Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Райнін повідомив розсекречені результати перевірки органів влади області міжвідомчою комісією з Києва

Голова ХОДА під час запису програми «Суспільний інтерес» підкреслив: інформація, що міститься в акті міжвідомчої комісії, передана до прокуратури області.

За останні п'ять місяців ми виявили більше фактів корупції, ніж за попередні п'ять років. Ігор Райнін

24 липня в ході запису програми «Суспільний інтерес» голова Харківської облдержадміністрації повідомив про результати боротьби з корупцією в області. На запитання журналістів разом з Ігорем Райніним відповіли керівники силових відомств регіону: начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар, керівник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв і прокурор області Юрій Данильченко.

Управлятимуть багатоквартирними будинками компанії, які запропонують найкращі послуги і тарифи

З 1 липня набув чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який, на думку законодавців, повинен підштовхнути українців до створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

В області створено університетський консорціум

На засіданні Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківської області, що пройшло у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», керівництво вишів підписало угоду про створення Харківського університетського консорціуму.

Увага! Оголошено акредитацію ЗМІ!

У вівторок, 28 липня, відбудеться прес-тур до Нововодолазького району. В рамках туру журналісти відвідають Хутір зеленого туризму «Вороняча слобідка» у селі Мелеховське, де облаштовані будиночки для туристів, є парк розваг, екоземлеробство, ставки, фортеця Св. Параскеви, заказник. Також журналісти оглянуть будівництво автентичного українського хутора в с. Ордівка. Представники ЗМІ, які бажають приєднатися до прес-туру, можуть акредитуватися за тел. (057) 715-73-29 до 12:00 27 липня. 

Управлятимуть багатоквартирними будинками компанії, які запропонують найкращі послуги і тарифи

З 1 липня набув чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який, на думку законодавців, повинен підштовхнути українців до створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Як роз'яснив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, закон передбачає три форми управління багатоквартирними будинками. 

Бюджет Харківської області за перше півріччя перевиконано

Про це 24 липня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту фінансів Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков.

Розпочався капітальний ремонт будівлі Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом

На капітальний ремонт цього об'єкту, який знаходиться по вул. Боротьби, 6, з обласного бюджету виділені кошти у розмірі 1670,00 тис. грн. Департамент капітального будівництва обласної державної адміністрації провів процедуру відкритих торгів, за результатами якої обрали ТОВ «Компанія «Стройстиль», з яким 10 червня укладено договір на виконання робіт.

Райони області випереджають графіки підготовки до опалювального сезону

Про це повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Магдисюк. За його словами, виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери регіону до функціонування в осінньо-зимовий період 2015-2016 років пройшли вже в 19 районах та 4 містах Харківської області.  Результати виїзних засідань показали, що до опалювального сезону райони готуються згідно з графіками, затвердженими Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ХКЖ України, іноді - навіть з їх випередженням.

На Харківщині перевіряють правомірність надання допомоги переселенцям

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, в Харківській області зареєстровано більше 180 тис. внутрішньо переміщених осіб. Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначили 51,4 тис. сімей переселенців. За іншими видами державних соціальних послуг допомогу отримують майже 9 тис. громадян. В департаменті зазначили, що в області проводиться робота по перевірці правомірності взяття на облік тимчасових переселенців та призначення їм соціальних виплат.

Сільгоспвиробники області розрахувалися за електроенергію на сто відсотків

За інформацією заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка, за 6 місяців 2015 року АК «Харківобленерго» оплатила 93,9% купленої в ДП «Енергоринок» електроенергії. За цей період рівень розрахунків споживачів з енергопостачальною компанією склав 92,5%. Повністю за спожиту електроенергію розрахувались сільгоспвиробники (100%). Підприємства промисловості – на 98,4%, підприємства житлово-комунального господарства – на 61,0%, бюджетні установи, що фінансуються з державного бюджету – на 94,3% і з місцевих бюджетів – на 98,9%, та населення – на 98,3%.

Діти переселенців і бійців АТО відпочивають у таборах за бюджетні кошти

Як повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА, 187 дітей області, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь в АТО, оздоровилися з дитячих таборах. Також вже відпочили і 983 дитини із сімей внутрішньо переміщених осіб. Нагадаємо, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 3 липня видав розпорядження №305 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21 квітня 2010 року №205» щодо віднесення зазначених категорій дітей до таких, які підлягають оздоровленню за бюджетні кошти. Питання щодо оздоровлення дітей пільгових категорій знаходиться під постійним контролем керівника області.

Японські інвестори передали у власність громад області установку, яка виробляє пелети, та котельню на альтернативному паливі

Обладнання було встановлено за рахунок гранту Японського агентства з міжнародного співробітництва (JIСА). До Харківської області його поставили в рамках першої фази проекту «Пілотне дослідження з передачі Україні технологій малих і середніх підприємств щодо обладнання для виготовлення пелет з біомаси, а також бойлерів на біомасі». Всі документи на право власності директор японської компанії Asuka Green Investment Нагаюкі Курито передав 24 липня під час зустрічі з заступником голови Харківської облдержадміністрації Євгенієм Шахненком.

