Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Районні центри адмінпослуг готуються до реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її інформацією, з 17 червня наш регіон першим в Україні впровадив систему реєстрації прав на нерухомість через центри адмінпослуг. Першим районом області, де адміністратори стали надавати таку послугу, став Харківський. «Завдяки спільній і злагодженій роботі реєстраційних служб, підпорядкованих Головному територіальному управлінню юстиції в Харківській області, та центрів надання адміністративних послуг за короткий термін вдалося забезпечити адміністраторам центру доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно, провести навчання і налагодити електронний документообіг між структурами», - підкреслила Юлія Світлична. 

Найбільший валовий збір зерна – у Балаклійському районі

Як повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, у Харківській області вже визначились лідери зі збору зернових. Найбільш потужно проходять жнива-2015 у Зачепилівському районі, де обмолочено 33% площі збирання. У Балаклійському районі обмолочено 25% площ, у Лозівському, Красноградському, Чугуївському - по 24%.

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» запрошує художників, фотографів, графіків і скульпторів до участі в арт-проекті «Харків'яни»

Проект, мета якого - показати відображення багатоликого міста в його мешканцях, представлять в галереї з 20 серпня по 5 вересня 2015 року. Він буде приурочений до Дня міста. Заявки на участь в арт-проекті «Харків'яни» (кількість робіт - не більше 5-ти, із зазначенням розміру робіт, техніки виконання і невеликою біографічною довідкою з контактами) можна надсилати на адресу галереї - oblgallerymc@gmail.com - до 1 серпня.

Збірні України з волейболу, у складі яких грають харківські спортсмени, завоювали на Універсіаді «срібло»

Чоловіча та жіноча волейбольні команди нашої країни на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді, яка проходить в корейському місті Гуанчжу з 2 по 14 липня, увійшли до трійки переможців. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Українські волейболістки вийшли до фіналу міжнародних змагань і посіли друге місце. Цього року до складу нашої збірної команди увійшли три студентки Харківської державної академії фізичної культури: Катерина Кальченко, Анастасія Чернуха, Аліна Степанчук.

У Харківському регіоні на збиранні врожаю працюють майже 2 тис. комбайнів

За повідомленням управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, в області на жнивах працює 1725 зернозбиральних комбайнів (у тому числі 170 - залучених) та 3243 одиниці транспортних засобів. Крім того, з початку року аграріями області придбано 631 одиницю нової сільськогосподарської техніки на загальну суму 530,9 млн грн, в тому числі 48 зернозбиральних комбайнів на загальну суму 128,5 млн грн.

Рибалкам області влаштували змагання

Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» 10-11 липня в селі Прудянка Дергачівського району напередодні Дня рибалки проводив обласну спартакіаду «Спортивна рибалка» серед районів та міст обласного значення Харківщини. У змаганнях взяли участь справжні майстри риболовлі зі всієї області. Незважаючи на несприятливі для рибалок погодні умови перші місця у своїх підгрупах здобули команди м. Чугуєва та Чугуївського району. Друге місце посіла команда Красноградського району, третє - Валківського району.  

В Харківській області обмолочено 18% ранніх зернових

За даними управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 13 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 140,7 тис. га, що становить 18% до плану. Зокрема, намолочено 485,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 34,5 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 76,4 тис. га, або 12% до плану, намолочено 281,9 тис. тонни при середній врожайності 36,9 ц/га). В тому числі: озимої пшениці обмолочено - 111,7 тис. га, або 20% до запланованої площі збирання, намолочено – 419,2 тис. тонн, середня врожайність - 37,5 ц/га.

На реконструкцію очисних споруд каналізації у Малій Данилівці витратять 5 млн грн

За інформацією заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка, у поточному році планується виконання робіт за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища по об’єкту «Реконструкція очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області» в сумі 5 млн грн. Наразі будівельні роботи виконанні на суму 4,2 млн грн. На даний час у Міністерстві екології розглядається питання про виділення коштів на суму 16,90 млн грн, які дадуть змогу повністю завершити будівництво цього об’єкта. Введення його в експлуатацію створить належні умови щодо запобігання забруднення водних ресурсів, попередження ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в Дергачівському районі області.

Понад 800 випускників отримають звання офіцерів запасу

Для понад 800 випускників Національного технічного університету «ХПІ» зараз тривають військово-навчальні збори. Для хлопців та дівчат вони є фіналом здобуття військового звання «молодший лейтенант запасу» за двадцятьма різними військовими спеціальностями. «Цього тижня навчальні збори, які розпочато 1 липня, перейшли у практичну фазу. Після того, як наші вихованці теоретично відпрацювали навчальні дисципліни, усіх допустили до фінальних випробувань. Їх офіцерське становлення відбувається у складних умовах: на тактичному полі факультету, танкодромі та полігоні 92-ї окремої механізованої бригади», - зауважив заступник начальника факультету університету підполковник Олександр Сінько.  

