Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харківській області реалізують грантовий проект ЄС щодо вирішення проблем переселенців

Представництво Європейського Союзу в Україні прийняло пропозицію Харківської обласної державної адміністрації щодо реалізації грантового проекту, спрямованого на забезпечення житлом, теплими речами, медикаментами та медичним обладнанням переселенців з районів проведення антитерористичної операції. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Заступник керівника області нагадала, що наприкінці червня був підписаний контракт між громадською організацією «Харківська правозахисна група» та Європейською комісією щодо надання міжнародної технічної допомоги у розмірі 1,8 млн євро на реалізацію проекту «Захист прав внутрішньо переміщених осіб в Україні».  

Понад 150 мобілізованих мешканців області вже направлені до військ

Сьогодні, 9 липня, зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату (ХОВК) відправлено першу команду військовослужбовців, призваних в рамках проведення 6-ї хвилі часткової мобілізації. Так, понад 150 осіб поповнили лави військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України. За словами командування ХОВК, відсьогодні усі райвійськкомати перейшли до практичної фази проведення мобілізаційного заходу, в ході якого до середини серпня з регіону необхідно призвати декілька тисяч осіб.

Медичні установи Харківщини отримали гуманітарну допомогу на суму понад 800 тис. грн

Сьогодні, 9 липня, Фонд народонаселення ООН в Україні передав акушерсько-гінекологічні набори для тимчасово переміщених осіб, які проживають в Харківській області. Гуманітарну допомогу отримали Харківська обласна клінічна лікарня, а також міські та районні медичні установи. У заході взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Олександр Галацан, заступник представника ФН ООН в Україні Павло Замостьян, керівництво та медперсонал Харківської обласної клінічної лікарні та регіонального перинатального центру.

У форумі AGROPORT-2015 візьмуть участь не менше 300 компаній з усього світу

На даний момент заходом, який пройде за підтримки ХОДА на території Харківського аеропорту з 15 по 17 жовтня, зацікавилися учасники з 18 країн. Про це віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко повідомила 9 липня під час прес-конференції «Реалізація регіональних аспектів реформування аграрного сектора на прикладі проведення міжнародного форуму «AGROPORT-2015». Агрофорум, який пройде в рамках Міжнародного року грунтів, оголошеного ООН, стане єдиною подією в Україні, включеною до всесвітнього календаря FAO (Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН).

На Харківщині зібрали врожай вже на 5% площ

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер на прес-конференції 9 липня. «Сьогодні по області з 765 тис. гектарів землі вже прибрано 37 тисяч. При цьому збирання пшениці становить 27 тис. гектарів. Середня врожайність нас поки не зовсім задовольняє - 36,8 ц/га. Я сподіваюся, що вона ще буде вище - це однозначно», - сказав Марк Беккер. Він також уточнив, що ціну на зерно поки що не сформовано. За попередніми оцінками, вона може скласти близько 3-3,2 тис. грн за тонну. 

Євгеній Шахненко проінспектував підготовку до опалювального сезону у Вовчанському районі

Сьогодні, 9 липня, у Вовчанську пройшло чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Засідання штабу проходило під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. На засіданні заслухали стан справ з підготовки міста Вовчанська та Вовчанського району до зими. Під час засідання керівництво райдержадміністрацій відзвітувало про проведену роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років. Крім того, на засіданні штабу розглянули проблемні питання, що виникають в ході підготовки, і намітили шляхи їх вирішення. Євгеній Шахненко дав відповідні доручення керівництву району. 

