Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На початку осені нові «швидкі допомоги» з'являться на дорогах області. Ігор Райнін

Під час візиту до Обласної клінічної лікарні 23 липня голова ХОДА розповів про закупівлі медобладнання для закладів охорони здоров'я регіону та оновлення парку автомобілів «швидкої допомоги». «Цього року в обласному бюджеті ми заклали рекордну суму - 80 мільйонів гривень - на охорону здоров'я. Оновлення медичного обладнання відбуватиметься по всіх обласних лікарнях. Також буде приділено увагу районним лікарням, особливо, у віддалених районах. Дуже важливо, щоб якісне медобслуговування мали можливість отримати і мешканці сільської місцевості. Питання знаходиться під моїм особистим контролем. Ми зробимо все для того, щоб система охорони здоров'я поліпшувалася з кожним днем», - підкреслив Ігор Райнін. 

Ігор Райнін оглянув нове обладнання, закуплене для обласної лікарні за бюджетні кошти

23 липня голова Харківської облдержадміністрації відвідав Обласну клінічну лікарню. Для установи за кошти обласного бюджету придбали нове медичне обладнання: трубку ангіографа та програмне забезпечення для нього, а також рентген-апарат. «Я неодноразово говорив, що ми велику увагу приділятимемо охороні здоров'я в Харківській області. Харків'яни повинні отримувати якісне лікування, - підкреслив Ігор Райнін. - Навантаження на обласну лікарню зросло у зв'язку з великим потоком переселенців, тому цій установі приділяється особлива увага. Уже працює ангіограф - апарат, який допомагає профілактиці, діагностиці та лікуванню судин зсередини. Це дуже важливо, тому що процедура менш травматична для пацієнтів, а також це обладнання дозволяє поставити більш точний діагноз. Зараз також триває монтаж закупленого рентген-апарату, через пару тижнів він буде працювати. Устаткування було закуплено якісне, правильне, розраховане на великий потік пацієнтів, оскільки воно є досить простим у обслуговуванні й експлуатації». 

Аграрії регіону намолотили 1 млн 105 тис. тонн озимої пшениці

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 23 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 374 тис. га, що становить 49% до плану. Намолочено 1 млн 314,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 35,1 ц/га (у 2014 році на цю дату було обмолочено 388,9 тис. га, або 59% до плану, намолочено 1 млн 591,1 тис. тонни при середній врожайності 40,9 ц/га). В тому числі озимої пшениці обмолотили 289,6 тис. га, або 53% до запланованої площі збирання, намолотили 1 млн 105,5 тис. тонн, середня врожайність – 38,2 ц/га. 

В Харківській області за підтримки міжнародних організацій облаштують ще один об’єкт для розміщення переселенців

В рамках спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території Харківської області продовжується реалізація мікропроектів з облаштування об’єктів для розміщення та компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, в рамках розширення співробітництва з нашим регіоном керівництвом проекту було розглянуто та підтримано пропозицію Харківської облдержадміністрації щодо облаштування ще одного об’єкту для переселенців в Балаклійському районі області на загальну суму близько 1,5 млн грн. Зокрема, йдеться про реконструкцію соціального гуртожитка в місті Балаклія. Реалізація проекту дозволить розмістити тут більше 70 осіб.

Набрали чинності зміни до Податкового кодексу щодо застосування касових апаратів

Закон № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» опублікований в газеті «Голосі України» сьогодні, 23 липня. Нагадаємо, цей документ був ухвалений парламентом 1 липня, Президент України Петро Порошенко підписав його 21 липня. Прийнятий закон скасовує обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для підприємців I групи і підприємців-фізичних осіб II і III груп з річним доходом до 1 млн грн. 

До уваги ЗМІ!

25 липня на базі навчального центру Національної академії Національної гвардії України відбудеться складання присяги студентами, які пройшли курси підготовки офіцерів запасу (військову кафедру). Початок заходу - о 10:00, виїзд з академії - о 8:15. Складатимуть присягу 300 студентів, серед них - 16 дівчат. Телефон для довідок та акредитації: 097-769-01-01. 

