Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Процес об'єднання територіальних громад області обговорили за круглим столом

Інформацією про те, як іде процес децентралізації в Харківській області, обмінялися т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, депутат обласної ради Олександр Давтян, керівник регіонального Офісу реформ Діана Баринова та представники сільських, селищних та міських рад із різних районів області. Діана Баринова повідомила, що на даний момент проект Перспективного плану формування територій громад Харківської області знаходиться на розгляді в Кабінеті Міністрів України. 

Первомайський район готується до опалювального сезону

У Першотравневому районі пройшло чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Нарада також проходила і в смт Сахновщина. На засіданні заслухали стан справ з підготовки Первомайського району до зими, в смт Сахновщина - Сахновщинського району. Під час засідання керівництво райдержадміністрацій відзвітувало про проведену роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років. Крім того, на засіданні штабу розглянули проблемні питання, що виникають в ході підготовки, і намітили шляхи їх вирішення. Керівництву РДА дали відповідні доручення. 

У Харкові нагородили лідерів молодіжного руху регіону

Сьогодні, 16 липня, відбулося нагородження переможців та лауреатів щорічного обласного фестивалю «Молодіжний лідер року». В цей день лідери молодіжного руху отримали грамоти та подяки ХОДА. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна присутніх привітав директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк. «Молодь - це цвіт нації, це майбутнє країни. Дуже приємно, що сьогодні молоді люди Харківщини займають активну життєву позицію, очолюють громадський рух, допомагають бійцям АТО і тимчасовим переселенцям з Донбасу, активно проявляють себе в науковому, спортивному та культурному житті регіону. Ми віримо, що нам і вам вдасться змінити життя на краще», - сказав Михайло Черняк. 

В Сахновщинському районі розпочали поточний ремонт доріг

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко. На сьогоднішній день уже виконано поточний ремонт доріг по вул. Тельмана та вул. Завірюхи в смт Сахновщина. Робота триває. «Всього департаментом капітального будівництва в 2015 році буде виконано поточний ремонт доріг на 22 вулицях в 15 населених пунктах Сахновщинського району», - зазначив Євгеній Шахненко. 

Станом на 16 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 196,0 тис. га, що становить 26% до плану

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, намолочено 680,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 34,7 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 151,7 тис. га, або 23% до плану, намолочено 583,8 тис. тонни при середній врожайності 38,5 ц/га).

12 громад об’єднаються навколо Лозової

В місті Лозова 15 липня відбулися громадські обговорення щодо можливого добровільного об’єднання територіальних громад. На захід прийшли депутати обласної та міської рад, сільські та селищні голови громад, території та населені пункти яких можуть увійти до складу об’єднаної громади, громадські організації міста, мешканці Лозової. За даними реєстрації в обговоренні взяли участь 153 особи. Лозівський міський голова Сергій Степанов запропонував до обговорення варіант об'єднання територіальних громад з центром у м. Лозова. До об'єднаної громаді можуть бути віднесені території та населені пункти Комсомольської, Домаської, Катеринівської, Кінненської, Миколаївської, Новоіванівської, Смирнівської, Царедарівської, Чернігівської, Шатівської сільських рад, Орільської та Панютинської селищних рад. 

Звернення Петра Порошенка до Українського народу з нагоди 25-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Шановні співвітчизники! Від усього серця вітаю вас із річницею знаменної події. Рівно чверть століття тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP прийняла Декларацію про державний суверенітет України - історичний документ, який став предтечею ухваленого роком пізніше Акта проголошення незалежності України. Прийняття Декларації відбулося за підтримки абсолютної більшості народних депутатів. 355 представників різних парламентських сил висловили своє ставлення не тільки до доленосного задуму, а й до головних засад майбутньої незалежної України. Визначення державних кордонів, які не могли бути змінені без згоди народу республіки, можливість самостійно вирішувати справи свого державного життя, і, нарешті, проголошення економічної самостійності - найбільш вагомі принципи, закладені у текст документа.

Події дня!

