Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На трасах області змінюють дорожні знаки, встановлюють сигнальні стовпчики і ремонтують огорожі

За даними ДП «Харківський облавтодор» на сьогодні виконано ямкового ремонту на 119450 кв.м автодоріг, в тому числі: на дорогах державного значення – на 87196 кв.м; на місцевих дорогах – на 32254 кв.м. Роботи виконувались на дорогах державного значення: Київ-Харків-Довжанський (в тому числі - по м.Ізюм), Мерефа-Лозова-Павлоград, Коломак-Шелестове-Колонтаїв, Кегичівка-Сахновщина, Харків-Вовчанськ-КПП «Чугунівка», Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка. Та на місцевих дорогах: Сахновщина-Дубові Гряди, Красноград-Письмаківка-Руновщина, Золочів-Довжик-Миронівка, під’їзд до с. Феськи, Катеринівка-Андріївка, Кочетівка-Червона Перемога. Ямковий ремонт проводився гарячим асфальтобетоном, струменевим методом та чорним щебенем.

У Харкові почався прийом документів на керівні посади у прокуратурах

Відповідно до положень Закону України «Про прокуратуру» з 20 липня на базі прокуратури Харківської області розпочав роботу центр збору документів на заміщення керівних посад нових місцевих прокуратур у Харківській, Полтавській, Сумській та Луганській областях. В прес-службі прокуратури Харківщини підкреслюють, що у конкурсному відборі можуть взяти участь як працівники прокуратур, так і громадяни, які до цього не працювали в цій системі, проте мають вищу юридичну освіту і 5-річний досвід роботи за фахом.  

Середня врожайність пшениці в Харківському регіоні - 37,8 ц/га

Як повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 20 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 266,7 тис. га, що становить 35% до плану. Так, обмолочено 937,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 35,2 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 301,8 тис. га, або 45% до плану), намолочено 1222,8 тис. тонн при середній врожайності 40,5 ц/га. В тому числі озимої пшениці обмолочено 214,5 тис. га, або 39% до запланованої площі збирання, намолочено 11,3 тис. тонн, середня врожайність - 37,8 ц/га. 

Харківська Держекоінспекція налагоджує діалог з громадськістю

Представники Державної екологічної інспекції у Харківській області взяли участь у засіданні круглого столу з представниками екологічних громадських організацій та ініціативних груп Харківської області. Зустріч мала на меті налагодити ефективну взаємодію органу виконавчої влади з громадськістю з питань розвитку екоруху на території Харкова та Харківської області. Представники громадських організацій озвучили питання, які є найбільш проблемними у сфері охорони довкілля, познайомилися з можливими шляхами вирішення цих проблем та внесли власні пропозиції.  

Україна була, є й буде унітарною державою. Петро Порошенко

«Розгляд у Верховній Раді проекту змін до Конституції в частині децентралізації вилився в дискусію про головну проблему, яка найбільше непокоїть всіх нас – питання війни та миру. Ця дискусія виявилася настільки гарячою, що потребує спокійного аналізу і уважної розстановки всіх крапок над «і», - сказав Президент України у своєму зверненні щодо проекту змін до Конституції. За словами Петра Порошенка, каменем спотикання стала норма, яка міститься в перехідних положеннях Конституції. А саме - речення, в якому згадується закон про специфічний порядок здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини.

Факти забруднення нафтопродуктами річки Студенок підтвердились

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, щодо факту забруднення нафтопродуктами р. Студенок (Харківський район) Держекоінспекція відібрала 3 проби поверхневих вод в трьох точках. Проба №1 була з містка «Кубишин» біля будинку №2 по вул. Жовтневій (в межах смт Васищеве), проба №2 – місце скиду по вул. Орешкова (смт Васищеве) зливового колектору промислової зони, що знаходиться по вул. Промислова, проба №3 – з містка біля будинку №24 по вул. Річна (смт Васищеве). 