Радіаційна обстановка в Харківській області в червні була стабільною

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж червня 2015 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. Про це повідомила начальник Східної держінспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України Ольга Беззабава.  

На Харківщині учасники АТО безкоштовно отримуватимуть ІТ-професію

Найближчим часом у Харківській області буде впроваджено проект з навчання військових, що брали участь у проведенні антитерористичної операції, сучасним професіям в галузі інформаційних технологій. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. За її словами, проект отримав схвальні відгуки від представників волонтерських організацій та об’єднань учасників військових конфліктів. Більше того, вже досягнуто конкретних домовленостей з навчальними закладами та керівниками окремих IT-компаній щодо організації освітніх курсів для колишніх учасників АТО. Наразі триває розробка спеціальної навчальної програми. Крім того, вже зараз декілька комерційних IT-курсів приєдналися до ініціативи Харківської облдержадміністрації та виділили місця для безкоштовного навчання демобілізованих. 

В Харкові обговорять умови отримання грантів ЄБРР для малого та середнього бізнесу

14 липня об 11:00 у медіацентрі «Время» (вул. Сумська, 72, 2 поверх) відбудеться бізнес-зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) з керівниками малого та середнього бізнесу Харківської області «Гранти ЄБРР для малого та середнього бізнесу: як їх отримати». У зустрічі візьмуть участь директор представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер та заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. Представники Європейського банку реконструкції та розвитку презентують нові можливості для малого та середнього бізнесу, обговорять умови отримання грантів ЄБРР, а також можливості для співпраці місцевих бізнес-консультантів з ЄБРР. Для участі у заході необхідна обов’язкова реєстрація.

Станом на 13 липня з початку року споживачі області розрахувались за теплопостачання на 100,2%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 6,5% (за відповідний період 2014 року – 106,7%). Про це повідомляють у Департаменті ЖКГ ХОДА. Рівень розрахунків населення – 113,2% (за відповідний період 2014 року – 113,0%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 91,4% (91,1%); місцевих бюджетів – 78,2% (90,6%); обласного бюджету – 96,7% (97,2%); інших споживачів – 92,4% (89,6%).

В Харківській області розпочалась вступна кампанія – 2015 до вищих навчальних закладів

10 липня поточного року в області розпочалася вступна кампанія – 2015, яка проходитиме уперше за новим Законом України «Про вищу освіту» та характеризується багатьма новаціями, мета яких - якісний відбір вступників для навчання у вищих навчальних закладах. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Приймальні комісії 84 вищих навчальних закладів Харківської області (з них: 31 ВНЗ III-IV р.а., 44 ВНЗ I-II р.а. та 9 ВНЗ приватної форми власності) здійснюватимуть прийом заяв та документів від вступників на навчання за ступенями бакалавра, магістра та освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліст, молодший спеціаліст згідно з ліцензіями Міністерства освіти і науки України щодо надання відповідних освітніх послуг.

У ХОДА корегують містобудівну документацію, щоб розвивати території

Департамент містобудування та архітектури ХОДА приступив до реалізації 1 етапу містобудівної програми - Концепції розвитку Харківської області. Концепція реалізується відповідно до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, який був схвалений на сесії обласної ради. Уже виконано комплексний аналіз фактичного стану з урахуванням усіх факторів, що впливають на розвиток громад, в тому числі: транспортної інфраструктури, функціонального зонування територій, забезпечення територій інфраструктурними об'єктами - освіти, охорони здоров'я, торгівлі, житлово-комунальної сфери. «На основі аналізу, з урахуванням пропозицій громад, формуються плани щодо коригування містобудівної документації, яка стане основою гармонійного розвитку територій», - повідомили в департаменті. 

План призову на строкову військову службу в Харківській області виконано на 101%

Про це 10 липня повідомив заступник обласного військового комісара Юрій Калгушкін на селекторній нараді в ХОДА. Нарада пройшла під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. За інформацією Юрія Калгушкіна, при плані призову 1200 чоловік Харківщина направила до військових частин 1213 призовників. «Практично всі призовні комісії виконали планове завдання, крім призовних комісій міста Люботина та міста Куп'янська. У кращу сторону відзначаю роботу призовних комісій Барвінківського району, Дергачівського, Нововодолазького, Лозівського, Чугуївського, Дзержинського та Орджонікідзевського районів міста Харкова», - зазначив Юрій Калгушкін. 