Сьогодні, 16 липня, об 11:00 в готелі «Харків Палас» (пр. Правди, 2, конференц-зала) відбудеться урочисте нагородження відзнаками обласної державної адміністрації та обласної ради з нагоди святкування Дня молоді за участю керівництва Харківської ОДА; о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) пройде експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень уряду на тему: «Нова редакція проекту Закону України «Про залізничний транспорт»; о 15:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція заступника міністра соціальної політики України Валерія Ярошенка та т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Глушка на тему «Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб і малозабезпечених верств населення». Мова піде про зайнятість переселенців, а також про соціальні виплати і субсидії малозабезпеченим громадянам. О 17:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня бухгалтера «Віват, бухгалтер!» за участю керівництва обласної державної адміністрації.

Кращою атлеткою червня визнано Наталю Погребняк

Федерація легкої атлетики України назвала найкращих спортсменів червня. У жіночій номінації перемогла харків'янка. За Наталю проголосувала більшість респондентів, серед яких були члени Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників. Зазначимо, що минулого місяця Наталя Погребняк стала головним героєм у складі збірної України на чемпіонаті Європи, який пройшов в російському місті Чебоксари. Харків'янка з особистим рекордом 22,76 сек. завоювала «золото» в бігу на 200 метрів, а також разом з командою виграла естафету 4х100 м, та була другою на дистанції 100 метрів.

Юні харків’яни – серед призерів міжнародної математичної олімпіади

На 56-й Міжнародній математичній олімпіаді українські школярі здобули дві золоті, три срібні та бронзову нагороди. У командному заліку українська команда стала одинадцятою у світі та першою серед учнівських команд європейських країн. Всього в олімпіаді беруть участь команди з 104 країн. Серед призерів – і учні Харківського фізико-математичного ліцею №27. Денис Смірнов отримав золоту медаль, «срібло» - у Софії Дубової, бронзовою медаллю міжнародної олімпіади нагороджений Під Дінь Тхань Фонг. Про це повідомляє урядовий портал.

Харківські баскетболістки повернулися з чемпіонату світу з медалями

Жіноча збірна України з баскетболу, яка складається з харків’янок, завоювала бронзові медалі на чемпіонаті світу серед спортсменів з вадами слуху, що відбувся в місті Таоюань, Китайський Тайбей. На чемпіонаті, участь в якому взяли 10 найсильніших жіночих збірних світу, українки вийшли з групи В на друге місце, перемігши з рахунком 65:39 збірну Італії, 86:50 – збірну Японії, 60:43 – збірну Туреччини, та поступившись лише 10 очок збірній США - 57:47.

Станом на 15 липня озимого ячменю обмолочено 74% до запланованої площі збирання

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 15 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 192,4 тис. га, що становить 25% до плану, намолочено 668,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 34,8 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 124,2 тис. га, або 19% до плану, намолочено 474,8 тис. тонни при середній врожайності 38,2 ц/га).

Розпочався спільний з Чеською Республікою проект медичної допомоги пораненим військовослужбовцям та переселенцям із зони АТО

В рамках домовленостей між головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Райніним та Послом Чехії в Україні Іваном Почухом почалася реалізація спільного проекту щодо лікування, у тому числі - складного оперування, восьми військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб, що постраждали у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. Як повідомила заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, обласна державна адміністрація сприяла оперативному отриманню закордонних паспортів та забезпечила транспортування поранених з Харкова до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Допомога, яка надається переселенцям міжнародними організаціями, повинна бути адресною. Сергій Стороженко

За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна його радник з правових питань Сергій Стороженко провів зустріч з головою польового офісу УВКБ ООН в Харкові Аслаком Гімсе Сулумсмуємом. У розмові також брав участь керівник регіонального відділення товариства «Червоний Хрест» Костянтин Башкіров. Під час зустрічі Сергій Стороженко та представники міжнародних організацій обговорили актуальні питання, пов'язані з тимчасово переміщеними особами, що проживають в Харківській області. «Між нами відбулась чесна, відкрита та транспарентна розмова про надання переселенцям передбачених чинним законодавством послуг та пільг, а також про соціально-політичну ситуацію в регіоні», - зазначив радник голови області з правових питань.

Для мешканців Зачепилівки з 17 липня пустять додаткову електричку

Вирішити транспортну проблему голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін пообіцяв місцевому населенню під час робочої поїздки до Зачепилівського району, яка відбулася 24 червня. Після повернення керівник області доручив начальнику Південної залізниці Миколі Уманцю розглянути можливість запуску електропоїзда Харків-Зачепилівка. Проаналізувавши попит пасажирів, керівництво Південної залізниці з 17 липня для задоволення потреб населення в перевезеннях прийняло рішення призначити курсування додаткового приміського поїзду №6677/6678 Харків - Зачепилівка.

