Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Депутати обласної ради не підтримали можливість застосування Постанови Кабінету міністрів України №796

Питання можливості застосування для закладів освіти Харківщини "Постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності" було предметом обговорення на засіданні постійної комісії з питань науки та освіти Харківської обласної ради і не знайшло підтримки серед депутатського корпусу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова обласної комісії, ректор національного педагогічного університету Іван Прокопенко. «Якщо і буде ця постанова впроваджуватися в життя, то лише після узгодження з вченою радою кожного окремого ВНЗ», - підкреслив Іван Федорович.  

Для розвитку «Чугуївського авіаремонтного заводу» необхідні інноваційні рішення. Михайло Добкін

«Основний замовник авіаремонтного заводу - держава, в особі Міністерства оборони України. Ваше підприємство створювалося безпосередньо під ці завдання та цілі. Але життя не стоїть на місці, сьогодні потреби держави в плані розвитку армії незрівнянно менше, ніж були 20 років тому у Радянського союзі, тому необхідно знаходити паралельні шляхи, як отримувати прибуток, як заробляти гроші для підприємства, і для людей. Одним з таких шляхів може стати створення безпілотних літальних апаратів. У держави сьогодні є до нього інтерес, і цей інтерес потрібно підігріти», - заявив сьогодні в ході візиту на ДП «Чугуївський авіаремонтний завод» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Заборгованість по пенсії ветеранам збройних сил буде ліквідована. Олександр Кузьмук

У ході зустрічі з колективом Чугуївського авіаційного ремонтного заводу народний депутат України Олександр Кузьмук повідомив, що заборгованість по пенсії ветеранам збройних сил буде ліквідована.  «Я сьогодні ж зустрічаюся з обласним військовим комісаром. Якщо така заборгованість є - а раз задають питання, значить, вона є - буде дана відповідь, розроблений графік погашення заборгованості, та інформація до вас буде доведена», - зазначив він.

Міністерство оборони буде розраховуватися з ремонтними підприємствами запчастинами  літаків

У зв'язку з тим, що у Міноборони немає достатніх коштів для того, щоб повністю розраховуватися з ремонтними підприємствами за обслуговування військової техніки, на засіданні РНБО було прийнято рішення вважати конвертованою валютою запчастини літаків, які можуть бути використані згодом для ремонту техніки іноземних замовників.

Чугуївський авіаремонтний завод має освоїти нові види робіт

ДП «Чугуївський авіаремонтний завод» має освоїти нові види робіт. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками візиту на завод сказав народний депутат України Олександр Кузьмук.  «Привело нас сюди до вас головне: а що буде, коли закінчиться ресурс останнього Л-39? Розглядається питання україно-китайського літака, україно-російського літака, але я здивований, що керівництво Чугуївського авіаремонтного заводу до таких переговорів не залучається. Я розумію так: якщо ми ведемо мову про перспективний навчально-тренувальний літак, то треба в першу чергу думати: а де він буде обслуговуватися і ремонтуватися? І готувати базу для цього, готувати виробництво, щоб новий літак, що надійшов в Україну, вже знав своє місце, свій цех і свій ангар», - заявив народний депутат.

Михайло Добкін привітав колектив Дворічнокутської школи з 125-річчям з дня заснування навчального закладу

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистостях з нагоди 125-річчя Дворічнокутської загальноосвітньої школи I-III ступенів Дергачівського району. Голова ХОДА привітав колектив та учнів школи з ювілеєм і подарував ноутбук. А голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба вручив ювілярам комп'ютер.  

У Харківській області не було ухвалено жодного рішення про введення додаткових платних послуг у ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної форми власності. Роман Шаповал

Жоден Харківський ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної форми власності не ухвалював рішення про введення додаткових платних послуг для студентів на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності". Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.  

У Чугуївського авіаційного ремонтного заводу в Україні немає конкурентів. Михайло Добкін

Якщо урядом України буде прийнято рішення про забезпечення основних відомств безпілотними літальними апаратами, то замовлення на їх виробництво може отримати ЧАРЗ, який є єдиним промисловим підприємством у країні, яке займається розробкою безпілотників.