Головні завдання реформування АПК області: залучити інвестиції і дешеві кредити та налагодити співпрацю аграріїв з наукою

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер на прес-конференції 9 липня повідомив, що в регіоні під керівництвом голови ХОДА Ігоря Райніна продовжується впровадження економічних аспектів реформування, зокрема - реформування аграрного сектора. У даний момент облдержадміністрація працює над об'єднанням зусиль місцевих аграріїв і науково-дослідних інститутів - таких, як ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О. Н. Соколовського» та «Інститут рослинництва ім. В.Я.Юр'єва» НААН. «Коли інститути будуть підписувати з аграріями договори та гарантувати певний урожай при використанні тих засобів, які пропонують ці інститути (аналіз ґрунту, застосування доброго насіння, добрив, засобів захисту рослин, своєчасне проведення агротехнічних заходів), тоді ми вийдемо на новий потенційний рівень», - підкреслив Марк Беккер. 

Демобілізовані змогли знайти роботу на ярмарку вакансій

У Харківському обласному центрі зайнятості пройшов ярмарок вакансій для демобілізованих із зони АТО військовослужбовців. Тим, хто прийшов, пропонували роботу в установах пенітенціарної служби, в надзвичайній і прикордонній службі, в батальйонах особливого призначення патрульної служби міліції, а також на підприємствах концерну «Укроборонпром» у Харкові. Всього близько 400 вакансій від роботодавців, які зацікавлені взяти на роботу демобілізованих бійців. «Харківщина - один з лідерів за мобілізацію військовозобов'язаних. З іншого боку, ми розуміємо, що повинні працевлаштовувати тих хлопців, які зараз демобілізувалися. Або перекваліфікувати їх, щоб вони могли повноцінно працювати, адже завдяки їм ми сьогодні можемо жити на мирній Слобожанщині. Наше завдання - щоб всі демобілізовані, які потребують допомоги держави, мали можливість працевлаштуватися. На ярмарку більшість вакансій - з гідною заробітною платою», - сказав т.в.п заступника голови ХОДА Вадим Глушко. 

В ХНУРЕ презентували перший некомерційний креативний IT-простір для студентів

Проект отримав назву IT Hub «NURE Upgrade» і стартував 8 липня за підтримки Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації. За словами автора ідеї некомерційного творчого студентського простору, помічника ректора ХНУРЕ Євгена Сакала, проект запрацює в повну силу з 1 вересня, коли студенти прибудуть до вишу на навчання. За задумом організаторів, IT Hub зможе об'єднати креативну молодь до творчого співтовариства і підвищити якість університетської IT-освіти. 

На Харківському бронетанковому заводі стажуватимуться екіпажі нових Т-80

Від початку тижня «Укробронпром» почав передачу армії нових танків Т-80. Ремонт та модернізацію унікальної техніки на замовлення Міністерства оборони здійснили фахівці ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу концерну. Сьогодні на завод прибули безпосередньо ті екіпажі, які надалі експлуатуватимуть танки Т-80. Такий підхід є початком нової практики, що передбачає стажування майбутніх екіпажів. Бійці повинні отримати практичні та теоретичні знання з управління бойовими машинами і лише після цього використовувати їх у бойових умовах. Зі свого боку, військові вже відзначили високу якість проведених ремонтів та модернізації Т-80. Невдовзі техніка з’явиться у зоні проведення антитерористичної операції.

Нові досягнення харків’ян на Всесвітній Універсіаді: «срібло» - у фехтуванні та «бронза» - у дзюдоїстів

8 липня чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, до складу якої увійшов харків’янин Ян Сич, посіла друге місце, а в командних змаганнях з дзюдо студенти Харківської державної академії фізичної культури Артем Гуляєв та Дмитро Канівець здобули бронзову медаль. На шляху до фіналу студент Харківського Національного педагогічного університету Ян Сич, а також кияни Володимир Станкевич, Валерій Жарський і Юрій Тараненко з рахунком 45:44 здолали команду Венесуели, потім (37:36) перемогли команду Німеччини та вийшли до півфіналу, де їх суперниками стали шпажисти з Угорщини. Цей матч завершився у нічию 23:23, а у додатковому раунді Ян Сич першим наніс супернику переможний укол та вивів збірну України до фіналу.