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер 15 липня провів особистий прийом громадян. Більшість звернень стосувалися земельних питань. Зокрема, харків'яни просили надати допомогу в оформленні документів на право користування ділянкою, у приватизації земельної ділянки та ін. Також були звернення, які стосувалися інноваційних пропозицій, які можна впровадити в промисловій галузі. У ході прийому заявники отримали консультації керівника Головного управління Держземагентства у Харківській області. Питання, що потребують поглибленого вивчення, взяті під особистий контроль заступника голови обласної державної адміністрації.

Ігор Райнін зустрівся з головним тренером ФК «Металіст»

Голова Харківської облдержадміністрації обговорив з Олександром Севідовим ситуацію у футбольному клубі та готовність спортсменів до нового сезону. Він також запевнив головного тренера ФК в тому, що керівництво області готове надати команді підтримку в усіх питаннях, які знаходяться в компетенції ХОДА. «Команду «Металіст» люблять харків'яни, ми всі вболіваємо за вас і розраховуємо, що новий сезон буде успішним», - підкреслив Ігор Райнін. Олександр Севідов, у свою чергу, повідомив голові облдержадміністрації, що настрій футболістів на сезон - бойовий. «Зробимо все, щоб не розчарувати уболівальників. Гравці готові «вмирати» на полі», - сказав він. 

15 липня проведуть планову перевірку засобів оповіщення населення з включенням електросирен

Сеьогодні о 14:25 Департаментом цивільного захисту ХОДА буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен. Під час проведення перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи. «Уривчасте звучання електросирен означає «Увага усім!». Почувши звучання, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому – діяти відповідно до отриманої інформації», - нагадують в департаменті.

В Лозівському районі відзвітували про стан підготовки до зими

Подовжив роботу обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Чергове виїзне засідання обласного штабу відбулося 14 липня в місті Лозова, на якому заслуховувався стан справ з підготовки м. Лозова та Лозівського району.

Верховна Рада ухвалила закон «Про місцеві вибори»

За відповідне рішення проголосовали 257 народних обранців з 226 мінімально необхідних. Законодавчий акт визначає основні засади, організацію і порядок проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост. У Перехідних положеннях закону встановлено, що чергові місцеві вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів Севастопольської міської ради, депутатів районних, районних у містах, міських, селищних, сільських рад та міських, селищних, сільських голів на території АР Крим, а також депутатів обласних рад окремих районних, районних у містах, міських, селищних, сільських рад, міських селищних та сільських голів та об'єднаних громад на території Донецької і Луганської областей, призначені на 25 жовтня 2015 року, не проводяться у зв'язку зі здійсненням Російською Федерацією тимчасової окупації та збройної агресії проти України та неможливості забезпечення дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ.

Петро Порошенко дозволив українцям встановлювати генератори сонячної енергії потужністю до 30 кВт

Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії». Законом запроваджуються механізми стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії.

Збірна України з волейболу з харківськими спортсменами у складі завоювала «срібло» Універсіади

За інформацією заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, спортсмени чоловічої збірної України з волейболу, до складу якої входять студенти Харківської державної академії фізичної культури (Дмитро Терьоменко, Олег Шевченко, Пилип Гармаш, Олександр Дмитрієв, Олександр Долгополов, Сергій Тютлін), стали срібними призерами Всесвітньої літньої Універсіади 2015 року.

В Харкові відкриють меморіальну дошку на честь вченого та громадського діяча Петра Тронька

15 липня об 11:00 біля Головного корпусу Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (майдан Свободи, 4) відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Петра Тронька (1915-2011) – Героя України, академіка НАН України, першого голови Наглядової ради та почесного доктора Харківського університету. Захід відбуватиметься в рамках відзначення сотої річниці з дня народження вченого та громадського діяча. Скульптор – заслужений діяч мистецтв України Олександр Рідний.

