових мереж від загальної кількості 2073,1 км або 41,0%. Створено запаси вугілля в кількості 1548,5 тонн від запланованих 4718,2 тонн, що складає 32,8%; 

Харківські лучники привезли додому медалі

В Черкасах проходив чемпіонат України зі стрільби з лука. В змаганнях взяли участь спортсмени з Львівської, Чернівецької, Сумської, Черкаської, Рівненської, Херсонської, Одеської та Харківської областей. В командній першості переможцями змагань стали харківські спортсменки. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Так, у складі жіночої команди перемогу отримали Вікторія Коваль, Дар'я Павличенко і Тетяна Бережна. В командних змаганнях серед чоловіків харківські спортсмени стали срібними призерами у складі команди «Харків-2» (Марк Головко, Микита Кравчук, Максим Колесник). Команда «Харків-1» у складі Олександра Сердюка, Антона і Геворга Ладікових стала бронзовим призером. Чемпіонами у цьому виді програми стали львівські спортсмени.

На особистому прийомі Євгенія Шахненка просили посприяти у завершенні будівництва будинку

Сьогодні, 3 липня, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. Одне зі звернень стосувалося усунення витоку відходів в селищі Кутузівка. За словами власниці дачі, каналізаційні води течуть по дорозі і потрапляють до річки Немишля. Також на прийом до Євгенія Шахненка прийшов пенсіонер, який попросив відновити газопостачання у його квартирі. За його словами, з цим проханням він звертався до різних інстанцій. Крім того, група харків'ян просила посприяти у завершенні будівництва будинку по пр. Перемоги, 61А.

Архів документів