Харківські богатирі зупинилися за крок від п’єдесталу

В Чернігові відбулись Всеукраїнські фінальні змагання «Козацькі розваги», у яких взяли участь 16 команд з різних областей України. Збірна команда Харківської області складалась з переможців фінальних змагань обласної спартакіади - Дмитра Підкопая (Харківський район) та Володимира Водолазького (м. Чугуєв). Головна мета заходу - відродження історико-культурних традицій, духовності українського народу шляхом залучення широких верств населення до занять фізичною культурою та спортом, популяризація здорового способу життя, підвищення мотивації до занять фізичною культурою, демонстрація сили, витривалості та швидкості сучасних українських козаків. Прикрасою змагань стало святкування Івана Купала та Кубок України зі стронгмену. 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 9 липня, о 10:00 в Харківській обласній клінічній лікарні (пр. Правди, 13) розпочнеться прес-конференція з нагоди передачі акушерсько-гінекологічних наборів переселенцям та іншим вразливим групам населення від Фонду народонаселення ООН в Україні (ФН ООН); об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, к.170, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Марка Беккера на тему «Реалізація регіональних аспектів реформування аграрного сектора на прикладі проведення міжнародного форуму «AGROPORT-2015». У прес-конференції також візьмуть участь: директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського», академік НААН Святослав Болюк, генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін, віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко; об 11:00 у Харківському обласному центрі зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1-А) відкриється ярмарок вакансій для демобілізованих із зони АТО військовослужбовців; об 11:00 у ХарРІ ДУ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) пройде круглий стіл на тему: «Практичні аспекти реалізації добровільного об'єднання територіальних громад»; і о 12:00 відбудеться експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень уряду на тему: «Надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї»; о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) відкриється благодійна виставка-продаж «Задля миру!»; о 19:30 на вул. Динамівській, 12, харківська мусульманська діаспора проведе Іфтар (розговіння) з представниками різних релігійних мусульманських громад міста. 

Я надаю повну підтримку головам ОДА у рішучій боротьбі з корупцією, рішучій і прозорій роботі з реформування України. Петро Порошенко

Президент України провів в Одесі розширену нараду з головами обласних, Київської міської державних адміністрацій за участю керівництва центральних органів влади та правоохоронних органів. Про це повідомив офіційний сайт президента. На нараді із доповіддю виступив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Петро Порошенко поставив низку завдань щодо укріплення безпеки в регіонах, боротьби з корупцією та контрабандою, а також щодо активного впровадження реформ, зокрема – залучення інвестицій.   Президент наголосив на необхідності прискорення реформ, оскільки український народ, суспільство вимагає швидкого результату.

На агрофорумі в Харкові обговорили питання скасування спецрежиму з ПДВ

Захід, організатором якого є Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України, пройшов за підтримки ХОДА 8 липня в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі. Відкриваючи Регіональний агрофорум «Стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу», заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер підкреслив значимість аграрного сектора для економіки України та Харківської області. «Це сектор, який формує, в першу чергу, національну безпеку, продовольчу безпеку України. Він формує розвиток сільських регіонів, їх соціально-економічний розвиток і становлення», - сказав Марк Беккер. 

Харківська обладміністрація кардинально змінює підходи до міжнародної співпраці. Ігор Райнін

Голова ХОДА у своїй доповіді під час наради Президента України Петра Порошенка з головами облдержадміністрацій, що пройшла 8 липня в Одесі, повідомив про роботу керівництва області, спрямовану на зміцнення міжнародного іміджу регіону. «Ми кардинально міняємо підходи до міжнародної співпраці, залучення інвестицій та роботи з міжнародними фінансовими організаціями. Пасивність у цьому питанні дорівнює втраченим можливостям», - підкреслив Ігор Райнін. 