За півроку до зведеного бюджету області надійшло 8,1 млрд грн, або 106,1% до плану

Про це повідомив директор Департаменту фінансів Харківської ОДА Сергій Овсянніков. За його словами, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 37,7%, або на 2,2 млрд грн. «Зростання обсягу доходів в значній мірі обумовлене надходженням у 2015 році нових видів субвенцій з державного бюджету, а саме: субвенції на підготовку робітничих кадрів, освітньої та медичної субвенцій», - зазначив Сергій Овсянніков. Так, доходів до загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло в сумі 3,06 млрд грн, або 118,0% до плану на період. В порівнянні з відповідним періодом 2014 року надходження збільшились на 683,6 млн грн, або на 28,7%. 

На Харківщині замінили та встановили більше тисячі дорожніх знаків

Як повідомили в Харківському облавтодорі, за останній тиждень на автомобільних дорогах загального користування виконано ямкового ремонту на 116369 кв.м, в тому числі: на дорогах державного значення – на 85419 кв.м та на місцевих дорогах – 30950 кв.м. «Роботи виконувались на дорогах державного значення: «Київ-Харків-Довжанський» (в тому числі по м. Ізюм), «Мерефа-Лозова-Павлоград», «Харків-Охтирка», «Кегичівка-Сахновщина», «Зачепилівка-Кегичівка-Староверівка» та на місцевих дорогах: «Довжик-Вікнине-Рідний Край», «Балаклія -Бригадирівка», під’їзд до с. Бобрівка, «Золочів-Довжік-Миронівка», під’їзди до с. Хорошеве, м.Проходи, Хролі, Фески та інших», - йдеться в повідомленні. 

З початку року в області всиновили 64 дитини

Про це повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, з 64 дітей 57 всиновили громадяни України та 7 – іноземні громадяни. «Як показує практика, іноземцями усиновлюються, в основному, діти 13-15 років та діти у віці до року, лише за умов серйозних проблем зі здоров’ям», - сказала Тетяна Печерських. Вона зазначила, що і громадяни України всиновлюють дітей з важкими захворюваннями. «В цьому році на регіональний облік була поставлена дитина у віці до року, яка мала серйозне захворювання, пов’язане з хребтом. За сприяння одного з благодійних фондів дитині зробили операцію в Києві, та її вже всиновили мешканці Харкова. Якщо раніше такі діти, як правило, усиновлювалися іноземцями, то на сьогодні громадяни України вишукують можливості вилікувати дитину», - зазначила начальник служби у справах дітей ХОДА.

Задля уникнення пожеж рятувальники ретельно проінспектують харківські багатоповерхівки

Фахівці районних державних адміністрацій спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій України у Харківській області організують проведення інвентаризації систем протипожежного захисту висотних будинків та будинків підвищеної поверховості. Про це йшлося на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ХОДА, яке відбулося сьогодні, 10 липня. Як наголосив начальник Управління державного нагляду та контролю Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергій Колосовський, у Харкові до цих пір не вирішена проблема забезпечення пожежної та техногенної безпеки з утримання систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості та висотних будинків.

Стратегічна мета – нова система правоохоронних органів. Петро Порошенко

Президент України взяв участь у розширеній колегії Міністерства внутрішніх справ, присвяченій реформуванню системи правоохоронних органів. «Стратегічна мета – нова система правоохоронних органів, яка має забезпечити такі цінності цивілізованого суспільства, як безумовне дотримання прав людини, верховенство закону і ефективне функціонування інституцій держави дійсно на благо громадян», – заявив Глава держави.

Дітей-сиріт в області стає все менше

За останній рік дітей в області побільшало на 3 тисячі за рахунок зростання народжуваності та притоку переселенців зі сходу країни. Всього ж в регіоні проживає майже 423 тис. дітей. Про це повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, на сьогодні в області нараховується 4407 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом останніх років спостерігається постійне зменшення цієї категорії дітей. «Завдяки тій інформаційній кампанії, яка проводиться в області, а також успішній політиці керівництва області, зараз ми практично не влаштовуємо дітей до державних закладів. Минулого року ми влаштували до інтернатів трьох дітей, які осиротіли, а цього року – жодної дитини», - повідомила Тетяна Печерських. 