Процес добровільного об’єднання громад набирає обертів

Результати фінансової децентралізації за перше півріччя 2015 року: зростання доходів місцевих бюджетів на 38% - 44,6 млрд грн проти 32,4 млрд грн у 2014 році. Це ті кошти, якими місцеве самоврядування спільно з громадами розпоряджається самостійно і направляє на ті проекти розвитку своїх територій, які є пріоритетними для того чи іншого населеного пункту. Про це повідомляють в Мінрегіоні України. «Вже більше 35 майбутніх об’єднаних територіальних громад в регіонах України направили відповідні проекти рішень місцевих рад до облдержадміністрацій для проведення аналізу щодо їх відповідності Конституції України та чинному законодавству», - говорять в Департаменті з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону, посилаючись на дані офісів реформ. 

Станом на 20 липня з початку року споживачі області розрахувались за тепло на 99,1%

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів зменшився на 7,9% (за відповідний період 2014 року – 107,0%). Про це повідомляють у Департаменті ЖКГ ХОДА. Рівень розрахунків населення – 109,2% (за відповідний період 2014 року – 111,8%); установи, які фінансуються з державного бюджету – 91,6% (101,2%); місцевих бюджетів – 82,9% (90,8%); обласного бюджету – 96,1% (95,9%); інших споживачів – 90,6% (90,9%).

Харків’яни Дмитро Карюченко та Максим Хворост повернулися додому з золотою медаллю чемпіонату світу з фехтування

На чемпіонаті світу з фехтування, який відбувається у Москві, чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, до складу якої увійшли харківські спортсмени Дмитро Карюченко та Максим Хворост, здобула золоті медалі в командній боротьбі. Після досить важких особистих змагань, де Дмитру та Максиму не вдалося показати високих результатів, вони ретельно налаштувалися на командну боротьбу та разом з киянином Анатолієм Гереєм і Богданом Нікішиним з Дніпропетровська впевнено дійшли до фіналу, перемігши команду Куби з рахунком 45:33, Іспанії – 45:33, в чвертьфіналі - господарів чемпіонату (збірну Росії) з рахунком 34:33, а в наступному раунді - команду Італії (15:11). В фіналі українці зустрілися з командою Південної Кореї та перемогли її з рахунком 34:24. Бронзові медалі чемпіонату дісталися команді Швейцарії.

Михайло Черняк зустрівся з представниками національно-культурних товариств Харкова та області

Подібні заходи не проходили в регіоні близько двох років, але відтепер вони носитимуть системний характер, зазначив глава Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк. Під час зустрічі представники національно-культурних товариств Харкова та області обговорили питання співпраці з Харківською обласною державною адміністрацією, а також участь творчих колективів у культурних заходах, які проводитимуться в регіоні.

Інтерв'ю з Ігорем Райніним - в ефірі «5 каналу»

На запитання журналістів «5 каналу» голова Харківської облдержадміністрації відповість 18 липня. Початок ефіру - о 20:10. 

Вадим Глушко провів виїзний прийом громадян у Вовчанському районі

Т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко провів у Вовчанському районі виїзний прийом громадян, а також відвідав центральну районну лікарню, амбулаторії та геріатричний пансіонат. Разом з ним в район виїхали перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко і заступник директора Департаменту охорони здоров'я - начальник управління з питань фармації та організаційної роботи ХОДА Геннадій Бондарчук. У ході прийому громадян до Вадима Глушка з питань надання матеріальної допомоги на лікування та забезпечення ліками звернулося двоє мешканців Вовчанського району. Ці звернення взяті на контроль. Ще одне питання стосувалося виділення коштів на створення експозиції в історико-археологічному музеї-заповіднику «Верхній Салтів».

Місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня

Верховна Рада прийняла Постанову «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році». Постановою призначено чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (крім визначених пунктами 2, 3 цієї Постанови) на неділю 25 жовтня 2015 року. Відповідно до пункту 1 частини першої статті 3 та частини п'ятої статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» чергові вибори депутатів усіх місцевих рад та усіх сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь відповідно до пункту 1 цієї Постанови не призначаються.

Харківська область виконала всі підготовчі роботи для будівництва «Європейського валу»

Земля в 50-метровій прикордонній зоні вільна і готова до реалізації проекту. Про це 17 липня повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході «Прямої лінії» в газеті «Комсомольська правда» в Україні». «Проект «Європейський вал» реалізує Кабінет Міністрів України, Харківська та Сумська області в цьому проекті є пріоритетними, і Кабінет міністрів планує почати реалізацію проекту саме у нас. Ми виконуємо для цього організаційну роботу. Маленький приклад. Є норма закону: в 50 метрах від кордону земля не може бути розпайованою. Я не люблю говорити про попередників, але в даному випадку саме вони продали всю землю - до останнього сантиметра. Закінчується грядка - і починається межа. Де-юре ми повинні були відібрати ці землі у їх власників, оскільки мало місце порушення закону. Але мова йде про людей, я не можу відібрати у них землю. Тому ми витратили певний час, запропонували їм ділянки в інших місцях. Зараз 50-метрова зона вже вільна й готова до реалізації проекту «Європейський вал», - сказав Ігор Райнін. 

Найбільше зерна намолочено у Сахновщинському та Лозівському районах

За даними управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, найбільший відсоток площ ранніх зернових та зернобобових культур обмолочено сільгосппідприємствами Сахновщинського району – 43%, Лозівського та Барвінківського районів ­ - по 37%. Найбільший вал зерна намолотили у Сахновщинському районі – 61,7 тис. тонн, у Лозівському – 61,0 тис. тонн та у Барвінківському районі ­ - близько 59,0 тис. тонн. Найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур ­ - у Красноградському та Харківському районах (по 42,6 ц/га), у Чугуївському – 41,5 ц/га та у Нововодолазькому районі – 40,5 ц/га.

У Харкові покажуть інтерактивний спектакль про життя переселенців

Протягом місяця група людей, які переїхали до Києва з Криму і Донбасу, працювала над дослідженням проблем, з якими стикаються переселенці, і створила про це театральну постановку, ролі в якій виконують самі учасники. Вистава заснована на історіях переселенців і проходить у форматі форум-театру: після її перегляду кожен глядач зможе вступити в гру-діалог. Модератори запросять глядачів встати на місце акторів, щоб запропонувати своє рішення цих проблем.

Озимої пшениці вже обмолочено 30% від запланованої площі

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, станом на 17 липня по всіх категоріях господарств ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 203,9 тис. га, що становить 27% до плану. Намолочено 709,4 тис. тонн зерна, середня урожайність - 34,8 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 190,7 тис. га, або 30% до прогнозу, намолочено 772,9 тис. тонн при середній врожайності 39,2 ц/га.)

Голова ХОДА передасть керівництву країни всі документи, необхідні для виділення коштів на будівництво метро в Харкові

Про це Ігор Райнін повідомив 17 липня в ході «Прямої лінії» в газеті «Комсомольская правда» в Україні». «Метро будувати потрібно. Я в понеділок підпишу всі необхідні документи на Кабінет Міністрів України, Верховну Раду і Президента України з проханням виділити кошти на будівництво метрополітену в Харкові з державного бюджету», - сказав голова облдержадміністрації. Він підкреслив, що особисто буде відстоювати інтереси Харкова у Києві в питанні будівництва метрополітену. 