Ігор Райнін повідомив Петру Порошенку про хід регіональних реформ

8 липня голова ХОДА виступив із доповіддю на нараді Президента України з головами обладміністрацій в Одесі. Ігор Райнін розповів про перетворення, які стартували в сферах освіти і науки, АПК, промисловості та громадської безпеки Харківській області. «Основне завдання в науково-освітній сфері - практичне спрямування наукового потенціалу. Для цього обласна адміністрація ініціювала об'єднання університетів області в консорціум. Мета - забезпечення конкурентного рівня освіти, а також спільного залучення інвестицій і грантів. Ця ініціатива повністю підтримана Радою ректорів Харківщини і вже реалізується», - підкреслив Ігор Райнін. Говорячи про перетворення, що відбуваються у сфері промисловості, голова ХОДА відзначив створений 24 червня кластер «Агротехніка», до якого увійшли сільгоспмашинобудівні підприємства регіону та вузи з кількох областей України. 

Бюджет Харківської області перевиконується на 30%. Ігор Райнін

Про це голова Харківської облдержадміністрації повідомив 8 липня у своїй доповіді на нараді Президента України з керівниками ОДА в Одесі. «Перевиконання бюджету на 30% дозволило вперше за багато років активізувати його інвестиційну функцію. Вкладаємо в розвиток інфраструктури, соціальної сфери, інвестуємо в людину. Так, майже в два рази збільшили фінансування спорту. Вчетверо збільшили витрати з обласного бюджету на оздоровлення дітей. У тому числі, безкоштовно оздоровимо майже втричі більше дітей соціально незахищених категорій, а також дітей учасників АТО. Активно займаємося розвитком охорони здоров'я на селі. Якщо раніше первинною ланкою було охоплено тільки 50% хворих, то сьогодні вже 80%. До кінця року закінчимо впровадження системи з 340 пунктів базування бригад екстреної медичної допомоги. Половина з них вже працює. Готуємо закупівлю нової партії «швидких» для районів області», - сказав Ігор Райнін. 

Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект щодо залучення 500 млн євро на відбудову східних регіонів України

Президент України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект «Про ратифікацію Меморандуму про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро». Вказаний документ було підписано 1 квітня цього року у Берліні.

Для демобілізованих військовослужбовців проведуть ярмарок вакансій

9 липня об 11:00 в Харківському обласному центрі зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1-А) відбудеться ярмарок вакансій для демобілізованих із зони АТО військовослужбовців. Під час заходу презентуватимуть більше 300 пропозицій роботи від надзвичайної та прикордонної служб, заводу спеціальних машин та інших. Також відвідувачі ярмарку зможуть ознайомитися з потребами сучасного ринку праці та соціальними послугами, які надає державна служба зайнятості. У неформальному спілкуванні з роботодавцями демобілізовані дізнаються про специфіку та умови праці в тій чи іншій організації, знайдуть місце для тимчасової або постійної роботи.  

У Харкові пройде круглий стіл щодо підтримки реформ місцевого самоврядування

9 липня об 11:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) Харківський регіональний офіс з підтримки реформ місцевого самоврядування проведе круглий стіл за темою: «Практичні аспекти реалізації добровільного об’єднання територіальних громад». В ході зустрічі розглянуть практичні аспекти реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання громад» та обговорять питання, які вже постали перед місцевими громадами у процесі їх добровільного об'єднання. У роботі круглого столу візьмуть участь депутати Харківської обласної ради, представники обласної державної адміністрації, міські, селищні і сільські голови, експерти Офісу реформ та громадських організацій, науковці Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України. 

Юні борці Харківщини привезли зі Львова 10 медалей

Відбувся XІІ відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат «Меморіал пам’яті провідних борців та тренерів Львівщини». За підсумками турніру слобожанські спортсмени здобули 2 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі. Всього в змаганнях взяли участь 120 юних спортсменів 1998-2000 р.н. з 10 областей України та гості зі Словаччини. 