Посол Чеської Республіки подякував Юлії Світличній за допомогу у відправці восьми переселенців на лікування до Чехії

Заступник голови ХОДА 24 липня зустрілася з Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом. У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю Харківської області з Чехією в економічній та освітній сферах, а також питання залучення в наш регіон іноземних інвестицій. Також Юлія Світлична передала Івану Почуху запрошення від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна взяти участь у інвестиційному форумі, який пройде в Харкові 4 вересня. «Я також хотів висловити велику подяку за нашу співпрацю, за вашу підтримку при здійсненні нашого проекту гуманітарної допомоги та лікування тяжкохворих людей з Харківської області, - сказав під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні. - Усе було чудово, знаю, що дві людини вже повернулися до України». 

Посол Чеської Республіки подякував Юлії Світличній за допомогу у відправці восьми переселенців на лікування до Чехії

Заступник голови ХОДА 24 липня зустрілася з Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом. У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю Харківської області з Чехією в економічній та освітній сферах, а також питання залучення в наш регіон іноземних інвестицій. Також Юлія Світлична передала Івану Почуху запрошення від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна взяти участь у інвестиційному форумі, який пройде в Харкові 4 вересня.

У Харкові ліквідовано міський відділ ДАІ

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Харківській області, згідно з відповідним наказом, підписаним генерал-майором Анатолієм Дмитрієвим, 90 співробітників відділу Державтоінспекції з обслуговування міста Харкова виведені зі штату. «Протягом найближчих двох місяців інспектори будуть виконувати свої службові обов'язки, які регламентовані чинним законодавством. Вони наглядатимуть за дотриманням правил дорожнього руху у місті, забезпечуватимуть оформлення необхідної документації у разі виникнення дорожньо-транспортних пригод», - йдеться у повідомленні. 

В облдержадміністрації нагородили кращих працівників торгівлі Харківщини

24 липня в малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі. Кращих представників сфери торгівлі привітали заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична та голова комісії з питань бюджету Харківської облради Людмила Немикіна. «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна я хочу привітати вас з професійним святом. Сфера торгівлі є однією з найважливіших сфер економіки. Завдяки злагодженій праці ви гідно витримали напругу в непрості для економіки часи, які нам довелося відчути на собі. Ви продовжуєте ефективно працювати і підтримувати сферу торгівлі на високому якісному рівні. Завдяки вам Харківська область займає лідируючі позиції з обороту роздрібної торгівлі в Україні. На сьогодні за цим показником ми займаємо третє місце в країні. Близько 15 великих супермаркетів були відкриті в нашому регіоні за минулий рік. У сфері ресторанного бізнесу почали роботу близько 150 нових підприємств. Ви продовжуєте забезпечувати життєдіяльність Харківської області», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до представників сфери торгівлі.

В облдержадміністрації нагородили кращих працівників торгівлі Харківщини

24 липня в малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі. Кращих представників сфери торгівлі привітали заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична та голова комісії з питань бюджету Харківської облради Людмила Немикіна.

Аграрії області закінчують обмолочувати озимий ячмінь та горох

Станом на 24 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолотили на площі 415,4 тис. га, що становить 54% до запланованого, намолотили 1466,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 35,3 ц/га. Як повідомляють в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР, озимої пшениці обмолочено 318,9 тис. га, або 58% до запланованої площі збирання, намолочено 1225,2 тис. тонн, середня врожайність – 38,4 ц/га.

З Харкова до Генічеська курсуватиме додатковий поїзд

Додатковий нічний швидкий поїзд № 259/260 сполученням Харків – Генічеськ залізничники запускають у зв’язку з підвищеними потребами пасажирів. В липні поїзд прямуватиме з Харкова по непарних числах, в серпні відправленням з Харкова - по парних числах. У перший рейс поїзд вирушить з Харкова 29 липня о 20:25 і прибуде на кінцеву зупинку о 4:35. У зворотному напрямку поїзд відправиться 30 липня о 6:33 і прибуде до Харкова о 14:40. Маршрут поїзда пролягатиме через Лозову, Павлоград, Синельникове, Запоріжжя, Мелітополь, Якимівку, Новоолексіївку. 

Події дня!

Сьогодні, 24 липня, об 11:00 в Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) відбудеться урочистий прийом з нагоди святкування Дня працівників торгівлі за участю керівництва обласної державної адміністрації; о 12:00 в Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) пройде обласна селекторна нарада на тему: «Про підсумки виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2015 року»; о 15:00 в Будинку рад (вул. Сумська, 64, мала зала) відбудеться круглий стіл за участю заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслана Коржа на тему: «Імпортозаміщення в хімічній галузі – складова національної безпеки України».