У найближчі тижні ми запустимо антикорупційну програму в Харківській області. Ігор Райнін

Всі, хто зіткнеться з фактами корупції, зможуть повідомити про них за телефоном «гарячої лінії». Реагувати на інформацію, що надходитиме від мешканців Харківщини, буде особисто голова облдержадміністрації. Про це Ігор Райнін повідомив 17 липня в ході «Прямої лінії» в газеті «Комсомольська правда» в Україні». «Ця програма буде запущена через 2-3 тижні. Я сам буду просити людей не давати хабарів. Буде телефон «гарячої лінії», куди можна буде звернутися і повідомити факти, тільки не анонімно, а називаючи хоча б своє ім'я та прізвище. Я особисто буду реагувати на ці дзвінки», - підкреслив керівник ХОДА. Він також зазначив, що зараз в області йде боротьба з фактами корупції, але від боротьби з фактами «ми йдемо до боротьби з системою». 

Яку зарплату і допомогу одержують військовослужбовці - розповіли в соцзахисті

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, грошове забезпечення визначається залежно від посади, військового звання, тривалості, інтенсивності та умов військової служби, кваліфікації, наукового ступеня і вченого звання військовослужбовця. До складу грошового забезпечення входять: посадовий оклад, оклад за військовим званням, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, які мають постійний характер, премія), одноразові додаткові види грошового забезпечення. Наразі середній розмір грошового забезпечення складає: для рядового складу  – 2400-2600 грн, сержантів – 2800-3200 грн, офіцерів, командирів взводу - 3400-3900 грн, командирів роти – 4700-5000 грн, командирів батальйону - 5300-5600 грн.

На особистому прийомі Євгенія Шахненка мешканці районів просили відремонтувати дороги

Сьогодні, 17 липня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. До нього звернулися мешканці двох сіл Чугуївського та Харківського районів з проханням відремонтувати дороги, які ведуть до їх населених пунктів. Також на прийомі до заступника керівника регіону зверталися з питаннями про підключення до електромережі і генплан селища Циркуни. Мешканець Харкова прийшов на прийом до Євгенія Шахненка з проханням допомогти отримати дозвіл на встановлення в квартирі лічильника теплової енергії . «У цьому плані я повністю на вашому боці. Подібних питань мені ставлять багато. Ми сьогодні активно займаємося впровадженням енергозберігаючих технологій, і облік енергії дуже важливий», - зазначив заступник голови ХОДА. 

«Укрзалізниця» призначила додаткові маршрути поїзду Харків-Одеса

З огляду на побажання пасажирів залізничники перевели поїзд № 271/272 Харків – Одеса на щоденний графік курсування з 20 липня. До цього він відправлявся через день. Поїзд № 271/272 Харків-Одеса відправлятиметься з Харкова о 20:16, прибуватиме до Одеси наступного дня о 12:52. На шляху прямування він зупинятиметься в Полтаві, Кременчуці, Користівці, Знам’янці, Кіровограді, Помічній, Підгородній, Первомаї на Бузі, Любашівці, Балті, Котовську, Роздільній.

В Дергачівському районі розповіли, як отримати дозвільно-погоджувальну документацію у сфері екології та природних ресурсів

Департамент екології та природних ресурсів ХОДА та Державна екологічна інспекція у Харківській області провели нараду-семінар з питання необхідності отримання суб’єктами господарювання Дергачівського району дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів. На нараді були присутні представники територіального органу Держсанепідслужби, Дергачівської РДА, голови місцевих рад та суб’єкти господарювання Дергачівського району.

Харківщину готують до опалювального сезону

В Харківській області продовжується підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Роботи проводяться згідно з визначеним Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України графіком. Зараз плановий показник підготовки становить 50%. Фактично підготовили: - у житловому фонді - 7611 житлових будинків від загальної кількості 14817, або 51,4%; - у тепловому господарстві - 446 котелень від загальної кількості 788, або 56,6%. 1041,2 км теплових мереж від загальної кількості 2073,1 км, або 50,2%. Замінили 5,33 км теплових мереж у двотрубному обчисленні від запланованих 10,42 км, або 51,2%. Створили запаси вугілля в кількості 2367,7 тонн від запланованих 4718,2 тонн, що складає 50,2%;