Станом на 10 липня до жнив приступили господарства 24 районів Харківщини

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 59,7 тис. га, що становить 8% до плану, намолочено 193,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 32,4 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 18,7 тис. га, 3% до плану, намолочено 67,1 тис. тонн при середній врожайності 36,0 ц/га). В тому числі: озимої пшениці обмолочено – 41,2 тис. га, 8% до плану, намолочено 151,0 тис. тонн, середня врожайність 36,7 ц/га; озимого ячменю обмолочено – 2,2 тис. га, 55% до плану, намолочено 7,6 тис. тонн, середня врожайність 34,2 ц/га; ярого ячменю обмолочено – 3,1 тис га, 2% до плану, намолочено 8,1 тонни, середня врожайність 26,2 ц/га; гороху обмолочено – 13,2 тис. га, 48% до плану, намолочено 26,5 тис. тонн, середня врожайність 20,1 ц/га.

В МОН консультують з питань вступної кампанії

Для забезпечення належного контролю за проведенням вступної кампанії 2015 року у вищих навчальних закладах, організації особистого прийому громадян, їх консультування з питань вступу до навчальних закладів та оперативного реагування на можливі факти порушення законодавства про вищу освіту Міністерством освіти і науки України організовано роботу консультативних телефонів. Телефони гарячої лінії «Вступна кампанія-2015»: (044) 481-32-15 та 096-444-30-86.

У Великобурлуцькому та Печенізькому районах підготовка до опалювального сезону проходить відповідно до складених графіків

Продовжує роботу обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Чергове виїзне засідання обласного штабу відбулося 9 липня в смт Великий Бурлук. На ньому обговорили підготовку до зими Великобурлуцького та Печенізького районів.

Події дня!

Сьогодні, 10 липня, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника - керівника апарату облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова з порядком денним: 1. Про стан техногенної безпеки охоронних зон магістральних і розподільних газопроводів. 2. Про стан пожежної безпеки у висотних будівлях і будівлях підвищеної поверховості. 3. Про стан санітарно-епідеміологічного благополуччя в Харківській області. Об 11:00 у Харківському інформаційному антикризовому центрі (вул. Іванова, 7/9) почнеться брифінг начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяни Печерських. 

Жіноча збірна України з харківськими спортсменками у складі – у фіналі Універсіади

Жіноча збірна України з волейболу вийшла до фіналу Всесвітньої літньої Універсіади 2015 року, подолавши збірну команду Бразилії з рахунком 3:1. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. До збірної команди увійшли студентки Харківської державної академії фізичної культури: Катерина Кальченко, Анастасія Чернуха, Аліна Степанчук. Також Юлія Світлична розповіла, що чоловіча збірна команда України з волейболу вийшла до півфіналу, подолавши у запеклій боротьбі збірну Ірану з рахунком 3:2. До складу нашої збірної команди увійшло шість студентів Харківської державної академії фізичної культури. 

Учасники фототабору для переселенців National Geographic–Україна підготовили презентацію

Майже тиждень 20 юнаків та дівчат - вимушених переселенців з Криму та Донбасу, які зараз живуть у Харкові, практикувалися розповідати історії через фотографії та статті у фототаборі National Geographic-Україна. Тепер оцінювати роботи молодих фотографів будуть харківські волонтери, експерти, преса. Мультімедійна презентація відбудеться 10 липня о 16:00 у «Єрмілов-центрі» (пл.Свободи, 4).

38 громад Харківської області ініціювали процес об'єднання

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії держуправління (ХарРІ НАДУ) при Президентові України сьогодні, 9 липня, відбувся круглий стіл, присвячений практичним аспектам реалізації добровільного об'єднання територіальних громад. У заході взяли участь експерти регіонального Офісу реформ, представники Харківської обладміністрації та обласної ради, органів місцевого самоврядування різних рівнів, районних робочих груп з підтримки об'єднання громад. Керівник регіонального офісу реформ Діана Баринова, підбиваючи перші підсумки проведеної роботи, повідомила, що вже 38 громад Харківської області ініціювали процес об'єднання, тобто запросили суміжні громади відповідними рішеннями сесій. У 35 громадах, яким зроблені пропозиції, тривають громадські обговорення, а 15 територіальних громад дали згоду на об'єднання.

«ХТЗ» модернізував 33 трактори для фермерів Харківщини

Таке відновлення обходиться місцевим аграріям практично в два рази дешевше, ніж покупка нової сільгосптехніки. Про програму, яку ініціювали в Харківській облдержадміністрації, генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін розповів 9 липня на прес-конференції, присвяченій реалізації регіональних аспектів реформування аграрного сектора. Вартість нової сільгосптехніки, за словами Владислава Губіна, залежно від комплектації коливається від 1 млн 200 тис. грн до 1 млн 600 тис. У підсумку невеликі господарства, що працюють у сфері АПК, за певних обставин не можуть дозволити собі купити нову техніку - оборотних коштів у фермерів не вистачає, а банки кредитів не дають. 

Архів документів