Харківські бізнесмени зможуть співпрацювати з голландськими колегами на базі офісу в Амстердамі

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її інформацією, такі домовленості були досягнуті з керівництвом Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди». Також у найближчих планах керівництва області - укласти угоду про співпрацю з голландською провінцією Норд-Брабант, де розташовані офіси найбільших світових компаній. «Теплі стосунки між Харківською областю і Голландією повинні перерости в серйозні ділові відносини. Ми бачимо, що краще розвиваються ті країни, які налагоджують торговельні, економічні та соціальні відносини з партнерами з інших держав. Нідерланди - лідери у веденні бізнесу, і ми дуже цінуємо інтерес з боку наших голландських колег», - підкреслила Юлія Світлична. У ході конференції «Економічні перспективи, потенціал і реформи в Україні. Ведення бізнесу з Нідерландами», що відбулася в Харкові 23 липня, президент Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди» Ханс Рамаекерс підтвердив намір надати приміщення свого офісу в Амстердамі Міжнародному агентству регіонального розвитку GloBee, створеному для просування соціально-економічних інтересів харківського регіону на міжнародному рівні. 

Харківські бізнесмени зможуть співпрацювати з голландськими колегами на базі офісу в Амстердамі

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її інформацією, такі домовленості були досягнуті з керівництвом Бізнес-клубу «Київ - Нідерланди». Також у найближчих планах керівництва області - укласти угоду про співпрацю з голландською провінцією Норд-Брабант, де розташовані офіси найбільших світових компаній.

У Валках та Краснокутську обговорили підготовку до опалювального сезону

Сьогодні, 23 липня, відбулися чергові виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. На засіданні у Валках заслухали інформацію про стан справ з підготовки до опалювального сезону у Валківському та Коломацькому районах. На нараді у Краснокутську обговорили підготовку до зими у Краснокутському районі.

До 1 листопада на комунальних підприємствах і в підрозділах ХОДА введуть систему електронних тендерних закупівель

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Ми будемо йти шляхом запровадження різних електронних систем. В першу чергу, для того, щоб виключити всі можливі корупційні дії. Я поставив завдання: за дорученням Президента України до 1 листопада комунальні підприємства обласної ради і всі структури обласної адміністрації повинні перейти на електронні тендерні закупівлі, - сказав голова облдержадміністрації. - Ця система забезпечить повну прозорість: кожен громадянин зможе побачити всю базу. У сфері розвитку системи адміністративних послуг наша область - однозначний лідер в Україні. Але ми прагнемо якнайшвидше впровадити ці послуги не заради лідерства, а для того, щоб мешканці Харківської області першими мали можливість скористатися нововведеннями». 

До 1 листопада на комунальних підприємствах і в підрозділах ХОДА введуть систему електронних тендерних закупівель
Розповсюдження пістії в Сіверському Донці екологи не спостерігають

В Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА провели чергову спільну міжвідомчу нараду щодо запобігання розповсюдженню водної рослини – пістії – у р. Сіверський Донець цього літа. Як повідомив начальник Харківського регіонального управління водних ресурсів Віталій Жук, в середині липня спеціалісти управління обстежили річку за течією від створу на кордоні з Російською Федерацією до міста Ізюм. В ході візуального обстеження розповсюдження пістії не спостерігалося. 

Майбутні офіцери запасу успішно виконали бойові стрільби з гармат «Рапіра»

Дводенний полігонний вишкіл відбувся в Харківській області в рамках проведення військово-навчальних зборів з понад 70-ма майбутніми офіцерами запасу, які навчаються за програмою командирів артилерійських підрозділів на кафедрі підготовки офіцерів запасу факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Бойові стрільби з артилерійських гармат типу МТ-12 «Рапіра» пройшли на загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Експерти USAID запропонують Харківщині ідеї проектів, які можуть фінансуватися за рахунок міжнародної технічної допомоги

Сьогодні, 23 липня, т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з представниками делегації Програми Розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У ході зустрічі сторони обговорили різні варіанти допомоги у сфері надання медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб. Як розповів міжнародний експерт з питань забезпечення доступу та підвищення якості медичних послуг для населення, постраждалого в зонах воєнізованих конфліктів, Роберт Хейган, впродовж липня в рамках реалізації програми USAID представники американської місії проведуть оцінку можливостей реалізації проектів у сфері надання медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб.

Українські міста отримали 400 млн євро на модернізацію інфраструктури

Європейський інвестиційний банк надав Україні кредит 400 млн євро на фінансування інфраструктурних проектів українських великих і середніх міст. Відповідну фінансову угоду сьогодні, 23 липня, підписали віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та віце-президент ЄІБ Ласло Бараньяй.

Архів документів