На прийомі у Марка Беккера зміївчани просили вирішити питання щодо будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу

22 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер провів виїзний прийом у Зміївському районі. Мешканці звернулися до Марка Беккера з проханням виділити поза межами міста Зміїв земельну ділянку для будівництва нового полігону твердих побутових відходів зі сміттєперероблюючим комплексом і піролізною установкою для переробки гумових технічних відходів, пластмаси в пічне (піролізне паливо). Питання, пов’язане з поводженням із твердими побутовими відходами, на прийомі заступника голови ХОДА також підняв заступник директора КП «Зміїв-сервіс». Він попросив Марка Беккера посприяти у наданні дозволу на розробку технічної документації щодо відновлення (встановлення) меж земельної ділянки на території Зміївської міської ради для організації полігону під захоронення твердих побутових відходів та станції механізованої переробки. Підняте питання буде вирішено протягом найближчого тижня, повідомив заступник голови облдержадміністрації. 

В Харківській області обмолотили майже половину площ ранніх зернових

Про це повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР Харківської облдержадміністрації. Станом на 22 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 340,4 тис. га, що становить 44% до плану. Намолочено 1 млн 201 тис. тонн зерна при середній врожайності 35,3 ц/га. Зокрема, озима пшениця обмолочена на площі 264,9 тис. га (або 48% до запланованої площі збирання), намолочено 1013,6 тис. тонн. Середня врожайність – 38,3 ц/га. Яру пшеницю обмолочено на площі 202 га (2% до плану), намолочено 498 тонн, середня врожайність – 24,7 ц/га. Озимого ячменю обмолочено 3,3 тис. га (81% до плану), намолочено 11,4 тис. тонн при середній врожайності 34,8 ц/га. 

Марк Беккер зустрівся з представниками Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди»

У ході зустрічі 22 липня заступник голови облдержадміністрації і президент Бізнес-клубу Ханс Рамаекерс обговорили перспективи розвитку економіки Харківської області та подальшу співпрацю щодо залучення інвестицій в регіон. На початку зустрічі Марк Беккер передав представникам Нідерландів слова співчуття від голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна у зв'язку з річницею з дня загибелі пасажирів Boeing-777 Малайзійських авіаліній, збитого над Донецькою областю. «Харківщина доклала великих зусиль і запропонувала всю можливу допомогу для того, щоб нідерландська сторона провела необхідну роботу якісно. Цей процес завершився зовсім нещодавно, і практично всі тіла загиблих були доставлені в Нідерланди», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Про стан навколишнього природного середовища в регіоні можна дізнатись у Екологічному паспорті

Як повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, з метою забезпечення інформування населення про стан навколишнього природного середовища області розроблено Екологічний паспорт Харківщини за 2014 рік. Екологічний паспорт регіону розробляється щорічно. В ньому наводяться систематизовані офіційні дані щодо стану навколишнього природного середовища з характеристиками повітряного басейну, водних об’єктів, земельних ресурсів, рослинного і тваринного світу, а також проводиться аналіз стану і використання природних ресурсів у порівнянні з попередніми роками. В матеріалах Екологічного паспорту знайшли відображення фізико-географічна та загальна характеристика області, чисельність населення, характеристика виробничого комплексу, поводження з відходами виробництва та побутовими відходами, місця їх видалення, формування екологічної мережі.

Вже 4 райони Харківської області намолотили більше 100 тис. тонн зерна нового врожаю

Як повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 22 липня ще 2 райони намолотили більше 100 тис. тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2015 року – Балаклійський та Лозівський. Тепер серед лідерів жнив – 4 райони області. Так, у Барвенківському районі намолотили 107,7 тис. тонн зерна, Сахновщинському – 106,1 тис. тонн, Лозівському – 105,8 тис. тонн, Балаклійському – 102,5 тис. тонн.