20 жовтня буде проводитися перевірка засобів оповіщення населення

20 жовтня 2010 року о 7 годині 52 хвилині та о 14 годині 25 хвилин Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації буде проводитися планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Управління прохає громадян під час перевірки зберігати спокій та продовжувати свої справи. 

Безпілотний літальний апарат -  майбутнє авіації. Олександр Кузьмук

Фахівці державного підприємства Міністерства оборони України «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» розробили два варіанти безпілотного літального апарату сімейства «Стрепет», призначеного для використання у військових і мирних цілях. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками візиту на «Чугуївський авіаремонтний завод» сказав народний депутат України Олександр Кузьмук. 

Ізюмський тепловозремонтний завод стане головним підприємством Центральної, Східної та Південної України з ремонту тепловозів

Згідно з рішенням керівництва Мінтрансу, Ізюмський тепловозремонтний завод буде головним підприємством в кількох регіонах України з ремонту тепловозів. У зв'язку з цим можна говорити про гарантії забезпеченості заводу замовленнями на наступний рік, що дозволить йому вийти з кризової ситуації.

Увага! Оголошено акредитацію

У четвер, 14 жовтня з робочим візитом до Харківської області приїде перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, який відвідає місто Лозова. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цей захід, прохання зареєструватися за телефонами 700-03-31 або 700-17 -49 до 15.00 13 жовтня.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів в Коломацькій РДА особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті питання оформлення і видачі актів на право користування земельними ділянками та їх приватизації, придбання комплекту спортивного обладнання для Шелестівського дошкільного навчального закладу та надання матеріальної допомоги на лікування. Всі питання взяті на контроль.  

У Харкові відбудеться матч «Легенди хокею СРСР» - «Динамо» Харків

16 жовтня 2010 о 15:30 на льодовій арені «Айсхолл Дафі» під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, виконуючого обов'язки Харківського міського голови Геннадія Кернеса відбудеться дружній матч, в якому візьмуть участь «Легенди хокею СРСР» і «Динамо» Харків, ветерани. 

Проблема не така гостра, якою її намагаються зобразити. Віль Бакіров

Ректори провідних харківських ВНЗів не бачать ніяких проблем, пов'язаних з ухваленням «Постанови Кабінету Міністрів України от 27.08.2010 № 796 "Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти,що належать до державної та комунальної форми власності» і вважають весь галас, що здійнявся навколо цієї постанови, надуманим і штучно спровокованим. Про це сьогодні на прес-конференції в ХОДА заявили ректор ХНУ ім. В. Каразіна, голова Ради ректорів Харківського регіону Віль Бакіров, ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди Іван Прокопенко, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський та проректор ХНЮА їм Я. Мудрого В'ячеслав Комаров.

Наше завдання - не дати загинути великим ремонтним підприємствам Харківщини. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що більшість великих ремонтних підприємств Харківської області, як і всієї України, орієнтовані на потреби армії і зараз отримують дуже мало замовлень, не можна дати цим підприємствам загинути, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. Коли економічна ситуація в країні зміниться на краще, саме вони можуть стати додатковим джерелом для істотного поповнення обласного бюджету.

Михайло Добкін висловив співчуття з приводу катастрофи в Дніпропетровській області

Голова ХОДА Михайло Добкін висловив співчуття з приводу катастрофи в Дніпропетровській області, що забрала життя 40 осіб.

Науково-дослідний інститут регіональної політики продовжує вести діяльність нелегітимно. Віль Бакіров

«Ще в червні був підписаний наказ про ліквідацію Науково-дослідного інституту регіональної політики, який працював при Харківському національному комітеті ім. В.Н. Каразіна. Зараз ми вважаємо його просто неіснуючим. Інститут переїхав з території ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Можна сказати, що зараз Інститут регіональної політики здійснює діяльність нелегітимно», - зазначив сьогодні ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, коментуючи питання про те, що Інститут продовжує свою діяльність і публікує на своєму сайті інформацію про свою роботу.