Облдержадміністрація перевірила, як Чугуївський та Шевченківський райони готуються до зими

Продовжив роботу обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Чергове виїзне засідання обласного штабу відбулося 7 липня в Чугуєві. На засіданні заслухали стан справ з підготовки міста Чугуєв та Чугуївського району, та у смт Шевченкове - з підготовки Шевченківського району. Під час засідання керівництво райдержадміністрацій звітувало про проведену на роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років. Крім того, на засіданні штабу розглянули проблемні питання, що виникають у ході підготовки, та намітили шляхи їх вирішення. Відповідні доручення зафіксовано у протоколах. 

Події дня!

Сьогодні, 8 липня, об 11:00 в малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відкриється регіональний аграрний форум «Стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу». Учасники заходу обговорять необхідність збереження спецрежиму ПДВ для сільського господарства України; о 15:00 у Харківському університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14) відбудеться презентація креативного простору IT-Hub «NURE Upgrade». 

В облдержадміністрації готують інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду в 2016 році

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Нагадаємо, відповідно до бюджетного законодавства щорічно в державному бюджеті мають передбачатися кошти державного фонду регіонального розвитку в обсязі не менше 1% прогнозного обсягу доходів держбюджету. У 2015 році на розвиток регіонів передбачено 3 млрд грн, з них Харківська область отримує 152 млн грн. За ці кошти цього року завершать реконструкцію органної зали обласної філармонії, замінять газові котли на модульні котельні на твердому паливі, реконструюють каналізаційні колектори і системи водопостачання у селах і селищах регіону. 

Школярів Харківщини залучають до природоохоронної роботи

Як повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду області проводиться робота щодо запровадження еколого-натуралістичної позашкільної освіти. А саме - для школярів проводять екскурсії екологічними маршрутами та стежками, організовують літні екологічні табори, залучають молодь до практичної природоохоронної роботи. «На сьогоднішній день всі бажаючі можуть помилуватися чудовими краєвидами національних природних парків, які пропонується відвідати», - пояснюють в департаменті.

У районних центрах адмінпослуг можна буде реєструвати права на нерухомість

У Центрі надання адміністративних послуг Харківського району тепер можна реєструвати права на нерухоме майно. Таким чином, саме цей район Харківщини став першим сільським районом України, де надається така послуга. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «Харківська область вже традиційно є одним з лідерів у сфері надання адміністративних послуг, створюючи умови для комфортного та якісного отримання мешканцями області таких послуг. Реалізація пілотного проекту стала можлива завдяки налагодженню ефективного співробітництва між облдержадміністрацією, яка виступає координатором реформування системи надання адміністративних послуг, та Головним територіальним управлінням юстиції в області», - зазначила Юлія Світлична. 

ООН передасть гуманітарну допомогу обласному клінічному перинатальному центру

Партія акушерсько-гінекологічних наборів призначена для допомоги жінкам із числа внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих груп населення. Гуманітарну допомогу Фонд народонаселення ООН в Україні (ФН ООН) передає на прохання Міністерства охорони здоров’я України. Про це повідомили у Фонді. Прес-конференція з нагоди передачі акушерсько-гінекологічних наборів відбудеться 9 липня о 10:00 біля приміщення Харківської обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13).

Курсанти університету Повітряних Сил вже виконують самостійні польоти на легкомоторних літаках

Сьогодні, 7 липня, курсанти ІІ курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) вийшли на важливий етап підготовки – виконання самостійних польотів на легкомоторних літаках типу ХАЗ-30. Практичний вишкіл відбувається на аеродромі Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової. Так, перша в житті льотна практика у «кожедубівців» розпочалася 15 червня цього року. До цього часу кожен із 30 майбутніх офіцерів разом із цивільними льотчиками успішно виконали необхідний мінімум польотних завдань. Тому сьогоднішнім рішенням керівництва аероклубу усіх другокурсників було допущено до наступного рубежу льотної підготовки.

Харківські підприємці сплатили до бюджету майже 300 млн грн єдиного податку

Як повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби у Харківській області, така сума надійшла з початку року від суб’єктів господарювання фізичних осіб, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 78 млн грн, або на 36%.  

Архів документів