На Харківщині з'явиться регіональна Рада юстиції

Сьогодні, 22 липня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов зустрівся з делегацією фахівців Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні». На зустрічі обговорили питання перспективного співробітництва Харківської області та Європейського Союзу в рамках проекту. Керівник проекту Віргіліюс Валанчюс розповів, що їх організація активно допомагає розробляти механізм впровадження Стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів в Україні на 2015-2020 роки, яка відповідає європейським стандартам і практикам. Стратегія була прийнята в травні цього року. 

Замовити виписку із земельного кадастру про ділянку можна онлайн. Юлія Світлична

З 16 липня в Харківській області ввели послугу, яка дозволяє отримувати дані Держгеокадастра про власну ділянку, не виїжджаючи на місце. На замовлення виписки, необхідної для проведення будь-яких операцій із землею, буде йти всього кілька хвилин, повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Досі замовити виписку можна було тільки за місцем безпосереднього розташування ділянки. Природно, це вимагало від людини витрат часу і коштів на поїздки по області. Крім того, така система створювала корупційні ризики, тому що процес подачі заяви до Земельного кадастру і видачі результатів перебував під контролем одного реєстратора. Тепер процес замовлення виписки значно прискориться, крім того, реєструвати і обробляти заяву будуть різні фахівці, що зведе до мінімуму можливість зловживань», - пояснила Юлія Світлична. 

Прикордонники пропонують мобілізованим військовослужбовцям продовжити службу на контрактній основі

У Державній прикордонній службі України проводиться добір на військову службу осіб з числа мобілізованих, які бажають продовжити службу за контрактом. Для проходження служби військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу повинні лише звернутися з відповідним рапортом до керівника органу охорони державного кордону, в якому планують проходити службу. Що стосується осіб офіцерського складу, то для укладення контракту потрібно надати до адміністрації Державної прикордонної служби  рапорт про бажання проходити військову службу за контрактом, автобіографію, характеристику від керівника, під підпорядкуванням якого проходить службу офіцер, підписані військовослужбовцем три примірники контракту про проходження ним військової служби на посадах офіцерського складу на строки, визначені частиною третьою статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». 

Комунальники продовжують готуватися до зими

Подовжив роботу обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років. Чергові виїзні засідання обласного штабу відбулися в смт Кегичівка та м. Красноград, на яких заслухали стан справ з підготовки Кегичівського, Зачепилівського та Красноградського районів. Під час засідання керівництво райдержадміністрацій звітувало про проведену на сьогодні роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду-2015/2016. Також розглянули проблемні питання, що виникають у ході підготовки, та намітили шляхи їх вирішення. Відповідні доручення зафіксовано у протоколах. 

Ми створюємо фундамент регіональної економіки. Ігор Райнін

В інтерв'ю телеканалу «News One» голова Харківської облдержадміністрації прокоментував своє перше місце в рейтингу найбільш відповідальних губернаторів України за версією порталу «Слово і діло». «Ми говорили тільки те, що планували і плануємо робити. Я відразу сказав, що ми не будемо займатися політичним шахрайством: обіцяти те, що нереально зробити в силу різних обставин, а потім шукати причини, з яких це неможливо. Завдання, які ми ставимо перед собою, завжди носили і носять практичний характер, - так Ігор Райнін пояснив, яким чином йому вдалося виконати більшість із даних обіцянок. - Зрозуміло, що хочеться мати 100%. Ми поки ще в процесі реалізації багатьох завдань. Будемо йти цим шляхом». Голова ХОДА підкреслив: хоча про результати рейтингу порталу «Слово і діло» йому приємно чути, це - не головна мотивація в роботі. 