Для забезпечення пожежної безпеки службам МНС необхідні безпілотні літальні апарати. Михайло Добкін

Для того, щоб співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій було легше забезпечувати пожежну безпеку в лісах, службі необхідні безпілотні літальні апарати, які можуть патрулювати лісові масиви і в режимі реального часу давати сигнал з камер спостереження про виникнення джерела запалення. Крім цього безпілотники можуть використовуватися і в інших галузях народного господарства.

У Харкові на 10 тис. населення припадає 1032 студента

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, у Харківській області працює 91 вуз III-IV рівня акредитації. У місті Харкові на 10 тис. населення припадає 1032 студента цих вузів.

Михайло Добкін зустрівся з колективом «Чугуївського авіаремонтного заводу»

12 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін і народний депутат України Олександр Кузьмук ознайомилися з роботою ДП «Чугуївський авіаремонтний завод», а також зустрілися з колективом підприємства. У ході зустрічі Михайло Добкін розповів співробітникам заводу про основні напрямки розвитку області, а також відповів на питання колектива.

Михайло Добкін відвідав ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод»

Сьогодні під час робочої поїздки до м. Чугуїв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув державне підприємство «Чугуївський авіаційний ремонтний завод».  

Студенти та молоді вчені ХНУ ім. В.Н. Каразіна отримають стипендії Харківського благодійного фонду Юрія Сапронова

13 жовтня о 12:00 у залі засідань Вченої Ради Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбудеться урочиста церемонія вручення стипендій для студентів та молодих вчених університету на 2010/2011 навчальний рік, заснованих Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова.

Ватутінська територіальна громада висловила ХОДА подяку за допомогу

На адресу голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла подяка від представників Ватутінської територіальної громади та членів сільського комітету с. Ватутіне і с. Вільхуватка. 

Події дня

Сьогодні, 12 жовтня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція: "Обговорення "Постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності" та можливість її застосування для закладів освіти Харківщини". Учасники прес-конференції: представники Ради ректорів ВНЗ Харківщини на чолі з головою Вілем Бакіровим, чиновники від освіти, лідери студентського самоврядування, представники батьківської громадськості. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція, присвячена матчу ветеранських команд «Легенди хокею СРСР» - «Динамо» (Харків). Учасники: директор Харківського державного вищого училища фізкультури і спорту № 1 Ігор Коржилов, гравці команди «Динамо» (Харків) Олег Сас та Євген Сиченко.

Ціни на продукти харчування в області стабілізувалися

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на початку жовтня ціни на продукти харчування в Харківській області стабілізувалися. За його словами, цьому сприяли декілька чинників.

Ряд керівників міст і районів Харківської області подавали у звітах неправдиву інформацію про готовність до зими ввірених їм територій

За підсумками початку опалювального сезону в Харківській області будуть розбиратися з керівниками районів і міст, які подавали у звітах неправдиву інформацію про готовність до зими. Як підкреслив у ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, чесність повинна бути основою взаємовідносин керівництва усіх районів та області.

Впровадження енергозберігаючих програм має заохочуватися державою

«Я вважаю, що у держави повинна бути стратегія стимулювання всіх, хто готовий сьогодні використовувати альтернативні види палива і вкладати гроші в різноманітні види енергозбереження. Не буде державних стимулів, не буде заохочення, не буде жорстких вимог до цього - ми ніколи не станемо дбайливими господарями, а будемо опалювати повітря на вулиці»,- таку точку зору на проблему енергозбереження висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін під час ефіру програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок».  

Регіональні програми розвитку будуть орієнтовані на ті сфери, в яких область може досягти найбільшого успіху. Михайло Добкін

«Наші регіональні програми будуть орієнтовані на ті сфери, в яких ми можемо максимально впливати на досягнення успіху», - заявив в ефірі передачі обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу мова йде про сільське господарство і переробку сільгосппродукції.   

Харків завжди мав високий кредитний рейтинг відносно інших міст України. Михайло Добкін

Харків завжди мав високий кредитний рейтинг в порівнянні з іншими містами України. Про це в програмі «Зворотний зв'язок» на обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Архів документів