ЄБРР презентував програми підтримки малого та середнього бізнесу Харківської області

Як отримати гранти та консалтингові послуги від Європейського банку реконструкції та розвитку, керівникам підприємств регіону розповіли 14 липня на бізнес-зустрічі, організованій за підтримки Харківської облдержадміністрації. Відкриваючи захід, заступник голови ХОДА Марк Беккер від імені керівника облдержадміністрації Ігоря Райніна подякував директорові ЄБРР в Україні Шевкі Аджунеру. «Дозвольте мені від імені голови Харківської обласної державної адміністрації передати слова подяки Європейському банку реконструкції та розвитку, особисто вам, пане Аджунер, за ту фінансову і моральну допомогу, яку ви надаєте Україні і Харківській області, зокрема, - сказав Марк Беккер. - Харківщина завжди була і залишається регіоном з високим промисловим і аграрним потенціалом. Наша область займає лідируючі позиції в розвитку малого та середнього бізнесу. У нас більше 20 тисяч малих і середніх підприємств. Завдання, яке ми ставимо перед собою, - це, в першу чергу, створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу». 

Харківщина активно залучає міжнародну допомогу для вирішення проблем переселенців

Харківська область бере активну участь у проекті Європейського інвестиційного банку «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. У рамках програми банк планує виділити 200 млн євро у вигляді кредитної та грантової допомоги для полегшення тиску на соціальну інфраструктуру та забезпечення гідних умов для внутрішньо переміщених осіб і мешканців приймаючих областей. 

В Харківській області встановили більше 700 «тривожних» кнопок для екстреного виклику міліції

Про це повідомив начальник управління Державної служби охорони при ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Дмитро Косінов. Він також розповів про правила поведінки і необхідні дії в екстрених ситуаціях. «Якщо ви стали жертвою вуличної злочинності, свідком порушення законності або підозрілих дій, ні в якому разі не втрачайте самоконтроль і негайно телефонуйте до міліції. Якщо ж можливості здійснити телефонний дзвінок немає - уважно озирніться навколо. На будівлях, розташованих на центральних вулицях Харкова та районних центрів, ви обов'язково побачите інформаційний стікер «Екстрений виклик міліції», - розповів правоохоронець.

Аграрії Харківщини вже намолотили більше півмільйона тонн зерна нового врожаю

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 14 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 182,9 тис. га, що становить 24% до плану. Намолочено 637,5 тис. тонн зерна при середній врожайності 34,8 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 89,7 тис. га, або 14% до плану, намолочено 335,2 тис. тонни при середній врожайності 37,4 ц/га). В тому числі: озимої пшениці обмолочено 148,3 тис. га, або 27% до запланованої площі збирання, намолочено 555,4 тис. тонн, середня врожайність - 37,5 ц/га. 

Вихованці Комаровського будинку-інтернату поспілкувалися з учасниками автопробігу

Комаровський дитячий будинок-інтернат, який знаходиться в Харківському районі, відвідали учасники автопробігу «Smotra Run-2015, з любов'ю до дітей». Дітям вони привезли солодкі подарунки, канцелярські товари та комп'ютер для перегляду мультфільмів. Також учасники автопробігу покатали вихованців інтернату на своїх машинах. Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА. Як розповів директор Комаровського дитячого будинку-інтернату Євген Усов, автомобілісти влаштували справжнє свято для дітей. Вони підготували захоплюючу програму - конкурси, загадки та інші розваги. «Все пройшло дружно і весело. Діти змогли продемонструвати свої таланти. Такі заходи позитивно впливають на наших вихованців - діти не перебувають в ізоляції, вони спілкуються, знайомляться, що вкрай важливо», - зазначив Євген Усов. 

З підприємцями Харківського району обговорили вимоги належного використання природних ресурсів

Відповідно до затвердженого заступником голови обласної державної адміністрації Євгенієм Шахненком плану-графіку в великій залі Харківської районної державної адміністрації керівництво Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА та Державної екологічної інспекції у Харківській області провели нараду-семінар з питання необхідності отримання суб’єктами господарювання Харківського району дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів.

У Харкові  8 танків типу Т-80 відремонтували для потреб армії

На ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до ДК «Укроборонпром», завершили передачу 8 танків типу Т-80 представникам Збройних Сил України. Всього ж з початку АТО харківські фахівці вже відремонтували понад 50 танків. За словами керівництва підприємства, згідно з умовами чинного контракту, у липні вони повинні були поставити до війська 4 танки. Проте, продумана організація роботи у дві зміни та старання ремонтників дозволили значно пришвидшити темпи передачі бойових машин і перевиконати виробничий план. 

Архів документів