Центральна влада повинна бути представлена в регіонах. Ігор Райнін

Про процес децентралізації і створення в Україні інституту префектів голова Харківської облдержадміністрації розповів у інтерв'ю в рамках «Великого ефіру зі Світланою Орловською» на телеканалі «News One». «У префектур будуть чіткі функції: реалізація державних програм, забезпечення обороноздатності та роботи правоохоронного блоку, а також функції контролю над дотриманням конституційних прав і свобод громадян, - пояснив керівник ХОДА. - Центральна влада в регіонах повинна бути представлена. Бо, наприклад, кожен регіон не може охороняти свою ділянку кордону. Це повинна робити центральна влада. Правоохоронні дії та певні силові операції теж носять суміжний характер. Коли нам потрібно, ми залучаємо правоохоронців із інших областей, наші правоохоронці також беруть участь в операціях на території інших регіонів». Ігор Райнін підкреслив, що додаткові повноваження, якими в разі внесення змін до Конституції України будуть наділені місцеві ради, вимагають і додаткової відповідальності з їхнього боку. 

Промисловість в Харківській області зросла на 20%

Обсяги виробництва збільшилися в 10 з 11 сфер промисловості. У тому числі на 10,6% більше продукції виробили харківські машинобудівники. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «У червні в порівнянні з травнем 2015 року випуск промислової продукції в Харківській області збільшився на 20,4%. Для порівняння, по Україні індекс промислового виробництва за цей же період зріс на 1,5%», - навела дані заступник голови ХОДА. Юлія Світлична підкреслила, що активний розвиток машинобудування в Харківській області став можливим завдяки впровадженню в регіоні місцевих секторальних реформ і активній співпраці керівництва обладміністрації з центральними органами влади, яким підпорядковується більшість машинобудівних підприємств регіону. 

340 тисячам мешканців області автоматично перерахують соціальні пільги

Як повідомив під час прес-конференції в ХОДА т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, на сьогодні в Харківській області майже півмільйона громадян мають право претендувати на податкову соціальну пільгу. «340 тисячам мешканців області автоматично пільгу перерахують, а близько 160 тисяч повинні будуть надати довідки про доходи для того, щоб підтвердити, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну людину за попередні шість місяців не перевищує доходу, який дає право на соціальну пільгу, а саме 1710 грн. Всі громадяни, які мають право на пільгу – її отримають», - зазначив Вадим Глушко.  

Експерти розповіли журналістам Харківщини про процес об'єднання територіальних громад

У семінарі, організованому регіональним Офісом реформ, взяли участь близько 40 представників ЗМІ з усіх районів області. Захід пройшов у в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ХарРІ НАДУ). «Хочу передати вам вітання від голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Реформи по добровільному об'єднанню громад стартували. Тепер наше завдання розібратися і донести до кожного мешканця в доступній формі інформацію про переваги, а також не допустити спекуляцій на цю тему. Для цього проводиться величезна робота й Офісом реформ, й Інститутом громадянського суспільства, й фахівцями облдержадміністрації в тому числі. Ми всі відкриті для спілкування», - зазначила перший заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління преси та інформації Вікторія Аннопольська.

ПТУ Харківщини можуть об’єднати у нові багатопрофільні центри освіти

Питання щодо оптимізації мережі загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів розглядалося сьогодні, 21 липня, на селекторній нараді міністра освіти і науки Сергія Квіта з головами обласних адміністрацій. Як зазначив Сергій Квіт, сьогодні головна ідея освітян - це створення на базі закладів професійної технічної освіти регіональних багатопрофільних центрів професійної освіти. Тому замість десятків ПТУ в кожній області функціонуватимуть декілька таких центрів. Також в Україні будуть закриті деякі школи малої наповненості. Як сказав міністр, такі учбові заклади вимагають значних коштів на їх утримання, при цьому вони не в змозі надати учням якісної освіти.  

Курсанти-льотчики успішно опановують «Альбатроси», АН-26 та вертоліт Мі-8

Перейшла до завершальної фази льотна практика курсантів старших курсів льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). Польоти проводяться на аеродромі навчально-авіаційної бригади, що в Чугуєві. Для проведення практичних занять з «кожедубівцями» на літовищі створені усі необхідні умови. Всі літаки, на яких проводяться польоти, перебувають у справному стані та повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами. Разом з майбутніми офіцерами-льотчиками постійно знаходяться інструктори авіаційного з’єднання та викладачі льотного факультету університету, які ретельно стежать и допомагають у становленні нового покоління військових авіаторів.