Ігор Райнін відповість на запитання в ході «Прямої лінії»

Якою має бути децентралізація на прикладі Харкова? Хто зможе перемогти корупцію в регіонах? Як оцінюють в Харкові закон про місцеві вибори? На ці та інші питання голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін відповість в ході «Прямої лінії» в газеті «Комсомольская правда» в Україні». Задати питання можна 17 липня, зателефонувавши з 10:30 до 11:30 за телефоном: (044) 205-43-66. Питання також можна адресувати Ігорю Райніну, скориставшись формою на сайті видання. «Пряму лінію» можна буде дивитися в режимі онлайн. 

Бухгалтерів Харківської області привітали із професійним святом

Сьогодні,16 липня, у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбувся урочистий прийом з нагоди Дня бухгалтера «Віват, бухгалтер!». Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з професійним святом бухгалтерів привітав заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов. «Маю честь привітати вас, шановні бухгалтери, з професійним святом. Бухгалтерський облік - це основа, платформа, на якій будується вся база господарських, виробничих та економічних відносин. Безумовно, грамотні управлінські рішення базуються на ваших знаннях і вашому високому професіоналізмі. Тому сьогодні кращим бухгалтерам Харківської області хочу побажати професійних успіхів. Здоров'я вам і вашим близьким», - зазначив Вячеслав Аббакумов. 

Майже 70 тисячам сімей регіону нарахована субсидія за оновленою програмою

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, в Харківській області за оновленою програмою оформлення субсидій до районних управлінь соцзахисту звернулося 84 тис. сімей, з них 69 тис. сім'ям вже нараховані субсидії. Нагадаємо, на 1 травня цього року в області субсидії отримували 119 тис. 200 сімей, яким вона автоматично була продовжена ще на один рік. «Зараз максимально спростили процедуру заповнення декларації. При декларуванні доходів заявнику не потрібно вказувати розмір доходу за календарний рік. Відзначається в декларації тільки вид доходу - пенсія, зарплата тощо. Всі інші дані соціальні працівники беруть з баз фіскальної служби та Пенсійного фонду», - пояснив заступник міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко. 

На Харківщині учасники АТО отримають квартири вже до кінця року

Про це повідомив під час прес-конференції в ХОДА заступник міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко. Він зазначив, що на сьогодні в держбюджеті закладено 150 млн грн. на придбання квартир для учасників АТО. «Сьогодні заповненням заявок на надання квартир для бійців АТО займається Департамент капітального будівництва облдержадміністрації. Ситуація рушила з місця, і процес зараз піде. Раніше ми не могли діяти, оскільки до постанови Кабміну не було відповідного порядку. Зараз його розробили, документи заявників вже підготовлені. Зі свого боку облдержадміністрація зробить все дуже оперативно», - запевнив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. 

Для приватних компаній можуть знизити ренту на видобуток газу

Міністерство фінансів розробило нові ставки ренти на видобуток в Україні газу приватними компаніями та подало проект закону на розгляд Кабміну. Основною метою зміни податкового режиму є збільшення внутрішнього видобутку газу завдяки забезпеченню конкурентоспроможності видобутку газу в Україні, підвищення національної безпеки. «Поточні рентні ставки на видобуток газу в нашій країні - одні з найбільш високих у світі, що заважає збільшенню внутрішнього видобутку газу», - пояснив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. 

В Харківській області роботу соціальних відомств перевірив заступник міністра

У Харкові з робочою поїздкою перебуває заступник міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко. Його цікавлять питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб і малозабезпечених верств населення. Заступник міністра ознайомився з роботою Харківського міського центру зайнятості, Харківського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та управління соціального захисту населення адміністрації Дзержинського району Харківської міської ради. Крім того, Валерій Ярошенко відвідав Дергачівський район. Зокрема, він побував в управлінні праці та соціального захисту населення Дергачівської районної державної адміністрації та Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби (м.Дергачі).

Архів документів