У Харківській області намолотили понад 1 млн тонн зерна

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. За його інформацією, харківські аграрії вже зібрали врожай на 41% площ (310,5 тис. га з 765,4 тис. га). «За прогнозами, урожай цього року перевищить 2 мільйони тонн ранніх зернових і зернобобових культур. 102 тисячі тонн зерна вже намолотили в Барвінківському районі. Також 100 тисяч тонн намолотила Сахновщина», - уточнив Марк Беккер. Серед лідерів збиральної кампанії також Балаклійський та Лозівський райони - тут намолотили понад 90 тисяч тонн зернових. Середня врожайність по області на даний момент складає 35,4 ц/га. 

Ігор Райнін привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна

«Від щирого серця вітаю вас із визначною подією - намолотом першого мільйона тонн зернових культур. Завдяки самовідданій праці і любові до рідної землі ви гідно примножуєте багатство й могутність нашого регіону, - йдеться у привітанні, направленому головою Харківської облдержадміністрації аграріям регіону. - Дякую за наполегливу щоденну працю, відданість хліборобській справі й любов до рідної землі. Тож низько вклоняюся перед вами за відповідальність, труд та вміння в будь-яких умовах працювати в ім'я розвитку області та України в цілому! Бажаю вам доброго здоров'я, мирного неба, щастя і благополуччя. 

На базі Куньєвської школи створять НВК

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, у поточному році за рахунок коштів обласного бюджету відбувається капітальний ремонт Куньєвської загальноосвітньої школи. Там планують створити навчально-виховний комплекс. Школа розташована по вул. Жовтневій в с. Куньє Ізюмського району. «На даний час комплекс ремонтних робіт з поліпшення стану будівель знаходиться на стадії завершення. Введення в експлуатацію даного об’єкту, а саме введення додаткових приміщень, створить належні умови для навчання ще 20 дітей», - зазначив Євгеній Шахненко.  

Увага. Час змінився!

Сьогодні, 21 липня, о 15:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Глушка на тему: «Новий порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг: кому надається державна допомога, а хто може позбутися цієї пільги»

В області впровадили онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку

ХОДА, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру і Державне агентство з питань електронного управління впровадили електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора. За словами Юлії Світличної, можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань. 

Регіональний Офіс реформ проведе семінар для представників ЗМІ

Як реалізується в області Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» журналістам розкажуть експерти Офісу реформ, фахівці апарату Харківської облради та вчені Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ХарРІ НАДУ). Інформаційний семінар «Практичні аспекти реалізації реформи місцевого самоврядування» відбудеться сьогодні, 21 липня, о 10:00 в ХарРІ НАДУ (пр. Московський, 75, 1 поверх, велика зала). Початок реєстрації - о 9:30.

Ігор Райнін дасть велике інтерв'ю в ефірі телеканалу «News One»

Сьогодні, 21 липня, голова Харківської облдержадміністрації стане учасником «Великого ефіру зі Світланою Орловською». Йтиметься про ситуацію на кордоні з Росією, оборону Харківської області, мобілізацію та заборону роздавати повістки на вулицях, заходи, що вживаються для забезпечення безпеки в регіоні, боротьбу з корупцією, новий закон про місцеві вибори, процес децентралізації та об'єднання громад в регіоні. Початок ефіру - о 21:10. 

Ігор Райнін привітав «Металіст» з переможним стартом сезону

«Харківські футболісти черговий раз підтвердили свою майстерність і волю до перемоги в матчі зі львівськими «Карпатами», - так голова Харківської облдержадміністрації оцінив результати суботнього матчу ФК «Металіст». У першій грі нового футбольного сезону на рідному полі харків'яни обіграли львів'ян з рахунком 2:0. Дублем відзначився Володимир Прийомов. Вітаючи команду з перемогою, Ігор Райнін підкреслив, що цей матч був знаковим для Олександра Севідова - сотим на посаді головного тренера клубу вищого дивізіону. 

Архів документів